82503 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Tenerife

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.10.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1150 eu
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Totul e bine când se termină cu bine


Legea seriilor

Auzisem de Tenerife, mai citisem pe AFA, fiica mea vizitase insula şi s-a întors încântată, aşa că găsind un early booking, în noiembrie 2016 ne-am înscris pentru sfârşitul lunii septembrie 2017 cu un sejur de şapte zile cu demipensiune. Pentru 2017 pe baza dictonului ˝bate fierul cât e cald˝ ne-am mai înscris la două excursii: Sardinia- Corsica în mai şi Dublin în iulie. La Tenerife şi Sardinia am plătit aconto la agenţii turistice iar la Dublin urma ca hotelul să-mi consemneze pe card întreaga sumă a cazării. Toate bune şi frumoase, lunile treceau, începusem să mă documentez când în aprilie au apărut două probleme de sănătate ale soţului. A stat 24 de zile în spital şi cum nu ştiam cum va evolua starea de sănătate ne-am gândit să renunţăm la excursiile proiectate. La Sardinia nu a fost problemă, pe baza clauzei storno ne-am luat banii integral. La Dublin hotelul ne reţinuse din prima zi toţi banii de cazare pe card şi cu toate insistenţele noastre în scris şi telefonic, -hotelul nepracticând condiţia storno-, în lipsa unei clauze contractuale, nu i-a mai returnat.

Aveam două alternative: să pierdem banii sau să mergem. Atenţie deci când vă reţineţi direct cazarea, informaţi-vă dacă în caz de forţă majoră vi se restituie banii. Pentru Tenerife aveam asigurare. Am întocmit un dosar beton cu toate actele medicale cerute de agenţia de asigurare numai că ne-am înpotmolit în ultimul, o factură storno pe care agenţia de turism ar fi trebuit s-o dea. La Protecţia Consumatorului ne-a lămurit că ei nu se ocupă de litigii între firme (agenţia de asigurări versus cea de turism).

Gratie amabilităţii unor colegi afaişti cărora le mulţumesc am ajuns la staful agenţiei de turism. Ce s-o mai lungesc? Firmele nu se înţelegeau între ele, nu aveau stipulate în contractul dintre ele emiterea acestei facturi storno, dădeau vina unul pe altul iar eu pierdeam aconto dat de 500 eu. Proces, avocat? M-ar fi costat mai mult decât aconto dat plus nervii. Am lăsat problema în stand-by. Întretimp am fost la Dublin unde hotelul ne încasase banii de cazare. Acolo ne-a mers bine aşa că am prins curaj. În ultima zi în care mai puteam depune diferenţa de bani ne-am hotărât să mergem şi în Tenerife. Buun! Cum niciodată nu vin două fără trei, cu fix patru zile înainte de data plecării am făcut o viroză ca la carte: nas, gât şi urechi, mulţumesc lui Dumnezeu fără temperatură. Cu părere de rău, de frică să nu inoculez comesenii am pierdut miniîntâlnirea AFA organizată de Mishu - vezi impresii şi pe 25 septembrie cu jumătate de troler încărcat cu medicamente ne-am îmbarcat pentru un zbor de şase ore spre Tenerife Ajunşi în aeroportul Sur reine Sofia din sudul insulei, am fost preluaţi de un shuttle pentru transfer şi lăsaţi la uşa hotelului Las Piramides din Playa de Americas. Aici am avut parte de cea mai neobişnuită situaţie în care poate fi pus un turist dar toate la timpul lor, la reviewul despre hotel. Noi am locuit în sud în cea mai frecventată şi exclusivistă staţiune dar deşi ştiam că viaţa de noapte este frenetică, obosiţi de excursiile zilnice, la zece seara eram în pat.

Programul

A doua zi, după ce am dormit şi mâncat bine am ieşit în oraş să ne alegem excursiile pe care voiam să le facem. Am notat ofertele şi preţurile lor, am căutat şi în agenţiile din hoteluri, cam în două ore ştiam ce vrem şi la ce să ne aşteptăm ca program şi preţ. Ne-am oprit la o agenţie care avea parcate în faţă vreo patru autocare cu numele ei inscripţionat pe tablă, deci agenţie cunoscută şi cu trafic mare. Am cerut agentului să ne aloce unui ghid vorbitor de franceză (erau de spaniolă, engleză, germană, italiană) şi să ne stabilească un punct de plecare apropiat de hotel. Pentru că am cumpărat patru excursii a două persoane ni s-a făcut o reducere de 108 eu. plătind în total 302 eu, cu două prânzuri incluse.

-Prima zi am vizitat Loro Park cel mai mare parc (13ha) şi cea mai populară grădină zoologică din Europa conform clasamentului Tripadvisor 2015. Deţine peste 300 specii de papagali, lei, tigri, elefanţi dar cel mai inedit a fost spectacolul cu dresură de orci, balene ucigaşe care ajung până la 10 m lungime şi 7 t. greutate. Când se înfuriau, stropeau publicul cu apă şi dacă n-ar fi fost pelerinele de ploaie, cei din primele rânduri ar fi fost făcuţi ciuciulete. În aquarium am mers printr-un tub de sticlă împrejurul căruia înotau rechini fioroşi. Şi altele.

