83267 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Florența şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.11.2017
DE
Avatar georgiana27
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.07.17
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Florența, arta la superlativ


  Urmare de aici

  Am văzut pentru prima dată Florenta acum 15 ani și mult timp l-am avut în topul preferințelor mele în Europa. Eram chiar emoționată cum îl voi percepe acum, dacă îmi va lasa același sentiment sau dacă îl voi considera în continuare ca preferatul meu.

  Tot acum am aflat că cele mai bogate familii din Florența de astăzi sunt, în mare parte, aceleași ca în 1427. Dat fiind că jumate de oraș a aparținut Familiei de Medici, iți dai seama ce înseamnă acest lucru :).

  Și, deși se spune că « toate drumurile duc la Roma », am citit că primul oraș ce a avut drumuri pietruite în Europa a fost…... Florența.

  Să vedem ce reprezintă azi pentru noi Florența :).

  1. Florența = artă + artă + artă

  Chiar dacă nu ești fan înrăit al artei, este imposibil să nu îți dorești că măcar o data în viață, să îl admiri pe minunatul David al lui Michelangelo sau să te pierzi pe holurile Galeriei Uffizzi.

  Căci dacă acestea 2 nu ți s-ar aplică, este clar că ai nimerit din greșeală în Florența :).

  Sfatul cel mai important pe care îl poți primi, odată ajuns în acest oraș, este să uiți de orele târzii de somn dacă îți dorești să vezi măcar 1% din ceea ce are de oferit. Cozile la principalele obiective sunt interminabile chiar și în extra sezon: dat fiind că noi am ajuns în octombrie și tot am stat ceva vreme pe la uși (deși optasem pentru biletul care ne ajută să « sărim » coada).

  Și dacă te-a prins și ploaia: nu te panica, ea va ține câteva minute și soarele tot se va revarsă pe străduțele înguste.

  A. Nu rata întâlnirea cu bărbatul perfect proporționat: David de Michelangelo

  Sau cum ar spune mama «ce bărbați erau odată» :).

  Florența e un oraș al contradicțiilor: deși are zeci de muzee pentru orice gust și ascunde peste 40% din comoara artistică a Italiei, toți își vor dori să vadă « minunăția » creată de Michelangelor, pe când avea doar 26 de ani.

  Șocul meu data a fost să îmi dau seama că statuia asta e un colos: 70 de metri înălțime. Ceea ce nu se știe foarte bine este că Michelangelo a făcut un pariu cu șine însuși atunci când a acceptat să lucreze în bucata de marmură imensă, de un alb aproape perfect.

  Aceasta avea o crăpătură, ceea ce i-a determinat pe toți ceilalți sculptori să refuze să lucreze pe ea dat fiind că riscul de a se sparge era foarte mare. Și Michelangelo a câștigat pariul: a creat ceea ce avea să devină una dintre cele mai faimoase opere de artă din toată lumea.

  Ceea ce a mai puțin notabil e că mâna dreaptă a statuii este disproporționat de mare în comparație cu restul corpului deoarece, în Evul mediu, se credea că David a fi fost de “manu fortis” – puternic de mană. Cel mai fain, în fața lui David, e să urmărești reacțiile oamenilor, să îți arunci un ochi pe ecranele telefoanelor sau tabletelor zoom uite la maxim pe anumite părți ale corpului minunanei statui :).

  Acesta este clar un spectacol mai mare decât orice altceva ce poți întâlni în Galeria Academiei :). Dar stai… aici nu e vorba despre o singură statuie: vom găsi numeroase piese superbe, sculptate sau pictate de elevi ai școlii Fiorentine, de piese ce, din păcate, sunt încă umbrite de celebritatea « mușchilor lui David «.

  B. Acordă–ți plăcerea de a te pierde pe holurile din Galeria Uffizi

  Galeria Uffizi este primul muzeu modern din Europa și cuprinde « averea » familiei de Medici strânsă în câteva sute de ani (din secolul al XIV lea până în al XVIII lea).

  Sub cupolele sale poți descoperi unele dintre cele mai frumoase opere de artă din lume, majoritatea donate de către ultima moștenitoare a familiei, Anna Maria Luisa de Medici, statului Fiorentin. În felul acesta ea a protejat operele strânse de Medici atunci când familia de Lorena a preluat conducerea Florentei, la moartea marelui Duce în 1737.

  Nu aș vrea să descriu fiecare piesă expusă aici dar tot ceea ce pot spune e că am petrecut 4 ore facinante pe holurile muzeului, că nu știam la ce anume să mă uit mai repede și, că deși pare ciudat, există numeroase exponate care nu sunt atât de cunoscute dar care sunt tot la fel de frumoase ca și picturile lui Botticelli.

  2. Florența = înghețată delicioasă

  Istoria înghețatei, cunoscută ca și «gelato», se pierde în timpurile cele mai străvechi ale Italiei. Florența, mai mult parcă decât orice alt oraș italian, e caracterizat de gustul savuros al minunatului desert.

