83381 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Solca

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.11.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
100 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Mănăstirea Solca: o mănăstire cu un trecut greu încercat


Urmare de aici

Plecăm din Cacica, după vizitarea Bazilicii „Adormirea Maicii Domnului” (vezi impresii) și ne îndreptăm spre următorul punct al vizitei noastre Mănăstirea “Solca”, așezământ monahal datând din sec. XVII, ctitorie a domnitorului Ștefan Tomșa al II-lea, monument istoric și de arhitectură religioasă.

Urmăm de la Cacica același DN 2E și după cca. 20 min. de mers lejer, admirând peisajul minunat al pajiștilor cu iarbă verde și fân pus în stoguri la uscat, oprim în centrul localității după ce facem stânga din DN 2E pe str. Tomșa Vodă, ulița purtând numele domnitorului ce a ctitorit mănăstirea.

Orașul Solca este amplasat cam în centrul jud. Suceava, la poalele Obcinei mari (spre estul acesteia), în depresiunea Solca – Cacica. Este străbătut de râul cu același nume.

Parcăm lângă Parcul Central al orășelului și o luăm “pi gios” spre locul unde-i amplasat obiectivul de vizitat. În drumul nostru trecem pe lângă Primărie, clădire dotată cu un turn ca al unei mănăstiri și ajungem.

Cu un turn al porții, și clopotniță totodată, nu foarte înalt, mănăstirea îți apare în fața ochilor când te-ai apropiat destul de mult de ea, ascunzându-se, se pare, printre locuințele înconjurătoare, parcă temându-se încă de blestemul arhieresc aruncat asupra sa de fostul mitropolit al Moldovei, Anastasie Crimca.

E o întreagă poveste cu acest blestem și ea sună cam așa.

Alungat de domnitorul Ștefan Tomșa al II-lea undeva la o mănăstire de prin sudul Țării Moldovei, pentru că acesta (mitropolitul) arătase prea multă prietenie voievodului Mihai Viteazul când a cucerit Moldova, arhiepiscopul a rostit următorul blestem: „casa pe care ai făcut-o să ajungă grajd de cai, crâşmă şi să se tragă în ea cu puşca”. Din păcate, de-a lungul timpului, blestemul s-a adeverit. Grajd au făcut din biserică cazacii lui Hmelnițki, veniți în 1653 în sprijinul domnitorului Gheorghe Ștefan, care și-au ascuns în sfântul lăcaș caii, tot ei trăgând cu puștile asupra celor ce-i urmăreau, îndeplinindu-se în acest mod o parte a blestemului mitropolitului. Crâșmă a ajuns mai târziu, după cca. 150 de ani, Bucovina fiind sub ocupație habsburgică, austriecii în căutare de terenuri pentru construirea unor fabrici de bere, au ridicat, pe locul unui vechi Paraclis cu hramul Sf. Gheorghe și lângă zidul mănăstirii, o astfel de instalație. Fabrica era administrată de călugări, iar beciurile mănăstirii au devenit depozit pentru butoaiele cu bere. Iacă deci că s-a împlinit și blestemul cu crâșma.

Fabrica de bere, despre care vorbim, producea, înainte de 1989, poate cea mai bună bere din România (știu pentru că am vizitat fabrica prin 1980, degustând, cu acea ocazie, gustoasa bere ce se producea aici). A funcționat mulți ani, până după anul 2000, când propietarul, un samsar de fier vechi i-a pus cruce (că doar era lângă mănăstire). Scuze! M-am abătut de la scopul review-ului care-i mănăstirea, nu berea. :)

Intrăm în incintă pe sub arcada boltită a turnului porții ce are la nivelul superior clopotnița. Pășind în interiorul curții ni se arată constructia impunătoare a bisericii. Cu înălțimea sa de 36 m, biserica Mănăstirii Solca este considerată, împreună cu biserica Mănăstirii Dragomirna, a fi cele mai înalte din nordul Moldovei. Dealtfel bisericile celor două mănăstiri, construite cam în aceeași perioadă, sunt destul de asemănătoare.

