83129 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Chania și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.11.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Spectacolul mării la Chania, sau o plimbare pe faleză...


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Că îmi place marea... deja știți... că îmi plac culorile ei, v-am spus... că încerc să găsesc unde e mai frumoasă, mai albastră și mai spectaculoasă? Știți și asta dacă ați citit deja rw cu marea. La Chania, în Creta, unde am fost în 2016, vezi rw, cu siguranță marea oferă un adevărat regal, un adevărat spectacol! Parcă niciunde nu am văzut marea mai fascinantă, mai dezlănțuită, mai albastră, ca acolo...

V-am mai spus în articolul în care căutam împreună cea mai frumoasă insulă, că voi scrie despre locurile speciale, din diferitele insule pe care le-am văzut, care m-au făcut să vibrez, să simt mai puternic, mai aprins spiritul grecesc. Unul din aceste locuri, magnific, pe care nu trebuie să- l ratați sub nici o formă este chiar acolo, portul din Chania, cu orașul vechi. Despre port se spune că ar fi unul din cele mai frumoase din marea Mediterană. Farmecul l-am văzut, l-am simțit, sper să vi-l transmit și vouă!

Am pornit cu mașina închiriată, dimineața devreme din Koutoulofari, de lângă Hersonissos, unde am avut cazarea, vezi rw, cu destinația nord-vest spre Chania. Distanța de cca 180 km, nu ar fi o mare problemă, se merge destul de bine pe autostradă, nu atunci însă când tu ai vrea să oprești și aici și acolo să faci poze. În plan era să oprim în Rethimnon, doar că la dus am ratat intrarea în oraș, ne-am zis nu-i nimic, oprim la întoarcere.

Nu a fost să fie nici la întoarcere, timpul nu ne-a mai permis, fiind deja târziu, iar noi ne grăbeam să ajungem la Knossos. Totuși distanțele sunt mari, mai ales atunci când totul este contratimp. Bine că drumul este bun, frumos, de multe ori pe marginea mării, dar de cele mai multe ori, sub protecția stâncilor golașe, mărețe ale munților Albi, Lefkas Ori, pe măsură ce ne apropiem de Chania. Oriunde ar fi, tufe bogate de leandri albi și roșii, "îmbracă" cele două părți ale șoselei.

Poate când vom mai merge o dată ne vom caza în jurul Chaniei, urmând să recuperăm tot ce n-am putut vedea atunci. Un mare regret a fost Balos și Elafonissi, dar și Falasarna, mai ales apusul din Falasarna. Și aici în apropiere de Chania, cu teama de a nu rata intrarea, am luat-o mai repede la dreapta și am ajuns în micul port-orășel, Souda, ulterior aflând că este și un port militar, bază navală NATO, dar tot aici vin și ferry-urile dinspre Pireu. Spitalul militar l-am văzut, peste tot erau atenționări să nu se facă poze. În port era oprit un vas mare de croazieră, pe care l-am admirat și noi. Golful Souda este unul din cele mai frumoase și romantice locuri, recomandat de toate ghidurile, pentru o vizită și o plimbare până pe insulițele din jur unde sunt niște ziduri fortificate.

Mai departe am mers de acolo din port, pe drumul vechi, oarecum paralel cu autostrada. La nici 7 km intram deja în Chania. Foarte frumos orașul, primul impact, dar foarte aglomerat însă la ora aceea, pe la orele prânzului, ne-am învârtit destul de mult în căutarea unei parcări, mai precis a unui loc, că parcări am găsit, loc - ioc...

Am văzut mare parte din orașul modern doar din mașină, cu clădiri frumoase, multe biserici, magazine de firmă, sau simple, terase, cafenele, era o forfotă mare chiar dacă era în timpul siestei. Se vede treaba că este un oraș care nu ”doarme”.

