85195 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Snagov

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.04.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Mănăstirea carmelitană de la Snagov


Dumnezeu este pretutindeni! Divinitatea nu este limitată de spațiu sau de timp, astfel că putem rosti alături de catolici: „Hristos a Înviat! ”

Am văzut anul trecut câteva imagini cu o mănăstire catolică edificată lângă București care m-a impresionat prin arhitectură și simbolistică. Este ceva nou pentru arealul românesc – interpretare, simbol și arhitectură, așa cum este și biserica ortodoxă „Sfinții Ioan Botezătorul, Teologul și Gură de Aur” din cartierul Micești, Alba Iulia (despre „Arca lui Noe” am scris câteva cuvinte în acest articol: vezi impresii). Astfel că în ajunul Paștelui catolic, ieri după-amiază, am trecut pragul Mănăstirii Părinților Carmelitani Desculți.

Localizare. Mănăstirea este situată în satul Ciofliceni, comuna Snagov, județul Ilfov; adresa oficială: Șoseaua Ciofliceni, nr. 54. Se merge pe DN 1, se depășește localitatea Săftica și chiar înainte de a ajunge la Lacul Tâncăbești se virează dreapta pe DJ 101B spre Vlădiceasca – din intersecție până la ansamblul religios sunt circa 3 km. Distanța între Piața Presei Libere și Mănăstirea carmelitană este de aproximativ 25 de km. Există spații de parcare în incintă, bine semnalizate și încăpătoare.

Cine sunt carmelitanii desculți? Ordinul carmelitanilor reprezintă o congregație masculină de drept pontifical aparținând de Biserica Catolică. Ordinul călugăresc a apărut în veacul al XIII-lea, în zona Muntelui Carmel (nord-vestul Israelului), atunci când un grup de schimnici latini au primit reguli de organizare de la Patriarhul Ierusalimului, reguli centrate în jurul ideii de meditație. Bogăția naturală și rodnicia lanțului muntos Carmel au condus către asocierea cu protecția Sf. Fecioare Maria. După părăsirea Carmelului, după ocuparea Țării Sfinte, călugării carmelitani s-au numit în Europa: „Frații Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel”. În secolul al XVI-lea are loc o reformă a ordinului, revenindu-se la regula primordială: „meditația – rugăciunea continuă – dialogul cu Dumnezeu”, reformă în urma căreia se naște Ordinul Carmelitanilor Desculți. Carmelitanii desculți împletesc viața contemplativă (exerciții spirituale, reculegeri) cu activitatea pastorală și munca misionară. Mai multe despre istoria ordinului aflați de pe site-ul oficial: carmelitanisnagov.ro/new/ ... inul-carmelitan.

În România ordinul călugăresc a venit în anul 2000, primii părinți carmelitani provenind din regiunea italiană Veneto. În anul 2003 începe proiectul construirii complexului mănăstiresc de la Ciofliceni, între 2012-2015 se ridică Biserica Carmelului; cu sfințirea acesteia de către arhiepiscopul de București, IPS Ioan Robu se încheie amplul proiect religios carmelitan din Snagov.

Vizita. Având drum în zonă mi-am adus aminte de această mănăstire, dar imediat am oscilat între a mă abate de la drum ori ba, știind că în acea seară urma să se desfășoare Liturghia Învierii Domnului. Până la urmă am hotărât să merg până acolo; de la intrare în satul Ciofliceni am mers mai încet pentru a identifica poarte de acces – nu aveți cum să o ratați, un frumos gard de lemn, o poartă mică acoperită și o troiță străjuiesc punctul de acces. Urmează o alee asfaltată (circa 200 m), accesibilă auto, mărginită de arbori pitici ornamentali. În capăt panouri informative mă îndrumă spre parcare: stânga sau dreapta. Nu se zărește țipenie de om sau urmă de autovehicul; parchez în dreapta și cobor în fața construcțiilor.

