82831 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descopera Mulhouse și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.10.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Peugeot (Sochaux), de la pânze de ferăstraie, la automobile de Formula 1


În excursia din Franța-Elveția din această vară când am fost cazați în Sochaux, oraș aflat în estul Franței, în apropierea graniței cu Elveția, de unde am făcut mai multe excursii în zonă, vezi impresii, dar ne-am plimbat și prin orașul gazdă, una din plimbări fiind la Muzeul Peugeot aflat la 700 metri de cazarea noastră, la care am ajuns, venind din Belfort, cu autoturismul.

Sochaux este un oraș mic situat la aproape 500 kilometri sud-est de Paris, are circa 4.200 locuitori. Deși nu este oraș turistic, este foarte vizitat, săptămânal zeci de mii de persoane vin și pleacă, fiind un oraș de mare reputație națională și chiar internațională.

De ce?? Pentru că, zilnic, 10.000 – 11.000 de locuitori din localitățile învecinate vin la Sochaux pentru a participa la fabricarea celor 1750 de autoturisme Peugeot, producția zilnică a cunoscutei uzine.

Denumirea orașului provine de la colina învecinată sub care s-au așezat, în urmă cu sute de ani, primii locuitori și este menționat pentru prima dată într-un act oficial spre sfârșitul secolului 12. Localitatea a crescut și crește continuu, dezvoltarea ei fiind strâns legată de cea a companiei Peugeot.

Compania Peugeot a fost fondată în anul 1810 și a devenit repede cunoscută datorită râşniţelor de cafea şi a lamelor pentru ferăstraie pe care le producea. Un an important în istoria Peugeot a fost 1871, când tânărul inginer Armand Peugeot s-a întors dintr-o vizită în Londra cu proiectul unei biciclete, bicicletă pe care a și construit-o, iar 1889 a fost anul în care compania și-a început cu adevărat dezvoltarea, anul în care a fost fabricat primul automobil marca Peugeot.

S-a dezvoltat continuu, și-a diversificat și modernizat produsele, fiind în anumite privințe chiar deschizător de drumuri. Primul Propulsor Diesel din Europa a fost montat pe un autoturism Peugeot, la fel și primul Filtru de Particule din lume. În 1941 a fost fabricat primul autoturism cu motor electric, astăzi se produc automobile complet electrice sau modele hibride. Sigla arhicunoscută a companiei, neînfricatul leu, îmi aduce aminte de Leul din Belfort, sculptură monumentală a lui Frédéric Auguste Bartholdi aflată la nici 15 kilometri de Sochaux.

Compania Peugeot folosește de aproape 90 de ani sistemul de identificare numerică, Peugeot 201 fiind primul autoturism astfel denumit. Prima cifră reprezintă clasa din care face parte autovehiculul, a treia face referire la generația la care a ajuns modelul respectiv. Cifra zero din mijloc este legătura dintre celelalte două. Ulterior sistemul a evoluat folosindu-se și litere ca referire la caroserie, „cc“ pentru „Coupe Cabriolet“, „Berlină Decapotabilă“, „sw“ pentru „station wagon“, caroserie „break“ cum sunt cunoscute de noi. Despre aceste lucruri și despre multe altele am aflat vizitând Muzeul Peugeot.

Le musée de l'Aventure Peugeot, Muzeul Aventura Peugeot a fost inaugurat în vara anului 1988 de către famila Peugeot ca muzeu de brand, fiind astăzi alături de „Muzeul Porsche“ din Stuttgart și „Muzeul BMW“ din Munchen, cele mai mari muzee de acest tip din Europa. Cel mai mare muzeu din lume dedicat automobilului rămâne „Cité de l'Automobile“, de fapt „Muzeul național al automobilului“ din Mulhouse, oraș francez aflat la granița franco-germano-elvețiană, nu foarte departe de acest muzeu.

