84992 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Excursii opționale' din / prin zona Albei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.03.2018
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O zi pe Valea Târnavelor / „Țara Vinurilor”


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Am bifat la Alba Iulia a patra întâlnire AFA şi m-am simţit foarte bine, alături de cunoştinţe mai vechi, dar şi de cele noi, care au intrat rapid în atmosfera sărbătorii. N-am să povestesc cum a fost la hotel, au făcut-o mai mulţi colegi de site înaintea mea. Eu am să scriu despre excursia pe “Drumul Vinului” de pe Valea Târnavelor, una din acţiunile reuşite ale acestei întâlniri.

Cum nimic nu este perfect pe lumea asta şi în această excursie au fost mici scăpări, dar au fost insignifiante faţă de tot ce au oferit gazdele noastre pe care le-am vizitat de-a lungul traseului. Câtă amabilitate şi cu ce multă plăcere ne-au vorbit despre pasiunea lor: vinificaţia!

Prima oprire de pe traseul nostrum a fost la combinatul de vinificaţie SC Jidvei SRL. , preluat de la fostul IAS Jidvei de către familia Necşulescu. Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vinuri din România și cea mai mare podgorie cu proprietar unic din Europa (2500 de hectare). Vinurile DOC (denumire de origine controlată) au câştigat numeroase medalii de aur la târguri internaţionale.

După privatizare s-a investit masiv în dezvoltare, s-au dotat cramele din Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu (capacitate 30 milioane de litri), s-au adus instalaţii şi echipamente de ultimă generaţie, s-au replantat viile cu soiuri autohtone, s-a înfiinţat o şcoală privată de viţă de vie, s-a modernizat laboratorul de enologie.

Am vizitat de-a lungul timpului combinatele de vinificaţie de la Tohani şi Valea Călugărească şi o mulţime de crame (ultima a fost Cricova), am fost impresionat, dar ce am văzut şi am aflat la Jidvei a fost cu totul deosebit.

La coborârea din autocar am fos întâmpinaţi de patronul grupului, domnul Necşulescu, un tip vioi şi vesel la cei 88 de ani ai si şi de un enolog care ne-a fost şi ghid. Ştiau că timpul este limitat şi am parcurs traseul instalaţiilor “pe repede înainte”.

Am vizitat hala de zdrobire-decantare-limpezire, hala de fermentare şi hala de maturare, iar ghidul ne-a dat informaţii interesante despre procesul de vinificaţie. Printre altele ne-a spus că Jidvei-ul deţine cea mai mare cramă gravitațională, prima mașină de plantat cu GPS, prima presă în flux continuu și primul sistem de vinificație complet computerizat din Europa. După terminarea vizitei patronul ne-a băgat în “burta” autocarului, gratis, 20 de lăzi cu vin din soiul Fetească Regală.

Următorul popas a fost la Castelul Bethlen-Haller, proprietate a domnului Necşulescu. O doamnă ne-a prezentat pe scurt istoria acestui castel.,apoi am vizitat parterul castelului şi beciurile de la subsol.

La sfârşitul secolului XV maghiarii au distrus castelul Cetatea de Balta dăruit de Matei Corvin lui Ştefan cel Mare cu ocazia împăcării. Este construit un alt castel (cel actual) în stil renascentist francez, este refăcut de contele Stefan Bethlen, apoi este cumpărat şi restaurant în stil baroc de groful Eugen Haller. Confiscat de comunişti este cumpărat de familia Necşulescu de două ori: prima oară de la stat şi a doua oară de la un descendent al familiei Haller care îl revendicase între timp.

Construcţia are un plan dreptunghiular, cu ziduri masive şi patru turnuri circulare pentru apărare. Noii proprietari au conservat-o, iar la capătul ei, in beciurile in care erau schingiuţi iobagii, dar si unde se păstrau alimentele, este amenajată acum o sală de degustare a vinurilor produse in zonă. De la subsol pornesc tunele subterane care duc până la Castelul Behtlen din Sânmiclăuş, o altă proprietate a familiei Necşulescu.