Am ajuns până în capătul cel mai vestic al orașului, aici găsisem parcare, chiar și locuri libere, free, ne-am dus la mare, pe țărm, am admirat întinderea nesfârșită... neliniștită... doar că ne-am dat seama că de aici nu puteam ajunge în portul vechi, era mult prea departe de mers pe jos. Deci, ne-am întors, plimbându-ne iar de câteva ori pe lângă port, până am zărit o mașină ce pleca de pe o străduță lăturalnică. Ura!! , ne-am ”înfipt” și noi, acolo, bucurându-ne ca niște copii. :))

Apoi am luat-o frumos la pas, din capătul vestic al portului vechi, pe faleză, admirând spectacolul fascinant al mării... Chiar în marginea falezei un mic foișor, tare drăgălaș, nimerit pentru a sta puțin la umbră și a putea privi marea. Un porumbel tocmai poposea pe un gard de sârmă... sau poate doar își căuta perechea... Puțin mai încolo o fântână arteziană, cu un design modern, cu o mână întinsă din apă, oferă un spectacol frumos și o senzație de răcorire în căldura amiezii.

În dreapta, ziduri puternice, de apărare, înconjoară orașul vechi, ca o cetate. Mergem pe lângă el, spre Fortul Venețian. Băncuțe cu vedere spre mare, oameni plimbându-se de mână, porumbei, un decor romantic, mulți fotografi, tineri care-și fac selfiuri, soare, căldură, floricele colorate în tufe bogate, leandrii roz, cu flori mari și parfumate, briza mării... Un spectacol desăvârșit! De privit, de admirat... de pus la suflet, acolo într-un colțișor... în sertarul cu amintiri... marea cum își schimbă culoarea în funcție de razele soarelui, ba mai verzuie, ba mai albastră... cu valuri, cu spume...

În față farul, este tot mai aproape, bărcuțe se plimbă în jurul lui, purtate de valuri, iar noi dăm ocol zidurilor masive.

În stânga, peste mare, se vede Moscheea Ienicerilor, Kucjk Hassan, cea mai veche clădire otomană din Creta. A fost construită în 1645, atunci când turcii au capturat Chania. Minaretul s-a distrus în urma bombardamentelor din al doilea război mondial și nu mai funcționează ca moschee din 1923. De atunci ea a fost renovată, acum clădirea folosind în cu totul alte scopuri, turism, cafenea, restaurant, expoziții. În dreapta, cum înaintăm pe faleză, clădirea roșie, de după fortificații, este Muzeul Maritim. A fost fondat în 1973, lângă Cetatea Firkas. Colecția muzeală cuprinde exponate- modele de nave, instrumente nautice, fotografii cu vase de război, nave antice, toate exponatele clasificate cronologic de la epoca bronzului până astăzi.

Câteva cuvinte despre Chania, ca o scurtă istorie și prezentare. Ca de obicei ne ajută prietena Wikipedia. Se pare că Chania, Χανια, datează încă din perioada neoliticului, iar primele așezări fortificate au apărut în jurul dealului Kastelli, din sec III Î. Hr. Pe rămășițele zidurilor vechi, au fost făcute apoi, fortificațiile bizantine în sec. VI- VII, după Hr. ca protecție împotriva atacurilor arabe.

Timp de trei secole, cât a durat ocupația venețiană, (1205-1669), amenințarea otomană a fost tot mai aproape așa că venețienii, au construit fortificații masive în jurul orașelor Chania, Rethimnon, Heraklion. Arhitectul militar Michele Sanmicheli a început o lucrare vastă cu cetatea Chania, începând din 1538, lucrare care a durat cca 20 de ani. S-au făcut atunci ziduri de 6 km lungime, înconjurate de șanțuri de 60 m lățime și 15 m adâncime, ziduri înalte de 20 metri. Multe din ele vizibile încă și astăzi.

Șase bastioane întăreau fortificațiile, iar zidul avea trei porți. Cetatea Firkas, sau fortăreața Firkas s-a construit în 1620, pentru a proteja intrarea în port. Dacă ar fi existat pericol de atac, portul putea fi închis cu un lanț ce lega cetatea Firkas de fundul farului. În interiorul cetății erau cazarmele venețienilor, cisterne și depozite de arme și muniții.