Muzeul deține o colecție de 450 de autovehicule, 350 de motociclete și biciclete, peste 3.000 de obiecte legate de brand prezentând pânze de ferăstrău, râșnițe de cafea, mașini de cusut și diferite alte unelte, biciclete și motociclete, mașini din toate epocile, mașini sport și mașini futuriste, mai mult de 200 de ani de istorie industrială Peugeot. Muzeul cuprinde o arhivă documentară, un magazin cu amintiri Peugeot, dar și o braserie, toate pe un spațiu expozițional de 10.000 metri pătrați. Mi se pare interesantă ideea designerilor de a transforma vechea fabrică de bere aflată pe acel amplasament în braserie și a o include în muzeu.

Ca o recunoaștere a valorii muzeului și a aprecierilor de care se bucură din partea vizitatorilor, a primit, în anul 2015 și apoi mereu Certificatul de Excelență TripAdvisor.

Muzeul are coordonatele GPS 47,516433 N, 6,831404 E și poate fi vizitat și pe site-ul museepeugeot.com. Site-ul conține un tur virtual al muzeului în care prezintă principalele exponate, dar nicio poză cu acestea. Cred că aplică principiul că poza nu redă frumusețea originalului, sau, poate, este un mod de a atrage cât mai mulți vizitatori, sau …

Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 10:00 și 18:00, taxa de intrare fiind de 9 euro cu reduceri pentru copii, elevi, studenți. Interesantă este oferta muzeului de a fi vizitat, împreună cu un tur ghidat, în franceză, engleză sau germană, al fabricii. Turul se efectuează, cu rezervare, de luni până vineri și pot participa adulți, cost total 22 euro, copii peste 12 ani, cost total 15 euro. Pentru siguranța vizitatorilor copiii sub 12 ani nu sunt acceptați iar celor ce vizitează fabrica li se cere o ținută adecvată, pantofi închiși, pantaloni și mâneci lungi.

Pe perioada vacanțelor programul este ușor modificat. În zilele de marți și miercuri din lunile iulie și august muzeul are program prelungit până la ora 20:00, dar în luna august, când am fost și noi, fabrica Peugeot nu se vizitează. Aș fi vizitat-o sigur având cunoștințe legate de industria noastră de autoturisme, mă refer la părinții mei care au muncit acolo mulți și frumoși ani...

Am oprit în parcarea muzeului, gratuită, mare și bine organizată. Dispune de peste 300 de locuri, are locuri rezervate pentru persoane cu dizabilități și parcări pentru autobuze și biciclete.

Am cumpărat bilete și am intrat în aventura care urmărește evoluția companiei și a autoturismului Peugeot de-a lungul timpului, de la înființare până în zilele noastre. Muzeul este împărțit în sectoare, pe perioade de timp sau serii de fabricație. Este foarte frumos decorat, parcă intri într-o lume de poveste unde fiecare exponat este o bijuterie. Perioadele mai vechi sunt puse în valoare și de atmosfera de epocă, cu poze și afișe de atunci….

Am început vizita cu „Sectorul De la Origini la 1904“, unde, pe și în vitrine din lemn, sunt expuse produsele Peugeot din acea perioadă, cele mai multe fiind râșnițe pentru diverse ingrediente, în diferite forme și dimensiuni, mașini de cusut și multe alte unelte și instrumente. Mi-am continuat vizita în „Sectorul 1905 – 1918“ unde sunt expuse primele modele de autoturisme „Peugeot Vis-a-Vis“, automobile cu două rânduri de scaune așezate față în față, scaunul șoferului fiind pe rândul din spate, care mergea cu viteze de 15 – 30 kilometri pe oră. Urmează „Sectorul 1919 – 1935“ cu mașini la fel de aspectuoase, dar ceva mai iuți, 40 – 60 kilometri pe oră.

