83541 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Santorini

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.12.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Bisericile din Santorini


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Poate că vă întrebați de ce un așa subiect? De ce din nou, mă gândesc la Santorini? Dar de ce nu? doar am scris și despre bisericile din Samos (vezi review), atunci cu atât mai mult sunt îndreptățită să scriu despre cele din Santorini, care sunt emblematice cumva pentru această insulă, chiar și pentru Grecia în general. Câte ilustrate care pomenesc de Grecia nu au o biserică albă cu un dom albastru din Santorini? Poți scrie la nesfârșit despre asta... Iar în Santorini bisericile sunt un ”must see”.

Pe de altă parte vă invit acolo în insulă, prin intermediul articolului, dar și real, pentru că acum e momentul cel mai bun de a lua decizii pentru vara viitoare...

De ce acum? Pentru că afară e frig, a venit iarna, afară e totul alb, dar privind pozele mă pot ”încălzi”, mă pot duce cu gândul departe, spre mările albastre, spre căldură... iar în cazul ăsta la imaginea unui alt alb, cel de Santorini... (vezi impresii)

Primul lucru care te surprinde când ajungi pe insulă, în Santorini, este tocmai contrastul izbitor dintre acest alb, atât de orbitor al căsuțelor, care sunt parcă aruncate și răspândite așa la vale pe Caldera și albastrul mării, al cerului, al domurilor bisericilor și nu în ultimul rînd, stâncile negre, sau roșiatice ale calderei. Uitându-te în zare, din loc în loc, se vede câte un moț albastru, sau poate roșu, sunt bisericile...

Se spune că sunt pe toată insula cca 360 de biserici, câte una pentru fiecare zi din an... nu știu dacă e adevărat, nu le-am numărat, cine ar face asta? e suficient că le-am admirat, minunându-ne la fiecare, de simplitate, de puritate... Se mai spune că pe vremuri, familiile mai înstărite, făceau câte o biserică cu ocazia unui eveniment fericit din viață sau dacă se vindecau după vreo boală ”nevindecabilă” sau după vreo victorie purtată în urma unei bătălii... Cert e că și grecii, ca și noi românii sunt un popor foarte credincios, cu mult respect pentru tainele sfinte.

Mi-am adus aminte de o întâmplare amuzantă: eram pe plaja din Perissa, când am intrat în vorbă cu o pereche de tineri, după ce am stat de vorbă câteva minute în engleză, ne-am dat seama că suntem cu toții români, :) schimbam impresii despre insulă, ei erau abia în a doua zi, erau tineri căsătoriți în luna de miere. Ce frumos! Stăteau în Akrotiri, la un hotel în grotă, adică pe marginile calderei. :) Nu fuseseră încă în Oia sau Fira și ne întrebau dacă am văzut biserica cu domul albastru!?! Cea din pliantele de prezentare ale insulei. O biserică? o sută, am văzut! Nu le venea să creadă! Nici nouă! Că se așteptau doar la una... ; P

Majoritatea bisericilor sunt de tip bazilical, în formă de cruce, altele au o cupolă, albă sau albastră de cele mai multe ori. Fațadele bisericilor și catedralelor sunt dominate de prezența a două turnuri cu clopote. Unele sunt mari, impresionante, altele sunt mici, sunt situate pe stânci, pe marginea calderei, pe vârful unui deal sau în mijlocul satelor, dar toate au un farmec deosebit.

Cea mai impresionantă și mai mare este Catedrala Ortodoxă Metropolitană, situată în Fira, capitala insulei, cu o vedere superbă asupra mării și a calderei. Prima clădire a fost construită încă în 1827, dar a fost puternic avariată după cutremurul din 1956, când a fost frumos refăcută. Impresionează puternic prin albul desăvârșit și prin arcadele minunate care înconjoară clădirea. Curtea este frumos pavată cu pietricele albe și negre, este o oază de liniște, de binecuvântare sufletească. Se spune că în interior sunt fresce minunate, foarte valoroase, pictate de un artist local renumit.

O căldură în plus față de cea din mediul exterior, o emană superba Catedrală Catolică din Fira, Sfântul Ioan Baptistul, prin culorile orange sau piersică, cu bleu, maiestuoasă, printre celelalte clădiri vechi din zona medievală a orașului Fira, printre zidurile cetății. Turnul ei atât de frumos dantelat, prin sculpturile zidurilor, aduce parcă un plus de armonie între zidurile albe și reci ale celorlalte case.

