83107 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Hadâmbu [Mironeasa, IS]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.11.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
500 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Schitul din Dealul Mare sau Mănăstirea Hadâmbu


Urmare de aici

Pentru excursia nostră din mai a. c., la Iași, ne-am făcut un plan cu ceea ce am dori să vizităm în răstimpul șederii noastre acolo, dar și în drum spre orașul studenției nostre.

Astfel că, la sfaturile unor prieteni, am luat drumul Iașului, cel pe care-l cunoșteam așa de bine, până la Vaslui (prin Tecuci – vezi în review-ul “Iași - oraşul studenţiei noastre (2) partea versificată de la final), însă de aici părăsim binecunoscutul și mult circulatul DN24, cale ce trece pe lângă Movila lui Burcel, luând-o pe mai puțin circulatul DN15D și apoi pe DJ248 prin Rateșu Cuzei. Scopul acestei devieri? Acela de a vizita Schitul din Dealul Mare sau Mănăstirea Hadâmbu.

Reținerea legată de calitatea drumului pe această rută, ne-a fost repede înlăturată, pentru că și pe aici șoseaua este la fel de bună ca și pe DN24. În plus fiind mai puțin circulat sporul la deplasare a fost superior.

Pentru a ajunge la obiectivul menționat, venind dinspre Bârlad, imediat ce se intră în Vaslui, la bifurcația din dreptul stației OMV și a Centrului de Afaceri, nu se face dreapta spre Iași, cum arată indicatorul rutier, ci se merge drept înainte spre Roman, Negrești, pe str. Ștefan cel Mare, iar la primul sens giratoriu se menține direcția înainte spre Roman - Negrești.

După cca. 25 km. de mers pe DN 15D, ajungem la o intersecție cu indicator rutier care ne arată drumul spre Roman (la stânga), însă noi urmăm calea tot înainte (”Înainte, că înainte era mai bine! ”) pe DJ 248. Mai parcurgem încă vreo 25 km., de drum plăcut, încadrat în unele zone de păduri de foioase și în Mogoșești, ajungem într-o altă intersecție cu indicator stânga “Vizitați Mănăstirea Hadâmbu – 15 km. ”.

Sosim cu bine la obiectivul ce ne-am propus să-l vizităm. Ne întâmpină o parcare generoasă ca mărime (probabil că numărul credincioșilor ce vin aici la diverse sărbători este destul de însemnat), cu o fântână și o troiță ce parcă ne urează bun venit și un steag tricolor.

Situată într-o zonă parcă izolată de lume, cu sate sărăcăcioase, între dealuri și păduri întinse, mănăstirea, ce-ți apare brusc în față la capătul unui drumeag ce iese din drumul communal ce trece prin cătunul Schitu Hadâmbu, este considerată una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zona Iașilor.

Lăcașul de cult este, dacă putem spune așa, la a treia generație de biserici edificate pe acest loc.

Prima a fost o bisericuță de lemn construită, se pare, în vremea lui Alexandru cel Bun. Cam două secole mai târziu, un mare boier grec, Iani Hadâmbu, ridică aici o nouă biserică, cea veche fiind afectată serios de trecerea timpului. Această biserică, ce a primit hramul "Nașterea Maicii Domnului", este construită din piatră, ca de altfel tot ansamblul mănăstiresc vechi cu ziduri groase, ferestre mici și contraforturi puternice tot din piatră, având un scop clar de apărare. Biserica este micuță cu pronaos și naos. Pisania care este scrisă în slavona veche, dăltuită în piatră și situată deasupra ușii de la intrarea în biserică, glăsuiește următoarele: “Cu voia Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, a reînnoit și făcut această biserică dumnealui Iani Hadâmbu în pădurea Iașilor din Dealul Mare unde este hramul Precistei și Născătoarei de Dumnezeu în zilele lui Io Ghiorghe Ghica Voievod, în anul 7169 (1659), septembrie 8”. Ușa de la intrare este masivă, făcută din metal având sculptată o icoană cu Maica Domnului.