În aceste beciuri am avut prima “degustare”, care a fost de fapt un dejun în toată regula. După ce s-au degustat soiurile Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel şi Traminer, s-a pus capac cu o cupă de vin spumant de Jidvei. Şi ca să fie lumea mulţumită în final ospătăriţele ne-au invitat la o “beută”. S-a realizat parţial, pentru că ne presa timpul şi mai aveam de vizitat şi alte locuri.

Un alt popas a fost în satul Ciumbrud la patru producătorii particulari. Ne-am împărţit în patru grupe şi fiecare grupă a vizitat câte un producător. Noi am nimerit la familia Iepure, nişte oameni deosebit de ospitalieri, care ne-au servit cu brânză de casă şi caşcaval şi ne-a dat să degustăm Fetească Regală, Sovignon Blanc şi Traminer. La plecare ne-au dat, gratis, câte doi litri de Traminer, apoi am cumpărat şi noi vin, coniac de casă şi pălincă de caise.

Producătorii particulari din Ciumbrud sunt autorizaţi, au miniinstalaţii de prelucrare a vinului de ultimă generaţie, sunt înscrişi într-o asociaţie şi au obţinut medalii de aur şi argint la diferite competiţii. De exemplu familia Iepure avea un aur cu soiul Traminer Roz.

Ultima oprire a fost la crama PIVNIŢELE LOGOS din Aiud. Aici am degustat alte soiuri de vin, şi am mâncat o ciorbă şi o tocăniţă de mistreţ foarte, foarte bune. Mistreţul a fost împuşcat chiar de patronul cramei, un tip vesel de la care am aflat multe lucruri despre vin şi vinificaţie. Sala de degustare este decorată în stil rustic cu trofee de vânătoare pe pereţi.

Crama se află în central oraşului Aiud şi adăposteşte mii de litri de vin vechi (am văzut sticle chiar şi din 1995). Vinul este păstrat în butoaie supradimensionate, în bidoane sau sticle. Preţul unei sticle de vin (expusă la vânzare) pleacă de la 15 lei (producţie 2017) şi ajunge la 60 lei (producţie 2003). Brandul principal al S. C. Logos este vinul PLEBANOS, care a obţinut medalii de aur în diferite competiţii.

Mi-a plăcut tare mult această excursie! Am văzut şi am auzit lucruri noi şi sper să revin pe aceste meleaguri, când castelele de la Cetatea de Baltă şi Sânmiclăuş vor fi deschise turiştilor.

Vacanţe cât mai frumoase!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 20.03.2018 09:12:08

Validat / Publicat: 20.03.18 10:13:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1511


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  89000 PMA (din 68 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Ecouri PAGINATE - pag [1] din 2 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
- traian.leuca
[20.03.18 09:58:51]
» mesaj pers

   Vă rog, dacă se poate: https://www.youtube.com/watch?v=othweNcwkmA

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[20.03.18 10:13:10]
» mesaj pers

   atașat superba, inspirata ilustrație muzicală propusă

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.03.18 10:14:20]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.03.18 10:34:21]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[20.03.18 10:37:56]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "'Excursii opționale' din / prin zona Albei, ALBA IULIA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[20.03.18 10:48:24]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Crama Jidvei și castelul Bethlen-Haller sunt principalele motive pentru care regret că sănătatea lui Adrian nu ne-a permis să participăm și noi la această excursie.

   Cetatea Alba-Iulia am vizitat-o anul trecut, când am stat trei zile la Rimetea, și tot atunci am cumpărat de la Logos, în Aiud, niște Plebanos (vinul călugărului), pe care soțul meu l-a apreciat. Prin Ciumbrud am trecut în drum spre Sâncrai, unde am vizitat (numai la exterior) castelul recent renovat.

