83092 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.11.2017
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
600 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • I-am îmbrățișat cu privirea!


  Urmare de aici

  Am fost acolo, la picioarele lor, am fost și am îmbrățișat cu privirea străbunii noștri daci, aflați în imensa Grădină Boboli, Florența.

  În ziua destinată vizitării acestui obiectiv, am pornit de dimineață de la hotelul Erina, în ideea că voi avea de căutat mult în imensitatea verde, așa cum văzusem harta de prezentare. Biletul de intrare ce cuprindea Museo degli Argenti, Galleria del Costume, Museo delle Poecellane și Giardino Boboli l-am procurat în mod special pentru grădină, unde aflasem de existența acestor statui de daci...

  Muzeele în sine mi-au luat ceva timp, în special argintăria și porțelanurile, dar gândul îmi era permanent la ei, de teamă că nu-i voi găsi așa ușor.

  Intrăm în grădina cu spații largi, grădină aflată în spatele Palatului Pitti, aranjată în sec. al XVI-lea, când întreg domeniul intră în posesia puternicii familii Medici. A fost aranjată de cei mai reputați peisagiști de grădini, ai timpului. Rezultatul a fost o grădină elegantă, în stil renascentist italian, cu alei, fântâni, statui, ornamente și decorațiuni la tot pasul.

  Oare unde să fie localizați bunii noștri? La un punct de informare iau broșura cu tot ce reprezintă și conține acest obiectiv, o răsfoiesc și privirea îmi cade pe două frumoase statui, așa cum erau în publicația din care aflasem despre existența lor. Sub fotografie scria Prizonieri Daci. Un moment de revoltă... știam că nu sunt cu mâinile legate! Constat că erau în apropiere!

  Am pornit în direcția indicată de tabelul cu harta mare a grădinii, în zona Esplanada Bachus. Impozanța lor m-a făcut să-i zăresc de departe și am grăbit pasul cuprinsă de nerăbdare, cu sentimentul că ne așteptau, că au simțit prezența în parc a unor urmași de-ai lor. Întâlnirea a fost de-a dreptul emoționantă!!

  I-am îmbrățișat cu privirea, fiecare fiind așezat pe câte un soclu de aprox. 2 m înălțime, din marmoră albă, decorate cu trofee pe fiecare fațetă. Pe una din ele, un roman mână un sclav dac.

  Condiția lor de daci liberi o atestă faptul că nu sunt cu mâinile legate. Lucrate în porfir, având dimensiuni considerabile (peste 2m fiecare, exclusiv soclul), fizionomii naturale și expresive, aceste statui au fost studiate de istoricul Leonard Velcescu, premiat de Academia Română pentru lucrarea sa intitulată ”Dacii în sculptura romană”, cu care autorul a obținut titlul de Doctor în Istorie, la Sorbona.

  Statuile sunt lucrate în porfir roșu inchis cu ușoare irizări de mov, capul și mâinile din marmoră albă, mâini așezate frumos una peste alta, așa cum stăteau bărbații în biserică la țară, în copilăria mea.

  Unul din daci poartă cușmă și opinci, are barbă și o vârstă considerabilă. Este demn, are prestanță și este frumos. Să fie oare Decebal?? Celălalt dac nu are cușmă, părul este bogat și răvășit, un fald al matiei sale, deteriorat. Este mai tânăr ca celălalt, cu o expresie de demnitate pe chipul resemnat. Este un bărbat tânăr și frumos.

  Firesc, se pune întrebarea de unde provin? Am citit că ultimul spațiu de expunere, înainte de amplasarea lor pe fațada palatului Pitti, a fost în Vila Medici din Roma. Dar locul lor inițial a fost în Forul lui Traian. Statuile au fost descoperite în urma unor săpături arheologice la Vila Lata din Roma, cumpărate apoi de un cardinal, membru al familiei Medici. Târziu, după decesul Anei Maria Lodovica, ultima moștenitoare a imensei averi a familiei, statuile (trei la număr, din care una din marmoră, aflată în Muzeul Palatului Pitti) au fost aduse la Florența, ambalate și transportate pe mare până la Livorno. Tot atunci au fost aduse și cele două socluri din marmoră. Voi posta o fotografie și al frumosului dac din muzeu, văzut un an mai târziu. Aduse la Florența, acestea au fost montate pe fațada palatului, dar vremurile tulburi și-au spus cuvântul, astfel că, în perioada de ocupație napoleoniană, au fost găsite în subsolul acestuia. Atunci au fost scoase la lumină și montate pe socluri, amplasate la una din intrările principale ale grădinii.

  Doresc tuturor celor ce pășesc în Florența, să aleagă varianta Boboli, să-i viziteze, pentru că ei așteaptă și se bucură să-și vadă urmașii. Întâlnirea să fie cu suflet curat!

