84365 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Kitsch-ului Românesc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.02.2018
DE
Avatar crismis
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Galați
înscris/ă în 27.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
100 lei
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un muzeu mai... altfel: Muzeul Kitschului Românesc


Astăzi o să vă povestesc despre un muzeu mai... altfel. Despre Muzeul Kitschului din România. Nu știu câți dintre voi au auzit de existența sa, eu, una, mărturisesc că am aflat de la fiica mea, chiar cu câteva zile înaintea plecării noastre la București, când s-a și hotărât dealtfel să ni se alăture în toate activitățile pe care le vom întreprinde: „Ce tare! O să mâncăm bunătățuri și o să vizităm chestii interesante! Hei!... Că tot veni vorba... Ce-ar fi să mergem și la Muzeul Kitschului, am auzit că e prin Centrul Vechi?! ”

Pe harta Google l-am localizat destul de ușor, adresa e Str. Covaci, nr. 6. Tot de acolo am aflat că e deschis zilnic între 12 și 22, deci puteam lejer să-l strecurăm în programul nostru. Ce n-am știut și am aflat abia la fața locului a fost că e un pic mai ieftin duminica (20 ron) față de restul zilelor (30 ron sau 6,5 euro). S-a nimerit să mergem duminică - noi 3 plus încă un cuplu, prieteni cu Istețica.

Nici pe teren n-a fost o problemă să găsim muzeul, deși nu e foarte bine semnalizat: o firmă nu foarte mare fixată pe peretele clădirii în care se găsește și cam atât. Ne-am dat seama imediat, încă înainte de a intra, că nimeriserăm unde trebuie, primele kitschuri deja ne ieșeau în întâmpinare: pe trotuarul din fața intrării - un mic culoar delimitat între patru stâlpi mobili legați în lateral doi câte doi cu cordon roșu, doi lei (din ghips aurit?) ce păzeau de-o parte și de alta ușa de la intrare, iar primii pași i-am pus pe un covoraș roșu care ne ura bun-venit în engleză și - posibil - în chineză!... Ne-am relaxat și mai tare când am dat cu ochii de mesajul de întâmpinare (în engleză): „nimic nu e mai vulgar decât kitschul sofisticat”; în principiu, de acord cu această afirmație...

Muzeul e undeva la etaj și se ajunge la el urcând o serie de trepte destul de înguste. Pereții casei scării sunt decorați cu imagini kitschioase (desigur) - felii și semințe de pepene, un Isus îmbrăcat în haine de Superman, la picioarele căruia stau depuse 3 pungi de cadouri, din care își ițesc căpșoarele ursuleți și pisicuțe de pluș.

La etaj, înainte de a intra în zona de vizitat, am găsit o mică antecameră prevăzută cu o canapea, să se relaxeze pe ea turistul extenuat. De la „recepție” am cumpărat biletele, un tânăr drăguț ni le-a dat, posibil să fi fost chiar inițiatorul acestei colecții inedite. Pe tejghea stau aruncate bibelouri. Peretele din spate e poavazat cu tot felul de obiecte: o firmă cu leduri colorate pe care scrie „Bine ați venit”, un desen cu Nea Nicu, 3 mesaje utile: că wifi e moacă plus parola, că nu-i voie să faci poze („am glumit; normal că ai voie!”), dar în niciun caz să nu pui mâna! La propriu sau la figurat - Doamne păzește!

Am fost invitați de gazda noastră să pătrundem dincolo de perdeaua alcătuită din șiruri de mărgele printre care deja se zăreau chestii interesante... Mda, primul lucru cu care am dat nas în nas a fost un David cu semnul dolarului atârnând la gât. Cool!

Am început vizita din partea stângă, așa cum ni se recomandase. Prima secțiune e dedicată mitului lui Dracula și felului (kitschios) în care acesta a fost exploatat. Ne-a întâmpinat însuși contele-vampir (de fapt un manechin ce stârnește mai degrabă zâmbetul decât teama). Ni s-a reamintit povestea, începută pe la finele sec. 19 cu ficțiunea scrisă de Bram Stoker, plasată undeva în Transilvania, care pe vremea aceea nu aparținea României, dar care între timp a devenit România, așa că numele Dracula a început tot mai des a fi asociat cu țara noastră (cel puțin în cultura vestică). Ni s-a reamintit și similitudinea cu numele domnitorului român Vlad Țepeș, fiul lui Vlad Dracul. S-a subliniat faptul că tradițiile românești n-au nicio treabă cu vampirii și că, în scopuri pur financiare și câteodată turistice, brandul acesta a fost exploatat „haotic, inconsistent și ridicol”, lucru care în opinia autorului a devenit un kitsch.