   Zona este deosebit de frumoasă și ofertantă din punct de vedere turistic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2250 PMA1 (din 8 voturi)]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.03.18 11:05:57]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

Zona este deosebit de frumoasă și ofertantă din punct de vedere turistic.

   Aşa este, însă mie mi-ar fi plăcut să fac o asemenea excursie într-o perioadă a anului când totul este verde. Peisajele ar fi fost mult mai frumoase.

   Proprietarul SC Jidvei ne-a spus că într-un viitor apropiat Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă şi Castelul Bethlen din Sânmiclăuş vor intra în circuitul turistic şi probabil voi mai face un tur de vreo două zile prin Ţara Vinurilor.

   Mulţumesc pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2400 PMA1 (din 8 voturi)]
- ioana74
[20.03.18 13:12:57]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Felicitari pentru un articol deosebit :) Desi nu am putut participa cu grupul la aceasta excursie, ma bucur sa descopar prin acest articol si prin pozele atasate aceasta minunata excursie.

   Mi-a zis si sotul ca dl. Necsulescu v-a impresionat pe toti, intr-adevar e o persoana speciala si era chiar ziua lui in acea zi din cate am inteles.

   Acest grup a fost cel mai frumos cadou pentru el!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- Dan&Ema
[20.03.18 14:30:41]
» mesaj pers

   Si noua (Emi si cu mine) ne-a placut excursia si cele vazute si aflate. Si degustate.

   Ce a realizat dl Necsulescu la Jidvei este obtinut cu pasiune si daruire de un om profesionist, cunoscator, manager de elita si... atat de tanar la 88 de primaveri.

   Laudabile si actiunile sociale pe care le intreprinde pentru copii studenti oameni nevoiasi etc

   Un mare OM dl Necsulescu!

   Felicitari pentru articol! 🍸

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ANILU
[20.03.18 16:09:10]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Şi noi am fost acolo!

   Tare mult ne-a plăcut pe Drumul vinului.

   De la primirea d. lui Nesculescu la Jidvei, la atmosfera din beciul castelului la dejunul de degustare, la degustarea şi prânzul în beciurile Logos până la atmosfera din autocar!!!

   Şi da, aveţi dreptate cred că şi mai frumos ar fi fost dacă făceam această excursie când toate dealurile din zona Târnavelor sunt verzi.

   Dar, chiar şi aşa a fost frumos.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ghisor
[20.03.18 19:13:41]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumoasa descriere. Iar butoaiele si sticlele din fotografii... tentante rau :).

   Ne-ar tenta si pe noi o vizita prin zona peste ceva timp. Poate, cine stie... ne nimerim in aceeasi perioada :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[20.03.18 19:33:02]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumoasă descriere a unei excursii pe care am așteptat-o cu multă nerăbdare și care nu ne-a dezamăgit deloc! Ba chiar mi s-a părut că am primit mult mai mult decât se cădea pentru prețul plătit! Și nu e vorba doar de chestiile materiale...

   Noi am nimerit în grupul nr. 4, la Casa Domeniile Vinului. N-am avut posibilitatea să cumpărăm coniac și pălincă de caise:(, dar am aflat lucruri foarte interesante. Spre exemplu, că în zonă se poate vorbi despre un microclimat mediteranean, care nu permite cultivarea viei decât pe verticală, dar care asigură cresterea altor specii rar întâlnite la noi în țară, de exemplu migdalul (în apropierea domeniului sunt plantati 27 de migdali).

   În rest... da, era minunat dacă era mai cald și peisajul mai verde, dar nu poți avea totul... Oricum, pentru mine a fost o zi specială, petrecută într-o zonă în care nu am mai fost de foarte mulți ani, cu prieteni grozavi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[20.03.18 20:45:11]
» mesaj pers

   @RossoNerro: sincer să fiu, ecoul tău pare scris c-un pic de „fierbințeală”; am solicitat și alte păreri, nimeni nu a înțeles ce doreai să exprimi, în partea a doua a acestuia... Mai mult, puteai fi interpretat ca ofensator - deși, foarte probabil, nu aceasta ți-a fost intenția.

