ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Plimbare de sfârșit de an în Cetatea Brașovului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Buna tuturor! De cand nu ati mai vizitat Brasovul? Va poftesc la o plimbare lejera, de sfarsit de an prin Brasovul incarcat de istorie si povesti seculare.

In topul preferintelor mele, Brasovul a fost mereu acolo sus. Iubesc Sighisoara si Sibiul, mi-am mai facut o iubita, Alba Iulia, dar Brasovul a fost si va ramane in topul preferintelor mele… romanesti printre destinatiile amintite. Iar dupa recenta plimbare imi este tot mai greu sa alcatuiesc un clasament al preferintelor. Imi amintesc si de o dezbatere pe AFA candva pe tema: Brasov sau Sibiu?

Cateva date despre Brasov

Brasov (in limbile care au circulat si circula pe aici Kronstadt, Brasso, Corona) este municipiul resedinta de judet al judetului Brasov. Este situat la cota medie 600 m; este orasul din inima tarii, situat la poalele muntilor Postavaru si mai este cunoscut drept orasul de sub Tampa.

Conform wiki 253.200 locuitori sau peste 400.000 in toata aria metropolitana, de care aminteste spre exemplu un panou montat inca de pe la Timisu de Sus.

Renumit si pentru statiunea Poiana Brasov, situata la 12 km distanta de oras, in special pentru practicarea sporturilor de iarna. Renumit si pentru Festivalul International de muzica usoara Cerbul de Aur, acum in repaus prelungit, dar am sa va amintesc de acesta prin clipul atasat: Luminiţa Dobrescu - Of, inimioară!

Istoric Brasov

Cand au trait primii oameni pe aceste meleaguri este greu de spus. Cert este ca exista descoperiri arheologice care indica prezenta unor mari culturi neolitice. Pe axa timpului, gasim apoi dovezi din epoca bronzului, apoi despre temple dacice in zona Pietrele lui Solomon, a unor depozite in Piata Sfatului, a unor asezari si cetati pe Dealul Melcilor si in Valea Cetatii si mai sarim niste ani multi si sa spunem povestea asa….

1234 - Prima atestare documentara, cand intr-un document apare numele Corona;

sec. XV - Prima breasla cu statut din zona va fi cea a a blanarilor, iar pana in sec. XVIII iau fiinta in total 43 de bresle; astfel s-au organizat fierari, blanari, postavari, funari, curelari, cizmari si altii;

sec. XV - Iancu de Hunedoara da ordin de distrugere a cetatii Brassovia de pe Tampa si folosirea pietrei la intarirea cetatii medievale a Brasovului din vale, cu opt bastioane si 32 tunuri de aparare;

1689 - un incendiu de mari proportii mistuie Brasovul, in urma acestuia fiind interzisa ridicarea constructiilor din lemn;

1804 – se introduce iluminatul public in cetate cu felinare cu ulei;

1850 – ia fiinta gimnaziul roman Andrei Saguna, activ si astazi;

1873 – primul tren in Brasov, care circula pe ruta Brasov – Budapesta;

1891 – primul tramvai, la vremea aceea cu abur;

1911 - Aurel Vlaicu efectueaza un zbor cu decolare din Brasov;

1936 – Ceausescu este arestat in inchisoarea din Brasov;

1987, noiembrie 15 – revolta muncitorilor impotriva regimului comunist;

1989, decembrie – Brasovul participa activ la revolutie si devine oras martir.

Si acum …...

Hai la drum!

Caut parcare in zona centrului istoric si gasesc una, cu plata, pe strada George Baritiu, situata la 300 metri distanta de Piata Sfatului, locul de unde incepem plimbarea noastra de toamna.

Piata Sfatului

Recomandarea mea este sa incepem din Piata Sfatului, unde se poate veni si dinspre strada Republicii, aleea pietonala unde eu va propun sa inchidem circuitul nostru.

Piata Sfatului a ajuns simbol brasovean datorita organizarii aici a Festivalului International de muzica usoara Cerbul de Aur. Ce nume au urcat pe aceasta scena! Tot aici se monteaza bradul de Craciun in ultimii ani si se organizeaza Targul de Craciun, motiv sa faceti o vizita in decembrie in acest loc.

