86252 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Japonia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.06.2018
DE
Avatar Tesaria
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 22.12.17
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Despre Florile Japoniei sau ce să faci când ratezi #sakura


Articol dedicat iubitorilor de flori, conține experiența unei sakura addicted și include informații despre flori de cires, glicine, hortensii și ponturi de călătorie.

- #$&$^@, câtă lume e! exclam eu șocată. Nu era nici 7 dimineața când am ajuns în parcul Ueno, din Tokyo, să privim florile de cireș. În plin sezon. Când m-am trezit cu chiu cu vai la 5 dimineața să ajung printre primii, speram eu, în celebrul spot de făcut selfie-uri cu #sakura în spate. Era sfârșit de martie și mă confruntam cu o problemă gravă: cireșii nu înfloriseră încă în Tokyo decât foarte puțin, cu excepția parcului Ueno, unde am suspiciunea că arborii sunt stropiți intens. Aveam o săptămână de stat în Tokyo și, spre uluirea mea, parcul Ueno era invadat, la propriu, de foarte multă lume. Când nici nu se crăpase de ziuă. Am făcut câteva poze rapide, mai degrabă proaste, și am tulit-o de acolo.

Un alt loc pentru vizionat flori de cireș în Tokyo este lângă Sensoji, unde există o grădină privată. Acolo mi-a plăcut în special pentru că erau sakure plângătoare, foarte firave și cunoscute sub numele de shidarezakura. Puțină lume, atmosferă taman potrivită de selfie-uri :) Alt loc, de data asta cu flori destul de înflorite, a fost chiar în drum spre Tokyo Skytree, în zona cu un canal de-a lungul cărora erau mai mulți cireși semi-înfloriți.

Am plecat din Tokyo cu o singură grijă: cireșii erau pe trecute unde stau eu, în Kansai. Cu puțin timp înainte să plec începuseră să se deschidă, știam că sunt în plina floare fix când sunt plecată și mă rugam la toți zeii să mai rămână așa. Și... ghinion. A doua zi după ce am aterizat a început o ploaie de zile mari. Am privit neputincioasă și, după o zi jumate de ploaie, am decis că nu se mai poate și că nu am cum să ratez așa ceva, așa că am pornit-o spre Kyoto cu umbrela în mână și aparatul de gât. Spre Drumul Filosofului, un drum magnific ce pornește de la Ginkakuji. Un râu înconjurat pe ambele părți de cireș lung de 2 kilometri. Evident, florile erau scuturate, camera mea cerea îndurare și eram și mai ofticată. Spre Palatul Imperial, atunci. Ploaia se îndesea. Acolo, aproape aceeași situație, cu câteva excepții bine fotografiate. Florile rezistente erau cele de tip kanzan, sunt roz și au petalele dese, japonezilor nu le prea plac, preferându-le pe cele aproape albe și foarte fragile, eu pe astea le-am adorat că erau rezistente și nu s-au cutremurat la prima ploaie :D

M-am întors acasă plouată. A doua zi, când începuse să vină și frigul peste noi, am pornit-o spre munții Yoshino, loc faimos pentru sakure și, unde, știam sigur că voi mai găsi flori „întregi”. Și le-am găsit, dar după cam trei ore jumate de urcat pe semi-ploaie/pseudo-lapoviță și niște temperaturi mult mai mici decât ce mă așteptam. Nu conta că aveam să trag o răceală de mama focului după, eu am făcut picnic printre sakure și eram tare mândră.

Despre florile de cireș (sakura) s-a scris și se va mai scrie mult, fiind printre simbolurile recunoscute la nivel mondial ca aparținând Japoniei. (Facem abstracție că floarea imperială este, de fapt, o crizantemă). Înflorește de la sfârșit de martie până la început de aprilie în zonele Kansai (Osaka, Kyoto, Nara) și Kantou (Tokyo, Yokohama, Nikko, Kamakura), iar în Okinawa apar de la sfârșit de februarie, pentru ca prin nord, în Hokkaido, să găsești flori și-n mai. Concluzie: ca să vezi florile astea ai nevoie de noroc, de noroc chior, că degeaba îți faci o mie de planuri și selectezi date, vine o ploaie și-ți flutură toate petalele de sub nas. Dar se găsesc alternative :)

