82771 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Opționale' prin Tenerife

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.10.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
45 eu/ 2 persoane cu prânz inclus
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cu balenele după noi la Los Gigantes


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Văzusem acasă câteva fotografii cu stâncile Los Gigantes şi odată ajunşi în Tenerife s-a ivit ocazia să le vizităm La recepţia hotelului ni s-a spus că putem lua autobuzul până la Acantilados de Los Gigantes şi de acolo mai întrebăm, mai ne orientăm, pentru că sunt câteva locuri ferite din care puteam avea o privire asupra stâncilor. Dar de ce nu luăm o croazieră cu catamaranul? Ideea ne-a surâs imediat. Le vom vedea în toată splendoarea lor plus că sunt 90% şanse ca o bucată din drum să fim însoţiţi de balene. La spectacolul de la Loro Park văzusem orci, balene ucigaşe, aici era o altă specie dar trăiau în mediul lor natural. Am cumpărat o excursie cu catamaranul de la aceeaşi agenţie de la care mai luasem şi alte 3 excursii. Cu reducere a costat 45 eu pentru două persoane cu prânz inclus.

Croaziera

A început din portul Colon din Playa de Americas unde am fost duşi cu autocarul. Portul este unul modern cu diguri curbate şi o capacitate de 364 bărci ancorate de maximum 24 m lungime. Aici operează câteva companii mari de shipping aşa că am fost alocaţi unui catamaran aparţinând lui Freebird Catamarans. Existau două tipuri de croaziere: una mai ieftină de 3 ore care nu ajungea la stâncile Los Gigantes şi trecea doar printr-un singur loc unde ar fi putut întâlni balene sau delfini şi cea luată de noi, 4 ½ ore până la stânci, trecând prin două areale cu cetacee. La un Whale spotting ştiut de comandantul vasului am văzut mai multe balene, în majoritatea situaţiilor în grup. Deşi le-am fotografiat continuu, nu apar în mai mult de zece poze pentrucă ieşirea la suprafaţa oceanului era doar de câteva secunde. În general le-am prins aripa înotătoare sau coada iar în cazurile de eşec valurile pe care le făceau. Ne-au însoţit mai mult de un sfert de oră şi pentru a nu le deranja, motoarele catamaranului au fost oprite şi turiştii rugaţi să facă linişte. Nu s-a putut, la fiecare apariţie oamenii scoteau exclamaţii de surpriză Delfini nu am văzut. Prânzul s-a luat la bord şi a constat din pui sau peşte prăjit la alegere cu cartofi copţi în coajă, salată de varză şi suc sau bere. S-a mâncat incomod cu farfuria şi paharul ţinute în poală pe o bancă pentru că nu era loc pentru o sală de mese. Deşi era aproape de 1 octombrie lumea a făcut plajă sub protecţia cremelor pentru că radiaţia era foarte puternică.

Balenele

Prin strâmtoarea dintre insulele Tenerife şi La Gomera în apele calde ale Atlanticului tranzitează cca 21 de specii diferite de delfini şi balene. Balenele sunt cele mai mari mamifere din lume şi au mărimi de la 2.5m până la 35 m şi uneori, cum e cazul balenei albastre ajung la o greutate de 200t. Corpul fusiform le ajută să înoate uşor, viteza lor în timpul urmăririi pradei ajungând la 65 km/h. Delfinii fac parte din aceeaşi clasă dar de dimensiuni mai mici. În apele Tenerife se găsesc delfini din specia bottlenose (nas turtit) care sunt omniprezenţi dar noi nu am avut noroc să-i vedem şi să le urmărim săriturile zvăpăiate. Am văzut în schimb preţ depeste un sfert de oră balene pilot. Ele se numesc şi calderon tropical şi în apropiere de Los Gigantos trăiesc cca 250 exemplare care pot fi observate în tot cursul anului. Ies la suprafaţă la fiecare 10 minute câteva secunde pentru a respira. Balenele pilot trăiesc în comunităţi matriarhale formate din 10-12 exemplare din diferite generaţii. După cum veţi putea observa în poze, apar mai multe exemplare la un loc. Uneori sunt observate grupuri de balene orca (ucigaşe) care tranzitează apele calde spre Atlanticul de Nord. Observarea şi protejarea cetaceelor în Arhipelagul Canare a fost reglementată de guvern în 1995. Bărcile trebuie să respecte un cod de protecţie privind nivelul zgomotului, durata de şedere şi distanţa minimă faţă de ele.

