85385 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.04.2018
DE
Avatar Rofri
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 18.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
32 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Magnificul Palazzo Pitti


  Urmare de aici

  Pentru incursiunea de trei zile la Florența de la începutul lui aprilie, anul acesta, nu ne-am propus multe obiective „musai de văzut”, conștienți fiind că nu vom putea asimila totul deodată. Pe lista noastră s-au aflat Palazzo Pitti și celebrele grădini Boboli și Bardini, Palazzo Vecchio, Domul, Ponte Vecchio, Casa lui Dante, Santa Croce. Vizita la Palatul Pitti ne-a impresionat cel mai mult. Am rezervat pentru el o zi ce se anunța mohorâtă din punct de vedere meteorologic, dar numai bună pentru străbătut agale frumoasele interioare.

  ORARUL - Zis și făcut. Am pornit de dimineață, informați asupra orarului: palatul este deschis de marți până duminică, între 8:15-18:50. Casele de bilete se închid la ora 18:05. Muzeul este închis în zilele de luni, de asemenea, nu se vizitează pe 1 mai, de Crăciun, și de anul nou. Apartamentele regale nu se vizitează în luna ianuarie, din cauza lucrărilor de mentenanță.

  PREȚUL unui bilet întreg este de 16 euro și include Galeria Palatină, Apartamentele Regale, Galeria de Artă Modernă, Muzeul Argintului și Galeria Costumelor. Pentru cetățenii UE cu vârste între 18-25 de ani biletul costă 8 euro. Gratuitate au cetățenii UE sub 18 ani sau peste 65 de ani. Palatul se poate de asemenea vizita gratuit cu Firenze Card. Biletele se pot cumpăra și online dar nu cred că e necesar, de obicei sunt în jur de 10-15 oameni la coadă.

  ACCESUL - se face ușor, venind dinspre Galeriile Uffizi, pe malul râului Arno, trecând pe frumosul Ponte Vecchio și mergând drept înainte vreo 5 minute, (eventual, urmând valul de turiști) până în Piața de’Pitti, unde uriașul palat domină totul.

  SCURT ISTORIC - Enormul Palazzo Pitti reprezintă unul din cele mai cunoscute obiective arhitecturale din Florența. Palatul a fost construit în anul 1458 de către una din cele mai bogate și puternice dinastii din regiune, familia bancherului Luca Pitti, din dorința de a rivaliza cu luxoasele reședințe ale familiei de Medici. Proiectul palatului a fost atribuit lui Filippo Brunelleschi, dar arhitectul a murit cu 12 ani înainte de începerea lucrărilor de construcție, probabil asistentul său, Luca Gancelli, este autorul proiectului. Lucrările la Palazzo Pitti au durat până în anul 1465.

  În 1549, palatul a fost vândut Eleonorei de Toledo, soția marelui duce Cosimo I de Medici. Deși palatul se afla la mică distanță de inima orașului Florența, zona era rurală, foarte puțin populată pe atunci. Familia Medici l-a anagajat mai târziu pe Vasari pentru a construi un coridor care să facă legătura între noua lor reședință și Palazzo Vecchio dar și Uffizi, permițând astfel membrilor familiei Medici să traverseze râul fără a trebui să meargă prin mulțime. La puțină vreme după achiziționarea acestuia, Familia de Medici l-a angajat pe Bartolomeo Ammannati pentru a extinde Palazzo Pitti. Ammannati a muncit la extinderea palatului din 1558 până în 1570 fiind responsabil și de curtea interioară. Tot la dorința frumoasei Eleonora de Toledo s-au creat grădinile Boboli situate chiar în spatele palatului.

  În anul 1828, în timpul domniei Casei de Lorraine, care a luat puterea după moartea ultimului Medici, palatul a fost din nou extins cu două aripi care acum flanchează Piazza de’Pitti. Aceștia au și renovat complet interiorul. Palatul a intrat mai târziu în posesia Casei de Savoia, a Burbonilor și chiar a lui Napoleon Bonaparte. Palatul şi conţinutul său au fost donate italienilor de către Regele Vittorio Emanuele III di Savoia în 1919, reprezentând astăzi una dintre cele mai mari galerii de artă din Florenţa.

