84636 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Berlinul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.02.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
112 euro/persoană în febr.2017 și 215 euro/pers
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Poarta Brandenburg și Zidul ce a despărțit destine


J.F.K. /1963: "Ich bin ein Berliner".

 

"Există mulți oameni din lume care chiar nu înțeleg sau spun că nu, care este marea problemă dintre lumea liberă și lumea comunistă. Lăsați-i să vină la Berlin. Există unii care spun că comunismul este valul viitorului. Lăsați-i să vină la Berlin. Și există unii care spun că în Europa și în altă parte putem lucra cu comuniștii. Lăsați-i să vină la Berlin. Și există chiar și câțiva care spun că este adevărat că comunismul este un sistem rău, dar ne permite să facem progres economic. Lasst sie nach Berlin kommen. Lăsați-i să vină la Berlin"

"Libertatea este indivizibilă și atunci când un om este înrobit, nu toți sunt liberi. "

Sunt cuvintele președintelui american J. Fr. Kenedy la vizita sa în 1963 în Berlinul de Vest.

Am văzut zidul berlinez cu ani în urmă, când călătoream în țările socialiste, singurele deschise nouă, celor care eram cuprinși de ăst microb al călătoriilor.

Cu mașina prin Europa acelor ani, anii 1983 și 1985 era adevărată aventură deși aveam acces, cum am spus numai în spațiul socialist. Atunci, în 1983 vedeam pentru a doua oară Berlinul, apoi în 1985 a treia oară, dar tineri fiind, cu mare lucru din istoria și existența sa, nu am rămas.

La anii maturității vezi altfel lumea și altfel o înțelegi. Arta, istoria, geografia, arhitectura, sunt numai câteva domenii pe care abia mai târziu le privești cu ochii minții și le înțelegi cu sufletul, dovadă că totul, azi, e ”altfel”.

Ce mă interesa pe mine în anii de liceu de bombardarea Berlinului sau de ridicarea zidului despărțitor! Nu știam decât de Adamo, Rita Pavone, The Beatles și mulți, foarte mulți alți artiști și cântăreți...

Acum, după ani de pensie și cava călătorii prin Europa, m-a izbit dorul de Berlin! Și nu din alte motive, ci din curiozitate. Cuvintele președintelui Kenedy, sunt valabile, mai ales acum, după reîntregire.

Un drum la Berlin nu e ”un capăt de țară”. Este o instruire și o deschidere spre istoria acestuia.

În iarna trecută și apoi în vară, am văzut Poarta Brandenburg deschisă. Am trecut liberi de cealaltă parte, am văzut clădirea modernizată cu o imensă cupolă din sticlă a Reichtagului și am început a înțelege Berlinul.

După predarea necondiționată a trupelor germane în luna mai 1945, în timp ce trupele sovietice se aflau deja în oraș, abia în iulie americanii au ajuns și ei, urmați de britanici și francezi. Era deja târziu. După înțelegerea de la Potsdam, pe acest principiu, jumătate din suprafața orașului va reveni sovieticilor. Adică cea estică, în timp ce partea de vest, mult mai mică va intra sub aripa aliaților. Întreaga Germanie a fost împărțită în două.

Berlinul de est a suferit experimentul comunist și aproape trei milioane de locuitori ai Germaniei de est, prin anii 50 au trecut dincolo, majoritatea prin Berlin.

Drept urmare, în dimineața zilei de 13 august 1961 a început ridicarea zidului berlinez ce a influențat destinele a milioane de oameni. Întâi un gard improvizat din sârmă, apoi o barieră masivă de 4m înălțime cu protecție electrică, după care se afla o fâșie de nisip lată de 150m- un no man*s land, cu turnuri de pază, câini și reflectoare. Astfel a fost înconjurat întreg Berlinul de vest. De jur-împrejur, cu un singur punct de trecere, numit și acum, Punctul de Control Charlie. Am căutat și am găsit Chekpoint Charlie.

