83128 
nu sunteţi logat. - LOGIN
(Alte) Mănăstiri și biserici din Bucovina

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.11.2017
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Sf. Mina — sfântul păgubiților. Mănăstirea de la Roșiori-Suceava


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Nu voiam să mai scriu dar, uite, m-am sucit! Again, dar asta nu ar trebui să vă mire, știți doar despre mine că-s statornic, ca apa-n vad! Nu, n-o fac cu răutate, dar, în ultimul timp am văzut că @danaeldreny a-nceput să scrie și, din pur spirit de competitivitate, m-am decis să nu mă las depășit fără o oarecare luptă, că ea e prima de-mi poate amenința poziția de mare scriitor. Nu știu pe ce loc îs în clasamentul de-l face @Cornel, că eu, ca fost polițist, știu să număr până la doi, e și simplu, cu ”doi” începe număratul, nu?

Oameni buni, țiu să v-anunț că, nu știu voi dar eu am pățit o mare bucurie: am cetit în horoscop că, în imediata apropierea de timp urmează să mă îmbogățesc ! Da, nu trebuie să vă ofticați, cu toții ați dat din voi că, vai, ce prieteni suntem, deci, dacă-i așa, bucurați-vă pentru mine!

Cică Nostradamus a prezis asta despre zodia de-s io născut în ea, deci, ați înțeles, da, Nostradamus, frate!

De aceea, de ceva vreme, nu mai fac nimic, aștept să-mi vie purcoiul ăla de bani în cap, să văd și io cum e să fii Becali ! Dac-ar da Doamne-Doamne să se-ntâmple aievea, ha, ăia de scrieți pe-aicea, îmi pare rău de voi, mutați-vă pe alt site! Eu, după ce o să am bani, o să scriu despre călătorii pe Planeta Marte, Jupiter și alți Saturni și Uranuși, doar așa, ca să iau ”IS+” și ”MG”, să mă umplu de puncte, iar voi, de invidie, hi, hi, hi!

Nu râdeți, averea de urmează s-o am, stă să vie: o bancă mi-a trimis hârtii că-mi recalculează dobânda, fiin'c-a crescut ROBOR, cât de repede rămân fără serviciu, deci, ce mai, m-a pălit norocu”, ofticați-vă!

Drept e că nu am stat degeaba, m-am rugat la Doamne-Doamne, ca de ploaie pe timp de secetă, să-mi deie și mie bani cu kilu'și, iacă, stau pe poziție viitoare, ca la contra-atacul de la handbal și aștept, vă spuneam, purcoiul de bani.

Cam ca-n bancul cu ăla, bogat, de se duce la biserică și se roagă la Dumnezeu să-i dea un milion de dolari.
Lângă el, un prăpădit se ruga să primească și el, o sută de dolari.
Bogătașul, auzindu-l, bagă mâna-n buzunar, scoate două sute de dolari, i le dă săracului și-i spune:
-Na, ia banii ăștia și pleacă! Lasă-l pe Dumnezeu să se concentreze pe problemele cu adevărat importante!

De fapt, constat că noi, ”boborul” român, ne tânguim tare des la Doamne-Doamne: ”Doamne, dă-mi aia!”, ”Doamne, dă-mi și aia!”, ”Doamne, ajută-mă, când vrei Tu, în viitoarele 10 secunde!”. Și, fiind atâta cerere, normal, se construiesc și lăcașurile respective, unde să prestezi rugămințile, să te duci la icoane, să te-așezi cu fundu-n sus (poziție extrem de familiară politicienilor noștri în fața mai marilor vremii politichiei internaționale) și să-ncepi să te rogi la Dumnezeu să te scoață dintr-o grămadă de căcaturi în care te-ai băgat singur ?!

Mda, noi, poporul, avem veleități de milogi!

