85189 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Varna și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.03.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La pas prin Varna


Urmare de aici

La Varna, la Hotel Odessos am ajuns aproape de lăsarea serii. Pentru că eram așteptați și totul era pregătit, repartizarea camerelor s-a făcut rapid. Am urcat doar pentru a ne debarasa de bagaje după care - când luminile orașului începeau deja să se aprindă - am coborât în fața hotelului. Urmau câteva ore de "timp liber", adică ceea ce se numește în turismul de grup timp în care fiecare face ce vrea sau ce mai poate după o zi lungă, obositoare. O baie în bazinul cu apă termală de pe faleză, sub cerul liber și în întunericul nopții, i-a atras pe mulți dintre tinerii noștri. E drept, și pe mine m-a atras, dar nu pentru baie, ci numai pentru a afla unde este și pentru a-l vedea.

Am mărșăluit cam 1 km (după spusele ghidului. Nouă ni s-a părut mai mult) spre nord, de-a lungul țărmului, până la bazinul cu apă termală. După graba cu care înaintau, am înțeles cât de nerăbdători erau tovarășii noștri de călătorie să se bălăcească în luna martie, sub cerul liber. I-am lăsat să se bucure de apa încălzită în mod natural, iar noi ne-am întors la hotel singuri, în pas de voie.

În timpul cinei noastre frugale - doar niște sandwich-uri udate cu bere Mythos (de unde credeți? Din România, de la un supermarket) - am privit din balcon promenada cu coloanele ei, intrarea în parc și cupola Observatorului Astronomic frumos iluminată noaptea. Apoi am trecut la odihnă. După oboseala zilei care se încheia, după atâtea cetăți și locuri interesante vizitate, chiar se simțea o acută nevoie de odihnă. Ce au mai făcut mai tinerii noștri tovarăși de călătorie, cât au rămas la bazinul cu apă termală, cum au petrecut după aceea la barul indian, cum a decurs cina lor și pe unde s-au mai plimbat… am aflat abia după aceea, din spusele lor.

Refăcuți, a doua zi dimineața am plecat în prospectarea împrejurimilor mult înainte de micul dejun. Știam că duminica, în extrasezon și la acea oră matinală, muzeele Varnei sunt închise așa încât nu ne-am făcut planuri legate de acest aspect. Doream o plimbare, dar nu spre centru, până la frumoasa clădire a Teatrului Dramatic sau la Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" pe care eu le văzusem cu ocazia vizitei precedente în Varna. Voiam să ajungem la Termele Romane.

Pe harta luată de la hotel, recepționera ne-a marcat drumul cel mai scurt, mai avantajos în opinia ei, dar străduțele orașului vechi, înguste, dosnice, chiar dacă aveau din loc în loc săgeți indicatoare, n-au fost suficient de clare pentru noi. Am apelat la ajutorul unei doamne care-și plimba cățelul, apoi al unui domn cu mașina staționată și… în cele din urmă am ajuns.

Termele Romane sau Băile Romane Odessos datează din a doua jumătate a sec. II, perioadă în care pe locul actualului oraș Varna exista un oraș roman - Odessos. Băile au funcționat până la sfârșitul sec. III. Situate în zona cuprinsă între străzile Han Krum, Țar Kaloyan, Knyaz Dondukov și Kapitan Dobrev, termele romane ocupă o suprafață de aprox. 7000 m². Am văzut și noi ruinele celei mai mari clădiri publice romane din Bulgaria, dar numai prin gardul care le înconjoară, obiectivul fiind închis la acea oră, atât de matinală. Dacă vi se întâmplă același lucru, nu vă faceți griji! Din înălțimea aleii veți vedea foarte bine, iar prin spărturi sau prin ochiurile de metal ale gardului, veți putea chiar fotografia. O vizită în incintă vă va permite însă să citiți informațiile de pe plăcuțele amplasate din loc în loc și să vedeți mai de aproape rămășițele construcției de cărămidă roșie, precum și fragmentele mozaicului care a decorat-o cândva. Termele romane Odessos - între primele patru cele mai mari băi din întregul Imperiu Roman - au fost proiectate simetric și aveau încăperi cu apă rece (frigidarium), cu apă călduță (tepidarium), cu apă fierbinte (caldarium), dar și săli de sport, magazine și locuri de socializare. Încălzirea - o noutate pentru acele vremuri - se făcea prin podeaua dublă și prin țevi ceramice.

La sud de aceste terme există un alt complex de băi, mai mic, construit mai târziu (sec. III-VI). Vizitarea acestuia se poate face numai vara (iunie-septembrie, în fiecare zi, în intervalul orar 10.00-17.00).

Biserica Sveti Atanasii - o fostă catedrală metropolitană greacă - se află în apropierea Termelor Romane, pe locul unei vechi biserici care a existat aici în sec XIII.

Clădirea pe care o vedem astăzi a fost ridicată în 1838, este decorată cu fresce și deține icoane valoroase și un frumos altar sculptat în lemn.

