83204 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Bristol şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.11.2017
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 2 -- varsta: 1 şi 3 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Cam obositor, însă foarte frumos


Urmare de aici

Anul trecut, apoi anul acesta, am avut ocazia să vizitez două superbe oraşe turistice situate pe râul Avon , în sud-vestul Angliei. Am să-l prezint pe cel din urmă, pentru că amintirile sunt mai proaspete şi nu vreau să se piardă în timp.

Bristol este numele oraşului şi provine din limba engleză veche unde bryqstow se traduce cu ”locul de la pod”. Este al şaselea oraş ca mărime din Anglia (pe vremea colonialismului chiar al treilea) şi unul din cele mai vechi porturi ale insulelor britanice.

Oraşul a prosperat la început datorită transportului de mărfuri pe apă, apoi a dezvoltării comerţului cu sclavi aduşi din colonii. Ca să ne amuzăm un pic, :) în zilele noastre prosperă datorită sutelor de români (tot sclavi?) care lucrează în acest oraş, mai ales după ce compania low cost Ryanair a deschis în noiembrie 2016 o cursă directă Otopeni-Bristol.

Oraşul are o istorie bogată, nu vreau să plictisesc cu tot felul de date, am să punctez doar ceva ce mie mi s-a părut mai interesant. Din Bristol a plecat (şi a ajuns) în America (după Cristofor Columb) John Calbot Din Bristol au plecat în Australia şi alte locuri din lumea generaţii de emigranţi. Şi tot aici s-a născut monstrul sacru al cinematografiei, Cary Grant. Vi-l mai amintiţi?

Datorită apropierii de mare şi a dealurilor pe care este aşezat, oraşul Bristol este unul dintre cele mai frumoase din ţară şi este asaltat de turişti din toată lumea. Aflat la 190 de km de Londra şi 70 de km de Cardiff oraşul are multe obiective turistice de vizitat, însă din cauza distanţelor cam mari dintre ele (dar şi a timpului) nu se pot vizita într-o singură zi.

Nici grupului nostru de familie nu i-a ajuns timpul, aşa că s-a limitat în a vizita doar o parte din obiectivele turistice ale acestui oraş. :(Şi aşa la final eram epuizaţi de oboseală. Mai ales eu, care nu puteam să-mi refuz nepotul atunci când îmi cerea să-l iau în braţe cu formula magică ”tatiti (tataie) a şus” :))

Podul suspendat Clifton

A fost primul nostru obiectiv turistic vizitat în Bristol şi asta pentru că el se află la una dintre intrările în oraş, la aproximativ 3 km de zona centrală. Este un loc foarte frumos, mi-a plăcut tare mult şi cred că merită un review separat, chiar dacă în 2011 colega noastră noastră @luciaoradea a scris şi ea un excelent review.

Muzeul Oraşului şi Galeriile de Artă din Bristol

Am întâlnit această frumoasă clădire barocă, care pare mai degrabă o biserică, în apropierea locului nostru de parcare aflat în nordul oraşului, pe strada Queen’s Road. Clădirea adăposteşte muzeul oraşului şi o colecţie de obiecte de artă, iar intrarea este liberă. Pe lângă secţiunile de istorie naturală şi arheologie autohtonă, muzeul cuprinde secţiuni cu realizări artistice internaţionale, o colecţie de porţelan chinezesc şi o colecţie egipteană cu mumii în genul celei de la British Museum.

College Green ( Colegiul Verde)

De la muzeu am coborât spre centrul oraşului, pe strada Queen’s Road, şi am ajuns în acest parc înconjurat de obiective turistice şi clădiri istorice. Este un loc public unde, la fel ca în Hyde Park din Londra, se adună grupuri de protestatari (chiar şi din alte părţi ale Europei) şi de la o tribună improvizată înfierează cu mânie proletară inechităţile sociale şi economice.

Pentru că aceste ”întruniri” luase de multe ori forme violente, poliţia a intervenit în forţă, apoi autorităţile au interzis o perioadă orice grupare pe teritoriul parcului. Ulterior s-a renunţat la interdicţie şi, conform spuselor ghidului nostru de ocazie, din 2012 nu s-a mai înregistrat nici un incident în College Green.