Admiram arhitectura cladirilor din Piata Sfatului. Amprenta sasilor se remarca peste tot. In centrul pietei s-a construit o fantana si sunt multe banci unde poti sta si admira sau te poti odihni. Zona este destinata exclusiv pietonilor, este larga si ofera perspectiva asupra Muntelui Tampa cu al sau releu si a inscriptiei cu litere uriase luminate noaptea a numelui orasului sub coama muntelui.

Terase, restuarante, chioscuri impanzesc zona. Este loc de promenada, este locul unde cam ajunge toata lumea care viziteaza Brasovul.

In Piata Sfatului se gaseste Casa Sfatului, o cladire inconfundabila, si ea simbol al municipiului transilvanean. Casa Sfatului gazduieste Muzeul Judetean de Istorie. Pentru ca s-a nimerit sa fiu aici intr-o zi de 15 Noiembrie si pentru ca exact cu 30 de ani in urma muncitorii brasoveni s-au rasculat impotriva regimului comunist al lui Ceausescu, muzeul a inaugurat aici un grup statuar si mai multe panouri informative si ilustrative care sa evoce momentele de maxim curaj ale brasovenilor din acele timpuri.

Tot in Piata Sfatului se gaseste Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, Biserica Adormirea Maicii Domnului si Casa Muresenilor.

Intr-un colt al Pietei Sfatului ne atrage privirea urmatorul obiectiv de vizitat:

Biserica Neagra

Ma tot repet cu simbolurile, dar si Biserica Neagra este indiscutabil un simbol al Brasovului, Este totodata si biserica patriarhala a Bisericii Evanghelice din Romania. Arhitectura si maretia acestei biserici, punerea ei in valoarea, o fac sa fie poate cel mai reprezentativ monument gotic din tara noastra. Denumirea i se trage de la marele incendiu din anul 1689 despre care deja am amintit. Biserica a fost atunci partial distrusa.

Pe unul din contraforturile Bisericii Negre, pe partea dinspre Piata Sfatului si cu stema orasului sculptata dedesubt ne da binecuvantarea Fecioara Maria, patroana Brasovului.

Desi mi-am dorit sa vizitez Biserica Neagra, caci nu o mai facusem de mult, mult timp, aceasta nu a fost posibil, am gasit-o inchisa, desi era ceva personal care misuna pe acolo, dar acestia mi-au explicat ca nu se pot face concesii si ca am ajuns in afara programului de vizitare.

Programul de vara este marti – sambata 10 – 19, duminica 12 – 19, iar in cel de iarna din octombrie pana in aprilie se inchide cu 3 ore mai devreme. Luni inchis oricum.

Pe o parte a Bisericii Negre se afla Liceul Johannes Honterus, liceul german din Brasov, iar langa biserica este bustul acestuia. Umanistul Johannes Honterus infiinteaza in anul 1533 prima tipografie din Brasov si 11 ani mai tarziu primul gimnaziu.

Spatiul pietonal dintre Biserica Neagra si aztazi Liceul Teoretic Johannes Honterus se numeste Curtea Honterus. Din aceasta se formeaza strada Stefan Ludwig Roth, care ne scoate in strada Poarta Schei, strada cu sens unic pentru vehicule. Noi urmam in sens invers acestuia cativa zeci de metri pana vom citi pe un indicator ….

Strada Sforii

Strada Sforii leaga strada Poarta Schei de strada Cerbului si chiar o vom strabate in acest sens. Este o cale de acces pietonala. Nu ca nu au voie sa circule masini pe aici, ele nici nu ar incapea, De fapt este celebra pentru latimea ei, care abia permite ca doua personae sa treaca una pe langa cealalta. Este un loc de pozat cu bratele deschise, adica doar atat de deschise cat va lasa latimei ulitei. Lungimea strazii este de 83 metri, iar latimea intre 1 si 1,4 metri! Strada a fost construita cu scopul de a crea un coridor pentru unitatile de pompieri.

Iesim in strada Cerbului si continuam in acelasi sens cu sensul unic al acestei strazi pana in capatul acesteia, de unde urmam la stanga strada George Cosbuc care urca usor pe langa zidul Cetatii Brasovului, pe langa o baza sportiva unde remarcam numele lui Ion Tiriac, initial hocheist in acest oras unde s-a nascut ca apoi sa ajunga o legenda a tenisului alaturi de primul nr. 1 mondial Ilie Nastase. In capatul acestei strazi se gaseste…

Bastionul Tesatorilor

Spre deosebire de situatia intalnita la Biserica Neagra, desi am ajuns aici in afara orelor afisate de vizitare 10 - 18, am gasit poarta deschisa si posibilitatea de a vizita bastionul, ba m-am simtit si bine venit. Si aici luni este inchis, asa ca nu alegeti aceasta zi a saptamanii pentru tura propusa de mine. Am platit 7 lei intrarea. Pentru foto este taxa extra.

