85097 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Valencia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.03.2018
DE
Avatar crismis
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Galați
înscris/ă în 27.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 5 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Valencia - „orașul construit pentru oameni”


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Ne doream fierbinte să vizităm Valencia, Tati mai fusese o dată acolo, dar nu în scop turistic. Prețurile la avioane către unele destinații nu mai sunt de mult prohibitive, iar anotimpurile s-au decalat simțitor, așa că puteam fi încrezători că la final de octombrie aveam toate șansele să umblăm în tricou și chiar să ne bălăcim în Mediterană. N-am putut să ne punem de acord unde ar fi mai bine să ne stabilim baza în Valencia, așa că până la urmă am făcut un compromis și am rezervat 2 nopți în centrul vechi (Ciutat Vella) și 3 pe plaja Patacona. Inițial trebuia să ne însoțească și Istețica, însă a apărut ceva neprevăzut cu câteva zile înaintea plecării și n-a mai putut veni, așa că ne-am trezit singuri și boieri în niște apartamente dimensionate pentru mai multe persoane; dar despre apartamente altădată...

N-aveam de gând să cumpărăm carduri turistice, nu vroiam să fim constrânși să vizităm o listă de obiective, ci să mergem mult pe jos și să intrăm unde avem chef, când avem chef. Nu era nicio problemă dacă nu reușeam să le bifăm pe toate (de fapt, niciodată nu reușești), scopul era să intrăm în atmosferă și să încercăm să înțelegem un pic această metropolă fabuloasă!

Am zburat bună parte din drum pe deasupra norilor, care s-au risipit ca prin farmec pe măsură ce ne apropiam de destinație, lăsându-ne să admirăm mai întâi apusul de soare, pe urmă panorama orașului împodobit cu mii de luminițe!... Am aterizat pe la 8 seara, iar la cazare trebuia să ajungem în maxim 2 ore ca să nu fim taxați suplimentar; nu aveam bagaj de cală, făcusem deja toate socotelile și ajunsesem la concluzia că nu-i cazul să luăm taxi, ne vom descurca folosind metroul și picioarele proprii.

Am identificat deci intrarea la metrou (urmărind indicatoarele specifice din aeroport, n-a fost nevoie să ieșim afară), iar de la casa de bilete din apropiere am cumpărat cartele reîncărcabile dus-întors (9 euro 2 bucăți; 12 ar fi fost dacă luam separat dus și separat întors, ne-a explicat doamna de la casă). Spre centru se merge cu trenul nr. 3 sau 5 (noi l-am nimerit pe ultimul), care se succed la intervale de 10-15 minute, vagoanele sunt curate și dotate cu rasteluri pentru bagaje, așa cum am mai văzut și prin alte țări civilizate. Am mers 10 stații, cam 30 de minute, am coborât la stația Angel Guemera, important nod de cale ferată... subterană. De acolo am cerut ajutorul prietenului GoogleMaps, care ne-a direcționat până la apartament, vreo 10-15 minute să fi mers pe jos. Ne-am sincronizat aproape perfect cu gazda noastră, un tânăr tare amabil. Am primit de la acesta o hartă detaliată a orașului (pescuisem deja una din aeroport, de la biroul de informații turistice, dar cică asta a lui era mai grozavă), pe care ne-a însemnat câteva mâncătorii de luat în seamă și alte chestii interesante.

Evident că următorul punct pe ordinea de zi (mai bine zis, de noapte) a fost să ieșim în recunoaștere prin împrejurimi și mai ales să ne punem burticile la cale. N-am avut răbdare să mergem până unde ne arătase gazda, am găsit ceva mai aproape de noi și la final am fost mulțumiți de rezultat (cred că voi povesti separat despre experiența culinară valenciană, că merită!). Am mai făcut câțiva pași prin zonă și apoi ne-am dus la culcare.

A doua zi dimineața ne-am savurat cafeaua pe balcon (nu plecăm niciodată la drum fără un pachet din cafeaua preferată!), dar cu micul dejun nu ne-am bătut capul, planul era să-l încropim la Mercat Central (Piața Centrală), acesta având să fie astfel primul obiectiv vizitat, mai ales că nici nu era departe (gazda noastră ne atrăsese și ea atenția să mergem mai întâi aici, că la ora 15 se închide). Zis și făcut!

Am ieșit din zona noastră liniștită, am traversat apoi un bulevard destul de aglomerat, am mai mers puțin și... gata, iat-o! Bine, noi am nimerit intrarea din spate, dar chiar și așa mi s-a părut un edificiu măreț, demn de studiat mai cu atenție! Se zice că încă din sec. 18 a luat ființă pe acest loc o piață în aer liber, numită Mercat Nou, dar cu timpul valencienii și-au dorit una acoperită. Au fost două tentative de concurs organizat de municipalitate, cel de-al doilea din 1910 s-a soldat și cu câștigători, arhitecții Alejandro Soler March și Francisco Guardia Vial. Construcția a început în 1914, dar s-a finalizat abia în 1928, stilul fiind un luminos Art Nouveau, la mare modă la acele vremuri, cu arcade și arce frânte, vitralii, decorațiuni cu azulejos.

Am pătruns înăuntru, ne-am trezit dintr-o dată într-un adevărat furnicar și, vrăjiți de culori și miresme, aproape că am uitat că ne e foame! Absolut tot ce-ți trece prin cap în materie de alimentație (și nu numai) găsești pe tarabele curate, frumos organizate. Unul dintre cele mai spectaculoase raioane este, desigur, cel cu produse marine, pești și fructe de mare de toate neamurile, unele cunoscute de noi, altele nemaivăzute. Nu eram singurii care fotografiau, Piața Centrală pare să fie unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Valencia, mai ales că-i gratis... Mă rog, în teorie, practic e greu să nu lași niciun bănuț aici :)... Până la urmă, ne-am luat un amestec de bucățele de brânză uscată și șuncă ambalate într-un pahar de plastic (2 euro), încă un cornet cu măsline (1,55 euro), o baghetă mică (50 cenți) și o cutiuță cu fructe tăiate felii (2 euro). Le-am mâncat 10 minute mai târziu, pe o bancă, în Placa del'Ajuntament (Piața Primăriei), cu ochii când la răcoritoarea fântână arteziană, când la maiestuoasele clădiri ce o delimitează, dintre care am remarcat Ajuntament de Valencia (Primăria) și Edificio de Correos (Palatul Poștelor).

