86313 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De vizitat în oraşul Buzău

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.06.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
100 de lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Buzău. O plimbare de-o după-amiază: Parcul Crâng și Conacul Marghiloman


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Un tip care toată viața fusese un avar și strânsese bani, simte că i se apropie sfârșitul.

O cheamă pe nevastă-sa lângă el și-o face să promită că, după moartea lui, ea o să-i pună în sicriu toți banii câștigați de el.

În ziua înmormântării, înainte de a-i bate capacul pe sicriu, nevastă-sa vine și lasă în sicriu o casetă, foarte mică. Capacul este bătut, sicriul lăsat în groapă și acoperit cu pământ.

O bună prietenă de-a văduvei, ce asistase la înmormântare și care știa de promisiunea făcută de soție, o întreabă pe aceasta:

-Cred că nu ai pus averea soțului tău în sicriu.

-Ba da, spune aceasta. Mi-am dat cuvântul de creștin și vreau să-mi respect promisiunea, așa că toți banii rămași după el i-am trecut în contul meu. Apoi, i-am scris un CEC cu toată valoarea. Dacă, acolo unde este acum, poate să-i cheltuie, n-are decât!

Față de Buzău n-am avut, ceva timp, cine știe de afinități. Am urmărit înverșunarea cu care ei cred că nu sunt moldoveni, ce a ajuns subiect de bancuri și auzeam știrile despre înzăpezirile ce au loc, neaparat, în fiecare iarnă.

Chiar am fost în acest oraș de foarte multe ori, atît cu obligații de serviciu cât și atunci când tranzitam, spre alte orașe. Mult timp fiie-mea era tare încântată de acest oraș, aici este Mc Donald's și spuneți-mi voi un copil care nu vrea haltă la un asemenea așezământ.

Apoi, anii au trecut, fiie-mea este la vârsta și perioada vegană din viața ei, locuiește acum în București și n-ar mai avea nevoie de mine s-o duc la Mc. În schimb, eu și Adriana am descoperit Buzăul și am început să-l vedem cu alți ochi.

N-o să vă fac vreun istoric al orașului, să fim serioși, ar fi evident că l-aș citi de pe Wikipedia, apoi, este un oraș destul de important al țării, parcă, după numărul de locuitori este în primele 20, deci, nu e chiar vreo nebuloasă acest oraș. Atâta doar că, deși ei neagă, sunt moldoveni!!! :))

Ca orice mare oraș, să știți că aici veți găsi, pe lângă alte instituții și frumoase locuri de petrecut timpul liber, căci, Slavă Domnului, se găsesc aici și parcuri și muzee, teatru și stadion sau săli de sport.

Din zonă se poate pleca spre diferite localități de interes turistic, care sunteți curioși, faceți săpături și le veți afla. Că veni vorba de săpături, știți că în județul Buzău se află Pietroasele, localitatea unde a fost descoperit tezaurul ”Cloșca cu puii de aur” care, acum, se află, mai ales, la ruși, că așa-s ei, strângători.

Apropos de ruși, se duce Putin în Ukrayna. La vamă, vameșul ukraynean îi ia pașaportul , îl studiază și întreabă, în lb. engleză:

-Ocupation?

La care Putin răspunde:

-No, just for visit!

De fapt, cred c-ar fi bine să nu facem glume despre Imperiul rus, că cine știe, poate ne ocupă și pe noi Rusia, Putin câte Putin!

Revenind la moldovenescul Buzău vă spuneam că am început să nu trecem prin el doar așa ci, atunci când timpul ne permite, să-l vizităm.

Așa am procedat și duminica de-a fostără, când, venind de la Sărata Monteoru, ne-am dat seama că am putea să ne plimbăm ceva timp prin oraș, până ce avea să se realizeze scopul principal pentru care noi ajunsesem acolo.

Și, cum nu poci, neam, să nu mă laud cu ce-am făcut, iacă, vă spun și vouă pe unde ne-am plimbat: Parcul Crâng și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman- Vila Albatros.

Parcul Crâng

Se spune că acest parc este ultima rămășiță a Codrilor Vlăsiei, codru ce, iată, este pe cale să dispară.