Pe Bulevardul Primorski, pe lângă port, apoi pe lângă elegantul Hotel Panorama, în pas de plimbare, am luat calea de întoarcere spre hotel unde ne aștepta micul dejun.

Muzeul Marinei ne-a atras atenția încă de departe. Este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului. Aflat la o distanță de 100 m de mare, pe Bulevardul Primorski, nr. 2, muzeul a fost înființat în 1923, dar funcționează în clădirea actuală - Vila Diana construită în 1890, reședință a consulului italian Assaretto - din 1956. Regret că nu am putut vizita acest muzeu. Din cele trei pliante diferite pe care le-am luat de la punctul de informare turistică de la hotel am aflat că muzeul are 12 săli dispuse pe două niveluri și prezintă istoria flotei navale bulgărești etalând pentru turiști machete de corăbii, nave, mine marine și ancore. În curtea muzeului, posibil de văzut de lângă gard, se află multe exponate de dimensiuni mari - tunuri, elicoptere și diferite ambarcațiuni folosite de marina bulgară. Vasul cu torpile Drazki care a scufundat un vas de război turc în timpul Războiului Balcanic din 1912 este cel mai atractiv și cel mai admirat exponat al muzeului.

Grădina Mării este cel mai mare, cel mai vechi și cel mai cunoscut parc din Varna. Se spune chiar că este cel mai mare parc amenajat în Balcani. Situat de-a lungul coastei maritime, acest monument național de arhitectură peisagistică începe de la Muzeul Marinei și continuă mult, înspre nord.

Pe câmpul din afara zidurilor orașului, în 1862, a fost amenajată o mică grădină. Grădinarului ceh Anton Novák - cu experiență în amenajarea grădinilor Schönbrunn și Belvedere din Viena - i se datorează extinderea și amenajarea ulterioară a parcului. La intrarea în parc încă se află o casă în care se spune că a locuit Anton Novák. Grădina a ajuns la dimesiunile sale actuale prin anii '50, între timp adăugându-se fântâni, monumente ale unor personalități bulgare, un cazinou, un monument al eroilor jertfiți în lupta împotriva fascismului, un teatru în aer liber... În plimbările noastre prin parc am descoperit Observatorul Astronomic "Nicolaus Copernicus" cu monumentul celui care a dezvoltat teoria heliocentrică a Sistemului Solar, Acvariul, Delfinariul - o clădire futuristă, din sticlă și aluminiu, amplasată în partea de nord a Grădinii Mării, Parcul Zoo, Cazinoul, Radio Varna, precum și puncte de belvedere spre mare și plaja cu restaurante, baruri și cluburi.

Dar, dintre toate acestea, cel mai mult mi-a plăcut intrarea principală în parc, un spațiu larg, pietonal, mărginit de coloane înalte și foarte frumos iluminat noaptea. Am aflat că această amenajare este datată 1939 și i se datorează arhitectului Georgi Popov.

Cum spuneam, în puținul nostru "timp liber" petrecut în Varna nu am revenit și la Teatrul Dramatic "Stoyan Bachvarov" instalat într-o foarte frumoasă clădire din centrul orașului și nici la Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" un splendid edificiu de cult ortodox, situat tot în centrul orașului. Le-am revăzut doar din autocar și le-am surprins din mers, în poze nu prea reușite, de aceea voi atașa și câteva imagini mai vechi.

Dacă ar fi să revin în Varna - al treilea cel mai mare oraș din Bulgaria (după Sofia și Plovdiv) și cel mai mare oraș-stațiune de pe litoralul bulgăresc, important centru economic, social și cultural de aproape 3000 de ani - aș face-o în special pentru multitudinea de muzee rămase nevizitate, dar și pentru plaja sa cu nisip fin, lungă de vreo 20 km.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 31.03.2018 18:51:21

Validat / Publicat: 31.03.18 19:47:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 1777


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28100 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianbogdan
[01.04.18 08:21:36]
» mesaj pers

   Foarte multe puncte de interes turistic in Varna, chiar imi doresc o mica vizita aici.

   Vacante frumoase va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[01.04.18 09:19:16]
» mesaj pers

   @iulianic: Fain! Ai dreptate, un loc în care e mai bine de ajuns vara, măcar 3-4 zile: dimineața prin muzee, după amiază la plajă... Plus frumoasa Grădină a Mării... O mini-vacanță perfectă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[01.04.18 09:54:12]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Da, sunt multe puncte de interes în Varna. Pentru a le vedea pe toate nu este de ajuns o minivacanță.