Curioși, ne-am apropiat apoi de Primărie s-o pozăm mai îndeaproape și am constatat cu surprindere că era vizitabilă, și încă fără nicio taxă! Păi hai și noi, normal! Ne-au fost controlate bagajele cu raze X, ca la aeroport, apoi am fost liberi să urcăm monumentala Scară Imperială, construită din marmură albă adusă din Italia, către nivelul superior, unde se află toate încăperile ce prezintă interes turistic: Sala de Festivități, Sala Consiliului și Balconul. Ochii noștri s-au trezit deodată nehotărâți, neștiind încotro să se îndrepte mai întâi: jos, către superbul mozaic sau sus, spre luminatorul-vitraliu?!

Trecând pragul Sălii de Festivități, am rămas muți de uimire (ce mai, toate simțurile noastre au avut de suferit pe termen scurt!): coloane cu capiteluri corintice de-o parte și de alta, candelabre grele de cristal oglindindu-se în luciul pardoselii, 3 medalioane pictate pe tavan, reprezentând alegorii ale Pământului, Cerului și Mării!... Absolut superb! Din balcon am putut admira întreaga Piață a Primăriei, precum și bulevardele învecinate, flancate de clădiri una și una. Ne-a plăcut și Sala Plenului, cândva sediu al însuși Parlamentului Spaniol (1936-37), când, pentru o scurtă perioadă de timp, Valencia a fost capitala Spaniei.

Actuala clădire a Primăriei constă de fapt din 2 clădiri unite între ele: una mai mică și mai veche (sec. 19), ce a adăpostit inițial o școală de fete și alta mai nouă, proiectată în stil Art Nouveau la înc. sec. 20 de către arhitectul municipal de atunci, Francisco Mora. În mai 1937, în timpul Războiului Civil, edificiul a fost grav avariat de una din bombele lui Franco, dar a fost renovată ulterior. Se zice că în subsol ar exista un buncăr imens, gata să primească peste 700 de persoane (să sperăm că nu-și va dovedi utilitatea nicicând!).

Am intrat apoi la Biroul Turistic găzduit într-o încăpere de la parterul primăriei, dar n-am găsit decât câteva broșurele. Hartă aveam, iar suvenirurilor nu le venise încă vremea...

Amețiți de frumusețe și de istorie, ne-am continuat plimbarea pe Av. Marques de Sotelo, la capătul căruia, nu departe, ne aștepta o altă minunăție arhitectonică despre care ne informaserăm și știam că merită atenția noastră: Estacio del Nord (Gara de Nord). De departe pare un castel cu două turnuri dispuse simetric lateral, cu un vultur (metalic?) așezat pe corpul central, chiar deasupra ceasului (ce funcționează, culmea!). De aproape, observi brâurile decorative făcute dintr-un fel de mozaic cu piese neregulate, foarte frumos colorate, închipuind mai ales desene vegetale.

Înăuntru, spațiul e larg și curat, susținut din loc în loc de stâlpi decorați identic, iar în partea dreaptă se află o sală (de așteptare?) cu tavanul și partea de sus a pereților acoperiți cu adevărate opere de artă!; păcat că am găsit-o încuiată, a trebuit să ne mulțumim să admirăm mozaicurile prin ușa și geamurile transparente. În zona peroanelor era o expoziție cu fotografii ale gărilor spaniole, n-am avut răbdare s-o aprofundăm.

Plaza de Toros (Arena) se află în imediata vecinătate a gării, o clădire din cărămidă roșie, în stil neo-clasic, de formă rotundă, desigur. N-am dorit s-o vizităm, ne-a ajuns ce-am văzut la surata ei din Sevilla, nu înțeleg și nu iubesc deloc ideea de coridă. În față, sunt ceva statui, dintre care una reprezintă un toreador.

Am luat-o la pas pe Av. de Colon, ce mărginește Ciutat Vella în partea sa sud-estică, dar la un moment dat ne-am dat seama că era prea zgomotos pentru gusturile noastre, așa că l-am traversat și am pătruns din nou în centrul vechi. Nu mai știu exact pe ce stradă ne aflam, dar îmi amintesc cum eram fascinați de tot ce vedeam, o clădire mai impunătoare ca alta, toate splendid împodobite, ca niște adevărate prințese! Majoritatea stil Art Nouveau, deci probabil datând de pe la începutul sec. 20...

Dar perla perlelor, după mine, o reprezintă Palau de Marquis de Dos Aquas, un vechi palat cu incredibile decorațiuni rococo, ce adăpostește în prezent Museo Nacional de Ceramica și în fața căruia am ajuns în curând. Am plătit 3 euro intrarea și cred că a fost singurul muzeu pe care l-am vizitat vreodată în care am pozat mai mult clădirea decât colecțiile! Nu că acestea din urmă n-ar fi prețioase și extrem de interesante... Vă recomand din inimă o vizită aici, merită cu vârf și îndesat! Când am terminat, am stat iar minute bune și-am admirat basorelieful sculptat în alabastru ce decorează intrarea, precum și incredibilele ancadramente ale ferestrelor! Balsam pe suflet, ce mai!

... Eram încă dornici de frumos și ne-am luat încă o doză substanțială în interiorul unei basilici ce ne-a ieșit în cale, Real Parroquia de San Martin Obispo y San Antonio Abad (ce nume lung, dar ce minunat decorul!)...

Venise timpul să facem o pauză de rehidratare, soarele ardea din ce în ce mai puternic, ne lepădaserăm de mult cojoacele (= puloverele), dar tot muream de cald. Și ce ar fi cel mai potrivit de savurat în Valencia în acest nobil scop?! Ați ghicit, o sangria cu gheață multă și cu bucăți aromate de fructe! :p

... Turnul Bisericii Santa Caterina se profila semeț pe cerul albastru chiar în fața noastră și-mi imaginam că se poate urca în el, așa că ne-am îndreptat cu nerăbdare într-acolo. Da, se poate urca, dar numai până în ora 13 și tocmai ce-o depășiserăm - nu cu mult! (Ca-n bancul ăla: badea Gheorghe ajunge în gară: „No, o plecat trinu' de Cluj?” „Da, o plecat.” „No, când?” „Amu' tri minute.” „Hai, că-nseamnă că n-am întârziat mult!”) Ne-am consolat însă cu biserica, dar și pe ea am admirat-o în tăcere, că înăuntru era slujbă; mai mult pe dinafară. Ne-a intrigat ciudata ei formă, în trepte, cu rozeta de deasupra intrării, cu încă o rozetă mai hacana, cu cele 3 arce oarbe; se vede că a fost construită în etape diferite... Ne-am mai învârtit un pic și prin piața din apropiere, unde am descoperit câteva picturi murale foarte drăguțe, dar și o cafenea veche, decorată abundent cu superbe azulejos...

