82984 
nu sunteţi logat. - LOGIN
(Alte) 'Opţionale' prin/din Malta - pe cont propriu sau organizat

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.11.2017
DE
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 30.03.10
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
Gratis
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Festa Naxxar


Urmare de aici

Există bucurii în marile nimicuri ale vieţii, ale vacanţei? Sigur că da, voi râde şi mă voi minuna de fiecare lucru mărunt, nou întâlnit, sigur sunt un caz irecuperabil...

Eram în Mosta, în prima zi “cavalerească”. Aşteptam să deschidă catedrala ce-şi închisese porţile pentru prânz. Am prânzit şi noi cu 15 euro doi adulţi, ne-am omenit şi cu o bere rece. Eu mă-nchin după ce mănânc, mulţumesc Domnului pentru dar.

Mă vede o doamnă care-mi furase locul în restaurantul de unde comandasem păpica, adică nu stătuse la rând. Intră-n vorbă cu noi, eu o ignoram. Întreabă de unde suntem, trăsese cu urechea la vorbele noastre dar luase ţeapă, nu înţelegea nimic=)). A uimit-o semnul crucii mele, spunea că şi bunica ei se închina la fel. Se bucură să afle că suntem români, ea era... poliţistă. Avea peste 1.80 m înălţime, era un munte de femeie.

Trebuia să profit de ea, dacă tot mă enervase în restaurant. Astfel, am rugat-o să-mi spună unde are loc Festa în sâmbăta ce urma să vină. Răspunde ceva de neinţeles pentru mine. În afară de N, nu înţelegeam nimic:(. Adorabilă limba malteză, e sexi rău :p! Merg cu harta la poliţistă, la masă. Ea stătea pe scaun, eu în picioare, eram cât ea de înaltă=)). Harta mea e a mea, scoasă la imprimantă, plină de steluţe şi semne. Îmi pune degetul pe hârtie, Naxxar era răspunsul ei. În acelaşi timp îmi spune că în sâmbăta următoare, datorită Sfintei Sărbători a Fecioarei Maria, vor avea loc două Festa: în Mellieha şi Naxxar. O întreb unde crede că va fi cea mai cea, aveam maşina închiriată şi ne puteam răsfăţa. Răspuns... Naxxar.

Bun, am reţinut, le-am explicat tuturor ce e o Festa, vă spun şi vă povestesc şi vouă.

Festa, aşa cum şi numele divulgă secretul, este o petrecere. Dar nu orice fel de petrecere. Se sărbătoreşte un sfânt protector sau un mare eveniment. În fiecare sâmbătă, din mai până-n septembrie, de fiecare dată în alt sat, are loc o mare petrecere în aer liber. Satul care nu e nicidecum un sat ci un orăşel, se împopoţonează mai rău ca o sorcovă :). Toţi locuitorii participă cu mic, cu mare, cu beculeţe, fundiţe, steguleţe, bannere, sfinţi din carton, artificii, cântecele. Ştiţi cum sunt împodobite oraşele de Crăciun? Înmulţiţi cu o sută, o mie, un milion, acela e rezultatul. Şi asta nu e tot. Să vedeţi ce noroc pe noi, sâmbăta eram în Gozo în plimbăreală cu maşina, ne-am minunat de Festa din Victoria, am auzit tunurile, am văzut artificiile la sol, maşinile pline cu artificii pentru seară, am participat cu privirea la împopoţonări haioase. Artificiile sunt de două feluri, la sol ziua şi în aer noaptea.

Seara eram în Mellieha, vânam soarele care dorea să fugă la culcare, am ciugulit ceva delicios, am băut o bere şi am fugit cu toţii în Naxxar, cu toate că şi în Mellieha era Festa.

Ptiu, ce mă mai bombănea domnul C=)), nu găsea loc de parcare, nu vedea luminiţe, nu se agita nimeni prin sat. Ce sat frate, că Naxxar ăsta are vreo 13500 de locuitori, se află la doar 5 km de iubita Bugibba, are câteva biserici, o superbitate de catedrală, are o echipă de fotbal, multe taverne, e mare rău. Ne sucirăm, ne învârtirăm, loc alb de parcare nu am găsit. Am parcat pe galben, pe interzis, la întuneric, în faţa unui garaj, a rămas copilul în maşină, la o adică putea fugi el de la locul cu pricina. De amendă ziceam să fugă, nu de noi :D.

