84585 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Brăila

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.02.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Călător prin țara mea: Brăila


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Bancul de început:

Omenirea se hotărăște să studieze mult mai aprofundat Universul și, pentru asta, cu o colaborare internațională, se construiește cel mai mare observator astronomic din lume

Astronomii, fericiți, încep să studieze cerul și, stupoare, văd pe Pluto niște semne imense, ca un mesaj. Neștiind ce înseamnă, studiu adânc, sunt chemați cei mai tari criptologi, matematicieni și, după vreo 9 luni de studiu și eforturi, gata, reușesc să înțeleagă despre ce este vorba. Pentru a vedea dacă chiar au înțeles cheia, scriu, în deșert, cu litere imense, în limba plutoniană:

-Ne înțelegeți ce scriem, este limba voastră?

Imediat, apare răspunsul, scris pe Pluto:

– Da, înţelegem.

Bucurie imensă pe Terra, se reușise primul contact intergalactic. După alte câteva luni de muncă asiduuă, pământenii scriu:

– Ce doriţi de la noi?

Răspunsul, sosit imediat:

– Nimic. Nu ne luaţi în seamă, vorbim cu Saturn!

 

Legătura dintre banc și review-ul de vreau să-l scriu: nu mă băgați în seamă, vorbesc singur ! De fapt, numai eu pot să am inspirația de a scrie un review exact în perioada în care toată suflarea A.F.A. vorbește despre întâlnirea de urmează să aibă loc în luna martie, deci, povestea aia cu nuca-n perete mi se potrivește de numai-numai.

Review-ul despre Brăila nu se vrea vreun ghid de urmat în caz c-ajungeți aicea: despre asta au scris alții, mult mai bine decât aș putea-o face eu, mai ales că oamenii par să cunoască bine locurile și au talent în a le descrie. Acest review se referă doar la ceea ce am văzut eu și la ceea ce am înțeles. Nu cunosc Brăila altfel decât cu ajutorul GPS-ului și nici n-am pretenția în a mă erija în vreun cunoscător. Deasemenea, nu vreau să fac jocul de a spune ce oraș e mai frumos, Galați sau Brăila, fiecare dintre ele au frumusețea lor.

Puțină istorie :

E bine de știut că Brăila a fost menționată, prima oară, prin 1350 de către spanioli, care au numit-o ”Drinago”. Ce căutau spaniolii pe-aicea, iaca, asta, dacă vreți să știți, fuga la cărțile de istorie ! În anul 1368, apare menționat ca ”Brayla”, într-un privilegiu de transport și comerț acordat neguțătorilor brașoveni , care bâtuiau și ei în căutare de piețe unde să vândă chinezăriile de se vindeau atunci.

Pe urmă au venit turcii care s-au jucat pe-aici și, urmare a acestui fapt, orașul a fost ocupat din 1538-1540, fiind apoi administrat ca raia (sau kaza) de la 1554 până la sfârșitul războiului ruso-turc din 1828 - 1829, perioadă în care este numit ”Ibrail”.

În ciuda celor 290 ani de stăpânire turcească (1538 – 1829) Brăila și-a păstrat caracterul românesc, sub raport etnic si economic. Acesta a constituit nucleul în jurul căruia s-au așezat țărani români venitiți din satele raialei, români din județele limitrofe si din Transilvania, negustori și mocani, în special din Brasov si Săcele. Li s-au adăugat locuitori din teritoriile balcanice ramase sub dominatie otomana: greci, albanezi, macedoneni, bulgari, români din Dobrogea, cărora orașul le oferea condiții pentru a face avere. În anul 1829 populația Brăilei este estimata la 6 000 locuitori, din care 5 200 este numărul populației autohtone.

Brăila cunoaște o perioadă de dezvoltare deosebită la începutul secolului al XIX-lea, când devine un important port de intrare-ieșire a mărfurilor, mai ales că dimensiunile portului permitea accesul vapoarelor maritime medii și mici.

Perioada respectivă a fost înfloritoare pentru oraș, care cunoaște multe modificări și realizări: pavaj și felinare pe străzi, farmacii, stație meteo, spital militar, dobândirea statutului de oraș porto-franco în 1836, parcul Belvedere, înființarea unor tipografii, a unei bănci, a unei cazarme și a unui teatru, deschiderea unei școli de fete, a unui gimnaziu și construirea docurilor, a căilor ferate și a mai multor fabrici. În 1888 s-a utilizat aici pentru prima dată în țară betonul armat. În primul an al noului secol au fost introduse tramvaiul și becul electric.

