85421 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bilbao și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.04.2018
DE
Avatar RoxanaGRS
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Iaşi
înscris/ă în 02.06.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2800 euro
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Bilbao și satelitul său Getxo


Urmare de aici

Bilbao a fost una din marile surprize ale excursiilor noastre în Spania. Asta deși l-am văzut la sfârșitul celei de-a doua excursii în Spania, când deja cam văzusem Spania și pe față și pe dos și credeam că nu mai are cu ce să mă surprindă. Și totuși... Adevărul este că vroiam să vedem nordul Spaniei, dar n-aș fi ales în veci Bilbao, pe care îl vedeam ca pe un oraș industrial, ci mai degrabă San Sebastian, care părea mult mai „turistic”.

Întâmplarea a făcut ca un prieten de-al nostru să ajungă la Bilbao, din motive profesionale, la un congres. El a fost cel care ne-a recomandat să vizităm Bilbao. „Și ce e așa de frumos acolo? ” – l-am întrebat. Răspunsul a venit sec: „Mergi și ai să te convingi! ”. Tot mai intrigată, am luat Fodor’s-ul, cartea mea de căpătâi într-ale călătoriilor și citesc ceva de genul (citez din memorie): „în istoria orașului Bilbao se disting două etape - înainte de Guggenheim și după Guggenheim”. Este vorba despre muzeul Guggenheim (unul dintre cele cinci muzee din lume ale fundației Guggenheim), adăpostit într-o clădire futuristă, despre care Internetul ne spune că este în stilul „deconstructivist”. Am căutat pe Internet să văd cam cum arată minunea despre care auzeam prima dată. Arăta într-adevăr ca de pe altă planetă. Întrucât clădirea este acoperită cu plăci din titan, noi am botezat-o adhoc „tinicheaua”. Am concluzionat că ceea ce e musai de văzut la Bilbao e „tinicheaua” și am hotărât că 2 nopți, adică o zi întreagă plină e suficient.

Ciudat mi s-a părut când am început să caut cazare. Nu găseam nimic rezonabil sub 80-100 de euro camera + 25 de euro mașina pe noapte. Eram vaccinată din zona Barcelonei, știam că Nordul e scump, dar aici depășea orice măsură. Tot din Fodor’s am aflat că Bilbao are și plajă, într-o localitate alăturată numită Getxo, care este legată cu linie de metrou de Bilbao. Getxo este față de Bilbao cum e la noi Mamaia față de Constanța. Am hotărât că aici ne vom caza și, dacă ne rămâne timp după ce vizităm „tinicheaua”, facem și o baie în golful Biscaya.

Am găsit cazare la un hotel numit Artaza. Din poze arăta ca un conac boieresc cu un parc mare cu copaci bătrâni împrejur. O parcare enormă, de asemenea cu copaci, și, ceea ce e cel mai important, inclusă în preț, deci mașina avea asigurată umbra. Prețul cazării: 80 de euro cu mic dejun și parcare incluse. I-am zis soțului: „La ce prețuri au aștia prin zonă, cred că la 80 de euro ne cazează ori în beci, ori în pod”. „Lasă, că două nopți nu murim”, a zis el.

A doua mare surpriză am avut-o pe drum. Veneam din Portugalia, am intrat în Spania. Peisajul era cel cunoscut, destul de arid, cu livezi de măslini, caracteristic Spaniei. Apoi, după ce am intrat în Țara Bascilor peisajul s-a schimbat brusc, nu mai semăna deloc a Spania. În jur erau dealuri cu păduri verzi, totul era extrem de verde. Am mers pe un fel de centură a orașului Bilbao direct spre Getxo, unde am găsit ușor hotelul. Arăta exact ca în poză. Ne-au cazat imediat, nu în beci, ci la mansardă, camera însă era enormă, baia – la fel, plus un hol mare. Aici o să mă certe @Admin că am pus impresii de cazare într-un review de călătorie :), dar am pus doar puțin și am făcut-o pentru a completa impresia generală și povestea.