Tot Wikipedia ne mai spune că aici în 1913, s-a sărbătorit uniunea cu Grecia, atunci steagul otoman a fost dat jos și înălțat steagul alb cu albastru pe turnul din cetatea Firkas. Se impune să vă povestesc acum câte ceva și despre far; se spune că a fost construit inițial la sfârșitul sec. al XVI-lea, pentru a proteja portul, împreună cu zidurile fortificate aflate în prelungirea farului. S-a prăbușit în timpul ocupației otomane și a fost reconstruit între 1824-1832 sub forma unui minaret.

Farul modern sau egiptean, s-a surpat în timpul celui de-al doilea război mondial. I se mai spunea egiptean, din cauza faptului că atunci când s-a refăcut, Chania era sub ocupația trupelor egiptene ce îi sprijineau pe otomani în lupta împotriva creștinilor rebeli. Ceea ce vedem noi azi, este urmare a reconstrucției din 2005, păstrând totuși baza venețiană, cu Leul Sf. Marc, sculptat pe ziduri.

În partea estică a portului găsim clădirile Arsenali, docuri, șantiere navale, de reparații, cunoscute pe vremuri și sub numele de Docurile lui Moro, construite în 1607. Grand Arsenal, cele mai vaste clădiri, importante depozite, în timpul ocupației turcești este înălțat cu un etaj, apoi devine școală creștină, iar ulterior spital. Până în 1941 a fost și sediul primăriei din Chania, apoi s-a distrus parțial în urma bombardamentelor, fiind refăcut din nou în 1997, acum găzduind evenimente, expoziții, Centrul de Arhitectură mediteraneană.

Bazinul vestic al portului este frumos amenajat cu terase, cafenele, băncuțe cu vedere spre mare, seara îmi pot doar închipui o plimbare romantică cu trăsura pe faleză la lumina felinarelor... Poate o dată seara... în lumina lunii... :p

Sigur că pe lângă tot ce v-am povestit, Chania înseamnă mult mai mult. Mai sunt atâtea obiective de văzut. Eu doar atât am putut vedea atunci, în mica noastră vizită, așadar nu o să vă povestesc despre ce ați mai putea vedea, vă las să le descoperiți singuri, sper și eu că la o eventuală nouă vacanță în Creta, să fiu cât mai aproape de partea vestică că s-o pot explora mai bine.

Ca o recomandare, portul cu toată zona veche a orașului este superbă, n-o ratați! Vă las să vedeți pozele, să admirați nuanțele incredibile ale mării... V-am ”înnebunit” cumva cu marea? Atunci vă spun doar un citat din Nikos Kazantzakis, scriitorul celebru, născut în Creta, care iubea acestă insulă:

Fiecare om are o nebunie, dar cea mai mare nebunie, după mine, e să n-ai niciuna!

Webmaster, o rugăminte, pe mine marea mă îndeamnă la visare și iubire, așa că aș dori o melodie despre iubire și mare... sau invers... :)

https://youtu. be/jjJO31HPRhY

mulțumesc frumos!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 13.11.2017 20:42:51

Validat / Publicat: 14.11.17 00:24:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 3958


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42500 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[14.11.17 00:23:47]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[14.11.17 06:39:05]
» mesaj pers

   @maryka: Sa postezi articole de-astea cu marea, cu plajele, cu zile insorite... acum in noiembrie, e sadism curat :).

   Frumos tare. Si felicitari.

   Pacat ca nu se poate vota si ilustratia muzicala. E una din preferatele mele... asa... all time, vorbind.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.11.17 08:22:11]
» mesaj pers

   @maryka: O plimbare reuşită, dacă ţi se pare că nu a fost prea cuprinzătoare, te poţi revanşa, revenind în Creta unde cred că v-ar plăcea tare mult, nu-i aşa? :) Plimbarea voastră prin Chania mi-a amintit şi de foarte scurta noastră plimbare prin oraş de acum şapte ani. Eram lângă moscheie şi nu ne dădeam seama că eram atât de aproape de aceasta. Şi ne-am gândit să întrebăm pe vreun trecător cum ajungem la ea. Ne-a ieşit în cale o pereche de tineri, noi în engleză îi dădeam înainte cu întrebatul, băiatul ne-a răspuns calm în română arătând spre clădirea strălucitoare, fiindcă ne auzise vorbind între noi.