Se dezvoltă puternic învățământul și cultura, sistemul bancar, susținute de comerțul înfloritor. După ocupația din primul război mondial, se pune în 1927 temelia Palatului Agriculturii, iar trei ani mai târziu populația așezării a ajuns la 68.310 locuitori. În această perioadă la Brăila se stabilea prețul cerealelor în Europa, la Bursa Agricolă.

Dintotdeauna Brăila a fost multiculturală și multietnică; în anul 1891, recensământul efectuat arăta că, la Brăila, doar 64,5 % din populație era românească, restul fiind:greci 9,1 %, 3,9 % unguri, 2,1 & bulgari, 1,5 % evrei, 0,9 % austrieci, 0,8 % turci și germani, dar, mai trăiau în Brăila macedoneni, albanezi, tătari, ucraineni, croați și țigani.

Astăzi Brăila are undeva la vreo 180.000 de locuitori, din acest punct de vedere fiind al 11-lea oraș al României.

Fiind port, Brăila a avut legendele ei, legate de cuțitari și de crime odioase,Terente fiind născut în zonă, sau despre femei frumoase, multe dintre ele fiind spuse de către Panait Istrati, în scrierile sale: ”Kira Kiralina”, ”Codin” și câte o mai fi scris. Nu o luați și voi, direct, cu ”Ciulinii Bărăganului ”! Hm, Panait Istrati, cel care a avut o critică total negativă din partea marelui Iorga, cel care a spus că acest Istrati ”este un hamal din portul Brăilei ajuns în literatura română și asta se vede ”.

Brăila, în afara lui Istrati are o lungă listă de oameni importanți pentru România, oameni născuți aici: Ana Aslan, Perpessicius, Fănuș Neagu, Nicu Alifantis, Nicolae Herlea, Johny Răducanu și mulți, mulți alții.

Cum se ajunge în Brăila:

Ușor, pe șosele patriei, fiecare din localitatea de locuiește,sau, pe apă, dacă vii pe Dunăre. Eu am ales să vin pe șosea, de la Mărășești, prin Focșani și apoi, direct, Brăila, drum lung de 113 km, șosea bună. Se trece prin Gulianca, sat devenit celebru prin faptul că pe solul sărăturos crește o iarbă aparte ce asigură hrana oilor care dau un lapte din care se face cea mai bună telemea, cea înregistrată la OSIM de comunitatea guliencenilor, am zis corect, da ? :)

Brăila se află, deci, la o depărtare convenabilă de casa mea așa încât, în fiecare an ajung aici de circa 3-4 ori.

Anul acesta, până acum, din varii motive, am ajuns, deja, de două ori.

Ce-avem, noi, aicea?

Păi, s-o luăm cu începutul:

Piața Traian, cumva centrul vechi al orașului. Se ajunge ușor și, odată parcată mașina, ai multe obiective de vizitat.

Ceasul orașului.

Este unul dintre cele mai reprezentative obiective ale orașului. A fost construit la 1909 de către firma cehă”Carol Sakar” pe baza unei donații făcute de P. Naum Petru.

Treptat, în jurul lui, s-au plantat pomi și astfel s-a format parcul din Piața Traian.

Are legenda că funcționează perfect, la secundă.

În perioada ocupației rusești, aceștia, ca niște oameni civilizați ce erau, au vrut să-l distrugă, dar, până la urmă s-au mulțumit să atârne însemnele comuniste: steagul cu secera și ciocanul.

În același parc se poate vizita Biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavrilă ”, cea mai veche biserică din oraș. Inițial, a fost moschee turcească, fiind transformată în biserică ortodoxă, vremelnic, între 1808-1810 apoi, după eliberarea Brăilei, urmare a războiului ruso-turc din 1828-1829 și a Păcii de la Adrianopol, din 1829, biserica a rămas definitiv ortodoxă. Asta și cu ajutorul lui Mihail Pavlovici Romanov, conducătorul armatei ruseşti. Dar, tot nu putem uita că alți ruși or vrut să distrugă ceasul...

Din Piața Traian se ajunge ușor la alte clădiri extrem de frumoase: Teatrul ”Maria Filotti”, Clădirea B. R. D., Clădirea Universității ”Constantin Brâncoveanu”, la Biserica Greacă sau clădirea Băncii Naționale.

Biserica Greacă (Grecească), cu Hramul ”Buna Vestire”.

Legenda spune că la sărbătoarea ”Izvorul Tămăduirii” de sub altarul bisericii izvorăște apă cu leacuri tămăduitoare, care se deschide doar o dată pe an, tocmai de acea sărbătoare.