Catedrala din Oia, Panagia Platsani, dedicată Sfântului Theotokos, este situată în piațetă, cu vedere fermecătoare și romantică la mare, întregește tabloul orașului, atât de căutat pentru apusurile sale. Sigur că celelalte, multe, din Oia, nu fac decât să dea un farmec în plus apusurilor, sau în pozele mirilor, care își savurează bucuria căsătoriei în această insulă.

O altă biserică impunătoare, frumoasă, pe care am admirat-o atât de la sol cât și de la înălțimea muntelui Mesa Vouno, este Timiou Stavrou din Perissa. Ea a fost construită între anii 1835-1840, apoi refăcută după cutremurul din 1956, care a afectat serios foarte multe clădiri de pe insulă. Este o clădire superbă, maiestuoasă, cu un turn clopotniță dantelat, cu alb și albastru.

De veți face o plimbare până pe munte la Ancient Thira, vezi impresii, vă puteți abate pe o cărare și la micuța capelă albă, săpată în stâncă; noi nu am ajuns, doar am privit-o cum stă parcă de veghe, păzind de vremuri, stâncile golașe.

Aici în Perissa este și cea mai veche biserică de pe insulă, sau ce a mai rămas din ea, Agia Eirini, despre care se spune că este chiar cea care a dat numele actual al insulei.

Apoi am mers în Imerovigli, un loc care m-a cucerit, care mi-a plăcut mai mult decât altele, chiar și ca Oia, poate pentru că e mai liniștită, mai albă, am văzut și aici biserici vechi, unele parcă sfidând legile gravitației, cu cupolele albastre lucind în soare, iar biserica Agios Giorgiou, situat într-o ieșitură, pe o terasă atârnată deasupra zidurilor, vis-a-vis de stânca Skaros, mi-a atras atenția. Am fost acolo, am văzut-o, am dat ocol, am văzut-o din toate părțile.

Dacă cobori scările spre stânca Skaros, treci pe lângă o mică capelă, cu cupola albă, aici este o terasă cu belvedere către mare, către Caldera, către Skaros... sau către o fată în roșu, cocoțată pe acoperiș la o ședință foto... ca și o ”fata morgana”... oare chiar era acolo?

Sigur că dacă te plimbi printre satele din insulă, remarci cu ușurință bisericile, presărate începând de la intrare, iar apoi continuă pe toate străduțele, oricât ar fi ele de strâmte, de înguste... Am fost în Emporio, am ajuns chiar în ziua de Rusalii, frumoasă sărbătoare, slujba chiar se termina, cea de la biserica Panagia Mesani, lumea ieșea veselă, discutând, pornind în grupuri spre case pe ulițele înguste ale vechii cetăți. Aici în cetate, am văzut multe bisericuțe vechi, ieșite cumva din tiparul celorlalte de pe insulă, cu o arhitectură aparte. Frumoase, albe sau de un galben pai... Din Emporio ne-am dus în Pyrgos. Oficial aici sunt cele mai multe biserici de pe insulă. Datorită poziției geografice, fiind situat în centrul insulei, dar pe o colină, de aici insula este vizibilă în toate direcțiile, spre sud, spre nord, spre mare de jur-împrejur... Și da, sunt foarte multe biserici, frumoase, albe, vechi, cu povești, cu icoane, cu atâtea lucruri de admirat... Pe lângă cele vizibile de la distanță, Agia Teodosia, Biserica Theotokaki și Eisodion din Theotoku, sau Agios Nikolaos, impunătoare, exact în spatele stației de autobuze, plimbându-te pe străduțe dai de cele mici, mai discrete, dar atât de frumoase. Ar fi multe de spus, dar știți ce? mai bine las pozele să vorbească, pentru că eu am pozat, am tot pozat, pentru că pe mine m-au fascinat... ca și mica biserică Agios Nikolaos, de la Red Beach, din Akrotiri, care luminează ca un far alb strălucitor, în fața muntelui roșu și negru din spate. Chiar nu poți rămâne indiferent la o așa imagine. Sper să vă placă!

 

Webmaster, o rugăminte, pledoarie pentru Santorini youtu.be/cMcSU7NTAPc

mulțumesc!

---
Impresii încărcate de maryka in 09.12.2017 10:58:30

Validat / Publicat: 09.12.17 13:12:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 2390


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43400 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.12.17 14:29:15]
» mesaj pers

   @maryka: Ai mare dreptate, imaginile cu biserici din Santorini sunt emblematice pentru Grecia, multe cataloage au în paginile lor de prezentare a Eladei, frumoasele cupole albastre ale lăcaşurilor din această superbă insulă. Împreună cu albul în care sunt zugrăvite majoritatea dintre ele sau casele şi cărările pietruite, rezultă culorile-simbol ale Greciei, regăsite şi pe drapelul ţării.

