82844 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insula Samos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.10.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Samos Town, sau Vathi, capitala insulei Samos


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Prima vizită pe care am făcut-o în capitala insulei a fost cu autobuzul local, care circulă foarte regulat conform orarului afișat în fiecare stație. Doar că la unele intervale, traseul e direct, iar la altele, este prin alte sate, de munte în cazul de față, lucru care nu ne-a deranjat. Dimpotrivă, am văzut zone frumoase pe care nu le abordasem mai târziu cu mașina. E vorba despre satele Chora și Mytilini. Absolut frumoase, cu case tradiționale, cu străduțe așa de înguste, de aveam senzația că autobuzul se va lipi undeva pe fațada vreunei case, dar evident că șoferii sunt foarte experimentați, cunosc bine drumul, apoi nu prea era mare circulație... ce bine că din sens opus nu venea nimic.

După ce am trecut prin Mytilini, drumul a continuat pe dealuri, apoi a traversat munții, dezvăluind peisaje spectaculoase, câteva serpentine foarte strânse, pentru ca ușor-ușor să se întrezărească marea cea albastră. Noi ne-am dus încă de dimineață cu cursa de la ora 8. La 8.40, coboram deja în stația terminală din Samos town, undeva cam pe unde începe frumoasa faleză.

Samos town, cum apare în multe pliante turistice, este situat în nord-estul insulei Samos, într-un golf în formă de potcoavă, lucru pe care l-am văzut mai apoi când am venit și cu mașina, de la penultima serpentină înainte de a intra în oraș. De aici imaginea orașului este încântătoare. În stânga potcoavei, imediat după sensul giratoriu, este Marina, portul, cu multe vase ce stau frumos aliniate, sau Kato Vathi cum îl numesc localnicii. La dreapta se continuă cu faleza frumoasă și largă spre oraș. Marea e în stânga, cu nuanțe indigo, sclipind în soarele de septembrie... Drumul e de asemenea larg, pe două benzi, despărțit de o fâșie de verdeață, unde stau aliniați frumos palmieri și tufe de leandrii. Pe partea dreaptă a drumului, sunt terase, cafenele, iar localnicii își savurează deja cafeaua de dimineață, șoferii de la stația de taxiuri din apropiere, stau de vorbă la un pahar răcoritor în așteptarea clienților. Puteți alege să mergeți pe lângă mare, sau pe dreapta, pe lângă clădiri. Perpendicular pe strada principală, încep să urce străduțe, care duc ba la stânga, ba la dreapta. Orașul e așezat ca un amfiteatru, în jurul golfului, așa că de peste tot, din orice direcție privești, de sus, marea este vedeta.

Orașul Vathi, Βαθυ, Samos town, a fost ridicat undeva prin sec. XVIII, la început ca un port, Limenas Vatheos, iar numele de Samos town, vine abia în 1958. Numele Vathi se pare că venea de la forma golfului, foarte adâncă (vathi= adânc) cu o lungime de 5 km și o lățime de 1,5 km, de aceea este și cel mai bine protejat port natural al insulei.

Chiar în primul plan, încep clădirile importante, foarte multe sedii de bănci, în special, clădiri vechi, cu o arhitectură frumoasă, fațade cu statuete sau cu coloane de marmură cum e și superba clădire a Băncii Naționale, care mai are și câteva fresce frumos colorate în partea de sus a clădirii, chiar deasupra ușilor uriașe, de fier dantelat. Alegem să intrăm pe una din străzile laterale și nu departe vedem indicatoarele spre primărie. Ne îndreptăm deci într-acolo și iată-ne ajunși în Parcul Central, Platia Dimarhiou, Town Hall Square, unde găsim Primăria, o clădire mare și frumoasă, alături de Biserica Agios Spiridon, și Muzeul de Arheologie. Toate sunt clădiri impunătoare, iar scuarul de marmură din fața lor, este unul liniștit, cu câteva băncuțe, cu multă umbră, grație și copacilor din imediata apropiere a parcului.