Atunci, după doi ani de la ridicarea sa, președintele Kenedy face o vizită și rămâne profund impresionat de acțiunile aliaților de a sprijini întregul Berlin. Poveștile cutremurătoare despre cei care au încercat trecerea zidului, sunt reflectate în câteva muzee ale orașului.

Punctul zero în căderea zidului berlinez a fost o demonstrație ecologică ținută la Leipzig, împotriva armelor nucleare, mișcare ce a cuprins întreaga masă, ajungând până la a cere libertăți democratice. A fost momentul când liderul sovietic M. Gorbaciov, cu ocazia vizitei sale în Berlinul de est, în oct. 1989 -la a 40-a aniversare a RDG- a lăsat să se înțeleagă că nu va mai sprijini guvernul. Zidul a fost deschis pe 9 noiembrie 1989. (În acea perioadă soțul meu se afla într-o delegație de serviciu la Berlin și a văzut cum buldozerele intrau în zid și o imensă masă de oameni, grămadă pe zid, într-un imens nor de praf).

Acum, bucățele mici din zid se vând cu 5 euro dacă au urme de vopsea pe ele. Alte părți mai mari au fost cumpărate de diferite state, printre care și Japonia. Alte bucăți stau mărturie prin diverse locuri din oraș, alte zone din zid au fost păstrate așa cum au fost, adică în picioare. Am căutat și am găsit, zonele marcate pe străzi, acolo pe unde trecea zidul.

Poarta Brandenburg, simbolul orașului, ridicată la 1791 și numită astfel în memoria alipirii statului Brandenburg la statul Prusac, a fost scena marelor parade militare, precum cea după înfrângerea armatelor franceze la Verdun. Aceasta a fost încoronată cu o Quadrigă, inspirație după cea de la Veneția, căreia i-a fost adăugată o statuie din cupru ce reprezintă Victoria înaripată, în carul tras de cei patru cai.

La ridicarea zidului, poarta a rămas izolată în no man*s land, iar după căderea acestuia a devenit scena manifestărilor de bucurie și loc de vizită pentru turiști.

De o parte și alta a porții se află două piețe mari. Spre est, Pariser Platz ce se continuă cu vestitul bulevard Unter den Linden (Pe sub tei) și de cealaltă parte a porții, Piața 18 martie, numită în memoria revoluției germane din 1848 și care se continuă spre vest cu imensa grădină Tiergarten și mai departe, până aproape de Palatul Charlottenburg.

Am ținut neapărat să văd Poarta și noaptea. Când am fost în luna frbruarie 2017, deși ziua era scurtă, pe frig am plecat de la hotel, să vedem poarta noaptea. Aceasta e luminată în diverse culori, care se schimbă automat de la o nuanță la alta.

Din Poarta despărțitoare rece și întunecată, a devenit una a reîntregirii, intens luminată.

Berlinul modern nu este izolat. El apare în zonele intens distruse de bombardament, acolo unde s-au ridicat clădiri moderne și ultramoderne.

Nu ocoliți Berlinul, căci mai are încă foarte multe de arătat. Mulțumesc!

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 17.02.2018 09:24:54

Validat / Publicat: 17.02.18 10:59:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA. A mai fost în/la: Numai Europa
 • Alte destinații turistice prin care a fost: fără importanță pentru mine.
VIZUALIZĂRI: 2192


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[17.02.18 10:57:39]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperind Berlinul, BERLIN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mihai18
[17.02.18 14:58:43]
» mesaj pers

   ”Până la Berlin nu este un capăt de țară” ați scris dv.

    Aveți dreptate. Mi-am dorit foarte mult să ajung la Berlin, la Poarta Brandemburg și în Alexanderplatz, pe care le-am văzut prima dată acasă, pe Google map-varianta satelit.