De ceva timp scriu pe saitul ist' și, ați văzut, scriu și despre mănăstiri. Care nu ați fost atenți, iacă, vă repet, nu sunt habotnic! Nu scriu despre mănăstiri ca și cum am cine știe ce fibrilație religioasă și, sincer, chiar nu cred că-l poci păcăli pe Ăl de Sus cu doo lumânări și trei icoane pupate ca, după ce o fi, la o adică, să-mi facă mutație în Rai. Dacă o fi să fie adevărată povestea cu Viața de Apoi, sorry for me, cred că o să mă găsiți prin cazanul cu smoală. Și, hei, nu râdeți de mine, cred că o să vă găsesc și pe voi pe-acolo! Măcar pe ăia de-ați scris din fudulie despre camerele voastre de hotel din Turcia, Grecia, Malta sau unde-ați mai fost!Fudulia e păcat de moarte, nu ? Hi, hi, hi, vă ustură ficații, așa-i?

Ho, glumeam, nu-i nevoie să mă spurcați, a vorbit invidia din mine! :p Și, da, și invidia este păcat de moarte, știu !

Oameni buni, nicăieri în România nu-s mai multe mănăstiri ca-n Bucovina! Doar în Oltenia, Maramureș, Moldova sau, pe lângă București. Dar, dacă prilejul ocaziei vă prinde prin Bucovina și vă sîmțîți cu inima-ngreunată, ce știu io, poate m-ați invidiat sau mi-ați dorit vreo moarte-n chinuri și vreți să vă ușurați sufletul , vă recomand Mănăstirea Sf. Mina din Roșiori, comuna Forăști, jud. Suceava.

Sf. Mina este și sfântul păgubiților, deci, care aveți probleme cu băncile sau, ce știu io, cămătari și alte forme de ajutor financiar, aicea-i locul!

Cum ajungem:

Păi, pe drumul spre Suceava, DE 85, în satul Roșești, făcând pe o ramificație la dreapta, cale de un kilometru, pe un drum tare bine asfaltat.

Mănăstirea este construită pe un loc înalt, cunoscut sub denumirea de «Dealul bisericii», de unde se poate vedea albia râului Moldova cu satele Roșiori, Giulești, Vadu Moldovei, Boroaia, Răucești, Drăgușeni, dar trebuie s-aveți vederea limpede. Eu, unul, n-am văzut niciodată alea de-mi zicea popa de l-am găsit acolo, pe post de ghid.

De ce s-ajungem aicișa?

De-ambiție, din șosea se vede ditamai Mănăstirea, o turlă de-nțeapă cerul.

Cică aicea, unde se află acum construită această mănăstire, ar fi fost un schit cu hramul "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril", care a existat în perioada secolului al XIX-lea. Oameni deștepți, care n-au ce face acasă și sapă prin vechile ruine au stabilit că aicea ar fi vechi oseminte ale călugărilor de-au trăit pe vremuri și care ar fi îngropați aici Mai mult, au găsit și o cărămidă, datată din anul 1864, pe era înscris numele unui ieromonah, Porfirie, care fusese îngropat lângă peretele bisericii.

Asta ar putea să fie capcană, copiii cu care mă jucam eu, când eram mic, scriau pe toți pereții ”Cătălin e un prost ! ”. Istoria nu a dovedit, în totalitate, adevărul acestor înscrisuri, deci, mai am o șansă ! :)).

Schitul a ajuns în paragină din motive care țin de vitregia vremurilor. Săracul, dacă în secolul al XVIII-lea erau vremuri vitrege, ce să mai spunem noi de domnia lui Iliescu Voievod sau Băsescu Bey?!

Ce vedem noi dacă ne lucesc ochișorii în locul respectiv?

Ca să vedeți că nu fac propagandă religioasă, iacă, spui doar că actuala mănăstire este ortodoxă pe stil vechi. Adică, vechiștii ăștia sunt ăia de-au ceasurile în urmă cu 13 zile față de noi. Bine, normal, cei de stăm în România, ar trebui s-avem ceasurile cu vreo 80 de ani în urmă față de restul Evropei, și tot ar mai cere UE o corecție.

Dacă ajungem aici, noi vom vedea o mare și frumoasă construcție. Prea mare, chiar! Adică, o biserică mare din zid de piatră, corpuri de chilii, paraclisul din incinta stăreției, turnul-clopotniță de la intrare și zidul înconjurător de piatră.

