82859 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Elena

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.10.2017
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.17
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O zi prin Elena


Urmare de aici

Da, „prin” - nu „cu”, nici „despre” ori altceva... și asta din simplul motiv că Elena asta e un orășel din centrul Bulgariei, la cca 40 km de Veliko Târnovo, doar că se află pe albia unui alt râu și implicit se ajunge la el pe un drum care se desprinde din cel spre vechea capitală bulgară.

Elena (Елена) e un sat devenit oraș abia prin secolul XIV. Primele mențiuni scrise despre el datează din anii 1430 și 1450. A devenit un centru cultural, meșteșugăresc și comercial destul de important în timpul perioadei cunoscută ca „Renașterea Bulgară”.

Ei, cum spuneam mai deunăzi, aici ne-a adus întâmplarea în week-end-ul trecut și cum sâmbătă dimineața se anunța o zi superbă, am decis să o luăm la pas de la hotelul nostru spre oraș și să vedem ce ne oferă spre vizitare. Am găsit pe o masă din holul hotelului o foaie cu câteva obiective turistice și am zis că merită să îmbinăm utilul cu plăcutul și să facem și cardio, și turism.

Am pornit așadar pe drumeagul ce coboară lin panta dealului pe care e amplasat hotelul admirând peisajul, apoi privind mai de aproape plantele și gâzele de pe marginea drumului sau o acvilă ce ne privea din albastrul de azur al cerului de toamnă, printre frunzele ruginii, aurii sau verde pal ce se agățau cu ultimele puteri de crengile copacilor, ori boabele colorate ale fructelor sălbatice din tufișuri.

După vreo oră de plimbare, am intrat în oraș printre câteva blocuri tipic comuniste, înconjurate acum de stive de lemne de foc (evident, încălzirea centrală a fost și acolo abandonată de multișor, gaze nu au, iar curentul e mai scump ca motorina - așadar nu le-a rămas de ales decât să folosească ceea ce încă mai au prin jur - lemnul de foc), lemne cu care unii deja se luptau să le taie sau să le crape ca să le poată folosi.

Cum partea turistică și centrul orășelului erau ceva mai departe, am traversat pârâul (omonim) ce străbate așezarea de la un capăt la altul și am început să admirăm casele cu arhitectură tipică bulgară, păstrate destul de bine - unele chiar excepțional. Desigur că au și unele care trag spre ruină, dar orice oraș e un fel de ființă vie, e normal să aibă și „ramuri” care se usucă și vor face loc altora noi și mai frumoase. Sau pur și simplu vor reveni la starea de natură sălbatică… Oricare variantă se va dovedi mai potrivită acelui loc…

Și cum mergeam noi așa, am ajuns în centru și aici am început a vizita:

Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” (Музей на Възраждането "Иларион Макариополски") - o casă splendidă, din piatră și lemn, locul unde s-a născut și a trăit cel ce a dat numele muzeului (luptător pentru libertatea bisericii ortodoxe pe vremea stăpânirii otomane), precum și fratele său Nikola Mihaylovski (eminent învățat) și fiul să Stoian Mihaylovski (poet satiric).

Este o casă foarte mare, cu pivnițe, magazii, un grajd și o cameră mare la parter, iar la etaj (unde se poate ajunge urcând pe una dintre cele două scări) sunt câteva încăperi dar și o mare terasă / verandă pe partea sudică și pe aceasta, se află un mare pat de scânduri unde cred că se putea odihni toată familia în serile calde de vară…

La parter era într-o încăpere o expoziție cu recuzită și alte obiecte cu oarece legătură cu un film serial care a rulat prin anii ‘80 la televiziunea care m-a învățat pe mine limba lor (cam în aceeași perioadă). Cu regret trebuie să recunosc - nu îmi amintesc să fi văzut vreun episod din el - dar și dacă era, nu cred că aș fi pierdut vremea - filmele istorice din perioada comunistă nu prea mă atrăgeau… Kapitan Petko Voivoda era numele filmului… Pentru curioși - sunt toate episoadele pe youtube (episodul 1 aici).

Apoi, în încăperea alăturată, erau expuse câteva icoane de o frumusețe și o duioșie rare…

Am urcat desigur și la etaj și aici am admirat camerele cu mobilier și obiecte de epocă, tipice locului. E ca o casă din Muzeul Satului de la noi, doar că nu știu cum - parcă asta avea și ceva deosebit…

Înainte să plecăm, am scris și în cartea lor de onoare. Sper că nu am greșit vreo literă - le-am scris pre limba lor „foarte frumos și interesant / Sorina și Dragoș din București”.

