ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.05.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
55.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Campionatul international de gatit in aer liber

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Curioasa de o astfel de manifestare de care auzisem cu ceva zile in urma, am pornit in aceasta dimineata cate Piata Constitutiei pentru a vedea cu ochii mei cum se intrec amatorii si profesionistii in arta culinara.

Anul acesta campionatul se desfasoara in perioada 7-9 mai si vrea sa reprezinte cel mai mare eveniment gastronomic din Romania, desfasurandu-se anual in diferite orase ale tarii.

Daca in prima zi a competitiei a fost grupa preparatelor culinare reci (cu mai multe sectiuni: hrana rece, dulciuri si patiserie, creatie si meniu alternativ), sambata m-am asteptat sa adulmec mirosurile diferitelor preparate culinare la plita, la gratar si ceaun.

Ajunsa la fata locului, am constatat ca nu e ceea ce ma asteptam si mirosurile predominante erau cele de mici, ceafa si frigarui la gratar!

Si asta pentru ca in afara de standurile rezervate competitiei unde bucatari mai putini cunoscuti sau altii mai de soi se cazneau sa gateasca la protap, dar si la ceaun, erau binecunoscutele gratare romanesti cu de toate pentru toti, de la cartofi prajiti, hamsii, carne pe gratar si muraturi la placinte maramuresene, colaci unguresti, turta dulce si vata de zahar.

Pe un fum sa il tai cu cutitul de la micii autohtoni asezonati cu mustar sau ketchup incercam sa descopar preparatele interesante cu care se pot lauda cei de la Excalibur care invarteau de zor la trei ceaune cu fasole, gulas si ce mai era pe acolo, pana la preparatele fine iesite din mana bucatarilor unor restaurante de exceptie.

Desi momentul culminant era acela al prezentarii si, de ce nu, al gustarii mancarurilor care urmau sa se premieze, apropierea de standurile respective era ingradita de multitudinea de paznici ai organizatorilor care nu te lasau sa te apropii nici macar sa vezi minunile.

Si asta ca nu cumva sa se termine inainte ca juriul format din n maestri si somelieri sa guste bunatatile si sa aleaga premiatul. Va dati seama ca pentru cei veniti la acest campionat care salivau de zor pe la un colt de cort nu le mai ramanea decat sa se multumeasca cu un mic la 2. 5 ron, o frigaruie de la 15 la 25 de ron sau o friptura la 15 ron, astfel ca daca mai adaugai painea, mustarul si sucurile sau berea si bineinteles biletul de intrare de 5 ron de caciula (copiii sub 12 ani - gratis) ajungeai sa platesti mai ceva ca la un restaurant de lux!

Din cand in cand se desfasurau si concursuri, puteai manca o inghetata de la Betty Ice daca ghiceai aroma si sa primesti si un tricou, iar cei de la Toneli ofereau cate un ou ochi celor ce se chinuiau sa razbeasca in multime.

Copiii erau pictati sau invatati sa deseneze pe oua si pe hartie, se imparteau baloane, se vindeau magneti cu castelul Peles (??? ), margele, oale, produse din rachita, obiecte decorative, cutite profesionale, carti gastronomice si altele.

Am plecat inainte de Parada Somelierilor si tocmai cand se anunta ca ne asteapta mai pe seara realizarea unui ou in intregime din ciocolata, de 750 de kilograme, dar si din zahar, record mondial stabilit de Maestrul Silvian!

Pe o scena, diversi no name cantau de zor in fata multimii adunate si a premiilor si diplomelor ce urmau sa se ofere si care erau pazite cu strasnicie de organizatori ca nu cumva sa plecam cu vreo cupa nemeritata acasa.

Dupa pliantul viu colorat si plin de reclame al Competitiei ai fi zis ca se desfasoara o parada a mancarurilor in toata regula, cand de fapt nu era decat un balci tipic romanesc in arsita unui soare de mai ucigator.