    Viața mi-a dat șansa să ajung acolo, călătorind cu mașina. Am ajuns la Brandemburg și chiar am pipăit-o să fiu sigur că nu este un vis, dovedesc cu o fotografie. Mai mult, am și acum în vitrină macheta Porții Brandemburg.

    Dv. aveți expeiența a cca. 4 vizite la Berlin, ceea ce înseamnă mult. In fotografiile alăturate reviewului dv. mi-ați arătat imagini din locuri în care nu am ajuns. Mulțumesc.

    Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Pe harta orașului Berlin cumpărată dintr-o librărie, cât și în harta GPS-ului, din Parizien Platz și dincolo de Poarta Brandemburg, în linie dreaptă este bul. 17 Iunie (nu știu ce înseamnă pentru berlinezi această dată) și am parcurs-o la volan când am plecat din Berlin spre Munichen.

    Asemănător Porții Branxdemburg am mai întâlnit în Brussels la intrarea în Parcul Cinquantenaire și în Paris la trecerea din grădinile Tuileries în curtea Palatului Regal, spre Louvre.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[17.02.18 16:28:58]
» mesaj pers

   @Mihai18: Mulțumesc pentru atenția dată reviewului meu, ca de altfel și pentru celelalte.

   Aș fi putut pune multe elemente, dar nu-mi plac articolele prea lungi. Devin plictisitoare plus că omul mai are și alte treburi. O lună dacă aș posta zilnic despre Berlin cu pozele de rigoare și tot nu aș termina. (Chiar aș enerva).

   17 iunie. Înainte de ridicarea zidului, cam prin 48-49, Berlinul de est devine land și au fost tăiate toate legăturile cu Berlinul de vest:s-au închis șosele, linii ferate și maritime. A rămas numai un mic aeroport care îi prelua pe transfugi și făcea aprovizionarea orașului. Din cauza condițiilor mizere la 17 iunie 1953 a fost înăbușită o mare revoltă. Cu ajutorul tancurilor sovietice. Vesticii au onorat data de 17 iunie. Esticii, nu.

   2. Arcul de Triumf din Bruxelles marchează jubileul de aur de la Revoluția burgheză din 183o, când Belgia își recapătă indep. de sub suzeranitatea olandeză. Aceiași Quadrigă.

   3. Arc du Caroussel din Paris a fost ridicat de Napoleon în urma unei victorii. Acolo au fost montați caii luați de el de la Veneția de la San Marco și obligat apoi să-i înapoieze. Cei de azi sunt replici, dar nu știu de ce și când. Cred că tot de el.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mihai18
[17.02.18 17:33:22]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

    Ecoul dv. relevă multe date cu caracter de noutate pentru mine. Vă mulțumesc.

    Foarte multe fotografii ilustrează locuri interesante, de care nu știam. De fapt, câte puteam să fac în cele 4 zile care în realitate au fost numai trei deoarece o zi am rezervat-o pentru Potsdam.

    Traversăm perioada din an când se deapănă amintiri și urmăresc cu interes și plăcere reviewurile dv.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- krisstinna
[18.02.18 08:22:52]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: În 1984 am vizitat și eu Berlinul. Ăla comunist, desigur. Citind articolele tale mi-am spus că n-ar fi rău să îl vizitez cândva, merită cu siguranță o nouă vizită.

   Are ce oferi, mai ales că acum “respiră” normal. În 84 l-am perceput ca pe un tânăr nazist, frumos dar rece. Brrr...

   Urăsc îngrădirile de orice natură, când mă gândesc câtă durere, lacrimi și moarte au provocat comunistii, mi se ridică tensiunea:(Dacă “pietrele” acelea (și nu numai) ar putea vorbi, cred că ar urla, ar fi foarte sonore.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[18.02.18 08:53:28]
» mesaj pers

   @krisstinna: mulțumesc pentru apreciere. Berlinul nu este încă agreat de multă lume, dar să știi că merită vizitat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[18.02.18 11:56:45]
» mesaj pers

   Foarte interesant si bine punctat, o adevarata lectie de istorie. Am ratat 2 vizite, adica bilete luate dar ne onorate (pretul a permis acest mic sacrificiu) insa cu siguranta Berlinul ramane pe lista si il voi vizita in primul rand pentru istoria lui.