  Aromele pe care le puteți găsi oriunde sunt de la cele clasice la cele cu gust de iaurt și Nutella – gelato fiind, de altfel, un iaurt cremos congelat cu bucăți imense de Nutella. Noi am savurat un imens corn cu 3 arome, la ieșire din Galeriile Uffizi, când, după atâtea ore de căscat ochii la picturi și sculpturi, ne scăzuse și glicemia și energia. Eu, personal, am savurat acea îngețată un pic cam scumpă dar atât de bună :)

  3. Florența = istorie și bijuterii scumpe

  Următoarea noastră plimbare a fost la Ponte Vecchio, celebrul pod construit, pentru prima dată de către Romani. Și va pot spune clar povestea acestui pod dat fiind că am petrecut câteva ore bune aici: atât seara târziu cât și dimineață foarte devreme :).

  Doritori să înregistram câteva secvențe pentru blogul nostru am uitat să ne verificăm și lavalieră așa ca… a trebuit să o luăm de la 0 a două zi. Însă tot răul spre bine: ne-am bucurat de cadre minunate la prima oră, când podul încă nu fusese “invadat” de mii de turiști.

  Podul acesta a intrat în istorie din numeroase motive, dar unul dintre cele mai importante e acela că este singurul ce nu a fost bombardat în timpul celui de-al doilea război mondial.

  Deși este un simbol al Florenței, puțini oameni știu că există o legătură între acesta, Cosimo de Medici, guvernatorul Toscanei din secolul al XVII lea, Mussollini și Hitler.

  [...]

  4. Florența = Duomo di Firenze + Turnul Giotto

  Inutil să îți spun, iar, că trebuie să te înarmezi cu răbdare și multă apă plată pentru a face față cozilor de la intrare dar, crede-mă, că merită fiecare minut pierdut aici. Catedrala Sânta Maria di Fiore, așa cum e cunoscută construcția gotică, a fost finalizată parțial în 1436, după 140 de ani de construcții intense.

  Dincolo de frumusețea sa, această este cunoscută și datorită cupolei desenate de Brunelleschi, cu o înălțime de peste 35 de metri. Dacă îți dorești să ai o imagine și mai clară a magnitudinii construcției, poți urcă cele 463 de trepte până în vârful acesteia și să admiri panorama întregii regiuni a Florenței.

  Noi, presați fiind de timp, am spus «pass» de data această, promițându-ne să ne mai întoarcem și altă data în acest oraș fascinant.

  ---
  Impresii încărcate de georgiana27 in 22.11.2017 16:37:13

  Validat / Publicat: 22.11.17 17:56:42


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 4086


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (georgiana27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  16200 PMA (din 19 voturi) nota2
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de georgiana27? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [22.11.17 18:45:58]
  » mesaj pers

     @georgiana27: Total de acord cu tine: FLorența înseamnă în primul rând ARTĂ. Plus gelato...

     Statuia David a lui Michelangelo nu are 70 m (nici n-ar fi avut cum să încapă într-o sală de muzeu), ci 4,34 m.

     Deci care este legătura între Cosimo de Medici, Mussolini și Hitler?

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - georgiana27
  [22.11.17 19:46:19]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion: in filmulet sunt detaliile legaturii :) intre cei 3.

     Blocul din care s a facut statuia avea atatia metri.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [22.11.17 19:52:10]
  » mesaj pers

     @georgiana27: Filmulețul nu e postat

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - georgiana27
  [22.11.17 20:20:37]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion: ma puteti ajuta sa il postez, va rog?

     [***]

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster26
  [22.11.17 20:41:59]
  » mesaj pers

     @georgiana27: @Carmen nu te poate ajuta cu postarea respectivă!

     Dacă nu ai fi EXAGERAT, ți s-a atras atenția de multe ori, cu (auto) reclama poate că l-am fi postat!

     Vedem pe viitor!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [8] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2017] Santa Maria Novella -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924025">Şterge vot</a></div><span id="v9924025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2017] Santa Maria Novella
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2017] Duomo -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924026">Şterge vot</a></div><span id="v9924026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2017] Duomo
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [OCT-2017] Piazza del Duomo -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924027">Şterge vot</a></div><span id="v9924027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2017] Piazza del Duomo
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [OCT-2017] Ponte Vecchio -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924028">Şterge vot</a></div><span id="v9924028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2017] Ponte Vecchio
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [OCT-2017] Ponte Vecchio -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924029">Şterge vot</a></div><span id="v9924029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2017] Ponte Vecchio
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [OCT-2017] Inghetata italiana -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924030">Şterge vot</a></div><span id="v9924030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2017] Inghetata italiana
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2017] Copia - adevarata statuie se afla la Roma -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924031">Şterge vot</a></div><span id="v9924031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2017] Copia - adevarata statuie se afla la Roma
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2017] David - Michelangelo -- foto by <b>georgiana27</b> [uploaded 22.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924032">Şterge vot</a></div><span id="v9924032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2017] David - Michelangelo
  foto georgiana27 [22.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [8] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.0964679718018 sec