Mergem după miros, mirosea a carne friptă. Mergeam şi după sunete şi culori. Se auzea o fanfară, cu cât ne apropiam luminiţele erau mai multe şi mai mari.

Şi... ajungem la destinaţia finală: o mare de oameni, o mulţime de steaguri, steguleţe, statui cu sfinţi, chioşcuri cu dulciuri, o scenă, fanfara, o întreagă nebunie.

Nu credeam să văd aşa ceva vreodată, a fost cel mai impresionant moment din Malta.

Această sărbătoare ţine trei zile, punctul culminant are loc sâmbăta seara când localnicii se îmbracă de sărbătoare, se gătesc, doamnele se coafează, copiii şi bătrânii participă la procesiune, la slujba din catedrală, se bucură de revedere, ascultă fanfara şi admiră artificiile. Fără destrăbălare şi alcool, Festa este o adevărată competiţie între localităţi.

În Malta sunt vreo 20 de fabrici de artificii, este o adevărată industrie în acest sens.

Când am ajuns noi, am urmat cârdul de oameni din mijlocul străzii. În faţa mulţimii era fanfara, era în pauză, dar nu obosise ei ci acei tineri care se luptau să care un mastodont de statuie, pe Sfânta Maria, o să vedeţi în poze. De la mic la mare, toţi aşteptam ca Fecioara să fie mutată din loc. Preoţi, călugări sau ce-o fi fost ăia, copiii de la şcoala teologică, localnici îmbrăcaţi în diferite costume, toată lumea trăia intens momentul, parcă eram într-un film.

Am intrat un pic şi în Catedrala din Naxxar, era o minunăţie catifelată, îmbrăcată în interior cu haine aurii pe un fond roşu. Băncile erau pline, oamenii aşteptau slujba de după plimbarea Sfintei prin localitate.

Vis-a-vis de imensa biserică era Palatul Paraisso, o fostă cabană de vânătoare construită de Marele Maestru António Manoel de Vilhena, iar după alţi câţiva proprietari şi numeroase transformări, palatul şi grădinile sale sunt deschise publicului, am înţeles că sunt tare frumoase şi-s numai bune de vizitat, dar când am fost eu era acolo o nuntă şi n-am îndrăznit să tulbur petrecerea oamenilor. Dar puteți citi ceva și admira poze aici

Am zăbovit un timp prin mulţimea pestriţă, veselă şi coafată, am studiat oamenii şi culorile Festei, am plecat spre maşina noastră, eram foarte încântată de tot ceea ce văsusem.

N-am stat până la final, mi-ar fi plăcut dar eram îmbrăcaţi de plajă, eram cam despuiată :)), fusesem la Ramla, pe al ei nisip ca mălaiul, m-am bălăcit printre meduze, m-am căţărat prin port în Mellieha, eram de-a dreptul pur şi simplu... obosită dar bucuroasă, emoţionată de tot ceea ce văzusem.

Se poate face acestă excursie şi cu autobuzul Hop On-Hop Off sau se poate achiziţiona contra unui preţ de 15 euro/persoană de la o agenţie de turism.

Măcar o dată în viaţă, merită să vedeţi cum petrec maltezii într-o sâmbătă seara, la o Festa.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de krisstinna in 05.11.2017 08:55:48

Validat / Publicat: 05.11.17 09:27:49

VIZUALIZĂRI: 2116


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48350 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Carmen Ion
[05.11.17 09:56:16]
» mesaj pers

   @krisstinna: Bună recomandare, cum ar zice webii. Și eu vânez festas și fiestas sau cum s-or mai numi: sărbătorile sunt cel mai bun prilej de a cunoaște felul în care se distrează localnicii, așa că mă bucur că nu l-ai ratat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[05.11.17 10:29:53]
» mesaj pers

   @krisstinna:

Ptiu, ce mă mai bombănea domnul C, nu găsea loc de parcare, nu vedea luminiţe, nu se agita nimeni prin sat.
deja vizualizez imaginea! =))

   Ce articol vesel și plin de culoare!