   @crismis: Într-adevăr, din punct de vedere al frumuseții naturale e mai bine de ajuns la Varna vara. Grădina Mării este incomparabilă cu ceea ce am văzut noi acolo în luna martie. Eu am mai văzut-o la început de vară. De astă dată însă, Varna nu era un obiectiv în sine, ci doar locul în care să ne odihnim pe timp de noapte. Ceea ce am văzut până a ajunge la Varna, precum și ceea ce a urmat a doua zi a fost motivul pentru care am plecat pe meleaguri bulgărești în luna martie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[02.04.18 10:31:20]
» mesaj pers

   @iulianic: Orașul Varna deține obiective turistice interesante, parțial le-am descoperit și eu în vara anului trecut. Am alocat o jumătate de zi pentru o scurtă plimbare pe străduțele din centru, prin parcul de pe malul Mării Negre, dar și pentru o vizită la Muzeul Naval (vezi impresii) și la Muzeul de Etnografie (vezi impresii).

   Vă recomand cu căldură să treceți pragul celor două instituții muzeale, veți descoperi exponate interesante. Ruinele termelor mici - termele lui Odessos - le-am privit de după gardul de sârmă. Mulțumim pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[45] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2018] Varna - Lucrări plastice moderniste care ne întâmpină la intrarea în Grădina Mării. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955149">Şterge vot</a></div><span id="v9955149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2018] Varna - Lucrări plastice moderniste care ne întâmpină la intrarea în Grădina Mării.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2018] Varna - Coloanele de la intrarea în parc și Hotel Odessos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955150">Şterge vot</a></div><span id="v9955150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2018] Varna - Coloanele de la intrarea în parc și Hotel Odessos.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2018] Varna - Marea Neagră la Varna în luna martie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955151">Şterge vot</a></div><span id="v9955151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2018] Varna - Marea Neagră la Varna în luna martie.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, important obiectiv turistic și cultural. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955152">Şterge vot</a></div><span id="v9955152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, important obiectiv turistic și cultural.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2018] Varna - Intrarea în curtea Bisericii Sf. Atanasii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955153">Şterge vot</a></div><span id="v9955153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2018] Varna - Intrarea în curtea Bisericii Sf. Atanasii.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2018] Varna - Catedrala Adormirea Maicii Domnului, monument de arhitectură ortodoxă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955154">Şterge vot</a></div><span id="v9955154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2018] Varna - Catedrala Adormirea Maicii Domnului, monument de arhitectură ortodoxă.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2018] Varna - Vila Diana, fosta reședință a consulului italian, astăzi Muzeu Maritim. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955155">Şterge vot</a></div><span id="v9955155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2018] Varna - Vila Diana, fosta reședință a consulului italian, astăzi Muzeu Maritim.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2018] Varna - O frumoasă construcție aflată la intarea în parc. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955156">Şterge vot</a></div><span id="v9955156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2018] Varna - O frumoasă construcție aflată la intarea în parc.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2018] Varna - Aici se află Radio Varna. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955157">Şterge vot</a></div><span id="v9955157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2018] Varna - Aici se află Radio Varna.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2018] Varna - Cazinoul amplasat în Grădina Mării. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955158">Şterge vot</a></div><span id="v9955158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2018] Varna - Cazinoul amplasat în Grădina Mării.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2018] Varna - În Grădina Mării, nenumărate lucrări de artă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955159">Şterge vot</a></div><span id="v9955159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2018] Varna - În Grădina Mării, nenumărate lucrări de artă.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2018] Varna - Observatorul Astronomic 'Nicolaus Copernicus'. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955160">Şterge vot</a></div><span id="v9955160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2018] Varna - Observatorul Astronomic "Nicolaus Copernicus".
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2018] Varna - Mare complex comercial situat în zona pietonală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955161">Şterge vot</a></div><span id="v9955161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2018] Varna - Mare complex comercial situat în zona pietonală.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2018] Varna - Pietonala la orele dimineții. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955162">Şterge vot</a></div><span id="v9955162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2018] Varna - Pietonala la orele dimineții.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2018] Varna - Intrarea la Termele Romane închisă la ora sosirii noastre acolo. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955163">Şterge vot</a></div><span id="v9955163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2018] Varna - Intrarea la Termele Romane închisă la ora sosirii noastre acolo.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2018] Varna - Termele Romane, program de funcționare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955164">Şterge vot</a></div><span id="v9955164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2018] Varna - Termele Romane, program de funcționare.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2018] Varna - Termele Romane sau Băile Romane Odessos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955165">Şterge vot</a></div><span id="v9955165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2018] Varna - Termele Romane sau Băile Romane Odessos.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, obiectiv simbolic pentru oraș. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955166">Şterge vot</a></div><span id="v9955166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, obiectiv simbolic pentru oraș.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, obiectiv simbolic pentru oraș. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955167">Şterge vot</a></div><span id="v9955167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, obiectiv simbolic pentru oraș.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, obiectiv simbolic pentru oraș. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955168">Şterge vot</a></div><span id="v9955168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane, obiectiv simbolic pentru oraș.
foto iulianic [31.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 31.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av955169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv955169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=955169">Şterge vot</a></div><span id="v9955169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(955169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f955169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e955169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2018] Varna - Ruinele Termelor Romane.
foto iulianic [31.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[45] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.116880178452 sec