Se intra pe sub o bolta zidita intr-o curte unde vom intalni o imagine surprinzatoare. Nu ma asteptam sa gasesc o constructie din lemn ridicata pe 3 niveluri, cu aspect de mica fortificatie. Se viziteaza curtea unde se gaseste emblema breslei tesatorilor. Exista si un spatiu interior care se viziteaza unde intr-o sala este prezentata o macheta uriasa a Brasovului.

Despre Bastionul Tesatorilor aflu urmatoarele:

Este unul din turnurile / bastioanele cetatii care a fost aparat si intretinut de breasla tesatorilor. A fost ridicat in doua etape intre anii 1421 – 1436 si 1570 – 1573. In prima faza s-au costruit primele doua nivele din cele trei galerii de lupta. Primul nivel are guri mari de tragere pentru bombarde si archebuze. Nivelul al treilea construit ulterior are guri mici de tragere, de forma circulara. Corpul de garda isi desfasura activitatea in doua turnuri de veghe. Este o constructie hexagonala de peste 1600 mp strajuita de ziduri groase de peste 4 metri pe alocuri.

Dupa placuta vizita la Bastionul Tesatorilor, coborim pe aceeasi strada George Cosbuc. Imediat langa bastion se afla Muzeul Sporturilor. In capatul strazii Cosbuc intalnim din nou strada Poarta Schei, si doar ce ne indreptam privirea catre stanga si suntem sub…

Poarta Schei

Poarta Şchei a fost ridicata in anul 1827. Ridicarea acestei noi porti a cetatii s-a facut dupa daramarea Turnului Puppas, de plan circular. Poarta Șchei are trei arcuri: doua mici, pentru pietoni, și unul mare, central, pentru vehicule. Este renovata si mai multe late obiective din cetate.

Zidul cetatii leaga Poarta Schei in cativa metri de ….

Poarta Ecaterinei

Este cred cea mai frumoasa poarta a cetatii. Se mai numeste si Poarta de Sud. Aceasta s-a ridicat in secolul al XVI-lea si facilita accesul in cetatea medievala. Din construcţia originala se pastrează azi doar turnul exterior, pe al carui frontispiciu sta stema oraşului. Ansamblul fortificat al acestei porti forma un patrulater lung de 70 metri si iesit in afara zidurilor cu alti 50 metri.

Poarta Ecaterinei este flancata de o parte de un parculet, de cealalta de o curte cu gradina. Se poate intra prin prima si iesi prin a doua in strada Baritiu, chiar langa parcarea de care am amintit la inceput. Traversam strada si urmam zidurile cetatii pe o strada din nou pietonala numita sugestiv …. Dupa Ziduri. O straduta in lungul careia curge paraul Cheu. Dupa cativa zeci de pasi un indicator ne inivita sa traversam paraul pe un pod si sa urcam pe o poteca catre stanga spre ….

Turnul Negru

Urcusul nu este greu, este o poteca lata prin padure care dupa 5, maxim 10 minute, depinde de ritmul fiecaruia te aduce langa Turnul Negru. Fiind mai sus avem o imagine panoramica asupra orasului. Frumos! Mai ales ca incet incet se lasa seara.

Turnul Negru este unul din cele patru turnuri de observatie ale Cetatii Brasovului construit ca o fortificatie independenta. Numele acestui mic turn se trage de la un trasnet care l-a innegrit in anul 1559. Turnul Negru are o inaltime de 11 metri si o forma patrata in sectiune. S-a ridicat in secolul al XV-lea. Este de tip donjon, cu guri de tragere si cu varf ascutit. A fost restaurant in 1995 cand i s-a adaugat un acoperis de sticla, dupa ce cu 4 ani inainte s-a prabusit partial.