Los Gigantes

Sunt stânci care formează un zid aproape vertical de 600-800m deasupra Atlanticului pe coasta de sud- vest a insulei Tenerife între localităţile Buenavista del Norte şi Santiago del Teide în prelungirea masivului Teno. Zidul se continuă cca 30 m. sub apă. Populaţia veche guancho îl numeau ˝zidul diavolului˝ din cauza culorii închise. Cu excepţia câtorva ravene care fac legătura cu interiorul insulei, Los Gigantes sunt de nepătruns. Aceste ravene se termină cu mici golfuleţe şi plaje mici cu pietriş sau nisip negru vulcanic frecventate de ambarcaţiuni de agrement. La Los Gigantes se ajunge fie cu auto, fie pe apă. Terestru, dacă nu aţi închiriat o maşină, se pot lua autobuzele 473 sau 477 ale companiei Titsa, principalul bus-operator din Tenerife. Din Playa de Americos, distanţa de 30 km se străbate, cu multe opriri, într-o oră şi un sfert. Costul unui bilet este de 3 eu/ sens dar se pot achiziţiona Bono Bus de 12 eu care pot fi folosite de mai multe persoane în oricare direcţie. Dacă depăşeşti suma, diferenţa se plăteşte la şofer numai cu bani potriviţi, acesta neavând drept să dea rest. Cel mai aproape de locul care oferă cea mai bună vizibilitate a stâncilor este staţia Guardo Civil de lângă hotel Volcano sau de la capătul străzii Calle el Pino. Am cules toate aceste informaţii înainte de a ne hotărî să vedem Los Gigantes de pe ocean. Los Gigantes văzut de pe ocean prezintă imagini spectaculoase, de neuitat şi sper ca pozele pe care le voi posta să vă convingă...

WEB, dacă se poate

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 21.10.2017 20:47:47

Validat / Publicat: 21.10.17 22:06:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 2708

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26750 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[21.10.17 21:20:15]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[21.10.17 22:29:25]
» mesaj pers

   @Michi:

rânzul s-a luat la bord şi a constat din pui sau peşte prăjit la alegere cu cartofi copţi în coajă, salată de varză şi suc sau bere.

   Cartofii copţi în coajă, mai mici decât cei de la noi, sunt o specialitate din Insulele Canare. Am mâncat asfel de cartofi şi în Tenerife şi în La Gomera. Cel mai bine merg asezonaţi cu red mojo, un sos special.

Sunt stânci care formează un zid aproape vertical de 600-800m deasupra Atlanticului pe coasta de sud- vest a insulei Tenerife între localităţile Buenavista del Norte şi Santiago del Teide în prelungirea masivului Teno.

   Santiago del Teide este doar o suburbie a localităţii Acantilados de Los Gigantes şi se află în partea opusă a stâncilor, fără vreo legătură cu acestea.

   Celebrele stânci se află în partea dreaptă dincolo de port.

   Un reper mai exact pentru cei care doresc să viziteze Los Gigantes de pe uscat este, în opinia mea, Acantilados de Los Gigantes.

Cel mai aproape de locul care oferă cea mai bună vizibilitate a stâncilor este staţia Guardo Civil de lângă hotel Volcano sau de la capătul străzii Calle el Pino.

   Informaţia este corectă. Eu am admirat şi fotografiat Los Gigantes de la capătul străzii Pinului (Pino), dar şi din extremitatea portului din Acantilados de Los Gigantes, unde, de asemenea, se organizau plimbări cu barca pentru cei care doreau să admire stâncile din larg.

Dacă depăşeşti suma, diferenţa se plăteşte la şofer numai cu bani potriviţi, acesta neavând drept să dea rest.