În anul 1863, în timpul lucrărilor de punere a temeliei bisericii, unul dintre ctitori a avut un vis, ce a avut ca rezultat descoperirea unui izvor natural, cu proprietăţi vindecătoare de ziua Izvorului Tămăduirii. A fost considerat ca semn divin, izvorul închizându-se într-o fântână, iar deasupra construindu-se Sfântul Altar. Izvorul se gaseşte la o adâncime de 15 metri şi este vindecător doar de ziua Izvorului Tămăduirii, când agheasma ţâşneşte şi suprafaţa apei fântânii ajunge la doi metri. Numai în această zi preoţii deschid fîntâna şi mulţi bolnavi vin din toată ţara să primească agheasma având nădejdea şi credinţa că se vor vindeca.

Prin Ordinul 2.487, din 1 iulie 2015, emis de Ministerul Culturii din România, Biserica Buna Vestire din Brăila, recunoscută ca Biserica Greacă, a trecut de la grupa de monument istoric de grupa B, de importanţă locală, la grupa A, de importanţă naţională şi universală.Asta e de bine, cred !

Din Piața Traian se ajunge, la circa 100 de metri, în Piața Poligon, unde, în mijlocul scuarului, este amplasată statuia lui Nae Ionescu, o altă celebritate națională născută-n Brăilă. Aici, în ”Piața Poligon” se află Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, precum și casa cântărețului de muzică clasică Petre Ștefănescu Goangă, refăcută cu bani europeni, scrie pe un mare panou.

Mai departe, se merge spre Grădina Publică.

Grădina publică din Brăila, cunoscută în sec al XIX-lea sub numele de Grădina Împărătească, figurează pe planul Riniev, la 1830, ocupând o suprafață de 6 ha, de-a lungul malului înalt al Dunării. ”Planul Riniev”, datat 10 mai 1830, este primul plan al Brăilei care prezintă într-o formă definitivă perimetrul orașului, stabilit pe traseul ultimei întărituri a cetății, ridicata de turci la 1821. Include în trama stradala drumurile și ulițele existente, cărora le geometrizează traseul, deschide străzi noi, adesea cu traseu ezitant, dintre care una va face legătura dintre port si oraș. Precizează locul instituțiilor principale din oraș, configurează spațiile urbane, indică zona rezervată noului port, în care avea sa fie amenajat cheul, delimitează suprafața rezervată pentru porto-franc (regim legiferat în anul 1836).

În decursul istoriei, edilii au făcut o prioritate din amenajarea și întreținerea acestui spațiu urban.

În a doua jumătate a sec XIX-lea, au fost definitivate lucrările de modernizare, prin instalarea fântânii arteziene în mijlocul grădinii, la 1892, amenajarea unei grote, completate ulterior, în 1984, cu două statui, ciobanul si ciobănița, înființarea chioșcului pentru muzică, dotat cu bănci si pupitre în anul 1898, împrejmuirea grădinii cu grilaj metalic pe soclu din zidărie de cărămidă pe latura vestică, în anul 1893.

Principalele puncte de atracție din Grădina Publică sunt Casa Memorială ”Panait Istrati”, Castelul de Apă și Chioșcul Muzicii.

Casa Memorială ”Panait Iastrati ” a fost amenajată în fosta locuință a grădinarului, după ce a fost reconstruită cu parter și demisol înalt și i-a fost dăruită de municipalitate scriitorului, la 1900, drept mulțumire pentru renumele adus Brăilei...

 

Castelul De Apă a fost ridicat între anii 1912-1913, ca o construcție modernă formată din centuri și contraforți, ce îmbracă la exterior rezervorul cilindric de 2000 mc.

În 1982, construcția a primit destinația de spațiu pentru alimentația publică, ocazie cu care s-a demontat cupola originală și stâlpii interiori de susținere a rezervorului, s-au ridicat două turnuri cilindrice amplasate simetric, dotate cu scară exterioară și ascensor interior.

Tot în Grădina Publică mai este păstrată intrarea în Ruinele fostei Cetăți a Brăilei, dar, din care, nu s-au mai păstrat decât o mică porțiune de zid.

În imediata apropiere a Grădinii Publice se mai află ”Casa Thuringer”, unde, în copilărie, Panait Istrati a fost angajat ”băiet de alergătură”, maică-sa lucrând aici, ca menajeră, și Casa Suliotis, astăzi corp a Liceului Economic ”Ion Ghica”.

