85600 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Vaslui și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.04.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Călător prin țara mea. Merită să vezi. Vaslui


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Descoperire la Vaslui! Senzaţional! Medicii au descoperit la un pacient un ficat aproape întreg!

Doi vasluieni:

- În sfârșit, bine că am găsit soluția să mă las de băut alcool! zice unul. Tot timpul îmi venea să vomit!

- Pe bune?! întrebă celalalt, stupefiat. Şi, de-acuma, ce-ai să faci?

- Mi-l injectez în venă...

Câţiva vasluieni au fost păcăliţi să deszăpezească o casă: „Ni s-a spus că acolo e cârciumă"

O spargere de răsunet național, o crâșmă din Vaslui a fost spartă. A fost furat caietul cu datornicii!

 

Rămăsesem la partea în care, după o îndelungă dezbatere unde să mergem de ziua noastră am ales să mergem la Brașov și-am ajuns la Iași...

Mai mult, am făcut această excursie, eu fiind șofer, fără s-aud c-o ureche, cea stângă!

Nu știu dac-ați condus vreodată surzi fiind, dar, credeți-mă, e o experiență dată dreaq, n-o recomand nimănui. Stai cu ochii numai pe oglinzi: pe aia de lunetă precum și pe alea două, laterale, că, deh, dacă te claxonează ăia de-i încurci, n-auzi, neam!

Dar, nah, plăcerea ieșirii era prea mare, așa că mi-am asumat riscul.

Vă spuneam, un review ago, ăla de nu l-ați votat de parcă luați ciumă dacă intrați pe pagina mea, că mergeam spre Iași, chiar încântați de perspectiva unei excursii într-un loc de nu ne omorâm cu el în mod obișnuit.

Fiind surd, am mai descoperit și o parte bună, nu auzeam ce bengănea Adriana lângă mine. Nu știu cât de des ați trăit așa ceva, dar eu, am încercat să zâmbesc, ori de câte ori bănuiam că Adi-mi zice ceva, zâmbetul ăla de pare înțelept, când, de fapt, e de idiot.

Mă înscrisesem pe orbită pe frumosul E 581 cu o viteză de croazieră decentă când, apropiindu-ne de Vaslui, Adriana mi-a spus ceva. Ce, n-aș putea să vă spui, e secret de familie, sau, mai pe cinstite, habar n-am! Probabil, ceva de genul, ”Du-mă-n oraș, vreau să beau o cafea și să mâncăm ceva! ” Neînțelegând ce mi-a zis, am zâmbit, cum vă spuneam.

Dar, când am intrat în Vaslui, 3 minute mai târziu, i-am spus, cu același zâmbet idiot:

-Hai să intrăm în Vaslui, să bei o cafea (eu nu beau cafea) și să luăm ceva de molfăit!

Adriana s-a uitat lung la mine, dar, nu cu admirație. Cred c-am greșit ceva, ce anume, nu știu ?!

Fac o mică paranteză:

Ori de câte ori am trecut spre Iași nu am intrat în Vaslui. Am luat, mai mereu, centura spre Iași și-am dat talpă! De aici și percepția mea că Vaslui, ca oraș, e un oraș cu două străzi și-atât!

Plus că, răi fiind, ne place să ironizăm zona, pe care-o considerăm ca fiind cea mai săracă din țară.

Ei, vă spun, în deplinătatea cunoștințelor, că ne cam înșelăm: județul Vaslui s-a schimbat : am fost și pe partea Murgeniului, aia mai puţin vizitată, și am văzut ferme agricole de nu-ți vine să crezi ! Și, pentru ăia de muncesc, se oferă salarii frumoase, motiv pentru care casele din satele de se-nșiră la marginea drumului nu sunt, deloc, dar deloc, urâte!

Eu, ca fost polițist am niște amintiri: prin 2003, guvernarea de-atunci a stabilit că cea mai mare infracțiune de corupție din România este la conductorii CFR! Aveam niște șefi la IGPR care au marșat pe ideea asta astfel încât ni s-a cerut să acționăm pe combaterea acestui flagel, cel al mitei la ”naș”, care oprea România să se dezvolte plenar, de-așa natură încât UE să-și muște pumnii de ciudă.

Eram polițist și, normal, unde-i ordin, cu plăcere! Am făcut echipe care acționau pentru combaterea acestui flagel nemilos, călătoria frauduloasă pe CFR, cea care ne dădea înapoi cu sute de ani față de Europa modernă, mai ales în ceea ce privește banii! .