Ei, și a venit timpul să ne înființăm la Catedrală (La Seu de Valencia), probabil cel mai important simbol religios al orașului! Istoria ei e veche și complicată, nu sunt sigură că doriți s-o auziți la ora asta, cine are chef poate să arunce un ochi aici: en.wikipedia.org/wiki/Valencia_Cathedral. Ideea e că a fost ridicată în cel puțin 3 etape distincte, de-a lungul a mai multor secole, de aceea reprezintă un melaj de stiluri arhitectonice: romanesc, gotic, renascentist, baroc și neo-clasic (o mai fi rămas vreunul?!). Evident că și cotropitorii mauri și-au pus amprenta (așa cum aveam să remarcăm în cazul multor edificii din oraș, oricum, mult mai puține decât în Malaga sau Sevilla).

Primul vizitat a fost turnul catedralei, un obiectiv în sine, celebru el însuși sub numele de El Miguelet sau Torre del Micalet, după numele celui mai mare clopot al său. Bază octogonală, vreo 50 și ceva de metri înălțime, 200 de trepte dispuse în jurul unui miez de piatră, te învârți până amețești și-ți iese sufletul! Totul pentru numai 2 euro! :) Pe platforma de sus poți admira toate cele 12 clopote trecute pe biletul de intrare, fiecare cu anul fabricației și cu greutatea (între 260 și 3590 kg!). Desigur, poți admira și împrejurimile, printre ochiurile de sârmă menite să ofere protecție și numai dacă n-ai rău de înălțime; eu când am, când n-am - atunci am cam avut, așa că n-am reușit să fac poze prea grozave, dar tot o să vă arăt una.

Pe urmă am vrut să vizitez catedrala (7 euro); Tati o mai văzuse și a preferat să mă aștepte afară. Mi-a plăcut că pe biletul de intrare era desenată o hartă și pe ea însemnate cele mai importante puncte de interes. Catedrala are câte 4 capele pe fiecare parte laterală și încă 8 dispuse în semicerc dincolo de altar, în naos. Mai are încă una atașată într-o parte (de fapt eu în asta am nimerit mai întâi), Capilla del Santo Caliz, foarte frumoasă, am stat câteva minute pe una din băncuțe și am ascultat muzica divină și am admirat arcele ce se întretaie pe boltă într-un desen splendid, ca o floare...

Am crezut inițial că Santo Caliz ar fi numele vreunui sfânt, dar auzind explicațiile audioghidului, am realizat că mă aflam în celebra Capelă a Sfântului Graal, păstrătoare a pocalului sfânt din care a băut Iisus la Cina cea de Taină. Și da, uitându-mă mai cu atenție, l-am zărit pe acesta expus într-o mică raclă de sticlă, pe un mic piedestal de aur încrustat cu smaralde, chiar în centrul superbului altar de lemn sculptat! Evident că originea divină a pocalului de agat a fost intens contestată, dar cercetătorii au ajuns, se pare, la un consens: datează în sec. 1, e fabricat dintr-un material intens folosit pe atunci, deci da, ar putea fi chiar Sfântul Graal!

Copleșită, am pornit într-un târziu a vizita restul catedralei, care avea încă a-mi oferi destule surprize: câteva picturi semnate de Goya, dar și moaștele sfântului martir Vicente. M-am îndreptat apoi în direcția pe care mi-o arăta o săgeată pe care scria museo. Misiunea nu mi-a fost ușoară nici aici, căci muzeul se întinde pe 3 sau 4 niveluri!... Există un lift, dar nu l-am folosit. Am coborât întâi la subsol, unde sunt expuse excavațiile unui adevărat sit arheologic, inclusiv ale unui vechi cimitir; destul de creepy, mai ales că mă aflam în semiîntuneric și nu mai era nimeni prin preajmă. La nivelurile următoare am putut viziona tot felul de obiecte de cult, cărți vechi, icoane, statui, artefacte arheologice, dar cel mai mult mi-au plăcut cele 3 machete înfățișând etapele de construcție ale catedralei.

Am ieșit în Plaza de la Virgen, un spațiu cosmopolit, parțial ocupat de terasele unor cafenele, mărginit pe o latură de ansamblul format de catedrală, de Tribunal de les Aigues de Valencia și de Basilica Virgen de los Desamparados, unite între ele. Tot în această piață am putut admira o frumoasă fântână cu statui.

Și pornirăm mai departe, cumva spre nord și nimerirăm într-o zonă cu multe case părăsite, unele dărăpănate de-a dreptul, să nu credeți că totul e roz în centrul vechi al Valenciei... Mi-a plăcut însă liniștea de aici, senzația de încremenire în timp, vechile desene murale, mai mult sau mai puțin reușite... Am descoperit un manșon de tablă la un burlan și cu ce credeți că era decorat? cu un căpșor bucălat de copil, tot de tablă, vă jur! Nu e asta ceva minunat? A fost probabil cel mai neașteptat lucru întâlnit de noi în acest superb oraș!

Despre Turnurile Serrano (parte a vechiului sistem defensiv, desigur) știam că se pot vizita, dar noi nu prea aveam chef de asta. Mai repede aveam chef de un pic de umbră și răcoare; și cum Grădinile Turia erau la doi pași... Probabil că ați mai auzit de grădinile ăstea, mie mi se pare fenomenal felul cum au fost create, pe fundul unui râu care tot inunda orașul și pe care valencienii s-au supărat așa de tare, că l-au deviat de-a dreptul! O centură verde, lată de câteva zeci de metri și lungă de vreo 9 km se arcuiește prin partea de nord a Ciutat Vella, având în capete două dintre simbolurile Valenciei: Bioparcul în vest și Ciutat de les Artes y Ciencies în est. Ce e interesant e că au lăsat pe loc atât consolidările malurilor, cât și cele 14 poduri ce-l traversează, fiecare cu alt aspect; impresia e copleșitoare, chiar ai senzația că umbli pe fundul unui râu, te aștepți să apară pești strecurându-se printre ramurile copacilor!...

