85547 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Kladovo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.04.2018
DE
Avatar fredutza
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 06.01.17
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

AICI. ACUM. AȘA — sau Insula Șimian


Întânirea de Paște, Kladovo. Sejurul conținea și o croazieră pe Dunăre (spre insula Șimian, 2 ore), cu prânz inclus.

În Sâmbăta Mare erau programate două călătorii cu vaporașul, la 11.00 și la 14.00. Pentru cea de la ora 14.00 figurau 4 agenții de turism, 3 din România și una din Bulgaria.

După micul dejun și o cafea turcească la ibric la terasa hotelului, ne-am grăbit să ajungem la Vaporașul Djerdap, vaporaș tras la faleza din dreptul hotelului. AICI.

Suim pe punte și încercăm să găsim o masa liberă pe care să fie trecută agenția de turism cu care ajunsesem în Serbia. Într-o parte a punții erau mesele pentru români și în cealaltă pentru bulgari, separate la mijloc de masa pe care se găseau produsele de degustat. Spre deosebire de alte grupuri noi aveam și băuturile gratuite, incluse în prețul excursiei. Spre ghinionul nostru toate mesele erau ocupate.

Așa că mă învârt pe punte și îl văd pe căpitan. Lângă cabina de comandă o masa liberă. Spun liberă pentru că nu avea niciun bilețel de rezervare pe el. Îl întreb pe căpitan, în românește, limba lui Shakespeare, dacă e liberă și îmi răspunde că suntem invitații lui. 4 adulți și un copil. Odată găsit loc, tragem aer în piept, ne așezăm fericiți, se fumează o Carpați locală și după ce trece iureșul ne îndreptăm spre bufetul suedez. Trebuie menționat faptul că deja vaporașul se pusese în mișcare. Oricum noi eram cu ochii pe căpitan și pe secund.

Ciorbiță de pește (extraordinară) și supă de tăiței, pui, mici și pește, salate de castraveți și de varză (sau cum scria pe etichetă vitaminska salata), piure de cartofi, porumb, fasolică păstăi pe post de garnituri, chifle, sosuri, muștar, multe fructe – banana, kiwi, portocale – și prăjiturele – nemaipomenite. Ospătarii (de la hotel) ne-au servit și pe vaporaș. Primisem la cazare un tichet special pentru această croazieră.

Să înceapă călătoria. Ne îndreptăm spre Porțile de Fier I, lăsăm în urma noastră Podul lui Traian de la Drobeta Turnu-Severin și la o distanță de nici 10 minute de mers apare Șimian, insula pe care ar trebui să renască Ada-Kaleh. Șimian nu se bucură nici de poziția privilegiată, de "mic Gibraltar", pe care o avea "Insula cetate", și nici de un climat mediteranean. ACUM

Insula Ada Kaleh

Legenda insulei în forma de stea începe undeva în vremurile zeilor și se termină brusc în 1971. Sfârşitul ei a devenit previzibil în momentul semnării acordului româno-iugoslav din 1956 privind construcţia Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier. Această construcţie s-a amănat până la 7 septembrie 1964, lungind astfel agonia existenţei insulei. Iminenţa dispariţiei a fost pentru locuitori o tragedie. Deşi lucrările avansau, în insulă mai erau oameni care încă mai credeau că inevitabilul nu se va produce. Totuşi, în 1971 insula a fost dinamitată și a dispărut sub apele lacului de acumulare, odată cu închiderea barajului. Înainte însă de distrugere o echipă de oameni de ştiinţă conduşi de savantul Const. S. Nicolaescu Plopşor a întreprins o acţiune de cercetare ştiinţifică şi de salvare a tuturor vestigiilor.

Din insula Ada Kaleh se preconiza strămutarea cetăţii, a moscheei, a cimitirului vechi, a casei lui Regep Aga, unul dintre guvernatorii insulei, şi mormântul lui Miskin Baba, un sfânt de cucernică amintire, un Budha mahomedan. Pe fondul unei flore apropiate celei din fosta insulă, se sconta creearea unei noi Ada Kaleh, în egală măsură complex muzeal şi rezervaţie naturală. Proiectul a căzut datorită morţii lui Nicolaescu Plopşor, dar mai ales a dezinteresului care s-a instalat după teminarea hidrocentralei.