  GALERIA PALATINĂ - găzduiește impresionante colecții de pictură renascentistă, lucrări extrem de valoroase, capodopere care au aparținut familiei Medici, unele mutate la începutul secolului XIX de la Uffizi, din porunca Marelui Duce Leopold. E interesant faptul că picturile cu rame somptuoase, aurite, nu sunt așezate după criterii științifice (cronologie, școli de pictură), ci după gusturile decorativ-estetice subiective ale locuitorilor palatului. Galeria Palatină ocupă întregul etaj I al aripii stângi a palatului, adunând laolaltă capodopere ce aparţin unor faimoşi artişti renascentişti şi baroci, precum Rubens, Titian, Rafael, Boticelli, Pietro da Cortona, Van Dyck, Caravaggio, Filippo Lippi. Sălile în care sunt expuse tablourile au niște tavane deosebite, pictate cu scene mitologice, cu sculpturi și basoreliefuri. Ne-a impresionat în mod deosebit maiestuoasa scară construită de Ammannati, care face trecerea între cele două aripi ale palatului.

  APARTAMENTELE REGALE - sunt situate în aripa dreaptă a palatului, tot la etajul I, au fost recent redeschise publicului după o amplă restaurare. Sunt 14 camere de o frumusețe extraordinară și o bogăție copleșitoare a decorurilor și a culorilor. Pot fi admirate acolo trei perioade istorice și stiluri artistice diferite corespunzând celor trei familii care au locuit în palat, prin piesele de mobilier originale din lemn de abanos sau de trandafir, candelabrele impresionante, șemineele uriașe, decorate cu marmură. E imposibil, oricât ai încerca, să reții totul (bine că e permisă fotografierea fără bilț!). Trecând dintr-o cameră în alta ai impresia că te întorci în timp și că ești un oaspete al familiei Medici...

  GALERIA DE ARTĂ MODERNĂ - a fost amenajată începând din 1914, la etajul al II-lea al palatului, în fostele încăperi ale copiilor și ale nobililor. Cuprinde 30 de încăperi având expuse sculpturi, picturi și obiecte, în ordine cronologică, de la neoclasicism până la anii 1920.

  MUZEUL ARGINTULUI - e un nume generic, pentru că nu adăpostește doar obiecte din argint ci și bijuterii, camee, decorațiuni lucrate cu migală și uimitoare pricepere din perle, cristal, pietre semiprețioase, chihlimbar, fildeș sau scoici. De fapt muzeul mai poartă numele, mai potrivit, Tesoro dei Granduchi. E situat la parterul palatului în săli splendid decorate cu fresce de secol XVI, în fostele apartamente de vară ale Marelui Duce Ferdinand II de Medici.

  GALERIA COSTUMELOR - este o expoziție de costume de epocă, în care sunt prezentate haine originale din diverse epoci. Piesele centrale sunt veșmintele mortuare ale Ducelui Cosimo I de Medici și ale soției sale, Eleonora de Toledo, privindu-le, nu-ți poți stăpâni un fior. E bine de știut că nu sunt expuse tot timpul, noi le-am văzut anul trecut, când în biletul pentru grădini intra și galeria costumelor, dar anul acesta am avut o dezamăgire: exponatele erau numai piese vestimentare moderne, tot ce era de epocă lipsea! Am aflat ulterior că înlocuirea costumelor se întâmplă la fiecare doi ani din rațiuni de conservare. Deci, anul acesta nu se pot vedea.