Ne-am odihnit un pic pe iarbă, la umbră, întinși pe spate, desculți... apoi am pornit a curge și noi la vale, către mare. Fără grabă, așa, ca un râu adevărat. Ne-a plăcut ce am întâlnit în cale: un iaz înconjurat de o mini-pădure de palmieri, traversat de un pod de piatră. Un alt pod era garnisit cu flori roșii și copacii creșteau prin el, adică fuseseră făcute găuri în pod să facă loc copacilor; asta mi-a plăcut la nebunie, oameni faini valencienii ăștia, alții tăiau copacii fără drept de apel! Locuri de joacă pentru copii mai mici sau mai măricei. Locul de unde avea să înceapă peste 2 zile semi-maratonul și recomandări scrise pentru un stil de viață sănătos (și mulți oameni în parc care chiar urmau aceste recomandări, pentru că peste tot erau amenajate piste de alergare și zone cu aparate de gimnastică). În stânga, de partea cealaltă a parcului, se profilau pe cer clădiri moderne, cu foarte multe etaje, adevărați zgârie-nori.

Încet, încet ne apropiam de Ciutat de les Artes y Ciencies, probabil primul lucru la care te gândești când spui Valencia. De dată relativ recentă (1990), acest complex futurist înconjurat de bazine imense cu apă, n-are cum să nu te impresioneze! Giganții albi de beton străluceau sub razele soarelui, apa albastră clipocea diafan și ea, iar „pata de culoare” o reprezentau plantele verzi și florile. Minunat, absolut minunat! Complexul este format din 6 elemente: Palatul Artelor Regina Sofia, Muzeul Științelor, Umbrarul (o mică grădină botanică suspendată și parțial acoperită), Hemisferic (cinema IMAX 3D, săli de expoziție și de conferințe), Oceanografic-ul și Agora (un spațiu acoperit de 5550 de locuri, folosit pentru evenimente de anvergură).

Între Palatul Artelor și Muzeul Științelor este un pod, mi-ar fi plăcut să ne putem urca pe el, dar nu era voie. Am intrat puțin în Muzeul Științelor, deși n-aveam de gând să vizităm, ne-am minunat de structura sa metalică nemaivăzută... A propos de vizitat, există bilete combinate pentru aceste obiective, ieși mai ieftin decât dacă ai plăti la fiecare în parte, dar pe noi nu ne interesa decât Oceanografic-ul, pe care ne propuseserăm să-l abordăm într-una din zile. Și ne atrăgea și Umbrarul, dar ăsta se vizitează gratis. Am urcat în direcția lui și am crezut inițial că am ajuns iar „după ce o plecat trinu' de Cluj”, așa că ne-am consolat plimbându-ne pe pasarela alăturată și pozând când în față, când în spate... Pe la mijloc, am descoperit o ușă deschisă și ne-am continuat plimbarea pe aleea centrală a Umbrarului, acoperită cu nisip, printre palmierii încărcați cu peruși zgomotoși.

Era destul pentru o zi, chiar și turistică, așa că am hotărât să ne întoarcem agale către centrul vechi; pe drum aveam să găsim și vreun restaurant poate, căci micul dejun fusese sățios la vremea lui, dar trecuseră multe ore de atunci...

În ziua următoare trebuia să ne mutăm la noua adresă de pe plajă, dar până la ora 12, când era musai să predăm apartamentul, mai aveam chestii de văzut prin zonă. Am urmat deocamdată același ritual: cafeaua pe balcon, Mercado Central pentru înnoit proviziile, micul dejun de data asta pe o bancă din apropiere, împreună cu porumbeii, așteptând să se deschidă La Lonja de la Seda di Valencia (vechea bursă a mătăsii). Construită între 1483 și 1548, clădirea este o adevărată capodoperă de stil gotic, fiind inclusă în patrimoniul UNESCO.

Am plătit 2 euro de căciulă și am intrat în curtea interioară, acoperită în mare parte de o grădină centrată de o mică fântână. Construcția e formată din 3 părți distincte: Sala Contractelor, folosită pentru tranzacții comerciale, dar și ca bancă municipală; Turnul cu 3 etaje și scară interioară; Pavilionul Consulatului Mării. Acesta din urmă este construit în stil renascentist, cu plafon casetat sculptat și pictat (ce pare să fi aparținut vechii primării a orașului), cu podeaua acoperită cu mozaic, iar pereții de piatră parțial decorați cu dantelării de lemn... O fericită îmbinare de materiale, un spectacol pentru ochii privitorului...

Într-unul din puținele pliante luate de la Biroul Turistic era prezentată Parroquia de San Nicolas, cu niște fresce absolut fabuloase și pornirăm și noi în căutarea ei... O găsirăm destul de ușor, dar înconjurată de schele și traserăm concluzia că-i în renovare și deci nevizitabilă (aveam să ajungem într-una din zilele următoare din nou prin zonă și să nimerim, absolut întâmplător, adevărata intrare în biserică; dar despre asta la momentul potrivit). Mai era un pic de timp, așa că ne-am permis o cafeluță la una din terasele din Placa de la Viergin, chiar în primul rând. Intrarăm pe urmă într-o serie de biserici din zonă, nici nu le mai știu exact numele - una mai frumoasă ca alta...

Ne-am întors la apartament doar cu câteva minute înainte să vină femeia de serviciu și am eliberat ringul, nu fără un pic de regret (așa cum ni se întâmplă peste tot pe unde ne-am simțit bine). Am luat autobuzul 19 (mergea și 31) din stația din apropierea primăriei și am coborât la capăt de linie, acolo unde se face joncțiunea între plaja Malvarrosa și La Patacona. Marea ne aștepta din nou - departe, la capătul întinderii de nisip; iubita noastră mare!...

(va urma)

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de crismis in 25.03.2018 09:48:18

Validat / Publicat: 25.03.18 12:32:02


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în SPANIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3153


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  49700 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de crismis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- crismis
[25.03.18 10:45:46]
» mesaj pers

   Rog a atașa următoarea linie sonoră: youtube

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[25.03.18 10:53:48]
» mesaj pers

   @crismis: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[25.03.18 12:40:01]
» mesaj pers

   @crismis: Ha! Start vot! Lumini, culori, arome, unghiuri și curbe, mare, soare, vacanță!

   Am făcut rezumatul! Superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[25.03.18 12:41:05]
» mesaj pers

   @Zoazore: Bun rezumat, ai înțeles esența! Mulțam frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[25.03.18 12:44:12]
» mesaj pers

   @crismis:

   Deși eu am apucat să scriu deja câte ceva despre săptămâna petrecută la Valencia, cred că voi ați ajuns acolo înaintea noastră. Noi am fost chiar în ultima săptămână a lui octombrie și puțin din noiembrie (26 oct. - 02 nov.), cred că voi ați fost ceva mai devreme. Noi am fost cu Ryan Air, am plecat din Craiova; voi cu ce companie ați zburat?