Credeti ca am terminat urcusul? Nicidecum. Daca tot vrem panorama de captat in imagini trebuie sa continuam pe aceeasi poteca catre punctul numit Belvedere situat langa … …

Turnul Alb

Turnul Alb are forma semicirculara, este de tip bastion si are guri de tragere de jur imprejur. A fost in grija breslei cositorarilor si aramarilor. A fost ridicat in secolul al XV-lea. Restaurarea in forma actuala s-a finalizat in anul 2005. Perspectiva asupra Muntelui Tampa, a Pietei Sfatului, a Bisericii Negre, a orasului este deosebita din acest punct, este si punctul cel mai inalt atins in tura descrisa de mine.

De aici se coboara pe scari la …

Bastionul Graft

Bastionul este vizitabil de marti pana duminica intre orele 9 -17, ultima intrare la orele 16. Taxa 5 lei si extra pentru foto. Din cauza orelor de seara la care am ajuns, nu l-am putut vizita. Am coborit de fapt din nou pe strada Dupa Ziduri. La baza Bastionului Graft curge paraul de care am amintit, iar langa acesta exista o usa metalica catre o galerie subpamanteana, care probabil duce la Turnul Alb.

Am continuat pe pitoreasca strada Dupa Ziduri, la vale, pe langa un colegiu maghiar pana am ajuns in dreptul statuii lui Gheorghe Baritiu, in Bd. Eroilor, unde este capatul liniilor mai multor mijloace de transport in comun brasovene, inclusiv a liniei 20 care urca in statiunea Poiana Brasov. La dreapta avem Casa Baiulescu, monumentul lui Iacob Muresianu si Universitatea Transilvania.

Putem continua pe strada Sf. Ioan, pe langa Biserica Franciscana Sf. Ioan si printre cafenele si bistrouri ajungem in principala strada pietonala a brasovenilor, strada Republicii, care la dreapta ne intoarce in Piata Sfatului de unde am pornit. In aceasta zona de promenada gasiti multe multe locuri unde puteti manca sau magazine pentru a face cumparaturi de tot felul sau “”shopping”” (ce nu imi place mie acest cuvant de import!).

Pe Strada Republicii merita sa ridici privirea sa remarci arhitectura fiecarei cladiri in parte.

De final…...

Plimbarea a masurat circa 2 km si jumatate si a durat circa 1 - 1,5 ore, de voie. Cu siguranta merita sa apelati la un tur ghidat, un ghid va sti sa va prezinte cum se cuvine aceste locuri minunate. Am vazut multi ghizi cu grupuri mai mari sau mai mici, inclusiv cu un singur turist.

Vizitati si Dumneavoastra Cetatea Brasovului! Da, acum arata prezentabil, este pusa in valoare, eu consider ca merita o asemenea plimbare din plin.

Numai de bine!

@webmaster: Rog inserare

youtube

Luminiţa Dobrescu - Of, inimioară


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 26.11.17 09:02:20
Validat / Publicat: 26.11.17 10:58:15

VIZUALIZĂRI: 2665 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Brasovul vazut de la Turnul Negru - Casa Sfatului si Biserica Neagra ies in evidenta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49700 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

32 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 32
webmaster45
[26.11.17 10:54:47]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

liviu49
[26.11.17 11:11:48]
»

@Dan&Ema: Start vot! Hai si start la ecouri, ca nu costa nimic! Tocmai ma uitam pe niste poze recuperate din calculatorul care nu mai vrea sa faca servici si ma uitam la pozele cu noi in piata Sfatului. Cred ca cineva acolo sus si-a propus ca, daca nu voi putea sa recuperez si articolele scrise tot despre aceasta excursie si ascunse in acelasi calculator, sa am bucuria sa citesc un articol despre orasul care ar fi trebuit sa fie orasul primului meu loc de munca. Dar am refuzat repartitia la Centrul de cercetari pentru idustria materialelor de constructii Brasov, pentru a ma inscrie " volintir! la Institutul de Proiectari Tr. Severin, unde de alti 82 de colegi, am batut primul tarus.

Brasovul a fost, ramane si va ramane, pentru mine, cel mai frumos oras din tara.

Aici, daca mi se face dor, ma sui frumusel in tren, ca am bilete de la casa de pensii si o vizita de o zi am timp sa o fac prin centru, mai ales.

Numai bine si calatorii placute!