Bine, noi, ăia de jos, am înțeles că e o mare vrăjeală și, am hotărât că, dacă tot acționăm pe trenuri, hai să vedem, poate c-om prinde hoții de bagaje, că nu cei 3 lei de-i lua nașul era cea mai mare crimă.

V-am spus, în alt review, că zona Vaslui avea niște hoți de buzunare și de bagaje de ne urcau pe pereți: furau între Bârlad și Tecuci, pe trenuri de noapte, victima dormea cu spume și, abia pe la Focșani vedea că a rămas orfană de bagaj și ne omora cu plângeri pe care, foarte greu reușeam să le rezolvăm. Motiv pentru care, ne-am decis: acțiuni, periodice, cam trei pe săptămână, pe trenurile de noapte de veneau din zona Moldovei pe relația Iași- Vaslui- Tecuci- Focșani.

Așa că făcusem echipe, de câte doi polițiști, care să acționăm și pe hoți și pe mită la conductor.

Plecam, noaptea, din zona Vrancea de-așa natură ca s-ajungem, pe la ora 2,00, în zona Vaslui, îmbrăcați răpănos, să ne pierdem în peisaj, cu geci de piele ponosite, vai, mama lor, în general, cu haine măi prăpădite, cam ca lumea de mergea pe trenurile de le patrulam, aveam în buzunare sticle de plastic, din alea, cu ”Vodcă de Rieni”. Erau pe jumate goale, și, de fapt erau cu apă-n interior.

Chiar țin minte că ne-am dus, noapte fiind, undeva, în zona gării CFR Vaslui, încă mai erau ”Non-stopurile”, să ne luăm ceva de mâncare și vânzătoarea aia n-a vrut să ne dea, ne-a luat la înjurat: ”- Fir-ați ai dreacu' de bețivi, acuma vreți să mâncați? ” De un' să știe duduia că noi, ca să intrăm pe turnus, venisem cu vreo trei ore mai devreme în Vaslui și-am stat ascunși, să nu se-nțepe hoții?! Și că ni se făcuse foame de-am fi mâncat și bătaie???!!!

Mă rog, a venit trenul, ne-am așezat, strategic, câte unul pe diagonala fiecărui capăt al salonului unui vagon, s-avem vedere directă, unul cu altul. Eu m-am lățit pe banchetă, mi-am tras șapca pe ochi. Daniel colegul meu, cam la fel, să ne putem vedea și ajuta, în caz de belea.

A plecat trenul din Vaslui, tren personal, de noapte. Nu vreți să știți ce-nseamnă trenurile de noapte din Moldova, mirosuri și vorbe! Pleca din Vaslui pe la 2,30 noaptea, în el se urcau cerșetorii de urmau să coboare prin Tecuci, Focșani sau, mai departe, Rm. Sărat și Buzău. Ne feream de ăștia, au un ochi format, știu să ghicească ”gaborii”, imediat. Mă rog, am avut noroc, nici eu, nici Daniel, nu prezentam interes pentru ei.

A venit conductorul, o fată chiar frumoasă. M-am decis: și dac-o văd că ia șpagă, nu mă bag, mai ales că nici nu ajunseserăm la Bârlad, de unde urcau greii hoților.

Fata aia a luat, la rând, călătorii aflați în vagon, pentru a le verifica biletele, dinspre mine, spre Daniel. Când a ajuns în dreptul meu, eu, lățit pe canapea, cu sticla de ” vodcă” lângă mine, ce mai, boschetar veritabil, s-a uitat la mine și mi-a spus, încet:

-Să trăiți, șefu', dar, știți, de la Bârlad urcă hoții!

Este absolut real ceea ce v-am povestit. @Kristinna a scris despre o călătorie cu trenul pe relația București- Brașov. Eu nu aș putea merge cu trenul fără să mă uit, de la-nceput să văd cine-s ”șmecherii” din vagon.

Cam lungă și largă paranteza, îmi cer scuze, cei de vă pierdeți timpul citindu-mă știți c-așa-s eu!

Voiam doar să vă spun că, fără nici un motiv, Vasluiul duce povara bancurilor. O să vedeţi, dac-ajungeţi pe-aici, că terenurile sunt lucrate, satele şi localităţile sunt chiar curate, frumos întreţinute şi îngrijite. Deci, haideți să lăsăm bancurile.