  I-am admirat îndelung, i-am îmbrățișat cu privirea și le-am spus La revedere și nu Arrivederci.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 11.11.2017 11:08:26

  Validat / Publicat: 11.11.17 16:47:57


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Veneția, Napoli, Roma, recent Milano
  VIZUALIZĂRI: 1012


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21800 PMA (din 22 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster87
  [11.11.17 16:46:24]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeele Florenței, FIRENZE (FLORENŢA)" (deja existentă pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [12.11.17 12:40:00]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Bravo, Mihaela, ai scris frumos despre străbunii noștri daci! Statuile sunt, într-adevăr, frumoase, meritau să fie scoase din subsol și puse în valoare, pe soclurile înalte ale aleilor parcului Boboli.

     Felicitări, am citit, văzut pozele și am votat, pentru că a meritat!

     Să ai o zi așa cum ți-o dorești!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [12.11.17 14:52:45]
  » mesaj pers

     @doinafil: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Și dacii vă apreciază vorbele, pentru că spiritul lor, acum, este pe AFA.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [12.11.17 17:48:11]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Un articol surprinzator si pe care l-am citit cu mare placere. Statuile sunt impresionante si lucrate cu multa migala si atentie si asta inseamna ca si si personajelor le-a fost acordata toata atentia.

     Feliciari pentru acest articol, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [12.11.17 18:57:54]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc mult. Atenția se acorda personajelor importante, ceea ce înseamnă că dacii nu erau fiștecine. Și nici porfirul nu era irosit pe oricine.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [19] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic, din Grădina Boboli -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920006">Şterge vot</a></div><span id="v9920006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic, din Grădina Boboli
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAR-2015] Dacul cel tânăr din Grădina Boboli. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920011">Şterge vot</a></div><span id="v9920011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAR-2015] Dacul cel tânăr din Grădina Boboli.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic, lucrat în porfir. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920018">Şterge vot</a></div><span id="v9920018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic, lucrat în porfir.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAR-2015] Dacul cel tânăr, lucrat în porfir. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920025">Şterge vot</a></div><span id="v9920025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAR-2015] Dacul cel tânăr, lucrat în porfir.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic. Poartă cușmă și opinci. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920030">Şterge vot</a></div><span id="v9920030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic. Poartă cușmă și opinci.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAR-2015] Dacul cel tânăr, cu chipul resemnat. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920035">Şterge vot</a></div><span id="v9920035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAR-2015] Dacul cel tânăr, cu chipul resemnat.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic. Să fie oare Decebal? -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920040">Şterge vot</a></div><span id="v9920040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAR-2015] Dacul cel vârstnic. Să fie oare Decebal?
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAR-2015] Încălțările-i, să fie oare opinci? -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920043">Şterge vot</a></div><span id="v9920043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAR-2015] Încălțările-i, să fie oare opinci?
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAR-2015] O fațetă a soclului din marmoră pe care este așezat dacul cel vârstnic. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920052">Şterge vot</a></div><span id="v9920052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAR-2015] O fațetă a soclului din marmoră pe care este așezat dacul cel vârstnic.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAR-2015] Soclul pe care este așezat dacul vârstnic -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920060">Şterge vot</a></div><span id="v9920060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAR-2015] Soclul pe care este așezat dacul vârstnic
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAR-2015] O fațetă a soclului pe care este așezat dacul cel tânăr. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920065">Şterge vot</a></div><span id="v9920065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAR-2015] O fațetă a soclului pe care este așezat dacul cel tânăr.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAR-2015] Fațetă a soclului din marmoră pe care este așezat dacul cel tânăr. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920067">Şterge vot</a></div><span id="v9920067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAR-2015] Fațetă a soclului din marmoră pe care este așezat dacul cel tânăr.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAR-2015] Amplasarea celor doi daci, la una din intrările în Parcul Boboli. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920070">Şterge vot</a></div><span id="v9920070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAR-2015] Amplasarea celor doi daci, la una din intrările în Parcul Boboli.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAR-2015] N-am putut să-l îmbrățișez, decât cu privirea! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920076">Şterge vot</a></div><span id="v9920076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAR-2015] N-am putut să-l îmbrățișez, decât cu privirea!
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAR-2015] Revederea după un an! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920079">Şterge vot</a></div><span id="v9920079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAR-2015] Revederea după un an!
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAR-2015] Revederea după un an, cu dacul cel tânăr! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920081">Şterge vot</a></div><span id="v9920081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAR-2015] Revederea după un an, cu dacul cel tânăr!
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAR-2015] După un an iarăși, La revedere! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920084">Şterge vot</a></div><span id="v9920084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAR-2015] După un an iarăși, La revedere!
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAR-2015] Dacul lucrat în marmură albă, aflat în Muzeul Palatului Pitti. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920088">Şterge vot</a></div><span id="v9920088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAR-2015] Dacul lucrat în marmură albă, aflat în Muzeul Palatului Pitti.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAR-2015] Statuie de dac, aflată în Muzeul Palatului Pitti, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920091">Şterge vot</a></div><span id="v9920091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAR-2015] Statuie de dac, aflată în Muzeul Palatului Pitti, Florența.
  foto mihaelavoicu [11.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.155011177063 sec