84797 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Norwich & comitatul Norfolk

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.03.2018
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
60 lire sterline
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Un loc despre care nici englezii nu prea știu - Blickling Estate


După cum am povestit în primul articol despre vacanța noastră în Gran Canaria, din luna ianuarie a acestui an, înainte de-a ne lua zborul spre insulă am făcut un popas de o zi în Norwich, orașul din sud-estul extrem al Angliei, despre care am mai scris anul trecut (vezi impresii).

Pentru că era week-end și prietenii noștri nu lucrau, ne-au invitat să facem o plimbare cu mașina până într-un loc pe care n-am cum să-l uit, datorită frumuseții, grădinii și istoriei lui. Este vorba despre Blickling Estate , un domeniu aflat în nordul orașului Norwich, la vreo 25 de km depărtare de acesta, despre care nici unii nativi englezi nu auziseră

Am plecat după micul dejun și am ajuns în parcarea special amenajată pe domeniu, cât mai aproape de intrarea în reședința despre care vreau să vă vorbesc. Până la aceasta a trebuit să facem, cu pasul, vreo 250 m până la aleea principală, care face legătura din șosea cu casa.

Mie mi s-a părut a fi un mic castel (sau palat) și că ar semăna, oarecum (cel puțin prin intrarea pe domeniu), cu Hampton Court Palace, despre care am scris într-un alt review - dar, la o scară mult, mult mai mică și mult mai puțin laborioasă în decorațiile interioare și exterioare. Pe mine m-a incitat informația primită mai înainte, aceea că aici s-ar fi născut și locuit, pentru o perioadă, Anne de Boleyn, cea de-a doua soție a lui Henric al VIII-lea.

Înainte de a parcurge aleea lungă de vreo 200 m până la intrarea în „castel”, am putut citi pe un panou informativ câte ceva despre locul în care ne aflam: Blickling Estate are mai mult de 1860 de ha, include mai multe ferme și mai mult de 125 de cabane și de case de locuit pentru fermieri. Casa a fost construită pentru Sir Henry Hobart între anii 1616 și 1626, pe locul unei foste case din evul mediu târziu, printre ai cărei proprietari a fost și familia Boleyn. Casa a fost un reper important al vieții și comunității locale de-a lungul a sute de ani și a reflectat bogăția și puterea proprietarilor care au locuit aici.

Aleea lungă și largă este flancată de câte un gard viu, iar în capătul ei se află câte un grup de clădiri, în stânga se pare că locuia personalul, și în dreapta erau grajdurile.

Ajunsă acasă am răsfoit cartea cumpărată de la nelipsitul magazin de suveniruri de acolo, ca să aflu ceva mai multe amănunte, și am citit că: în secolul al XV-lea, Blickling era în posesia lui „Sir John Fastolf de Caister of Norfolk” (1380-1459), care a făcut avere în Războiul de o sută de ani.

Mai târziu, proprietatea era în posesia familiei Boleyn și a fost locuită de Thomas Boleyn, mai târziu devenit conte de Wiltshire, și de soția sa Elisabeth, între 1499 și 1505. Deși datele aniversare ale copiilor lor sunt necunoscute, istoricii sunt încredințați că toți cei trei copii supraviețuitori au fost născuți la Blickling - Mary în jurul anului 1500, Anne probabil în anul 1501 și George în 1504. O statuie și portretul Annei se găsesc la Blickling Estate, care poartă inscripția "Anna Bolena hic nata 1507" („Anne Boleyn născută aici, 1507”), bazată pe o sursă anterioară, care a atribuit Annei anul nașterii ca fiind 1507 (azi se crede că anul este eronat).

Dovadă că Anne s-a născut aici este și că, în biserica parohială de pe proprietatea Blickling, se află cristelnița din piatră în care aceasta a fost botezată. (Fac o paranteză și spun că la momentul când am vizitat noi biserica, în interiorul ei, spre altar, am văzut un grup de tineri care păreau că cercetează locul. De la tinerii noștri prieteni aflăm că biserica organizează, din timp în timp, jocuri gen „Escape Arena”, cu tematică biblică. De aceea, după plecarea tinerilor am văzut obiecte care indicau traseul de parcurs pentru a „evada” din spațiu găsind, la final, soluția.

