83334 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Orhei și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.11.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
176 eu/pers. cu transport, ghid, cazare, MD
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Încremenite în timp Orheiul Vechi şi satul Butuceni


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Complexul muzeal sub cerul liber de la Orheiul Vechi cuprinde cele mai valoroase situri arheologie din Basarabia. El se întinde pe câteva zeci de hectare pe teritoriile comunelor Butuceni şi Trebujeni aşezate la o distanţă de cca 45 km de Chişinău. Între aceste două localităţi râul Răuţ formează un defileu săpat în straturile stâncii calcaroase. Meandrele leneşe ale Răuţului sunt mai joase în unele locuri cu 180-200 m faţă de înălţimea promotoriilor. Pe aceste promotorii viaţa a apărut cu 40000 ani în urmă.

Se pot identifica prin urmele lăsate:

- perioada cuprinsă între stăpânirea geto-dacilor şi până la invazia tătarilor în sec XII-XIV. Au fost identificate şase valuri de apărare de pământ şi piatră (sec X-II î. Hr), urme ale unei cetăţi de lemn sec. (IV-III î. HR). Deasemeni din această perioadă au rămas 350 complexe rupestre din care 100 sunt chilii săpate de călugări iar restul excavaţiuni carstice naturale folosite de oameni pentru apărare sau adăpost. Unele din peşterile săpate de oameni au o vechime de 2000 de ani. Din această perioadă datează şi ruinele unei biserici creştine construită într-un stil architectural arhaic.

- perioada Hoardei de Aur sec XIII-XIV când oraşul a primit numele de Sehr-ad- Djedid. În jurul anului 1365 a devenit capitala administrativă a ţintului supus de mongolo-tătari. Au lăsat în urmă resturi ale cetăţii de piatră, trei băi tătăreşti, Karavan Sarai, moscheea cu minaret. Studiile au precizat dimensiunule iniţiale care erau impresionante. Băile şi Karavan Saraiul erau pavate cu marmoră şi încălzirea se făcea pe sub podea prin tubulatură. Pe o piatră albă s-a găsit o inscripţie islamică în care sunt citate data şi hanul sub care a fost edificată construcţia.

- perioada ţării moldovenesti de pe ambele părţi ale Prutului sec. XV-XVI în care oraşul oriental se transformă în oraş moldovenesc. Sub Stefan cel Mare se reface şi se modernizează cu guri de foc cetatea de piatră şi se înfiinţează pârcălăbia de Orhei.

- părăsirea Orheiului vechi din motive neelucidate la sfârşitul sec XVI. Se edifică alt oraş Orheiul Nou la cca 15 km. depărtare. Cetatea de piatră este distrusă de Al. Lăpuşneanu ca urmare a angajamentului luat în faţa otomanilor de a micşora numărul cetăţilor de apărare. În 1600 Ieremia Movilă a încercat să refacă cetatea dar nu a reuşit

Pentru a vizita întregul complex ar trebui alocate două zile întregi, ori grupul nostru a beneficiat doar de jumătate de zi în care a urcat la Schitul rupestru Peştera şi chiliile călugărilor dar nu a reuşit să vadă biserica sătească Sfânta Maria (noi şi alţi câţiva nici nu am încercat să ajungem la schit din cauză că ni s-a spus că poteca foarte abruptă nu are balustradă şi e periculoasă la coborâre). Întregul grup am bătut cu piciorul satul Butuceni şi am vizitat muzeul Centrul Expoziţional Orheiul Vechi.

