84170 
nu sunteţi logat. - LOGIN
În vizită la Vatican

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.01.2018
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
16 eur
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Cetatea Vaticanului (II) – Basilica San Pietro


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
  Urmare de aici

  Am iesit din Muzeele Vaticanului vezi impresii prin Capela Sixtina sa ne indreptam pe scurtatura catre Basilica San Pietro. Cu toate ca pentru a intra in catedrala trebuie sa ajungi in fata ei si este inevitabil sa nu admiri superba Plazza San Pietro, voi incepe povestea de fata cu vizitarea catedralei, care este piesa de rezistenta a Vaticanului.

  Catedrala Sf. Petru – capodopera mea de suflet din Vatican

  Catedrala Sf. Petru (Basilica San Pietro) este cea mai importanta catedrala a crestinilor catolici construita pe locul unde a fost inmormantat Apostolul Petru. Ea are o lungime de 187 m.

  In anul 1506, Papa Iulius al II-lea a inceput construirea bazilicii pe locul unde Imparatul Constantin cel Mare ridicase o biserica. La ea au contribuit in timp toti marii artisti ai Renasterii si Barocului.

  Bazilica insiruie o salba de capodopere care mi-este greu sa o redau. Aici se gasesc capele, in care filmatul este interzis, fiind locuri de rugaciune, morminte papale.

  Uau! Ti se taie respiratia in San Pietro! Este impresionant. Trebuie sa introduc si o corectie absolut necesara. Chiar daca s-a impamantenit expresia Catedrala Sf. Petru si am folosit-o si eu in mod repetat in acest articol, Sfântul Petru nu este o catedrală, lipsindu-i scaunul episcopal („cathedra”), care se află la Laterano, are totuși importante obiecte de acest tip, care trimit la succesiunea apostolică, pe care papii o au de la acest apostol.

  Sa continuam vizita. In numeroase locuri, inclusiv pe pardoseala catedralei remarcam simbolul papal, cele doua chei impreunate. Am vizitat intai latura dreapta.

  Aici intr-o capela am ajuns la Pieta. Pieta este capodopera sculptata de Michelangelo in anul 1499, la varsta de 25 de ani. Transmite gratie si tristete. Lucrarea este protejata de sticla dupa ce un dement a lovit statuia cu ciocanul distrugand nasul si degetele Fecioarei. Este situata in partea dreapta, intr-o capela. Sculptura reprezinta pe Sfanta Fecioara tinandu-l pe genunchi pe Iisus fara suflare.

  Tot in jumatatea drepta ne-am oprit cateva minute bune la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea, dar si in alta capela alaturata. Imbinarea intre locurile de reculegere (capele), unde se pastreaza liniste desavarsita si nu este permisa filmarea si restul spatiului catedralei unde se aude zumzetul multimii care viziteaza locul este remarcabila. Am apreciat ca in general se respecta locurile de reculegere asa cum se cuvine desi mii de turisti se perinda permanent prin aceste locuri.

  Vizita pe flancul drept se inchide cu o fotografie la Statuia Sf. Petru. Statuia din bronz din secolul al XIII-lea a Sf. Petru are statut de obiect sacru. Credinciosii mangaie si saruta piciorul sfantului pentru a avea noroc. Apostolul Petru sta asezat pe un tron de alabastru. Statuia lui Arnolfo di Cambio este printre putinele statui din bronz, care supravietuiesc din antichitate.

  Ajungem in capatul opus intrarii la Baldacchino. Este vorba de impresionantul acoperamant (baldachin) al sfantului altar. Are in constructie coloane spiralate din bronz facute din piesele decorative (topite) ale tavanului porticului din Panteon. Este realizat in anul 1678. Nu poti sa nu stai in loc sa admiri detaliile acestuia. Tot aici, sub nivelul bazei, este Tomba dell’Apostollo Pietro (Mormantul Sf. Petru) .

  In fata noastra, dupa baldachin, este altarul cu scaunul Sf. Petru si statuia profetului Ilie.

  Trecem acum catre latura stanga a catedralei. Bazilica abunda de sculpturi de mare valoare intre care ne-a atras atentia in mod deosebit Sf. Andrei.

  Mai vizitam un spatiu adiacent Tezaurul, care detine si o cruce de bronz incrustata cu bijuterii, veche din secolul al VI-lea – Crux Vaticana. Intalnim aici si un ciborium de Donatello, lespedea de mormant din bronz, cu efigia Papei Sixtus al IV-lea. Filmarea nu era permisa in aceasat zona. La intrarea in aceasta zona este lista tuturor papilor.

