ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Liniște și relaxare la Pensiunea Alessia din Mahmudia

TIPĂREȘTE

1 iunie, ziua copilului, zi liberă. Pentru noi era ziua când plecam în Deltă pentru prima dată.

În aprilie am făcut rezervare pentru 2 nopți cu mic dejun, pe Booking.com la această pensiune, ce întrunea condițiile noastre.

Ieftin și bun nu se poate, iar în Deltă prețurile la cazare nu sunt chiar mici, nu vroiam nici fițe, nici resort, vroiam ceva simplu. Să ajungem cu mașina direct la pensiune și să ne asigure mesele, binențeles cu preparate din pește.

În seara din naintea plecării, am sunat la pensiune pentru a stabilii detalii legate de mese dar și despre plimbarea cu barca în Deltă. Am apreciat când gazda mi-a spus direct pe nume când mi-a răspuns la telefon. Mi-a spus că memorează numele și telefon celor ce fac rezervare la ei.

Am plecat din București pe A2, am ieșit la Drajna spre Slobozia și de aici spre Tulcea prin Hârșova, am trecut Dunărea pe la Giurgeni, taxă pod 11 lei de turism și drum întins până la Mahmudia, binențeles cu oprire, masă și plimbare pe faleza Dunării la Tulcea (voi scrie saparat unde și ce am mâncat, pentru că merită).

Drumul este bun iar peisajele superbe pe tot traseul parcurs.

Localizare – pensiunea este chiar pe DJ222C, între Mahmudia și Murighiol, pe partea stângă a drumului. Chiar dacă nu sunt indicatoare către pensiune, am identificat-o imediat după pozele de pe net.

Aproximatix 10-15 metri de la șosea, este spațiu de parcare, am lăsat mașina aici și am intrat pe aleea de acces în curte.

Pensiunea este construită în forma literei L, cele 8 camere sunt distribuite pe latura mare, accesul către fiecare cameră se face din veranda comună, cu parmalâc în față. Iar pe latura mică este sala de mese, bucătăria și o mică sală de recepție. Sala de mese este dimensionată exact pentru maxim de persoane cazate în cele 8 camere. Aici pe latura mică este o terasă cu masă pentru 8-10 persoane. Aici am servit noi mesele și am stat la un pahar de vin și de vorbă cu vecinii de cameră.

Separat există un foișor cu grătar, plită, cuptor și o masă mult mai mare de 12-14 persoane.

Pot spune că a fost bine în ceea ce privește turiștii cazați odată cu noi.

Pensiunea este învelită cu stuf, văruită cu alb, ferestrele din termopan cu rame albastre, arată tare frumos, redă stilul lipovinean dar mai modern.

Curtea interioară este foarte frumos îngrijită și amenajată. Alei betonate printre ronduri cu flori și gazon. Balansoar de relaxare pentru adulți dar și unul pentru copii.

În curs de amenajare este și o mică piscină.

În spatele pensiunii este un canal unde te poți juca cu undița, după care zona arată ca o mică deltă, plină de stuf și papură.

Pensiunea nu este racordată la rețeaua națională de energie electrică. Curentul și apa caldă fiind asigurate cu panouri fotovoltaige. Pentru perioada rece căldura și apa caldă este asigurată de o centrală cu lemne.

Pe Georgiana, gazda noastră, am găsit-o în bucătărie. Foarte amabilă, ne-a prezentat condițiile, ne-a spus că doar ea și soțul se ocupă de pensiune, s-au descurcat până acum, pensiunea fiind deschisă la 1 mai 2017. Exact așa s-a exprimat avem un anișor, ne-am luat moțul de 1 mai!!! și sperăm să ne descurcăm cu brio și pe mai departe. Am achitat cazarea 300 lei pentru 2 nopți, pentru care nu am primit factură sau bon fiscal:(și am stabilit să achităm celelate mese la sfârșitul zilei.

Gazdele sunt amabile și atente la detalii dar nu genul care să-ți sufle în ceafă la orice mișcare.

Despre mesele de prânz și cină, ne-a spus că toate vor fi pe bază de pește. Și credeți-mă trei zile am mâncat numai pește, excepție au fost dor mesele de mic dejun.

Dacă tot am spus despre mese, păi să termin și să vă spun ce ne-a gătit Georgiana.

Scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță, borș de pește, storceag, somn la grătar, șalău prăjit în mălai cu mujdei și mămăliguță, saramură de crap. Toate acestea le-am stropit cu vin alb de Niculițel, preferatul nostru fiind ”La pește”.

Două mese de seară și una de prânz și 1-2 sticle de vin, ne-au costat 300 lei / 2 persoane. Vinul ni s-a părut ieftin 13,18 sau 21 lei sticla.

Micul dejun inclus în prețul cazării a fost ok, simplu dar suficient. Brânză, roșii și castraveți, măsline, ou ochi, și un fel de kaizer plus cafea la ibric.

Țânțarii – cum ne descurcăm cu ei? Am întrebat-o pe Georgiana. Vor fi, seara în amurg așa vreo oră, micuții trebuie să se hrănească și ei!!! dar stați liniștiți că nu veți avea probleme =)). Și așa a fost.

Stând seara pe terasă până mai târziu, pot spune că au fost țânțari, dar nu ne-au deranjat. Este adevărat că am stat în trening, sau bluze cu mâneci lungi pentru a nu le da ocazia să ne ciupească.