Printre clădirile care au fost lăsate pe Ada-Kaleh s-a numărat și geamia, cunoscută pentru covorul ei roșu de 144 mp, ţesut în cea mai desăvârşită tradiţie orientală, avănd 480 kg greutate şi care a fost dăruit de sultanul Abdul Hamid al II-lea, care pe atunci trecea drept cel mai mare covor din Europa. Covorul a luat drumul unei moschei din Turcia, geamia de la Ada-Kaleh a fost dinamitată.

Despre insula Şimian

Imediat după dispariţia insulei Ada Kaleh, insula Şimian a cunoscut o perioadă de glorie. Aici s-au mutat doar fortificaţia austriacă şi mormântul lui Miskin Baba. Nici foarte puţinul ce s-a strămutat pe această insulă, din păcate nu este pus absolut deloc în valoare. Când au văzut că locuitorii de pe Ada-Kaleh nu au de gând să se mute pe Șimian, au lăsat insula în grija grănicerilor. Frumoasele cazemate au ajuns grajduri pentru cai.

Şi toate acestea în timp ce şi insula Şimian are o istorie destul de bogată. Descoperirile de la Ostrivul Şimian ne arată că în această zonă existau aşezări omeneşti foarte vechi, iar în 1970 aici s-a descoperit un tezaur compus din 68 de monede de argint.

Astăzi aproape că nu se mai poate intra pe insulă. Totul este năpădit de vegetaţie şi ruine. Nu se mai cunoaşte aproape nimic din zidurile cetăţii, iar mormintele ce au fost strămutate din Ada Kaleh nu se mai cunosc. Din când în când, locuitorii Şimianului ce deţin terenuri aici, se refugiază pe insulă unde se îndeletnicesc cu braconajul în special la fazani, insula fiind plină de aceste păsări.

În acest moment, Consiliul Județean Mehedinti, de care aparține insula Șimian ar avea în derulare un "Studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice din zona insulei Șimian". Vor fi ridicate replici fidele ale clădirilor de pe Ada-Kaleh, urmând să apară și un minihotel, restaurante, magazine. AȘA

Dincolo de tristeţea privirilor aruncate spre mal, am coborât scările și m-am dus către proră. Mi s-a părut că simt în aer miros de iasomie, măslini și fructe coapte, aroma de smirnă și tutun și o boare de ceai tare și cafea la nisip.

Dunărea curge liniștită, vazându-și în continuare de drumul ei.

Živeti Srbija! / Живети Србија! / Trăiască România!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de fredutza in 24.04.2018 09:07:10

Validat / Publicat: 24.04.18 10:03:17


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în SERBIA
VIZUALIZĂRI: 1696


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de fredutza? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[24.04.18 10:16:42]
» mesaj pers

   @fredutza: Ce căpitan carismatic! O călătorie frumoasă, mai ales că ați putut zări zidurile reconstruite ale fortăreței Ada-Kaleh. Am înțeles că dacă vorbești cu un pescar te poate duce pe Insula Șimian pentru a vizita cetatea refăcută parțial și cimitirul musulman. Din păcate vegetația a inundat toată zona zidurilor.

   Cetatea este una tot în stil Vauban, în formă de stea, construită de austrieci la sfârșitul secolului al XVII-lea. În P14 se vede cabina din zid a santinelei.

   P. S. Berea se numește Zaječarsko Svetlo Pivo și este produsă acum de Heineken în Serbia (producția a început în 1895, așa cum scrie pe sticlă) :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- fredutza
[24.04.18 10:23:26]
» mesaj pers

   @tata123: Vorba-i vorba. Dau berea, dar doar in Serbia.

   Intr-adevar, carismatic capitanul. A facut furori la poze. Daca eram si eu o mica intreprinzatoare, tot am stat langa el, puneam si eu o taxa de ceva dinari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[24.04.18 19:09:23]
» mesaj pers

   @fredutza:

Așa că mă învârt pe punte și îl văd pe căpitan. Lângă cabina de comandă o masa liberă. Spun liberă pentru că nu avea niciun bilețel de rezervare pe el. Îl întreb pe căpitan, în românește, limba lui Shakespeare, dacă e liberă și îmi răspunde că suntem invitații lui. 4 adulți și un copil.