   Nu este chiar aşa. Ideea este să plăteşti cu bani mici, adică să nu încerci, de exemplu, să plăteşti un bilet de 3 euro cu o hârtie de 100 de euro, pentru că nu vei putea, dar la 5-10 euro vei primi restul corect de la şofer.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Michi
[21.10.17 22:54:01]
» mesaj pers

   @nicole33:Săru´mâna pentru completări şi precizări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[21.10.17 23:17:20]
» mesaj pers

   @webmaster45: Mulţumesc WEB.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[22.10.17 00:45:03]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "(Alte) Excursii opționale din/prin Tenerife, TENERIFE" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[22.10.17 15:22:38]
» mesaj pers

   @Michi: Foarte frumos is acest spectacol, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[22.10.17 18:21:47]
» mesaj pers

   @mishu:Mulţumesc Mişulică pentru atenţie şi vot. Tenerife fiind o destinaţie mai puţin digerabilă, cu atât mai mare e onoarea pe care mi-ai făcut-o.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[23.10.17 08:25:44]
» mesaj pers

   @Michi:

   Nu v-a fost teama deloc ca s-ar putea supăra balenele? Sper ca intrebarea mea nu va pare aiurea dar e legata de un articol de presa, mai vechi, in care s-a produs un astfel de incident cu urmări dramatice, sincer nu-mi amintesc in ce loc dar stiu ca atunci m-a impresionat.

   Felicitari pentru excursie si pentru toată vacanta aceasta, sunteti doi temerari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[23.10.17 09:08:02]
» mesaj pers

   @elviramvio:Nu, astea erau balene pilot neagresive. Cele ucigaşe, orci (cu care la Loro Park se face dresură), trec prin canalul dintre insula Tenerife şi La Gomera dar au un drum prestabilit la care nu merg căpitanii ambarcaţiunilor. Ele în zona asta cu ape calde se împerechează apoi migrează în ape reci, se înrtorc aici să nască, stau câteva luni şi când puii devin puternici pleacă din nou. Au un peronunţat instinct de familie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[23.10.17 09:11:09]
» mesaj pers

   @Michi:

   Minunat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Portul Colon -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913759">Şterge vot</a></div><span id="v9913759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Portul Colon
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2017] Catemaranul Freebird -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913760">Şterge vot</a></div><span id="v9913760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Catemaranul Freebird
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Vedere din port Colon -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913761">Şterge vot</a></div><span id="v9913761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Vedere din port Colon
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Playa de Americos, în planul doi vulcanul El Teide -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913762">Şterge vot</a></div><span id="v9913762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Playa de Americos, în planul doi vulcanul El Teide
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Pe coastele Tenerife hotelurile se ţin lanţ -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913763">Şterge vot</a></div><span id="v9913763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Pe coastele Tenerife hotelurile se ţin lanţ
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Apar primele imagini Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913764">Şterge vot</a></div><span id="v9913764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Apar primele imagini Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913765">Şterge vot</a></div><span id="v9913765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913766">Şterge vot</a></div><span id="v9913766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913767">Şterge vot</a></div><span id="v9913767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913768">Şterge vot</a></div><span id="v9913768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913769">Şterge vot</a></div><span id="v9913769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913770">Şterge vot</a></div><span id="v9913770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913771">Şterge vot</a></div><span id="v9913771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913772">Şterge vot</a></div><span id="v9913772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913773">Şterge vot</a></div><span id="v9913773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2017] Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913774">Şterge vot</a></div><span id="v9913774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Los Gigantes
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2017] Priviţi diferenţa de proporţii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913775">Şterge vot</a></div><span id="v9913775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Priviţi diferenţa de proporţii
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Aproape de stânci -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913776">Şterge vot</a></div><span id="v9913776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Aproape de stânci
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Căpitanul alege locul unde să oprească motoarele în apropierea balenelor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913777">Şterge vot</a></div><span id="v9913777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Căpitanul alege locul unde să oprească motoarele în apropierea balenelor
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Trei balene pilot -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913778">Şterge vot</a></div><span id="v9913778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Trei balene pilot
foto Michi [21.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2017] Balene pilot -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 21.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av913780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv913780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=913780">Şterge vot</a></div><span id="v9913780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(913780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f913780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e913780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Balene pilot
foto Michi [21.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.272058010101 sec