* * *

Am intrat în Vaslui plini de încredere și speranță. Nu voiam decât o dughenuță unde Adriana să -și comande și să bea o cafea și, noi, amândoi, dă cumpărăm vreo doi covrigi, să molfăim ceva.

Am intrat pe str. Ștefan Cel Mare, centrul din Vaslui.

Strada arată tare bine, curățenie, jardiniere cu flori, cum, de fapt, aveam să vedem un pic mai târziu, toate străzile sunt! Poate c-o să vadă și primarul din Focșani asta și-o să acționeze la fel în reședința de județ a Vrancei!

Lăsând gluma de-o parte, chiar nu auzeam și nu voiam să mai conduc așa, motiv pentru care, în timp ce mergeam pe Ștefan cel Mare Adriana a văzut firma unui cabinet ORL și o farmacie lângă. Am parcat ușor, am găsit locuri imediat.

Am coborât și, pân' s-ajung la cabinetul ORL ne-am oprit la o simigerie-pizzerie, ”Petru” se numea. În vitrină era expuși niște covrigi imenși și felurite sortimente de pizza. Clar, peste ceea ce putea suporta un om obișnuit, așa c-am decis, am năvălit în interior.

Două fete drăguțe serveau pe matinalii cumpărători, era ora 9-9,30.

Am ales o felie de pizza casei pentru Adriana, o cafea, tot pentru ea, un mare sandevich, pour moi, și doo ape plate, că n-avea carbogazeificate, spre bucuria Adrianei. Preț decent, 18 lei. Achitat 20, n-am vrut rest și m-am ales cu un zâmbet frumos de la moldoveanca de m-a servit, avantaj eu, era o brunetă cu ochii albaștri de nu-ți venea să crezi! Buei, moldovencele-s frumoase, dar frumoase rău!

Locația frumoasă, largă și mobilată de bun gust. Partea unde-am stat dădea spre un tare frumos parc așa că, în timp ce băteam fălcile, ne-am gândit să nu plecăm imediat din Vaslui.

Așa am și făcut, după ce am terminat și am ieșit, am ales să mergem, agale, prin oraș. Numai prin partea din centru, nu am căutat niciun obiectiv anume, ne-am plimbat, pur și simplu.

Primul loc unde-am fost a fost Parcul Teatrului de Vară. Din nou, mulți ar avea de învățat despre cum se amenajează-un parc. Alei mari, late, curate -farmacie. Iarba tunsă proaspăt, fântâna artizanală mergea de minune. O fântână de genul celei cinetice de la Brăila. Parcul, terasat. pe mai multe niveluri, folosit de bătrâni și copii. Ce vreți, era sâmbătă dimineața, tinerii vin seara !

Plimbat prin parcul respectiv apoi, trecut vis-a vis, în Piața Civică, în fața Primăriei.

Văzut statuia de rigoare a lui Ștefan cel Mare și, în plus, o acțiune a Retroautomobil Club. Erau expuse 10-12 autoturisme de epocă, printre care Dacii 1300, Volga, GAZ, vreo două Ford-uri și alte trocuțe. Chiar erau frumoase, ne-am pierdut, cu plăcere, ceva timp printre ele, o să vedeți poze!

Imaginea orașului Vaslui, cea care mi-a rămas în memorie, este a unui oraș aerisit, mai presus de orice, curat și întreținut! Bravo municipalității pentru efortul făcut și lor, vasluienilor, pentru modul în care păstrează!

Spun asta în calitate de viceprimar, cel care muncește, ca nebunul să facă curățenie acolo unde, a doua zi, gunoiul răsare ca prin minune! Ce vreți, munca la cooperativa ”Munca în zadar ”!

Vă spuneam că n-am avut ținte tursitice în mun. Vaslui. Am aflat că aici s-ar afla Curtea Domnească, o biserica construită exact de Ștefan cel Mare. Nu, nu le-am văzut, dar poate că mi-am lăsat ancore pentru viitor.

Plus că, deși la cabinetul ORL era închis, de la farmacia de lângă mi-am luat un spray ”audiclean” cu care m-am tot forjat în urecehea cu beleaua, sperând s-aud!

Acuma, pe bune, vă recomand să lăsați baltă prejudecățile despre județul Vaslui! Chiar cred că este un județ frumos și care merită vizitat, acordându-i bunăvoința de rigoare! Nu mă credeți? Poftiți de-l vizitați!

Altfel, haidi, pa!