  Ne indreptam apoi incet catre o scara care duce la nivelul inferior, subteran, la Cripte. Multe din monumentele bazilicii medievale se gasesc aici. In timpul unor excavari s-a descoperit in acest Necropolis legendarul Zid Rosu, in spatele caruia se spune ca a fost inmormantat Sf. Petru. Peretele a fost acoperit cu picturi medievale timpurii care il evocau pe sfant. Accesul la acesta nu este posibil, de altfel am amintit de el putin mai devreme cand am scris despre Baldacchino.

  Imaginea de ansamblu a catedralei impresiuneaza si datorita structurii sale bazate pe piloni multi, care trebuie sa sustina incarcarea mare a constructiei.

  Pilonii centrali

  Catedrala Sf. Petru adaposteste sageata Sf. Longinius, cea care a strapuns coasta lui Iisus pe Cruce, batista Sf. Veronica avand fata lui Hristos imprimata pe ea si un fragment din Sfanta Cruce.

  O alta perspectiva asupra maretiei intregii constructii a catedralei o putem avea daca urcam in Dom.

  Domul este imens, este maiestuos. Este proiectat tot de Michelangelo. Are un diametru de 42 m, ca sa nu il depaseasca pe cel al Panteonului, ultimul cu 1 m mai mare. In lateralul bisericii se formeaza o coada pentru accesul la acoperisul Domului. Se plateste taxa de acces, 6 eur acces integral pe jos, 8 eur partial cu liftul. Nu se recomanda accesul persoanelor claustrofobe si cu afectiuni serioase ale circulatiei si respiratiei. De la coborirea din lift pe o platforma larga cu perspectiva superba pentru foto, unde se gaseste si un magazin de suveniruri, dar si cu racoritoare, ei de aici, incepe urcarea celor inca 330 de trepte care conduc la luminatorul acoperisului, aflat la o inaltime ametitoare de 132 m de unde se poate admira panorama orasului.

  Suntem muti si admiram. Atat. De sus prin grilajul de protectie dupa ce am urcat scarile. Dar sa privim si in sus, pentru ca si cupola este superba. Si acesta a fost numai un nivel intermediar. Sa ajungem sus, sus de tot si sa privim din balconul cupolei in afara catedralei.

  Prima imagine pe care o contemplam este cea a pietei din fata catedralei, Piata Sf. Petru, in care vom cobori oricum mai tarziu. Dupa ce ne-am tras sufletul si ne-a revenit din nou zambetul dupa efortul urcarii scarilor, am fotografiat si filmat, am contemplate Vaticanul de la inaltime. Parca respiri alt aer aici sus. Dar sa mai facem un efort, ca n-avem incotro, si sa coborim din nou la nivelul solului sis a iesim in fata catedralei.

  Suntem acum in Plazza San Pietro (Piata Sf. Petru) . Este celebra. Este frumoasa si coplesitoare. Imaginea inconjuratoare cand te afli aici te cucereste. Colonadele semieliptice realizate de Bernini au transformat perspectiva Catedralei intr-o pereche de brate care ii imbratiseaza pe credinciosi. Din pacate, efectul pe care il avea piata a fost transformat de Mussolini prin construirea pompoasei Via della Concilazione.

  Obeliscul aflat in piata a fost adus din Alexandria (Egipt) inca din antichitate pentru a impodobi circul imparatului Caligula. Obeliscul a fost incununat de o cruce, in interiorul careia se afla un mic fragment din crucea pe care a fost rastignit Iisus. De o parte si de alta a obeliscului au fost construite doua fantani.

  Plazza San Pietro, care se intinde in fata catedralei cu acelasi nume, are forma unei elipse cu axa mare de 240 m si cea mica de 196 m si este inconjurata de o dubla colonada acoperita cu o galerie incoronata de 140 statui de sfinti.

  Incerc sa imi imaginez caracterul solemn cand au loc diferite procesiuni religioase.

  Dar mie imi place sa o vad asa, ca vizitator, ca trecator.

  Vom parasi Cetatea Vaticanului pe Porta Angelica si mai aruncam o ultima privire catre zidul cetatii. Acum putem spune AmFostAColo la Vatican. O vizita cu o incarcatura speciala de care ne bucuram de-acum vizionand filmarile sau pozele din Tara Papilor.