Chiar dacă expoziția aia temporară despre film va fi mutată în alt orășel, eu sunt sigur că măcar și numai acest muzeu merită vizitat în Elena. Costul biletului - 2 leva de adult / 1 leva pensionarii și elevii.

De aici, ne-a atras o altă casă veche din apropiere - aici ființează acum o cafenea… mai altfel. Oaspeții pot savura cafeaua în timp ce citesc una dintre cărțile din biblioteca pusă la dispoziția lor. E vorba despre casa poetului Petko Yurdanov Todorov (Iordan Hadjipetkov). Iar cafeneaua poartă numele preafrumoasei (zic ei) sale surori, Mina. De asemenea, se poate admira o galerie cu opere de artă (majoritatea tablouri) ce se pot cumpăra, dar și obiecte și unelte tipice ale locuitorilor locului. Din câte am băgat eu de seamă, cele mai multe aveau legătură cu oieritul.

Am adăstat și noi aici la un taifas alături de o ceașcă de cafea (bunicică) și o baclava. Preț de vreo 4 leva, cu ciubuc cu tot. În estimp, o echipă a unei televiziuni locale realiza un interviu cu cei care au acum în grijă această casă, numindu-i „păstrători și continuatori ai tradiției culturale bulgare”. Frumos… Chiar mă bucur când văd jurnaliști care nu caută doar subiecte de scandal, ci se opresc și asupra frumosului și culturii.

Plecarăm mai departe pe ulița centrală a târgului și după scurt timp am ajuns la un alt loc unde un grup de case vechi bulgărești mă duc iar cu gândul la Muzeul Satului de la noi.

Aici e un Muzeu de paleontologie găzduit în casa Popnikolov. O casă mare, încăpătoare, cu două etaje și parter, construită tot din lemn și piatră în stil tradițional bulgăresc. Din păcate, închis…

Dar locul cel mai frumos, unde un grup de case și două biserici vechi alcătuiesc un complex istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița” (Архитектурно-исторически комплекс “Даскалоливница”) abia acum urmează. Un ghid puteți găsi la intrare, în casa Gunev (Гуневата къща), și dacă veniți cu un grup, chiar merită. Pentru noi doi, nu ni s-a părut așa necesar - oricum sunt câteva panouri explicative (în limba bulgară, ce-i drept) în dreptul fiecărui obiectiv din incintă și am considerat că putem să trăim și fără.

Din păcate, la fel ca și casa Popnikolov, nici aici nu era deschisă decât biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Успение на Пресвета Богородица“) restul - Hanul Kamburov, Școala normală Daskalolivnița („făcătoarea de dascăli”) și vechea biserică Sfântul Nicolae erau cu toatele închise. Oricum, fie și pe dinafară vizitate, sunt încântătoare, iar cele câteva informații citite despre poveștile lor sunt suficiente pentru a le putea aprecia la adevărata lor valoare istorică și culturală.

Datorită celor trei biserici ale sale, orășelul Elena era denumit în vremea renașterii bulgare „Bethleemul Bulgariei” - fiind singurul oraș din țara lor care avea atâtea! Cea mai veche era Sfântul Nicolae; dintr-un document scris reiese că pe acest loc era o biserică încă de la începutul secolului XVI. Aceasta a fost arsă de năvălitorii musulmani („kardjalii”) și reconstruită pe la 1800. Fără consimțământul ocupanților otomani. Iar când o comisie a venit să constate care e treaba pe-acolo, locuitorii au mânjit pietrele zidurilor cu noroi și praf de cărbune încât să pară vechi, iar comisia a fost „unsă” cu ceva galbeni și totul s-a încheiat „pașnic”.

În cam aceeași vreme (prin 1836) au început să construiască o biserică și mai mare - Adormirea Maicii Domnului. Arhitectul (dacă nu mă-nșel) era un ucenic al lui Kolio Ficheto, faimosul arhitect autodidact al renașterii bulgare (am mai pomenit despre el când am scris despre Veliko și despre podul său de lângă Byala). E o construcție cu trei nave, despărțite de două șiruri de coloane, de dimensiuni impresionante - la vremea ridicării ei era cea mai mare biserică din țară, și încă este și în ziua de azi una dintre cele mai mari… Material de construcție a fost folosită piatra de la un fort din apropiere - Kaleto (acum e un mare parc pe acel loc - pe care însă nu am mai mers să-l vizităm).

