ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 28.06.10
STATUS: PARTENER
LUNA
JUL-2017
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cherhanale la nord de Constanta (1)

TIPĂREȘTE

Obijnuim de 5 ani sa facem o pregatire pentru concediu printr-o vizita la nisite foarte buni prieteni care au una din resedinte la Sacele - Constanta. Mergem impreuna de regula la Plaja Vadu care este favorita noastra si despre care am scris anul trecut. Am mai fost la inceput la plajele din Corbu si Navodari.

Cherhanaua Vadu (cred ca se numeste Vadul Pescarilor) este amplasata chiar pe plaja salbatica. Dupa ce a ars vechea chearhana Vadu s-a construit alta mai aproape de sat si care este mai igienica dar mai putin rustica. Mie parca imi place mai mult cea noua.

La aceasta chearhana am mancat numai la pranz. Servesc numai preparate din peste proaspat prins din in majoritate din mare dar si peste de apa dulce. Au o vitrina cu un amestec de specii de peste proaspat care se cam termina pana la ora 15-16. Ne plac umbrelele de stuf care tin racoare.

Ca specii de peste pot aminti chefal, zargan, nisetru, crap, calcan, cega, pastruga, etc. Dupa parerea noastra aici am mancat cel mai bun bors pescaresc (20 lei) si cel mai bun chefal (25lei) care nu se compara cu ce cumparam noi in Bucuresti. Am mai mancat nisetru cam scump 55lei si tot cam atat este si calcanul. Deasemenea au si saramura decrap cred la pretul de 25 lei, ultima data au servit doamnele. Berea cam scumpa de exemplu Heineken 13.5 lei iar Corona 20 lei. Daca nu gresesc ultima masa pentru 4 persoane a costat 250 lei fara sa comandam ceva deosebit exceptand calcanul prietenului.

Plusuri: racoarea umbrelelor de stuf, peste proaspat si gustos preparat, servire destul de rapida.

Minusuri: personal neinstruit si putin nepoliticos, vesela si tacamuri ieftine iar dupa mine preturi destul de mari. Cu toate acestea in weekend trebuie sa astepti o masa libera dupa ora 13. Am mai spus ca plaja Vadu desi salbatica nu este pentru cei cu venituri medii desi stau la corturi sau in rulote.

Daca ajungeti la Plaja Vadu eu recomand aceasta chearhana pentru masa de pranz.

 

Cherhanaua Histria amplasata chiar langa cetate este favorita prietenilor nostri. Aici am fost mereu la cina. Nu prea am inteles de ce prietenul rezerva mereu o masa pentru ca existau mereu multe mese libere. Chearhanaua a avut in ultimii 5 ani cel putin 3 patroni. Parca cei mai buni au fost primii. Deosebit sunt poate foisoarele spatioase din lemn.

Aici am servit mai mereu un aperitiv pescaresc (starter) ce cuprinde zacusca de peste, hamsie prasita, peste afumat, peste marinat si salata de icre de crap sau stiuca. Sortimentul de peste la fel ca la Vadu parca mai devers in pesti de apa dulce. Chiar anul trecut am comandat salau.

Berea este identica la pret iar vinul la peste 50 lei, stiu ca prietenul comanda un vin sec alb de 70-80 lei, fara sa fie cel mai scump. Prea mult nu s-a investit in restaurant am vazut niste pereti pictati cu vopsea in ulei cu aer comunist. Mesele ca si la Vadu sunt de lemn fara fete de masa.

Preturile sunt comparabile cu cele de la Vadu, poate usor mai mari. Cred ca este restaurantul favorit al prietenilor pentru ca sunt cunoscuti de patroni (chiar daca se schimba) si de ospatari care le fac complimente si plecaciuni. Ultimul patron se lauda ca are peste prins in aceiasi zi iar ce ramane doneaza la manastirea din apropiere.

Avand in vedere nivelul preturilor fara acoperire in calitatea serviciilor personal nu recomand aceasta chearhana.

Deasemenea apreciez ca nivelul ridicat al preturilor nu este pentru majoritatea vizitatorilor Cetatii Histria (elevi, pensionari) chiar daca nu exista concurenta in zona.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de olteanul2010 in 28.05.18 22:57:00
Validat / Publicat: 29.05.18 10:13:31

VIZUALIZĂRI: 2504 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9700 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[29.05.18 10:12:13]
»

Am preferat publicarea acestui review ca un „mini-serial”, cu impresii și recomandări distincte pentru fiecare secțiune.

Recomandăm ca impresiile despre locurile ”Unde mâncăm” să fie gândite, întocmite distinct pentru FIECARE restaurant / cherana / tavernă etc în parte. Acest lucru ne-ar da astfel posibilitatea ca în timp să calculăm o medie a notelor pentru FIECRAE restrurant (similar hotelurilor)

webmaster
[29.05.18 13:12:15]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncam în zona Corbu-Midia? :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037125825881958 sec
    ecranul dvs: 1 x 1