82552 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Cisnădioara

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.10.2017
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe meterezele Cisnădioarei…


Pe un colt stâncos de deal, la zeci de metri înălțime, un străjer bătrân de secole veghează asupra așezării săsești de la poalele Piemontului Cisnădioarei. Indiferent de unde ai veni spre vechiul Michelsberg – pe drumul Sibiului, ieșind din Pădurea Cisnădioarei sau pe șoseaua Cisnădiei printre livezi – în fața ochilor apar zidurile de piatră ale bisericii-cetate așezate strategic pe înălțimi.

Depresiunea Sibiului, implicit dealurile și pădurile din jurul Cisnădioarei, a constituit un loc prielnic pentru întemeierea unei așezări omenești încă din vremea epocii fierului. Satul și cetatea construită de sașii colonizați aici la sfârșitul secolului al XII-lea a aparținut bisericii catolice din Sibiu care le cedează pe la 1200 și ceva regelui Andrei al II-lea. Regele Ungariei, binevoitor, donează „muntele Sfântul Mihai” prelatului Gocelinus din Sibiu care, la rândul său închină biserica ordinului călugărilor cistercieni de la Cârța (vezi aici articol despre un alt monument transilvan important: Abația cisterciană de la Cârța: vezi impresii). După desființarea abației cisterciene în secolul al XV-lea de către regele Matei Corvin biserica-cetate a Cisnădioarei a revenit în posesia sașilor din Michelsberg. Dar istoria e…. istorie.

Oprim autoturismul într-o parcare amenajată în Piața Gozelinus în fața unui front compact de case, specific săsesc. Suntem înconjurați de autovehicule cu numere din toată România, dar și din Europa, auzim graiuri străine, vedem oameni cu hărți în mână. La poalele dealului se află o cabină de unde achiziționăm biletele de acces (7 lei/adult); tot aici se găsesc vederi și alte materiale informative. Vă recomand, mai ales pe timpul verii, să luați cu voi o sticlă de apă și o șapcă/pălărie pentru protecție împotriva razelor solare.

O alee betonată – cu trepte răruțe, dar drăguțe – se încolăcește prin pădure spre intrarea în cetate. Într-o „fereastră” ițită în peretele de frunze se construiește o terasă (de belvedere, sper), loc de unde ți se așterne la picioare aproape tot satul Cisnădioara. Ajunși sub fortificația de piatră ne oprim în răcoarea binefăcătoare oferită de umbra zidurilor și ne minunăm de priveliștile uimitoare ce se deschid spre Cisnădie cu a sa biserică fortificată și spre dealurile împădurite din jur. Ne strecurăm prin portița de lemn întărită cu benzi metalice și urcăm în curtea interioară, pășind direct pe roca care iese la lumină în acest vârf stâncos.

La doar câțiva metri se înalță biserica romanică care și-a păstrat forma originală de la anii 1200 și ceva până în epoca noastră. Dăm un ocol construcției de piatră și vedem cele trei nave (una principală și două laterale) terminate cu abside semicirculare. Privită din lateral monumentala construcție de piatră nu pare a fi o biserică, dar elementele arhitecturale identificate de specialiști atestă acest lucru. Ne îndreptăm curioși și nerăbdători să vedem o raritate: portalul romanic vestic care prin dispunerea coloanelor și arcelor îți dă impresia de „adâncime”. Câte două arcade oarbe străjuiesc portalul, capetele coloanelor sunt sculptate cu motive vegetale și vag se mai observă urme de culoare de la pictura ornamentală (acum câțiva ani se observa mai bine culoarea roșie, acum e ștearsă aproape de tot; și elementele de piatră de la baza coloanelor sunt mai tocite/degradate acum). Un portal romanic asemănător, cu pictură bine păstrată puteți vedea la biserica fortificată din Hosman (vezi P14 din articolul ce l-am dedicat drumului spre Biertan: vezi impresii). În basilică se intră pe două uși laterale înconjurate de ancadramente masive de piatră. Interiorul e spațios, înalt, sobru, luminat de raze concentrate de lumină ce se strecoară prin ferestre mici. În preajma altarului principal, pe boltă, se mai păstrează urme de pictură murală colorată.

În curte Dealul lui Mihai ne dezvăluie încă o dată vârful său stâncos. Ne cățărăm pe drumul de strajă pentru a privi prin crenelurile zidului de apărare către așezarea cu acoperișuri roșii din vale ori spre înălțimile Cindrelului. Ici-colo, la baza drumului de strajă, în jurul unor porți mici, stau aliniați bolovani rotunzi care îmi aduc aminte de trovanții sferici. Sunt „proiectilele” care se prăvăleau peste dușmanii ce îndrăzneau să se apropie de cetate. Oare câți flăcăi au trudit de-a lungul veacurilor pentru a urca aceste pietre grele pe platoul cetății pentru a-și dovedi puterea și vrednicia, cum spune o legendă din partea locului?

Suntem înconjurați peste tot de piatră, un fel de „hegemonie a pietrei” acaparează Dealul lui Mihai. Doar verdele vegetației reușește să domolească ici-colo această supremație a pietrei. Nu ne mai săturăm de panoramele ce se deschid de pe metereze; înconjurăm fortificația și privim în toate punctele cardinale prin ochiuri de crenel sau peste parapetul înalt – aici natura s-a aliat cu omul. După circa o oră de scrutat zările ne-am luat rămas bun de la acest loc cu o încărcătură energetică specială.