Ca urmare a înălțimii și masivității sale, biserica are contraforturi puternice pe latura scurtă dinspre vest, unde este pridvorul, dar și pe cele două laturi dinspre sud și nord. Ea a fost construită în stil moldovenesc autohton, cu o singură turlă înaltă. Interiorrul are pridvor închis, pronaos, naos, altar dar și gropniță, construită pentru domnitorul Ștefan Tomșa și familia sa, dar rămasă goală pentru că voievodul a murit departe de țară fiind mazilit, iar doamna sa și copii nu au fost îngropați aici.

Turnul clopotniță și biserica au fost ridicate de domnitorul Ștefan Tomșa al II-lea în prima sa domnie (1611 – 1615), iar zidurile împrejmuitoare și cele patru turnuri de sprijin de la colțuri, precum și stăreția (distrusă în timpul primului război mondial) și chiliile (arse într-un incendiu), în cea de-a doua domnie. Zidurile au o grosime de până la 2 metri, pentru a putea face față atacurilor semințiilor de tătari, leși, turci, ș. a., ce au râvnit la bogățiile Moldovei.

Se pare însă că blestemul despre care vorbeam mai sus s-a întins mai departe deoarece, de-a lungul vieții sale mănăstirea a rămas fără cele mai de preț odoare ale sale: iconostasul dus mai întâi la Arbore și apoi la Dragomirna, un tetraevangheliar este la Putna, ș. a. m. d. Actuala tâmplă (catapeteasmă) este adusă, în locul celei vechi, de la Dragomirna și recondiționată în sec. XIX.

Părăsim incinta lăcașului îndreptându-ne nu spre Sucevița (pe Valea Soarecul), nici spre Pietrele Muierilor, așa cum ne arată indicatorul fixat pe stâlpul de la intarea în mănăstire, ci spre mașină, pentru ca pe DN 2K să ajungem la Arbore, un alt punct din lista noastră de vizitat.

Drumuri bune și călătorii frumoase!

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 29.11.2017 16:33:16

Validat / Publicat: 29.11.17 17:19:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 918


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35100 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- liviu49
[29.11.17 17:26:56]
» mesaj pers

   @Mitica49: Profit de absenta colegei @mishu, pentru a da startul votului. Voi ajunge in curand acasa si voi putea adauga ceva la acest articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[29.11.17 19:31:56]
» mesaj pers

   @Mitica49: Frumos și interesant articol! Care marcă de bere se producea la mânăstire? Mărgineni?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[29.11.17 19:41:15]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[29.11.17 19:59:53]
» mesaj pers

   @Mitica49: Uite ca am ajuns acasa si incep sa folosesc aceasta seara dinainte de cele patru zile de odihna, pentru a citi, vota si a scrie, specialitatea mea, ecouri la articolele citite. Am mai mentionat in alte ecouri despre vizita la biserica Tomsa Voda si la vecina ei, Fabrica de Bere Solca. La data vizitei mele, imi amintesc ca era doar biserica, dar probabil ca neuronul meu imi joaca o festa si ma face de ras ca am uitat de manastire. Fabrica am vizitat-o, dar dupa ce aflasem de calitatea deosebita a berei care se producea acolo. La vizita in fabrica am degustat din produsele fabricii, berea, evident, nu era sa ne umflam cu drojdia de bere care se fabrica tot acolo. Degustarea ne-a facut sa intarziem la casa memoriala Ciprian Porumbescu, unde am ajuns dupa ora inchiderii. In acei ani (1970 - 1980) erau celebre pentru calitatea lor trei soiuri de bere: Azuga, Giurgiu si Solca. Acestora li s-a adaugat dupa 1985 si berea de Reghin. Calitatea acestora era data de calitatea deosebita a apei si fermentarea naturala, fara stimulenti, a hameiului.