   Am șters acel ecou; dacă dorești, îl poți rescrie - poate reușești să exprimi mai clar ce doreai să zici, pe-acolo...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[20.03.18 21:15:13]
» mesaj pers

   @webmaster: Vreti adevarul sau o poleiala a acestuia?

   Este prima întrebare incomoda?

   Oricum am parte de o premiera, primul ecou șters in cei 11 ani de activitate. Dacă ma apucam sa scriu impresiile, le publicați? Cred ca nu.

   

   Va dau 2 indicii ca sa întrebați un prieten.

   1. Cum se adresa ( modalitatea de exprimare) Patronul locatiei atunci când dorea sa fie liniște deplina, noua tuturor celor câte au plătit serviciile de masa, prezentare, etc.

   2. In ce spații (igienico sanitare), locul de luat masa/ bucătăria/ grupul sanitar/ personalul de deservire, etc. s-a servit blidul cu mâncare ( laturi). Horror .

   

   Mulțumesc.

   

   P.S Eu și cu George am fost acuzați de furt (pahare, tacâmuri). Întrebați pe cine trebuie, Doinita este un exemplu, George iar....bla, bla.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[20.03.18 21:22:28]
» mesaj pers

   @RossoNerro: știu că te consideri „deținător al adevărului” (absolut) - posibil și „unic” :). Sincer, mie - și posibil multor altora - acest lucru mi se pare amuzant.

   Te invit însă oricum să ne dezvălui și nouă, ”adevărul” acesta ”absolut” - cel relativ („poleiala”) nu interesează pe nimeni.

    Dar cu (mult mai multă) atenție la exprimare, ca să nu riști potențiale ale premiere :) -- supendări, de exemplu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[20.03.18 21:56:20]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Off: Am înțeles mesajul, integral. Foarte la obiect, clar și concis. Am 2 bile negre, a treia e definitiva. Pai de ce nu spuneti de la început ca așa stau lucrurile.

   On: Ziua începuse bine, Jidvei o capodopera, Mesieu Nesculescu un artist, nea vrăjit ca un adevărat profesionist.......urmarea este mai sus publicată...........

   de aici se rupe filmu, a doua oprire la fam. V Attila (grupul nr 2) omul supărat pe viața ca ne- a așteptat toată ziua când el avea treaba in vie... și mai supărat ca nu am cumpărat toată producția... am stat de vorba la sfârșit și Atila și-a vărsat oful.

   Aici am degustat 3 carafe de vin alb, nu veniți cu vorbe ca am poze... precum și un coșuleț cu pâine uscata “Pizza”.

   S-a achiziționat 14 l vin, Riesling recomandat de mine... și asta a fost.

   A urmat plecarea in graba, ca venise autocarul... am alergat l-am luat și am plecat sa recuperam celelalte grupuri mult mai norocoase.

   Pana aici e bine? Vreți impresii de la sursa, va pin la dispoziție cartea de vizita a acestuia (nr. de telefon),

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[20.03.18 22:04:34]
» mesaj pers

   @RossoNerro: eeee... e cu TOTUL altceva. :)

   Aș zice că meriți voturi (f.) util / (f.) bun pt ecoul de mai sus - părerea mea, hâc - da' nu vreau să influențez pe nimeni, că-mi ies apoi vorbe // și m-ar durea-n cot :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[20.03.18 22:17:35]
» mesaj pers

   @webmaster: Off: Sa îți vând un pont? Ar trebui sa ai cotul pus in gips la câte vorbe am auzit... de la persoane apropriate tie... și care acum te preamăresc... ești “Mesia 2”.

   Onn: Deci pana acum e de bine, o sa continui.

   Atenționare: e acum e acum sa vedem dacă trec (i) testul.