Următoarea secțiune se referă la kitschul religios. Prezentarea începe cu o frază ușor filozofică, pe care îmi permit s-o citez: „Când religia nu mai e despre spirit și devine materialistă, se transformă într-un kitsch.” Mda, din nou de acord...

Vin să dovedească acest aspect tot felul de ilustrații, statuete cu lumințe, tablouri gen icoane, un covor cu ”cina cea de taină” și vreo două cu Isus atârnate pe pereți. Nu sunt uitați nici unii clerici, afișând haine scumpe, ceasuri de firmă, bijuterii de aur și mașini de ultimă generație. Nu este uitată cutia milei, în opinia autorului o formă de cerșetorie religioasă. Nici calendarul ortodox pe format A3, un amestec de mistic și util afișat pe pereții multor bucătării românești. Nu sunt uitate nici unele biserici disproporționat de mari sau cu arhitectură dubioasă. Și nici portretele „sponsorilor” încă ne-morți amestecându-se cu cele ale sfinților de pe pereții bisericilor. Nici spovedania on-line, nici icoanele 3D, nici unii preoți sfințind sex-shopuri și bordeluri, nici cavourile țiganilor bogați, cu lift, AC și/sau LED-TV. Turiștii străini din jurul nostru comentau intens între ei, noi însă nu știam prea bine ce să facem: să râdem sau să plângem?! De obicei, când am asfel de dileme, aleg prima variantă.

Ei, și urmează un subiect sensibil și dureros pentru noi, kitschul comunist. În opinia autorului, „privit ca un întreg, comunismul poate fi considerat un mare kitsch deoarece funcționează ca o autocrație pretinzând că promovează democrația”. De aceea, orice obiect sau concept specific acestei etape își poate găsi locul cu succes în muzeul nostru: ziarele comuniste, pline de minciuni despre „realizări mărețe” și „înfăptuirea cincinalului în 4 ani și jumătate”; Casa Poporului (inițial Casa Republicii, în limbajul vulgului zisă și Casa lui Ceaușescu), a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon, ridicată după demolarea unei zone imense pline de relicve istorice, cu costuri enorme, în scopul de a servi cultului personalității „tovarășului”; sceptrul (prin excelență, simbol al monarhiei) pe care Ceaușescu l-a purtat în ziua numirii lui în funcția de președinte al României (mi-a plăcut miștoul fin al lui Salvador Dali); limbajul de lemn (capacitatea de a vorbi mult fără a spune nimic), „unul dintre cele mai subtile kitschuri comuniste”; arhitectura comunistă, de o calitate artistică îndoielnică; celebrul volum „Omagiu” atribuit „conducătorului suprem”, în fond un exemplu tipic de propagandă comunistă.

Nu lipsesc cravata roșie de pionier, insignele, stemele, însemnele de „comandant de grupă/detașament/unitate” (vă mai amintiți?!) și nici imagini familiare din cărțile de școală (pe care mărturisesc că le-am privit cu o lacrimă într-un colț de ochi...).

Și designului interior de final de secol 20 (strâns legat de perioada comunistă și imediat post) i se rezervă un spațiu generos. De fapt, sunt reproduse o sufragerie și o bucătărie, în care ne-am amuzat să descoperim multe artefacte pe care le-am avut și noi cândva prin casele părinților sau bunicilor (pentru că „așa se purta” pe atunci, nu?!). Dormeza e învelită cu o cuvertură cusută manual într-un model foarte popular cândva, iar pe ea se odihnesc o păpușă Arădeanca și o pernuță decorativă inscripționată cu „Dinamo”. Deasupra blatului îmbrăcat în material textil matlasat se află fixate două covoare de perete, dintre care unul e celebrul „Răpirea din serai”. În partea stângă este lada cu capac, pe care avem pick-up-ul și coperta unui LP cu Sinulescu, o vază cu flori de plastic și un bibelou. În dreapta - noptiera cu mileu și ceasuri deșteptătoare.