Pentru cine vrea să aloce 2-3 zile acestui important sit, sunt câteva pensiuni care oferă cazare civilizată şi mâncare ca la basarabeni. Noi am mâncat la vila Etnica excepţionalv. aici. Şi Iulianic a vizitat complexul turistic Eco Resort v. aici -

despre care a avut cuvinte de apreciere. O excursie făcută ca la carte, cu picioare bune, vizita pe baza hărţii pe care o veţi lua de la Centrul Expoziţional, - înafară de biserică, de schitul rupestru şi chilii- poate cuprinde: relicvele traco- getice de pe promotoriul Butuceni, vestigiile oraşelor medievale, cetatea şi o locuinţă de piatră, moscheea şi Caravan Seraiul, o biserică medievală, băile tătăreşti. Pentru 5 eu puteţi găsi un copil care să vă fie ghid. În faţa Complexului Muzeal am întâlnit doi-trei aşa zişi ghizi foarte mândri de meseria şi cunoştinţele lor.

Complexul muzeal Orheiul Vechi se află în proces de nominalizare pentru înscriere în lista Patrimoniului Mondial al UNESCO .

Satul Butuceni este o aşezare dealungul râului Răuţ în care de cum păşeşti acolo ai impresia că e încremenită în timp. Intrarea în localitate oferă un peisaj foarte frumos: jos o meandră leneşă a râului Răuţ, sus pe deal în stânga turlele bisericii Sf. Maria (construită în 1904) şi în dreapta peşterile naturale sau săpate de om în promotoriu. Drumul este colbuit şi în comună viteza maximă admisă pentru vehicule este de 10 km/h. Dealtfel vehiculul cel mai popular este căruţa trasă de un cal. Din loc în loc sunt stâlpi cu reclame pentru pensiunile care oferă cazare şi mâncare.

Unicitatea satului este dată de culoarea albastră ˝sinilie˝, numită chiar albastru de Butuceni. Cu această culoare sunt vopsite gardurile, tindele, fântânile, pereţii şi stâlpii caselor. Locuinţa tradiţională are o prispă cu patru coloane sculptate din care se intră într-o sală. În dreapta şi stânga este câte o odaie. Într-una locuieşte întreaga familie, cealălaltă e ˝odaia mare˝pentru musafiri. Camerele sunt împodobite cu ştergare, fotografii prinse de oglinda înrămată, icoane de lemn pictat, covoare, preşuri. Este o abundenţă de culori care bine dispun.

Oare cât va mai rezista nepoluat de civilizaţie acest loc păstrat acelaş de câteva secole? Primele semene de intruziune au apărut ca exemplu de ciocnire a civilizaţiilor: în timp ce în unele case la loc de cinste este încă războiul de ţesut pe un gard scria ˝no parking˝; deasemeni lângă o fântână cu ciubăr era parcată o motocicletă rusească.

Am părăsit Butuceniul reconfortată aşa cum de fiecare dată te simţi după reîntoarcerea la natură şi tradiţii.

WEB, dacă se poate:youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 26.11.2017 20:29:03

Validat / Publicat: 26.11.17 21:47:26


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA
VIZUALIZĂRI: 1387


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.11.17 21:46:32]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[26.11.17 22:11:10]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulţumesc WEB

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[27.11.17 13:35:40]
» mesaj pers

   @Michi: Complexul istorico-natural „Orheiul Vechi”, cum este numit arealul acesta, reprezintă un adevărat muzeu tradițional în aer liber. Combinația reușită între istorie (situri arheologice, ruine de fortificații), natură (defileul), religie (schituri monahale rupestre) și rural atrage anual mii de turiști. Peisaje de genul celor întâlnite în Butuceni întâlnim (încă) în multe sate din Moldova. E un obiectiv de neratat într-o eventuală vizită în Moldova de peste Prut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Michi
[27.11.17 15:15:23]
» mesaj pers

   @tata123:Adevăr grăit-ai. Totuşi o vizită de câteva ore aşa cum organizează agenţiile de turism este absolut insuficientă. Eu aş sfătui de mers cu maşina proprie în Basarabia iar în Orheiul Vechi de cazat 2-3 nopţi. Deasemeni câteva nopţi în Chişinău într-un hotel bun şi ieftin cum am stat noi şi de-acolo se poate merge în toate părţile, distanţele spre obiectivele care merită a fi văzute fiind de 50-100 km. Nu trebuie ratat oraşul- cramă subteran Cricova care e subiectul următorului meu review.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ioan marinescu
[27.11.17 19:41:57]
» mesaj pers