Asta, cu dispărutul pădurilor, este sport național în România, mai ales cea post decembristă, se taie pădurile de te freci la ochi:acum trei zile era pădure, acum nu mai vezi nici cioatele. Treaba asta este un factor de progres pentru unii din cei ce conduc țara asta, dar, numai pentru ei!

Lăsând de-o parte considerațiile mele politice, total inutile dealtfel, revenind la acest parc să spunem că Ioan Andreescu, celebrul pictor român, a pictat aici, spre imortalizarea atât a parcului propriu-zis cât și a stejarilor multiseculari.

Parcul are o istorie legată strict de a orașului, fiind pomenit odată cu orașul în sine.

A aparținut, ca pădure, domnitorilor Țării Românești, Episcopiei Buzăului, dar, ca parc prorpiu zis, este atestat din 1828, chiar dacă aparținea, în continuare Episcopiei.

” În anul 1855, Episcopia este obligată prin acţiune judecătorească să recunoască drepturile oraşului asupra Crângului. Primarul oraşului Buzău a prevăzut în buget fonduri pentru înfrumuseţarea Crângului: plantarea unor luminişuri, deschiderea unor alei, înfiinţarea unui bufet în 1852, dărâmat în 1897, când se construieşte un restaurant cu o arhitectură inspirată din zona Chiojdului, ce se închiria prin licitaţie publică (restaurantul “Parcul Trandafirilor”, azi restaurantul “Crâng”). În 1859, primăria avea şase muncitori angajaţi pentru executarea lucrărilor necesare în Grădina Publică din Crâng, sub conducerea grădinarului Iohann Wandlik. În raportul 3.869/1875 al Primăriei oraşului Buzău către Ministerul de Interne se face o prezentare a Crângului, potrivit daniei din anul 1500 al lui Radu cel Mare, cel care a înfiinţat Episcopia Buzăului cu mitropolitul Nifon al II-lea la 1500, către Episcopia Buzăului ca prima rezervaţie naturală din Ţara Românească. ” - www.dozadebine.ro

”La sfârșitul secolului al XIX-lea, în Crâng se instalează trei grupuri statuare: "Leu și căprioară", "Leu și mistreț", "Călăreț atacat de leu". Acestea au fost realizate prin turnare din fontă de firma Kelhauer din București, sculptor C. Masson, în anul 1896.

La sfârșitul secolului al XX-lea, Parcul Crâng a mai fost mobilat cu câteva lucrări de artă. În 1972, în Parcul Crâng a fost dezvelită statuia primului poet român modern, Vasile Cârlova, buzoian prin naștere, realizată de sculptorul Gheorghe Coman, iar în 1979, sculptura din piatră de Măgura, instalată lângă lac, operă a sculptorului Florin Codre.

În toamna anului 1976, cu prilejul sărbătorii a 1.600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului (376-1976), în Parcul Crâng s-a ridicat Obeliscul "Buzău 1600", înalt de 26,80 m și cu o fundație de 14 metri, placat cu travertin și ornat cu basoreliefuri, operă tot a sculptorului Gheorghe Coman. ”ww1. agerpres.

Gata cu istoria, hai să vedem ce-am găsit noi:

Era duminică, după-amiaza, pe la ora 18, când am ajuns acolo.

Am parcat mașina lângă Prefectură și am mers, pe jos, preț de vreo 500 de metri pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Acesta era închis pentru circulația rutieră așa c-am mers nestingheriți. teii erau înfloriți, pe bulevard era curat, mulți copii, tineri dar și bătrâni ce stăteau pe băncile din fața blocurilor unde, probabil, locuiau.

Chiar la intrare-n parc cineva cânta la harpă și zău că era un efect frumos.

Plimbarea noastră a fost agale și cu atât mai frumoasă.

În mijlocul Parcului este un mare loc de joacă pentru copii, apoi se merge mai departe spre un lac destul de mare, numit Heleșteul parcului.

Aici, este amenajat un debarcader pentru cei interesați de plimbările cu barca sau cu hidrobiciletele. Dealtfel, erau destui tineri care pedalau de zor.