Întreaga construcție a acestei vechi mănăstiri arată că a fost construit ca un complex monahal fortificat, cu diverse amenajări defensive, reprezentative pentru arhitectura moldovenească a vremii. Zidurile sunt groase, durate din piatră, având la colțuri turnuri de apărare, așa cum se construiau cetățile din timpul acela, datorită vremurilor când năvălirile turcilor sau tătarilor, în scop de prădăciune, erau destul de dese. Curtea, de formă dreptunghiulară, are în incintă un agheasmatar și niște mici anexe, iar într-un colț al acesteia, într-unul dintre turnurile de apărare (cel dinspre biserica nouă), este amenajat un locaș de rugăciune cu icoana Sf. Ioan Botezătorul unde pot fi aprinse lumânări. Intrarea în curtea vechii mănăstiri se face pe sub un turn ce are rolul și de clopotniță, dar a avut și rol de turn de apărare.

Tot acest asamblu, despre care tocmai am făcut vorbire, este monument istoric din anul 2015.

Cea de-a treia generație de construcții monahale este reprezentată de tot ce s-a ridicat în zona exterioară mănăstirii vechi. Biserica nouă, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, sfințită în 2008, amplasată în locul cel mai înalt al “Dealului Mare”, așa cum este denumit acest loc, o clădire nouă, impunătoare, cu aspect de conac boieresc, pentru chilii, stăreție și de cazare oaspeți (arhondaric), magazinul de obiecte bisericești (pangarul) și o altă clădire al cărei rol nu l-am putut identifica, însă după ce se vedea di exterior se pare că în interiopr erau spații pentru conferințe.

Însă lucrul cel mai drăguț, amenajat pentru vizitatori și nu numai, este iazul mănăstirii, dar și o micuță grădină zoologică, loc în care poți vedea diverse păsări: lebede, gâște, rațe (de curte, scufundătoare), păuni sau animale: iepuri, lame, căprioare, etc. Iazul are diverse amenajări pe maluri cu locuri de odihnă de unde poți admira în voie fauna și unte te poți odihni și relaxa după câteva ceasuri de plimbări.

Așa cum este caracteristic unei mănăstiri, spațiile verzi amenajate aici sunt deosebit de îngrijite producând privitorului o adevărată desfătare pentru ochi și suflet. Dar ceea ce nu am văzut în alte locuri așezăminte religioase, surprinzându-ne plăcut, a fost arhitectura peisagistică cu amenajări de bun gust. Numeroase plante ornamentale, în special conifere (brad, brad argintiu, molid, pin), sau arbori rășinoși (ienupăr de diferite soiuri, tisa, tuia, etc.), gazon verde crud și aranjamente din stânci cu izvor de apă, obiecte decorative diverse: figurine de animale și păsări, masă din piatră cu scaune așișderea, câteva care cu juguri pentru boi și flori.

A fost o vizită care ne-a plăcut, oferindu-ne clipe de neuitat.

Ca atare, dacă ajungeți prin zonă nu evitați să vizitați aceste locuri.

Și, ca de obicei vă zic să aveți “Drumuri bune și excursii frumoase! ”.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 12.11.2017 18:24:40

Validat / Publicat: 12.11.17 20:42:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1287


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35100 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[12.11.17 20:39:57]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.11.17 20:53:54]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[12.11.17 22:54:53]
» mesaj pers

   @Mitica49: Un obiectiv interesant pe care daca ajung in zona am sa-l vizitez si eu. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.11.17 14:45:51]
» mesaj pers

   @Mitica49: Complexul mănăstiresc de la Hadâmbu se află pe lista mea de obiective de vizitat în împrejurimile capitalei moldave. Mă gândeam că ajung aici chiar în octombrie, dar nu am mai avut timpul necesar. Ansamblul monahal datând din secolul al XVII-lea pare un pic sufocat de noile construcții apărute în preajma sa. Mulțumesc pentru prezentare și fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Mitica49
[13.11.17 14:46:29]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc! Coordonatele sunt corecte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[13.11.17 14:54:07]
» mesaj pers

   @mishu: @tata123:

   Mă bucur că am ținut cont de recomandarea făcută de prietenii mei de a vizita Mănăstirea Hadâmbu. Vă fac, cu drag, aceiași recomandare, mergeți să vizitați și nu veți regreta. În plus dacă doriți să mergeți la Iași, alegeți ruta pe care am făcut-o noi, este șosea bună, priveliști frumoase, distanța la fel ca și DN 24, în plus mai puțină aglomerație pe șosea.