   Nu oricine a avut onoarea de a fi invitat la masa căpitanului :).

   Noi am reuşit să găsim locuri la o masă tocmai la pupă.

   Pe lângă pozele cu bătrânul lup de mare... pardon, de Dunăre, pe lângă explicaţiile pe care noi nu le-am mai auzit acolo în spate, aţi avut şi ocazia de a face cele mai frumoase fotografii din croazieră şi pentru asta chiar te invidiez :))

   Şi eu am luat tot ciorbă de peşte, dar nu m-a prea încântat, eu sperând la un borş de peşte.

   Şi eu ştiam să-ţi răspund la întrebarea referitoare la bere, că numai din asta am băut timp de trei zile, dar mi-a luat-o înainte Tata123. Aş fi preferat să fi întrebat cât încă eram acolo în Serbia :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[25.04.18 14:51:39]
» mesaj pers

   ”Zaicearsko”- vreau berea!!! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fredutza
[25.04.18 15:01:01]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Mai dau una, dar doar in Serbia. Cu mare drag,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[26.04.18 05:37:17]
» mesaj pers

   @fredutza: Nu spune de două ori, am prieteni în Subotica și la Zajcear, ultima locație pe Valea Timocului, locuită și de catre “ vlahi” populație de sorginte românească.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Programul Croazierei pe Dunare -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960814">Şterge vot</a></div><span id="v9960814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Programul Croazierei pe Dunare
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Urcarea pe vaporas Djerdap -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960815">Şterge vot</a></div><span id="v9960815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Urcarea pe vaporas Djerdap
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Mesele deja ocupate de participantii la croaziera -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960816">Şterge vot</a></div><span id="v9960816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Mesele deja ocupate de participantii la croaziera
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Masa plina de bunatati -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960817">Şterge vot</a></div><span id="v9960817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Masa plina de bunatati
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Cea mai ramas din prajituri -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960818">Şterge vot</a></div><span id="v9960818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Cea mai ramas din prajituri
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Vitaminska salata -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960819">Şterge vot</a></div><span id="v9960819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Vitaminska salata
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Ciorbita de peste -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960820">Şterge vot</a></div><span id="v9960820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Ciorbita de peste
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Pui, peste, mici -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960821">Şterge vot</a></div><span id="v9960821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Pui, peste, mici
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Desert -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960822">Şterge vot</a></div><span id="v9960822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Desert
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [APR-2018] Cea mai buna bere. Daca cineva imi spune numele ei, promit ca ii dau o bere la urmatoarea intalnite AFA -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960823">Şterge vot</a></div><span id="v9960823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Cea mai buna bere. Daca cineva imi spune numele ei, promit ca ii dau o bere la urmatoarea intalnite AFA
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Capitanul, secundul si NOUL secund -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960824">Şterge vot</a></div><span id="v9960824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Capitanul, secundul si NOUL secund
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Trecem prin Dobreta Turnu-Severin -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960826">Şterge vot</a></div><span id="v9960826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Trecem prin Dobreta Turnu-Severin
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Ruinele de pe Insula Simian -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960827">Şterge vot</a></div><span id="v9960827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Ruinele de pe Insula Simian
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Ziduri care inca se incapataneaza sa stea in picioare -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960829">Şterge vot</a></div><span id="v9960829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Ziduri care inca se incapataneaza sa stea in picioare
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] O alta parte a insulei -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960830">Şterge vot</a></div><span id="v9960830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] O alta parte a insulei
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Lasam in urma mirosul de maslini, smirna, tutun -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960831">Şterge vot</a></div><span id="v9960831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Lasam in urma mirosul de maslini, smirna, tutun
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Dunarea isi vede in continuare de cursul ei -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960833">Şterge vot</a></div><span id="v9960833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Dunarea isi vede in continuare de cursul ei
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Revenirea la baza: hotel Djerdap -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 24.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av960835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv960835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=960835">Şterge vot</a></div><span id="v9960835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(960835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f960835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e960835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Revenirea la baza: hotel Djerdap
foto fredutza [24.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.1144490242 sec