ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.04.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 2 zile
prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pe pârtia Nemira de la Slănic Moldova și prin împrejurimi

TIPĂREȘTE

La începutul lunii martie ne-am hotărât să mergem undeva la munte pentru o plimbare de weekend. Nu am avut posibilitatea să lipim încă o zi liberă, așa că ne-am mulțumit cu ceea ce aveam la dispoziție (adică zilele sfârșitului de săptămână). Sâmbătă dimineața am pornit către destinație, alături de niște prieteni pe care i-am convins pe ultima sută de metri să ni se alăture. În cursul zilei de vineri eu am rezervat cazarea prin telefon, iar a doua zi, pe la 7 dimineața, am pornit spre Slănic Moldova!

Mulți dintre cei care vor citi aceste rânduri probabil că își amintesc de frumoasa stațiune din județul Bacău, locul unde în urmă cu aproximativ un an s-au desfășurat ”ostilitățile” celei de-a noua întâlniri anuale AmFostAcolo. A trecut deja ceva timp de atunci, însă și noi ne-am adus aminte cu plăcere de acele momente. Ar mai fi de spus că acum prin Slănic Moldova nu erau prea mulți turiști la plimbare, însă nici singuri-singurei nu eram pe-acolo!

Întrucât timpul avut la dispoziție a fost destul de scurt (cam o zi și jumătate), am încercat să facem de toate și totodată să ne încărcăm bateriile pentru această perioadă a anului (destul de obositoare pentru noi).

Prima țintă a fost o noutate pentru noi, respectiv pârtia Nemira de la Slănic Moldova. Nu mai fusesem până acum pe această pârtie, nici prea multe informații sau fotografii cu ea nu am găsit, așa că voi încerca să fac o prezentare mai detaliată a acestui loc. În primul rând, trebuie spus că nu mersesem la Slănic Moldova pentru schiat sau pentru săniuș întrucât nu ne așteptam să mai găsim suficientă zăpadă pentru asta... însă pârtia era încă practicabilă!

Intrarea cu mașina către zona pârtiei se face traversând un podeț peste râul Slănic, pe partea stângă a drumului de acces în stațiune. În acea zonă există câteva blocuri (vreo două sunt părăsite), iar în apropierea lor erau amenajate două parcări cu plată (10 lei/zi). Probabil că în plin sezon locurile de parcare sunt insuficiente, însă în acea zi am găsit un spațiu liber cu ușurință. În apropiere existau câteva centre pentru închirierea de schiuri, clăpari și articole de sezon; am aruncat o privire, iar prețurile erau mai mici decât ceea ce noi am văzut iarna asta prin alte zone (de exemplu, schiurile și clăparii pentru adulți costau 20 de lei/zi de luni până joi și 25 de lei/zi în weekend). Pentru o cât mai bună informare, am fotografiat aceste tarife și voi atașa imaginile la prezentul articol.

Chiar dacă eram ”echipați” cu blugi și bocanci și nu am mers acolo să schiem, ne-am hotărât totuși să ne plimbăm cu telescaunul, o astfel de plimbare fiind întotdeauna printre activitățile de concediu preferate de copilul nostru. Am urcat scările către casa de bilete și am achiziționat tichete urcare-coborâre pentru care am plătit 38 de lei (14 lei/adult și 10 lei/copil). Pentru schiori, există posibilitatea cumpărării unor tichete valabile mai multe urcări (6 urcări – 35 de lei; 12 urcări – 65 de lei; 36 de urcări – 80 de lei și 72 de urcări – 150 de lei).

În ceea ce privește programul telescaunului, acesta funcționa de luni până joi în intervalul 10-18, iar în zilele de weekend în intervalul orar 10-20. Pentru turiștii fără schiuri (ca noi), accesul la telescaun era permis între orele 11 și 16.

Ajungând la stația de plecare, ne-am îmbarcat rapid și am pornit! Telescaunul urcă destul de abrupt, astfel că senzația este una interesantă! Făcând o comparație cu telescaunul de la Predeal, traseul de la Slănic Moldova este mai scurt, dar mai spectaculos (cel puțin în prima parte) ! În câteva minute aveam să coborâm la stația de sus; aici a trebuit să ne mișcăm repejor, întrucât scaunele nu încetineau prea mult (din acest motiv este nevoie de atenție sporită și la coborârea de pe munte, atunci când nu aveți schiuri și trebuie să urcați din nou în telescaun).