Există și vreo 2-3 vitrine pline de macrameuri și statuete celebre, dintre care nu lipsesc cățeluși, pisicuțe, lebede, balerine și... pescarul cu undița (Tati a insistat însă să-l pozez cu cățelușul „de care a avut și el când era mic”, dar poza a ieșit cam în ceață - eram și eu emoționată, deh!). Telefonul cu rotiță se odihnește pe o măsuță scundă, iar la televizor rulează la nesfârșit un generic de desene animate. Pe televizor, desigur, un mileu de macrame, iar pe el - da, ați ghicit, chiar el, Peștele de Sticlă! Doamne, cât m-am bucurat să-l revăd! A, și flori artificiale într-o damigeană, și asta mi-a plăcut! Și gâsca împăiată. Și jocul Monopoly, pe care chiar l-am iubit sincer, multă vreme crezând că e singura mea ocazie de a călători (măcar și virtual).

M-a amuzat (și mi-a trezit nostalgii) mobila de bucătărie, decorată cu mici abțibilduri, probabil „cadou” din vreo revistă. Și sticlele de lapte, și sifonul îmbrăcat în sârmă, și coșul cu fructe de plastic.

Kitschul țigănesc are o secțiune specială și destul de bine reprezentată. Sunt luate pe rând: hainele tradiționale, mai ales celebrele fuste înflorate ale pirandelor; manelele, ale căror texte enunță probleme obișnuite, chiar superficiale și de multe ori sunt pline de greșeli gramaticale; accesoriile și dinții din aur (marcă a bogăției); ghicitul în... diverse; „palatele” cu turnulețe și multe altele. La loc de cinste e agățată celebra paporniță de rafie, iar deasupra ei o ilustrație evocând Uniunea Europeană!

Ultima parte este despre kitschul modern, cel cu care ne întâlnim zilnic în viețile de le trăim. Descoperim multe astfel de exemple: păpușa îmbrăcată în rochie albă ce decorează capota mașinii miresei, cutia în care se colectează darul la nuntă (și se enunță într-un text separat obiceiul de a striga cu voce tare cine și cât a cotizat), tunarea autoturismelor, obiceiul de a aplauda aterizarea reușită a avionului, noțiunile de „cocalar” și „pițipoancă”, bradul de Crăciun de plastic, șemineul electric, figurine de ghips (eventual colorate sau aurite) decorative pentru casă și grădină și - nu în ultimul rând - kitschul politic (aici exemplele sunt infinite, cred că și autorul a fost depășit de dimensiunea problemei!).

Toată această desfășurare „de forțe” se întâmplă într-o încăpere de formă pătrată (să zic vreo 50 mp), de jur împrejurul scărilor din mijloc care conduc la o platformă, de unde ai o imagine de ansamblu asupra întregului parter și unde se află o mică expoziție de artă modernă (cu oarece legătură cu tematica muzeului), dar și o secțiune intitulată „Make your own kitsch”. Sunt puse la dispoziția oaspeților materiale în acest sens - hârtie, creioane colorate și markere și plastilină. Noi nu stăteam prea grozav la capitolul timp, așa că am sărit peste această activitate, deși părea tentantă...

Mie mi-a plăcut acest muzeu - total diferit de ce am mai văzut până acum! - și recomand vizitarea lui. „Boutique-muzeu”, cum l-am găsit numit pe wikipedia. Se pare că a pornit de la pasiunea autorului său de a colecționa kitschuri și de la interesul din ce în ce mai mare al amicilor săi și al amicilor amicilor săi de a le vedea. A fost inaugurat pe 7 mai 2017 și înțeleg că străinii sunt înnebuniți să-l viziteze (am citit că a ajuns pe locul 4 între recomandările TripAdvisor „ce să faci în București”). Dealtfel, cred că a fost gândit pentru acest public-țintă, deoarece toate explicațiile sunt în engleză (adevărul e că românii n-au nevoie de explicații; am înțeles că la început și prețul era diferențiat, mai mic pentru autohtoni, care - în opinia autorului - „sunt expuși zilnic la kitsch”).

Muzeul are apariții în presa internațională (DailyMail, Reuters etc) și primește cu drag donații (exponate). În ultimile 2 săptămâni din iulie 2017 a organizat și un concurs numit „Romania Kitsch Award”, pe mai multe teme, având ca scop „identificarea celor mai relevante kitschuri din cultura românească”.

