83099 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Soroca și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.11.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
20 eu/ pers.
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De vorbă cu fiul baronului Artur Cerari pe Dealul Ţiganilor din Soroca


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După ce am vizitat cetatea Soroca autocarul a urcat o pantă şi a oprit pe Dealul Ţiganilor, parte integrantă a oraşului. Acesta este un cartier de case opulente cu câteva etaje, din păcate neterminate. Aspectul cartierului este destul de dezolant pentru că pare nelocuit, rar întâlneşti un om pe stradă, nici un copil la joacă, străzile sunt desfundate, asfaltul şoselei găurit şi crăpat iar curţile au puţină vegetaţie. Doar câte un câine de pripas mai hămăieşte ca să se ia în seamă.În anii ´90 după proclamarea republicii şi dezintegrarea Uniunii Sovietice climatul socio- economic a fost propice pentru afaceri. Ţiganii au profitat de desmembrarea fabricilor care au fost vândute la fier vechi şi au început afacerile cu mogulii ruşi şi ucrainieni.

A apărut un boom imobiliar în urma căruia în Soroca pe Dealul Ţiganilor a început construcţia de palate. La nivelul anilor 90, valoarea unei case cu etaj de mărime medie era de 70000 dol. Dorinţa de a-ţi etala bogăţia, de a arăta că ţi-ai depăşit vecinul sau ruda apropiată a făcut ca fără excepţie aceste case să fie opulente, cu arhitectură deosebită. Nu intră în discuţie proporţiile sau bunul gust ci doar imperativul ˝să rupă gura târgului˝ sau ˝să crape fierea în cumătru.˝Aşa au apărut clădiri emblematice copii ale Capitolului din Washington sau a teatrului Balşoi din Moscova, deasemeni neterminate.

Casele sunt împodobite cu balcoane, coloane, stâlpi, statui de animale, îngeraşi şi ca stil nu se aseamănă cu palatele romilor de la noi. După câţiva ani, afacerile au intrat într-o pantă descendentă şi proprietarii ţigani s-au văzut nevoiţi să pună lacăte la porţi şi să plece în lumea largă în căutarea unui trai mai bun. Şi-au luat şi copiii după ei şi de aceea cartierul nu pare a avea viaţă. Astăzi 90% din ţiganii din Soroca ˝lucrează˝ afară (am folosit special acest termen).

Populaţia stabilă este redusă la câteva sute de bătrâni din cauza emigraţiei masive. Puţinii care au rămas trăiesc în nişte cocioabe construite în curţile palatelor neterminate.Nicăieri nu am văzut o asemenea discrepanţă între opulenţă şi sărăcie lucie. Conform recensământului din 2004 în Soroca din 28000 locuitori, 1500 erau ţigani. Întretimp datorită natalităţii mari în raport cu cea a moldovenilor, ţiganii s-au înmulţit ajungând neoficial la 10000. După ce am ˝admirat ˝câteva case de pe şoseaua principală am intrat pe o străduţă neasfaltată, nepietruită- vai mama ei! - cu trotoare desfundate şi numai petice.

Ne-am oprit în faţa unei case de cărămidă roşie cu două etaje care era locuinţa baronului Artur Cerari, starostele ţiganilor din fosta Uniune Sovietică. În curtea în care se intra printr-un portal ogival erau câteva maşini. Mai târziu urma să aflăm că fuseseră ale foştilor preşedinti ai URSS Andropov şi Mihail Gorbaciov. Ghidul a oprit grupul şi după câteva minute de vorbit la telefon ne-a spus ˝Nu intrăm. Nu are cine să ne primească, baronul e în afară iar soţia lui este plecată de acasă.˝

Imediat a ieşit din curte un bărbat bine făcut, tatuat, cu vârsta cuprinsă între 35-40 ani. Ni s-a recomandat. Era fiul baronului Artur Cerari. Tatăl său a fost ales cu 98% din voturile tuturor ţiganilor din Moldova, Ucraina şi Rusia Pentru a deveni rege mai sunt nişte demersuri de făcut dar se speră că de 8 aprilie ziua Internaţională a Rromilor acestea să fie finalizate. Artur este fiul baronului Mircea trecut la cele veşnice şi iată că interlocutorul nostru devine al treilea succesor al dinastiei ţigăneşti. Vorbea limba română impecabil ceeace m-a dus cu gândul că are o ureche muzicală de excepţie aşa cum toţi membrii etniei o au.