Normal că am făcut fotografii, din care o să vă arăt și vouă. Nu, nu vă costă nimic, doar o sumă modică, de câțiva euro, vă transmit imediat contul unde să depuneți sumele...

Per total, Parcul Crâng îți creează o stare de bine și, sincer, nu ai cum să regreți că ai avenit aici.

Care doresc, sunt și vreo două terase pe-acolo, chiar și la intrarea-n parc, deci ai și unde să te odihnești activ.

Centrul Cultural Alexandru Marghiloman- Vila Albatros

Cred că știți cine a fost Alexandru Marghiloman. Prim-ministru în perioada de tristă amintire a primului război mondial când a semnat capitularea României în fața Puterilor Centrale, motiv pentru care a fost asimilat ca trădător. Acuma, după ce au mai trecut ceva ani, ne dăm seama că omul era pus în fața faptului împlinit iar unii istorici arată chiar că decizia lui a fost un act bun, că a scos tot ceea ce se putea bine pentru țară în situația dată. Mă rog, de-ale istoriei și interpretarea ei.

Conacul a fost construit de tatăl lui, Iancu Marghiloman, între anii 1882-1887 apoi, a fost preluat de către fiul său, Alexandru, care l-a făcut și mai bengos decât era. Pentru aceasta a solicitat aportul unui arhitect de origine franceză, Paul Gottreau, care era deja renumit pentru proiectarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni şi a clădirii Fundaţiei Universitare Carol I din Bucureşti.

”Clădirea principală a domeniului, Vila Albatros, a fost ridicată după planul arhitectului francez într-un parc imens, cu heleşteu, care avea alături dependinţe, precum vile pentru personal, pentru musafiri, case pentru grădinari şi portari, grajduri pentru caii de curse.

Pe vremea aceea, caii de curse de la Conacul Marghiloman erau celebri după ce câştigaseră 27 derby-uri. Palatul Marghiloman avea 31 de camere şi era deosebit de luxos. Pe jos era parchet, iar pereţii erau tapetaţi cu mătase.

Datorită frumuseţii peisajului în care era încadrat conacul lui Marghiloman, dar mai ales a luxului în care se locuia, Vila Albatros devenise un magnet pentru personalităţile politice şi nu numai ale epocii. Dintre oaspeţii de seamă ai conacului sunt Nicolae Iorga, Lascãr Catargiu, Dimitrie Sturza, Take Ionescu şi, cel mai important, Regina Maria.

Regina Maria era o obişnuită a Vilei Albatros. În 'Povestea vieţii mele' descrie cu nostalgie vizitele sale într-un loc care-i aducea aminte de 'viaţa în ţările străine'. Regina era cazată în cel mai luxos dormitor, Camera japoneză. Atât dormitorul reginei, cât şi anticamera erau mobilate şi decorate în stil japonez. De la lămpi cu picior cu desene japoneze, pudriere şi vaze de flori în bronz masiv, la draperii cu balauri pictaţi sau şifoniere sculptate, cu picturi originale pe laturi”, a mai spus scriitorul Nicolae Peneş. - www.adevăruldebuzău

Conacul din Buzău al lui Marghiloman a fost nu numai locul de popas al unor personalităţi ale vremii ci şi spaţiul în care s-au purtat negocieri politice, extrem de importante.

Din anul 1985 clădirile complexului au fost abadonate dar, iată că, banii europeni au fost folosiți așa cum trebuie și acest Conac a fost redat în folosință.

Am ajuns la acest complex, undeva, pe la ora 20,00, era încă lumină

Parcul din jurul vilei este foarte frumos amenajat și, chiar dacă veneam din alt parc, tot nu ne-am putut abține să nu ne plimbăm prin el.

De la intrare se vede silueta elegantă a Vilei Albatros, care e pusă în valoare inclusiv de aleile late. mărginite de gardul viu excelent întreținut. În fața vilei se află și statuia ridicată în cinstea celui care a fost Alexandru Marghiloman

Mai mult, s-a aprins și sistemul de iluminare de exterior al vilei, punând-o și mai mult în valoare.