”Catapeteasma, baldachinul Sfintelor Moaște și stranele din interiorul bisericii sunt făcute din lemn de stejar. Deși nu este finalizată construcția sa, s-a început să se slujească deja în biserica mare, cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Mina". La data de 9 februarie 2003, s-a celebrat o liturghie arhierească la care au participat un sobor de preoți și numeroși credincioși, cu acest prilej mănăstirea primind o sfântă raclă cu părticele din moaștele Sf. Mare Mucenic Mina, Sf. Ierarh Vasile cel Mare, Sf. Ierarh Glicherie Mărturisitorul, Sf. Sfințit Mucenic Haralambie și Sf. Mucenic Florian. Toate acestea au fost însoțite de Sfântul Acoperământ de pe Racla Sf. Mina din Egipt”, zice Wikipedia și, cine sunt eu, s-o contrazic?!

Și tot ea mai spune că: ”Ulterior, la 11 iunie 2003, Mănăstirea a primit Sfânta Icoană "Axionița", care fusese pictată cu 21 de ani în urmă. Peste un an, la 11 iunie 2004, s-au adus de la Ierusalim o părticică din Lemnul Sfintei Cruci și părticele din moaștele Sf. Mucenici Modest și Ermoghen. În anul următor, 2005, Mănăstirea a primit părticele din moaștele Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, Sf. Ierarh Ghenadie și Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Tot în același an, au fost aduse două icoane ale Maicii Domnului, denumite "Icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare" și "Gherontissa", care au fost cumpărate de către credincioși de la un călugăr din Sfântul Munte Athos și donate mănăstirii.

Mănăstirea are trei clopote, confecționate din staniu, argint, bronz și cupru și reprezintă Sfânta Treime. Ele au fost sfințite în iulie 2006. Inițial, mănăstirea avea un clopot de 400 kg, dar o familie din Iași a donat un clopot de peste o tonă. Ulterior, mănăstirea a mai primit încă două clopote din partea conducerii combinatului Sidex Galați, ai cărui patroni indieni, deși sunt budiști, au rămas impresionați de mănăstire. ”

 

Bun, acuma, fără nicio urmă de râs, Mănăstirea merită vizitată, dacă nu cu fior religios, măcar cu o curiozitate legată de construcția în sine.

Există acolo o comunitate de vreo 7 călugări și, din ceea ce mi s-a spus, am înțeles că această mănăstire prestează servicii referitoare la construcția de drumuri sau altele, având și o balastieră ca proprietate. Nu vreau să mă gândesc ce-are balastiera cu religia, fie și pentru faptul că, dacă tac, poate c-o să am parte de-o smoală ceva mai rece, după ce-oi închide ochii! Și, ca să vă bucurați, aflați că mănăstirea asta plătește TVA ca urmare a prestărilor de servicii efectuate. Mda, curat religie, nu?

Așa că, vă spuneam, faza cu credința la poporul român va fi de veșnică actualitate. Când ne sîmțîm noi plini de păcate, mergem, frumos, la biserică, cumpărăm un snop de lumânări, le aprindem și ne gândim că l-am fentat pe Doamne-Doamne, doar am făcut atâta fum, nu! Sau, poate ne calculează păcatele în funcție de dividente, e o posibilitate, nu ?

De fapt, suntem trași în piept, Einstein, un tip care era tare deștept, poate c-ați auzit de el, a demonstrat că nu există viață după moarte și, cam tot ceea ce a demonstrat ăsta, s-a dovedit a fi real, deci, în cazul meu, am scăpat de smoală... hm, dar, dacă, totuși, s-o fi înșelat?!

Dilemma-dilemma, nu știu să vă răspunz așa că, haidi, pa!

 

Nenea web, ținând cont de faptul că-mi vine tare greu să cred c- o să mai scriu ceva pe-aici vreme de câteva luni, te rog, vreau și io gălăgia asta: youtube Mulțumesc!