  Alte informatii utile

  Cand se afla in oras, Papa acorda audiente in fiecare miercuri dimineata. Rezervarea biletelor gratuite se face din timp la Prefectura Casei Papale.

  Pentru Catedrala Sf. Petru rezervati 1 la 3 ore (noi am fi stat si jumatate de zi aici, daca nu aveam si alte planuri). Pentru o imagine de ansamblu a Cetatii alte 30 – 60 minute si daca vreti sa mancati sa beti cafele etc in spatiile amenajate in Muzee sau in unul din numeroasele restaurante din afara zidurilor Cetatii Vaticanului, adaugati si acei timpi dupa bunul Dumneavoastra plac. Intr-un fel sau altul aveti nevoie de la o jumatate de zi in sus sa vizitati Vaticanul.

  Numai de bine!

  Rog inserare videoclip ERA – AMENO

  https://www.youtube.com/watch?v=RkZkekS8NQU

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Dan&Ema in 20.01.2018 01:37:27

  Validat / Publicat: 20.01.18 07:13:22

  VIZUALIZĂRI: 3228


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 45 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Dan&Ema? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster39
  [20.01.18 07:12:44]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [20.01.18 10:43:39]
  » mesaj pers

     @webmaster39: Multumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dana2008
  [20.01.18 15:28:50]
  » mesaj pers

     FELICITĂRI pentru articol și fotografii!

     Ți-am citit cu interes articolul. AM fost și eu acolo în anul 2016 și ai dreptate, e minunat Vaticanul și ai nevoie de timp să poți vedea frumusețile lui. La Pieta e impresionantă. La Capela Sixtina am intrat de două ori...să ni se fixeze cunoștințele!

     Cu toate că am vizitat Muzeele Vaticanului și Basilica Sf. Petru, am rămas cu o dorință de a reveni la Vatican pentru superbele grădini pe care le-am omis din lipsă de timp. Grupul cu care am fost nu era interesat de acest obiectiv, ne- am grăbit să ajungem la Castelul St. Amgelo.

     Călătorii plăcute și spor la scris!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [20.01.18 23:11:47]
  » mesaj pers

     Frumos, ca de altfel, tot ce postați.

     O foarte mică completare, ca de la turist, la turist. Coloanele spiralate ale Altarului sunt aidoma celor din templul lui Solomon, Ierusalim, distrus de multă vreme. Aceste coloane spiralate sunt reproduse prin multe Catedrale din lume (nu-mi vine acum în minte decât Domkirke Berlin)

     Votat cu drag și pe merit.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Dan&Ema
  [22.01.18 13:25:41]
  » mesaj pers

     @Dana2008:

     Si noua ne-a placut Vaticanul mult. A fost peste asteptarile mele. Nu pot spune insa ca vreau sa revin. Doar din motivul ca vreau sa vizitez si alte colturi ale lumii.

     In Gradinile Vaticanului nu am fost nici noi. Dupa o consultare cu ghidul din Roma, in care am avut de redefinit itinerariile si prioritatile, am hotarit fara. A se traduce lipsa de timp.

     Ma opresc cu scrierile despre Roma si Vatican cu toate ca initial mai aveam doua idei: una sa scriu ceva despre neamul italienesc de astazi (care mi-a facut o impresie proasta) si una cu sfaturi utile (dar am integrat printre randuri cate ceva (dar nu tot).

     Mai fac pauza cu scrisul ca iar se anunta un program (de strada) incarcat.

     Multumesc pentru aprecieri. Numai de bine! :))

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Dan&Ema
  [22.01.18 13:28:15]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Multumesc pentru completare si aprecieri. Numai de bine! :))

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [25.01.18 13:51:01]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema:

     Mă bucur că v-ați împlinit visul. Cu programul de stradă e mult mai dificil decât o vizită la Vatican, înțelegi tu ce vreau să spun.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [25.01.18 15:25:10]
  » mesaj pers

     @elviramvio:

     Si "inside" am suferit. Ema in special - la urcatul scarilor. A fost la limita.

     Am vazut ceva special, asa consideram, ca sa privim partea plina a paharului. Cealalta "parte a paharului" isi face insa simtita prezenta oridecateori cand e vorba de suflu...

     Data viitoare tinem cont de avertismentele afisate!