În apropierea Grădinii Publice se află Casa memorială D. P. Perpessicius

În 1971, după moartea lui Perpessicius, pe fațada imobilului din strada Cetății 58, a fost amplasată o placă comemorativă. La puțin timp, casa a fost demolată. A fost recuperată doar placa comemorativă. Greșeala a fost îndreptată rapid, imobilul fiind reconstruit, însă cu materiale moderne.

În capătul străzii Panait Istrati se află Biserica ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului ”, o construcție deosebită

Gara Fluvială Brăila

Gara Fluvială din Brăila realiza curse navale în diferite direcții, cei ce porneau la drum pe o astfel de navă nu aveau cum să uite prea ușor frumusețea peisajelor pe care Dunărea putea să le ofere.

Gara Fluvială din Brăila își avea sediul într-o clădire impunătoare construită de Anghel Saligny, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din Europa. Astăzi este sediul unei firme private , ”ROMNAV”, fapt ce a ajutat clădirea, pentru că este întreținută impecabil.

Lângă Gara Fluvială se află Căpitănia Portului Brăila iar în parcul de lângă, statuia ”Marinarul”

Faleza Dunării de la Brăila este mai mică decât a Galațiului dar, mai plină de verdeață și, de aceea, cred eu, parcă mai frumoasă.

La un moment dat, de pe faleză se vede Fântâna Cinetică, ce reprezintă unul dintre cele mai reprezentative obiective ale Brăilei. A fost construită de sculptorul Constantin Lucaci, din oțel inoxidabil și este amplasată chiar în centrul actual al orașului, lângă Primărie.

Este deosebită mai ales prin jocurile de apă și de lumini create, dar, deși am fotografii cu ea de astă vară, nici atunci, nici acum, nu am văzut-o pusă în valoare cu adevărat.

 

Cam astea sunt locurile pe unde-am fost eu când am vizitat Brăila. După cum v-am spus, nu am pretenția de a cunoaște Brăila sau ,față de voi, de a-mi urma traseul. Spun doar că locurile astea sunt frumoase, arhitectura caselor este deosebită. Cei care le-au construit, pe la 1800, se vede că erau oameni bogați și cu gust, motiv de apreciere a noastră.

 

La toate astea să adăugăm că Brăila a fost mereu considerat un oraș cu femei frumoase, motiv pentru unii dintre cei de pe AFA să umble pe-aicea, cine știe, poate-și găsesc aleasa inimii.

Doar să nu fie ca-n bancul:

-Băi, tu, când te-ai însurat, nevastă-ta era fecioară?

-Nu, este vărsător!

Că, oricum, după ceva timp trăit împreună, se ajunge la:

Soţia se pregăteşte să prăjească un ou ochi, când tocmai se întoarce soţul acasă şi începe să ţipe:

– Atenţie! Atenţie! Mai mult ulei! Avem nevoie de mai mult ulei! O să se ardă! Atenţie! Întoarce-l, întoarce-l, întoarce-l! Hai! Atenţie! Ai înnebunit? Uleiul o să se termine! O, Doamne, Dumnezeule, sarea! Nu uita sarea!

Soţia, deja enervată la culme de ţipetele soţului, îl întreabă:

– De ce ţipi aşa? Crezi că nu sunt în stare să prăjesc un ou? Ce te-a apucat?!

Bărbatul se opreşte din ţipat, o priveşte în ochi și îi răspunde foarte calm:

– Asta, ca să-ţi faci o idee de cum mă simt eu când conduc maşina şi tu stai lângă mine…

 

Haidi, pa!

 

Nenea web, te rog io, din inimioara mea, pentru asigurarea necesarului de zgomot pentru ăi de vor ceti: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 13.02.2018 14:10:46

Validat / Publicat: 13.02.18 17:24:13

VIZUALIZĂRI: 1647


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35750 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[13.02.18 17:23:09]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[13.02.18 17:41:23]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc, am căutat o melodie să se potrivească pe ce-am scris, mă sparge Zoazore dacă nu-i place! Doamne, ai milă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[13.02.18 20:19:02]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Bine, măi, Pluto! Io-s Saturn! De ce mă faci tu a pânge? Știi că-s sensibiloasă și mă emoționez repede!

   Tare frumos ai scris despre biata și-atât hulita Brăila. Din ce regină a fost, acum a ajuns o Cenușăreasă!

   Fosta Școală de Fete este liceul unde-am învățat eu, actual Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, aflat pe faleză, aproape de Primărie-Prefectură.

