85866 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Oslo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.05.2018
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Super Bygdoy


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Această peninsulă relativ izolată de restul orașului, ce a fost inițial o insulă, după cum îi spune și numele- "insulă locuită”, este un superb loc de relaxare pentru locuitorii orașului. Este acoperită de nenumărate pajiști, păduri și parcuri are chiar si două plaje foarte populare.

Peninsula a aparținut inițial familiei regale, care a a înființat aici o fermă regală. În anul 1830 regele Karl Johan a amenajat în aceste locuri un parc destinat publicului și astfel a devenit o zonă de utilitate publică. Aici este ceea ce se cheamă la noi o zonă rezidențială, unde au case cei mai avuți locuitori ai capitalei. Este o zonă unde sunt numeroase trasee de bicicletă și poteci pentru iubitorii de natură, care doresc să se plimbe prin pădure. Găsim aici și terenuri de tenis pe zgură, spre marea mea mirare, dar și plaje foarte populare. Tot aici se află și reședința de vară a familiei regale, Kongsgarden.

Dar în zonă sunt și șase muzee pe care vroiam să le descoperim. Așa că ne-am rezervat o zi întreagă pentru explorarea acestei peninsule. Pentru a ajunge aici, aveam două posibilități: fie cu feribotul 91 luat din port și care ne transporta gratuit în baza Oslo pass, fie cu autobuzul 30. Am ales această a doua variantă, din două considerente: îl luam chiar din fața hotelului și mai vedeam și noi câte ceva din oraș. Zis și făcut! La ora 9 am fost gata de călătorie.

La ora 9,30 deja ajunsesem în zona muzeelor. Fiind o zi foarte frumoasă și fiind cam devreme am ales să stăm un pic pe malul apei și să admirăm priveliștea deosebita. Primul muzeu pe care l-am vizitat a fost muzeul Fram. Conform unei inscripții postate chiar la intrare, acesta a fost votat doi ani la rând pe Tripadvisor ca cel mai apreciat muzeu din Oslo. Am intrat în baza Oslo Pass și am început explorarea acestuia.

Chiar la intrare am fost informați că în 20 de minute începe în cinematograful propriu, un documentar foarte interesant! Ne-am instalat pe locuri, dar când să înceapă surpriză- se stricase aparatura!!! Se întâmplă si la case mai mari. Așa că am continuat explorarea muzeului.

Acest muzeu a fost construit în 1935 în cinstea navei polare Fram, care a fost folosită în trei expediții polare cruciale, de către exploratorii Fridjov Nansen 1893-1896, Otto Sverdrup 1898-1902 și Roald Amundsen 1910-1912. În cadrul muzeului se află exact această navă, în care de la etajul doi te poți sui pe ea, de pe o pasarelă. Aceasta a fost construită într-o formă de ou, rotunjită și netedă ca să reziste bancurilor de gheață.

Fram a rezistat cu brio misiunii sale și a intrat în istorie ca prima navă cu pânze, care s-a aventurat cel mai departe atât în Arctica la Polul Nord, cât și în Antartica la Polul Sud.

După cum am spus, ne-am urcat la bordul ei si ne-am minunat de condițiile improprii în care dormeau și conviețuiau marinarii. Având în vedere și zonele explorate vă dați seama ce condiții vitrege aveau de îndurat!!! Jos pălăria în fața acestor temerari, mari exploratori rămași în istorie.

În jurul navei sunt expuse multe obiecte, care oferă mărturii despre expedițiile la poli și despre istoria corabiei, dar și despre condițiile vitrege. Am admirat de exemplu tălpici de zăpadă, dar am văzut și costumele de blănuri în care erau înfofoliți exploratorii. Am văzut si un urs polar în marime naturală, dar și un model de iglu, construcția din gheața specifică eschimoșilor.

Într-un colț era un simulator pentru copii, dar și pentru adulți în care puteai vedea greutatea pe care o trăgeau pe sanie prin zăpadă după ei, exploratorii. Incredibil ce eforturi supraomenești făceau, in cele mai improprii condiții. Bărbați adevărați!

După ce am terminat de vizitat acest muzeu, ne-am luat un mic răgaz de o cafea, în incinta următorului muzeu. Pe acesta chiar nu-l aveam în plan să-l vizităm, dar cum am nimerit întâmplător la el am zis de ce nu? Ei bine dintre toate muzeele vizitate în această peninsulă Bigdoy, acest muzeu ne-a plăcut cel mai tare. De aceea spun încă o dată e foarte bine să ai planuri de acasă, dar e și foarte indicat să te mai si abați de la ele și să-ți urmezi instinctul. Poți descoperi si vedea întotdeauna ceva neașteptat, ce-ți încântă simțurile.