     Multumesc de ecou! Numai de bine! :))

     Sanatate!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mishu
  [28.01.18 18:03:47]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Am citit de doua ori articolul ca sa ma pot bucura de el si sper sa ajung si eu pe acolo poate anul acesta.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [29.01.18 07:28:09]
  » mesaj pers

     @mishu:

     Mishu, iti urez sa ajungi la Vatican.

     San Piedro te copleseste, te uimeste, te impresioneaza. De la primiti pasi in interiorul bazilicii.

     Cand am pasit in basilica, dupa ce m-am tras din usa catre dreapta sa nu blocheaza turistii, am simtit nevoie sa stau locului. Sa fac un “picture” pentru albumul sufletului meu. Sa ramana un loc sfant acolo la inima. Sa imi amintesc, sa imi descarc acea imagine oridecateori simt nevoia.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [30] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [DEC-2017] Superba Plazza San Pietro -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938710">Şterge vot</a></div><span id="v9938710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [DEC-2017] Superba Plazza San Pietro
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [DEC-2017] Sigla Papalitatii -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938711">Şterge vot</a></div><span id="v9938711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [DEC-2017] Sigla Papalitatii
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [DEC-2017] Am intrat in Basilica San Pietro si suntem coplesiti -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938712">Şterge vot</a></div><span id="v9938712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [DEC-2017] Am intrat in Basilica San Pietro si suntem coplesiti
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [DEC-2017] In Basilica San Pietro -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938713">Şterge vot</a></div><span id="v9938713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [DEC-2017] In Basilica San Pietro
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Papa Ioan Paul al II-lea -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938714">Şterge vot</a></div><span id="v9938714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Papa Ioan Paul al II-lea
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [DEC-2017] Mormantul Papei Ioan Paula II in Basilica San Pietro -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938715">Şterge vot</a></div><span id="v9938715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [DEC-2017] Mormantul Papei Ioan Paula II in Basilica San Pietro
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Baldacchino -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938716">Şterge vot</a></div><span id="v9938716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Baldacchino
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Statuia din bronz a Sf. Petru -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938717">Şterge vot</a></div><span id="v9938717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Statuia din bronz a Sf. Petru
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Altarul -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938718">Şterge vot</a></div><span id="v9938718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Altarul
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [DEC-2017] Basilica San Pietro - vedere de ansamblu din interior -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938719">Şterge vot</a></div><span id="v9938719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [DEC-2017] Basilica San Pietro - vedere de ansamblu din interior
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Tomba dell’Apostollo Pietro -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938720">Şterge vot</a></div><span id="v9938720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Tomba dell’Apostollo Pietro
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Sf. Ap. Andrei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938721">Şterge vot</a></div><span id="v9938721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Sf. Ap. Andrei
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Vedere din Cupola -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938722">Şterge vot</a></div><span id="v9938722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Vedere din Cupola
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Vedere din Cupola -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938723">Şterge vot</a></div><span id="v9938723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Vedere din Cupola
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Cupola -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938724">Şterge vot</a></div><span id="v9938724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [DEC-2017] Basilica San Pietro - Cupola
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [DEC-2017] Vedere din balconul cupolei catre Plazza San Pietro -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938725">Şterge vot</a></div><span id="v9938725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [DEC-2017] Vedere din balconul cupolei catre Plazza San Pietro
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [DEC-2017] Inca o perspectiva asupra Piezzei San Pietro de la balcon -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938726">Şterge vot</a></div><span id="v9938726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [DEC-2017] Inca o perspectiva asupra Piezzei San Pietro de la balcon
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [DEC-2017] Cetatea Vaticanului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938727">Şterge vot</a></div><span id="v9938727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [DEC-2017] Cetatea Vaticanului
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [DEC-2017] scarile ametitoare catre balconul cupolei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938728">Şterge vot</a></div><span id="v9938728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [DEC-2017] scarile ametitoare catre balconul cupolei
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [DEC-2017] Cupola unde am urcat mai devreme -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938729">Şterge vot</a></div><span id="v9938729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [DEC-2017] Cupola unde am urcat mai devreme
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [DEC-2017] Intr-o zi de decembrie AmFost Acolo in Vatican la Basilica San Pietro -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 20.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av938730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv938730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=938730">Şterge vot</a></div><span id="v9938730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(938730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f938730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e938730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [DEC-2017] Intr-o zi de decembrie AmFost Acolo in Vatican la Basilica San Pietro
  foto Dan&Ema [20.01.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.155793905258 sec