   Aș fi vrut să-ți arăt și alte locuri frumoase, dar cum ai declarat că n-ai nici un gând să mă vezi în viața asta, mă retrag, dar tu pierzi!

   Îți mulțumesc din toată ființa mea pentru acest articol. Votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Yersinia pestis
[13.02.18 20:54:28]
» mesaj pers

   @Zoazore: Fată, am așteptat ecoul tău cu mare emoție. Sinceră si curată! Am scris despre Brăila cu gândul numai la tine, vrând să-ți fac o bucurie, mai ales că Brăila merită.

   Nu fii răutăcioasă, n-am spus, ever, că n-aș vrea să te -ntâlnesc, doar că, se pare, viața are alte idei.

   Brăila rămâne un oraș frumos, deosebit. Cei de vor veni să-l viziteze să facă bine să se bucure de orișice clipă petrecută aici, merită!

   Favoritul meu, ca loc: indubitabil, Gara Fluvială, este deosebită! Dunărea de curge pe lângă, cu povești și toate alea...

   Sărut mâna, nu voiam, de la review-ul ăsta decât ecoul tău! Puteai să mă votezi cu “ minus infinit “, vorbele tale le vroiam.

   Noapte bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[13.02.18 21:26:58]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Poate i-o veni și-o idee mai bună vieții ăsteia! Mie-mi curge Dunărea-n vene! Am crescut cu ea, am privit-o aproape seacă, dar și până sus, dincolo de Gara Fluvială.

   Mulți hulesc Brăila, dar ea trece demnă, ca o Regină și-și vede de viața amărâtă acum, tot așa ca și până acum: în ritmul Dunării!

   Au trecut secole prin ea, și multe neamuri. Să nu uităm de armeni, de rușii lipoveni de rit vechi, de italieni! Încă sunt și-s mândri că-s brăileni!

   Mulțumesc pentru găndul bun, mare bucurie mi-ai făcut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[13.02.18 21:35:43]
» mesaj pers

   @Zoazore: Păi, meriți bucuria, că ai inimă bună! Dacă și io, gabor cu sufletu-mpietrit, văzui aiasta, ce să mai vorbim?!

   Nu știu ce-mi va rezerva viața, cred că nici nu vreau să știu, dar, de-o fi să aibă gânduri cu noi, adă-le , Doamne!

   Iar Brăila este, într-adevăr, superfrumoasă!!!

   Altfel, multe bucurii îți doresc, din tot “ motorașul” meu ! 😀

   

   PS Crismis ?! Are you there ?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- crismis
[13.02.18 21:52:15]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Not tonight. Nu răspund la provocări.

    :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[14.02.18 09:03:41]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Aşteptam articolul ăsta, ai promis.

   Sâmbătă, am ascultat la radio un interviu cu Nicu Alifantis, brăilean până în măduva oaselor, greco-armean la origini, care a spus despre Brăila că este cel mai cosmopolit oraş din ţară, că aici au trăit şi trăiesc multi brăileni de diferite etnii. El a menţionat că fiecare etnie din oraş are biserica şi cimitirul ei, că au trăit într-o veşnică armonie.

   La voi m-am gândit cât am ascultat interviul (la Zoazore că este brăileancă şi la tine că ai spus că-ţi place oraşul).

   Stai liniştit nu a venit ca nuca-n perete articolul tău. Asta apropo de marea întâlnire de la Alba unde pe tine viaţa nu te lasă să ajungi!!!

   N-ai observat o avalanşă de articole o dată cu anunţul întâlnirii de la Alba :p

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- crismis
[14.02.18 09:04:02]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ok, se făcu dimineață și cum toată lumea știe că "noaptea e un sfetnic bun"... Glumesc, desigur.

   Frumos articol ai scris despre un oraș frumos. Când am avut primele tangențe cu Galați, am fost informată, desigur, despre rivalitatea seculară dintre cele două orașe vecine, Galați și Brăila. Eu nu prea am înțeles-o niciodată, dar am crezut că pentru că sunt eu venetică; am întrebat deunăzi un istoric adevărat, care chiar știe o sumedenie de lucruri despre această zonă și mi-a confirmat că "rivalitatea" e mai mult o legendă a zilelor noastre. În rest, a compara Galați și Brăila e același lucru cu a compara mere cu pere. Înafara faptului că amândouă sunt orașe și, poate, a multiculturalismului, alte chestii nu prea cred să le unească. Aparțin (și au aparținut) unor provincii istorice diferite, ceea ce le-a trasat coordonate istorice total diferite. E mult de discutat pe această temă, mă opresc aici.