Istoria proprietarilor care s-au perindat de-a lungul vremurilor pe aici este stufoasă, ultimul fiind Philip Kerr, al 11-lea Marchiz de Lothian, care s-a stabilit la Blickling în 1932 și a locuit până la moartea sa, în decembrie 1940, când domeniul trece în grija lui „The Național Trust”, acesta având sarcina de conservare a siturilor naturale și a istoriei acestora.

În timpul celui de-al doilea război mondial casa a fost rechiziționată și a servit ofițerilor din „Royal Air Force – Oulton”, (RAF) iar terenul înconjurător a folosit drept aerodrom. La sfârșitul războiului casa și domeniul au fost eliberate. „The Național Trust”, însă, a închiriat-o iar foștilor chiriași (adică RAF-ului), până în anul 1960, când au început lucrările de restaurare. În memoria piloților „RAF- Oulton” și a echipajului de la sol care a luptat în război, „The Național Trust” a amenajat un muzeu în zona fostelor grajduri, lângă actualul restaurant. Pentru vizitarea muzeului nu se percepe nicio taxă, în schimb, pentru vizitarea casei și a grădinii am plătit 14 lire/persoană, plus 4 lire pentru parcarea mașinii.

În 1962, după restaurare, într-un stil care să reflecte istoria sa, casa și grădina au fost deschise publicului, spre vizitare, sub numele de „Blickling Estate”, iar în 2015 „The Național Trust” a marcat cea de-a 75-a comemorare a dispariției ultimului proprietar, Marchizul Philip Kerr.

Despre casa cu interioarele, dotările și mobilierul de la acea vreme cred că vor „vorbi” mai bine pozele atașate. Pot să spun, doar, că aceasta are trei nivele, printre camerele de la parter vizitabile aflându-se „The Great Hall”, „Dining Room & Parlour” și „Brown Drawing Room” (o cameră întunecoasă). La etajul unu se află apartamentele stăpânilor, al Domnului și al Doamnei. Fiecare avea baia lui echipată cu obiectele sanitare la modă în acea perioadă. Mi-a atras atenția aici un cântar pe care omul se așeza pe un scaun tapițat pentru a-și afla greutatea. Pe latura estică a etajului se află impresionanta sală a bibliotecii, numită The long Gallery

M-a impresionat, încă de la intrare, „The Great Hall”, cu scara din lemn frumos modelat care se ramifică spre ambele laturi ale casei. Un lucru remarcat de mine a fost că pe tavanul înalt, pe centrul plafonului de culoare albă, încadrat de un oval, se află un fel de basorelief cu imaginea unei vaci, un simbol pe care l-am găsit și în alte locuri ale casei. Degeaba am căutat, când am ajuns acasă, informații despre acest simbol, n-am aflat nimic, nici măcar din cartea pomenită mai sus. Părerea mea este că unul din proprietarii ce s-au perindat pe aici a avut în stăpânire una, sau mai multe, ferme de vaci, care aduceau venituri pentru familie și comunitatea ce locuia atunci acolo. Este, doar, părerea mea, nu o luați de bună!

Un alt loc care m-a impresionat în mod deosebit este biblioteca de la etajul unu, o sală care adăpostește exemplare rare din cele mai importante colecții de manuscrise și de cărți din Anglia. Sala este amenajată într-un fost culoar ce servea, pe la anul 1630, ca loc de exerciții fizice pe vreme urâtă, pentru stăpân și invitații lui. Tavanul acesteia, lung de 36,6 m este de culoare albă și este foarte frumos ornamentat. Pentru a putea fi admirat mai de aproape, au montat o oglindă mare pe o masă cu dimensiunea uneia de biliard. Într-unul din capetele bibliotecii era un microscop sub lupa căruia am văzut moliile, carii și gândacii, insecte care au fost scoase din mobilier, cu ocazia restaurării reședinței, începută în 1962. Încă se mai lucrează la restaurare, deoarece doar o parte din camere sunt vizitabile la această dată.