Am lăsat bagajele și am zis să mergem să încercăm marea cu degetul, mai exact golful Biscaya. Am ieșit din hotel și am luat-o spre plajă. Și am rămas cu gura căscată. Cred că eram în cea mai frumoasă stațiune în care am fost vreodată. Viluțe extrem de elegante, bloculețe cochete, totul plin de verdeață și de flori, totul aerisit și deloc aglomerat. Și plaja... exact pe gustul meu: lată, cu nisip fin și intrare destul de lină în apă, fără sezlonguri de care să te împiedici. Super! Am făcut rapid o baie și ne-am întors la hotel că deja se însera. A doua zi dimineață era programată vizita la „tinichea”, deci trebuia să fim odihniți.

A doua zi dimineață am coborât la micul dejun. O doamnă elegantă și scrobită, cu un aer de guvernantă englezoaică, ni s-a adresat din prima în engleză și ne-a luat să ne instruiască. Aveau un fel de uzină de făcut cafea, cu pastile, ca un Tassimo de la noi, dar mult mai complicat. Cafea... vreo patru feluri am reținut eu, dar erau mai multe, pe diferite tării, arome etc. După ce a terminat guvernanta „englezoaică” de ținut lecția de făcut cafea, ne-a întrebat dacă am priceput. Ne-a fost rușine să zicem că nu. Dar până la urmă ne-am descurcat :).

După micul dejun am plecat să cautăm stația de metrou să mergem la Bilbao. Un bilet dus-întors, luat de la automat a costat 3,7 euro/persoană. Când a venit metroul, altă supriză. Cred că era cel mai elegant metrou pe care l-am văzut. Totul era o combinație de inox cu pluș roșu. O curățenie impecabilă, totul sclipea efectiv. Am coborât din metrou lângă stadionul echipei Athletic Bilbao. L-am admirat pe afară, cred că pentru cei care sunt fani se poate și vizita. Noi nu suntem, așa că am trecut mai departe și ne-am îndreptat spre Guggenheim.

Orașul e foarte curat, aerisit și mai ales elegant; cred că e unul dintre cele mai elegante pe care le-am văzut. Totul avea un aer distins: oamenii, clădirile, parcurile. Blocuri noi, dar foarte frumoase, verdeață multă, circulația relaxată, deși era luni dimineață. Totul denotă un nivel de trai și mai ales de civilizație extrem de ridicate. La Barcelona, deși tot bogați sunt și acolo, acest lucru nu se simte. Aici respiră prin toți porii. Nu mi s-a părut nimic comercial în zonă, doar că totul e scump pentru că probabil veniturile lor sunt mari și nivelul de trai e foarte sus.

Am ajuns apoi la „tinichea”, despre care pot să spun din toată inima că este... oaauu! Aproape la fel de uimitoare ca și Orașul Artelor și Științei de la Valencia, sau chiar și mai și. Doar că acolo sunt mai multe clădiri, aici e una singură care face cât toate de acolo. Ne-am învârtit în jurul ei, am fotografiat-o din toate unghiurile, am pus și mâna pe ea (să vedem dacă e reală și nu vreo hologramă :)). În spatele „tinichelei” un pod la fel de spectaculos și futurist. La un moment dat au țâșnit ca din pământ niște de jeturi de ceață răcoroasă și atmosfera, care era destul de caldă, s-a răcorit brusc și a devenit foarte confortabilă. Eram ca într-un film SF. Ăștia aveau aer condiționat afară :). Cred că plimbarea în jurul „tinichelei” ne-a luat vreo oră și mai bine.

Apoi ne-am așezat la o terasă alături, pentru o bere, o cafea etc. Nu mai știu cât am dat, dar a fost destul de scump (v-am zis că aici totul e scump). Ne-am mai plimbat prin oraș, prin centrul vechi și am admirat sediul Parlamentului basc. Zona seamănă un pic cu Madridul. Aceleași clădiri în stil baroc sau rococo, doar că totul e mult mai curat. N-am văzut deloc țigani, colorați, refugiați etc., doar câţiva asiatici, dar aceștia erau turiști :).

