83606 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Alte biserici, mănăstiri în zona C. de Argeș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.12.2017
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Văleni – o fărâmă de spiritualitate într-un colț tradițional


Numai călătorind pe șoselele României, prin unghere de țară, spre localități situate la capăt de drum, sub munte sau printre dealurile înalte, străbătând păduri atât de binefăcătoare ori pe căi mai puțin umblate de turiști descoperim locuri superbe. Numai atunci ne dăm seama cât de multe zone geografice, uneori de întinderi nu foarte mari, avem de colindat/vizitat pe teritoriul românesc. La sfârșitul lui august am străbătut drumuri județene și comunale pitorești din județul Argeș, din zona Subcarpaților Getici, urcând pe Valea Topologului, între Dealul Măgura și Tamaș. Ne îndreptam spre un frumos lăcaș de cult: Mănăstirea Văleni.

Acces. Ansamblul mănăstiresc este situat la circa 22 km distanță de Curtea de Argeș, urmând DJ 703H prin Valea Danului și Șuici. Administrativ mănăstirea aparține de satul Văleni, comuna Sălătrucu, județul Argeș. Noi am venit dinspre Tigveni (de pe DN 73C) printr-un peisaj rural submontan superb. În mijlocul satului Văleni se desprinde o arteră la dreapta, semnalizată prin indicatoare, care începe să urce ușor spre pădure. Șoseaua asfaltată străbate un corp de pădure, trece pe lângă un fel de ocol silvic și iese într-o poiană în fața porții de acces în mănăstire; aici este amenajată o parcare măricică.

Scurt istoric. Într-o poiană retrasă, în mijlocul codrilor seculari ce împresoară valea Topologului, un călugăr provenind dintr-o familie boierească de frunte a Țării Românești, ctitorește pe la jumătatea veacului al XVII-lea un mic schit cu o biserică de lemn și stăreție zidită din piatră de râu. Vitregiile istoriei vor pustii de mai multe ori lăcașul de cult și anexele sale, trecătoarea peste Carpați aducând oști străine și nenumărați răufăcători în preajma sa. Vitregiile naturii vor contribui și ele la una din distrugerile mănăstirii. Ceea ce am văzut acum la Mănăstirea Văleni este rezultatul refacerilor din anii1941-1955 și a restaurării caselor din secolul al XIX-lea.

Vizita. Am „descălecat” în fața clopotniței impunătoare cu două etaje care facilitează prin intermediul unui gang accesul pe teritoriul mănăstiresc. Porțile de lemn sculptate sunt masive, motive vegetale și chipurile Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil împodobesc cele două canaturi. Soborul de maici și Iisus ocrotind mănăstirea sunt picturile care ornează pereții gangului de acces.

În fața noastră se deschide o priveliște superbă: o alee pietruită se unduiește printre tufe de trandafiri, brăduți și alte plante/arbuști. Iarba cosită e adunată în căpițe aurii care emană un miros specific, o fântână se ițește dintre tufe, câteva case țărănești ne încântă privirea. În stânga o alee conduce pe vizitator către biserica-bolniță cu hramul „Învierea lui Lazăr”, lăcaș de cult ridicat pe la 1888 și pictat de Ilie Petrescu (conducătorul breslei zugravilor argeșeni) împreună cu fiul său, pictorul celebru de mai târziu Costin Petrescu. Pe partea dreaptă se înalță măreață stăreția, o clădire cu un pridvor generos, restaurată în ultimii ani, având drept nucleu mica clădire de piatră ridicată de călugărul Zosima în veacul al XVII-lea. În curte e liniște deplină, momentul slujbei trecuse demult, țipenie de om nu se vede. Ne apropiem de biserica principală și de ansamblul de case monahale.

Începând de la jumătatea secolului al XIX-lea Mănăstirea Văleni este populată de circa 160-200 de monahii pentru adăpostirea cărora s-au construit case în stilul arhitectural rural specific argeșean. În cadrul ansamblului monahal se vor înființa ateliere de țesut covoare, din mâinile maicilor ieșind adevărate „bijuterii textile”. Chiar sora marelui om politic Ion Brătianu va urma cursurile acestei școli de țesut covoare, se va călugări sub numele de maica Maximilia și va deveni stareță la Mănăstirea Ostrov-Călimănești, dar și la Văleni (pe la 1860).

Silueta albă, zveltă a bisericii „Sfânta Treime” e dominată de turla masivă; pe lateral coloane decroșate ornează pereții, vedem chiar forma unei amfore. Un pridvor închis cu geamuri străjuie intrarea în biserică care, din păcate, era încuiată. Deși construcția nu e somptuoasă, ctitoria monahală se înalță spre cer prin simplitatea frumuseții și spiritul liniștitor pe care îl impune.

Surpriza oferită de ansamblul mănăstiresc o constituie cele 9 case monahale construite în stil țărănesc local între anii 1875 și 1925. O cișmea veche, marcată de simbolul crucii, ne introduce în lumea căsuțelor tradiționale – acoperișuri de șiță, ceardacuri ornate cu traforaje de lemn, flori nenumărate în ghivece colorate, trandafiri cățărători. Imaginea e una de vis! Înconjurăm biserica și privim casele dimprejurul ei, se aud doar ciripit de păsări și un zgomot ritmic al unui om ce taie lemne în spatele caselor. Atmosfera relaxantă e covârșitoare, te întrebi dacă există cu adevărat acest loc, ai vrea să poposești cât mai mult în curtea plină de căsuțe. Undeva, în aceste clădiri tradiționale se află trapeza, atelierul de cusut covoare (datat 1935), bucătăria.