   Dar povestind de bere, s-ar putea sa suparam pe unii.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- liviu49
[29.11.17 20:08:33]
» mesaj pers

   @Zoazore: Zana draga, berea de Solca se numea, simplu de tot, Solca. Berea Margineni, daca nu m-am ramolit de tot, se fabrica la Piatra Neamt. Berea de Solca, la fel ca si cea de Giurgiu, desi erau foarte bune, nu prea se gaseau nici la vanzare, dar nici la baut. Nu stiu daca in Bucovina, in acel timp se gasea bere Solca, dar la Giurgiu se bea bere Rahova (de care apartinea si fabrica de la Giurgiu), Grivita, Gambrinus, sau Bragadiru, in niciun caz bere de Giurgiu. Aveam prieteni, vecini, care lucrau in Fabrica de Bere, care ne spuneau ca toata productia de bere se imbutelia in butoaie de aluminiu si se exporta in strainatate. Nu stiu daca ati vazut vreodata bazinele de fermentare a hameiului, sau maltului de orz. Eu, dupa ce am vazut la Giurgiu aceste bazine, cateva luni nu am mai putut sa beau bere. Sper ca amintirile mele, antice si de demult, nu ti-au stricat pofta de a bea o bere. Si ca sa te intarat de-a binelea, dupa ce termin acest ecou, merg si iau din frigider o Timisoreana si ii scot aerul.

   Numai bine si calatorii placute!

   PS. Am revenit si un pahar l-am baut in cinstea lui@mishu, care la ora asta s-ar putea sa fi ajuns la Kufstein. Deja mi-e dor de ea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mitica49
[30.11.17 09:44:48]
» mesaj pers

   @Zoazore: Liviu49: Să o iau pe rând.

   1. Mulțumesc pentru lectură și vot!

   2. Berea de Solca se numea, așa cum spune și Liviu49, Solca. Berea de Mărgineni era din județul Bacău, nu din Neamț, Mărgineni fiind prima comună la ieșirea din Bacău spre Comănești.

   3. În momentul de față lângă mănăstire este ce-a mai rămas din fosta fabrică de bere.

   4. Și uite că fără să vreau și răspunsul meu la ecourile voastre s-a referit mai mult la bere decât la lăcașul sfânt. De, vorba baladei lui Cașai: "C-așa-i românul... " :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- liviu49
[30.11.17 11:00:56]
» mesaj pers

   @Mitica49: Leatule, ai dreptate! Margineni este pe scurtatura pe care o foloseam pentru a ajunge la Piatra Neamt, la Fabrica de Bere. In Bacau, dupa traversarea podului peste calea ferata, la stop, o luam la stanga spre Aeroport, drumul ne scotea chiar in Margineni, in soseaua de Moinesti, iar de acolo pe o scurtatura ajungeam la Hemeius, in soseaua spre Piatra Neamt.

   Multumesc pentru corectura!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[30.11.17 12:34:09]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Prin anii 80 intr-o tura organizata cu microbuzul pe la Manastirile din Bucovina, punct de plecare Sangeorz Bai, acesta, domnia sa motorizata - microbuzul - s-a defectat in apropierea fabricii de bere Solca. Si asa au cunoscut unii romani cea mai buna bere neagra din Romania. 🍻

   Felicitari pentru articol!

   Iaca a venit si cu superbonus! Bravos de doua ori ! 😄

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mitica49
[30.11.17 14:59:38]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Iată că am trei bucurii cu acest articol (cum s-ar zice trei în una). Le voi lua în ordine crescătoare:

   1. superbonus

   2.50 review-uri publicate

   3. trecerea la următorul nivel - partener.

   Mulțumesc pentru lectură și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[30.11.17 15:01:49]
» mesaj pers

   @Mitica49: Felicitări, Partener!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[30.11.17 15:03:19]
» mesaj pers

   @Zoazore: :)

   La Slănic mi-am propus să fac milionul (de puncte) anul ăsta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[30.11.17 16:26:36]
» mesaj pers

   @Mitica49: Felicitari, dle Partener! 👍😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[02.12.17 08:06:40]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[07.12.17 19:26:52]
» mesaj pers

   @liviu49: Normal, nu voi mai avea acest privilegiu decat accidental :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[07.12.17 19:29:08]
» mesaj pers

   @Mitica49: Astept de ceva vreme sa ajung cu cititul la acest articol si asta pentru ca si eu am trecut pe acolo in urma cu mai multi ani si mi-era dor sa mai citesc despre acest loc.