Subiectul abordat de Muzeul Kitschului Românesc poate părea facil, dar mie mi se pare destul de serios și de actualitate. Așa că vă invit să-i treceți pragul!

---
Impresii încărcate de crismis in 01.02.2018 09:26:22

Validat / Publicat: 01.02.18 13:27:02


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ROMÂNIA
VIZUALIZĂRI: 1065


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[01.02.18 13:41:32]
» mesaj pers

   @crismis:

   Pot să mă laud? Am nimerit primul vot tocmai la subiectul ăsta! Mă miram unde, cum așa muzeu în Bucuresti până am văzut că e deschis de curând iar eu n-am mai tropăit pe Covaci și împrejur de ceva timp. Dacă tu îl recomanzi, îmi voi face și eu intrarea pe acolo, duminica!! Sau oricând că de 2 zile - am aflat acum 10 secunde - plătești cu 50 % mai puțin în bitcoin sau alte cryptomonede!! Tare!! Și mulțam de pontul cu muzeul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- crismis
[01.02.18 13:57:30]
» mesaj pers

   @elviramvio: O să-ți placă, noi ne-am amuzat teribil! Și probabil că se va extinde.

   Tare cu bittcoinii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[01.02.18 19:24:28]
» mesaj pers

   @crismis: L-am notat și l-am votat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[01.02.18 19:31:59]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[01.02.18 20:01:08]
» mesaj pers

   @crismis: Foarte, foarte interesant acest muzeu. N-am știut de el, mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[01.02.18 20:16:31]
» mesaj pers

   @krisstinna: Cu drag! Sper să vă placă, mie mi s-a părut amuzant.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[01.02.18 20:24:23]
» mesaj pers

   Interesant! Amuzant! FELICITĂRI!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[01.02.18 20:25:08]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțam!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[01.02.18 20:37:05]
» mesaj pers

   @crismis: A fost nevoie să vii tu de la Galați și să ne spui nouă bucureștenilor și nu numai, ce muzeu kitschos este în București 😃

   Chiar nu știam de muzeul ăsta.

   Ce obsesie aveam în copilărie să nu sparg peștișorul de sticlă când ștergem praful 😂

   Sau la curățenia de primăvară trebuia să spăl florile din plastic 😂

   M-am bine dispus plimbandu-ma prin muzeul ăsta, după o zi grea.

   Mulțumesc pentru invitație!

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[01.02.18 20:38:05]
» mesaj pers

   @crismis: Și l-am vizitat acum, odată cu voi! Am plătit și intrarea: 20= $B. Ne-ktschos! $B=SB, da?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.02.18 20:38:47]
» mesaj pers

   @crismis: Chiar avem așa ceva în București? Acum am aflat. A trebuit să vină cineva din alt oraș să-mi spună ce e chiar aici, sub nasul meu. Mulțumesc pentru informație, dar și pentru toate detaliile pe care ni le dai!

   Cât despre kitschul românesc... Doamne, ne mai trebuia și un muzeu care să-l pună în valoare? Nu ne ajunge că-l vedem mereu în jurul nostru? Sper să-mi fac timp și să ajung și eu acolo pentru că, da, ciudat, dar pare curios și interesant.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[01.02.18 20:58:37]
» mesaj pers

   @ANILU: S-a întâmplat să aflu de el, am povestit, prietena (care locuiește în București) fiicei mele a fost cea care l-a "descoperit". Știi cum e, tinerii află imediat chestii de genul ăsta...

   @Zoazore: Pricepui. Mersi!

   @iulianic: Ai dreptate, suntem înconjurați și câteodată chiar cotropiți de kitsch. Muzeul e făcut clar pt turiștii străini și cred că abia ce le stârnește interesul... Am ieșit un pic inaintea copiilor, pe care i-am așteptat pe canapeaua din anticameră. Am constatat că străinii, după ce vizitau muzeul, se opreau la "recepție" și puneau întrebări despre ce văzuseră. Iar tânărul care vindea bilete era, la rându-i, foarte interesat de feedback.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.02.18 21:15:55]
» mesaj pers

   @crismis: Numai de n-ar înțelege străinii că asta ne caracterizează. Sper că ajung să ia contact și cu frumusețea autentică de la noi, cu arta de valoare și cu tradiția cea adevărată.