Despre grădina care înconjoară palatul pot să spun că nu am putut s-o vizităm pe toată, este imensă. Am mers doar pe câteva alei din apropierea reședinței și am ajuns până la lacul de lângă ea. N-am putut să vizităm orangeria din capătul mai îndepărtat al unei alei, era închisă. Am văzut, doar, o mică portocală prin geamul orientat spre sud, expus luminii. Am vrut, de asemenea să vedem micul „Templu”, care imită pe unul grecesc, probabil un pavilion de vară. Am intrat înăuntru și nu am văzut decât un extinctor, din zilele noastre. Grădina Blickling este renumită pentru speciile de plante, copaci și arbuști, majoritatea diferite de ce am văzut până acum. A fost curios pentru mine să văd plante și arbuști înfloriți în luna ianuarie, în miez de iarnă. Mi-au plăcut două locuri de întâlniri secrete, ascunse în mijlocul unor grupuri de arbuști și pomi, amenajate cu băncuțe și frumos decorate.

Ca orice loc vizitabil are și acesta amenajat un loc unde poți lua masa și, bineînțeles, nelipsitul magazin de suveniruri. În timpul verii se poate folosi terasa amenajată cu mese și scaune. Cred că este un loc foarte solicitat de englezi pe timp frumos, el fiind un gigantic parc unde se poate petrece timpul liber într-un mod foarte plăcut. Eu și Mihai am avut parte de primii fulgi de nea din acest an, acolo. Am intrat și noi în restaurant, și am luat fiecare ce a dorit. Mihai a luat o supă cremă de legume cu crutoane, tinerii niște sandvișuri și eu (ca de obicei) ceva dulce, plus sucuri. Trebuie să precizez că toate produsele sunt proaspete, pregătite de voluntari la ei acasă și aduse la restaurant. Prețurile nu sunt mici, dar, vă spun cu mâna pe inimă, sunt justificate de calitatea și gustul lor.

Vă invit acum să vedeți pozele atașate și, dacă veți ajunge în zona central – estică a regiunii „Norfolk”, nu pregetați să vizitați Blickling Estate, veți rămâne încântați, ca și mine!

---
Impresii încărcate de doinafil in 01.03.2018 11:13:17

Validat / Publicat: 01.03.18 16:36:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE.
VIZUALIZĂRI: 812


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37700 PMA (din 28 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[01.03.18 16:35:55]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Norwich & comitatul Norfolk, NORWICH" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[01.03.18 17:33:13]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[01.03.18 20:00:55]
» mesaj pers

   @doinafil: Am citit cu plăcere despre această plimbare într-un castel din sud estul Angliei, lângă Norwich, cu al său mare domeniu, cândva proprietate a părinților Annei de Boleyn.

   Nu am ajuns în Anglia deși mi-aș dori și mi-ar plăcea măcar o vizită într-un castel...

   Până atunci citesc despre Anglia și văd frumoasele poze de acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[01.03.18 22:03:42]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulțumesc frumos pentru vizită și voturi!

   Îți doresc să ajungi și în Anglia, măcar la Londra! Nici eu n-aș fi reușit să ajung prin locurile acelea dacă omul meu (@msnd) n-ar fi avut prieteni acolo. Sunt locuri frumoase care merită văzute. Un alt review al meu cu poze frumoase și apreciat a fost acela despre ”Hampton Court Palace”, reședința lui Henric al VIII-lea, cel cu șase soții, dintre care pe două le-a decapitat! (una din ele este Anne de Boleyn).

   Dacă te interesează, poți să-l citești și să vezi pozele!

   Încă odată mulțumesc și-ți trimit un „mărțișor urător”: să ai în suflet o primăvară frumoasă!