În mai încep să înflorească wisteria, sau glicina pe românește. Este un arbore cu flori mov, care atârnă și care mă fascinează intens. Din păcate, nu este o specie comună de arbore, să se găsească pe toate drumurile, cum se întâmplă în cazul celor de cireș. Astfel că, pentru a le observa, trebuie să te duci într-o grădină privată. Lângă Tokyo este una foarte frumoasă, alta în Aichi (în apropiere de Nagoya), și alta în Kyushu, toate faimoase și populare în întreaga Japonie, dar care îmi erau departe și nici nu puteam să călătoresc până acolo. Așa că am mers în gradina botanică de la Kasuga Taisha (Nara), o grădină mai degrabă modestă, dar foarte frumoasă și cu o istorie în spatele ei. Florile de glicină, fuji în japoneză, reprezintă simbolul familiei Fujiwara (de unde-și trag și numele), una dintre cele mai importante dinastii din istoria Japoniei, protejând totodată și altarul Kasuga. (O scurtă paranteză: știți de unde au venit căprioarele în Nara? la înființarea altarului Kasuga, a fost invocat un zeu pentru a binecuvânta și proteja altarul, acesta a venit călare pe o căprioară și de atunci e considerată animal sacru. Altă mică paranteză: în Nara au început să se nască puii de căprioară. Sunt la Kasuga, dacă aveți drum să nu-i ratați).

Acum, în iunie, este timpul hortensiilor (hydrangea), locuri faimoase fiind la Kamakura (templul Hasedera) sau Kyoto (Fujinomori, Mimurotoji). Ele sunt asociate cu sezonul ploios. Mai aștept puțin și mă duc la pozat.

---
Impresii încărcate de Tesaria in 06.06.2018 13:57:06

Validat / Publicat: 06.06.18 15:09:13

VIZUALIZĂRI: 990


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Tesaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  19550 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[06.06.18 17:48:25]
» mesaj pers

   @Tesaria: Of! M-ai terminat cu aceste poze! Am rămas fără cuvinte!... Ai amintit în acest review de multe locuri pe care le-am vizitat la sfârșitul verii anului 2015.

   Atunci doar îmi imaginam când mergeam pe calea Filozofului sau prin parcul Ueno cum ar arăta cireșii înfloriți...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[06.06.18 22:41:31]
» mesaj pers

   @Tesaria: Superb!

   Articolul vine ca o urmare (pentru mine) a scrierilor lui Haruki Murakami, cel care descrie vizual excelent fiecare plantă, piatră, aromă.

   Felicitări!

   PS: hortensia e otrăvitoare:(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[07.06.18 07:30:17]
» mesaj pers

   @Tesaria: felicitari pentru articol si multumim pentru pentru momentele surprinse în fotografii. P04 e clasica!

   Asteptam în continuare articole surpriza din partea ta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[08.06.18 03:20:49]
» mesaj pers

   @mprofeanu: ma bucur sa (re) aduc aceste amintiri placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[08.06.18 03:23:40]
» mesaj pers

   @krisstinna: chiar asa? Mi se pare straniu sa nu fie nicio atentionare legata de asta

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tesaria
[08.06.18 03:27:22]
» mesaj pers

   @Yolanda: multumesc! Ma bucur sa aud asta

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Nara, my love.  -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972450">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972450"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972450">Şterge vot</a></div><span id="v9972450" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972450)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972450Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972450MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Nara, my love.
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [APR-2018] Tot Nara -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972451">Şterge vot</a></div><span id="v9972451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Tot Nara
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [APR-2018] Oh dear...  -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972452">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972452"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972452">Şterge vot</a></div><span id="v9972452" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972452)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972452Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972452MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Oh dear...
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [APR-2018] Kiyomizu (Kyoto), pe trecute -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972453">Şterge vot</a></div><span id="v9972453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Kiyomizu (Kyoto), pe trecute
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Drumul filosofului, Ginkakuji. Kyoto -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972454">Şterge vot</a></div><span id="v9972454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Drumul filosofului, Ginkakuji. Kyoto
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Tipul meu preferat de sakure -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972455">Şterge vot</a></div><span id="v9972455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Tipul meu preferat de sakure
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Post ploaie -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972456">Şterge vot</a></div><span id="v9972456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Post ploaie
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [APR-2018] Yoshino -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972457">Şterge vot</a></div><span id="v9972457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Yoshino
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [APR-2018] Yoshino între lapoviță și flori -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972458">Şterge vot</a></div><span id="v9972458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Yoshino între lapoviță și flori
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Ueno, Tokyo. 7am -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972459">Şterge vot</a></div><span id="v9972459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Ueno, Tokyo. 7am
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Tokyo -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972460">Şterge vot</a></div><span id="v9972460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Tokyo
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [APR-2018] Weeping cherry, Tokyo -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972461">Şterge vot</a></div><span id="v9972461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Weeping cherry, Tokyo
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Tokyo -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972462">Şterge vot</a></div><span id="v9972462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Tokyo
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [APR-2018] Tokyo -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972463">Şterge vot</a></div><span id="v9972463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Tokyo
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [APR-2018] Hortensii, Nagasaki -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972464">Şterge vot</a></div><span id="v9972464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Hortensii, Nagasaki
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] hortensii -- foto by <b>Tesaria</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972465">Şterge vot</a></div><span id="v9972465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e972465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] hortensii
foto Tesaria [06.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.110904932022 sec