La întoarcere, am coborât din metrou cu o stație mai devreme pentru a vedea un alt obiectiv deosebit: podul Vizcaya peste râul Nervion. Este impropriu spus pod; de fapt este un fel de bac suspendat de o construcție metalică. Este proiectat de un ucenic de-al lui Gustave Eiffel. Platforma este destul de mică. Încap doar câteva mașini (vreo 6) și pietoni, dar ansamblul în sine este spectaculos, mai ales că n-am mai văzut așa ceva. Se poate urca și sus pe construcția metalică pentru a vedea orașul și râul de sus.

Pentru seara respectivă, care era ultima noastră seară în Spania, întrucât a doua zi plecam spre patrie, ne propusesem să avem o seară festivă la restaurant. Hotelul unde stăteam noi avea un restaurant foarte elegant la parter. I-am întrebat de dimineață dacă putem rezerva o masă pentru seara respectivă și ne-au spus că în ziua respectivă este o sărbătoare locală și restaurantul este închis. Ciudată politică să închizi restaurantul de sărbătoare, dar asta e! Le-am cerut să ne recomande altul, dar ne-au zis că e posibil să fie închis cam peste tot. Super! Problema era că nu doar restaurantele erau închise, ci și magazinele. Noi eram la sfârșitul excursiei, așa că provizii aveam mai pe sponci. Noroc că am găsit pe lângă podul Vizcaya un magazin al unor chinezi, care era deschis. Am luat pentru siguranță niște salam, roșii și pâine.

Nu ne-am dat totuși bătuți, am mers la hotel, ne-am îmbrăcat elegant și am ieșit prin stațiune să căutam un restaurant deschis. Am ieșit pe faleză, că ni se părea nouă că acolo am avea cele mai mari șanse. La Getxo, faleza se numește Aleea cu Vile. Pe bună dreptate. Și ce vile! Ceea ce văzusem în prima seară în drum spre plajă era nimic. Astea erau niște vile interbelice superbe, un fel de conace mai mari sau mai mici. În fața fiecăreia era câte o placă pe care era scrisă în spaniolă și engleză istoria vilei respective, cine e arhitectul, cărei familii nobiliare sau burgheze a aparținut etc. Întrucât mergeam la masă, n-aveam aparatul foto după mine. Aș fi putut face poze cu telefonul, dar eram atât de impresionați (cred că și flămânzi), încât nu ne-a dat prin cap, așa că am rămas doar cu amintirea. Ne-am întors la hotel super încântați de ceea ce văzusem, dar și super flămânzi, și am încheiat seara festivă cu salamul și pâinea de la chinezi. Culmea este că barurile erau deschise, deci șanse să mori de sete nu erau :).

În concluzie: Bilbao merită cu prisosință mai mult de o zi. Cazarea, dacă ajungeți în zonă vă recomand să o faceți la Getxo, care e o stațiune splendidă. Dar să fiți blindați cu mâncare, că nu se știe când prindeți vreo sărbătoare locală și se închide tot :).

---
Impresii încărcate de RoxanaGRS in 16.04.2018 09:28:20

Validat / Publicat: 16.04.18 16:32:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Madrid, Barcelona, Valencia, Granada, Zaragoza, Andaluzia, Costa del Sol
VIZUALIZĂRI: 1877

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (RoxanaGRS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28100 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[16.04.18 16:31:40]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS:

Am găsit cazare la un hotel numit Artaza.

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[16.04.18 17:45:25]
» mesaj pers

   Mi-a placut foarte, foarte mult articolul!

   Si eu am avut o surpriza, cand am ajuns in Bilbao. Stiam ca era un oras industrial, ca era leaganul ETA, si ca erau foarte nationalisti.

   Eu am ajuns in Bilbao fiindca, vrand, nevrand, fiindca trebuia sa ajung la Santander, si cel mai apropiat zbor direct era Bucuresti - Bilbao.