   Până la urmă a venit și copilul?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[05.11.17 10:49:37]
» mesaj pers

   Ma intorc Cristina sa savurez reviwul mai pe la noapte.

   pupici!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[05.11.17 10:54:39]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mi-a plăcut la Festa malteza chiar dacă este prea de dimineață.

   Am simțit bucuria pe care ai trait-o în mijlocul petrecerii dar și bucuria pe care ne-ai transmis-o prin articolul ăsta despre Festa.

   Felicitări.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[05.11.17 12:59:53]
» mesaj pers

   Noi am petrecut un revelion în Malta la un hotel familial. Adevărată disatracţie. Mi-a plăcut tonusul KRISSTINEI pe care-l are în tot ceeace scrie şi este o marcă a personalităţii ei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[05.11.17 16:57:02]
» mesaj pers

   @krisstinna: Bagat la cap pentru cand i-o veni randul lu' Malta asta cu Popeye, Bluto si alte feste.

   Stop.

   Depus plangere on-line la protectia copilului pentru lasat copil in masina. Daca-l fura vreo malteza? Ha? :)))

   Stop.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.11.17 19:06:27]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Nu știu cum e in alte țări Fiesta sau Festa, în Malta doar dacă nu te interesează astfel de obiectiv turistic îl poți rata. Sau dacă nu ești în vacanță în perioada mai-septembrie și dacă nu nimerești intr-o vineri, sâmbătă și duminică. Timp de cinci luni, in fiecare Weekend, Malta aruncă in aer mii de artificii, și ziua și noaptea.

   Nu îmi imaginam amploarea acestui eveniment, mergeam printre maltezi și mă minunam, scoteam sunete de bucurie, cu toate că mă simteam cam aiurea fiind îmbrăcată in maieu și pantaloni scurți.

   Cănd eram mică, de Paște, toată lumea din satul bunicilor se gătea, se primenea. Se întâlneau la biserică, povesteau și râdeau. Cam așa era și aici, am rămas mască.

   Plus că toate, absolut toate terasele, restaurantele din centru erau super aglomerate.

   Însă luminile, procesiunea și fanfara m-au cucerit definitiv.

   Spectaculos zgomotul artificiilor de zi, pe cele de noapte nu le-am prins, eram deja obosiți.

   Îți recomand Malta, din tot sufletul.

   Mulțumesc frumos, Carmen, te pup:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[05.11.17 19:14:57]
» mesaj pers

   @Zoazore: Nuu, bebelușul era obosit de la plajă, avea telefonul descărcat, îi era foame și noi aveam nevoie de un paznic :p Totul s-a terminat cu bine, poliția era ocupată cu Festa :), nu ne-a prins, nu ne-a amendat=))

   Mulțumesc, :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.11.17 19:17:59]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Normal, ești ocupată cu “antena”=))

   :* Pup dulce, doamna polițist :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.11.17 19:21:27]
» mesaj pers

   @Michi: Sărut mâna:*

   Nu ar fi rău un Revelion Maltez, poate așa voi prinde și eu artificiile noaptea.

   Din curiozitate: le-ați văzut? Sunt spectaculoase?

   Vă mulțumesc frumos, multă sănătate vă doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.11.17 19:32:43]
» mesaj pers

   @ghisor: Când era copilul mic, in urmă cu vreo 20 de ani, îl pedepsise tatăl, adică domnul C. Adică fără desene animate, culori, acuarele, lego și antichități de-astea de pe vremea mea.

   Copilul plângea și spunea: “o să sun la protecția copilului, mă maltratezi=)) ”

   Domnul C i-a răspuns: “foarte bine, scap de cheltuieli majore! Dar, mă tem că dacă vor cerceta mai bine te vor trimite înapoi, acasă, pe capul meu=)) Când vor vedea ăia in ce condiții te lăfăi și cât ești de pufos, te vor trimite acasă! ”

   Cam așa și cu tine :)

   Copilul e copil, trebuie să asculte de părinți, așa e mersul :)

   Mulțumesc frumos, m-a amuzat ecoul tău.