La nici 50 de metri, în partea de nord a parcului, se află o construcţie frumoasă, în formă de arc de cerc, ce adăposteşte Consiliul Local al oraşului Bristol. Între clădire şi parc se află un şanţ cu apă, probabil pentru a descuraja unii protestatari mai înfierbântaţi. Pe latura de vest a clădirii se află o statuie frumoasă a reginei Victoria.

Catedrala din Bristol

Pe latura de sud a parcului, şi vis-a-vis de clădirea Consiliului Local, se află catedrala oraşului, o clădire impozantă construită pe un vechi site roman în secolul XII. Iniţial a fiinţat ca mănăstirea Sf. Augustin şi abia în secolul XVI a fost santificată ca şi catedrală. A suferit de-a lungul timpului mai multe distrugeri, dar de fiecare dată a fost restaurată.

Cupola naosului este susţinută de coloane din marmură, altarul este foarte mare, decorat cu statui de sfinţi şi ornat cu dantele. Cele trei capele din naos sunt şi ele foarte mari, aici se pot ţine slujbe ca într-o biserică de mici dimensiuni. Pe o latură a naosului se află o cafenea unde se pot servi băuturi răcoritoare, prăjituri şi cafea. Acestea pot fi servite şi în grădina catedralei. Aproape de ieşire catedrala are un magazin de suveniruri cu diferite obiecte de cult religios şi diferite pliante turistice.

Casa Red Lodge

În spatele catedralei se află află Acvariul Blue Reef , pe care l-a vizitat doar fiica mea cu nepoţii, noi ceilalţi preferând să ne plimbăm prin zonă, să ne mai odihnim un pic, să vizităm o casă istorică construită în urmă cu 400 de ani şi în care se pare a locuit (pentru o scurtă perioadă) şi regina Elisabeta I. Casa se află la nord est de catedrală, aproape de canalul navigabil ce are legătură la sud cu râul Avon.

Camerele sunt foarte mari şi păstrează arhitectura perioadei elisabetane. Coridoarele de acces au pereţii ornaţi cu lambriuri din lemn de stejar, iar şemineul din Marea Cameră este construită din piatră cioplită de râu. Grădina din spate este impresionantă şi conţine flori şi plante ce existau şi pe timpul reginei Elisabeta.

Podul lui Pero

De la Casa Lodge ne-am îndreptat spre Acvariul Blue Reef să ne reîntregim ca echipă şi aici am avut o mică surpriză. Lângă Muzeul de Ştiinţă era o parcare şi dacă am fi ştiut de ea am fi fost scutiţi la întoarcere să mai urcăm cei 1500 de metri pâna la locul unde lăsasem maşina.

La aproximativ 200 de metri de acvariu se află Podul Pero ce traversează canalul navigabil amintit mai sus. Este un pod pietonal de mici dimensiuni compus din trei segmente, cel din mijloc fiind rabatabil, pentru a permite navelor să pătrundă în micuţul port al canalului. Numele podului poartă numele unui sclav, Pero, singurul care a trăit şi murit în acest oraş. Pentru că la capetele unui segment se află două ornamente din coarne de cerb i se mai spune şi Podul cu Coarne. Podul are pe balustradele laterale zeci de lacăte, puse acolo de îndrăgostiţi ca simbol al trăinicii iubirii.

La nici 50 de metri de pod, la capăt de canal, se află un debarcader (şi aici sunt lacăte) de unde te poţi îmbarca pe un vaporaş, care te va plimba pe canal şi râul Avon sau te va duce până la a doua staţie a traseului, Brunel. Pentru 1,5 lire noi am ales să mergem doar până la Brunel, pentru a vizita Muzeul Maritim şi nava amiral Brunel's SS Great Britain.

Ce am văzut şi ce am aflat aici ne-a impresionat pe toţi din grup (inclusiv pe copii) şi sper să pot povesti în alt review.

Vacanţe cât mai plăcute!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 18.11.2017 14:56:18

Validat / Publicat: 18.11.17 16:26:37


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE. A mai fost în/la: Londra, Bibury, Bath, Windsor...
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1523


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  80000 PMA (din 60 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ghisor
[18.11.17 18:00:13]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Cioc, cioc! Se poate?

    Frumos oras, frumos articol.

   Ma uitam la P20 si ma gandeam ca mi-ar place sa citesc un asemenea articol si peste vreo 25 de ani si sa vad iar un P20, dar cu stranepotul in brate :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[18.11.17 18:17:24]
» mesaj pers

   @ghisor:

Cioc, cioc! Se poate?