˝ În anii 80 primii doi milionari din URSS au fost din Soroca, din familia mea. Tatăl meu, în timpul cooperativelor făcea bani din comerţul cu lenjerie. Cum s-a dat drumul la construcţii particulare după 1990, ţiganii au început să-şi ridice case. Treaba a mers un an-doi, oamenii nu au mai avut bani, şi-au lăsat casele neterminate, au închis porţile cu lacăte şi au plecat în Europa să se descurce. Din când în când mai vin, mai ridică o coloană sau o statuie cu îngeraş şi când termină banii pleacă iar˝. Din ce trăiesc? ˝Din bani, că făcutul de bani este talentul nostru. Spre ce privim? Spre Rusia că numai acolo ne mai merg afacerile.

Cu Românii nu vrem să ne unim pentru că ne-au deportat şi exterminat în Transnistria pe timpul lui Antonescu iar acum înafară de cărţi şi lozinci n-am primit nimic de la ei. Noi suntem aici din timpul lui Stefan cel Mare, ţara ne aparţine şi dacă am chema toată suflarea ţigănească din lume, am fi mai mulţi decât moldovenii, poate şi decât voi românii. Noi, fierari din tată în fiu am făcut armele domnitorilor şi ale oştilor moldoveneşti˝.

În tot ce spunea se vedea grandomania specifică etniei provenită poate şi dintr-un şir de complexe.Vorbind despre situaţia de astăzi a romilor a găsit o justificare şi o scuză. ˝Ţiganii sunt acuzaţi că fură. Din ce să trăiască? Nu sunt locuri de muncă şi foarte puţini au pensie. Şi cu o pensie de 100 lei (22 lei RON) ce să faci? Fură de –ale gurii să-şi hrănească copiii pe când cei de sus fură cu milioanele. Copii mulţi ne dă Dumnezeu, cum să-i lepădăm? Era mai bine cu comuniştii că toţi ne descurcam fără să ne părăsim ţara˝.

O altă personalitate a ţiganilor din Soroca este Robert Cerari, judecător în stabor, membru în Consiliul Local al oraşului Soroca, vice preşedinte al asociaţiei Bare- Rom. Robert Cerari are o afacere prosperă cu cereale şi se mândreşte că nu a emigrat. Şi-a construit casa după imaginaţia lui şi locuieşte împreună cu cei cinci copii şi familiile lor. Nu şi-a lăsat fetele să se căsătorească înainte de 15 ani iar pe băieţi i-a trimis la şcoli în Rusia. Ghidul ne-a spus că îm mass media se vehiculează că veniturile familiei Cerari ar fi undeva între 20-40 mil eu/ an dar e posibil ca şi aici să funcţioneze exagerarea ţigănească. Cert este că la moartea baronului Mircea Cerati, trupul acestuia a fost îmbălsămat şi ţinut într-un pat de ghiaţă 40 de zile ca să fie suficient timp pentru ca ţiganii din toată lumea să-şi ia rămas bun. Sicriul adus din Italia a costat 14000 dol iar în cavou au fost puse un calculator cu imprimantă şi fax, un televizor, un pistol, o sticlă de whiskey şi un set de lame Gilette.

Am părăsit Dealul Ţiganilor cu multe întrebări fără răspuns. Cum de şi-au păstrat tradiţiile,cultura şi limba deşi au fost totdeauna minoritari şi marginalizaţi? Cum spiritul nomad nu i-a părăsit străbătând Europa în lung şi lat? Totuşi se întorc la Soroca, să mai pună un ornament la palatul de acasă. Cum fiind primii capitalişti prin afacerile pe care le fac, regretă comunismul şi puterea sovietică?

WEB, dacă se poate https://www.youtube.com/watch?v=EqUMBIcXZBw -citeşte continuarea aici-

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 11.11.2017 20:39:00

Validat / Publicat: 12.11.17 08:30:16


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA
VIZUALIZĂRI: 1399


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[12.11.17 08:29:32]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[12.11.17 08:46:37]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulţumesc WEB, ca să mai înseninăm

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.11.17 09:36:00]
» mesaj pers

   @Michi:

   Senzational acest articol despre o comunitate, despre o miniritate, pe care o cunoastem intr-un fel toti romanii, dar si europenii in general. O lume altfel, o lume a palatelor, care imi amintesti de ziua cand m-a gazduit in curtea lui bulibasa din Strehaia pentru a initia un business...