   Vezi, eu am destinații scurte și ieftine, mă plimbăresc domol :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[05.11.17 19:38:47]
» mesaj pers

   @ANILU: Ups, sărisem ecoul tău, îmi place sa păstrez ordinea firească. Sunt cu telefonul în mână, scuze:*

   Mulțumesc frumos, draga mea.

   Într-adevăr, Malta m-a surprins în mod plăcut, am știut ce găsesc acolo dar mă temeam de prețuri. Nu a fost așa, din contră, prețurile sunt omenești, nu îți răscolesc stresul.

   Doream sa scriu și despre haleală dar nu cred că ar mai avea farmec.

   Te pup dulce:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran
[05.11.17 19:47:41]
» mesaj pers

   Noi n-am prins festa, dar am vizitat Palatul Parisio. Nu poti sa le ai pe toate, oricum ai face programul :) Astfel mi-a ramas Naxxar in minte si cand am citit titlul s-a aprins un beculet langa ultimul neuron ramas viu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.11.17 20:02:22]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Am descris un pic și orașul Naxxar, nu puteam scrie doar despre sărbătoare, parcă nu se cuvenea.

   Mor de ciudă că nu am văzut palatul! Dacă eram frumos îmbrăcată intram un pic. Dar am văzut mireasa cu ginerele dansând in salonul principal și m-am retras ușor.

   Bravo ție că ai reușit să vezi și Frumusețea aia, cred că merita. De fapt Naxxar merită o vizită, eu una nu m-aș plictisi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[05.11.17 22:25:03]
» mesaj pers

   @krisstinna: Măi Doamna Pretor, ia și scrie și despre haleala de-o halirăți, că știi că face bine la ochi, inimă și papile!

   Fă un efortuleț și mai încântă-ne puțin! :*:*

   L.E.-Felicitări, Doamă Pretor. Profit și-l felicit și Pe @Radu Tudoran pentru Pretoriat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.11.17 22:39:29]
» mesaj pers

   @Zoazore: Ești draguță, mulțumesc!

   Sunt in cumpănă, mai meditez dacă, încerc sa găsesc o soluție de mijloc.

   Vreau doar sa încurajez colegii care fug de Malta așa cum am fugit eu crezând ca e doar pentru cei avuți.

   Te salut cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.11.17 20:02:25]
» mesaj pers

   @krisstinna: Minunat articol, vazand pozele si citind articolul parca simteam atmosfera. O feerie si in atmosfera dar si in povestire.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[06.11.17 20:13:02]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos:*

   Da, totul a fost impresionant, altfel nu scriam, am dorit sa vă transmit bucuria și emoția mea.

   Mă învărteam ca titirezul, alergam printre oamenii din fanfară, mă pierdusem de domnul C dar nu îmi păsa: eram acolo, palpitațiile erau și ele prezente, trăiam clipa :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- teona
[07.11.17 16:44:42]
» mesaj pers

   Cred ca te-ai despartit cu greu de Festa malteza, un astfel de eveniment nu se putea rata, indiferent de cat ai alergat intr-o zi pe plajele arse de soare. Luminile, aromele, localitatea impodobita, freamatul multimii ti-au dat destula adrenalina ca sa savurezi un astfel de moment. Ți s-a potrivit perfect o astfel de sarbatoare populara. Vacante frumoase in continuare, pline de emotie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[08.11.17 06:11:23]
» mesaj pers

   @krisstinna: Nu mi-a fost greu să-mi imaginez cum a fost, noi am prins 3 sau 4 zile de carnaval în (acel) februarie în Malta! În toată Malta! ;)

   Atmosfera e extraordinară, pur și simplu peste tot vezi oameni de toate vârstele costumați care mai de care; cum ai zis și tu, absolut toată lumea participă, de la mic la mare! De artificii de zi nu-mi amintesc, or fi fost, dar cele de seară erau fabuloase, minute în șir!