   Mult m-am mirat când am aflat că chinezii și indienii confecționează ii pe care le vând la noi în România. Chiar dacă ar fi bine lucrate, tot lipsite de valoare sunt în opinia mea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[01.02.18 21:18:39]
» mesaj pers

   Și nimic despre Graffity?

   Unele lucruri vechi, moderne și utile la vremea respectivă, acum fac obiectul colecționarilor și au chiar valoare (ex:sifonul din sticlă)

   Interesant muzeul. Graffity? (scuze dacă nu am scris corect)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.02.18 21:29:27]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Nu-mi place nici mie graffiti. De cele mai multe ori este o mâzgăleală pe ziduri, ceva fără nici o noimă și care urâțește, nu decorează. Mi-a fost dat să văd și graffiti făcut de mână de artist. Cu tematică și cu înțeles.

   La noi în țară mi-a plăcut - nu știu dacă mă vei crede - graffiti de pe zidurile din interiorul Penitenciarului Jilava. Am vizitat de curând Fortul 13 Jilava care se află în interiorul penitenciarului. Nu am avut voie să fotografiem acolo, dar zidurile acelea desenate ar fi meritat să fie văzute și de alții.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[01.02.18 23:09:54]
» mesaj pers

   @iulianic: Nu am văzut Fortul Jilava, dar dacă desenele erau făcute de deținuți, alea erau ”bucăți de suflete”, erau ”suferință”, erau ”urlet”!

   Dacă erau mâzgăleturi de boschetari, da, atunci erau kitch.

    Mulțumesc pentru intervenție!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[02.02.18 12:35:00]
» mesaj pers

   @crismis: Într-adevăr un muzeu altfel... am aflat despre deschiderea acestui muzeu privat anul trecut - s-au difuzat informații pe multe canale media.

   La nici două luni de la inaugurare „cineva” a furat un leu aurit de la muzeu - altă ocazie de a vui toată media (mediafax.ro/life-inedit/f ... -serai-16590397). „Publicitatea” creată în jurul acestui furt l-a făcut pe autor să returneze statueta grea de 30 kg. :)

   Mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- cristina47
[02.02.18 18:53:27]
» mesaj pers

   Multumim pentru pont.

   Am si trecut pe-acolo, si chiar am zis, vazand leii aia: "ia uite ce chestie kitchioasa! ". Leul e semnul puterii. Am vazut pe la mai multe case, porti, dar astia nu se pupau de niciun fel cu scarile si cu usa aia. N-am stiu ca e muzeu.

   Dar, urate mai sunt toate exponatele alea!!! Atata uratenie stransa la un loc, merita o vizita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[03.03.18 20:18:17]
» mesaj pers

   @crismis: Da, ce sa zic mai ales citind si ecourile. Si eu am in pod o lada cu kitschuri pentru ca asa era odata, si uneori ma mai amuz cu mama gandindu-ma la acele lucruri, dar in fine, fiecare epoca cu ale ei, sunt convinsa ca peste 100 de ani asa vor gandi si urmasii nostri despre ceea ce noua ni se pare nou si modern acum.

   Si cand ma gandesc ca am trecut pe langa acest loc (ce-i drept ca era noapte) deoarece Revelionul l-am petrecut pe Covaci nr 8 :)).

   Felicitari, votat cu mare drag, m-am amuzat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[04.03.18 19:42:48]
» mesaj pers

   @tata123: Eu n-am știut dinainte, la noi în casă televizorul e tot un fel de mobilă, de obicei... Precum am menționat, fiica mea și-a dorit mult să vadă muzeul (tinerii au niște antene speciale pentru astfel de chestii!), mie mi s-a părut... amuzant și incitant, iar Tati ne-a însoțit, săracul, ce să facă?! :)

   @cristina47: Cred că așa a gândit și inițiatorul colecției: atâtea lucruri. urâte merită să fie văzute! :) Oricum, ți-am zis, efectul asupra turiștilor străini e fenomenal!