Am făcut foarte multe poze, fiecare mașină m-a impresionat prin aspect dar și prin culoare. Care de care mai frumoasă și mai dichisită, cu tapițerii din piele frumos vopsită și roți cu spițe, adevărate bijuterii, nu știai la care să te uiți mai întâi. Felinarele - faruri, trompetele - clacsoane și volanele măresc farmecul acestor mașini care parcă așteptau doamne și domni să-i ducă la plimbare, spre Champs-Elysees, sau la Șosea, sau …. Dar și doamnele și domnii îmbrăcați în haine de epocă așteptau, în pozele expuse în muzeu, pe lângă mașini, plăcuta plimbare promisă.

Sectorul Biciclete – Motociclete“ prezintă toată gama de biciclete și motociclete produse de cunoscuta companie, începând cu velocipede, bicicluri, tricicluri, terminând cu biciclete electrice sau motociclete de curse.

În continuare muzeul este organizat pe serii de fabricație conform sistemului de identificare numerică chiar dacă apar și perioadele în care acestea au fost fabricate. Trebuie menționat „Sectorul Seria 2“, seria 2 fiind prima la care în 1929 s-a folosit identificarea numerică și „Sectorul Seria 3“ unde am văzut decapotabilele și mașinile luxoase, vitezele urcă și chiar depășesc suta de kilometri la oră. „Sectorul Seria 4“ și „Sectorul Seria 5“ prezintă autoturismul Peugeot până spre zilele noastre. Sectoarele seriilor se întrepătrund cu sectoarele anilor, Sectorul 1936 – 1949, Sectorul 1950 – 1960, Sectorul 1961 – 1975.

Două sectoare speciale, „Sectorul Autoutilitare“ unde sunt de remarcat autovehiculele pentru pompieri și „Sectorul Competiții“ în care sunt prezentate mașinile de curse completează expunerea.

Am mers la magazinul cu amintiri despre Peugeot, companie și autoturism. Se găseau acolo miniaturi Peugeot, cărți, ceasuri, jucării, tricouri cu inscripții Peugeot și multe altele…. Am cumpărat câte un breloc și niște tricouri inscripționate, prețuri foarte bune. Pentru comparație din Cora am cumpărat la același preț de 18 euro tricouri însă nu cu firma Peugeot.

Nu am spus prea multe despre muzeu și exponatele lui, pozele postate vor spune cele nespuse de mine….

Vizita a durat aproape două ore, nu știu cum au trecut, aș mai fi stat încă pe atât, dar, timpul…

Mi-au plăcut mult exponatele, adevărate bijuterii, mi-a plăcut modul de prezentare și amploarea acestui muzeu. Mi-a plăcut pentru că mi-a adus aminte de mica Expoziție din Pavilionul Uzinei Dacia în care erau expuse câteva autoturisme pe care am văzut-o când eram copil, apoi când, ca stagiar, am lucrat un an acolo și mai târziu cu copiii mei. Astăzi nu mai există nici pavilionul, nici expoziția..., dar am aflat că se va construi la Mioveni „Muzeul Dacia''.

Sper să pot vedea un alt „Muzeul al automobilelor“ lângă Pitești, altă poveste…

Fără să fiu fan autoturism, vizitarea muzeului mi s-a părut și mi se pare interesantă, și o recomand tuturor celor ce trec prin Sochaux.

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 24.10.2017 20:06:01

Validat / Publicat: 24.10.17 21:48:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 1155


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45200 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mprofeanu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster26
  [24.10.17 21:49:06]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descopera Mulhouse și împrejurimile, MULHOUSE" (deja existentă pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dana2008
  [25.10.17 08:50:01]
  » mesaj pers

     Pfui!!!... Ce bine m-am simțit prin Muzeul Aventura Peugeot! A fost un început excelent printre mașini de epocă, de formula unu, cu viteză redusă sau de curse... mie îmi plac foarte mult mașinile.