   Mulțumesc pentru lectură și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[29.11.17 08:47:11]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Interesant, n-am vazut-o desi au fost niste ani cand am hoinarit prin zona. P05, ii plac teribil usile bisericilor vechi și chiar usile sunt cele care nu-mi scapa la o vizita.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Mănăstirea Hadâmbu - parcarea -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920463">Şterge vot</a></div><span id="v9920463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Mănăstirea Hadâmbu - parcarea
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Biserica veche Nașterea Maicii Domnului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920464">Şterge vot</a></div><span id="v9920464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Biserica veche Nașterea Maicii Domnului
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Agheasmatarul bisericii vechi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920465">Şterge vot</a></div><span id="v9920465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Agheasmatarul bisericii vechi
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Curtea mănăstirii vechi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920466">Şterge vot</a></div><span id="v9920466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Curtea mănăstirii vechi
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Ușa bisericii vechi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920467">Şterge vot</a></div><span id="v9920467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Ușa bisericii vechi
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Biserica veche - pronaos -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920468">Şterge vot</a></div><span id="v9920468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Biserica veche - pronaos
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Turnul clopotniță și zidurile mănăstirii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920469">Şterge vot</a></div><span id="v9920469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Turnul clopotniță și zidurile mănăstirii
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Zidul și turn de colț -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920470">Şterge vot</a></div><span id="v9920470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Zidul și turn de colț
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Vedere generală a incintei vechii mănăstiri -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920471">Şterge vot</a></div><span id="v9920471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Vedere generală a incintei vechii mănăstiri
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Turn de apărare al bisericii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920472">Şterge vot</a></div><span id="v9920472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Turn de apărare al bisericii
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Troița din interiorul turnului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920473">Şterge vot</a></div><span id="v9920473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Troița din interiorul turnului
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Icoana Sf. Ioan Botezătorul -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920474">Şterge vot</a></div><span id="v9920474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Icoana Sf. Ioan Botezătorul
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Turnul clopotniță al bisericii - vedere din exterior -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920475">Şterge vot</a></div><span id="v9920475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Turnul clopotniță al bisericii - vedere din exterior
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Turnul clopotniță al bisericii și muzeul bisericesc - vedere din interiorul curții bisericii vechi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920476">Şterge vot</a></div><span id="v9920476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Turnul clopotniță al bisericii și muzeul bisericesc - vedere din interiorul curții bisericii vechi
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Tăblița indicatoare 'Monument istoric' -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920477">Şterge vot</a></div><span id="v9920477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Tăblița indicatoare "Monument istoric"
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Biserica nouă Acoperământul Maicii Domnului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920478">Şterge vot</a></div><span id="v9920478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Biserica nouă Acoperământul Maicii Domnului
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - vedere dinspre parculeț -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920479">Şterge vot</a></div><span id="v9920479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - vedere dinspre parculeț
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - naosul -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920480">Şterge vot</a></div><span id="v9920480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - naosul
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - catapeteasma -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920481">Şterge vot</a></div><span id="v9920481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - catapeteasma
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - vedere din pronaos -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920482">Şterge vot</a></div><span id="v9920482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - vedere din pronaos
foto Mitica49 [12.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - picturi din pronaos -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 12.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920483">Şterge vot</a></div><span id="v9920483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Biserica Acoperământul Maicii Domnului - picturi din pronaos
foto Mitica49 [12.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.593055963516 sec