Prea multe nu am ce să spun despre acest loc, sunt de ajuns doar imaginile, pentru că, nu-i așa, frumusețea nu are nevoie de multe cuvinte.

Chiar dacă se mai poate întâmpla și ca-n bancul cu ăla de conducea un Logan și, la un semafor, ajunge lângă un Ferrari. Cel din Logan dă geamul jos și-l întreabă pe cel din mașina de lux:

-Ești mulțumit de ea, că, din câte știu, nu prea-și cumpără lumea marca asta?

Sincer, nu vreau să bravez, chiar am plecat mulțumit de faptul de a fi insistat să ajungem să vedem acest complex și, da, trebuie să recunosc, Buzăul are niște locuri tare frumoase, chiar dacă sunt moldoveni!

Haidi, pa!

Web, te rog : https://www.youtube.com/watch?v=l7Cty2HRCUk

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 08.06.2018 17:36:02

Validat / Publicat: 08.06.18 19:53:13

VIZUALIZĂRI: 1603


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.06.18 19:52:22]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.06.18 00:19:30]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[09.06.18 10:06:35]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Excelenta poza 21, se potriveste cu ziua de azi si nu numai!

   As face un panou cu ea si as lipi-o pe toate cladirile :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[09.06.18 12:29:59]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ce faci, Dom'le? Îmi stârnești nostalgii acu', la o vârstă respectabilă!....... Și bine faci!

   Am stat vreo 7 ani în Buzău. Am luat parte, prin 1962 parcă, la descoperirea grupului statuar al răscoalei din „1907”, din fața Palatului Comunal (azi Primăria). Liceul l-am făcut acolo, la ”Mihai Eminescu”. Mă leagă amintiri duioase de „Crâng”, când nu era amenajat, ca acum. Statuile lui mi-au rămas în suflet. (călărețul atacat de leu avea un fel de suliță într-o mână, o armă de apărare, care a dispărut, între timp).

   Atunci mergeam cu colegele cu barca, vâslită de colegii de liceu, când se mai întâmpla să chiulim, nu erau hidrobiciclete, ca acum. A fost odată!...

   La parcul Marghiloman, în 2011, când am revenit să văd orașul adolescenței mele, se lucra la renovarea „Vilei Albatros”. În schimb ne-am plimbat prin parcul imens, căruia nu i-am dat „de cap”. Ne-a plăcut, acesta era, cât de cât, amenajat!

   Cred că știți povestea cafelei „marghiloman”, cea făcută cu coniac în loc de apă, de către valetul său, care uitase să ia apă de acasă, când se afla la vânătoare. I-a plăcut așa de mult lui Marghiloman, că de-atunci n-o mai vroia decât preparată cu coniac. (mi-am propus de multe ori să încerc și eu, dar nu s-a întâmplat - poate pân'oi da colțu', o s-o fac!)

   Am făcut poze la lumina zilei, la care mă mai uit din când în când.

   Buzoienii au simțul umorului (poza 21 e de „poster”, vorba Krisstinnei!

   Am și acum o dilemă referitoare la apartenența lor la Moldova sau la Muntenia. Cred că-i vorba de apa Milcovului, care le separă. Am să mă uit pe hartă!

   Mi-a plăcut și am votat, chiar cu drag!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Yersinia pestis
[10.06.18 13:56:29]
» mesaj pers

   @krisstinna: Din păcate, mitingul de ieri spune multe despre noi, românii!

   Bine, măcar, că a bătut Halep!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[10.06.18 14:06:22]
» mesaj pers

   @doinafil: Chiar îmi pare bine dacă ți-am stârnit aduceri de minte plăcute, melancolia este un sentiment normal!

   Poate dacă ai posta niște fotografii din acel timp ai putea evoca locurile tinereții tale. Știi, chiar cred că pozele de-atunci, chiar dacă alb-negru, transmiteau mai multă emoție. Ții minte claritatea pozelor ”sepia”? Erau poze retușate, pe atunci era ateliere de artă fotografică...