Am crezut inițial că Santo Caliz ar fi numele vreunui sfânt...

   Păi, Santo Cáliz se traduce în românește Sfântul Caliciu sau, folosind un termen de origine slavă, Sfântul Potir

   E drept, caliciu, cu sensul de vas liturgic, nu prea se folosește la noi, pentru că doar la catolici, în timpul slujbei, se folosește un astfel de vas.

   Valencia e un oraș minunat, nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[25.03.18 12:48:58]
» mesaj pers

   @Costi: Sfântul Graal este mai cunoscut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[25.03.18 12:49:04]
» mesaj pers

   @Costi: Da, noi am fost chiar înaintea voastră, 19-24 oct, cu Wizz, din București.

   Cât despre Sfântul Caliciu... recunosc, mi-a scăpat! :) Bine că am aflat totuși la fața locului, mi s-a întâmplat altădată să mă prind abia acasă, la întoarcere! ;)

   Și da, am convenit împreună și cu altă ocazie: Valencia e un oraș minunat, m-aș muta oricând acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mariana07
[25.03.18 12:51:14]
» mesaj pers

   Citit cu interes, mai ales ca in luna mai plecam si noi 6 zile. Am luat cazare aproape de plaja si ma gândesc sa iau un card de 3 zile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[25.03.18 13:02:08]
» mesaj pers

   @crismis: Mi-am stors creierul vreo lună cum și unde să rezerv, bine că n-am făcut-o, domnul C mi-a tăiat craca: e cam departe, nu anul acesta=))

   Dar nu cedez;), trebuie să vizitez acest oraș minunat descris de tine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[25.03.18 13:03:03]
» mesaj pers

   M-ati convins unde sa-mi programez urmatoarea excursie.

   Ryanair nu mai zboara de la Craiova. Dar, oricum, noi stam in Bucuresti. Voi cauta pe wizz.

   Astept si detalii despre cazare.

   Felicitari pentru articol si multumesc pentru informatiile pretioase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[25.03.18 13:08:56]
» mesaj pers

   @mariana07:

   Dacă vrei cardul, îți recomand să-l iei online, de acasă, că e mai ieftin. Intră pe saitul oficial și alege varianta care-ți convine.

   Am scris despre Valencia Tourist Card în review-ul meu

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Costi
[25.03.18 13:12:37]
» mesaj pers

   @krisstinna:

domnul C mi-a tăiat craca

   Am văzut că domnului C. nu-i convine nici Iordania, anul trecut ai spus că nici Marocul nu-i place...

   Ia du-te tu singură sau, mai bine în asociere cu vreo altă AFA-istă convinsă, peste tot pe unde ai vrea și nu-i place domnului C. :p

   Hmm, sper că nu citește ce sfaturi îți dau și nici nu mă spui... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Costi
[25.03.18 13:22:52]
» mesaj pers

   @cristina47:

Ryanair nu mai zboara de la Craiova.

   Trebuie să te contrazic. Ryan Air are în continuare cursa spre Valencia cu plecare de la Craiova: joia Craiova - Valencia: 20:55-23:10 și întoarcere Valencia - Craiova 16:20-20:30 și duminica: Craiova - Valencia: 11:30-13:45 și întoarcere Valencia - Craiova 06:55-11:05.

   De fapt, aeroportul-bază pentru această cursă este cel de la Valencia (avionul decolează de acolo, ajunge la Craiova, stă o jumătate de oră și se întoarce) așa că să nu se aștepte nimeni ca stewardesele să vorbească românește. Ele vorbesc spaniolă, poate și valenciană și, evident, engleză. :)

   Pentru luna mai, prețul dus-întors pentru o persoană variază între vreo 70 și 100 €. Am făcut simularea adineauri. :)

   În schimb, nu există zbor direct din București spre Valencia la Ryan Air.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- nicole33
[25.03.18 13:23:29]
» mesaj pers

   @Costi:

Ia du-te tu singură sau, mai bine în asociere cu vreo altă AFA-istă convinsă, peste tot pe unde ai vrea și nu-i place domnului C.

   O idee excelentă! La varianta asta nu mă gândisem :)).

   Fac pariu că doar la auzul veştii că pleacă fără el, va deveni brusc extrem de interesat de orice destinaţie oricât de îndepărtată ar fi aceasta, iar a doua oară nu va mai face nazuri =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- nicole33
[25.03.18 13:37:03]
» mesaj pers

   @crismis:

   Mi-a plăcut mult articolul tău mai ales pentru că mi-a amintit de acest frumos oraş. Valencia a fost primul oraş vizitat în urmă cu ani buni cu ocazia primei mele vizite în Spania. Au urmat şi altele, dar primul/prima nu se uită niciodată.

   Am petrecut doar o singură zi în Valencia, insuficient pentru câte are acest oraş de oferit, dar am reuşit să acopăr cea mai mare parte din ceea ce îmi propusesem, atât Centrul, cât şi Oraşul Artelor şi Ştiinţelor, multe din obiective recunoscându-le cu plăcere în fotografiile tale, aproape neschimbate.

   Aştept şi continuarea. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- cristina47
[25.03.18 14:01:15]
» mesaj pers

   @Costi: Scuze, si multumesc. Acum am cautat si eu pe site. Citisem pe burtiera televizorului, la nu stiu ce post, ca Ryanair renunta la un aeroport din Romania, si eram convinsa ca e Craiova. Dar, mai bine ca nu e asa.

   Am cautat pe wizz si am gasit cu aprox. 430 RON dus-intors, spre sf lui aprilie, din Bucuresti.

   Sau poate ca, tot toamna, ar fi cea mai buna varianta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[25.03.18 14:17:34]
» mesaj pers

   @Costi: Ha, ha, ha!

   Ce glumă bună!

   Nu m-a lăsat nici măcar cu Maria, deci despre ce vorbim:(

   Fii atent: anul acesta doream sa împușc doi iepuri, Spania și Maroc, vreo două săptămâni, combinasem totul, notasem cazări, excursii, prostioarele mele :). Abordez subiectul și... stop cadru, vreau cu mașina, e mai frumos=))

   M-am conformat, dar i-am pregătit o mare la munte, cu excursii zilnice, fără odihnă, mai multe țări și mii de km=))

   Hai că e drăguț, nu se supără prea tare :D

   Când am fost la Kournas Lake, anul trecut, am stat pe băcuță și m-am gândit la voi doi, cum savurați peisajul și sandvișurile avute la pachet. Domnul C mă tot grăbea: hai la tavernă, îmi e foame :) Cam asta-i diferența, printre altele...