   În rest, numai de bine! Și pentru autor, și pentru cititorii săi, și pentru acest frumos oraș dunărean! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- elviramvio
[14.02.18 09:10:41]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Apăi nu fuseși mătăluță chiar drept cu istoria, știi bine că vecinii de la răsărit au avut un cuvânt greu de spus, hotărâtor, în dezvoltarea orașului - ca și la București de altfel. Nici grecii nu au lipsit, ba din contră. Este unul din orașele deosebite ale României, nu doar că e capitala județului unde m-am născut.

   Cât despre al doilea banc, uneori, după o viață în bucătăria șoferului, înveți să te impui fără să sară uleiul pe parbriz 😂!! Și da, Brăila are femei frumoase, mai ales la suflet!!

    (nu vrei la Alba văd, acolo vin și brăileni veritabili, nu ca mine)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[14.02.18 09:17:05]
» mesaj pers

   @crismis: Le mai leaga si Dunarea, @crismis!

   Rivalitatea asta e legenda cu putinel adevar si dateaza de prin anii'50. Sa ne spuna @tata123!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Flaviu
[14.02.18 09:17:20]
» mesaj pers

   De ceva timp, ma tot bate gandul pentru un city-break in acest oras. Cum vine primavara, cred ca dau o fuga pana in Braila.

   Buna recomandare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[14.02.18 09:19:48]
» mesaj pers

   @Flaviu: Spune cand, sa fiu si eu pe-acolo sa va ghidez!

   Recomand sfarsit de aprilie, inceput de mai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Flaviu
[14.02.18 09:22:41]
» mesaj pers

   @Zoazore: Cam asa, Zoa. Eventual, cu ocazia unor sarbatori, sa fie mai multe zile libere. Oricum, te anunt. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[14.02.18 09:28:11]
» mesaj pers

   @Flaviu: OK, gasim noi ceva! Iaca: 1 Mai. Pica marti, imi iau liber luni si-avem 4 zile!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.02.18 09:33:40]
» mesaj pers

   @ANILU: Brăila are o listă impresionantă de personalități, din toate domeniile, care s-au născut acolo. Asta nu spune altceva decât că România a avut, are și va avea valori, indiferent de locul unde apar!

   Ce-mi place mie la Brăila este aerul acela, bonom. Lumea pare mai puțin agitată, clădirile vechi, marcate de patina timpului , creează o atmosferă aparte.

   Brăila este un oraș modern dar în care modernismul nu a sufocat spiritul vechii localități!

   Altfel, după cum am spus, nu ajung la Alba Iulia și, este clar, eu sunt cel care pierde pentru asta! Dar, îmi asum pierderea!

   Vouă vă doresc distracție plăcută, dealtfel sunt absolut sigur că o s-o aveți!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.02.18 09:38:34]
» mesaj pers

   @crismis: Tocmai de aia n-am vrut să cad în păcatul comparației dintre cele două orașe!

   Fiecare este frumos și nu spun asta din complezență. Fiecare urbe cu stilul ei arhitectonic, de viață și ce-o mai fi! Și-apoi, cui ar ajuta un clasament de genul ”Brăila e mai frumoasă decât Galați? ”, că, nah, toată lumea știe asta!!! :):):):)

   Sper să-mi ierți mica și nevinovata glumă, trebuie să fii bună cu cei mai puțin mobilați la mansardă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.02.18 09:45:12]
» mesaj pers

   @elviramvio: Când am fost în Grecia am fost surprins să văd cât de mulți oameni, greci veritabili, vorbeau românește! Și, în proporție de 80%, spuneau că au lucrat sau c-au avut studii făcute în România, la Brăila. Multe din slujbele lor era de piloți pe diferite nave. Brăila a fost un oraș cosmopolit, este port, de-aici și diversitatea.

   Cât despre uleiul din bucătărie și șofatul, scuză-mă, eu am soluția perfectă: sunt singurul șofer (Adriana are permis dar nu conduce) și, în același timp, bucătarul obișnuit dintre noi doi! Am scăpat deci de un stress în plus! Asta nu-nseamnă că Adriana nu mă contrazice, uneori, în ambele domenii! :))

   Cât despre Alba Iulia, te contrazic, vreau ! Este un oraș tare frumos !!! :) :) :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.02.18 09:50:51]
» mesaj pers

   @Flaviu: Cred că Brăila va avea ce să-ți ofere, recomand cu căldură să faci încercarea!