   Cu mare drag! Şi mulţumesc pentru apreciere!

   În privinţa comentariului de la P20 ce să zic... mai scădeţi, mai scădeţi. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[18.11.17 18:19:35]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Nene, frumusetea articolului paleste in fata luminii din P20!

   Ce poduri, muzee, primarii si colegii? Fericirea va e evidenta pe chip! Bunica facea pozele?

   @ghisor: Subscriu! Iar noi sa citim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[18.11.17 18:26:39]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulţumesc!

   Da, bunica făcea pozele. P20 e făcută mai de la distanţă să arăt şi eu cât de cât. :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[18.11.17 18:33:02]
» mesaj pers

   @traian. leuca: De parca n-am sti ce bunic misto sunteti! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[18.11.17 19:16:36]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

   =====

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[18.11.17 19:27:34]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[19.11.17 18:20:29]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Minunat totul, locurile, pozele, articolul si bineteles P20 :), caci nu avea cum sa fie altfel.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[19.11.17 21:48:58]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Podul suspendat Clifton din Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922492">Şterge vot</a></div><span id="v9922492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Podul suspendat Clifton din Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Clădirea Muzeului oraşului Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922493">Şterge vot</a></div><span id="v9922493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Clădirea Muzeului oraşului Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Clădirea Muzeului oraşului Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922494">Şterge vot</a></div><span id="v9922494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Clădirea Muzeului oraşului Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Clădirea Muzeului oraşului Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922495">Şterge vot</a></div><span id="v9922495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Clădirea Muzeului oraşului Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Clădirea Consiliului Local din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922496">Şterge vot</a></div><span id="v9922496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Clădirea Consiliului Local din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Statuetă pe clădirea Consiliului Local din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922497">Şterge vot</a></div><span id="v9922497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Statuetă pe clădirea Consiliului Local din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Catedrala din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922499">Şterge vot</a></div><span id="v9922499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Catedrala din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] O statuie a reginei Victoria din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922500">Şterge vot</a></div><span id="v9922500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] O statuie a reginei Victoria din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Faţada de nord a catedralei din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922501">Şterge vot</a></div><span id="v9922501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Faţada de nord a catedralei din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Imagine de la intrarea vestică a catedralei din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922502">Şterge vot</a></div><span id="v9922502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Imagine de la intrarea vestică a catedralei din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Parcul College Green din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922503">Şterge vot</a></div><span id="v9922503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Parcul College Green din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Catedrala din oraşul Bristol, Anglia văzută de lângă hotelul Marriot. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922504">Şterge vot</a></div><span id="v9922504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Catedrala din oraşul Bristol, Anglia văzută de lângă hotelul Marriot.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Imagine din parcul College Green din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922505">Şterge vot</a></div><span id="v9922505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Imagine din parcul College Green din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Roata din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922506">Şterge vot</a></div><span id="v9922506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Roata din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Podul pietonal Pero din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922507">Şterge vot</a></div><span id="v9922507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Podul pietonal Pero din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Simboluri ale trăiniciei dragostei în oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922508">Şterge vot</a></div><span id="v9922508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Simboluri ale trăiniciei dragostei în oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Micul port de pe un canal din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922509">Şterge vot</a></div><span id="v9922509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Micul port de pe un canal din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Macheta unei nave de transport maritim aflată pe un canal din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922510">Şterge vot</a></div><span id="v9922510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Macheta unei nave de transport maritim aflată pe un canal din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Altă machetă a unei nave de transport maritim aflată pe un canal din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922511">Şterge vot</a></div><span id="v9922511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Altă machetă a unei nave de transport maritim aflată pe un canal din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] 'Tatiti ' în braţe (se putea altfel?) cu nepotul pe debarcaderul din staţia Brunel. Oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922512">Şterge vot</a></div><span id="v9922512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] "Tatiti " în braţe (se putea altfel?) cu nepotul pe debarcaderul din staţia Brunel. Oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Nava Amiral SS Brunel Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922513">Şterge vot</a></div><span id="v9922513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Nava Amiral SS Brunel Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2017] Frumoasa clădire a hotelului Marriot din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922514">Şterge vot</a></div><span id="v9922514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Frumoasa clădire a hotelului Marriot din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [18.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2017] -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 18.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av922515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv922515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=922515">Şterge vot</a></div><span id="v9922515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(922515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f922515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e922515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017]
foto traian.leuca [18.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.125049114227 sec