Un front larg de clădiri îmi ocupă câmpul vizual: o biserică iese în evidență cu un acoperiș aparte, ascuțit, zvelt; un turn pătrat veghează întreg ansamblu monahal, corpuri de clădire cu etaj completează priveliștea. Albul e prezent peste tot, până și pe gazonul îngrijit mai rezistă câteva grămezi de zăpadă albă. Mă îndrept spre biserică, totul e aranjat cu rigoare, nimic nu pare azvârlit sau așezat fără un scop. O ușă mare, având drept mânere două litere, și două uși laterale facilitează accesul în biserica intitulată Regina Carmelului. Prin geam observ un bărbat care trebăluia înăuntru, dau să bat în geam, nu se aude nimic – e din cristal gros; atunci îi fac semn energic cu mâna – mă observă și deschide ușa. Îmi spune că se ocupă cu aranjamentele pentru slujba de Paște din acea seară – aranja lumânări albe într-un coș. Îi explic scopul vizitei mele – pur turistice și de descoperire – și îmi cer scuze că poate deranjez. Nu e nici un fel de problemă, îmi răspunde italianul înalt cu față blândă într-o limbă română destul de bunicică. Da, era italian venit de 5 luni în România și s-a comportat exemplar și admirabil. Mi-a explicat anumite simboluri în biserică, m-a condus prin mai multe corpuri de clădire, mi-a spus că pot face fotografii, mi-a oferit câteva vederi gratuit. Am achiziționat cu 10 lei și un ghid al complexului carmelitan, bine întocmit și ilustrat (ordinul călugăresc are editură proprie).

Biserica este impresionantă, arhitectura deosebită, mozaicurile superbe, vitraliile inedite, basoreliefurile speciale. „Coastele” lamelare ale grinzilor de sprijin au fost realizate în Italia și asamblate aici. Arhitectul Tudor Rădulescu și echipa sa, împreună cu slovacul Andrej Stepanciuc au realizat această adevărată operă de artă. Biserica a fost catalogată cea mai reuşită, din punct de vedere arhitectural şi teologic, dintre construcţiile religioase moderne din Europa de către preotul iezuit Marko Ivan Rupnik, realizatorul mozaicurilor și vitraliilor. Mozaicul din absida altarului îl înfățișează pe Hristos încoronând pe Maria Regină, având alături sfinți din tradiția carmelită, dar și română (ex. Sf. Ioan Paul al II-lea, Fericitul Vladimir Ghika). Am admirat amvonul, crucifixul suspendat „între cer și pământ”, icoana „Maicii Domnului de pe Muntele Carmel”, turnul euharistic, altarul, cripta, mozaicurile de pe peretele posterior. Nu vă pot reda în cuvinte culorile, perfecțiunea îmbinărilor, viziunea autorului, munca depusă pentru obținerea acelor mozaicuri superbe. Vitraliile de culoarea mierii sunt superbe, imaginile trasate manual și scrisul de mână erau luminate de soarele de primăvară. Basoreliefurile rotunde din lut (arse într-un cuptor din spatele mănăstirii) sunt „sparte” în trei scene, fiecare cu simbolistică proprie. Am privit toate acestea învăluit de sunetul muzicii de orgă pe care o doamnă îl revărsa în biserica luminoasă., în avanpremiera Paștelui.

Italianul m-a condus pe culoarele strălucind de curățenie, cu flori pe toate pervazurile ferestrelor, și mi-a arătat sala de mese a călugărilor, biblioteca, sala de mese și clădirea dormitoarelor pentru pelerini, cele două săli de conferință, două curți interioare (simbolul capului de cal este prezent în multe locuri).

Concluzii. Am poposit timp de 45 de minute la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Snagov unde fiecare obiect, element arhitectural ori scenă are o simbolistică religioasă clar delimitată, fără ajutorul unui ghid sau a broșurii informative „nu vezi” anumite lucruri. Pe site-ul oficial al ordinului găsiți informații amănunțite: carmelitanisnagov.ro/new; mănăstirea se poate vizita zilnic între orele 08.00-12.00 și 15.00-17.00. Recomand o vizită la această mănăstire unde religiosul se împletește cu arta și frumosul.

