GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Vassos Fish Harbour- Ayia Napa
În prima seara în Ayia Napa am luat cina la taverna Vassos Fish Harbour din miniportul Limanaki, de la hotel dupa ce am iesit de pe alee faci la stânga apoi usor usor pe faleza spre miniportul Limanaki unde sunt ancorate ambarcatiunile pentru croazierele pe mare, atragându-ne atentia corabia neagra ‘Black Pearl’ asemanatoare cu cea a capitanului Sparow din ‘Piratii din Caraibe’.
Surpriza placuta a fost ca am dat peste doi români angajati la acest restaurant, restaurant recomandat de soferul autobuzului ce ne-a adus de la aeroport. Am facut mai întâi o recunoastere la fata locului imediat dupa cazare, am stat pe terasa tavernei la un pahar de bere, juice si cafea. I-am întrebat daca mâncarea e buna si proaspata la ei, taverna fiind specializata pe preparate din peste si fructe de mare. Raspunsul a fost afirmativ, am studiat si meniul sa vedem ce ne tenteaza si ce ne recomanda ei. Cafeaua buna ne-a trezit buna dispozitie sa exploram putin împrejurimile restaurantului, rezultatul îl vedeti în fotografiile atasate. Am admirat ambarcatiunile din port, vom alege si noi o croaziera a treia zi, voi scrie un review separat cu ce am mai vazut noi prin Ayia Napa si pe mare, macar merita sa va arat fotografiile din croaziera.
Sa revin la cafeaua buna si sa remarc narghileaua de pe masutele de pe terasa pentru amatorii de fumarit. Ne-am întors mai pe seara si am ales specialitatea « Fish Meze », platou de 2 persoane dar de ajuns sa sature 4 persoane, perfect pentru noi, cost 50€, împartit pe din patru… a fost super bine pentru noi.
Era prima data când ma întâlneam cu aceasta specialitate, asa ca fiti îngaduitori daca gresesc cu ceva la descrierea a ceea ce a urmat. « Fish Meze » contine: village salad, taramos, tachini, houmous (humus), green olives (ulei masline), marinated octopus (caracatita marinata), anchovy, fresh prawns (creveti), calamari, red mullet (un fel de peste cu dunga rosie), peste dorada.
Ce am vazut eu pe masa: prima data ne-au fost aduse un platou cu mai multe compartimente cu salata greceasca, sos cu calamar marinat, humus, capere si un platou din lemn cu pâine prajita si doua castronele mici cu ulei de masline si pasta de masline. A doua tura ne-au adus un platou cu un morman de pestisori prajiti (cred ca erau hamsii) cu cartofi prajiti si alt platou cu doi pesti cu dunga rosie, alti doi pesti de alt fel, inele de calamari, creveti, bucatele de caracatita prajite. A treia tura ne-au adus un bol cu iahnie de fasole boabe cu verdeata, un alt bol cu brânza feta si ardei, midii cu sos de usturoi si iar caracatita cu un sos de cerneala. Chestia asta ultima nu mi-a cazut bine si a doua zi am facut alergie, mi-a aparut pe picior o roseata cu umflaturi lata de doua palme… noroc ca mi-a trecut de la sine!
A patra tura: frigarui de peste ton, caracatita la gratar, ceva fructe de mare gratarite, si un peste dorada întreg. Bineînteles ca la fiecare tura s-au adus bucati de lamâie pentru fiecare si la final ni s-au dat servetele umede pentru a ne curata mâinile. Servirea ireprosabila, mâncarea foarte buna, ca am descoperit eu ca sunt sensibila la caracatita asta-i altceva!
S-a lasat seara, s-au aprins luminile, am facut o plimbare pe dig si am privit spre tarm, statiunea fremata de zumzet, muzica si culoare. Am salutat sirena din port si am pornit agale sa privim spectacolul strazii, aici se doarme cât mai putin.
Experienta fiind pozitiva ne-am reîntors pentru masa de prânz si în penultima zi. De data asta am fost doar trei si fiecare si-a luat ce a vrut. S-a început cu un platou comun de hamsii prajite, o movila! si cartofi prajiti. Apoi a urmat: o ciorba de peste = 8,5€, un platou cu fructe de mare ~20€, si eu m-am delectat cu un peste spada cu cartofi prajiti = 17€. Pâna sa vina felul doi am savurat un cocktail « Sex on the beach » = 5€, am primit si o gluma: pe care plaja, aici la Limanaki sau la Nissi?
Un alt restaurant cautat ce are o terasa mare este « Ocean Basket » la doi pasi de hotelul unde am stat Okeanos, chiar la capatul aleei si unde se serveste fructe de mare si sushi.
Am avut parte de o experienta placuta. Daca aveti drum prin zona nu ocoliti acest loc!
Trimis de Yolanda in 08.06.18 14:11:46
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Ayia Napa?, AYIA NAPA (AGIA NAPA)" (deja existentă pe sait)
@webmasterX: multumesc.
Am incarcat fotografiile mai târziu pentru ca s-a blocat legatura dintre laptopul meu si site-ul AFA!
@Yolanda: Am trecut pe lângă această tavernă, când am fost în excursie cu pirații , mâncasem pe corabie că altfel ne opream acolo cu siguranță, tare mi-a plăcut.
Frumos ai descris-o, pozele sunt... un deliciu.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: multumesc! ma bucur sa contribui cu informatii utile!
@krisstinna: multumesc de vizita si ecou. Croaziera pe mare noi am facut-o cu "Cpt Marko" cu prânz inclus. Indiferent de barcuta aleasa ne-am bucurat cu totii de peisajele vazute.
Amintiri placute si pentru mine. Cipru, a fost destinatia noastra in zilele de Paste, de anul acesta.
Cu meze ne-am "ars " si noi. Am fost 3 persoane, am luat meze petru 2 persoane, dar mai puteam hrani vreo 3.
Hamsiile de care spuneai sunt anchovy, iar red mullet se mai numeste barbun, se gaseste si la noi si e foarte bun prajit. Cei mai buni barbuni prajiti i-am mancat in Kavala, la "Tigaie" sau "Tigaia incinsa".
Felicitari pentru vacanta si review!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Tradițional și nu prea... — scris în 29.11.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 [The Garden of Eden Restaurant] The Garden of Eden — scris în 24.09.13 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