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 13.11.2017 20:32:36

Validat / Publicat: 13.11.17 21:34:11

VIZUALIZĂRI: 1424


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50000 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Ecouri PAGINATE - pag [1] din 2 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
- danaeldreny*
[13.11.17 21:42:54]
» mesaj pers

   Am mai citit o mănăstire astăzi și mi-a plăcut dar era mai la sud. Cele din nord au conotații speciale pentru mine.

   Cu un zâmbet pierdut observ că articolul nu mai începe cu un banc dar mi-e mare surpriza să-mi întâlnesc numele în primele rânduri și foarte tare mulțumesc pentru așa onoare... :)

   dacă am tulburat lumea prin tăcere pot încerca să mă scuz pretextând că multe-am trecut toamna asta - -i doar o încercare, nu-i musai să aibă și succes...

   Mă impresionează și mă onorează (și mă emoționează) așa atenție și trimit în feedback multe aprecieri... :)

   Îmi place articolul, mănăstirea e frumoasă și, cu adevărat, cele sfinte mă impresionează tot mai mult în ultima vreme...

   Și de-mbogățire - numai de bine! Urmează vremuri mult mai bune pentru toată lumea :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- krisstinna
[13.11.17 22:02:19]
» mesaj pers

   Yersi, îmi vine să te pup!

   Dar nu o fac, doar îți mulțumesc frumos :)

   De ce?

   Păi nu le am cu mănăstirile, le vizitez dacă îmi ies in cale, dacă îmi sar in ochi. DAR...

   Ai început cu Doru Stănculescu, s-a furnicat pielea pe mine, l-am ascultat sâmbată live la Sala Palatului, a apărut cu muzicuța lui fermecată, m-a fascinat, am cântat și am plâns, așa-i la bătrânețe, devii mai dificil:(, îți amintești de muzica din tinerețe.

   Eu ajung in iad, acolo e cald pentru că arde focul, pot fuma, sunt încântată :D

   Ne vom întâlni acolo, doar ai fost polițist nu ușă de biserică :)

   Nu te speria, vom fi alături de toți politicienii și alături de toți popii, nu vom fi singuri, ne vom distra.

   Amuzantă prima parte, te felicit pentru ca ai avut ideea de a ne încânta iar cu literele tale.

   Mulțumesc!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.11.17 02:58:29]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Ei, nu te mai alinta, ți-am spus deja, long time ago, că scrii tare frumos! Nu, nu arăta cu deștu’ spre mine, nu-i frumos!

   Faza cu bogăția e de mare interes, dacă poți s-o grăbești, just do’it! Dar, tare cred că nu știi ni’ca de-adevărat, doar îți dai cu presupusul!

   Și, da, vine iarna, pune mâna și scrie, mă ai arvunit de cititor! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.11.17 03:05:14]
» mesaj pers

   @krisstinna: Sanchi, dacă nu trăiți primul impuls degeaba-l faceți public! În apărarea mea aduc faptul că niciunuia din cei pe care-i cunosc nu-i vine să mă pupe! De ziua mea, cei mai curajoși dau mâna cu mine, prin ușa întredeschisă! Ce vrei, trăiri estetice diferite!

   Nu vă-ncânt cu literele mele pe niciunul, ești tu drăguță (chiar ești!) și vrei să-mi dai incredere-n mine!

   Dar, da, cu Doru Stănculescu am nimerit-o, dar, a nimerit orbul Brăila, nu-i așa?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maria55
[14.11.17 08:08:28]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   1. Eu mă bucur pentru tine, deci fac parte din categoria_prieteni!

   2. Esti pe locul 30 si mă oftic😂 dar bine ca recunosc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 08:25:29]
» mesaj pers

   @maria55: 1. vom fi mereu prieteni, măcar virtual!

   2. Da, și eu mă oftic că sunt (abia) pe locul 30!!! 😫

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[14.11.17 09:12:54]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Astăzi... o zi obişnuită de toamnă, fără soare, fără câştiguri, fără rate la bancă dar şi fără bani în cont sau portofel... =)), încerc să fiu calmă... după cumplita zi de ieri 13... Nu mi se întâmplă în fiecare zi de 13 dar şi când îşi bagă dracul coada... la mine se lasă la final cu plâns... 33 de ani de muncă şi simt că tot merge de-ancurulea!!!