Papa Francisc, Calea Crucii, Vinerea Mare, 2018: … rușinea pentru că generațiile noastre lasă tinerilor o lume fracturată de diviziuni și de războaie; o lume devorată de egoism unde tinerii, cei mici, bolnavii, bătrânii sunt marginalizați…

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 01.04.2018 14:09:06

Validat / Publicat: 01.04.18 15:29:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2659


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  49400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[01.04.18 15:28:10]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: De vizitat în împrejurimile Bucureştiului]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[01.04.18 17:54:37]
» mesaj pers

   @tata123: Este o biserică atipică pentru noi, românii. Asta nu-i știrbește cu nimic din frumusețe, eleganță și bun gust arhitectural. Tavanul cu grinzile deosebite îi ridică valoarea estetică, la fel și mozaicurile.

   În P16 înscrisul este în limba română. Mă întreb dacă numai enoriașii catolici au acces la slujbele lor, și, mai înainte de toate, ce fel de „slujbași” ai bisericii își fac serviciul religios acolo. Trebuie, musai, să aparțină acestui ordin călugăresc? Și dacă „DA! ”, de unde sunt „recrutați” aceștia?

   Am intrat pe saitul recomandat și nu am aflat prea multe.

   Felicitări pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[01.04.18 19:33:20]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[02.04.18 08:18:14]
» mesaj pers

   Mi-au plăcut mozaicurile.

   Crucufixul din P06 este o copie a Crucifixului lui Cinabue aflat în Basilica Santa Croce din Florența și care datează din 1288. Avariat la inundațile din 1966, după restaurare a fost amplasat într-o capelă laterală și așezat foarte sus. Voi posta fotografia pe Prieteni, pentru comparație.

   Un vot dat cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[02.04.18 08:28:30]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc pentru aprecieri. Ordinul călugăresc carmelitan este un ordin religios catolic care ține de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București. Cred că preoții țin slujbele în limba română și la acestea pot participa și alte persoane, nu doar cele de rit catolic. Biserica „Regina Carmelului” a fost ridicată la rangul de Sanctuar marian al Arhidiocezei Romano-Catolice de București (la fel ca Sanctuarele de la Cacica - vezi impresii, Maria Radna și Șumuleu Ciuc).

   Italianul, care vorbea bine românește după doar câteva luni de la sosirea în România, a fost un om deschis care s-a străduit să îmi explice simbolurile din biserica lui; nu am avut nici un moment impresia că ar vrea să mă „atragă” spre credința lui, așa cum se întâmplă cu alte culte religioase.

   Fotografii, știri, informații despre slujbe, întâlniri și diverse reuniuni găsiți pe site-urile: episcopiabucuresti.ro/eti ... anilor-desculti, photos.google.com/share/A ... 1VwejBmTW1xd0Jn sau catholica.ro/2010/04/23/a ... ori-din-romania.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[02.04.18 08:33:05]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc pentru dubla desemnare. Pentru mine această biserică catolică a Carmeliților Desculți a constituit o surpriză aparte din punct de vedere arhitectural și artistic.

   @all: O interesantă filmare aeriană, postată pe canalul oficial de Youtube al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, puteți viziona la adresa web: youtube.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- doinafil
[02.04.18 12:17:25]
» mesaj pers

   @tata123: Și eu mulțumesc pentru lămuriri! Am să intru pe site-urile indicate să aflu mai multe.

   Să aveți o săptămână pre pascală cum o doriți!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[02.04.18 12:51:43]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Am privit fotografiile reprezentând Crucifixul lui Cimabue prezent în Basilica Santa Croce din Florența. E posibil să exite o oarecare asemănare, nu știu să descifrez tainele autorilor și simbolistica elementelor componente.

   Informații despre simbolistica crucifixului suspendat „între cer și pământ” din biserica carmelitană am citit pe pagina oficială de web: carmelitanisnagov.ro/new/ ... afic/crucifixul.

   Operele de artă realizate de preotul iezuit Marko Rupnik în lăcașul carmelitan din România (mozaicuri și vitralii) sunt prezentate și pe site-ul Centrului Aletti din Roma, al cărui director este preotul menționat mai sus (centroaletti.com/ing/oper ... europa/131a.htm).

   Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[02.04.18 13:23:27]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc asemenea.

   Preotul iezuit sloven Marko Ivan Rupnik a mai realizat în România un mozaic de mare valoare artistică, de data aceasta într-o biserică ortodoxă: Biserica Schimbarea la Față din Cluj Napoca (b-dul Eroilor nr. 24-26). Imagini găsiți pe site-ul Centrului Aletti din Roma: centroaletti.com/ing/opere/europa/40.htm.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[05.04.18 09:46:30]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în zona Snagovului, SNAGOV" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: De vizitat în împrejurimile Bucureştiului]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[05.04.18 11:25:50]
» mesaj pers

   @tata123:

   Mulțumesc pentru informație! Am intrat pe site-ul recomandat și am văzut acel mozaic. Este, într-adevăr, de excepție! Faptul că este realizat din pietricele acoperite cu aur (foiță sau pulbere?!) ridică valoarea întregului ansamblu realizat de autor.

   Când am să ajung și la Cluj, n-am să ratez vizitarea acestui lăcaș de cult!

   Să aveți un Paște cu liniște și bucurie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2018] Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți - Ciofliceni, Snagov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955268">Şterge vot</a></div><span id="v9955268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2018] Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți - Ciofliceni, Snagov.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2018] Biserica „Regina Carmelului” - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955269">Şterge vot</a></div><span id="v9955269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2018] Biserica „Regina Carmelului” - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2018] Turn - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955270">Şterge vot</a></div><span id="v9955270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2018] Turn - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2018] Fântână - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955271">Şterge vot</a></div><span id="v9955271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2018] Fântână - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2018] Biserica - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955272">Şterge vot</a></div><span id="v9955272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2018] Biserica - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2018] Altar, mozaicul absidei și crucifix suspendat - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955273">Şterge vot</a></div><span id="v9955273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2018] Altar, mozaicul absidei și crucifix suspendat - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2018] Mozaicul absidei altarului - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955274">Şterge vot</a></div><span id="v9955274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2018] Mozaicul absidei altarului - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2018] Pregătiri de Paște - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955275">Şterge vot</a></div><span id="v9955275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2018] Pregătiri de Paște - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2018] Altar - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955276">Şterge vot</a></div><span id="v9955276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2018] Altar - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2018] Turnul euharistic - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955277">Şterge vot</a></div><span id="v9955277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2018] Turnul euharistic - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2018] Amvon - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955278">Şterge vot</a></div><span id="v9955278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2018] Amvon - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2018] Icoana „Maicii Domnului de pe Muntele Carmel” - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955279">Şterge vot</a></div><span id="v9955279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2018] Icoana „Maicii Domnului de pe Muntele Carmel” - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2018] Sala bisericii - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955280">Şterge vot</a></div><span id="v9955280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2018] Sala bisericii - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2018] Mozaic perete posterior - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955281">Şterge vot</a></div><span id="v9955281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2018] Mozaic perete posterior - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2018] Mozaic perete posterior - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955282">Şterge vot</a></div><span id="v9955282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2018] Mozaic perete posterior - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2018] Exemplu vitraliu - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955283">Şterge vot</a></div><span id="v9955283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2018] Exemplu vitraliu - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2018] Exemplu basorelief de lut ars - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955284">Şterge vot</a></div><span id="v9955284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2018] Exemplu basorelief de lut ars - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2018] Biserica „Regina Carmelului” - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955285">Şterge vot</a></div><span id="v9955285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2018] Biserica „Regina Carmelului” - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2018] Însemnul Ordinului călugăresc al Carmelitanilor Desculți - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955286">Şterge vot</a></div><span id="v9955286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2018] Însemnul Ordinului călugăresc al Carmelitanilor Desculți - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2018] Sala de mese a călugărilor - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955287">Şterge vot</a></div><span id="v9955287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2018] Sala de mese a călugărilor - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2018] Curtea interioară a călugărilor - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 01.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av955288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955288">Şterge vot</a></div><span id="v9955288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2018] Curtea interioară a călugărilor - Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți.
foto tata123 [01.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.120395898819 sec