Nu trebuie să îți placă neapărat istoria, nu trebuie să fii un fanatic religios – trebuie doar să iubești natura pentru a urca pe meterezele Cisnădioarei. Nu ezitați!

---
Impresii încărcate de tata123 in 09.10.2017 15:58:47

Validat / Publicat: 09.10.17 19:32:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 961


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[10.10.17 10:17:05]
» mesaj pers

   @tata123: Un binemeritat SB si un indemn de urmat.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[10.10.17 16:28:12]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc, chiar este un îndemn. Am văzut mulți străini în Cisnădioara, multe persoane trecute de prima tinerețe urcau spre platoul cetății și, apoi, admirau încântați panorama ce se deschide de sus spre cele patru zări. Parcarea din centrul localității era plină în permanență de autoturisme, zona e încântătoare, iar biserica romanică are elemente arhitecturale unicat (portalul vestic).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- liviu49
[14.10.17 11:02:37]
» mesaj pers

   @tata123: Uite asa mai afla omul despre multe din locurile pe langa care trecem si nu le vedem, ori daca le vedem, le programam pentru urmatoarea excursie. Trebuie sa multumim acelora care si-au facut rabdare si timp pentru a le vizita si a ni le descrie si noua. Daca as promite ca voi face o vizita de macar o saptamana in marginimea Sibiului pentru a vizita si eu locurile descrise aici pe sait s-ar poutea sa nu reusesc sa ajung. Iar atunci promisiunea poate deveni o minciuna. Asa ca spun ca imi doresc acea vizita.

   Pana atunci numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Venind dinspre Cisnădie observăm Cetatea Michelsbergului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909838">Şterge vot</a></div><span id="v9909838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Venind dinspre Cisnădie observăm Cetatea Michelsbergului.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Alee de acces către Cetatea Cisnădioarei, parțial la umbra arborilor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909839">Şterge vot</a></div><span id="v9909839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Alee de acces către Cetatea Cisnădioarei, parțial la umbra arborilor.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Satul Cisnădioara văzut de pe dealul cetății (în colțul din stânga se văd terasele în curs de amenajare). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909840">Şterge vot</a></div><span id="v9909840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Satul Cisnădioara văzut de pe dealul cetății (în colțul din stânga se văd terasele în curs de amenajare).
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Una din porțile fortificației seculare - Cetatea Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909841">Şterge vot</a></div><span id="v9909841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Una din porțile fortificației seculare - Cetatea Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] De la înălțimea zidurilor de pe Dealul lui Mihai avem sub ochi orașul Cisnădie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909842">Şterge vot</a></div><span id="v9909842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] De la înălțimea zidurilor de pe Dealul lui Mihai avem sub ochi orașul Cisnădie.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Basilica romanică - Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909843">Şterge vot</a></div><span id="v9909843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Basilica romanică - Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Vârful stâncos pe care e situată Cetatea Cisnădioarei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909844">Şterge vot</a></div><span id="v9909844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Vârful stâncos pe care e situată Cetatea Cisnădioarei.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Cisnădioara la poalele cetății. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909845">Şterge vot</a></div><span id="v9909845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Cisnădioara la poalele cetății.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] De strajă la crenelurile Cisnădioarei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909846">Şterge vot</a></div><span id="v9909846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] De strajă la crenelurile Cisnădioarei.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Portalul vestic - element romanic de mare valoare arhitecturală - Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909847">Şterge vot</a></div><span id="v9909847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Portalul vestic - element romanic de mare valoare arhitecturală - Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Detalii portal vestic - Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909848">Şterge vot</a></div><span id="v9909848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Detalii portal vestic - Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] „Proiectilele” cetății Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909849">Şterge vot</a></div><span id="v9909849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] „Proiectilele” cetății Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Ușă de acces prin una din navele laterale ale bisericii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909850">Şterge vot</a></div><span id="v9909850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Ușă de acces prin una din navele laterale ale bisericii.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Nava centrală și altarul - Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909851">Şterge vot</a></div><span id="v9909851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Nava centrală și altarul - Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Urme de pictură pe boltă în apropierea altarului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909852">Şterge vot</a></div><span id="v9909852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Urme de pictură pe boltă în apropierea altarului.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Altă portiță de acces în Cetatea Cisnădioarei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909853">Şterge vot</a></div><span id="v9909853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Altă portiță de acces în Cetatea Cisnădioarei.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] În biserica romanică a Cisnădioarei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909854">Şterge vot</a></div><span id="v9909854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] În biserica romanică a Cisnădioarei.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Piatră și multă vegetație la Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909855">Şterge vot</a></div><span id="v9909855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Piatră și multă vegetație la Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Căsuța paznicului cetății și ruinele turnului de poartă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909856">Şterge vot</a></div><span id="v9909856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Căsuța paznicului cetății și ruinele turnului de poartă.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Panoramă către satul Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909857">Şterge vot</a></div><span id="v9909857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Panoramă către satul Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Minunile naturii pe aleea către Cetatea Cisnădioara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909858">Şterge vot</a></div><span id="v9909858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Minunile naturii pe aleea către Cetatea Cisnădioara.
foto tata123 [09.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.121663093567 sec