   Multam pentru minunatele informatii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[22.04.18 19:55:57]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Foarte interesant articolul si la fel de interesante si ecourile. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Împărțirea Germaniei și a Berlinului, după război. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945548">Şterge vot</a></div><span id="v9945548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Împărțirea Germaniei și a Berlinului, după război.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Un poster în oraș. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945549">Şterge vot</a></div><span id="v9945549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Un poster în oraș.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Marcaj pe locul fostului zid. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945550">Şterge vot</a></div><span id="v9945550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Marcaj pe locul fostului zid.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Pe aici a fost zidul. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945551">Şterge vot</a></div><span id="v9945551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Pe aici a fost zidul.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Punctul de control Charlie -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945552">Şterge vot</a></div><span id="v9945552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Punctul de control Charlie
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Punctul de Control Charlie -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945553">Şterge vot</a></div><span id="v9945553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Punctul de Control Charlie
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Muzeul Zidului, Berlin -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945554">Şterge vot</a></div><span id="v9945554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Muzeul Zidului, Berlin
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Zid rămas în picioare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945555">Şterge vot</a></div><span id="v9945555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Zid rămas în picioare.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] O breșă în zidul rămas în picioare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945556">Şterge vot</a></div><span id="v9945556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] O breșă în zidul rămas în picioare.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Parte din zid, rămas mărturie a ceia ce a fost. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945557">Şterge vot</a></div><span id="v9945557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Parte din zid, rămas mărturie a ceia ce a fost.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Aici se producea vestitul Trabant. În apropierea zidului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945558">Şterge vot</a></div><span id="v9945558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Aici se producea vestitul Trabant. În apropierea zidului.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Un poster cu Poarta Brandenburg, după bombardament. Este reprezentată și partea sa superioară, cea bombardată. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945559">Şterge vot</a></div><span id="v9945559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Un poster cu Poarta Brandenburg, după bombardament. Este reprezentată și partea sa superioară, cea bombardată.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Poster cu Poarta Brandenburg, înainte de momentul noiembrie 1989. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945560">Şterge vot</a></div><span id="v9945560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Poster cu Poarta Brandenburg, înainte de momentul noiembrie 1989.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Febr. 2017. Bucăți din zid în Potsdamer Platz. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945561">Şterge vot</a></div><span id="v9945561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Febr. 2017. Bucăți din zid în Potsdamer Platz.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Poarta Brandenburg, noaptea. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945562">Şterge vot</a></div><span id="v9945562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Poarta Brandenburg, noaptea.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Poarta Brandenburg noaptea, văzută din Pariser Platz. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945563">Şterge vot</a></div><span id="v9945563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Poarta Brandenburg noaptea, văzută din Pariser Platz.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Poarta Brandenburg, iarna. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945564">Şterge vot</a></div><span id="v9945564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Poarta Brandenburg, iarna.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Iunie 2017. (În aparatul foto, greșit setată data) -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945565">Şterge vot</a></div><span id="v9945565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Iunie 2017. (În aparatul foto, greșit setată data)
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Poarta Brandenburg, în toată frumusețea ei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945566">Şterge vot</a></div><span id="v9945566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Poarta Brandenburg, în toată frumusețea ei.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Superba Quadrigă a Porții Brandenburg, Berlin. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 17.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av945570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv945570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=945570">Şterge vot</a></div><span id="v9945570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(945570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f945570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e945570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Superba Quadrigă a Porții Brandenburg, Berlin.
foto mihaelavoicu [17.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117840051651 sec