Este o biserică în funcțiune, aici încă ținându-se slujbe. Am putut așadar intra și să spunem și noi câte o rugăciune pentru sănătatea celor dragi, în fața icoanelor vechi de acolo.

Nu se poate lăuda cu o pictură murală deosebită, dar fresca de pe cupola centrală merită admirată. Turnul clopotniței e separat de biserică și se află la mică distanță de aceasta. A fost construit însă mult mai târziu - abia pe la 1912.

Am ieșit apoi din incinta complexului și la doar câțiva pași am admirat și turnul cu ceas. De fapt, fără ceas, că lipsea… habar n-am de ce. Posibil pentru ceva lucrări de renovare? În fine… sau ceasul pur și simplu lipsește și doar e un mecanism care pate clopotul la ore fixe? nu m-am prins. Oricum, cât ne-am plimbat noi prin târg, nu i-am auzit glăsciorul. Doar două date aș mai aminti despre el: a fost construit la 1812 și clopotul din vârful său a fost turnat la Gabrovo.

Și cum deja se făcuse de prânz, am revenit spre centru să găsim o cârciumioară unde să ne potolim pofta sănătoasă de mâncare pricinuită de plimbarea asta. Și am găsit una, nu departe - dar despre locurile unde se poate mânca, voi scrie alt articol.

Aici - e suficient să mai spun că am revenit spre hotel pe alte străduțe, am mai văzut și pozat câteva case frumoase și cea de-a treia biserică mai sus menționată (cu hramul Nașterii Maicii Domnului), natura încălzită de un soare spre amurg de toamnă târzie, și după o astfel de tură am căzut amândoi pe pat unde Moș Ene a venit fuga-fuga și și-a scuturat ceva nisip din sacul lui pe ochișorii noștri…

Călătorii frumoase să aveți, oriunde vor fi ele!

PS - conform surselor de pe internet mai jos menționate, au mai rămas ceva obiective de vizitat - vă las să le descoperiți singuri și sper să citim în curând ȘI despre ele.

===

info pe net:

en.wikipedia.org/wiki/Elena,_Bulgaria

visit.elena.bg/en

museum.elena.bg/index_en.html

elena.acstre.com/section- ... 45-content.html

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dragos in 27.10.2017 17:09:43

Validat / Publicat: 28.10.17 00:01:40


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1141


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  55300 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Dragos? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[28.10.17 10:32:49]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[28.10.17 10:39:06]
» mesaj pers

   @Dragos:

   Foarte frumoasa plimbare prin Elena si exceptionala poza cu panza de paianjen. SUPER! 📷

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[28.10.17 11:08:18]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: mersi; era o poiană plină pe-acolo cu plase din alea... ;) nu prea erau gâze pe care să le prindă, dar ei își vedeau de treabă.

   @WM - mulțumesc.

   ---

   Despre podul din ultima poză am găsit doar ceva info aici (articol de presă în lb. bulgară).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[28.10.17 14:10:52]
» mesaj pers

   @Dragos: Cum arhitectura de la sud de Dunare seamana cu cea din Oltenia, era normal sa te duca gandul la Muzeul Satului. Doar ca le bulgari, Muzeul Satului e pe fiecare ulita sau straduta mai veche, ceea ce-i o reala incantare pentru ochi. Si, mai mult, cand ochiul e si profesionist, iese o treaba fantastic de bune=vezi pozele tale!

   Eu mai vreau sa ma plimb cu voi, ca-mi place!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[28.10.17 21:03:41]
» mesaj pers

   @Dragos:

   Mi-ai amintit că aici n-am ajuns deși ne-am propus de câteva ori. Frumos locul și pe gustul nostru.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[28.10.17 23:02:58]
» mesaj pers

   @elviramvio: îți urez să reușești să vezi și partea asta, chiar e frumoasă și e atââââta liniște aici...

   Iar toamna e chiar superbă. Bine, probabil și primăvara, de ce nu? Chiar îmi imaginez cum ar arăta o slujbă de înviere la biserica asta mare... urmată de plecarea credincioșilor pe străzi purtând lumina Învierii cu ei... mda - știu, visez frumos, nu?

   @Zoazo: ești invitata noastră!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[28.10.17 23:24:38]
» mesaj pers

   @Dragos: Frumoasă surpriză din partea drăguței tale, superbe pozele, foarte frumos ai povestit:*

   Nu îmi convine poza pitică, cea “panoramică”, nu o pot “savura” bine.