Muzeul de Arheologie, este unul din cele mai importante din Grecia, cu obiecte foarte valoroase. Găsim aici sculpturi, ceramică, bronz, obiecte din fildeș, din lemn, multe figurine din lut, dar și obiecte din Egipt și Persia. Există exponate din perioada arhaică, sculpturi de sec. V, VI, VII, kori și kouroi, sarcofage, coloane ionice. Din perioada elenistică sunt multe statui. Foarte importantă este statuia lui Kouros, înaltă de 4,8 metri. La etaj găsim multe obiecte din descoperirile arheologilor germani la săpăturile din situl Heraion, vase preistorice, dar găsim și ceramică din Rodos, Laconia, statuete și vase din Cipru, din Egipt, Persia și Asiria, sculpturi din perioada elenistică, romană dar și clasică, ceramică geometrică, bijuterii lucrate din bronz, lemn, fildeș și pietre semiprețioase.

Programul de vizitare este de marți până duminică de la 8-15, biletul 4 euro, luni este închis.

Sau tichetul de reducere cu cele 4 obiective, despre care v-am mai povestit în rw cu Pytagorio.

Chiar în fața intrării este bustul marelui om politic născut aici, Temistoklis Sofoulis, 1862-1949. În onoarea lui, strada principală, cea de la mare, cu faleza îi poartă numele.

Însăși clădirea muzeului este o operă de artă, în stilul neoclasic, cu coloane impunătoare de marmură la intrare. S-a construit în 1912, prin donația unui comerciant bogat, Alexander Paschalis, al cărui bust îl găsim și în fața bisericii. Cea de a doua clădire a muzeului de arheologie, mult mai modernă s-a construit în 1987 și a fost sprijinită prin donații de ”Fundația Culturală Volkswagen”.

Dincolo de primărie și muzeu, este Biserica Agios Spiridon, în spatele căreia e și o mică piață de legume și pește. Am văzut aici și miere sau ulei de măsline, producție locală.

Revenind la biserică, pe lângă dimensiunile impresionante, are și o mare însemnătate pentru istoria orașului, aici în fața ei fiind declarată în noiembrie 1912, unirea cu Grecia.

Cu ocazia sărbătoririi Sfântului, pe 12 decembrie este mare petrecere acolo în piațeta din fața bisericii și toată lumea servește preparatul local, Yiorti, din făină de porumb, carne de capră, unt și ceapă.

Ne-am plimbat apoi prin parc, admirând multe specii de arbori, o vegetație luxuriantă, palmieri, multe flori frumoase și colorate, dar și multe statui cu busturi ale diverselor personalități locale. Din parcul central am traversat strada către mare, am ales să mergem pe faleză, pe lângă mare, fiind acum undeva în mijlocul potcoavei, iar de aici se vedea foarte frumos orașul așezat în trepte. Peste drum este piațeta principală cu vedere la mare, cu statuia impozantă a unui leu, înconjurat de palmieri. Monumentul datează din 1930 și este construit în onoarea luptătorilor pentru libertate din sec. XIX-lea. Urmează alte multe clădiri frumoase, printre care și Biblioteca Publică, Poșta sau Galeria de Artă.

Pe măsură ce înaintăm spre vamă, pe partea dreaptă sunt tot mai multe hoteluri, iar cel care mi-a atras atenția în mod deosebit este chiar Hotel Samos, foarte colorat și frumos. Cumva ”infiltrat ” prin aceste clădiri oarecum mai moderne, stă mărturie istoriei, o biserică foarte veche, dar superbă, o biserică catolică Virgin Mary Samou, cu statueta Fecioarei Maria pe fațada clădirii. Faleza este lată, are și pistă pentru bicicliști, are băncuțe îndreptate spre mare, pentru a putea privi spectacolul mării. În curând pe stânga dăm de Vamă, aici este portul unde ajung vasele ce vin din Turcia, iar peste drum este Autoritatea Portuară.

De aici drumul se îngustează drastic, fiind o frumoasă aventură deplasarea mai departe, brusc ai senzația că ești din nou într-unul din satele de munte. Iar drumul continuă spre nord și est, către plaja Gagou sau Gagkou, unde sunt mai multe resorturi de mai multe stele, ca un cartier rezidențial la marginea capitalei, doar că oferta în plaje aici este destul de săracă, chiar plaja mai sus amintită fiind una mică, mult prea mică. Astfel, că nu văd nimerită o cazare în zonă, doar dacă sunteți cu mașina, putând merge către alte plaje apropiate. Din zona vămii, unde am făcut o serie de poze cu marea ce lovea în valuri spumoase țărmul, am trecut șoseaua, trecând pe lângă o biserică, Ioanni Vaptisti, de unde se auzeau cântări frumoase, în ziua aceea fiind chiar zi de sărbătoare, 14 septembrie. Am început urcușul, străzile aici sunt în pantă, mergem acum către Ano Vathi, orașul vechi. Multe clădiri vechi, clădite ba în stil neoclasic, ori cu influențe venețiene, cu geamuri mici, obloane de lemn, balcoane mici, de fier, parcă dantelate.