WEb, te rog: https://www.youtube.com/watch?v=9EiijTCuxlE

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 28.04.2018 18:01:15

Validat / Publicat: 28.04.18 20:49:38

VIZUALIZĂRI: 911


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27650 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[28.04.18 20:49:02]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[28.04.18 22:55:01]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

Autoturism Volga. Pe vremuri, când eram copil, prin 1968, fugeam pe drum după așa ceva
= de mic aveai veleitati de gabor (P13) =))

   Si eu am fost in Vaslui! Am stat la Hotel Europa! Am si scris despre hotel. Ba chiar am mers cu trenil la Vaslui, dat ziua. A, c-am ajuns noaptea...

   Dar mi-a placut orasul cu doua strazi si-o strada! vezi impresii

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[29.04.18 06:01:34]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[29.04.18 06:08:36]
» mesaj pers

   @Zoazore: Păi, da, dom’ne, că-n anii ăia mașinile erau rare! Mai circulau câteva “Moskvici”-uri, erau vreo două “Warszava” și, cam atât.

   La gara CFR Adjud, aia veche, de până-n 1977, te așteptau două trăsuri, cu cai. Stăteau lângă un rond unde era o fântână arteziană...

   Gabor am fost, dar, nu de rutieră! Să știi că trenul este un mic sistem social, cu populația și obiceiurile sale. E mult de vorbit și azi e duminică, poa’ că n-ai chef, așa că nu te mai stresez!

   Duminică frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[29.04.18 07:05:17]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Măi, eu am stat relaxată în tren, aveam „polițistul” cu mine. El așa e mereu, cică e precaut. El studia oamenii, îi analiza până în cel mai mic detaliu, știam ce hram poartă fiecare, ce bea și ce mănâncă, unde se scarpină...

   Eu priveam pe geam și încercam să citesc câteva rânduri dintr-o carte, nu prea am avut succes=))

   A fost o altfel de experiență pentru el, de-aia am descris plimbăreala și atmosfera din tren, plus că pentru mine a fost o împletire de imagini, amintiri, sunete și emoții profunde generate de un număr de tren și de rută.

   Cât privește orașul Vaslui, cu singuranță o să mă opresc în drum spre Iași, merită din plin.

   Am privit și pozele, mulțumesc, se vede că ești tare încântat de vizită.

   Plimbări frumoase vă doresc, vacanțe reușite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.04.18 08:03:46]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Mă întreb doar atât: cum ai fi fost dacă n-ai fi fost polițist?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[29.04.18 08:18:59]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Eu recunosc ca n-am ajuns in Vaslui pana acum si asta nu pentru ca se spune ca... si ca...

   Astea, asa cum subliniezi si tu spre sfarsitul articolului, sunt prejudecati.

   Desi, am citit de curand ca de la toamna, manualele de clasa I pentru zona Vaslui se vor schimba. Astfel, prima propozitie pe care o vor invata copiii nu va mai fi "Ana are mere" ci va fi "Ana are bere" :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[29.04.18 09:16:36]
» mesaj pers

   @krisstinna: Ei, e foarte bine că este precaut! Bine, acum nu ar trebui să fii superstrsat de o călătorie cu trenul, se spune că e una din cele mai sigure forme de călătorie.

   Mă rog, eu, ca polițist, aveam grijă de altceva, încercam să supraveghem pe cei ce ni se păreau dubioși, mă rog, ca-n orice profesie ai tabieturile tale.

   Să știi că ochiul de naș de tren e superformat iar fleurl e musai! De-aia-am și povestit faza cu “nășița”: odată ce-ai intrat pe retina lor nu te mai scot de-acolo!

   La fel și hoții, dar, hai să tac!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[29.04.18 09:21:00]
» mesaj pers

   @iulianic: Păi, faptul c-am fost polițist, e de bine sau, nu?!

   Chiar nu știu ce-aș fi fost, eu am ajuns ofițer de poliție dintr-o întâmplare!

   Oricum, mult timp mi-am dorit să fi fost șofer de TIR, dă-ți seama câte aș fi văzut și cât aș mai fi scris!

   Bine, pentru voi, că n-am avut meseria asta!

   Altfel, mulțumesc pentru vizită, vot și ecou ! Hm, chiar așa, cum aș fi fost fără să fi fost gabor ?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Yersinia pestis
[29.04.18 09:46:21]
» mesaj pers

   @ghisor: Și Vaslui și Bârlad sunt două orașe frumoase! Bine, nu trebuie să vii special pentru ele dar, dacă poți și-ai ajuns în zonă, oferă-ți un răgaz și vizitează-le, nu vei regreta.