   Mi-ai transmis emoția ta, felicitări!

   S-ar cuveni să îi întorci surpriza, eu așa aș proceda :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[29.10.17 00:10:32]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   1. dacă ai ști ce „surprize” i-am făcut anul ăsta... mă mir că mai ține la mine...

   2. poza nu e „pitică”, e doar „piticită” de programul de redimensionare - plânge-te la responsabil...

   2a. până atunci, poți încerca asta: clic dreapta pe „miniatură” alegi din meniul contextual „afișează link-ul în filă nouă” (sau și mai simplu - clic cu butonul din mijloc / rotița). O s-o poți vedea în mărime mai „umană”.

   3. săru' mâna!

   4. încă mai lucrez la asta...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[31.10.17 13:08:38]
» mesaj pers

   @Dragos: Un articol minunat pe care l-am citit cu mare placere iar pozele sunt superbe.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[31.10.17 21:02:37]
» mesaj pers

   @mishu: săru' mâna!

   Eh... pozele sunt majoritatea cu telefonul că am reușit să omor camera DSLR acolo. S-a blocat și gata... pfff...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[31.10.17 21:27:29]
» mesaj pers

   @Dragos:

1. dacă ai ști ce „surprize” i-am făcut anul ăsta... mă mir că mai ține la mine...
nici nu-ți poți imagina ce pot femeile când iubesc! Norocosule!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[31.10.17 21:30:41]
» mesaj pers