   Abia aștept să ne cunoaștem, la Aba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2018] 1. Planul domeniului vizitabil. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948269">Şterge vot</a></div><span id="v9948269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2018] 1. Planul domeniului vizitabil.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2018] 2. Aleea de la intrarea pe domeniu, străjuită de garduri vii. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948270">Şterge vot</a></div><span id="v9948270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2018] 2. Aleea de la intrarea pe domeniu, străjuită de garduri vii.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2018] 3. Curtea interioară, înainte de intrarea principală în reședință. Deasupra ușii se vede simbolul cu vaca. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948271">Şterge vot</a></div><span id="v9948271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2018] 3. Curtea interioară, înainte de intrarea principală în reședință. Deasupra ușii se vede simbolul cu vaca.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2018] 4. Vitraliu în holul mare, deasupra scării ce se bifurcă spre cele două aripi ale casei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948272">Şterge vot</a></div><span id="v9948272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2018] 4. Vitraliu în holul mare, deasupra scării ce se bifurcă spre cele două aripi ale casei.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2018] 5. Un simbol des întâlnit la Blickling. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948273">Şterge vot</a></div><span id="v9948273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2018] 5. Un simbol des întâlnit la Blickling.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2018] 6. Latura stângă a scării din lemn, spre etajul întâi. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948274">Şterge vot</a></div><span id="v9948274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2018] 6. Latura stângă a scării din lemn, spre etajul întâi.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2018] 7. „Dining room & Parlour”, la parter. În prim plan se vede cum se păstra băutura la rece. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948275">Şterge vot</a></div><span id="v9948275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2018] 7. „Dining room & Parlour”, la parter. În prim plan se vede cum se păstra băutura la rece.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2018] 8. Așa se pare că arăta dormitorul Annei Boleyn, cu pereți pictați. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948276">Şterge vot</a></div><span id="v9948276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2018] 8. Așa se pare că arăta dormitorul Annei Boleyn, cu pereți pictați.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2018] 9. Șemineul din dormitorul Annei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948277">Şterge vot</a></div><span id="v9948277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2018] 9. Șemineul din dormitorul Annei.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2018] 10. Un alt dormitor, la etaj. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948278">Şterge vot</a></div><span id="v9948278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2018] 10. Un alt dormitor, la etaj.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2018] 11. Interior cu tavanul pictat. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948279">Şterge vot</a></div><span id="v9948279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2018] 11. Interior cu tavanul pictat.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2018] 12. O altă cameră, cu pereți tapisați. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948280">Şterge vot</a></div><span id="v9948280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2018] 12. O altă cameră, cu pereți tapisați.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2018] 13. Obiecte sanitare în baie. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948281">Şterge vot</a></div><span id="v9948281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2018] 13. Obiecte sanitare în baie.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2018] 14. Așa arăta, mai demult, W. C. -ul -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948282">Şterge vot</a></div><span id="v9948282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2018] 14. Așa arăta, mai demult, W. C. -ul
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2018] 15. După îmbăiere, vine măsurarea greutății corporale, cu acest dispozitiv. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948283">Şterge vot</a></div><span id="v9948283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2018] 15. După îmbăiere, vine măsurarea greutății corporale, cu acest dispozitiv.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2018] 16. Altă baie, cu vas de W. C. mai modern. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948284">Şterge vot</a></div><span id="v9948284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2018] 16. Altă baie, cu vas de W. C. mai modern.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2018] 17. Una din încăperile de la etaj. Observați tavanul. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948285">Şterge vot</a></div><span id="v9948285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2018] 17. Una din încăperile de la etaj. Observați tavanul.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2018] 18. Un mic „secretaire”, sau măsuță de scris, pe la 1900. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948286">Şterge vot</a></div><span id="v9948286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2018] 18. Un mic „secretaire”, sau măsuță de scris, pe la 1900.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2018] 19. Biblioteca, numită și „The Long Gallery”, cu exemplare unicat. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948287">Şterge vot</a></div><span id="v9948287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2018] 19. Biblioteca, numită și „The Long Gallery”, cu exemplare unicat.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2018] 20. Detaliu al plafonului, văzut în oglinda pusă pe masa din bibliotecă. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948288">Şterge vot</a></div><span id="v9948288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2018] 20. Detaliu al plafonului, văzut în oglinda pusă pe masa din bibliotecă.
foto doinafil [01.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2018] 21. Nelipsitul cămin din toate încăperile. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 01.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av948289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv948289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=948289">Şterge vot</a></div><span id="v9948289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(948289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f948289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e948289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2018] 21. Nelipsitul cămin din toate încăperile.
foto doinafil [01.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.210652112961 sec