   Ai avut o idee minunată cu acest articol, recunosc că şi mie îmi plac bisericile şi mănăstirile lor, de aceea, în fiecare vacanţă, negreşit, aleg să trec pragul câtorva, mai cu seamă dacă sunt mai vechi, monumente istorice.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- maryka
[09.12.17 14:55:49]
» mesaj pers

   @Webmaster:

   Credeți că se poate și filmulețul? Mulțumesc din nou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[09.12.17 15:05:15]
» mesaj pers

   @maryka: scuze, uitasem -- decembrie acesta mă deprimă... Prea multe, parcă mult prea multe evenimente mai puțin fericite, parcă prea mult pentru mine...

   -

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[09.12.17 15:24:33]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc!

   Exact! Eu am vrut să mai înviorez atmosfera. Să o "albesc" puțin!😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[09.12.17 17:38:59]
» mesaj pers

   Fără acele bisericuțe albe, parcă decupate dintr-o carte de povești, Grecia ar fi mai săracă. Peste tot, ele dau identitate locului, fiind în același timp atracții turistie majore. Le-am admirat și eu, atât pe cele din Santorini (nu chiar pe toate, recunosc), cât și pe cele din alte părți ale Greciei. Și toate m-au impresionat.

    Felicitări pentru impresiile și pozele postate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- maryka
[09.12.17 18:49:38]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc frumos! M-am gândit că poate, să ofer o variantă pentru cei indeciși unde să meargă! O dată în viață cred că trebuie să vezi Santorini! Nu știu dacă m-aș întoarce, dar nu pentru că nu mi-ar fi plăcut, o nu, ci pentru că mai sunt atâtea de văzut! :) O viață întreagă de-am putea avea la dispoziție să cutreierăm pe unde ne-ar place... și ceva bani...

   În rest numai de bine! Se apropie sărbătorile, să fie în pace și bucurie sufletească!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[09.12.17 18:54:10]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Mulțumesc frumos!

   da, îmi place și mie să le admir peste tot pe unde merg. Santorini are multe într-adevăr, imposibil de vizitat toate, de altfel multe sunt închise, se fac slujbe doar ocazional, cu sărbătorirea hramului, sau duminicile, ori diverse alte sărbători. Însă fără ele, nu ar fi la fel, fac parte din farmecul locului, încântă ochiul și sufletul oricărui turist.

   Sărbători fericite și călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[09.12.17 19:24:23]
» mesaj pers

   @maryka: Faină idee ai avut și cu acest review! Frumoase și plăcute sufletului sunt aceste locașuri! Frumoase și neprețuite sunt și pozele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[09.12.17 23:51:09]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mecut
[10.12.17 10:14:46]
» mesaj pers

   @ maryka

   💓

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[11.12.17 08:23:28]
» mesaj pers

   @maryka:

   Excelentă idee, felicitări! Spiritul grec nu poate fi despărțit de ortodoxie - de altfel un cuvânt tot cu origini grecești - așa că articolele tale sunt bine venite. Vizitând aceste lăcașe de cult ale grecilor, le înțelegi mai bine istoria și modul lor de viață, plus că sunt o sumă a culturii lor privită din toate laturile, de după timpul muntelui Olimp. Scrii excelent, îmi plac mult articolele tale.

   O zi frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[11.12.17 15:27:32]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulțumesc frumos! Abia aștept sezonul viitor!

   Sărbători fericite și multe călătorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[11.12.17 21:00:50]
» mesaj pers

   @maryka: Parca nu prea imi venea sa deschid articolul, stiam ca ma asteapta ceva frumos si asa a si fost. Din pacate insa pozele nu pot sa le vad decat cele care apar pe margine deoarece am net slab si dureaza enorm de mult sa le deschid.

   Intradevar cred ca bisericile din Grecia ar putea fi recunoscute in orice poza, au ceva alfel.

   Insa m-am bucurat si de cele vazute si nu pot sa spun decat felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[13.12.17 10:09:53]
» mesaj pers

   @mishu:

   mulţumesc frumos pentru aprecieri, ecou şi vot!

   Sărbători fericite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[03.06.18 22:32:14]
» mesaj pers

   Dragă Mari, vrâmd-nevrând, m-ai băgat în Santorini. Sunt ani de când îmi doresc Santorini, dar nu am ajuns.