Lucien
[26.11.17 11:25:53]
»

Redactare fluidă, clară, antrenantă și foarte șmecheră care te face să vrei să (re) vezi zona istorică a Brașovului.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 11:27:18]
»

@webmaster45:

Multumesc!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 11:34:02]
»

@liviu49:

Nimic nu e intamplator in viata! parerea mea

Brasovul arata superb!

Multumesc de starturi!

A propos, am mai adaugat niste poze, sunt la validat, caci articolul a aparut inainte sa termin de incarcat toate pozele.

Sper sa iti faca bine acest articol, despre Barsovul drag, unde pleci oricand ti se face dor cu trenul.

Poate dau si eu fuga in Decembrie inca o data. Si tot cu trenul ca ajungi de ori mai repede decat cu masina in zilele acelea aglomerate!

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 11:36:40]
»

@Lucien:

Nu stiu de ce este smechera prezentarea, dar imi place epitetul atribuit.

A fost o plimbare pe care am povestit-o cu drag si un articol care nu a fost prea mult bibilit. Sper sa fie util si sa ii puna pe unii pe altii in miscare. Daca nu imediat, atunci cand vor ajunge pe acolo, pot vor urma partial sau total pasii mei.

Multumesc de vot si de ecou! Numai de bine!

Smecherie, nu gluma!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion
[26.11.17 12:46:04]
»

@Dan&Ema: Un oraș fermecător, civilizat și pitoresc, foarte drag mie. Un oraș de care mă leagă multe amintiri frumoase, însă pe care nu l-am revăzut, din păcate, de ceva timp.

Mulțumesc pentru acest review cu informații excelent sistematizate, pe un traseu parcurs și de mine, în diverse variante și la diverse vârste.

Vremea mohorâtă de acum nu prea mă îndeamnă la excursii, însă la anul, când o da firul ierbii, cine știe... ?

webmaster
[26.11.17 13:49:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

xpac
[26.11.17 15:45:03]
»

Un superbonus pentru acest frumos review!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 16:03:50]
»

@webmaster: Multumesc!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 16:08:20]
»

@Carmen Ion:

Multi am trecut la viata noastra prin Brasov. Unii suntem si legati de acest minunat oras ardelean. Cu amintiri, cu vizite, cu rude, cu prieteni, cu secvente din viata.

Ma bucur daca ti-a placut plimbarea virtaula prin Brasov prin locuri cunoscute tie si nu pot sa iti urez decat sa planifici o revenire acolo cand consideri tu ca este potrivit!

Nici eu nu mai vizitasem de mult timp orasul si am ramas placut impresionat de fata turistica pe care a capatat-o.

Numai de bine!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 16:10:49]
»

@xpac:

Multumesc, @xpac!

O placere sa te gasesc in plimbarea mea brasoveana. A fost una din plimbarile foarte placute , de seara, de toamna, prin locuri pe care de mult vroiam sa le bat la pas si tot amanam. Si inca nu am avut timp cat as fi vrut eu, dar nimeni nu ma opreste sa revin.....

Sper ca a fost relaxanta si binevenita plimbarae si pentru cititori! Am mers usor la pas sa fie ok pentru toata lumea

Numai de bine! Sa ne vedem sanatosi si in forma maxima!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Mitica49
[26.11.17 16:14:18]
»

@Dan&Ema: Adevărat ghid turistic munca voastră din acest review. Despre un oraș, Brașov, foarte drag și nouă, ca multor altora. Ultima oară, ca să răspund la întrebare, l-am vizitat anul trecut, prin septembrie, când ne-am plimbat prin multe dintre locurile pe care le-ați descris voi aici.

Ca să cad și eu în oala cu amintiri, vorba lui Liviu49, Brașovul l-am vizitat prima oară prin anii 1980, începând cu 1979 și terminând prin 1985, perioadă în care veneam aici cu treburi (lucram în proiectare și aveam aici un subproiectant specialitatea construcții industriale) cam de 3 -4 ori pe an. Îmi aduc aminte cu haz, de! acum îmi vine să zâmbesc, pe atunci nu, cât de greu era să găsești un loc de cazare atunci, într-un oraș turistic precum Brașovul, dar niciodată n-am dormit în gară, pentru că o rezolvam în ultimul moment, precum o cazare la localnici în camere cu alți 3-4 turiști, sau pe la neamurile unor colegi de serviciu. Sau de prima bere nefiltrată pe care am băut-o la o berărie aflată la subsolul unei clădiri, foarte aproape de hotelul ARO, la intersecția actualului Bd. Eroilor cu str. Mureșenilor. Cu toate astea era tare bine, mai ales că eram mult mai tânăr. Mi-a plăcut și atunci Brașovul îmi place foarte mult și acum, ca atare votat cu mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.11.17 19:50:42]
»

@Mitica49: Amintiri, amintiri, frumoase amintiri.