Norsk Maritim Museum (Muzeul maritim al Norvegiei) ilustrează lunga și impresionanta tradiție maritimă, a norvegienilor. De altfel si în zilele noastre sunt o multime de norvegieni ce au barca proprie. Ei nu prea sunt cu masinile ca la noi. Au un parc auto destul de modest. În schimb în multitudinea de porturi se găsesc o mare varietate de bărci, yahturi, vaporașe sau vapoare, care de care mai moderne si mai impresionante. Se spune că norvegianul care nu are bărcuța lui, nu e norvegian! ;)

Ei bine în acest muzeu admirăm de la bărci din anul 600, făcută dintr-un trunchi de copac până la un tanc petrolier modern, din zilele noastre. Vă dați seama că am admirat tot felul de bărci, din epoci diferite, dar și cu utilități diferite.

În incinta muzeului există și o mini expoziție de tablouri, având evident temă marea și navele. Deasemenea există și o bibliotecă.

Am trecut și printr-o junglă prin Congo, unde nu l-am găsit pe Bombo, dar am explorat un pic prin zonă. La capitolul nave din ziua noastră, am ajuns într-o zonă unde se puteau folosi diferite instrumente de navigație. Aici era mai mult de competența lui Pepsi! În schimb am găsit un simulator în care eu eram căpitanul și conduceam o navă modernă. Cu toate că aveam picioarele înfipte în pământ, doar auzul si văzul fiindu-mi stimulate aveam senzația că sunt pe o navă în largul mării și simțeam nevoia să ma țin bine de o bară, să nu cad! Foarte tare acest simulator! L-am încercat pe rând toți trei!

După atâtea nave, am simțit nevoia să ieșim la aer și să mai stăm și cu picioarele pe pământ! Prea mult n-am stat, deoarece urma cel de-al treilea muzeu din zonă, Kon-Tiki Museet. Despre ce credeți că era vorba, în acest muzeu? Ei bine despre un alt explorator celebru, considerat un adevărat erou național, pe nume Thor Heyerdahl! Ei bine ăsta a fost mai inspirat, a ales să călătorească în țările calde, așa mai pe gustul meu! Doar cu o plută fragilă, denumită Kon –Tiki, a străbătut nici mai mult, nici mai puțin decât 8000 de kilometri între Peru si Polinezia în 101 zile. 101 zile de stat pe o plută în largul mării. Impresionant! Fără cuvinte.

Dar asta n-a fost tot! Omul era pus pe aventură, astfel că s-a aventurat iar cu o alta plută din papirus denumita Ra II, construita de băștinasii bolivieni de pe lacul Titicaca. Cu această plută a traversat Atlanticul din Marcoc până-n Barbados. I-au plăcut tare mult călătoriile în ținuturi exotice.

Prima călatorie a fost făcută în anul 1947, iar a doua mult mai târziu în anul 1970. Ei bine tot nu s-a liniștit! În anul 1970, la venerabila vârstă de 64 de ani, neobositul explorator a navigat pe Oceanul Indian cu o plută de trestie. A pornit de pe râurile Tigru si Eufrat și a ajuns în Golful Persic, strabătând Oceanul Indian până la Dijbouti.

Aceste încercări temerare, făcute de Thor în epoca modernă, cu niște ambarcațiuni primitive și arhaice au vrut să demonstreze că marile descoperiri epocale au fost de fapt făcute cu mult înainte de vikingi sau de alte popoare cu abilităti în navigatie.

Acest Thor a fost atât un mare aventurier cât și un om de știință și un ecologist convins! Cărțile scrise de el, în care sunt povestite în detaliu aventurile lui au fost vândute în 60 de miliane de exemplare și traduse în mai multe limbi! Respectele mele, mister Thor!

Trei muzee, unul după altul! Destul! Am luat înapoi autobuzul numarul 30 si am coborât în fața muzeului Vikingskipsshuset- Muzeul Navelor Vikinge! Aici era o terasă în aer liber unde ne-am ostoit un pic foamea cu câte un hot dog și setea cu câte o bere!

Acest muzeu beneficia și de un serviciu de pază si protecție impresionant! Gențile am fost obligați să le lăsăm la recepție. Am intrat într-o sală mare unde erau deja o mulțime de turiști, față de primele muzee unde a fost foarte lejer. Aici în interior se pot observa si admira cele mai vechi nave vikinge găsite într-o stare destul de bună, făcute din lemn tocmai din secolul al IX-lea. Interiorul clădirii este destul de auster pentru a pune în evidență eleganța navelor și are o formă de cruce. Nu mi-a fost foarte clar motivul.