     Acum câțiva ani nu pierdeam duminica nici o cursă de formula unu... erau Montoya, preferatul meu, de la BMW și Schumacher la Ferrari. Îmi plac mașinile de viteză dar și cele clasice, vechi, lucrate manual, cu multe detalii minuțios realizate, că niște bijuterii.

     Mulțumesc frumos pentru plimbarea prin muzeu prin intermediul fotografiile cu exponate deosebite!

     FELICITĂRI pentru articol!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - RoxanaGRS
  [25.10.17 09:22:46]
  » mesaj pers

     Ce frumoase sunt ... Foarte fain. Un SB din partea mea. E prima oară când reușesc să fiu eu cea care dă votul de SB :).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mprofeanu
  [25.10.17 19:33:42]
  » mesaj pers

     @Dana2008: Mă bucur că ți-a plăcut muzeul și că ți-a trezit amintiri. Este primul muzeu de acest tip pe care îl văd și deși nu sunt ca tine fan automobil mi-a plăcut foarte foarte mult.

     De Peugeot mă leagă și altceva, răspunsul meu la întrebarea cu ce mergi era "peugeot" adică pe jos, nu sunt conducător auto și îmi este groază de viteză.

      :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - mprofeanu
  [25.10.17 19:39:04]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou și îți doresc să dai și să primești cât mai multe SB! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [25.10.17 20:54:59]
  » mesaj pers

     @mprofeanu: Nu credeam ca acest muzeu imi va placea atat de mult dar uite ca a fost altfel decat credeam.

     Mi-au placut toate mijloacele de locomotie, incepand cu cele mai vechi si pana la cele mai noi sau chiar avangardiste.

