84118 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa memorială Avram Iancu [Incești]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.01.2018
DE
Avatar Mena
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Alba Iulia
înscris/ă în 29.07.14
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
Pe cont propriu
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Casa memoriala ' Avram Iancu ' si Cascada Pișoaia


Daca tot ne aflam in zona, am zis ca de ce sa nu vizitam Casa memoriala " Avram Iancu " si apoi Cascada Pisoaia. Era o zi foarte frumoasa, la inceput de Octombrie si dupa ce ne rezolvam celelalte probleme pentru care ne duseseram la Avram Iancu, plecam inapoi spre Campeni si ne oprim la Casa lui Avram Iancu - un loc plin de istorie.

Casa Casa Memorială Avram Iancu, monument de arhitectură populară, este casa natală a lui Avram Iancu (1824-1872) supranumit "Crăişorul Munţilor", figură legendară şi lider al Revoluţiei din 1848-1849 în Transilvania.

Casa este situata in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu, venind dinspre orasul Campeni. Este o casa specific moteasca - din 1801- cu acoperisul tuguiat si terminat cu 4 arcade semicirculare iar ferestrele sunt foarte mici. Cuprinde obiecte personale ale lui Avram Iancu - conducatorul revolutiei de la 1848-1849 tunul, sabiile, fluiele si armele Iancului.

A fost construită în jurul anului 1800 de părinţii lui Avram Iancu, Alexandru şi Maria si a fost lăsată de Avram Iancu, prin testament, în 1850, "în folosul naţiunii române" împreună cu toată averea sa spre a se întemeia o Academie de drept: si citez din Testamentul lui Avram Iancu: "Unica mea vointa... Voesc dară şi hotărât dispun ca, după moartea mea, toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul Naţiunii, pentru ajutor la înfiinţarea unei academii de drepturi, tare crezând, că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile Naţiunii mele. "

Casa Memorială are două încăperi separate de un hol şi păstrează o parte din mobilierul şi decoraţiunile originale precum şi obiecte personale ale lui Avram Iancu între care se remarcă fluierul, săbiile, briciul şi armele.

Una dintre încăperi este camera familiei, o odaie unde pot fi admirate laviţe (banci), o masă pe colţ, pat înalt motesc, podişor (un fel de dulap), blide (farfurii), icoane, lingurar (locul de pastrare al lingurilor), ştergare (prosoape) si ţesături de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Cea de a doua încăpere este mult mai spaţioasă şi adăposteşte o sobă mare, un pat cu perine acoperit cu cergă moţească, leagănul copilului atârnat de grindă. Aici pot fi admirate şi obiecte casnice între care linguri şi furculiţe de lemn, sau un ceaun. Tot în această încăpere se află fluierul lui Avram Iancu şi copia portretului acestuia pictat de Barbu Iscovescu.

De curand a fost renovata, cu aceasta ocazie in fata casei memoriale a fost amplasata un bust al marelui conducator - Avram Iancu.

Devenită muzeu încă din 1880, prin grija societăţii Astra, muzeul a fost extins în timp cu alte două case, cu demisol şi subsol ce încadrează casa originală.

Casa găzduieste acum o expoziţie de istorie ce reliefează tradiţiile de luptă şi una de etnografie ce oglindeşte specificul zonei (costume ce atestă portul moţesc, opinci, războaie de ţesut, diverse textile), alaturi de expoziţia dedicată marelui erou, cu documente ce redau activitatea sa din timpul revoluţiei armate, ordine de luptă, scrisori, poezii, cântece, dar şi cataloage din timpul şcolii, arme şi portrete. Tot aici se gaseste si Registrul de nasteri, in care e trecuta nasterea lui Avram Iancu.

La subsol este o căruţă încărcată cu ciubere şi tulnice cu care moţii plecau prin sate, vorba cantecului: " o plecat motu' la tara cu doniti si cu ciubara ".

Program: marţi-duminică, între 10.00-18.00. Tarif intrare: 5 lei/adult, 2.5 lei/copil.

Terminam de vizitat Casa memoriala si cativa metri mai in jos, pe aries, spre Campeni, facem dreapta de pe DN si intram pe drumul de tara care duce la cascada, nu mai fusesem niciodata acolo chiar daca am mers in Avram Iancu de mai multe ori si chiar daca eu sunt nascuta tot intr-o comuna din Apuseni.

Dupa vreo 500 de metrii de mers de la sosea, ni se dezvaluie o frumoasa cadere de apa inconjurata de bolovani gigantici si de o padure de foiase - Cascada Pisoaia sau Cascada Miresii, cum i se mai spune. Acesta are si o legenda care soune ca au existat doi indragostiti in aceasta zona. Ea provenea dintr-o familie bogata, in timp ce el, era sarac. Parintii fetei s-au opus relatiei, fapt ce au determinat-o pe aceasta sa se arunce de la inaltime. Se considera ca aceasta apa care curge reprezinta lacrimile puternice ale fetei. Altii cred ca fetele nemaritate care vin singure in aceasta zona vor auzi cum apa le sopteste numele barbatului cu, care se vor casatori.

Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos.

Este unul dintre obiectivele turistice care merită vizitate dacă ajungeți în Munții Apuseni este o creație impresionantă a naturii, din comuna Vidra. Cascada Miresii, cum mai este cunoscută, oferă un ”spectacol” răcoritor și priveliști liniștitoare, care cu siguranță vă vor impresiona, mai ales dacă sunteți sensibili la frumusețea creată de Dumnezeu.

Cred ca e faimoasa si iarna cand asa zisul val al miresei probabil ingheata...

