ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.01.2018
DE xpac
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 03.08.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Mirifica Santorini

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pe langa excursia pe insula Spinalonga am mai achizitionat si o excursie in Santorini.

Am fost luati de la hotel in jur de ora 6 si 30 min. si in scurt timp (aproximativ 40 min) am ajuns in port in Heraklion. Aici am fost imbarcati pe vasul rapid Champion Jet, un vas luxos, mare si cu toate dotarile (baruri, dusuri, toalete, inclusiv fotografi si oameni destinati pentru a distra copii!). Dupa 2 ore am ajuns in Santorini si am debarcat. In port asteptau autocarele destinate transportului pasagerilor. Drumul este extrem de virajat iar privelistea asupra calderei este extraordinara! Pe drumul spre Oia am observat cat de arida este aceasta insula care este, in mare masura, acoperita cu vita de vie si culturi de rosii.

Santorini sau Thera așa cum este numită oficial, este o mică insulă grecească, cu o suprafață de 96 km2, în sudul Mării Egee. Acesta aparține unui grup de insule, denumite Cyclades, care constă din numeroase insule care împărtășesc aceleași caracteristici și arhitectură. Santorini este o adevărată bijuterie și reușește să încântească fiecare persoană care pune piciorul pe pământul ei magic. Este de fapt cea mai sudică insulă cicladică și se află între insulele grecești Ios și Anafi. Se află la o distanță de 130 de mile marine de portul Pireu din Atena, capitala Greciei, și 70 de mile marine de la Creta, cea mai mare insulă grecească. Acesta este situat la aproximativ 200 km sud-est de continent și este accesibil cu feribotul sau cu avionul.

De fapt, Santorini face parte dintr-un arhipelag care a preluat forma sa actuală după o serie de erupții vulcanice grave. Insulele care constituie arhipelagul sunt cele din Therasia, insula nelocuită Aspronisi și insulele vulcanice reziduale Palaia Kammeni și Nea Kammeni. Înainte de o erupție mare, care a avut loc acum 3500 de ani, au format o insulă rotundă numită Strogili (ceea ce înseamnă circulară). Această erupție istorică a separat-o și a creat insulele individuale. Este de necrezut faptul că o asemenea frumusețe naturală sublimă sa născut din ruine. Motivul pentru care Santorini iese în evidență și este atât de popular și atractiv este că o forță distructivă a creat una dintre cele mai spectaculoase priveliști naturale din lume. Vulcanul renumit, creatorul unui peisaj unic, este încă activ, iar craterul său este subacvatic.

Această explozie catastrofică a provocat un tsunami care a șters civilizația minoică. De asemenea, a creat o versiune greacă a localitatii Pompei. Excavațiile de la Akrotiri din 1967 au scos la iveală un mare oraș minoic înmormântat în cenușa solidificată, mărind legăturile Santorini cu legenda Atlantidei.

Insula a schimbat numele prin istorie. Inițial a fost numit Strogili ("rotund"), deoarece aceasta era forma insulei. Când au venit fenicienii, l-au numit Kallisti ("cel mai bun") și în final a primit numele Thira după primul său conducător.

Insula a fost distrusă de venețieni în 1354, și încă o dată în 1397, de această dată de către turcii cuceritori. În 1821, Santorini și-a unit forțele cu revoluționarii greci, iar insula a fost ulterior eliberată de dominația turcă. În 1956 a avut loc un cutremur teribil care a dus la distrugerea multor clădiri. Oamenii din Kamari sunt aproape toți dintr-un sat care a fost total distrus în acel moment.

Cutremurul din 1956 și erupția vulcanică care a urmat au fost o catastrofă economică și socială pentru Santorini. 85% din structurile insulare au fost distruse, populația locală a scăzut considerabil, iar Santorini nu a început să se reînvie până la sfârșitul anilor '70 prin introducerea industriei turistice. Astăzi Santorini este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume.

Prima oprire a fost in cosmopolita statiune Oia. Oia este personalizată pentru întâlniri romantice, plimbări și relaxare în împrejurimi frumoase. Dacă vă gândiți la o lună de miere, Oia este destinatia ideala! Cu vile superbe amplasate în stânci, cu vederi incredibile, balcoane cu piscine, o stradă imaculată (jumatate pentru pietoni, jumatate pentru masini), restaurante de lux și faimosul apus de soare din Santorini, Oia este un vis îndrăgostit. Dispune de magazine și restaurante, precum și de restaurante și spații de cazare.

Urmatoarea oprire a fost in Fira

Fira, capitala insulei Santorini, este construită pe marginea Calderei, în partea de vest a insulei, la o altitudine de 250 de metri și a fost fondată la sfârșitul secolului al XVIII-lea. La începutul secolului al XIX-lea, Fira a devenit capitala insulei și a avut acces la mare prin portul Fira care este folosit până astăzi în principal pentru nave de croazieră. Fira este sediul atât al eparhiei ortodoxe, cât și al episcopiei catolice din Santorini.

Fira ma luat prin surprindere. Plimbările de-a lungul coastei au oferit priveliști uluitoare și au avut o senzație electrică. Pur si simplu nu mai stiam ce sa fotografiez si ramasesem cu gura cascata spre Caldera! Fira este incitant, dramatic și interesant.