   M-am cazat in Bilbao, insa dupa ce era sa renunt, si sa ma duc direct la Santander. Preturi foarte mari, intr-adevar. Insa, a cautat colegul meu spaniol (nascut in San Sebastian, dar care locuieste in Vigo si lucra in Bucuresti) cazare pentru mine, prin Airbnb. A fost prima data cand am folosit varianta aceasta de cazare. Altfel, la banii astia, gasisem un pat, intr-un dormitor de 10 paturi, la un hostal central.

   Colegul tau, care fusese la un congres, te-a sfatuit bine, :).

   A propos, cand a murit Vanda Condurache, in dimineata aceea se indrepta, cu taxiul. la aeroportul din Iasi, si a cazut in lacul Ciric. Nu a putut iesi din taxi. Presiunea apei, instalatia electrica de la usi care se arsese, brrrrr. La Bilbao voia sa ajunga, la un Congres.

   Barurile din Bilbao, si nu numai, servesc "pinxos", un fel de tapas. Destul de scumpe, insa gustoase si consistente. :)

   Felicitari pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ANILU
[16.04.18 18:02:16]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS: Ireal de frumos. Așa am văzut eu în pozele atașate.

   Și foarte interesant tot ce ne-ai descris despre Bilbao. "Tinicheaua", podul acela suspendat, furnica uriașă!!!

   Curat... multă verdeață... aerisit.

   Se vede că nivelul de trai este mai ridicat.

   Mi-a plăcut cum ați petrecut voi ultima seară în Spania, mai exact ce cină romantică ați avut 😁

   Tare mult mi-a plăcut.

   Felicitări că ați ales Bilbao despre care ne-ai povestit și nouă.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- cristina47
[16.04.18 18:17:16]
» mesaj pers

   @ANILU: :) "Tinicheaua" are forma unui vapor.

   "Furnica" este "una araña", brrrrrrr, ca mi-e frica de paianjeni.

   Catelul ala inflorat, si in anul meu, avea aproximativ acelasi colorit superb. Acolo se organizeaza spectacole grozave, langa catel. Se monteaza o scena, se pun lumini de se vad... pana in Getxo. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[16.04.18 20:07:45]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS: Foarte amuzantă faza cu guvernanta, superbe construcțiile, tare comentariul de la poza 5, buni chinezii ăștia pe lângă casele oamenilor!

   Frumos ai mai povestit!

   Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[17.04.18 07:44:11]
» mesaj pers

   @cristina47: Mulțumesc pentru completări. Mă bucur că ți-a plăcut articolul meu. Acum, că ai spus tu, îmi dau și eu seama că "tinicheaua" are formă de vapor și că "furnica" de fapt e un păianjen (furnica are corpul mai lung, paianjenul e rotund):).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[17.04.18 07:46:33]
» mesaj pers

   Mulțumesc pentru aprecieri vizită și vot. Mă bucur dacă ți-a plăcut :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[17.04.18 07:59:35]
» mesaj pers

   @ANILU: Într-adevăr la Bilbao diferența între ceea ce m-am așteptat să fie și ceea ce a fost în realitate, a fost colosală, înspre sensul bun.

   Seara romantică a avut și o urmare pe măsură. În seara următoare, în drum spre patrie, aveam o cazare de tranzit la un hotel Ibis Budget pe autostradă, lângă Aix en Provence. Văzusem de pe Internet că lângă hotel era un grill restaurant. Zic, lasă că ne scoatem noi pârleala (vorba vine) aici. După ce ne-am cazat, îl întreb pe recepționerul cel șarmant (ca toți francezii) despre restaurant. Și îmi zice sec că e "fermé". "Aoleu! Mais, pourquoi? " În gând zic: "dacă și ăsta îmi zice ceva de vreun fête locale, oricât de dragi îmi sunt mie francezii, eu îl bat. " Și el, cu un zâmbet indulgent de adult care trebuie să explice unui copil de 3 ani de ce e cerul albastru, îmi spune: "Mais, parce que c'est mardi madame. " Așa este, cum de nu mă gândisem? Și am mâncat ultima conservă de ton, cea de supraviețuire (cum îi zice soțul), că eram ca soldații în misiune - doi la o conservă, și aia mică. Noroc de ceva resturi de pâine de la "festinul" din seara precedentă, pe care (fată econoamă ce sunt) nu m-am îndurat să le arunc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[17.04.18 08:46:43]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS: Hi, hi, hi... iar o cină romantică =))

   Vezi, astea sunt momentele delicioase ale unei vacanţe, aşa ţinem minte aceste momente unice...