Aproape toate străzile sunt în trepte, foarte multe trepte, găsim chiar și clădiri părăsite, care au fost invadate de flori, de bouganvilea, ce a ”scos capul” pe oblonul de lemn scofârjit rămas deschis. Unele scări și aici sunt vopsite cu alb, sau marginile doar, ori au și floricele parcă aruncate ici-colo pe trotuare. revenind spre mare, curând dăm și de spatele bisericii catolice, care are o culoare cenușie, nu știu exact din ce cauză. Îmi pare a fi fum... oricum are un farmec aparte. Suntem acum pe strada paralelă cu marea, pe lângă fiecare clădire, este o ulicioară pe unde zărim câte puțin din albastrul mării. Aici casele sunt mai îngrijite, mai frumos colorate, în culori pastel, încep apoi străzile comerciale, cu multe magazine, însă e bine, pentru că marchizele teraselor și magazinelor, se împreunează astfel că avem asigurată umbra pe tot traseul.

Putem așadar să ne uităm în voie, la fel de fel de bijuterii frumoase, sau haine de firmă, micile souveniruri pe care le cumpără toată lumea, aici am văzut și cănile lui Pytagora, sau Paharul lui Pytagora, ori cum îl numesc grecii, Cupa echității, bazat pe principiul vaselor comunicante. Se spune că această cană a fost inventată de celebrul matematician prin anul 530 Î. Hr. când se lucra la alimentarea cu apă a insulei Samos. Muncitorii erau stimulați să muncească cu câte un pahar de vin, doar că unii erau lacomi și consumau prea mult, fără măsură. Ori paharul inventat de Pitagora, are o coloană cu un orificiu în partea inferioară. Dacă în cupă se pune mai mult decât semnul indicat, se scurge tot. Așa se dorea ca oamenii să devină mai cumpătați, cel puțin în consumul vinului.

Pe alocuri sunt mici piațete, unde parcă și-au dat întâlnire turiștii dar și localnicii la o cafea sau o clătită, sunt multe cafenele, baruri, terase. O altă biserică frumoasă ce ne-a ieșit în cale, este Agios Nikolaos, cu niște icoane rozalii în geam, puțin atipice. Am întâlnit și școli, iar una era tare frumoasă, o clădire construită în stil neoclasic încă din 1901, Astiki Sxoli Vatheas.

Pe străzile din centru, florile nu lipsesc, ba chiar strălucesc minunat pe pardoselile de marmură, în bătaia soarelui, dăruindu-le parcă lumină și culoare... vorbesc de cele pictate, dar sunt și multe flori naturale, care dau puțină veselie spațiilor ușor înghesuite.

Pe cele de jos, încercam să le ocolesc, parcă din grijă, să nu calc pe ele, atât de mult îmi plăceau.

Apropiindu-se ora prânzului, ne-am îndreptat și noi spre stația de autobuze, nu înainte de a ne opri la o terasă chiar lângă parcare pentru a savura o cafea grecească pe lângă care am primit și o sticlă de apă.

Asta a fost prima întâlnire cu orașul Vathi, pentru că mai apoi peste câteva zile urma să o străbatem din nou, de data asta cu mașina închiriată, în drum spre plaja Gagou și nord-estul insulei. Una peste alta, ce să zic, e frumos orașul, are o poziție geografică privilegiată, un cadru natural superb, dar mie personal, mi-a plăcut mai mult micul sat Vourliotes, vezi rw, decât capitala Samos town. Sigur că gusturile nu se discută, doar că așa am simțit eu, cel puțin la momentul respectiv.

Webmaster, o melodie vă rog,

youtu.be/TPNxKQIKlVQ

cu mulțumiri!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 25.10.2017 22:11:54

Validat / Publicat: 25.10.17 23:07:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2802


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38450 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS: 37.73530000 N, 26.81970000 E - neconfirmate încă
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[25.10.17 22:25:20]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[25.10.17 22:57:50]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[26.10.17 07:49:44]
» mesaj pers

   @maryka:

   Foarte frumos dar iar trebuie să las pozele în așteptare. Știi, când văd în poștă un articol semnat Maryka, știu sigur că am ceva frumos de citit - Grecia, draga mea - și poze frumoase.