   Strict geografic, da, Buzăul e în Muntenia, dar, ca mod de-a trăi, sunt moldoveni!!! Da, sunt răutăcios, dar, îmi place! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- doinafil
[10.06.18 14:57:15]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Din păcate nu mai am poze de atunci, s-au „rătăcit” prin familia mea mare și nu mai am cum să le recuperez. Mi-a mai rămas doar poza de la diploma de bac, în alb-negru. (nu-mi vine să cred ce frumușică eram atunci! :) și ce-am ajuns azi:((-glumesc, desigur!). Curios este că în suflet mă simt tot copil.

   Cât am stat acolo atunci, nu m-am simțit deloc că aș face parte dintr-o comunitate moldovenească. E adevărat că unii colegi mai din nordul județului, aveau un anumit fel de-a vorbi, puțin mai diferit de orășeni, dar nicicum un accent moldovenesc!

   Țin și acum, în ultima vreme legătura cu doi foști colegi, pe „net”. Unul din ei chiar m-a găzduit și m-a „omenit”, împreună cu familia lui.

   Da, Buzăul este frumos nu numai că este orașul meu de suflet, ci și pentru că este un oraș modernizat, cu obiective turistice ce merită a fi vizitate!

   Să aveți vacanțe frumoase, cu vreme bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Zoazore
[12.06.18 14:36:02]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

Buzăul are niște locuri tare frumoase, chiar dacă sunt moldoveni!
= Din pacate pentru tine, conform hartii, Buzaul e in Muntenia!

   Buzaul e un orasel frumos! Am vazut si eu parti din el, dar, desi aproape, la 103 km de Braila si 110 km de Bucuresti, n-am reusit s-ajung prea departe prin el!

   Am prieteni in Buzau, in afara de @adri-nico si de @Crazy_Mouse, dar tot asa, timpul asta...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[12.06.18 23:45:49]
» mesaj pers

   @Zoazore: Îți dai seama că știu că, strict geografic, Buzău este în Muntenia!

   Doar că-mi place să-i sîcîi: ei n-au ce-mi face, recunosc că sunt moldovean patentat și nici nu regret asta! Buzoienii-n schimb se oftică rău dacă la spui că-s moldoveni! Așa că, in extenso, Moldova cuprinde și Buzăul! 😛

   Ai avea ce vedea în Buzău, nu cred că ai regreta o vizită aici!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[13.06.18 09:05:24]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Cam la fel este si cu "Braila e in Moldova! " Eu recunosc: ma oftic! Si multora le place traba asta! :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[13.06.18 16:30:49]
» mesaj pers

   @Zoazore: Păi, ce, Brăila nu e-n Moldova?! 😛😛😛

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[13.06.18 19:01:57]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ba daaa! Cum să nu! E chiar în buricul Moldovei! Iașii sunt la periferie!

   Ce, nu știi că Ștefan cel Mare și Sfânt avea casă de vacanță și iaht la Dunăre, pe faleză la Brăila? =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[13.06.18 21:05:29]
» mesaj pers

   @Zoazore: Pe vremea aia Fănică avea case de vacanță pe unde voia: Cetatea de Baltă, în Alba, Cetatea Ciceului in Bistrița Năsăud. Atenție, astea erau donațiile lui Mathyas Corvin doar pentru Fane, ele nu aparțineau Moldovei!

   Altfel, tu, ce mai faci, pe unde-ai mai umblat?

   Eu am fost prin niște locuri tare frumoase: “La cascade” în Tg. Ocna, la “Cascada Șupanu”, la Comănești, la Cantonul 30 de la Ghimeș, mormântul lui Emil Rebreanu din Palanca, la Cascada Iavardi (Zogo) de la Valea Rece, Dealul Drăcoaia...

   Nu mai scriu despre ele decât, dac-o fi, pe la iarnă! De-acuma o să dea pe -afară site-ul de Grecia, Malta, Albania și alte mări.

   Sincer, nu mai am zvâcul să scriu, eu iau la un review 26 de voturi exact cât iau alții la un ecou la un review scris de mine!

   Nu-mi pasă de PMA, ai văzut, de vreo trei ani sunt retras din concursuri. Dar, e clar că ceea ce scriu e fîsîit, lumea vrea postări despre culoarea perdelelor din nuș ce cameră de hotel, nu despre scuipat plămâni în drumeții prin Românica...