Am rămas sus lângă pârtie vreo două ore și ceva, timp în care ne-am jucat cu zăpadă, ne-am bătut cu bulgări și am construit un om de zăpadă (credeam că va fi ultimul din această iarnă, dar săptămâna trecută am realizat unul și mai mare - acasă, în fața blocului :) ).

Pe marginea zonei de schiat sunt instalate niște bănci, iar câțiva părinți urmăreau de acolo lecțiile de ski pe care copiii le primeau în apropiere de la doi instructori. De curiozitate, am întrebat și am aflat prețul pentru două ore de schiat alături de instructor: 150 de lei.

Un alt lucru interesant -de data aceasta pentru perioadele mai calde ale anului- este faptul că din zona de sus a pârtiei se poate continua pe un traseu marcat cu triunghi albastru. Acest traseu are lungimea de 4,5 kilometri, este catalogat ca fiind ușor și poate fi parcurs în aproximativ două ore și jumătate, revenind în stațiune pe valea Dobru (nu departe de hotelul cu același nume).

După atâta joacă prin zăpadă, am intrat într-unul din cele două baruri amenajate în pădure, lângă pârtie. Am comandat ceaiuri calde, ciocolată caldă și bere (fiecare după preferințe). Trebuie spus că acolo se poate servi și masa, ceea ce este un lucru foarte bun, mai ales pentru cei veniți la schiat. În ceea ce privește prețurile, acestea ni s-au părut rezonabile (de exemplu, ceaiurile și berea costau 5 lei fiecare, pentru un platou rece achitai 20 de lei, o ciorbă costa 12 lei, micii erau 3,5 lei bucata, iar cartofii prăjiți – 5 lei porția).

După ce ne-am încălzit bine, am mai profitat puțin de zăpadă, apoi am coborât cu telescaunul în stațiune. La coborâre am studiat cu atenție pârtia, care era destul de populată. Ne-am propus ca anul viitor să o testăm și noi. Până atunci trebuie să ne mulțumim cu pozele făcute și cu ceea ce am reținut la fața locului. Deoarece pe margine erau afișate mai multe informații referitoare la pârtia Nemira, voi aminti câteva dintre acestea: pârtia Nemira este catalogată ca fiind ușoară, are 1414 metri lungime, prezintă o diferență de nivel de 239 de metri, beneficiază de zăpadă artificială, are instalație de nocturnă și plase de protecție. De sus, din telescaun, nouă ne-a plăcut mult cum arată: pârtia este lată și nu este foarte înclinată.

În afară de această plimbare cu telescaunul la pârtia Nemira, weekend-ul nostru la Slănic Moldova a mai însemnat plimbări scurte prin parcul stațiunii, dar și o plimbare ceva mai lungă pe traseul izvoarelor. Am petrecut acolo două zile frumoase, perioadă în care ne-am încărcat bateriile, ne-am bucurat de aerul curat de munte și ne-am relaxat alături de prietenii noștri. Ne propunem să revenim la Slănic Moldova (poate chiar în această vară), pentru a aborda unele dintre traseele montane din zonă (cel care ne face cu ochiul de ceva vreme este acela numit ”Traseul 300 de scări”).

Voi încheia acest articol cu speranța că unele dintre informațiile prezentate vor fi de folos cuiva iarna viitoare, pentru că probabil atunci va mai putea fi utilizată pârtia Nemira de la Slănic Moldova. Fotografiile pe care le voi atașa au fost realizate de noi atât de pe marginea pârtiei, cât și în timpul plimbării cu telescaunul (instalație care nu funcționează decât pe perioada sezonului rece, după cum am aflat la casa de bilete).

Călătorii plăcute tuturor! Sărbători Luminate!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 02.04.18 22:13:04
Validat / Publicat: 03.04.18 05:32:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.

VIZUALIZĂRI: 5750 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Am ajuns la Slănic Moldova. Vremea era destul de mohorâtă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49250 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

mishu
[03.04.18 05:38:31]
»

@Crazy_Mouse: Nu puteam rata un Start vot! înainte de apleca la munca, așadar pe repere ‘ aminte, citit, plăcut, votat și nu pot spune ca nu mi-am amintit cu nostalgie de intalnirea de anul trecut de la Slănic. Felicitări, votat cu mare drag, sa va fie de bine plimbarea.