   Faine festele astea! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[08.11.17 12:27:10]
» mesaj pers

   În sfârşit reuşesc şi eu să scriu un ecou, aici. l-am citit încă de atunci, am văzut şi pozele. Da, ai dreptate, parcă ar fi Crăciunul! Dar, uite ei ştiu să se distreze, cumva paşnic. Am reţinut, dacă ajung în Malta nu trebuie să ratez o Festa.

   Oricum e bine că ai prins şi aşa ceva... palatul e superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[08.11.17 13:26:51]
» mesaj pers

   @teona: Da, greu mi-a fost să plec de acolo dar am fost nevoită:(

   Mulțumesc de vizită, urări și aprecieri:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[08.11.17 13:29:06]
» mesaj pers

   @crismis: Wow! Carnaval! Acolo era de mine :)

   Mi-aș fi plăcut să văd artificiile, te cred pe cuvânt că erau fabuloase :)

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[08.11.17 13:33:38]
» mesaj pers

   @maryka: E simplu, le poți “prinde” din mai până în septembrie, scria mai sus @crismis că în februarie a prins carnavalul, deci ai toate șansele ca vacanța să-ți fie colorată ca o Festa.

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Festa în Gozo -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918025">Şterge vot</a></div><span id="v9918025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Festa în Gozo
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2017] Gozo se pregătea de Festa -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918026">Şterge vot</a></div><span id="v9918026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Gozo se pregătea de Festa
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Nenea căra artificii, Gozo -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918027">Şterge vot</a></div><span id="v9918027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Nenea căra artificii, Gozo
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918028">Şterge vot</a></div><span id="v9918028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2017] Naxxar, în fața Catedralei -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918029">Şterge vot</a></div><span id="v9918029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Naxxar, în fața Catedralei
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Naxxar, case obișnuite -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918030">Şterge vot</a></div><span id="v9918030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Naxxar, case obișnuite
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Naxxar, Festa -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918031">Şterge vot</a></div><span id="v9918031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Naxxar, Festa
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918032">Şterge vot</a></div><span id="v9918032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918033">Şterge vot</a></div><span id="v9918033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918034">Şterge vot</a></div><span id="v9918034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2017] Câteva dulciuri de vânzare, Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918035">Şterge vot</a></div><span id="v9918035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Câteva dulciuri de vânzare, Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Naxxar, intrarea în Catedrală -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918036">Şterge vot</a></div><span id="v9918036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Naxxar, intrarea în Catedrală
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Roșu și auriu, culorile interiorului -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918037">Şterge vot</a></div><span id="v9918037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Roșu și auriu, culorile interiorului
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Prin Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918038">Şterge vot</a></div><span id="v9918038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Prin Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918039">Şterge vot</a></div><span id="v9918039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2017] Luminițe, Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918040">Şterge vot</a></div><span id="v9918040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Luminițe, Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918041">Şterge vot</a></div><span id="v9918041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918042">Şterge vot</a></div><span id="v9918042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918043">Şterge vot</a></div><span id="v9918043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918044">Şterge vot</a></div><span id="v9918044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [SEP-2017] Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918045">Şterge vot</a></div><span id="v9918045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Festa Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918046">Şterge vot</a></div><span id="v9918046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Festa Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Festa Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918047">Şterge vot</a></div><span id="v9918047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Festa Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Festa, Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918048">Şterge vot</a></div><span id="v9918048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Festa, Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Festa Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918049">Şterge vot</a></div><span id="v9918049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Festa Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Festa Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918050">Şterge vot</a></div><span id="v9918050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Festa Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Festa, Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918051">Şterge vot</a></div><span id="v9918051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Festa, Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Festa Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918052">Şterge vot</a></div><span id="v9918052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Festa Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Festa Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918053">Şterge vot</a></div><span id="v9918053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Festa Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Festa Naxxar, Fecioara -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918054">Şterge vot</a></div><span id="v9918054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Festa Naxxar, Fecioara
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2017] Palatul Paraisso, Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918055">Şterge vot</a></div><span id="v9918055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2017] Palatul Paraisso, Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2017] Palatul Paraisso, Naxxar -- foto by <b>krisstinna</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918056">Şterge vot</a></div><span id="v9918056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2017] Palatul Paraisso, Naxxar
foto krisstinna [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.14647102356 sec