   @Zoazore::*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[38] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] O zi prin Elena - ici-colo, câte o casă părăsită. Probabil câteva la fel erau și pe locul unde acum se află hotelul unde am stat noi... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915729">Şterge vot</a></div><span id="v9915729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] O zi prin Elena - ici-colo, câte o casă părăsită. Probabil câteva la fel erau și pe locul unde acum se află hotelul unde am stat noi...
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] O zi prin Elena - câteva hoteluri noi „aruncate” pe coasta muntelui (la unul dintre ele am stat și noi) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915733">Şterge vot</a></div><span id="v9915733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] O zi prin Elena - câteva hoteluri noi „aruncate” pe coasta muntelui (la unul dintre ele am stat și noi)
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] O zi prin Elena - orășelul văzut de sus -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915734">Şterge vot</a></div><span id="v9915734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] O zi prin Elena - orășelul văzut de sus
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] O zi prin Elena - țesătură de prins...roua! -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915735">Şterge vot</a></div><span id="v9915735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] O zi prin Elena - țesătură de prins...roua!
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] O zi prin Elena - cartierul mărginaș de blocuri -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915736">Şterge vot</a></div><span id="v9915736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] O zi prin Elena - cartierul mărginaș de blocuri
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] O zi prin Elena - în parcul din centru se pregătește o mare sărbătoare locală (zilele ciolanului de Elena!) și se ridică o scenă de spectacol -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915737">Şterge vot</a></div><span id="v9915737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] O zi prin Elena - în parcul din centru se pregătește o mare sărbătoare locală (zilele ciolanului de Elena!) și se ridică o scenă de spectacol
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915738">Şterge vot</a></div><span id="v9915738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915739">Şterge vot</a></div><span id="v9915739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915740">Şterge vot</a></div><span id="v9915740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, expoziția temporară despre filmul „Kapitan Petko Voivoda” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915741">Şterge vot</a></div><span id="v9915741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, expoziția temporară despre filmul „Kapitan Petko Voivoda”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, expoziția de icoane ortodoxe -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915742">Şterge vot</a></div><span id="v9915742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, expoziția de icoane ortodoxe
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, veranda de la etaj cu marele pat -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915743">Şterge vot</a></div><span id="v9915743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, veranda de la etaj cu marele pat
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, camera copiilor -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915744">Şterge vot</a></div><span id="v9915744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, camera copiilor
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915745">Şterge vot</a></div><span id="v9915745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915746">Şterge vot</a></div><span id="v9915746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915747">Şterge vot</a></div><span id="v9915747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, cartea de onoare -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915748">Şterge vot</a></div><span id="v9915748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] O zi prin Elena - Muzeul renașterii „Ilarion Makariopolski”, cartea de onoare
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2017] O zi prin Elena - casa natală a lui P. Iu. Todorov -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915749">Şterge vot</a></div><span id="v9915749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] O zi prin Elena - casa natală a lui P. Iu. Todorov
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] O zi prin Elena - casa natală a lui P. Iu. Todorov, acum Cafeneaua Mina -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915750">Şterge vot</a></div><span id="v9915750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] O zi prin Elena - casa natală a lui P. Iu. Todorov, acum Cafeneaua Mina
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] O zi prin Elena - clădirea din dreapta este Casa Popnikolov, acum Muzeu de Paleontologie -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915751">Şterge vot</a></div><span id="v9915751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] O zi prin Elena - clădirea din dreapta este Casa Popnikolov, acum Muzeu de Paleontologie
foto Dragos [27.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] O zi prin Elena - casa Popnikolov și o stradă veche care arată la fel ca acum un secol... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915752">Şterge vot</a></div><span id="v9915752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] O zi prin Elena - casa Popnikolov și o stradă veche care arată la fel ca acum un secol...
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915754">Şterge vot</a></div><span id="v9915754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Hanul Kamburov -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915756">Şterge vot</a></div><span id="v9915756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Hanul Kamburov
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița” - școala de dascăli -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915760">Şterge vot</a></div><span id="v9915760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița” - școala de dascăli
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, școala de dascăli -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915761">Şterge vot</a></div><span id="v9915761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, școala de dascăli
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, biserica Sf. Nicolae -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915764">Şterge vot</a></div><span id="v9915764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, biserica Sf. Nicolae
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Biserica Adormirea Maicii Domnului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915766">Şterge vot</a></div><span id="v9915766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Biserica Adormirea Maicii Domnului
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Biserica Adormirea Maicii Domnului (detaliu) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915768">Şterge vot</a></div><span id="v9915768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Biserica Adormirea Maicii Domnului (detaliu)
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Biserica Adormirea Maicii Domnului (clopotnița) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915770">Şterge vot</a></div><span id="v9915770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, Biserica Adormirea Maicii Domnului (clopotnița)
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, cele două Biserici -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915773">Şterge vot</a></div><span id="v9915773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [OCT-2017] O zi prin Elena - complexul istoric arhitectural denumit „Daskalolivnița”, cele două Biserici
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [OCT-2017] O zi prin Elena - turnul cu ceas (fără ceas...) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915775">Şterge vot</a></div><span id="v9915775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [OCT-2017] O zi prin Elena - turnul cu ceas (fără ceas...)
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [OCT-2017] O zi prin Elena - case vechi pe străzi arhaice... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915778">Şterge vot</a></div><span id="v9915778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [OCT-2017] O zi prin Elena - case vechi pe străzi arhaice...
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [OCT-2017] O zi prin Elena - un hotel modern, alături de Biserica Nașterea Maicii Domnului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915781">Şterge vot</a></div><span id="v9915781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [OCT-2017] O zi prin Elena - un hotel modern, alături de Biserica Nașterea Maicii Domnului
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [OCT-2017] O zi prin Elena - altă casă veche, acum o firmă de pompe funebre (sic!) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915783">Şterge vot</a></div><span id="v9915783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [OCT-2017] O zi prin Elena - altă casă veche, acum o firmă de pompe funebre (sic!)
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [OCT-2017] O zi prin Elena - și la ei e vremea conservelor de toamnă. Doar că zacusca lor se cheamă... liutenița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915784">Şterge vot</a></div><span id="v9915784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [OCT-2017] O zi prin Elena - și la ei e vremea conservelor de toamnă. Doar că zacusca lor se cheamă... liutenița
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [OCT-2017] O zi prin Elena - spre amurg, ne întoarcem la hotel -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915785">Şterge vot</a></div><span id="v9915785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [OCT-2017] O zi prin Elena - spre amurg, ne întoarcem la hotel
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [OCT-2017] Un pod superb de pe la 1880, pe drumul de întoarcere, undeva mai sus de Gorna Oreahovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915786">Şterge vot</a></div><span id="v9915786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [OCT-2017] Un pod superb de pe la 1880, pe drumul de întoarcere, undeva mai sus de Gorna Oreahovița
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [OCT-2017] Un pod superb de pe la 1880, pe drumul de întoarcere, undeva mai sus de Gorna Oreahovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 27.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915788">Şterge vot</a></div><span id="v9915788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [OCT-2017] Un pod superb de pe la 1880, pe drumul de întoarcere, undeva mai sus de Gorna Oreahovița
foto Dragos [27.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[38] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.137490987778 sec