   Le-am derulat o parte cu viteza luminii, le reiau la următoarea cafea liniștită. Vezi că mi-ai creat o dependență! O zi plăcută să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[26.10.17 10:13:26]
» mesaj pers

   @maryka: Uite că a venit și articolul despre singurul loc în care am călcat și eu în Samos: capitala! Foarte frumos articol, foarte bine descris orașul în acesta. Mi-a făcut plăcere să revăd în fotografiile tale imagini din centru, cu parcul (în care ne-am odihnit și noi pe o bancă), cu faleza, străduțele ce urcă pe coline, stația de ferry spre Turcia.

   Îmi amintesc că am mâncat la una dintre taverne, undeva sus de unde aveam o vedere excelentă.

   Felicitări, vacanțe minunate și de aici înainte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[26.10.17 10:40:49]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulțumesc frumos!

   Nu-i nimic, pozele sunt acolo, așteaptă cuminți, iar cafeaua trebuie să vină, nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[26.10.17 10:49:09]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc frumos! Da, știu că ai fost acolo, am trecut pe la vamă, acum era liniște, nici un vas la momentul respectiv. Orașul e frumos, dar cumva nu m-a impresionat cine știe cum. Chiar nu știu de ce? Îmi amintesc că la prima vedere, mi-am zis oau, ce mare e, soțul, spune ”no, aici ne trebuie vreo 2 zile să-l vedem”. Ce să vezi, am intrat pe străduțe, am ieșit din nou pe faleză, eram deja cam pe la mijlocul potcoavei, de aproape nu mai e atât de vast. Se poate vizita destul de ușor, bine, în afară de urcatul scărilor... în orașul vechi, dar cu pauzele pentru fotografii e bine, maschezi efortul, oboseala.

   Oricum, nu poți pleca de pe insulă fără să vizitezi capitala, categoric, dar sunt multe alte locuri care m-au încântat de zece ori mai mult. :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[26.10.17 11:01:26]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[26.10.17 11:02:36]
» mesaj pers

   @webmaster:

   mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[26.10.17 12:10:03]
» mesaj pers

   Samos! De când visez la el! Articolul tău l-am savurat, pozele m-au încântat, acum rămâne să mă gândesc la Samos ca o posibilitate mai aproape de realitate. Poate viitoarea mea vizită în îndrăgita Grecie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[26.10.17 12:43:17]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Mulțumesc frumos!

   Merită din plin o călătorie în această insulă, e peste multe ce am văzut, ori rămâne și posibilitatea de a merge de aici în alte insule, practic, fără mulți bani.

   Vacanțe frumoase, oriunde ar fi ele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[26.10.17 17:36:43]
» mesaj pers

   @maryka: Foarte interesantă aceasta insulă, merită vizitată.

   Dar când? Că-s tare multe :)

   E musai de vizitat capitala, indiferent de insulă.

   Și pozele sunt frumoase, și melodia la fel.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[26.10.17 21:44:20]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   mulțumesc mult!

    Păi să fie vizitată! insula, zic. Merită cu adevărat. Când? De acum încolo... eu așa zic, timp, sănătate și bani să avem să vedem cam ceea ce ne dorim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[30.10.17 21:25:22]
» mesaj pers

   @maryka: Ca de obicei in cazul articolelor tale, pozele sunt cele pe care trebuie sa le vad primele si normal ca au fost ca de obicei minunate, ele insele spun povestea dupa care textul vine ca o completare a imaginilor.

   Minunate locuri o feerie de culori si imagine.

   O poveste frumoasa citita intr-o zi de toamna, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[30.10.17 23:35:17]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc frumos!