   @Michi:Am fost de vreo 7 ori în Basarabia și gazdele ne-au purtat încolo și încoace, mai ales pe la crame, dar la Orhei nu am fost. Asa că mi-a plăcut relatarea și am votat-o cu drag

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[27.11.17 21:03:27]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Eu am fost pentru prima oară. Cum nu am avut toată viaţa la dispoziţie pentru liberă circulaţie ci de pe la aproape 60 de ani, m-au tentat întâi destinaţiile exotice, apoi cultura europeană dar şi în număr egal destinaţiile din ţară. A început să-mi fie ruşine că nu am cunoscut Basarabia, acest pământ românesc atât de încercat. A fost o datorie de onoare şi prin ce am scris fără exagerare, invit pe toţi userii să-şi sacrifice câteva zile şi să viziteze Basarabia

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Un peisaj de vis la intrare în Butuceni -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925167">Şterge vot</a></div><span id="v9925167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Un peisaj de vis la intrare în Butuceni
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Protejarea unui sit arheologic la Orheiul vechi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925168">Şterge vot</a></div><span id="v9925168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Protejarea unui sit arheologic la Orheiul vechi
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Ruine de piatră în Orheiul Vechi, din autocar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925169">Şterge vot</a></div><span id="v9925169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Ruine de piatră în Orheiul Vechi, din autocar
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Spre Butuceni -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925170">Şterge vot</a></div><span id="v9925170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Spre Butuceni
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2017] Biserica Sf. Maria sus pe promotoriu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925171">Şterge vot</a></div><span id="v9925171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Biserica Sf. Maria sus pe promotoriu
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Intrarea în siturile arheologice -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925172">Şterge vot</a></div><span id="v9925172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Intrarea în siturile arheologice
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Harta punctelor de interes arheologic -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925173">Şterge vot</a></div><span id="v9925173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Harta punctelor de interes arheologic
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Panou explicaţii amplasamente -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925174">Şterge vot</a></div><span id="v9925174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Panou explicaţii amplasamente
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Râul Răuţ şi promotoriul Butuceni -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925175">Şterge vot</a></div><span id="v9925175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Râul Răuţ şi promotoriul Butuceni
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Meandrul Răuţului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925176">Şterge vot</a></div><span id="v9925176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Meandrul Răuţului
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Satul Butuceni -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925177">Şterge vot</a></div><span id="v9925177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Satul Butuceni
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2017] Peşteri în promotoriul Butuceni (zoom) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925178">Şterge vot</a></div><span id="v9925178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Peşteri în promotoriul Butuceni (zoom)
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Troiţă vopsită în albastrul de Butuceni -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925179">Şterge vot</a></div><span id="v9925179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Troiţă vopsită în albastrul de Butuceni
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Pe drumul colbuit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925180">Şterge vot</a></div><span id="v9925180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Pe drumul colbuit
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Viteza maximă 10 km/h -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925181">Şterge vot</a></div><span id="v9925181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Viteza maximă 10 km/h
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Vehicul popular -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925182">Şterge vot</a></div><span id="v9925182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Vehicul popular
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2017] Casele au curţile îngrădite cu ziduri de piatră -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925183">Şterge vot</a></div><span id="v9925183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Casele au curţile îngrădite cu ziduri de piatră
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Fântână cu acoperiş -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925184">Şterge vot</a></div><span id="v9925184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Fântână cu acoperiş
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Poartă cu romburi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925185">Şterge vot</a></div><span id="v9925185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Poartă cu romburi
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Pe drumul principal al satului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925186">Şterge vot</a></div><span id="v9925186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Pe drumul principal al satului
foto Michi [26.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Magazin sătesc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925187">Şterge vot</a></div><span id="v9925187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Magazin sătesc
foto Michi [26.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.213523864746 sec