   Am privit mult la P15. Unicat! Totul e unicat!

   Mulțumesc! Pozele sunt mai mult decât Super!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[04.06.18 16:39:34]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

   Mulțumesc frumos! De vă place puteți lectura toată seria cu Santorini! am scris detaliat și despre costuri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [14.12.18 18:05:58]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Una din multele biserici cu dom albastru din Santorini. Oia. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928937">Şterge vot</a></div><span id="v9928937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Una din multele biserici cu dom albastru din Santorini. Oia.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Cer albastru, alb de... Imerovigli... Santorini. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928939">Şterge vot</a></div><span id="v9928939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Cer albastru, alb de... Imerovigli... Santorini.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Pyrgos, una din cele 75 de biserici din acest sat din mijlocul insulei. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928941">Şterge vot</a></div><span id="v9928941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Pyrgos, una din cele 75 de biserici din acest sat din mijlocul insulei.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Fira, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928942">Şterge vot</a></div><span id="v9928942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Fira, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Catedrala Ortodoxă din Oia. Panagia Platsani. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928944">Şterge vot</a></div><span id="v9928944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Catedrala Ortodoxă din Oia. Panagia Platsani.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] O biserică cu o arhitectură aparte, Emporio, înghesuită între zidurile vechii cetăți. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928945">Şterge vot</a></div><span id="v9928945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] O biserică cu o arhitectură aparte, Emporio, înghesuită între zidurile vechii cetăți.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Altă biserică frumoasă în Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928947">Şterge vot</a></div><span id="v9928947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Altă biserică frumoasă în Emporio.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Turnul clopotniță al uneia din bisericile din Emporio. Locul era așa de strâmt, încât nu aveam suficient spațiu pentru a-l cuprinde bine în poză. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928949">Şterge vot</a></div><span id="v9928949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Turnul clopotniță al uneia din bisericile din Emporio. Locul era așa de strâmt, încât nu aveam suficient spațiu pentru a-l cuprinde bine în poză.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Biserica Timiou Stavrou din Perissa. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928952">Şterge vot</a></div><span id="v9928952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Biserica Timiou Stavrou din Perissa.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Biserica din Imerovigli, chiar la intrare în sat. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928953">Şterge vot</a></div><span id="v9928953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Biserica din Imerovigli, chiar la intrare în sat.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Minunatele arcade albe ale Catedralei Mitropolitane din Fira. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928955">Şterge vot</a></div><span id="v9928955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Minunatele arcade albe ale Catedralei Mitropolitane din Fira.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Și turnul ei clopotniță. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928958">Şterge vot</a></div><span id="v9928958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Și turnul ei clopotniță.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Catedrala Catolică Sfântul Ioan Baptistul din Fira, lucind în soare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928959">Şterge vot</a></div><span id="v9928959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Catedrala Catolică Sfântul Ioan Baptistul din Fira, lucind în soare...
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Clopote învăluite în ceață... Oia. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928961">Şterge vot</a></div><span id="v9928961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Clopote învăluite în ceață... Oia.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Imagine din Oia... se văd domurile albastre în zare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928963">Şterge vot</a></div><span id="v9928963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Imagine din Oia... se văd domurile albastre în zare...
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Altă biserică din Oia, veche, lângă ruinele castelului din Oia. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928964">Şterge vot</a></div><span id="v9928964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Altă biserică din Oia, veche, lângă ruinele castelului din Oia.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Străduță îngustă din Pyrgos, tot a doua clădire este o biserică. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928967">Şterge vot</a></div><span id="v9928967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Străduță îngustă din Pyrgos, tot a doua clădire este o biserică.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Biserica Agios Nikolaos din Akrotiri, la Red Beach. Vedere laterală. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928970">Şterge vot</a></div><span id="v9928970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Biserica Agios Nikolaos din Akrotiri, la Red Beach. Vedere laterală.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Pyrgos, vedere de la înălțime, peste tot biserici. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928973">Şterge vot</a></div><span id="v9928973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Pyrgos, vedere de la înălțime, peste tot biserici.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Imerovigli, biserica din centru. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928975">Şterge vot</a></div><span id="v9928975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Imerovigli, biserica din centru.
foto maryka [09.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Pyrgos, una din cele multe... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 09.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av928976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv928976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=928976">Şterge vot</a></div><span id="v9928976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(928976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f928976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e928976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Pyrgos, una din cele multe...
foto maryka [09.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.184169054031 sec