   Față de ceea ce am scris, mai sunt și niște muzee și alte locuri, extrem de frumoase de vizitat.

   Nu prea știu despre cazări, în cazul meu n-a fost nevoie. Deasemenea, cu mâncarea vei găsi tot felul de localuri și crâșme unde să poți să -ți astâmperi foamea, chiar nu am ce să recomand. Eu, fiind bărbat, mănânc și la colț de stradă, la botul calului, cum se spune. Știu, de exemplu, o crâșmă în piața agro a municipiului unde am mâncat o ciorbă de burtă și niște mici, ambele de poveste!

   Pentru ceva mai elegant, sigur sunt oferte, rămâne doar ca tu să le-ncerci!

   Succes!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[14.02.18 12:07:58]
» mesaj pers

   Eu care am stat câțiva ani în Galați, acum pot spune deschis, fără tăgadă că, DA, Brăila este mai frumoasă decât Galațiul.

   Pozele vorbesc! Sunt superbe. Acolo, în Biserica Grecească, în 1991, am fost nașă de cununie.

   Felicitări și am votat pe drept!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.02.18 12:20:48]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Sărut mâna pentru vizită, vot și vorbe! :))

   Frumoasă Biserica Grecească, este atât impunătoare cât și deschisă, caldă. Nu am postat mai multe poze că și-așa zice lumea de pe AFA că io-s numai cu bisericile și mănăstirile. Culmea, eu, care nu-s un tip religios!

   Altfel, da, Brăila este frumoasă! Nu știu dacă mai frumoasă decât Galați, am mai scris despre asta. Mereu ne place, mie și Adrianei, s-ajungem pe-aicea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[15.04.18 20:05:31]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: In primul rand felicitari pentru articol. Eu una sunt convinsa ca fiecare oras mai mic sau mai mare are istoria lui care il face sa fie unic. Nu cred ca exista oras fara o frumusete a lui. Pentru ca esti vrancean deci cunosti foarte bine orasul am sa-ti spun ce mi-a zis o vranceanca: "Focsani este un oras in care nu ai ce sa faci! " si am vrut sa o cntrazic si astfel am plecat in descoperirea orasului si astfel am scris 2 articole despre oras descoperind astfel un oras minunat si lucruri aparte, unele chiar necunoscute de sotul meu. Si pentru ca avem cate un Dorel in fiecare oras iar tu l-ai gasit pe cel al Brailei prin felul in care a fost tratata casa lui Perpessicius, eu am sa-ti ofer un exemplu privind o casa din Focsani.

   Pe strada Comisia Centrala se gaseste pe un imobil o placuta pe care este scris "1858-Tipografia Comisiei Centrale de Unificare a Tarilor Romane". Am pozat fericita locul ca mai apoi un localnic mai in varsta sa ne "lumineze" aratandu-ne cateva numere mai incolo un bloc si sa ne spuna ca acolo a fost casa, dar era nevoie de acel loc, astfel incat s-a mutat placuta cateva case mai incolo. Mai conteaza asta? :)).

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- steli68
[23.04.18 14:11:40]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: In Braila traiesc de 50 de ani si... e un oras frumos care ar putea atrage multi turisti insa autoritatile nu fac mai nimic in acest sens. Pe fosta strada Repubicii actuala Mihai Eminescu se afla o statuie a Anei Aslan pe care se afla o placuta ceramica trecut doar numele, nici o indicatie despre aceasta si mai sunt si altele in acest fel. Cineva m-a rugat sa ma interesez cum se poate face o plimbare in Insula Mica a Brailei cu un vaporas sau ceva asemanator, ei uite ca nu prea ai cu ce, m-am interesat la Zona Libera, dar...

   In orasul Braila zona centrala e bine de parcurs la pas, langa Braila la 5 km este localitatea Baldovinesti, satul lui Panait Istrati, acum s/a renovat si casa memoriala, tot la 5 km avem statiunea Lacu Sarat, peste Dunare avem Insula Mare a Brailei cu popasul Blasova.