   @mishu: Ai dreptate, moda vine și trece. Și noi ne schimbăm odată cu ea, dar mai greu... Și eu m-am amuzat. Mulțumesc pentru aprecieri, să vii sănătoasă la Alba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster26
[31.08.18 08:29:41]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Muzeul Kitsch-ului Românesc, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[02.09.18 17:22:42]
» mesaj pers

   @webmaster26: Da, e ok. Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Un muzeu kitsch-os (Aug.2018) - punctaj satisfactie: 3.75 (scris in 20.08.18 de doinafil din BUCURESTI) - NU RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 6.88
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[53] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Firma muzeului, pe Str. Covaci nr. 6, în Centrul Vechi al Bucureștiului -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941587">Şterge vot</a></div><span id="v9941587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Firma muzeului, pe Str. Covaci nr. 6, în Centrul Vechi al Bucureștiului
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Intrarea la muzeu; a se remarca cei 2 lei aurii din părți -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941588">Şterge vot</a></div><span id="v9941588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Intrarea la muzeu; a se remarca cei 2 lei aurii din părți
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] „Covorul roșu” de bun venit -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941589">Şterge vot</a></div><span id="v9941589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] „Covorul roșu” de bun venit
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Cam da! -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941590">Şterge vot</a></div><span id="v9941590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Cam da!
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2017] Pe aceste scări trebuie să urcați pentru a ajunge la muzeu -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941591">Şterge vot</a></div><span id="v9941591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Pe aceste scări trebuie să urcați pentru a ajunge la muzeu
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] „Recepția” muzeului” -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941592">Şterge vot</a></div><span id="v9941592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] „Recepția” muzeului”
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] „Recepția” muzeului” -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941593">Şterge vot</a></div><span id="v9941593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] „Recepția” muzeului”
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] „Recepția” muzeului” -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941594">Şterge vot</a></div><span id="v9941594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] „Recepția” muzeului”
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Să intrăm, deci! Expoziția ne așteaptă! -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941595">Şterge vot</a></div><span id="v9941595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Să intrăm, deci! Expoziția ne așteaptă!
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Kitschios, nu? -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941596">Şterge vot</a></div><span id="v9941596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Kitschios, nu?
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2017] Contele Dracula -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941597">Şterge vot</a></div><span id="v9941597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Contele Dracula
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2017] Kitschul religios -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941598">Şterge vot</a></div><span id="v9941598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Kitschul religios
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Kitschul religios -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941599">Şterge vot</a></div><span id="v9941599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Kitschul religios
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Kitschul religios -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941600">Şterge vot</a></div><span id="v9941600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Kitschul religios
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Kitschul religios -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941601">Şterge vot</a></div><span id="v9941601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Kitschul religios
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Kitschul religios -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941602">Şterge vot</a></div><span id="v9941602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Kitschul religios
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Kitschul religios&țigănesc -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941603">Şterge vot</a></div><span id="v9941603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Kitschul religios&țigănesc
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Kitschul comunist -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941604">Şterge vot</a></div><span id="v9941604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Kitschul comunist
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Kitschul comunist -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941605">Şterge vot</a></div><span id="v9941605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Kitschul comunist
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Kitschul comunist -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941606">Şterge vot</a></div><span id="v9941606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Kitschul comunist
foto crismis [01.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Kitschul comunist -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941607">Şterge vot</a></div><span id="v9941607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Kitschul comunist
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Pentru nostalgici... -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941608">Şterge vot</a></div><span id="v9941608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Pentru nostalgici...
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Kitschul comunist; aspect general -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941609">Şterge vot</a></div><span id="v9941609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Kitschul comunist; aspect general
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941610">Şterge vot</a></div><span id="v9941610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20; rufe puse la uscat în casă -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941611">Şterge vot</a></div><span id="v9941611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20; rufe puse la uscat în casă
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941612">Şterge vot</a></div><span id="v9941612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941613">Şterge vot</a></div><span id="v9941613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Celebrul pește de sticlă pe mileu de macrame! -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941614">Şterge vot</a></div><span id="v9941614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Celebrul pește de sticlă pe mileu de macrame!
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941615">Şterge vot</a></div><span id="v9941615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941616">Şterge vot</a></div><span id="v9941616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941617">Şterge vot</a></div><span id="v9941617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941618">Şterge vot</a></div><span id="v9941618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941619">Şterge vot</a></div><span id="v9941619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20 -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 01.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av941620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv941620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=941620">Şterge vot</a></div><span id="v9941620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(941620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f941620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e941620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [SEP-2017] Design de interior de sf. sec. 20
foto crismis [01.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[53] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.264681100845 sec