Poate pentru că unele din nave erau funerare si aveau rostul de a-i transporta pe lumea cealaltă pe morții de rang înalt. Cum au reusit să o facă sau dacă au reușit, n-am nici cea mai vagă idee! Ori eram prea obosiți ori nu prea ne-a impresionat acest muzeu, cert e că l-am părăsit destul de repede.

Următorul muzeu se afla la doar o statie de autobuz distanță, așa că am decis să mergem pe jos în plimbare, ca să-l vizităm. Acesta este Norsk Folkemuseum –Muzeul civilizației Norvegiene, mai exact un muzeu al satului ca la noi. Aici găsim expuse 155 de case tradiționale din bârne de lemn, majoritatea din secolele XVII-XVIII, din peste 20 de zone rurale ale țării. Aici am descoperit diverse hambare, anexe gospodarești, mori, ferme, dar și o școală și o biserică. Această bisericuță este atracția principală a muzeului. Este construită prin anul 1200 și este una din puținele ce au supraviețuit până în zilele noastre. Aici era și un tip haios îmbracat în hainele tradiționale ale vremii, cu care n-am ezitat să fac o poză!

Am mai făcut o poză cu o fermieră de la o fermă tradițională, unde se creșteau animale domestice. Vaci, oi, căprițe, dar și găini sau iepurași. Foarte drăguț, în special pentru orășenii, ce nu au mai întâlnit așa ceva!

Interesante erau locurile de depozitat marfa, denumite stabur care erau construite pe niste piloane din lemn sau chiar din piatră. Te întrebi și în ziua de azi cum de au stabilitate!? Majoritatea caselor erau acoperite cu pământ si cu iarbă. Se pare că acest lucru se practică și în zilele noastre, în special prin zonele rurale. Acest strat de acoperiș cu iarbă, în afara faptului că-ti trebuie o tehnică specială să-l construiești, nu are doar rol decorativ, ci oferă o izolație perfectă și un mijloc de protecție foarte eficient impotriva intemperiilor.

Această zi dedicată vizitării muzeelor din peninsula Bigdoy a fost foarte interesantă și educativă pentru noi! Ne-a plăcut extrem de mult curajul aventurierilor și parcă ne-am imaginat pentru o clipă în locul lor, dar doar o clipă! Am admirat și inventivitatea norvegienilor, care au reusit să supraviețuiască în acest ținut nordic, rece și destul de ostil vieții.

Seara ne-am petrecut-o într-un mall de pe la periferia orașului, unde am descoperit și prețuri mai decente, mai apropiate de cele de pe la noi! Urmează ultimul episod al aventurii norvegiene! Nici nu mai poți spune ceva de aventură, dacă te raportezi la expedițiile lor celebre! Riști să cazi destul de rapid în ridicol! Călătorii frumoase tuturor!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 14.05.2018 12:56:18

Validat / Publicat: 14.05.18 14:24:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ȚĂRILE SCANDINAVE. A mai fost în/la: Finlanda
VIZUALIZĂRI: 1032


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[14.05.18 13:30:12]
» mesaj pers

   rog https://www.youtube.com/watch?v=M_EkT1VmcJo

   mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[14.05.18 15:47:23]
» mesaj pers

   @robert (son) : :)

   Foarte tare. Ati imbinat utilul cu placutul. M-am uitat pe fotografii si-am vazut ca v-ati distrat pe cinste.

   Doar erati in vacanta, nu? :)

   Expeditiile Kon-Tiki au fost cartile copilariei mele, carti pe care le gaseai greu pe vremea aceea si le citeai pe nerasuflate. Mi-ar place sa pipai cu manuta mea plutele-alea, dar... ma mai gandesc :). Inteleg de la tine ca e cam scumputa distractia asta.

   Sa vina urmatorul episod :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[14.05.18 16:29:07]
» mesaj pers

   @ghisor: întotdeauna încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul! Și să ne distrăm, că doar am platit pentru asta! Glumesc desigur!

   dacă esti pasionat, niciun preț nu e prea mare. Dacă nu ești hotărât mai bine alegi o mare mai caldă, vorba Cristinei! E foarte scumpă Norvegia și nu e ceva nemaivăzut sau nemaiîntâlnit!

   Mersi pentru vizită și comentariu! La voi ce urmează, SL?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ghisor
[14.05.18 16:40:01]
» mesaj pers

   @robert: Am cotit-o putin. Incerc in februarie 20-20 Vietnam-Laos-Cambodgia :). Sa fim sanatosi si sa citm despre vacante minunate pana atunci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[14.05.18 16:52:16]
» mesaj pers

   @ghisor: super tare! Baftă pt 20 20!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[14.05.18 18:31:18]
» mesaj pers

   @robert: Super plimbare, super obiective!