   Cred că dacă mă rog şi la Doamne, Doamne tot nu mă ajută.

   Nu sunt pesimistă de obicei... cred că am ru o perioadă mai neagră.

   

   Aştept să ne inviţi la marea petrecere AFA după ce primeşti marele câştig. (eu aşa aş face o mare petrecere)

   Haidi pa!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[14.11.17 09:25:51]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

Nenea web, ținând cont de faptul că-mi vine tare greu să cred c- o să mai scriu ceva pe-aici vreme de câteva luni
parca am mai auzit lozinca asta si nu te-ai tinut de ea, asa incat sper ca si acum sa se intample la fel. Acum nu te impauna vazand ca se roaga lumea de tine sa scrii, dar asa mai zambim si noi, ca zambetul e cel ce ne scoate din... :)).

   Pai daca m-as bucura si eu pentru tine inseamna ca-ti sunt prietena? Eu zic ca da, ce-i al meu e pus de-o parte si ma bucur de ceea ce am.

   Important este sa fim sanatosi si sa ne bucuram de cei din jur, asa ca ma bucur pentru tine si sper si tu pentru mine =)), lacasul prezentat e interesant construit din piatra, dar umorul tau depaseste ceea ce ai vazut.

   Sa ne auzim de bine peste indiferent cat timp vrei tu, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- RoxanaGRS
[14.11.17 09:26:39]
» mesaj pers

   Trebuie să recunosc că mi-e foarte rușine. Trec pe lângă mănăstirea asta de n-șpe ori pe an și tot timpul o admirăm din șosea (că se vede tare frumos), dar n-am intrat niciodată. Că ba e vară și suntem în pantaloni scurți, deci îmbrăcați necorespunzător, ba e toamnă și e vreme rea etc. Poate acum, că am văzut pozele tale, o să ne învrednicim s-o vedem mai de aproape.

   Cât despre restul, să dea Doamne-Doamne să ți se întâmple ce s-a prezis la horoscop :). Ținem pumnii. Eu nu mă oftic că nu-s invidioasă. Las' să aibă toată lumea. Eu vreau doar atât cât să-mi pot permite să călătoresc în toată lumea. Mă rog, nu chiar în toată, că pe la poli nu cred că aspir să merg :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- danaeldreny*
[14.11.17 10:04:27]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: La mine vin banii la ușă, deci chiar nica, așa...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 10:50:39]
» mesaj pers

   @ANILU: Probleme sunt mereu, ideea e să nu ne lăsăm copleșiți ci să-ncercăm să trecem de ele!

   De aceea spun că în toate trebuie să găsim un motiv “ să ne râdem “, de plâns avem oricând!

   Ieși un pic din cotidian, urcă-ntr-un mijloc de transport și schimbă peisajul, chiar dacă numai în București.

   Sau, acasă fiind, uită-te la o comedie,ori gătește-ți ceva ce-ți place, chiar dacă îngrașă! 😀

   Și, nu, nu-ți fă planuri cu presupusa masă de-o s-o dau : am un arici în buzunar !!! :)) :p

   Hai, ai să vezi, la vita e bella!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.11.17 10:57:07]
» mesaj pers

   @mishu: Nu știu de ce, am impresia că și Nostradamus le-a mai și dat “zbârci” cu predicțiile! Păi, la câți îs născuți de zodia mea ar trebui foarte mulți bani să-i astâmpere pe toți, mă gândesc!

   Da, ai dreptate, nu m-am ținut de cuvânt, mea culpa! Dar, acuma, străbat, așa, o fârșală, sincer, îmi lipsește starea de inițiere. S-o fi udat capsa de aprindere, de aici lipsa de zvâc!