Pentru cine vrea sa mai prinda vreo demonstratie a maestrilor bucatari sau concursuri pentru cei mici, schimbati-va programul si alergati de zor sa vedeti si colectia impresionanta de vinuri VINO VERO, care provin din podgoriile Argentinei, Frantei, Africii de Sud sau Australiei!

Si nu uitati sa cumparati pastrama, slaninuta, cas cu marar sau chimen, miere de menta si rapita, branza de burduf, jambon si ciocolata de casa.

Pofta buna!!!


[fb]
---
Trimis de magdalena in 08.05.10 16:16:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Campionatul international de gatit in aer liber
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

TORA INGRID
[08.05.10 16:32:59]
»

Cand vezi reportajul de la televizor ai impresia ca se intampla mare lucru acolo, de fapt constat multa dezamagire in randurile tale. E totusi un mod de a petrece week-end-ul chiar daca asteptarile sun putin inselate. Cum crezi ca ar fi trebuit organizat mai bine ?

Pentru review-ul pertinent , vot maxim !

valimi
[08.05.10 17:30:34]
»

Pentru asta trebuia sa mergi pe Valea Prahovei, sa vezi acolo in fiecare weekend campionat de gatit in aer liber si pe adevaratii campioni la preparat mici pe gratar doar cu ajutorul catorva surcele de brad adunate din padure, prajit cartofi cu tigaia pe pietre si foc facut doar din cartoanele de la ambalajul gratarului cumparat pe drum.

Acestia campioni sunt polivalenti, pana intorc mititeii reuserc sa dea chiar si doua martzuri si o linie la table, un gol si o pasa de gol la miutza si asta in conditii deosebite de fum in ochi si "ebriebrea", existand chiar riscul sa te calce tirul cand treci strada dupa minge.

Macar la Camionatul la care ai fost tu au strans gunoiul dupa ce s-au ridicat de la masa (sau patura) ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[08.05.10 18:39:12]
»

unde-s mici si fum de gratare nu poate lipsi muzica

magdalenaAUTOR REVIEW
[08.05.10 21:25:29]
»

Tora Ingrid, eu consider ca trebuia ca preparatele gatite trebuiau sa fie duse pe platouri undeva la o masa a juriului, ca la orice concurs. Adica sa existe mai mult profesionalism din partea organizatorilor si, eventualele corturi cu mici sa fie intr-o anume parte si nu sa inconjoare tot targul ca sa fie fum peste tot.

Valimi, existau tomberoane de gunoi.

Pentru cine a fost la Festivalul toamnei, poate sa isi imagineze ceva la scara mai mica.

Era si muzica din cand in cand, dar nimic spectaculos.

Ar fi interesanta o impresie de la cineva care sa mearga seara, poate atunci se inteteste atmosfera cu ceva mai de soi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cosminp
[09.05.10 09:24:00]
»

ce incepe prost se sfarseste si mai prost.

ce incepe bne, trebuie sa se sfarseasca prost. clasic romanesc.

din reclamele de la televizor ma tenta sa merg si eu la un dezmat gastronomic, asa cum mi-l inchipuiam eu. dar constat un mare fiasco.

pacat ca nu suntem in stare sa ne tinem rangul acolo unde nu multi ne intrec, adica in gastronomie.

pacat de noi.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.05.10 18:18:46]
»

eu amfostacolo anu' trecut; puteam să vă spun dinainte ca e o mare... "flatulaţie"...

amfost16
[10.07.10 10:05:51]
»

ai mare dreptate cu acest rw, avem nevoie de mancare ca sa ne dam seama unde ne este locul, din pacate nu prea sunt apreciate aceste momente decat la nivel gustativ si mai ales cantitativ....

raduu1972
[28.08.10 22:27:35]
»

prea multe nu ai ce vedea la acest festival,am fost si eu pe acolo

webmasterX
[23.04.16 23:05:01]
»

Pt conformitate: Mutat, la reorganizare, în rubrica "Festivaluri, expoziții, alte manifestări cu caracter temporar, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cosminp, magdalena, raduu1972, TORA INGRID, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂFestivaluri, târguri, expoziții bucureștene:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.096004009246826 sec
    ecranul dvs: 1 x 1