   Felicitari Mama Michi pentru articolele despre Republica Moldova. Pe mine m-a fascinat si imi dau seama ca viata din Chisinau pe care o cunosc destul de bine este diferita in alte orase moldovenesti.

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- danaeldreny
[12.11.17 11:21:22]
» mesaj pers

   Foarte interesant articol, îmi place mult, obiectiv, explicit, direct...

   La întrebările de la sfârșit s-ar putea face o monografie întreagă sintetizând răspunsurile și ideile ce-mi vin în minte ar putea umple multe pagini dar mai pe scurt e uneori mai sănătos.

   În orice caz, pe ansamblu, mie îmi pare o lectură de exceptie ;)

   Cu foarte multe felicitări :)

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Mihai18
[12.11.17 16:41:59]
» mesaj pers

   Interesant reviewul și ancorat în realitate.

    Ați fost curajoasă ca să scrieți asemenea review. Astfel, cândva, într-un ecou despre Paris, am scris că există acolo și o faună care umbrește faima Parisului, din faună făcând parte și țiganii noștrii. În secunda 2, Web de serviciu a șters cuvântul țigani și a scris rromi. Cu dv. a fost lord.

    Eu m-am născut și am copilărit într-o mahala a Ploieștului și am bătut mingea din cârpă pe maidan, cu copii români și rromi, atunci noi nu făceam diferența. Și când m-am făcut mare, în serviciu, am avut dea-face cu ei. Pot scrie multe despre această etnie, cu rele dar și bune, însă nu este cazul și locul acum.

    Ați scris un review bun.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Intrarea în cartier -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920216">Şterge vot</a></div><span id="v9920216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Intrarea în cartier
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920217">Şterge vot</a></div><span id="v9920217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [SEP-2017] Casa Albă neterminată -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920219">Şterge vot</a></div><span id="v9920219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Casa Albă neterminată
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [SEP-2017] Casă neterminată -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920220">Şterge vot</a></div><span id="v9920220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Casă neterminată
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920222">Şterge vot</a></div><span id="v9920222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920225">Şterge vot</a></div><span id="v9920225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920226">Şterge vot</a></div><span id="v9920226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920227">Şterge vot</a></div><span id="v9920227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Stradă desfundată care duce la palatul baronului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920229">Şterge vot</a></div><span id="v9920229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Stradă desfundată care duce la palatul baronului
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Un palat aproape terminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920230">Şterge vot</a></div><span id="v9920230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Un palat aproape terminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Palat locuit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920232">Şterge vot</a></div><span id="v9920232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Palat locuit
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2017] Grupul nostru de turişti în faţa locuinţei baronului Cerari -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920233">Şterge vot</a></div><span id="v9920233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Grupul nostru de turişti în faţa locuinţei baronului Cerari
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Palat cu garaj -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920234">Şterge vot</a></div><span id="v9920234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Palat cu garaj
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2017] Poarta de intrare în palatul baronului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920235">Şterge vot</a></div><span id="v9920235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Poarta de intrare în palatul baronului
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Fiul baronului Artur Cerari explicându-ne de ce nu vrea cu România -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920236">Şterge vot</a></div><span id="v9920236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Fiul baronului Artur Cerari explicându-ne de ce nu vrea cu România
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Întrebări puse de ghid -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920237">Şterge vot</a></div><span id="v9920237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Întrebări puse de ghid
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Pe strada principală -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920238">Şterge vot</a></div><span id="v9920238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Pe strada principală
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Un palat aproape terminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920239">Şterge vot</a></div><span id="v9920239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Un palat aproape terminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Casă locuită cu perdele la ferestre -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920241">Şterge vot</a></div><span id="v9920241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Casă locuită cu perdele la ferestre
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920242">Şterge vot</a></div><span id="v9920242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Palat ţigănesc neterminat
foto Michi [11.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [SEP-2017] Ne aşteaptă autobuzul să plecăm mai departe. -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920244">Şterge vot</a></div><span id="v9920244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Ne aşteaptă autobuzul să plecăm mai departe.
foto Michi [11.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.25914978981 sec