   Nu știu dacă e umor ce scriu eu dar mă flatează că mă apreciați!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[14.11.17 11:10:32]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ce zodie spuneai ca esti? ca daca n-om fi aceeasi zodie, poate macar cineva din jurul meu e :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 12:08:21]
» mesaj pers

   @RoxanaGRS: Nu e chiar Domul din Milano ca să regreți că n-ai ajuns dar, totuși, merită văzută, mai ales că accesul e facil.

   Nici eu nu vreau la poli, am înțeles că atmosfera ar fi cam glacială, spre înghețată. Ori, mie, îmi place căldura, multă căldură.

   Nici eu nu-s invidios decât așa în limita bunului simț! 😇

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[14.11.17 17:12:32]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 17:34:17]
» mesaj pers

   @mishu: Păi, n-am spus dar sunt o zodie bună ptr bărbați: balanță. Cică, cel mai mare defect: suntem zgârciți!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 17:36:20]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Frumos, și eu sunt pensionar! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 17:38:39]
» mesaj pers

   @webmaster: Ha, ce ușor a fost! Nu trebuie, deci, să scriu despre alte planete! 😀 Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[14.11.17 18:46:48]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Mulțumesc pentru incurajari, sugestii și idei.

   Am depășit și ziua de azi la serviciu.

   Acum suntem acasă și lăsăm sec... cu un zaibar.

   Eu tot aștept petrecerea aia, unde sper să fiu invitată 😉 cu tot ariciul tău de la buzunare!!!

   Seară bună.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 19:52:37]
» mesaj pers

   @ANILU: Asta cu sugestiile e ca-n bancul cu ăla de-i mureau oile și-un altul de-i spunea ce să facă să nu-i mai moară. Cu toate sfaturile oile mor cu toatele. Auzind asta cel care tot sfătuia spune:

   - Păcat că nu mai ai oi, eu mai aveam sfaturi!

   Eu, mâine, o să-mi dau demisia... dar, nu, nu e o zi grea!

   Altfel, n-o să vezi, neam, vreo chilamba sponsorizată de mine! N-ai citit, sunt balanță, sunt zgârcit!!!

   Dar, la un zaibăr puteți să mă chemați, cred c-aș veni. Nu cu mâna goală, aș aduce și pofta de mâncare!

   E ca-n bancul cu Radio Erevan:

   -E adevărat că lui Ivan Ivanisevici Ivanov, pentru c-a depășit planul la sovhoz, i-a fost făcută cadou o mașină “ Pobeda”?

   - Mneah, nu e vorba de o mașină ci, de o bicicletă. Și, nu i-a fost făcută cadou, i-a fost furată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[14.11.17 20:02:12]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Auzi!!!

   Ne puparăm la Slanic? Parcă da, parcă nu :)

   Tu mai ții minte? Că eu aveam emoții. Bine, nu cât ale tale de mari, dar na... eu sunt pitică :D

   Tu scrie, știi că te citesc, nu te mai răsfăța :)

   Hmm... hai răsfață-te, cu toții merităm câteva clipe copilărești, nu-i așa?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[14.11.17 20:05:18]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Aaa, confirm!

   Bărbații din Balanță sunt zgârciți, dar asta e o calitate in zilele noastre :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 20:12:44]
» mesaj pers

   @krisstinna: Deci, dacă nu te-am pupat la Slănic chiar mi-i ciudă! 😔 Mai ales că Adi a mea s-o pupatără cu mai mulți ca mine, de parcă ea scrie aicișa!

   Da, în fiecare din noi e câte o zgâtie de copchil, dar asta e șansa speciei umane să reziste și să se dezvolte mai departe. Copiii au cele mai sincere trăiri, cele mai clare emoții, de aici și manifestările... copilărești!

   Iar eu sunt un mare copil! Dar, hei, știi ceva: nu mi-e rușine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.11.17 20:15:10]
» mesaj pers

   @krisstinna: 😛 Io nu-s zgârcit, sunt calculat ! Mult prea...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[14.11.17 20:36:41]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ha, ha... în sfârșit râd pe ziua de azi... sau poate și de la zaibar... dar ce mai contează.