   Cum adică, francezii, sau mai exact restaurantul nu lucra marţea???

   Lasă, că poate cine ştie ce mâncaţi... aşa a fost mai bun tonul de la conservă...

   Şi gata, s-a terminat aventura catalană, bascică, spaniolă?!

   O zi bună.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- RoxanaGRS
[17.04.18 08:55:08]
» mesaj pers

   @ANILU: Aventura spaniolă nu s-a terminat nicidecum. O iau și eu pe sărite după cum îmi vin inspirația și amintirile :). Deci va urma... Dacă mă plictisesc sau vă plictisiți momentan de Spania poate vă povestesc despre Portugalia, sau despre Italia etc.

   O zi bună și ție :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[17.04.18 12:44:08]
» mesaj pers

   Pai, chiar asa... si ce daca era marti?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[17.04.18 13:03:26]
» mesaj pers

   @cristina47: Nici noi n-am înțeles. Cred e o chestie din aia obscură... à la française, care lor li se pare absolut normală :). După cum n-am înțeles nici politica bascilor de a închide restaurantele de sărbătoare. Magazinele hai..., dar restaurantele... Acum râd, dar atunci cred că aveam o față foarte neprietenoasă la auzul acelui răspuns.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[10.05.18 09:40:08]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS: Ce articol frumos!... mai vroiam să continue la fel ca romanele bune pe care nu vrei să le mai lași din mâna!

   Felicitări pentru articol si fotografii!

   Este o idee și o recomandare foarte bună. Nu n-am gândit niciodată să merg în Bilbao, dar de acum, samanta plantata in memorie, poate să incolteasca oricând, trebuie doar să se întrunească condițiile prielnice. Dorința am lăsat-o în Univers!!!

   Este foarte frumos acolo și vă felicit pentru alegerea destinației!

   Getxo nu este mai scump decât Bilbao?

   Nu mă satur doar cu 31 de poze...imaginile sunt superbe!

   Călătorii plăcute si spor la scris si citit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- RoxanaGRS
[10.05.18 09:56:14]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru aprecieri! Mă bucur că ți-a plăcut articolul. Și pentru noi Bilbao a fost o surpriză extraordinară. Și mi-aș dori să revin în zonă. Eu oraș atât de elegant n-am văzut nicăieri, nici în Germania, nici în Austria, e drept că n-am fost în țările nordice. Doar că e destul de scump.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- viorelgeorgescu
[14.01.19 20:05:47]
» mesaj pers

   Buna seara. La multi ani! pe 2019... In aprilie anul acesta am luat bilete avion Santander, unde intentionez sa raman o zi... nu stiu cum sa imi impart cele 7 nopti pentru "Tara bascilor"... o zi San Sebastian o zi Pamplona am intrebarea cate zile sunt necesare pentru Bilbao? nu sunt interesat de cumparaturi, de plaja -nici nu cred ca ar fi sezon la 28 aprilie... sunt interesat numai de obiective istorice, natura..., de aceea va cer acest sfat... doua zile pline sunt suficiente pt. Bilbao? sa stiu cum imi organizez cazarile si restul programului... oricum pana pe 27 aprilie mai este... multumesc anticipat, o seara linistita

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- RoxanaGRS
[15.01.19 08:31:56]
» mesaj pers