Dan&Ema
[03.04.18 06:19:47]
»

@Crazy_Mouse:

Frumoasa iesire la aer. Din nou la Slanic Moldova. Omul de zapada e bestial cu parul verde.

Dana2008
[03.04.18 07:01:24]
»

Felicitări pentru articol și fotografii!

Articolul este despre subiectul meu preferat: schiul și partiile de la noi din țară.

Frumoasă ieșire în natură, bine că ați mai simțit bucuria de a mai face un ultim om de zăpada primăvară aceasta!

Ce apetisant arată platoul rece... îmi închipui cum se vede după ce foamea te răpune după câteva ore de schiat.

Călătorii plăcute și spor la scris si citit!

elviramvio
[03.04.18 07:29:42]
»

@Crazy_Mouse:

Se pare că te-au chemat amintirile într-un loc drag.

Floryn81AUTOR REVIEW
[03.04.18 11:44:02]
»

@mishu: A fost frumos la Slănic la întâlnirea AFA din 2017, a fost frumosă și această ieșire și -cu siguranță- va fi frumos și altădată! Pentru că Slănic Moldova este o stațiune liniștită de munte, dar care oferă suficiente variante de petrecere a timpului liber.

@Dan&Ema: Nu spun a cui a fost ideea cu părul verde pentru omul de zăpadă, dar trebuie să recunoști că arăta într-un mare fel! Era cam punkist, așa că noi ne-am amuzat copios după ce l-am împodobit astfel! Și până la urmă, a fost un om de zăpadă 100% bio!

@Dana2008: Știam că îți place schiatul, am citit articolele tale și chiar mă gândeam că vei scrie un ecou! M-am bucurat că acest lucru s-a întâmplat! Și da, platoul rece arăta bine, însă noi am coborât la scurt timp și am mâncat apoi jos în stațiune.

@elviramvio: Un loc drag, într-adevăr! O stațiune unde am fost de două ori anul trecut și unde vom reveni cu plăcere ori de câte ori vom avea la dispoziție ceva timp liber! Pentru că asta este marea noastră problemă din prezent - timpul liber!

@all: Vă mulțumesc tuturor pentru lectură, dar și pentru ecourile voastre pe care le-am parcurs cu mare plăcere! Toate cele bune!

krisstinna
[03.04.18 12:37:21]
»

@Crazy_Mouse: E rece dar frumos omul de zăpadă ce haios e cu țepi in loc de pălărie!

Frumoase și pozele dar totuși mă bucur că acum e cald și iarna ne-a părăsit

Mulțumim de urări, la fel și vouă!

Floryn81AUTOR REVIEW
[03.04.18 12:47:43]
»

@krisstinna: Mulțumesc și eu pentru lectură și ecou! Și noi iubim mai mult căldura zilelor de vară, însă încercăm mereu să ne adaptăm și să profităm la maximum și de răcoarea zilelor de iarnă! Nu de alta, dar zăpada are și ea farmecul ei! Iar de farmecul zăpezii am ”beneficiat” suficient în luna martie, așa că ar fi cazul ca primăvara să tureze motoarele și să ne îmbie din nou la drumeții pe poteci de munte! Și parcă nici o nouă întâlnire cu valurile mării nu mai pare atât de îndepărtată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Djbobo*
[24.01.19 14:03:34]
»

Exista cumva amenajata si partie pentru sanius, precum si saniute de inchiriat? Ne bate un gand de duca dar nu prea le avem cu schiatul, doar cu saniusul!

Floryn81AUTOR REVIEW
[24.01.19 14:17:48]
»

@Djbobo: Nu am văzut să fie amenajată pârtie pentru săniuș și nici săniuțe de închiriat parcă nu erau pe la centrele de închirieri echipament. Pentru săniuș ar fi loc doar pe vreun derdeluș improvizat prin parcul stațiunii.

webmasterX
[08.02.19 11:06:53]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «La schi în Slănic Moldova» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Slănic Moldova]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Djbobo*, elviramvio, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂLa schi în Slănic Moldova:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063352108001709 sec
    ecranul dvs: 1 x 1