George Topîrceanu și Mănăstirea Văleni. Viitorul poet se naște în 1886 la Azilul „Elena Doamna” din Dealul Cotrocenilor (clădire care există și azi); părinții săi (mama țesătoreasă, tatăl cojocar) preiau de la Ministerul Agriculturii un război de țesut modern și devin un fel de angajați la Stat. Sunt trimiși la Mănăstirea Horezu, apoi din 1894, la Mănăstirea Văleni unde mama (Paraschiva Topârceanu) va lucra în atelierul de țesut. Timp de patru ani copilul va avea o viață fericită în poienile de vis deschise în imensitatea codrilor; va urma cursurile școlii din Șuici. Copilăria petrecută în mijlocul naturii, a vieții rurale argeșene, în jurul animalelor domestice și sălbatice vor constitui bază pentru poeziile sale. După ce se mută intern cu bursă la Liceul „Matei Basarab” din București poetul se va întoarce periodic la Văleni în vacanțe.

Vă recomand din suflet să mergeți la Mănăstirea Văleni din Argeș – pentru peisaj, pentru liniște, pentru casele rurale autentice. Voi reveni pe acele meleaguri submontane pentru a revedea ansamblul monahal, biserica principală, atelierul de țesut. La Văleni veți descoperi o îmbinare perfectă între natură și spiritualitate.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 14.12.2017 16:21:54

Validat / Publicat: 14.12.17 20:06:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1287


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29450 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[14.12.17 21:23:02]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru acest loc deosebit prezentat de tine și pe care îmi pare rău că nu l-am văzut. Credeam că știu bine județul meu...

   Mi-au plăcut mult pozele, numărul 09 cu pridvorul din lemn dantelat dar și celelalte sunt minunate!

   Frumoase amintiri și despre George Topîrceanu...

   Voi merge sigur acolo, tot vara, când natura este în deplină frumusețe!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[14.12.17 23:00:58]
» mesaj pers

   O adevărată încântare! Casele monahale, porțile mănăstirii, toaca... un Rai!! Cum să nu votezi un Rai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[15.12.17 16:24:40]
» mesaj pers

   @tata123: Plăcut, notat și votat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.12.17 06:05:50]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[24.12.17 09:02:32]
» mesaj pers

   @tata123: Frumoasa destinatie, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[29.11.18 10:01:08]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Alte biserici, mănăstiri» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Curtea de Argeş și împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Clopotnița Mănăstirii Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930315">Şterge vot</a></div><span id="v9930315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Clopotnița Mănăstirii Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Poarta Mănăstirii Văleni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930316">Şterge vot</a></div><span id="v9930316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Poarta Mănăstirii Văleni.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Incinta monahală se deschide în fața noastră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930317">Şterge vot</a></div><span id="v9930317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Incinta monahală se deschide în fața noastră.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] În capătul aleii - Biserica „Sf. Treime” - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930318">Şterge vot</a></div><span id="v9930318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] În capătul aleii - Biserica „Sf. Treime” - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Casa în care a copilărit George Topîrceanu și biserica-bolniță „Învierea lui Lazăr - Mănăstirea Văleni, Argeș. ” -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930319">Şterge vot</a></div><span id="v9930319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Casa în care a copilărit George Topîrceanu și biserica-bolniță „Învierea lui Lazăr - Mănăstirea Văleni, Argeș. ”
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Stăreția - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930320">Şterge vot</a></div><span id="v9930320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Stăreția - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Fântâna de la sfârșitul secolului al XIX-lea - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930321">Şterge vot</a></div><span id="v9930321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Fântâna de la sfârșitul secolului al XIX-lea - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Biserica „Sf. treime” - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930322">Şterge vot</a></div><span id="v9930322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Biserica „Sf. treime” - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Casă monahală - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930323">Şterge vot</a></div><span id="v9930323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Casă monahală - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Altă casă monahală - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930324">Şterge vot</a></div><span id="v9930324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Altă casă monahală - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Clădiri mănăstirești vechi - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930325">Şterge vot</a></div><span id="v9930325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Clădiri mănăstirești vechi - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Printre casele măicuțelor de la Văleni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930326">Şterge vot</a></div><span id="v9930326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Printre casele măicuțelor de la Văleni.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Biserica „Sf. Treime”, vedere dinspre altar - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930327">Şterge vot</a></div><span id="v9930327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Biserica „Sf. Treime”, vedere dinspre altar - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Pitorescul de la Mănăstirea Văleni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930328">Şterge vot</a></div><span id="v9930328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Pitorescul de la Mănăstirea Văleni.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Un colț de odihnă - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930329">Şterge vot</a></div><span id="v9930329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Un colț de odihnă - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Ansamblu de case monahale - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930330">Şterge vot</a></div><span id="v9930330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Ansamblu de case monahale - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Detalii arhitecturale - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930331">Şterge vot</a></div><span id="v9930331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Detalii arhitecturale - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Toacă - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930332">Şterge vot</a></div><span id="v9930332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Toacă - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] În curtea Mănăstirii Văleni. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930333">Şterge vot</a></div><span id="v9930333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] În curtea Mănăstirii Văleni.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Casa copilăriei lui George Topîrceanu - Mănăstirea Văleni, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930334">Şterge vot</a></div><span id="v9930334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Casa copilăriei lui George Topîrceanu - Mănăstirea Văleni, Argeș.
foto tata123 [14.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] În poiana Mănăstirii Văleni... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930335">Şterge vot</a></div><span id="v9930335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] În poiana Mănăstirii Văleni...
foto tata123 [14.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.110620975494 sec