---
Impresii încărcate de Mena in 16.01.2018 18:59:57

Validat / Publicat: 16.01.18 21:06:07

VIZUALIZĂRI: 1401


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20000 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[16.01.18 21:05:27]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Casa memorială Avram Iancu [Incești], VIDRA [AB]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[16.01.18 21:20:59]
» mesaj pers

   Preț de câteva secunde nu am fost prima să te votez. ”tm67blu” mi-a luat-o înainte. Și știi de ce? Am admirat mult interiorul acela cu luica. Termen nou pentru mine. Am adăstat la frumoasa cascadă și la calitatea pozelor. Superbă prezentare. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mena
[16.01.18 21:33:55]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[17.01.18 13:42:04]
» mesaj pers

   Un review foarte bun, cu fotografii pe măsură. Ultima dată când am ajuns prin aceste superbe locuri a fost în luna mai anul trecut, am şi scris un review în care am amintit printre altele şi de Cascada Pişoaia şi Casa Memorială, Avram Iancu''. Sunt locuri care odată văzute îţi rămân în suflet pentru totdeauna. De altfel toată zona este superbă, cu multe obiective de vizitat, odată ajuns acolo trebuie să stai măcar câteva zile pentru a admira frumuseţile locului.

    Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- hopyk
[18.01.18 18:10:16]
» mesaj pers

   Frumoase locuri avem in tara asta, mai les cele folclorice bine conservate ca acesta. Felicitari pentru articol si poze!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mena
[22.01.18 08:47:52]
» mesaj pers

   @hopyk: Multumesc si va propun daca nu ati fost sa mergeti, muntii apuseni sunt foarte frumosi... vorba lui David Boia - poet, aforist şi epigramist român, citez:

    " Munţii Apuseni:

    Sanctuar zidit în piatră

    Pe a ţării noastre vatră ".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[22.01.18 19:50:24]
» mesaj pers

   @Mena:

   Foarte frumos. Mi-a placut tot!

   .

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[23.01.18 09:25:38]
» mesaj pers

   @Mena: Mulțumim pentru prezentarea unor obiective istorice și naturale importante din zona Munților Apuseni. Complexul muzeal „Avram Iancu” (casa memorială, muzeul, școala și biserica din localitate) a fost reabilitat printr-un proiect între anii 2010-2103. La inaugurarea din 2013 s-a dezvelit și bustul „Crăișorului”. Avram Iancu este un reper al mișcării revoluționare din 1848-1849 din Țara Moților.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[28.01.18 12:36:42]
» mesaj pers

   @Mena: Frumoase locuri, frumoasa prezentare. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mena
[28.01.18 12:38:44]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc! Intr-adevar sunt minunati Muntii Apuseni.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianaglogo
[29.06.18 09:07:54]
» mesaj pers

   @Mena: Ia uite ca am gasit acum acest articol, cautand ceva anume.

   Frumoase locuri, frumos articol. Si votul meu a adus superbonusul. Ma bucur.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mena
[30.06.18 16:13:22]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Multumesc frumos, mă bucur că v-a fost pe plac.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Valtori... aici se spalau cergile. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937611">Şterge vot</a></div><span id="v9937611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Valtori... aici se spalau cergile.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Casa memoriala Avram Iancu. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937612">Şterge vot</a></div><span id="v9937612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Casa memoriala Avram Iancu.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Craisorul muntilor... -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937613">Şterge vot</a></div><span id="v9937613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Craisorul muntilor...
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937614">Şterge vot</a></div><span id="v9937614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017]
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2017] Arme. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937615">Şterge vot</a></div><span id="v9937615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Arme.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [OCT-2017] 'Credent' -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937616">Şterge vot</a></div><span id="v9937616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] "Credent"
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2017] Patul si luica -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937617">Şterge vot</a></div><span id="v9937617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Patul si luica
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2017] A 2 a incapere. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937618">Şterge vot</a></div><span id="v9937618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] A 2 a incapere.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Casa memoriala. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937619">Şterge vot</a></div><span id="v9937619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Casa memoriala.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Luica prinsa in tavan. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937620">Şterge vot</a></div><span id="v9937620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Luica prinsa in tavan.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Testamentul... -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937621">Şterge vot</a></div><span id="v9937621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Testamentul...
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [OCT-2017] Registrul de nasteri. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937622">Şterge vot</a></div><span id="v9937622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Registrul de nasteri.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] Imbracaminte. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937623">Şterge vot</a></div><span id="v9937623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] Imbracaminte.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [OCT-2017] Conform indicatorului. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937624">Şterge vot</a></div><span id="v9937624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Conform indicatorului.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] Cascada... -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937625">Şterge vot</a></div><span id="v9937625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] Cascada...
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [OCT-2017] -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937626">Şterge vot</a></div><span id="v9937626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017]
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [OCT-2017] -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937627">Şterge vot</a></div><span id="v9937627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017]
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [OCT-2017] Cursul apei. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937628">Şterge vot</a></div><span id="v9937628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Cursul apei.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [OCT-2017] Sub cascada. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937630">Şterge vot</a></div><span id="v9937630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] Sub cascada.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [OCT-2017] Sa ne amintim de pozele alb-negru. -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937631">Şterge vot</a></div><span id="v9937631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Sa ne amintim de pozele alb-negru.
foto Mena [16.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [OCT-2017] In toata splendoarea ei... -- foto by <b>Mena</b> [uploaded 16.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av937633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv937633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=937633">Şterge vot</a></div><span id="v9937633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(937633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f937633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e937633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2017] In toata splendoarea ei...
foto Mena [16.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.116352796555 sec