   Rămâne între noi, afa-iștii=)) diferențele sunt amuzante mereu, eu mă distrez

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulian68
[25.03.18 15:21:12]
» mesaj pers

   Avem si noi Valencia trecuta in 'wish list' Pana acum nu am vazut decat Barcelona, Madridul si Toledo... Din pacate!

   Articol excelent, votat cu mare drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[25.03.18 17:53:01]
» mesaj pers

   @crismis: Citit și votat cu mare plăcere - vorba lui Mishu -, mai ales că am revăzut prin ochii tăi un oraș care mi-a plăcut foarte mult și pe care, într-o săptămână, am avut timp să-l bat la pas în tihnă. În afara arhitecturii din orașul vechi, m-au impresionat străzile largi, multitudinea de parcuri și mai ales atmosfera destinsă, specifică Spaniei, și pe care cu greu o găsești în orașele mari din alte țări: ieșitul la plimbare seara după ora 9, când se răcorea (noi am fost vara) și statul la taclale cu rudele și prietenii la câte o terasă până pe la 1 noaptea.

   Mi-a plăcut și faptul că, deși e un oraș mare, traficul este foarte bine pus la punct și orarul afișat în stații e respectat cu sfințenie. În centrul vechi sunt și multe indicatoare și pentru turiști e ușor să se orienteze.

   Din anumite punct de vedere, Valencia mi-a plăcut mai mult decât Barcelona sau Madrid - mai puțină înghesuială, prețuri mai mici, relaxare și voie bună peste tot pe unde am umblat.

   Când am fost noi, la catedrală, în capela dedicată, rula un film despre Sfântul Graal - acum nu mai era proiectat?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cristina47
[25.03.18 18:08:23]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Si numele in sine este frumos: Valencia!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[25.03.18 18:09:09]
» mesaj pers

   @cristina47: Corect!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[25.03.18 19:29:14]
» mesaj pers

   Am citit cu mare plăcere articolul și am admirat pozele frumoase! Mi-a plăcut plimbarea voastră, așa fără un plan neapărat și ușor din mers, ați văzut atâtea locuri minunate. Mi-au plăcut clădirile, fațadele, tavanele, fascinante, parcuri, linii, curbe, ape, marea cea albastră, piațete, fântâni arteziene, frumos... Felicitări și aștept continuarea! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[26.03.18 07:24:32]
» mesaj pers

   Dragă Crismis, m-ai dat gata cu pozele. Cu toate. Când am fost prin 94, cu grup, nimic din toate aste nu știu, decât biserica cu Sf. Graal.

   Chiar mă gândesc serios, prin vară sau toamnă, să fac o Valencia

   Mulțumesc și te îmbrățișez!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[26.03.18 13:58:52]
» mesaj pers

   Frumos și interesant. Poze minunate. Votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[27.03.18 20:49:30]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[28.03.18 11:41:02]
» mesaj pers

   Iacă, nah, venii și io cu votul cu nr 50, după ce-am citit povestea ta despre Valencia.

   Văz că mai ai chef de povestit și ne spui și partea a doua, motiv pentru care mă așez aici, cuminte și tac și-ascult. Și mă și uit! La pozele de le-ai pus să le vedem și noi.

   Ești mărinimoasă, sărut mâna!

   Frumos manșonul ăla de tablă, de la burlan, P 51, seamănă cu mine, dacă ar fi ras în cap ! :)) :)) :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[29.03.18 07:05:52]
» mesaj pers

   @mariana07: O, păi vacanță frumoasă să aveți! Ideea cu cardul de 3 zile nu cred că-i rea, depinde ce vreți să vizitați. Noi nu ne-am propus decât câteva chestii și... să ne plimbăm! :)

   krisstinna: Cum adică "prea departe"?! Până în Cipru faci 2 ore, până în Valencia 4. Nu-i mult, atunci despre America sau Japonia ce să mai zicem?! Îți iei ceva de citit în avion (deși, dacă stau la geam, dacă-i vremea bună și nu-s nori, eu stau cu ochii pe peisajul de sub noi aproape tot drumul). Ajunși acolo, veți constata că a meritat cu vârf și îndesat! :)

   cristina47: Am mai corupt pe cineva cu articolul ăsta, o prietenă chibiț pe AFA, pe care o admir foarte tare; mamă singură, din salariul ei face abracadabra și reușește să-și satisfaca și pasiunea pentru călătorii (evident, low-budget). Tot respectul! Încerc să o conving să-și împărtășească experiențele aici, ar ajuta multă lume, dar zice că nu știe să scrie...

   Oricum, vacanță frumoasă să ai!:)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[29.03.18 07:25:40]
» mesaj pers

   @nicole33: O zi e cam puțin pentru Valencia, dar... decât deloc... Constat că pentru tine a fost totuși suficient cât să înțelegi ce oraș fabulos este Valencia! Mulțumesc pentru aprecieri! :)

   @Carmen Ion: Da, stiam că ți-a plăcut Valencia mai mult decât Barcelona, te întrebase Tati la Slănic, anul trecut asta și să-ți spun drept, răspunsul tău m-a mirat un pic. Fusesem în Barcelona de vreo 4-5 ori, dintre care 2 concedii adevărate, cu familia (îți dai seama ce mult ne-a plăcut dacă am dorit să revenim de capul nostru!). Cu Valencia văzusem poze și mă-nnebunise de cap prietenul O, care cred că s-a născut cu Valencia în cap, cu vreo câțiva ani în urmă plecase singur, de capul lui acolo, "să-și facă un cadou de ziua lui" și revenise și mai extaziat decât plecase! Dar n-am putut înțelege cu adevărat despre ce-i vorba până n-am ajuns acolo! Îmi spunea Tati că a citit pe undeva că Valencia este orașul spaniol care a absorbit cele mai multe fonduri europene și are cele mai multe aplicații de mobil făcute nu doar pentru turiști, ci pentru locuitorii săi! Mi se pare fabulos, mai ales când constat în fiecare zi prin ce gropi și gunoaie înotăm noi în propria urbe și cât de mult se "preocupă" autoritățile noastre locale de bunăstarea noastră!