   După cum am spus, spre rușinea mea, am făcut niște asocieri total incorecte care, până la urmă, m-au privat pe mine de a fi văzut Vasluiul, orașul, mult mai devreme.

   Cât despre așa zisă băutură care ar fi în Vaslui, nu știu ce să cred: ei sunt amatori de tărie, nu de bere. Cred că (și) aceste manuale pot fi supuse modificărilor ulterioare. Cel mai cuprinzător ar fi: ”Ana are crâșmă! ” :)):)):))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.04.18 10:16:03]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

… faptul c-am fost polițist, e de bine sau, nu?!

   Nu e nici de bine, nici de rău. E – acolo – o meserie ca orice meserie, cu tipicul ei. Dincolo de aparențele pe care le afișează cei mai mulți dintre polițiști, sunt sigură că se ascund oameni ca toți oamenii.

   Soțul meu are un văr în Piatra Neamț – tot polițist, acum tot pensionar – pe care… să nu-l stârnești! Dacă-l stârnești, nu-l mai oprești. Vorbește mult, spumos, râde și te umple de bancuri. Cred că s-a format așa ca o refulare după orele de muncă la ordin, la disciplină și la sobrietate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[29.04.18 13:30:12]
» mesaj pers

   @iulianic: Și eu cunosc polițiști care știu să scrie și să citească! :))

   Fiind reprezentanții aparatului de opresiune polițiștii vor prelua, inevitabil, antipatia cetățenilor la adresa instituției. De-aici și ironia veșnică la adresa lor. De fapt, dacă s-ar respecta legea, polițiștii nu s-ar mai lua, ca boala de oamenii sănătoși, de lume. De fapt, și în alte meserii sunt neaveniți, dar aceia nu sunt ”victime sigure” ca aici!

   Și, mai este ceva, toată lumea crede că sunt bani mulți la polițiști, nemunciți! Crede-mă, fiecare leuț este muncit!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[29.04.18 22:03:31]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Faci ce faci și scoți neamul din griji!!

   Îi mai descrețești frunțile! Auzi, da controloarea aia n-o fi fost tot de-a voastră?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[29.04.18 23:08:24]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nu știu, dar, ar fi fost păcat! Era frumoasă!

   Avea biroul de tură în Mărășești, era clar de unde ne știa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Fântâna arteziană din Parcul Teatrului de Vară -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961953">Şterge vot</a></div><span id="v9961953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Fântâna arteziană din Parcul Teatrului de Vară
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Cum vă spuneam -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961954">Şterge vot</a></div><span id="v9961954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Cum vă spuneam
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [APR-2018] Alei din Parcul Teatrului de Vară -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961955">Şterge vot</a></div><span id="v9961955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Alei din Parcul Teatrului de Vară
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Parc -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961956">Şterge vot</a></div><span id="v9961956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Parc
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [APR-2018] Alei din Parc -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961957">Şterge vot</a></div><span id="v9961957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Alei din Parc
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [APR-2018] Parc din Vaslui -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961958">Şterge vot</a></div><span id="v9961958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Parc din Vaslui
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [APR-2018] Pe fundal, clădirea Teatrului de Vară -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961959">Şterge vot</a></div><span id="v9961959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Pe fundal, clădirea Teatrului de Vară
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Primăria din Vaslui și statuia lui Ștefan cel Mare -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961960">Şterge vot</a></div><span id="v9961960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Primăria din Vaslui și statuia lui Ștefan cel Mare
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Expoziția de mașini retro -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961961">Şterge vot</a></div><span id="v9961961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Expoziția de mașini retro
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Bijuteria expoziției -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961962">Şterge vot</a></div><span id="v9961962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Bijuteria expoziției
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Deci, chiar am fost acolo! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961963">Şterge vot</a></div><span id="v9961963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Deci, chiar am fost acolo!
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Mașini de pe vremuri -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961965">Şterge vot</a></div><span id="v9961965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Mașini de pe vremuri
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Autoturism Volga. Pe vremuri, când eram copil, prin 1968, fugeam pe drum după așa ceva -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961966">Şterge vot</a></div><span id="v9961966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Autoturism Volga. Pe vremuri, când eram copil, prin 1968, fugeam pe drum după așa ceva
foto Yersinia pestis [28.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.124752044678 sec