   Mi-a plăcut citatul din Kazantzakis (cât adevăr conţine) şi mă întrebam dacă nu cumva eu am mai multe "nebunii".

   Poze superbe, ca de obicei! Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[14.11.17 09:06:35]
» mesaj pers

   @maryka:

Sigur că pe lângă tot ce v-am povestit, Chania înseamnă mult mai mult. Mai sunt atâtea obiective de văzut.
insa cat de frumos ai povestit, se vede dragostea ta pentru aceste locuri.

   Insa colegul @ghisor are si el dreptate, pozele din articol sunt sadism adevarat, sunt atat de frumoase incat parca au si sonor, auzi pasarile, marea, freamatul naturii.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[14.11.17 09:54:26]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[14.11.17 10:06:43]
» mesaj pers

   @ghisor:

   Mulțumesc frumos! Păi, acum când e frig, sunt mai plăcute amintirile astea călduroase! Nu? Cât de spre melodie, da, o iubesc și eu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[14.11.17 10:15:39]
» mesaj pers

   @irinad:

   E tare greu când ajungi undeva, unde ai vrea să vezi așa de multe, știi cam ce ai de văzut, lista e lungă, iar tu știi că timpul nu-ți permite și atunci începi să tai una câte una de pe listă... ce să faci? încerci să te bucuri de ceea ce ai descoperit, iar în cazul ăsta marea mi s-a părut de nota 10! M-am bucurat ca un copil de ea! Dacă mă voi întoarce? cu siguranță vreau, dar să fie seara, să mă plimb cu trăsura... doar că mai vreau în atâtea alte locuri! tu știi cum e!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[14.11.17 10:19:48]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc frumos! Mie mi s-a părut un loc foarte romantic! așa cu porumbei, cu mare, cu soare... recomand cu drag! :) Ca de altfel toată insula Creta. Acolo am fost și la munte nu doar la mare, am străbătut defileul Samariei, am fost în estul, nordul, sudul insulei, dar unde nu m-aș fi dus de mai aveam timp? :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[14.11.17 11:58:37]
» mesaj pers

   Frumos articol! Minunate fotografii!

   FELICITĂRI! Citit, vizionat din votat cu plăcere.

   Mulțumesc frumos pentru plimbarea pe malul mării, pentru peisajele frumos colorate cu rozul leandrilor înfloriți, acum când pe la noi prin țară totul e gri și plouă într-una, tristețe bacoviana de toamnă rece și umedă.

   Călătorii plăcute!

   P. s. dacă mai ai materiale pentru articole călduroase, te aștept să le așterni și să ne încălzești cu ele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[14.11.17 13:54:41]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Mulţumesc frumos! Sper ca în limita timpului să mai pot povesti despre locurile care m-au fermecat. O oază de soare şi căldură e binevenită oricând, mai ales în iernile noastre reci!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[14.11.17 19:54:31]
» mesaj pers

   @maryka: Ce-mi faci tu? În loc să mă gândesc la cârnați, sarmale, Moș Crăcilă, adulmec briza care e la o depărtare de numai 7 luni :D

   Of!

   :* Felicitări, m-ai făcut să visez, să plutesc pe ritmurile unei melodii superbe, să privesc culorile mării din pozele tale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[14.11.17 20:46:51]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Mulțumesc! Eu doar te-am dus cu gândul înapoi în Creta! Știu că ți-a plăcut! Și acum e frumos să ne reamintim, ne încălzim la gândul verii...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.12.17 07:50:22]
» mesaj pers

   @maryka:

   E frumos când poți să treci peste toate relele și să visezi la vara care vine citind un articol ca al tău!

   Sper că deja ești în hărți, planuri și calcule grecești! Succes pentru alegerile de vara viitoare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[05.12.17 10:16:25]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulțumesc frumos!