   Și nu, n-am văzut niciun filmuleț în catedrală, mi-ar fi plăcut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- crismis
[29.03.18 07:41:32]
» mesaj pers

   @maryka: Mulțumesc pentru vizită și aprecieri, Maryka! Știu că plimbările de felul ăsta sunt și genul tău, te știu o fire romantică și caldă! Da, poate îmbătrânim, dar ne surprindem tot mai des că avem astfel de abordări în vacanțe, nu mai dăm în gât să facem și să dregem. Adică nu mereu :)... Mai ales într-un loc ca Valencia, chiar merită să alegi să te plimbi printre clădirile frumoase și pe malul mării, în loc să te îngropi în muzee...

   @mihaelavoicu: Mulțumesc frumos, mă bucur că v-au plăcut imaginile surprinse de camera mea foto (de la telefon) ! Sper să alegeți această destinație în curând, că de regretat sunt convinsă că n-o să se întâmple! Toate cele bune! :)

   @webmaster: Mulțumesc!

   @Yersinia pestis: La tine m-am gândit când am văzut căpșorul ăla bucălat de tablă! A nu se interpreta mai mult decât o făcuși mata deja! :):):)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- nicole33
[31.03.18 18:12:33]
» mesaj pers

   @crismis:

O zi e cam puțin pentru Valencia, dar... decât deloc... Constat că pentru tine a fost totuși suficient cât să înțelegi ce oraș fabulos este Valencia!

   Ai perfectă dreptate. O zi este foarte puţin pentru acest oraş minunat, dar nu Valencia a fost scopul vizitei noastre. Am aterizat şi decolat de pe aeroportul din Valencia, dar nu am apucat să vedem nimic nici la sosire şi nici la plecare, având transferul asigurat prin agenţie spre hotelul nostru aflat pe Costa Azahar.

   Valencia a fost singura excursie opţională aleasă de noi, cu scopul declarat de a vizita Oceanograful, care şi acum, după numeroase alte vizite la acvarii celebre din diferite ţări, rămâne pe primul loc în topul personal. Toate celelalte obiective au fost bonus :)).

   Am vizitat pe jos centrul vechi, într-o plimbare, plecând de la Gara de Nord, fără a rata Arena aflată chiar alături, apoi Primăria care nu am ştiut că poate fi vizitată, Mercado Central, care mie mi-a plăcut aproape la fel de mult ca Boqueria barceloneză vizitată un an mai târziu, Placa de la Reina, Placa de la Virge, Tribunalul Apei, Basilica de la Virgen de los Desamparados, Palacio de la Generalidad Valenciana. Am vizitat şi Catedrala din Valencia, contra unei taxe de vreo 3 euro, dar de turn nu am ştiut.

   Autocarul ne-a plimbat apoi spre Oraşul Artelor şi Ştiinţei, admirând Grădinile Turia, aflate pe fosta albie a râului cu acelaşi nume, al cărui curs a fost deviat pentru evitarea altor inundaţii ale oraşului, am admirat toate obiectivele din Oraşul Artelor şi Ştiinţei, explicaţiile ghidei fiindu-ne de un real folos şi în final am ajuns la Oceanograf, unde am petrecut doar patru ore, prea puţin pentru câte doream să vedem. Pinguini mai frumoşi ca la Valencia nu am văzut decât câţiva ani mai târziu la Loro Park în Tenerife.

   Am ratat plaja, pe care o ştiu doar din poze. Pagubă mare nu a fost cât timp Mediterana avea doar 13 grade în a doua jumătate a lunii martie :D.