   @viorelgeorgescu: Da, doua zile cred ca sunt de ajuns pentru Bilbao. Nu ratati Getxo. Se ajunge cu metroul din Bilbao. E o statiune extraordinar de frumoasa. Recomand o plimbare pe faleza denumita "Aleea cu vile". Bilbao e genul de oras in care iti face o placere extraordinara sa te plimbi pur si simplu. Vacanta placuta va doresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Stadionul Athletic Bilbao -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958766">Şterge vot</a></div><span id="v9958766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Stadionul Athletic Bilbao
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Parc în Bilbao -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958767">Şterge vot</a></div><span id="v9958767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Parc în Bilbao
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2016] Parc în Bilbao -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958768">Şterge vot</a></div><span id="v9958768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Parc în Bilbao
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [JUN-2016] Blocuri moderne în Bilbao -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958770">Şterge vot</a></div><span id="v9958770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Blocuri moderne în Bilbao
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] În parc; v-am zis că nu sunt colorați priin zonă... -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958771">Şterge vot</a></div><span id="v9958771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] În parc; v-am zis că nu sunt colorați priin zonă...
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Blocuri noi și moderne în Bilbao -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958772">Şterge vot</a></div><span id="v9958772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Blocuri noi și moderne în Bilbao
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Muzeul Guggenheim, botezat de noi 'tinicheaua' -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958774">Şterge vot</a></div><span id="v9958774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Muzeul Guggenheim, botezat de noi "tinicheaua"
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] În fața Muzeului Guggenheim era acest câine din flori; florile erau naturale -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958776">Şterge vot</a></div><span id="v9958776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] În fața Muzeului Guggenheim era acest câine din flori; florile erau naturale
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Unghiuri și îmbinări neașteptate de suprafețe -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958778">Şterge vot</a></div><span id="v9958778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Unghiuri și îmbinări neașteptate de suprafețe
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Muzeul Guggenheim -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958779">Şterge vot</a></div><span id="v9958779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Muzeul Guggenheim
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Faleza cu blocuri elgante pe malul râului și această furnică gigantică, la fel de futuristă, aflată lângă muzeu -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958780">Şterge vot</a></div><span id="v9958780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Faleza cu blocuri elgante pe malul râului și această furnică gigantică, la fel de futuristă, aflată lângă muzeu
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Construcții futuriste pe lângă muzeu -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958781">Şterge vot</a></div><span id="v9958781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Construcții futuriste pe lângă muzeu
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Una dintre intrările în muzeu -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958782">Şterge vot</a></div><span id="v9958782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Una dintre intrările în muzeu
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Bilbao - totul curat, aerisit și plin de flori și verdeață -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958783">Şterge vot</a></div><span id="v9958783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Bilbao - totul curat, aerisit și plin de flori și verdeață
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Cam așa arată fațadele în centrul vechi din Bilbao (seamănă cu cele din Madrid) -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958784">Şterge vot</a></div><span id="v9958784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Cam așa arată fațadele în centrul vechi din Bilbao (seamănă cu cele din Madrid)
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Bilbao - sediul Parlamentului basc -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958785">Şterge vot</a></div><span id="v9958785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Bilbao - sediul Parlamentului basc
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Bilbao - podul Vizcaya, structura metalică -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958786">Şterge vot</a></div><span id="v9958786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Bilbao - podul Vizcaya, structura metalică
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Podul Vizcaya - platforma pe care erau transportate mașinile și pietonii -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958787">Şterge vot</a></div><span id="v9958787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Podul Vizcaya - platforma pe care erau transportate mașinile și pietonii
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Podul Vizcaya - și aici erau flori, verdeață și fântâni -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958788">Şterge vot</a></div><span id="v9958788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Podul Vizcaya - și aici erau flori, verdeață și fântâni
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Getxo - vile și verdeață -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958789">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958789"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958789">Şterge vot</a></div><span id="v9958789" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958789)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958789Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958789MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Getxo - vile și verdeață
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Getxo, Hotel Artaza, văzut din parcare -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 16.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958790">Şterge vot</a></div><span id="v9958790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Getxo, Hotel Artaza, văzut din parcare
foto RoxanaGRS [16.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.127786874771 sec