Nu m-am gandit niciodata ca inainte de 89 se gasea greu vazare la poalele Tampei.

Imi amintesc insa cum prin alte zone, dormeam pe la localnici cand colindam hoinar prin tara. Erau localnici care te primeau, simpli, ospitalieri, fara sa fie organizati ca si pensiuni. Gaseai si un blid de mancare sau o cana cu lapte.

Am deviat de la tema brasoveana, scuze!

Ma bucur ca ti-a placut plimbarea propusa. Multumesc pentru aprecieri si ma bucur daca alti cititori se vor putea folosi de informatiile din acest articol. Numai de bine! ????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianbogdan
[27.11.17 11:15:21]
»

La multi ani, tati!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.17 12:21:38]
»

@adrianbogdan: Sarut mana!

maryka
[27.11.17 19:59:00]
»

Frumos, mi-a plăcut plimbarea și relatarea! Mă bucur cu atât mai mult că vă place Brașovul!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.17 20:13:11]
»

@maryka:

Ma bucur ca te bucur ca asa fac bucurestenii! ????

Brasovul imi place si ma bucur, iar ma bucur ????, ca l-am gasit mai frumos ca niciodata. E tare fain sa te plmbi prin Brasov, sa vizitezi in tihna cetatea. Sa ai ochi pentru toate. Ochii mari deschisi.

Si mi-a placut si Ghimbavul! ????

Ma bate gandul sa revin sa vad Brasovul si in decembrie!

Multumesc de lectura, ecou, vot! Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[27.11.17 20:52:42]
»

@Dan&Ema: Am avut ocazia să vizitez acest frumos oraș de... 3 ori în ultimii 2 ani! Ai zice că „wow! ”, dar nu e chiar așa. Congresul nostru anual se desfășoară de 2 ani în Brașov. Deși sfârșit de mai, de fiecare dată am avut ghinionul să plouă în cea mai mare parte a timpului; anul ăsta a mai fost cum a mai fost, dar anul trecut a plouat fără întrerupere! Cea mai prețioasă amintire din ultimul mai e legată de plimbarea pe care am făcut-o de una singură pe străduțele din centrul vechi; am descoperit atâtea uși și ferestre minunate, atâtea elemente arhitectonice deosebite!

A treia oară a fost în martie a. c., într-o sâmbătă însorită și nefiresc de călduroasă, împreună cu Tati (când ne-am cazat la Ambient, la Cristian). Atunci am avut ocazia să ne plimbăm pe lângă zidurile cetății pe îndelete, am urcat pe Tâmpa - a fost o zi grozavă! N-am vizitat însă bastioanele, deci trebuie să revenim.

PS: La mulți ani, tati!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.17 21:06:01]
»

@crismis:

Concluzia cu revenitul e valabila. Puneti-o in practica.

Nu e singura solutie. Mai mutati si voi Congresul. De ce sa fie mereu la o luna dupa intalnirea AFA?

Daca vrei sa vezi partea plina a paharului, bine ca nu e in fe-martie!

Brasovul merita o plimbare, merita o vizita, 2,3, pana gasesti deschis la toate obiectivele vizate.

Si eu as vrea sa le prind deschise, dar acum intr-o seara de noiembrie nu puteam avea o asemenea pretentie.

Multumesc de lectura si vot!

Astept continuarea la Turul Romaniei!

Multumesc de urari! ????

Mika
[28.11.17 09:37:51]
»

@Dan&Ema: Votat cu drag. Si pentru mine Brasovul este pe primul loc in inima mea. Sibiul este optin mai departe. Merg intotdeauna cu mult drag in Brasov. Citind review-ul tau am făcut o plimbare prin locuri dragi.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.11.17 11:06:14]
»

@Mika:

Ma bucura efectul pozitiv al articolului citit.

Multumesc mult pentru aprecieri si lectura.

Numai ganduri de bine! ????