   Haidi, pa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[13.06.18 22:00:37]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Iaca, fuserăm în Deltă!

   vezi impresii

   vezi impresii.

   Urmează să plecăm în Bulgaria.

   Nu dispera, cei care te votează sunt cei ce te apreciază!

   Intoarce-te la stilul tău reconfortant, cu bancuri și vor veni și voturi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Intrarea-n Parcul Crâng din Buzău -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973181">Şterge vot</a></div><span id="v9973181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Intrarea-n Parcul Crâng din Buzău
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Parcul Crâng, una dintre alei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973182">Şterge vot</a></div><span id="v9973182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Parcul Crâng, una dintre alei
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Statuia ”Leul și căprioara ” din Parcul Crâng -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973183">Şterge vot</a></div><span id="v9973183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Statuia ”Leul și căprioara ” din Parcul Crâng
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Statuia ”Călăreț atacat de leu” -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973184">Şterge vot</a></div><span id="v9973184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Statuia ”Călăreț atacat de leu”
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Obeliscul din Parcul Crâng -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973185">Şterge vot</a></div><span id="v9973185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Obeliscul din Parcul Crâng
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Alee pe lângă ”Heleșteu”, lacul din Parc ce se chema, pe vremuri ”Lacul Hoților ”
Fotografie făcută în luna aprilie 2018 -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973186">Şterge vot</a></div><span id="v9973186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Alee pe lângă ”Heleșteu”, lacul din Parc ce se chema, pe vremuri ”Lacul Hoților ” Fotografie făcută în luna aprilie 2018
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Heleșteul, văzut tot în luna aprilie 2018 -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973187">Şterge vot</a></div><span id="v9973187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Heleșteul, văzut tot în luna aprilie 2018
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Bisericuța din Parcul Crâng -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973188">Şterge vot</a></div><span id="v9973188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Bisericuța din Parcul Crâng
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Statuia lui Vasile Cârlova -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973189">Şterge vot</a></div><span id="v9973189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Statuia lui Vasile Cârlova
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Clădirea Muzeului Județean și a teatrului George Ciprian -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973190">Şterge vot</a></div><span id="v9973190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Clădirea Muzeului Județean și a teatrului George Ciprian
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Intrarea în Complexul cultural Marghiloman -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973191">Şterge vot</a></div><span id="v9973191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Intrarea în Complexul cultural Marghiloman
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Intrarea în complex -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973192">Şterge vot</a></div><span id="v9973192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Intrarea în complex
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Vila Albatros -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973193">Şterge vot</a></div><span id="v9973193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Vila Albatros
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [JUN-2018] Statuia lui Alexandru Marghiloman din preajma Vilei Albatros -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973194">Şterge vot</a></div><span id="v9973194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Statuia lui Alexandru Marghiloman din preajma Vilei Albatros
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Vila, luminată -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973195">Şterge vot</a></div><span id="v9973195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Vila, luminată
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [JUN-2018] Vila Albatros, intrarea principală -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973196">Şterge vot</a></div><span id="v9973196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Vila Albatros, intrarea principală
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Vila Albatros, văzută din lateral -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973197">Şterge vot</a></div><span id="v9973197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Vila Albatros, văzută din lateral
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Vila Albatros -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973198">Şterge vot</a></div><span id="v9973198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Vila Albatros
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [JUN-2018] Vila Albatros -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973199">Şterge vot</a></div><span id="v9973199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Vila Albatros
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUN-2018] Am fost acolo- Vila Albatros -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973200">Şterge vot</a></div><span id="v9973200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Am fost acolo- Vila Albatros
foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Pentru mitingul PSD din data de 09.06.2018. <p> Da, n-are nicio legătură cu reviewul dar, ce vreți, nu m-am putut abține! :)) -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973201">Şterge vot</a></div><span id="v9973201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Pentru mitingul PSD din data de 09.06.2018.

Da, n-are nicio legătură cu reviewul dar, ce vreți, nu m-am putut abține! :))

foto Yersinia pestis [08.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.128998994827 sec