Credeți-mă am plecat blindați cu creme și soluții antițânțari dar nu le-am folosit deloc. Nici cât am stat pe terasă și nici în cameră.

Camera – suficient de mare, cu pat dublu matrimonial cu o saltea foarte confortabilă (asta a contat cel mai mult), perne moi și lengerie albă cu floricele, de calitate.

Parchet în cameră, ferestrele cu perdea și draperii groase asortate cu mobilierul camerei.

Noptiere stânga și dreapta patului, un dulap cu două uși, o masă pentru bagaje și un cuier de perete cu oglindă, simplu. Un tv LCD mic stă agățat pe peretele opus patului.

Baia, îmbrăcată în gresie și faianță dotată cu wc, chiuvetă, duș cu cădiță și perdea cu spațiu de utilizare chiar încăpător. Consumabile și prosoape verzi de bumbac de calitate. Apa caldă a fost la discreție. La fereastra de la baie dar și la cea din cameră sunt plase antiinsecte.

În sala de mese există o vitrină frigorifică la dispoziția turiștilor.

Wi-fi a funcționat foarte bine, parola fiind afișată la intarea în sala de mese.

Pentru noi a fost foarte bine. Condițiile au fost bune, raportat și la prețul plătit. Liniște și relaxare am vrut, asta am avut.

Gazdelor, la plecare le-am spus că voi scrie aici un articol despre pensiune, pentru că am văzut că nu este până acum nici un articol scris.

Dacă doriți liniște și relaxare, mâncare numai din pește, vă recomand cu plăcere această pensiune.

Toate cele bune.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ANILU in 06.06.18 17:20:11
Validat / Publicat: 06.06.18 18:04:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAHMUDIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2687 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Alessia - Mahmudia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65000 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[06.06.18 18:04:19]
»

@ANILU: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Pensiunea Alessia, MAHMUDIA" (nou-creată pe sait)

ANILUAUTOR REVIEW
[06.06.18 18:38:23]
»

@webmaster26: Poziția pensiunii pe hartă este corectă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[06.06.18 19:34:12]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Zoazore
[06.06.18 21:05:17]
»

@ANILU:

Două mese de seară și una de prânz și 1-2 sticle de vin, ne-au costat 3 lei / 2 persoane

= mooaaamăăă! Ăsta da chilipir! 1 leu/ masă, adică 0,50 bani/ om hrănit!

Lăsând gluma deoparte, arată foarte bine pensiunea! Se vede mână de gospodar pe peste tot!

Iar bucatele cred c-au fost super-gustoase! Numai ce-ai povestit și-mi plouă-n gură!

krisstinna
[06.06.18 21:06:56]
»

@ANILU: Ce loc frumos ai găsit!

În loc de vin beau un coniac

Acum chiar că îmi e dor de Deltă, poate reușim să ajungem iar, aș fi încântată. Aștept continuarea, trebuie să mai ai ceva in cufărul cu povesti.

ANILUAUTOR REVIEW
[06.06.18 21:20:54]
»

@Zoazore: Scuze, 300 lei...

Rog web-ul să corecteze.

Cred că în caseta tehnică am scris corect.

Chiar oameni gospodari gazdele.

Pensiunea arată bine, tinerica, imaculată, totul nou... de are doar un an pe piața.

Important este să o mențină la standardele de acum, calitate și bun gust.

Mulțumesc pentru atenționare.

Seară bună.

roth
[06.06.18 22:26:18]
»

O vacanta minunata, poze excelente, o lenjerie de pat cu "tematica" si mult soare. Ceva toate ingrendientele unei vacante reusite.

Felicitari si la cat mai multe.

ANILUAUTOR REVIEW
[07.06.18 06:36:38]
»

@roth: Mulțumesc mult.

Dan&Ema
[07.06.18 07:32:12]
»

@ANILU:

Alti AFA-isti in delta de 1 Iunie!

Este coltul de tara in care nu am ajuns niciodata. In general frica de apa mi-a tinut gandurile departe de o asemenea destinatie. Cu siguranta fabuloasa.

Si la final de articol .... Mi-ai facut pofta de peste.

Fain si util articolul. Si pozele etc.

Mi-a placut sa ajung pe aceasta cale acolo.

Numai de bine! ????

ANILUAUTOR REVIEW
[07.06.18 07:41:57]
»

@Dan&Ema: Mulțumesc pentru vizită și ecou.

Și eu am teamă de plimbări pe apă.

Dar acum a fost bine. Am scris la articolul despre plimbarea cu barca în Deltă.

Am făcut cură de pește!!!

Toate cele bune.

elviramvio
[08.06.18 00:12:42]
»

@ANILU:

Dacă veneam eu, țânțarii sigur se răzgândeau, nu vă atacau pe voi însă pe mine mă ușurau de ceva lichid roșu!

teona
[12.06.18 16:52:28]
»

Bravo voua pentru aceasta iesire. Imi place foarte mult arhitectura pensiunii si mai ales ca are acoperis din stuf. Si eu cand am fost ultima data in Delta am mancat numai peste, cu toate ca nu eram fan. Crede-ma si acum imi amintesc gustul meselor de peste de atunci. Sper sa ajung si eu intr-un viitor apropiat, iar aceasta locatie chiar merita trecuta pe lista.

ANILUAUTOR REVIEW
[12.06.18 17:41:01]
»

@teona: Mulțumesc de vizită ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Dan&Ema, elviramvio, roth, teona, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Alessia:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071589946746826 sec
    ecranul dvs: 1 x 1