Michi
[01.12.17 19:06:45]
»

webmaster [26.11.17 13:49:28] » mesaj pers

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

De printat, de ţinut în mâini şi ca ghid, la pas prin Braşov. De ţinut şi în poşetă şi citit din nou pentru tonusul pe care-l are.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.12.17 19:17:14]
»

@Michi:

Articolul despre plimbarea de toamna si de seara din Brasov a fost scris cu mare drag si sa stiti ca si eu am avut salvat pe telefon un ghid virtual care mi-a indrumat pasii.

Stiam ca Brasovul e fain de tot, dar acum m-am convins ca are si un magnet aparte. Este fabulos. Nu mai fusesem la pas prin Brasov de mult si am fost fascinat de aceasta scurta plimbare de voie.

Multumesc pentru aprecieri! Numai de bine, sa ne revedem sanatosi! ????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[03.12.17 11:26:06]
»

@Dan&Ema: Inca o plimbare printr-un oras atat de drag. Am stat vreo 3-4 ani intr-o casa (din afara nu-ti spunea nimic decat ca trebuie sa fugi) in apropierea Strazii Sforii in spatele Bisericii Negre si asta pentru a fi cat mai aproape de plimbarile zilnice prin zona mereu limitate ca timp.

Am reusit spre norocum meu sa ajung si in concediu macar pentru o zi la Brasov si sa mai iau pulsul orasului.

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[03.12.17 11:35:25]
»

@mishu:

Vezi, tu singura scrii, alegerea se face dupa scopul propus. Cum te-a interesat sa fii in centru, a trecut pe plan secund cum arata casa respectiva... sa dai sa fugi...

De strada Sforii am aflat destul de recent abia de curand intr-un reportaj filmat.

Mi-a placut ideea devstraduta de legatura atat de ingusta.

Multumesc de lectura. Da’ stiu cacte-ai pus pe citit acum!

Alles Gute! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krondia*
[07.12.17 17:11:32]
»

Citesc mereu cu interes impresiile despre Braşov dar recunosc că tu m-ai cucerit cu entuziasmul cu care ai descris locurile pe care le-ai vizitat. Apreciez totodată faptul că ai punctat doar aspectele pozitive, turiştii români sunt, de obicei, cei mai critici...

Ai dreptate când spui că în Braşov vezi la tot pasul turişti însoţiţi de ghizi dar cei mai mulţi dintre aceştia sunt străini şi este păcat. M-am bucurat să văd că ai hoinărit nu doar pe la obiectivele consacrate şi, pentru că m-a impresionat tonusul care răzbate la fiecare rând, îţi propun să te gândeşti deja când ai vrea să mai revii la Braşov. Şi, pentru că intuiesc că ţi-ar plăcea să revezi Braşovul împreună cu un ghid, îţi ofer un tur ghidat gratuit când îţi doreşti tu, poate fi şi anul viitor. Poţi veni însoţit şi de alţi membri AFA care îndrăgesc la fel de mult Braşovul. Rămâne doar să îmi spui din timp, să fiu în Braşov în perioada respectivă. Acum tocmai s-a deschis şi târgul de Crăciun şi este şi mai frumos decât în noiembrie...

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.12.17 19:44:02]
»

@krondia:

E un gand care ma bate sa revin cu toata familia in Brasov luna asta si pentru vizitate de obiective si pentru targ si pentru inca un motiv de sarbatoare.

Ramane sa ne hotarim si dau de stire pentru ca nu pot refuza o asemenea invitatie.

Trimit si datele mele pe PM.

Sarut mana! Apreciez propunerea! Numai ganduri de bine! ????????????✨❄️????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krondia*
[07.12.17 22:58:45]
»

Dan&Ema, cu plăcere, e meritul tău, chiar mi-a făcut mare plăcere articolul pe care l-ai scris. Mă bucur când cei care vin la Brașov sunt interesați în mod real de ceea ce văd și se bucură și apreciază părțile frumoase ale orașului (recunosc că la Brașov nu e totul chiar roz...).

Rămâne să îmi dai de știre când puteți veni și ce obiective v-ați dori să (re) vedeți. Pe curând!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[08.12.17 03:00:06]
»

@krondia:

Am sa scriu ecou aici ca ai PMul blocat. Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, crismis, Dan&Ema, krondia*, liviu49, Lucien, maryka, Michi, Mika, mishu, Mitica49, xpac
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Brașov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12017917633057 sec
    ecranul dvs: 1 x 1