Ceea ce impresionează la prima vedere în Fira este arhitectura tipică a caselor și priveliștile uimitoare. În oraș se află birourile publice ale insulei, cele mai multe magazine, restaurante și hoteluri, iar orașul însuși este cel mai populat din insulă. Există atât de multe magazine de bijuterii, încât există o stradă pe nume Gold Street. Barurile, puburile și discotecile se adresează mulțimii mai tinere care doresc mai mult decât priveliștile panoramice spectaculoase pe care le oferă Fira. Indiferent de direcția în care vă deplasați, străzile înguste sunt pline cu magazine de cadouri destinate turistilor.

În Fira puteți vizita și expoziția de artă din renumitul conac Gizi. Muzeul arheologic și muzeul preistoric, unde puteți vedea obiecte din săpăturile din Akrotiri, precum și multe artefacte și sculpturi din trecutul istoric bogat din Santorini din epoca preistorică, epoca neolitică și minoică, epoca elenistică, romană și bizantină.

Piața principală Theotokopoulou este centrul orașului. Acolo veți găsi cele mai multe dintre bănci, autobuze și terminale de taxi și multe magazine.

Fira este capitala pitorească a insulei; cocotat sus pe marginea Calderei, arată ca o pictura minunată. Fira, împreună cu Oia, Imerovigli și Firostefani, situate deasupra unei stânci, alcătuiesc așa-numita "sprânceană Calderei", balconul din Santorini, care oferă o vedere uimitoare asupra vulcanului.

Santorini este o insulă superbă, cu multe locuri care pur și simplu îți taie respirația.

În același timp, Santorini este și un imens bazar, un rai al comercianților de orice fel – de la vânzătorii ambulanți și până la stăpânii de măgăruși, fiecare încearcă să-ți vândă câte ceva.

Fira este capitala insulei – un loc superb – unde te poti bucura de un pisaj de vis. Este ideala pentru plimbare si pentru a admira Caldera. Peisajul este spectaculos – case albe cu acoperis turcoaz si usi vopsite in albastru, stradute inguste, terase si taverne la tot pasul. Poti sa mergi de 100 de ori fix in aceleasi locuri si nu o sa te plictisesti. O sa descoperi de fiecare data ceva nou. Este cel mai frumos peisaj pe care l-am vazut.

Nici nu stiu cand a trecut timpul si, dupa servirea unui Mythos, am urcat in autocar cu parere de rau ca paraseam acest vis.

Vacante placute!

PS. Rog atasare!

https://www.youtube.com/watch?v=-5pDGH9ktNo


[fb]
---
Trimis de xpac in 18.01.18 20:42:11
Validat / Publicat: 19.01.18 08:23:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5175 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (xpac); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Minunat!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.01.18 08:25:29]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

--

Atenție la fragmententele ”împrumutate” din alte părți- chiar dacă sunt „mărunte”, Regulamentul prevede delimitarea lor corespunzătoare (ghilimele, italice etc) și indicarea sursei...

maryka
[19.01.18 08:36:34]
»

Foarte rar am ocazia de a da primul vot, iar acum mă bucur că s-a nimerit la acest articol despre Santorini. Am fost acolo în iunie anul trecut, merită din plin un sejur întreg, să vezi apusul... sau să urci pe munte, la Ancient Thira şi foarte multe altele. La prima oră m-am simţit din nou acolo. Am scris multe articole despre Santorini, vezi rw-uri, poate vă mai întoarceţi o dată pentru mai multe zile. Frumos articol, felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogo
[19.01.18 09:21:53]
»

@xpac: nu am dat primul vot, dar l- am dat din suflet. Minunat acest articol, atat partea turistica, dar si cea istorica- geografica

xpacAUTOR REVIEW
[19.01.18 10:17:41]
»

@maryka: Multumesc pentru vot! Mai mult ca sigur o sa-mi programez Mykonos si Santorini intr-un singur voiaj!

xpacAUTOR REVIEW
[19.01.18 10:20:00]
»

@adrianaglogo: Multumesc pentru apreciere!

Michi
[19.01.18 13:21:05]
»

Frumos review despre Santorini. Am fost de două ori dar după ce te-am citit îmi pare rău că nu o mai pot vedea o dată

xpacAUTOR REVIEW
[19.01.18 14:45:29]
»

@Michi: Multumesc frumos mama Michi pentru apreciere!

elviramvio
[25.01.18 11:38:04]
»

@xpac:

Mă distrugi in continuare celula cu celula, Grecia e in ADN-ul meu deja, probabil prin mutație ireversibila. Sau poate vre-un strămoș ???? Abia aștept vremea calda, anul asta nu vreau sa o ratez, sper sa hoinăresc pe acolo ceva mai mult timp. Vise împlinite cu doamna Elada sa aveți dragilor și anul acesta! (voi vedea și pozele când se îndură zeul Enel, )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianaglogo
[25.01.18 14:21:08]
»

@elviramvio: Curata telepatie!

Si eu zic mereu ca primul contact cu soarele si apa Greciei ne- a produs o mutatie in ADN!!!

Facem ce facem si concediul mare tot acolo il petrecem. Si e din ce in ce mai lung!

Desi sunt multe locuri pe lista noastra, magnetul grecesc e cel mai puternic si castiga mereu.

mishu
[28.01.18 17:14:41]
»

@xpac: Foarte frumos, felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, elviramvio, maryka, Michi, mishu, xpac
Alte impresii din această RUBRICĂExcursie de o zi în Santorini:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0711510181427 sec
    ecranul dvs: 1 x 1