   La Brașov ninge acum, ba chiar viscolește pe alocuri, așa că mă gândesc cu jind la locurile astea, sau mai ales la căldura de atunci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [24.10.19 06:18:27]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Prima imagine cu Samos town, la ultima curbă înainte de a intra în oraș. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915282">Şterge vot</a></div><span id="v9915282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Prima imagine cu Samos town, la ultima curbă înainte de a intra în oraș.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Prima parte a falezei, pe aici ne-a lăsat autobuzul. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915284">Şterge vot</a></div><span id="v9915284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Prima parte a falezei, pe aici ne-a lăsat autobuzul.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Și o vedere înapoi, spre partea stângă a ”potcoavei”. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915286">Şterge vot</a></div><span id="v9915286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Și o vedere înapoi, spre partea stângă a ”potcoavei”.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Piațeta centrală a orașului, vedere de pe faleză și statuia leului peste drum. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915288">Şterge vot</a></div><span id="v9915288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Piațeta centrală a orașului, vedere de pe faleză și statuia leului peste drum.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Biserica Agios Spiridon, vedere laterală. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915291">Şterge vot</a></div><span id="v9915291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Biserica Agios Spiridon, vedere laterală.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Primăria Samos town, Platia Dimarhiou. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915294">Şterge vot</a></div><span id="v9915294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Primăria Samos town, Platia Dimarhiou.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Ceva culoare în parcul central... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915296">Şterge vot</a></div><span id="v9915296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Ceva culoare în parcul central...
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Superba clădire a Băncii Naționale. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915299">Şterge vot</a></div><span id="v9915299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Superba clădire a Băncii Naționale.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Biserica catolică Virgin Mary Samou. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915300">Şterge vot</a></div><span id="v9915300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Biserica catolică Virgin Mary Samou.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Biserica Agios Spiridon. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915302">Şterge vot</a></div><span id="v9915302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Biserica Agios Spiridon.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Scuarul din fața primăriei, în plan secund biserica. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915304">Şterge vot</a></div><span id="v9915304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Scuarul din fața primăriei, în plan secund biserica.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] În parcul central, puțin roz-mov... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915306">Şterge vot</a></div><span id="v9915306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] În parcul central, puțin roz-mov...
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Marea cu nuanțe indigo, faleza frumoasă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915308">Şterge vot</a></div><span id="v9915308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Marea cu nuanțe indigo, faleza frumoasă.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Flori de bouganvilea ce au invadat o casă părăsită. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915312">Şterge vot</a></div><span id="v9915312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Flori de bouganvilea ce au invadat o casă părăsită.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] O parte din clădirea bisericii catolice. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915313">Şterge vot</a></div><span id="v9915313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] O parte din clădirea bisericii catolice.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Biserica Agios Nikolaos, cu icoanele rozalii, cel puțin ciudate. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915315">Şterge vot</a></div><span id="v9915315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Biserica Agios Nikolaos, cu icoanele rozalii, cel puțin ciudate.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Clădirea veche a Muzeului de Arheologie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915317">Şterge vot</a></div><span id="v9915317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Clădirea veche a Muzeului de Arheologie.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Ca o ”ploaie” de verdeață în parc. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915319">Şterge vot</a></div><span id="v9915319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Ca o ”ploaie” de verdeață în parc.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Monumentul eroilor pentru libertate din parcul central. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915322">Şterge vot</a></div><span id="v9915322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Monumentul eroilor pentru libertate din parcul central.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] O privire înapoi, de -alungul falezei. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915323">Şterge vot</a></div><span id="v9915323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] O privire înapoi, de -alungul falezei.
foto maryka [25.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Aici marea e mai albastră... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915325">Şterge vot</a></div><span id="v9915325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Aici marea e mai albastră...
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] În spatele meu este vama. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915326">Şterge vot</a></div><span id="v9915326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] În spatele meu este vama.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] La plimbare pe faleză. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915327">Şterge vot</a></div><span id="v9915327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] La plimbare pe faleză.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] hai, că e și puțin turcoaz... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915329">Şterge vot</a></div><span id="v9915329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] hai, că e și puțin turcoaz...
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] O străduță frumoasă ce coboară din orașul vechi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915330">Şterge vot</a></div><span id="v9915330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] O străduță frumoasă ce coboară din orașul vechi.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Încep să apară și hotelurile pe dreapta. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915332">Şterge vot</a></div><span id="v9915332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Încep să apară și hotelurile pe dreapta.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Multe trepte către orașul vechi. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915333">Şterge vot</a></div><span id="v9915333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Multe trepte către orașul vechi.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Drumul pe lângă mare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915335">Şterge vot</a></div><span id="v9915335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Drumul pe lângă mare.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Aici am servit o cafea. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915336">Şterge vot</a></div><span id="v9915336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Aici am servit o cafea.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Cam, așa... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915338">Şterge vot</a></div><span id="v9915338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Cam, așa...
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2017] O clopotniță în soare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 25.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av915340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv915340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=915340">Şterge vot</a></div><span id="v9915340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(915340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f915340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e915340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2017] O clopotniță în soare.
foto maryka [25.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.26428103447 sec