   Cu toata oropsirea ei este un loc care inca rezista si-si duce istora mai departe.

   Un articol minunat despre o destinatie care nu trebuie ocolita. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- liviu49
[07.12.17 20:00:10]
» mesaj pers

   @mishu: Daca promiti ca vei fi cuminte, s-ar putea sa nu se stie si sa reusesc sa gasesc salvate o parte din articolele despre Bucovina. Am primit in seara de ieri, de la Mos Nicolae, un nou stick si la prima citire vad ca e ceva si de Bucovina. Cred ca sunt mai rau ca nepotul care a primit un lego baban si pana nu l-a montat nici nu s-a gandit la culcare. Daca au scapat si articole despre Bucovina, promit ca beau in fiecare seara un pahar cu bere pentru @mishu. Evident si pentru@zoazore care m-a batut atata la cap sa scriu articole, ca daca vine iarna nu mai are loc o caciula pe capul meu.

   Da' destul cu vrajeala si la munca!

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[07.12.17 21:28:13]
» mesaj pers

   @liviu49: Sunt cuminte si vad ca astfel vine si la mine Mosul. O seara frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[07.12.17 21:32:32]
» mesaj pers

   @Mitica49: Eu pentru anul acesta am avut 4 obiective care au venit pe parcurs si asta arata ca de fapt noi concuram cu noi si pentru a reusi avem nevoie de niste scopuri bine stabilita.

   Dintre cele 4 obiective (pe care nu le voi numi acum) unul sigur nu va fi indeplinit, unul sigur da si celelalte 2 mai am inca de muncit la ele, insa toate 4 se raporteaza la mine si la munca de anul trecut.

   Insa asta este farmecul. O seara frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Manastirea Solca - [Solca, SV] (Aug.2014) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 05.09.14 de Dan&Ema din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.75
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[12] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Un minunat peisaj de vară ne însoțește spre Solca -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926252">Şterge vot</a></div><span id="v9926252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Un minunat peisaj de vară ne însoțește spre Solca
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Spre Solca. peisajul se schimbă cu altul la fel de frumos -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926253">Şterge vot</a></div><span id="v9926253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Spre Solca. peisajul se schimbă cu altul la fel de frumos
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Am ajuns la obiectiv -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926254">Şterge vot</a></div><span id="v9926254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Am ajuns la obiectiv
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] turnul clopotniță, zidurile incintei și intrarea în mănăstire -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926255">Şterge vot</a></div><span id="v9926255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] turnul clopotniță, zidurile incintei și intrarea în mănăstire
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Biserica Mănăstirii Solca -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926256">Şterge vot</a></div><span id="v9926256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Biserica Mănăstirii Solca
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Pridvorul și pangarul -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926257">Şterge vot</a></div><span id="v9926257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Pridvorul și pangarul
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] interiorul bisericii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926258">Şterge vot</a></div><span id="v9926258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] interiorul bisericii
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Iconostasul (tâmpla sau catapeteasma) -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926259">Şterge vot</a></div><span id="v9926259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Iconostasul (tâmpla sau catapeteasma)
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Icoane mai vechi și mai noi, în centru o icoană Răstignirea din sec. al XVII-lea și o icoană Maica Domnului cu pruncul din aceeași perioadă -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926260">Şterge vot</a></div><span id="v9926260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Icoane mai vechi și mai noi, în centru o icoană Răstignirea din sec. al XVII-lea și o icoană Maica Domnului cu pruncul din aceeași perioadă
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Ruinele zidului de incintă al mănăstirii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926261">Şterge vot</a></div><span id="v9926261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Ruinele zidului de incintă al mănăstirii
foto Mitica49 [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Biserica - latura de vest și contraforții -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av926262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926262">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Biserica - latura de vest și contraforții
foto Mitica49 [29.11.17] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Uşa de intrare în camera mormintelor -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 29.11.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av926263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926263">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Uşa de intrare în camera mormintelor
foto Mitica49 [29.11.17] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

[12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.258474826813 sec