     Felicitari, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mprofeanu
  [26.10.17 10:45:05]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc cu drag pentru ecou și pentru vizită! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [60] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Intrarea în Complexul muzeistic -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914906">Şterge vot</a></div><span id="v9914906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Intrarea în Complexul muzeistic
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Mai mult decât un muzeu, o aventură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914909">Şterge vot</a></div><span id="v9914909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Mai mult decât un muzeu, o aventură
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cu hotărâre înainte -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914911">Şterge vot</a></div><span id="v9914911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cu hotărâre înainte
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Râșnițe pentru diverse ingrediente, în diferite forme și dimensiuni -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914913">Şterge vot</a></div><span id="v9914913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Râșnițe pentru diverse ingrediente, în diferite forme și dimensiuni
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, În vitrină este expusă și o mașină de cusut -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914915">Şterge vot</a></div><span id="v9914915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, În vitrină este expusă și o mașină de cusut
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Diverse unelte și instrumente -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914917">Şterge vot</a></div><span id="v9914917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Diverse unelte și instrumente
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, În anul 1918 Peugeot a trecut la industria de armament -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914918">Şterge vot</a></div><span id="v9914918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, În anul 1918 Peugeot a trecut la industria de armament
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Automobile Peugeot, de la origini până în 1904, atmosferă retro... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914921">Şterge vot</a></div><span id="v9914921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Automobile Peugeot, de la origini până în 1904, atmosferă retro...
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, O trăsură și-un motor... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914922">Şterge vot</a></div><span id="v9914922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, O trăsură și-un motor...
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 3 Vis-a-Vis, 18 kilometri pe oră, performanță pentru anul 1891 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914924">Şterge vot</a></div><span id="v9914924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 3 Vis-a-Vis, 18 kilometri pe oră, performanță pentru anul 1891
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 4 Vis-a-Vis, 25 kilometri pe oră, decorată cu margarete la cererea proprietarului, Beiul Tunisului anului 1892 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914925">Şterge vot</a></div><span id="v9914925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 4 Vis-a-Vis, 25 kilometri pe oră, decorată cu margarete la cererea proprietarului, Beiul Tunisului anului 1892
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 8 cu 4 locuri, 18 kilometri pe oră, anul 1893 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914927">Şterge vot</a></div><span id="v9914927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 8 cu 4 locuri, 18 kilometri pe oră, anul 1893
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 5, 18 kilometri pe oră, câștigătoarea primei curse auto din lume, Paris-Rouen din anul 1894 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914928">Şterge vot</a></div><span id="v9914928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 5, 18 kilometri pe oră, câștigătoarea primei curse auto din lume, Paris-Rouen din anul 1894
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 15 Phaeton, 35 kilometri pe oră, anul 1897 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914930">Şterge vot</a></div><span id="v9914930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 15 Phaeton, 35 kilometri pe oră, anul 1897
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cartul Peugeot 36 a apărut pe terenurile de golf în anul 1901 și ajungea la 30 kilometri pe oră -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914931">Şterge vot</a></div><span id="v9914931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cartul Peugeot 36 a apărut pe terenurile de golf în anul 1901 și ajungea la 30 kilometri pe oră
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot Tip 26 cu 2 locuri 5 cai putere și 35 kilometri pe oră în anul 1900, a participat în 1998 la festivități automobilistice din Paris și Londra -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914933">Şterge vot</a></div><span id="v9914933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot Tip 26 cu 2 locuri 5 cai putere și 35 kilometri pe oră în anul 1900, a participat în 1998 la festivități automobilistice din Paris și Londra
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, perioada 1905-1918, am fost acolo... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914935">Şterge vot</a></div><span id="v9914935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, perioada 1905-1918, am fost acolo...
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cartul Peugeot 69 Bebe, 40 kilometri pe oră, anul 1905 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914937">Şterge vot</a></div><span id="v9914937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cartul Peugeot 69 Bebe, 40 kilometri pe oră, anul 1905
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 116C Dublu Phaeton, 60 kilometri pe oră, anul 1909 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914938">Şterge vot</a></div><span id="v9914938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 116C Dublu Phaeton, 60 kilometri pe oră, anul 1909
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 127 Torpedo, 60 kilometri pe oră, anul 1911 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914940">Şterge vot</a></div><span id="v9914940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 127 Torpedo, 60 kilometri pe oră, anul 1911
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cartul Peugeot V4C3 Lion, 60 kilometri pe oră, anul 1912 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914942">Şterge vot</a></div><span id="v9914942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Cartul Peugeot V4C3 Lion, 60 kilometri pe oră, anul 1912
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot Bugatti Bebe, 60 kilometri pe oră, anul 1913 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914943">Şterge vot</a></div><span id="v9914943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot Bugatti Bebe, 60 kilometri pe oră, anul 1913
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Marele Garaj se poate doar vedea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914944">Şterge vot</a></div><span id="v9914944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Marele Garaj se poate doar vedea
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914945">Şterge vot</a></div><span id="v9914945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914946">Şterge vot</a></div><span id="v9914946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 161 Quadrilette, 60 kilometri pe oră, anul 1921 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914947">Şterge vot</a></div><span id="v9914947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 161 Quadrilette, 60 kilometri pe oră, anul 1921
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 177M, 70 kilometri pe oră, anul 1927 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914948">Şterge vot</a></div><span id="v9914948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 177M, 70 kilometri pe oră, anul 1927
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 184 Landaulet, 115 kilometri pe oră, anul 1928 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914949">Şterge vot</a></div><span id="v9914949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 184 Landaulet, 115 kilometri pe oră, anul 1928
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, anul 1930 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914950">Şterge vot</a></div><span id="v9914950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, anul 1930
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, 1934 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914951">Şterge vot</a></div><span id="v9914951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, 1934
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 601 Roadster, 105 kilometri pe oră, anul 1935 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914952">Şterge vot</a></div><span id="v9914952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [AUG-2017] Sochaux, Muzeul Aventura Peugeot, Peugeot 601 Roadster, 105 kilometri pe oră, anul 1935
  foto mprofeanu [24.10.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.212707996368 sec