  După ore bune petrecute între atâtea frumuseți te simți deopotrivă copleșit și extaziat, dar e o experiență uimitoare.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Rofri in 13.04.2018 18:39:38

  Validat / Publicat: 13.04.18 19:15:49


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1863


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20450 PMA (din 21 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Rofri? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - RoxanaGRS
  [16.04.18 08:39:04]
  » mesaj pers

     Splendid! La cât de auster pare Palazo Pitti pe afară, nu m-am așteptat ca în înterior să fie atât de frumos.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [16.04.18 11:59:52]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Exact asta a fost și uimirea noastră! Merită pe deplin vizitarea interiorului.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [31] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2018] Piața de’Pitti. Plouă iar noi ne pregătim să luăm bilete pentru Palazzo Pitti -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958154">Şterge vot</a></div><span id="v9958154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2018] Piața de’Pitti. Plouă iar noi ne pregătim să luăm bilete pentru Palazzo Pitti
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2018] Intrăm în Galeria Palatină -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958155">Şterge vot</a></div><span id="v9958155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2018] Intrăm în Galeria Palatină
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2018] Pictură pe tavanul unei săli, înfățisând primirea lui Hercule în Olimp -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958156">Şterge vot</a></div><span id="v9958156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2018] Pictură pe tavanul unei săli, înfățisând primirea lui Hercule în Olimp
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2018] Scene din Vechiul Testament -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958157">Şterge vot</a></div><span id="v9958157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2018] Scene din Vechiul Testament
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2018] Piese de mobilier originale -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958158">Şterge vot</a></div><span id="v9958158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2018] Piese de mobilier originale
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2018] -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958159">Şterge vot</a></div><span id="v9958159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2018]
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [APR-2018] Picturi în rame spectaculoase -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958160">Şterge vot</a></div><span id="v9958160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2018] Picturi în rame spectaculoase
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2018] Tavanul holului de recepție -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958161">Şterge vot</a></div><span id="v9958161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2018] Tavanul holului de recepție
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2018] Opulența decorurilor e copleșitore -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958162">Şterge vot</a></div><span id="v9958162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2018] Opulența decorurilor e copleșitore
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2018] Madonna de Rafael -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958163">Şterge vot</a></div><span id="v9958163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2018] Madonna de Rafael
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2018] Rafael - portretul cardinalului Bibbiena -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958164">Şterge vot</a></div><span id="v9958164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2018] Rafael - portretul cardinalului Bibbiena
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2018] Tizian -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958165">Şterge vot</a></div><span id="v9958165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2018] Tizian
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [APR-2018] -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958166">Şterge vot</a></div><span id="v9958166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2018]
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [APR-2018] Tavan din apartamentele regale -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958167">Şterge vot</a></div><span id="v9958167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2018] Tavan din apartamentele regale
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2018] Apartamentele regale - sala verde -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958168">Şterge vot</a></div><span id="v9958168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2018] Apartamentele regale - sala verde
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2018] Apartamentele regale - sala verde -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958169">Şterge vot</a></div><span id="v9958169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2018] Apartamentele regale - sala verde
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2018] Apartamentele regale - Sala Tronului -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958170">Şterge vot</a></div><span id="v9958170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2018] Apartamentele regale - Sala Tronului
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2018] Apartamentele regale - Dormitorul ducesei -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958171">Şterge vot</a></div><span id="v9958171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2018] Apartamentele regale - Dormitorul ducesei
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2018] Galeria de artă modernă - picturi romantice; în centru o statuie a lui Victor Hugo -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958172">Şterge vot</a></div><span id="v9958172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2018] Galeria de artă modernă - picturi romantice; în centru o statuie a lui Victor Hugo
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2018] Sală de baie construită special pentru șederea lui Napoleon Bonaparte -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958173">Şterge vot</a></div><span id="v9958173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2018] Sală de baie construită special pentru șederea lui Napoleon Bonaparte
  foto Rofri [13.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2018] Grandiosul salon care a găzduit nunta ducelui Ferdinand II de Medici cu Vittoria della Rovere -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 13.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958174">Şterge vot</a></div><span id="v9958174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2018] Grandiosul salon care a găzduit nunta ducelui Ferdinand II de Medici cu Vittoria della Rovere
  foto Rofri [13.04.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.104609966278 sec