   Daca mai doriti informatii va pot oferi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[23.04.18 18:34:36]
» mesaj pers

   @steli68: Ia uită-te puțin pe-aici: http://amfostacolo.ro/hotel9.php?d=parcul-natural-insula-mica-a-brailei--braila&id=18938

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Fântâna cinetică din Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944709">Şterge vot</a></div><span id="v9944709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Fântâna cinetică din Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Fântâna cinetică, spre faleză -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944710">Şterge vot</a></div><span id="v9944710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Fântâna cinetică, spre faleză
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Ponton pe Faleza Dunării la Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944711">Şterge vot</a></div><span id="v9944711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Ponton pe Faleza Dunării la Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Vase pe malul Dunării -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944712">Şterge vot</a></div><span id="v9944712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Vase pe malul Dunării
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Biserica Greacă Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944713">Şterge vot</a></div><span id="v9944713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Biserica Greacă Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Biserica Greacă, interior -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944715">Şterge vot</a></div><span id="v9944715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Biserica Greacă, interior
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Clădirea Băncii Naționale Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944716">Şterge vot</a></div><span id="v9944716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Clădirea Băncii Naționale Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Clădirea BRD Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944719">Şterge vot</a></div><span id="v9944719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Clădirea BRD Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Ceasul Central Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944720">Şterge vot</a></div><span id="v9944720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Ceasul Central Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavrilă “ Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944721">Şterge vot</a></div><span id="v9944721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavrilă “ Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Statuia din Piața Traian Brăila. Ghiciți cine-i cel de-l reprezintă statuia ? -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944722">Şterge vot</a></div><span id="v9944722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Statuia din Piața Traian Brăila. Ghiciți cine-i cel de-l reprezintă statuia ?
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Piața Poligon. Pe fundal Casa Petre Ștefănescu Goangă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944723">Şterge vot</a></div><span id="v9944723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Piața Poligon. Pe fundal Casa Petre Ștefănescu Goangă
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Casa Suliotis Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944724">Şterge vot</a></div><span id="v9944724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Casa Suliotis Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Casa Thuringer -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944725">Şterge vot</a></div><span id="v9944725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Casa Thuringer
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [FEB-2018] Intrarea-n Grădina Publică -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944726">Şterge vot</a></div><span id="v9944726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Intrarea-n Grădina Publică
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Castelul de Apă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944728">Şterge vot</a></div><span id="v9944728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Castelul de Apă
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Casa “Panait Istrati “ -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944729">Şterge vot</a></div><span id="v9944729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Casa “Panait Istrati “
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] Gara Fluvială Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944730">Şterge vot</a></div><span id="v9944730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] Gara Fluvială Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2018] Casa D. P. Perpessicius -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944731">Şterge vot</a></div><span id="v9944731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2018] Casa D. P. Perpessicius
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2018] Casa Panait Istrati -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944733">Şterge vot</a></div><span id="v9944733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2018] Casa Panait Istrati
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [FEB-2018] Grădina Publucă Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944734">Şterge vot</a></div><span id="v9944734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [FEB-2018] Grădina Publucă Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [FEB-2018] Placa de pe Casa Thuringer -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944735">Şterge vot</a></div><span id="v9944735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [FEB-2018] Placa de pe Casa Thuringer
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [FEB-2018] Casa Petru Ștefănescu Goangă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944736">Şterge vot</a></div><span id="v9944736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [FEB-2018] Casa Petru Ștefănescu Goangă
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [FEB-2018] Biblioteca Județeană “Panait Istrati “Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944737">Şterge vot</a></div><span id="v9944737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [FEB-2018] Biblioteca Județeană “Panait Istrati “Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [FEB-2018] Statuia lui Nae Ionescu din Piața Poligon Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944739">Şterge vot</a></div><span id="v9944739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [FEB-2018] Statuia lui Nae Ionescu din Piața Poligon Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [FEB-2018] Universitatea “ Constantin Brâncoveanu “ Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944740">Şterge vot</a></div><span id="v9944740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [FEB-2018] Universitatea “ Constantin Brâncoveanu “ Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [FEB-2018] Căpitănia Portului Brăila -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944741">Şterge vot</a></div><span id="v9944741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [FEB-2018] Căpitănia Portului Brăila
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [FEB-2018] Statuia “Marinarul “ de lângă Căpitănie -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944743">Şterge vot</a></div><span id="v9944743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [FEB-2018] Statuia “Marinarul “ de lângă Căpitănie
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [FEB-2018] Dunărea, în fața Căpităniei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944745">Şterge vot</a></div><span id="v9944745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [FEB-2018] Dunărea, în fața Căpităniei
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [FEB-2018] Biserica “ Adormirea Maicii Domnului” -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944746">Şterge vot</a></div><span id="v9944746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [FEB-2018] Biserica “ Adormirea Maicii Domnului”
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [FEB-2018] Ceasul Brăilei, măsoară veșnicia -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av944747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv944747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=944747">Şterge vot</a></div><span id="v9944747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(944747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f944747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e944747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [FEB-2018] Ceasul Brăilei, măsoară veșnicia
foto Yersinia pestis [13.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.157720088959 sec