   Partea a doua... plecam sa recuperam echipele 1,3 și 4. Echipa nr 1... vesela, bucuroși de cadouri, voioși maxima... bancuri, Glume, etc. Mergem sa recuperam echipa nr 3... ploaie mocănească, frig, peisaj de iarna plumburiu ....ajungem la locație...nimeni, nici țipenie ...așteptăm, timpul trece tic-tac, tic-tac....șoferul își pierde răbdarea se duce pe scări la etaj , intra ......dispare. Ok. După un Timon pleacă și ghidul, urca scările , intra......și dispare.....cei din autocar vociferează , se agita , coboară la o tigare..... după 30 minute apare și grupul vesel nevoie mare.....accede in autocar ....aici este întîmpinată cu reproșuri . Tăcere totala..........in tot acest timp grupul Mr 4 așteaptă in ploaie, uzi leoarcă.

   

   Continuam?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[20.03.18 22:20:58]
» mesaj pers

   @traian. leuca: O alegere inspirata drumul vinului si o placere sa imi amintesc de ea prin acest articol. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.03.18 22:27:58]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc, Mihaela!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.03.18 22:31:42]
» mesaj pers

   @RossoNerro:

Continuam?

   Continuăm, da n-o fi mai bine mâine? - poate se mai „răcesc”... punctele alea de suspensie :) // prea multe pt gustul meu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[20.03.18 22:33:32]
» mesaj pers

   @RossoNerro: Cu tot respectul... cred că am participat la excursii diferite. Eu am fost în grupul 4 și n-am așteptat deloc în ploaie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- RossoNerro
[20.03.18 22:43:50]
» mesaj pers

   @webmaster: In regula, noapte buna.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RossoNerro
[20.03.18 22:46:22]
» mesaj pers

   @crismis: In regula nu comentez, cu toate ca ploua in zona. Am o singura întrebare: ați așteptat, da sau nu?

   Seara buna va doresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[20.03.18 22:57:30]
» mesaj pers

   @RossoNerro: Nu, n-am așteptat. Țin minte că ni s-a atras atenția la un moment dat (înăuntru fiind) să ne grăbim, că așteaptă autocarul. Cred că pe noi ne-a preluat ultimii. De fapt, așa fusese vorba: ultimii lăsați, ultimii luați.

   Gazda noastră mi-a plăcut mult, un tânăr care părea foarte pasionat de ce face și care ne-a dezvăluit multe din tainele degustarii vinurilor.

   Noapte bună și ție! :) Nu te mai înverșuna, a fost frumos, eu în fiecare zi aflu despre boli și moarte! Știu că ai mai auzit asta de sute de ori, dar zău că nu merită! 🌺

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- Dana2008
[20.03.18 23:09:08]
» mesaj pers

   FELICITĂRIpentru articol și fotografii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.03.18 23:38:17]
» mesaj pers

   @crismis: Eu am fost cel care a insistat prin şefa noastră, Elvira, să ne grăbim cu îmbarcarea.

   Îmi place punctualitatea şi să ştiţi că am fost lăudaţi de colegi că ne-am încadrat în timp.

   Ce -aş mai fi stat şi eu la o sticlă de Traminer în pivniţele de la LOGOS! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.03.18 14:18:45]
» mesaj pers

   @ioana74, @Dana 2008, @Mishu, @crissmis:Vă mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[21.03.18 20:04:34]
» mesaj pers

   @traian. leuca: D-aia erai tălică așa în vervă sâmbătă seara? Apăi, să vă fie de bine Traminerul, nene Traian!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.03.18 20:30:58]
» mesaj pers

   @Zoazore: Eu nu vă mai înţeleg!? Adri Nico mi-a zis că am fost rezervat, ursuz şi nesuferit, iar tu îmi spui că am fost în vervă...