   Recunosc, am avut zile sau perioade mai grele în viața mea, dar acum am simțit că nu le pot depăși. Norocul meu este că am un oltean lângă mine care mă iubește și mă înțelege.

   Dacă aș putea și eu mi-aș da demisia... dar nu sunt încă la pensie!!!

   Te felicit dacă tu poți să o faci 😉

   Joi, nu vii prin București, mare întâlnire AFA la Beraria H.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[14.11.17 20:46:55]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Hadi, bre, modestule! Ești pe locul 4 (2 x2) pe săptămâna de trecu și pe 19 pe 2017 cât fu pân-acum, unde io-s pe 59, respectiv 34. Deci ești mai câștigat!

   Frumoasă ctitorie aia de-o văzuși tălică, acuma să vedem cât de repede vine morman-ăla de bani!

   Cât despre iad, dacă toți prietenii mei îs p-acolo, io de ce-aș lipsi? Vorba lui @krisstinna: e cald și pot să fumez!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[14.11.17 21:02:25]
» mesaj pers

   @ANILU: Pasărea “Colibri”- Nu, sfârșitul nu-i aici!

   Dacă te-ajută, gândește-te la melodia asta, cântă Pittiș .

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[14.11.17 21:08:47]
» mesaj pers

   @Zoazore: Ei, locul din clasament nu-i vreo bortă-n cer, ai văzut că m-am retras din concursul cu premii!

   Mănăstirea este frumoasă deși, am spus-o, nu e Domul din Milano, nici măcar ăla din Koln; pe ăsta din urmă nu l-am văzut, neam, dar, mi-am închipuit io că e mai urâțel ca ăla din Milano.

   Nu, dacă ar fi să fie, n-aș prea vrea la subsol, aș tânji spre etajul I! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- danaeldreny*
[15.11.17 13:48:48]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny*
[15.11.17 14:09:13]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: povestea cu Pitiș și cu sfârșitul nu-i aici am trăit-o intens în 2005 deci am un avans considerabil;)

   Din nefericire - mintea omului care nu-i de pe urmă - am distrus ce promitea a fi un început fabulos și după un an m-am măritat - încă mai dreg la consecințe...

   Epilogul - de nu s-ar mai plânge omu' din reflex de toate treptele vieții și nu s-ar mai victimiza atât ar avea mai multă disponibilitate să vadă miracolele ce vin spre el (sau ea), o demisie mie îmi sună minunat (și nu-i o ironie) înseamnă o treaptă mai sus, am mai promovat o clasă, am mai terminat un proiect, sunt mai câștigat, mai avut, chiar nu vedeți că vă îmbogățiți?! Terminați cu lamentările, pentru Dumnezeu!

   Revin la parabola cu săgeata în arc: când viața te trage înapoi - be aware! Ceva grandios ți se pregătește!

   Asta-i legea firii și funcționează! Am trăit-o de multe ori.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[9] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Frumosul drum spre Mănăstire -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920916">Şterge vot</a></div><span id="v9920916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Frumosul drum spre Mănăstire
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Poarta de intrare-n Mănăstire -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920917">Şterge vot</a></div><span id="v9920917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Poarta de intrare-n Mănăstire
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Biserica Mănăstirii, construită din zid de piatră -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920918">Şterge vot</a></div><span id="v9920918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Biserica Mănăstirii, construită din zid de piatră
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Mănăstirea -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920919">Şterge vot</a></div><span id="v9920919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Mănăstirea
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2017] Chilii și alte acareturi -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920920">Şterge vot</a></div><span id="v9920920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Chilii și alte acareturi
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Zurgălăii... paradon, clopotele -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920921">Şterge vot</a></div><span id="v9920921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Zurgălăii... paradon, clopotele
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Catapeteasma bisericii -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920922">Şterge vot</a></div><span id="v9920922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Catapeteasma bisericii
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Intrarea-n altar -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920923">Şterge vot</a></div><span id="v9920923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Intrarea-n altar
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Big Brother -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920924">Şterge vot</a></div><span id="v9920924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Big Brother
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[9] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.132747888565 sec