   Despre hărți? cu siguranță! Aștept doar vara...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [14.10.19 04:59:25]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[44] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Farul nou, reconstruit în 2005, Chania. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920926">Şterge vot</a></div><span id="v9920926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Farul nou, reconstruit în 2005, Chania.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Undeva la capătul cel mai de vest al Chaniei, am ajuns la mare... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920928">Şterge vot</a></div><span id="v9920928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Undeva la capătul cel mai de vest al Chaniei, am ajuns la mare...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Spectacolul mării la Chania. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920929">Şterge vot</a></div><span id="v9920929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Spectacolul mării la Chania.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Fântâna arteziană, cu un ”iz” mai modern. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920931">Şterge vot</a></div><span id="v9920931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Fântâna arteziană, cu un ”iz” mai modern.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] O plimbare pe lângă zidurile cetății. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920932">Şterge vot</a></div><span id="v9920932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] O plimbare pe lângă zidurile cetății.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Își caută perechea, oare o va găsi? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920934">Şterge vot</a></div><span id="v9920934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Își caută perechea, oare o va găsi?
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] O mare înspumată. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920935">Şterge vot</a></div><span id="v9920935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] O mare înspumată.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Clădirile frumoase din orașul vechi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920937">Şterge vot</a></div><span id="v9920937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Clădirile frumoase din orașul vechi.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] În interiorul zidurilor, cetatea Firkas. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920938">Şterge vot</a></div><span id="v9920938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] În interiorul zidurilor, cetatea Firkas.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Pe lângă alei tufe de flori parfumate. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920940">Şterge vot</a></div><span id="v9920940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Pe lângă alei tufe de flori parfumate.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Micul foișor unde au poposit porumbeii... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920941">Şterge vot</a></div><span id="v9920941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Micul foișor unde au poposit porumbeii...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Pe drumul spre Chania, câteodată pe lângă mare... oprim să mai vedem marea. Cât e de frumoasă și albastră... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920943">Şterge vot</a></div><span id="v9920943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Pe drumul spre Chania, câteodată pe lângă mare... oprim să mai vedem marea. Cât e de frumoasă și albastră...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Alte tufe de flori... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920944">Şterge vot</a></div><span id="v9920944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Alte tufe de flori...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Locul steagului pe cetate. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920945">Şterge vot</a></div><span id="v9920945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Locul steagului pe cetate.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Unii pescuiesc... alții, nu... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920946">Şterge vot</a></div><span id="v9920946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Unii pescuiesc... alții, nu...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Florile frumoase, decorează marginile falezei... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920948">Şterge vot</a></div><span id="v9920948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Florile frumoase, decorează marginile falezei...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Din nou, marea... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920950">Şterge vot</a></div><span id="v9920950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Din nou, marea...
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Nava de croazieră din portul Souda. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920951">Şterge vot</a></div><span id="v9920951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Nava de croazieră din portul Souda.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] pe alee, pe lângă mare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920953">Şterge vot</a></div><span id="v9920953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] pe alee, pe lângă mare.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Ziduri masive. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920954">Şterge vot</a></div><span id="v9920954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Ziduri masive.
foto maryka [13.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUN-2016] și copăcei interesanți. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920956">Şterge vot</a></div><span id="v9920956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] și copăcei interesanți.
foto maryka [13.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] Am Fost Acolo! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920957">Şterge vot</a></div><span id="v9920957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] Am Fost Acolo!
foto maryka [13.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] Arhitectură Chania. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920958">Şterge vot</a></div><span id="v9920958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] Arhitectură Chania.
foto maryka [13.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] Imagine spectaculoasă de pe drumul spre Chania. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920960">Şterge vot</a></div><span id="v9920960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] Imagine spectaculoasă de pe drumul spre Chania.
foto maryka [13.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2016] Da, farul trebuie fotografiat, musai... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920961">Şterge vot</a></div><span id="v9920961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2016] Da, farul trebuie fotografiat, musai...
foto maryka [13.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[44] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13406920433 sec