   De fapt pun o întrebare retorică... cine a înţeles pe lumea asta femeia?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2018] Echipa 'Muntenia' în jurul standului de prezentare-degustare de la hotelul Parc, Alba Iulia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951059">Şterge vot</a></div><span id="v9951059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2018] Echipa "Muntenia" în jurul standului de prezentare-degustare de la hotelul Parc, Alba Iulia.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2018] O parte din grupul de excursionişti în curtea SC Jidvei. În centru (cu cravată) patronul, domnul Necşulescu. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951060">Şterge vot</a></div><span id="v9951060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2018] O parte din grupul de excursionişti în curtea SC Jidvei. În centru (cu cravată) patronul, domnul Necşulescu.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2018] Rezervoarele din inox în curtea SC Jidvei, judeţul Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951061">Şterge vot</a></div><span id="v9951061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2018] Rezervoarele din inox în curtea SC Jidvei, judeţul Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2018] Echipamente de ultimă generaţiel în hala de fermentare a SC Jidvei, judeţul Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951062">Şterge vot</a></div><span id="v9951062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2018] Echipamente de ultimă generaţiel în hala de fermentare a SC Jidvei, judeţul Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2018] Hala de fermentare din cadrul SC Jidvei, judeţul Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951063">Şterge vot</a></div><span id="v9951063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2018] Hala de fermentare din cadrul SC Jidvei, judeţul Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2018] Poarta de intrare la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951064">Şterge vot</a></div><span id="v9951064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2018] Poarta de intrare la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2018] Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951065">Şterge vot</a></div><span id="v9951065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2018] Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2018] Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951066">Şterge vot</a></div><span id="v9951066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2018] Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2018] Sala de la parter a Castelului Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951067">Şterge vot</a></div><span id="v9951067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2018] Sala de la parter a Castelului Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2018] La Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951068">Şterge vot</a></div><span id="v9951068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2018] La Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2018] În beci la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951069">Şterge vot</a></div><span id="v9951069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2018] În beci la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2018] Degustare la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951070">Şterge vot</a></div><span id="v9951070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2018] Degustare la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2018] În curte la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951071">Şterge vot</a></div><span id="v9951071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2018] În curte la Castelul Bethlen-Haller din comuna Cetatea de Baltă, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2018] Vase noi din inox în beciul familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951072">Şterge vot</a></div><span id="v9951072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2018] Vase noi din inox în beciul familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2018] Vase din fibră de sticlă în beciul familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951073">Şterge vot</a></div><span id="v9951073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2018] Vase din fibră de sticlă în beciul familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2018] Coniac de casă şi pălincă de caise produse in gospodăria familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951074">Şterge vot</a></div><span id="v9951074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2018] Coniac de casă şi pălincă de caise produse in gospodăria familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2018] În beciul familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951075">Şterge vot</a></div><span id="v9951075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2018] În beciul familiei Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2018] Aur cu Traminer Roz produs de familia Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951076">Şterge vot</a></div><span id="v9951076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2018] Aur cu Traminer Roz produs de familia Iepure din comuna Ciumbrud, jud. Alba.
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2018] Butoaie de stejar în pivniţele LOGOS din oraşul Aiud, jud. Alba -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951077">Şterge vot</a></div><span id="v9951077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2018] Butoaie de stejar în pivniţele LOGOS din oraşul Aiud, jud. Alba
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2018] Alte butoaie din stejar în pivniţele LOGOS din oraşul Aiud, jud. Alba -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951078">Şterge vot</a></div><span id="v9951078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2018] Alte butoaie din stejar în pivniţele LOGOS din oraşul Aiud, jud. Alba
foto traian.leuca [20.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2018] Butoi de 5000 de litri în pivniţele LOGOS din oraşul Aiud, jud. Alba -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 20.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av951079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv951079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=951079">Şterge vot</a></div><span id="v9951079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(951079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f951079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e951079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2018] Butoi de 5000 de litri în pivniţele LOGOS din oraşul Aiud, jud. Alba
foto traian.leuca [20.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.145211935043 sec