   Acolo era de mine, mă distram pe cinste :)

   Spune-mi te rog frumos cât costa un hot-dog și cât costa o bere :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[14.05.18 18:41:26]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[14.05.18 19:10:58]
» mesaj pers

   @krisstinna: un hot-dog pe strada 23 de lei si o bere 16lei! Iar o intrare la muzee intre 50 si 70 lei de persoană! Cu Oslo pass gratis! Mersi de vizita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[14.05.18 19:16:36]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[20.05.18 16:15:18]
» mesaj pers

   @robert: Excelent! Iar preferata mea P15, esti asa de bine incadrat in pesaj ca zici ca faci parte din film =)). Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.05.18 16:41:42]
» mesaj pers

   @mishu: 😀😀😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[75] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] prima vedere din zonă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966165">Şterge vot</a></div><span id="v9966165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] prima vedere din zonă
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] doar un totem străvechi -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966166">Şterge vot</a></div><span id="v9966166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] doar un totem străvechi
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] muzeul cel mai apreciat de turisti -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966167">Şterge vot</a></div><span id="v9966167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] muzeul cel mai apreciat de turisti
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] o navă cu pânze foarte frumoasă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966168">Şterge vot</a></div><span id="v9966168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] o navă cu pânze foarte frumoasă
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] așa arata interiorul unei cabanuțe de băutură -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966169">Şterge vot</a></div><span id="v9966169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] așa arata interiorul unei cabanuțe de băutură
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] un iglu si un mos Martin de la pol -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966171">Şterge vot</a></div><span id="v9966171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] un iglu si un mos Martin de la pol
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] o fi grea sania!? -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966173">Şterge vot</a></div><span id="v9966173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] o fi grea sania!?
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] se pare că e foarte grea! ;) -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966175">Şterge vot</a></div><span id="v9966175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] se pare că e foarte grea! ;)
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] o familie de zimbrii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966176">Şterge vot</a></div><span id="v9966176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] o familie de zimbrii
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] costumație de... explorator -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966180">Şterge vot</a></div><span id="v9966180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] costumație de... explorator
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] o fi fost frig prin zonă? -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966181">Şterge vot</a></div><span id="v9966181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] o fi fost frig prin zonă?
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] tălpici de zăpadă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966182">Şterge vot</a></div><span id="v9966182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] tălpici de zăpadă
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] nava Fram in toata splendoarea ei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966184">Şterge vot</a></div><span id="v9966184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] nava Fram in toata splendoarea ei
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] la etajul doi ne putem sui pe ea -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966185">Şterge vot</a></div><span id="v9966185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] la etajul doi ne putem sui pe ea
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] între timp ca un mare pescar ce sunt am prins si eu câte ceva! -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966186">Şterge vot</a></div><span id="v9966186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] între timp ca un mare pescar ce sunt am prins si eu câte ceva!
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] sus pe navă cu un marinar de soi -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966187">Şterge vot</a></div><span id="v9966187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] sus pe navă cu un marinar de soi
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] condițiile de 5 stele de cazare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966188">Şterge vot</a></div><span id="v9966188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] condițiile de 5 stele de cazare
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] prin burta navei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966189">Şterge vot</a></div><span id="v9966189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] prin burta navei
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] hai că ne pregatim de navigație -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966190">Şterge vot</a></div><span id="v9966190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] hai că ne pregatim de navigație
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] cârma asta arhaică se ține destul de greu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966191">Şterge vot</a></div><span id="v9966191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] cârma asta arhaică se ține destul de greu
foto robert [14.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] gata cu muzeul Fram -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966192">Şterge vot</a></div><span id="v9966192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] gata cu muzeul Fram
foto robert [14.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2018] o parte dintre temerarii exploratori -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966193">Şterge vot</a></div><span id="v9966193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] o parte dintre temerarii exploratori
foto robert [14.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2018] am fost și noi pe-acolo -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966194">Şterge vot</a></div><span id="v9966194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2018] am fost și noi pe-acolo
foto robert [14.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966195">Şterge vot</a></div><span id="v9966195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018]
foto robert [14.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] o navă foarte veche -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966196">Şterge vot</a></div><span id="v9966196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] o navă foarte veche
foto robert [14.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2018] mini galeria de artă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 14.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966197">Şterge vot</a></div><span id="v9966197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2018] mini galeria de artă
foto robert [14.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[75] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.139882802963 sec