   Valencia oferă mult mai mult turistului dornic să o descopere cu adevărat, dar, pentru o primă vizită, eu am fost mulţumită cu cât am apucat să văd.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[85] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Valencia la ceasul înserării, văzută din avion -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953079">Şterge vot</a></div><span id="v9953079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Valencia la ceasul înserării, văzută din avion
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Piața Centrală și Culorile ei fabuloase -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953080">Şterge vot</a></div><span id="v9953080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Piața Centrală și Culorile ei fabuloase
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Cupola Pieței Centrale -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953081">Şterge vot</a></div><span id="v9953081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Cupola Pieței Centrale
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Piața Centrală; oferta mării -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953082">Şterge vot</a></div><span id="v9953082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Piața Centrală; oferta mării
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] Piața Centrală; linii frânte și linii curbe -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953083">Şterge vot</a></div><span id="v9953083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Piața Centrală; linii frânte și linii curbe
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Piața Centrală; fereastră cu vitralii -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953084">Şterge vot</a></div><span id="v9953084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Piața Centrală; fereastră cu vitralii
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Piața Centrală văzută din față -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953085">Şterge vot</a></div><span id="v9953085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Piața Centrală văzută din față
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Art Nouveau de Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953086">Şterge vot</a></div><span id="v9953086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Art Nouveau de Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Ajungem în Piața Primăriei (fântânile arteziene și primăria) -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953087">Şterge vot</a></div><span id="v9953087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Ajungem în Piața Primăriei (fântânile arteziene și primăria)
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Corpul central cu intrarea la primărie -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953088">Şterge vot</a></div><span id="v9953088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Corpul central cu intrarea la primărie
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Primăria Valenciei; scara imperială -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953089">Şterge vot</a></div><span id="v9953089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Primăria Valenciei; scara imperială
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Primăria Valenciei; Sala de Festivități -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953090">Şterge vot</a></div><span id="v9953090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Primăria Valenciei; Sala de Festivități
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] Primăria Valenciei; luminatorul -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953091">Şterge vot</a></div><span id="v9953091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] Primăria Valenciei; luminatorul
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] Primăria Valenciei; vedere de pe balcon -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953092">Şterge vot</a></div><span id="v9953092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Primăria Valenciei; vedere de pe balcon
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] Primăria Valenciei; Sala Plenului -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953093">Şterge vot</a></div><span id="v9953093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] Primăria Valenciei; Sala Plenului
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] Gara de Nord -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953094">Şterge vot</a></div><span id="v9953094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] Gara de Nord
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [OCT-2017] Gara de Nord -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953095">Şterge vot</a></div><span id="v9953095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Gara de Nord
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [OCT-2017] Gara de Nord; sala din dreapta (de așteptare?) văzută prin geamurile și ușa încuiată -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953096">Şterge vot</a></div><span id="v9953096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Gara de Nord; sala din dreapta (de așteptare?) văzută prin geamurile și ușa încuiată
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] Gara de Nord; decorațiuni pretutindeni: pe stâlpi, pe plafon, pe pereți -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953097">Şterge vot</a></div><span id="v9953097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] Gara de Nord; decorațiuni pretutindeni: pe stâlpi, pe plafon, pe pereți
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] Gara de Nord; peronul cu expoziția de fotografii -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953098">Şterge vot</a></div><span id="v9953098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] Gara de Nord; peronul cu expoziția de fotografii
foto crismis [25.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] Arena Taurilor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953099">Şterge vot</a></div><span id="v9953099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Arena Taurilor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2017] Arena Taurilor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953100">Şterge vot</a></div><span id="v9953100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2017] Arena Taurilor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2017] Plimbare prin Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953101">Şterge vot</a></div><span id="v9953101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2017] Plimbare prin Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953102">Şterge vot</a></div><span id="v9953102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953103">Şterge vot</a></div><span id="v9953103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953104">Şterge vot</a></div><span id="v9953104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953105">Şterge vot</a></div><span id="v9953105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953106">Şterge vot</a></div><span id="v9953106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [OCT-2017] La plimbare prin Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; decorațiuni exterioare -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953107">Şterge vot</a></div><span id="v9953107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; decorațiuni exterioare
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953108">Şterge vot</a></div><span id="v9953108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953109">Şterge vot</a></div><span id="v9953109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953110">Şterge vot</a></div><span id="v9953110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; și ceva exponate -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953111">Şterge vot</a></div><span id="v9953111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; și ceva exponate
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953112">Şterge vot</a></div><span id="v9953112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953113">Şterge vot</a></div><span id="v9953113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [OCT-2017] Muzeul Ceramicii; interior
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [OCT-2017] Valencia; interior biserică -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953114">Şterge vot</a></div><span id="v9953114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [OCT-2017] Valencia; interior biserică
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [OCT-2017] Turnul Bisericii Santa Caterina -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953115">Şterge vot</a></div><span id="v9953115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [OCT-2017] Turnul Bisericii Santa Caterina
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [OCT-2017] Valencia; decor mural -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953116">Şterge vot</a></div><span id="v9953116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [OCT-2017] Valencia; decor mural
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [OCT-2017] Biserica Santa Caterina -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953117">Şterge vot</a></div><span id="v9953117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [OCT-2017] Biserica Santa Caterina
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [OCT-2017] Valencia; decor mural -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953118">Şterge vot</a></div><span id="v9953118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [OCT-2017] Valencia; decor mural
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [OCT-2017] O mică piață din Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953119">Şterge vot</a></div><span id="v9953119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [OCT-2017] O mică piață din Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [OCT-2017] Intrarea principală (barocă) în La Seu de Valencia (catedrala) -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953120">Şterge vot</a></div><span id="v9953120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [OCT-2017] Intrarea principală (barocă) în La Seu de Valencia (catedrala)
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [OCT-2017] Vedere din El Micalet -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953121">Şterge vot</a></div><span id="v9953121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [OCT-2017] Vedere din El Micalet
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [OCT-2017] Bolta Capelei Sf. Graal -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953122">Şterge vot</a></div><span id="v9953122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [OCT-2017] Bolta Capelei Sf. Graal
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [OCT-2017] Altarul Capelei Sf. Graal și pocalul sfânt chiar în mijloc -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953123">Şterge vot</a></div><span id="v9953123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [OCT-2017] Altarul Capelei Sf. Graal și pocalul sfânt chiar în mijloc
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [OCT-2017] Altarul Capelei Sf. Graal (detaliu) -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953124">Şterge vot</a></div><span id="v9953124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [OCT-2017] Altarul Capelei Sf. Graal (detaliu)
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P47 [OCT-2017] Interiorul catedralei -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953125">Şterge vot</a></div><span id="v9953125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P47 [OCT-2017] Interiorul catedralei
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P48 [OCT-2017] Una din machetele din muzeu; aici El Micalet nu era încă înglobat în structura bisericii -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953126">Şterge vot</a></div><span id="v9953126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P48 [OCT-2017] Una din machetele din muzeu; aici El Micalet nu era încă înglobat în structura bisericii
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P49 [OCT-2017] Placa de la Viergin -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953127">Şterge vot</a></div><span id="v9953127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P49 [OCT-2017] Placa de la Viergin
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P50 [OCT-2017] Placa de la Viergin -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953128">Şterge vot</a></div><span id="v9953128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P50 [OCT-2017] Placa de la Viergin
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P51 [OCT-2017] Un manșon de tablă; artă, nu?! -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953129">Şterge vot</a></div><span id="v9953129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P51 [OCT-2017] Un manșon de tablă; artă, nu?!
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P52 [OCT-2017] Balcoane cu flori în Valencia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953130">Şterge vot</a></div><span id="v9953130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P52 [OCT-2017] Balcoane cu flori în Valencia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P53 [OCT-2017] Valencia; artă murală -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953131">Şterge vot</a></div><span id="v9953131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P53 [OCT-2017] Valencia; artă murală
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P54 [OCT-2017] Turnurile Serrano -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953132">Şterge vot</a></div><span id="v9953132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P54 [OCT-2017] Turnurile Serrano
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P55 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953133">Şterge vot</a></div><span id="v9953133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P55 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P56 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia; a se observa cum străpung podul trunchiurile palmierilor! -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953134">Şterge vot</a></div><span id="v9953134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P56 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia; a se observa cum străpung podul trunchiurile palmierilor!
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P57 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953135">Şterge vot</a></div><span id="v9953135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P57 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P58 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953136">Şterge vot</a></div><span id="v9953136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P58 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P59 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953137">Şterge vot</a></div><span id="v9953137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P59 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P60 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953138">Şterge vot</a></div><span id="v9953138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P60 [OCT-2017] La plimbare prin Grădinile Turia
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P61 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953139">Şterge vot</a></div><span id="v9953139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P61 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P62 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953140">Şterge vot</a></div><span id="v9953140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P62 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P63 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953141">Şterge vot</a></div><span id="v9953141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P63 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P64 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953142">Şterge vot</a></div><span id="v9953142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P64 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P65 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953143">Şterge vot</a></div><span id="v9953143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P65 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P66 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor; Oceanografic de pe pasarela Umbrarului -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 25.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953144">Şterge vot</a></div><span id="v9953144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P66 [OCT-2017] Orașul Artelor și Științelor; Oceanografic de pe pasarela Umbrarului
foto crismis [25.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[85] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.603765010834 sec