- A doua zi ne-am urcat într-un autobuz care ne-a transportat în portul Colon de unde am luat un catamaran şi am făcut o croazieră de 4 ½ ore pe oceanul Atlantic în căutarea coloniilor de delfini jucăuşi. I-am văzut de mai multe ori dar cum stăteau doar câteva secunde deasupra apei în multe poze apar neclar, sub forma unor pete negre. Am ajuns la nişte stânci enorme Los Gigantes, înalte de 600-800 m care coboară ca un zid vertical în apă. Am luat prânzul inclus în preţ pe catamaran. Am fost servişi cu peşte sau pui prăjit, cartofi copţi, salată şi bere, jus, cafea la discreţie

-A treia zi am urcat cu autocarul pe un feriboat elegant de mare capacitate (1100 locuri) care ne-a dus în a doua insulă ca mărime din arhipelagul Canare La Gomera. Aici, ieşind din apele teritoriale ale Spaniei şi reintrând în ele a fost necesar să avem asupra noastră cartea de identitate sau paşaportul Am vizitat capitala insulei San Sebastiano de unde Cristofor Columb a plecat în prima sa expediţie să descopere America. Insula păstrează o pădure luxuriantă din era terţiară numită Lauri Silva. Parcul naţional Garajonay face parte din 1986 din Patrimoniul Mondial UNESCO. La sfârsitul prânzului oferit la un restaurant aflat pe traseu am fost delectaţi cu un recital de Silbo (fluierături) prin care pe vremuri oamenii comunicau între ei de la mare distanţă. Astăzi, ca să nu se piardă tradiţia este obligatorie predarea acestui mod de comunicare în şcoli.

- A patra zi ne-am urcat într-un vehicol mai îngust care urma să se strecoare pe şoselele din Parcul National El Teide. Acesta înconjoară vulcanul activ El Teide cu o înălţime de 3718m, respectiv 7000 m faţă de fundul oceanului. Declarat în Patrimoniul Mondial al UNESCO, este al treilea vulcan din lume ca înălţime şi masă. Ultima erupţie a avut loc în 1909. Maşina a urcat prin orăşelul Vilaflor situat la cea mai mare altitudine din Spania a cărui primărie se află la 1550m. Pe la 2000 m am intrat pe o şosea îngustă cu un singur sens pe care dacă venea un automobil din celălalt sens trebuia mers în marşarier sute de metri până se putea opri la un refugiu. Satul Masca este ascuns între munţii vulcanici şi are şosea de acces doar de 15 ani. Pe vremuri era un refugiu pentru piraţii care-şi cărau cu asinii prada pe o cărare îngustă şi prăpăstioasă. Toată ziua am circulat într-un peisaj selenar cu munţi vulcanici de mii de metri înălţime şi stânci cenuşii de sute de metri, cratere enorme şi fumerole stinse. În localitatea Icod de Vinos am admirat un arbore milenar, El Drago. Am trecut şi prin oraşul Santiago del Teide în care se găseşte cea mai mare expoziţie europeană de perle.

-Penultima zi nu mai aveam excursie cunpărată şi ne-am gândit să mergem singuri la piramidele din Guimar şi muzeul pe care l-a înfiinţat Thor Heyerdhal în 1998. A fost un noroc că fiind duminică nu a mers autobuzul 111 spre capitala Santa Cruz de Tenerife. Ne-ar fi lăsat în plin soare la o distanţă de cca 5 km de piramide, ori pe caniculă nu am fi rezistat la o asemenea distanţă. După ce am aşteptat o oră autobuzul care nu mai venea am negociat la sânge cu un taximetrist şi contra a 60 eu dus-întors ne-a dus la muzeu şi piramide. Muzeul cuprinde istoria expediţiilor şi machete ale ambarcaţiunilor cu care Thor Heyerdhal a traversat oceanele, artefacte din insula Paştelui şi şase piramide de piatră în trepte. Se pare că au fost construite de triburile guanşe în sec. II î. Hr dar ipoteza este discutabilă

-În ultima zi ne-am mai plimbat prin oraş pe care din cauza atâtor excursii nu-l străbătusem prea bine, am luat câteva amintiri pentru nepoţi şi după prânz am fost transferaţi la aeroport. Avionul a decolat spre şapte seara şi a ajuns în Bucureşti după ora două dimineaţa. În timpul zborului n-am putut aţipi ci am rememorat locurile prin care am umblat. A fost o excursie de excepţie. Mi-am dat seama cât de multă dreptate a avut marele Will când şi-a întitulat o piesă de teatru ˝Totul e bine când se termină cu bine˝

Câteva cuvinte despre Tenerife

Tenerife este cea mai mare insulă (2000 kmp) din cele şapte ale arhipelagului Canare. Este situată la 4200 km de Bucureşti, respectiv 2200 km de Barcelona şi numai la 300 km de Africa în dreptul sudului Marocului si Mauritaniei. Insulele Canare aparţin Spaniei şi au o populaţie de 2.2 mil locuitori din care în Tenerife un million. Arhipelagul a fost format acum 10 milioane de ani, în urma unor explozii vulcanice. Cele mai vechi urme ale omului apar cu 3000 de ani î. Hr.

Insulele Canare au fost pomenite în scrierile lor de Plinius şi Ptolemeu. După sec XIV arhipelagul a început să fie vizitat de misionari şi cuceritori spanioli care au găsit o populaţie autohtonă de origin berberă unumită guanşi şi care au populat insula cu 2500 ani î. Hr. În 1496 la capătul unor lupte crâncene, guanşii măcelăriţi sau luaţi în robie au fost învinşi şi insulele au intrat în posesia Spaniei.

Cu 40 de ani în urmă în Tenerife erau doar câteva sate de pescari. Acum întreaga insulă este brăzdată de autostrăzi impecabile cu asfalt de culoare închisă datorată pietrişului vulcanic Tenerife este supranumită ˝insula eternei primăveri˝ pentru că iarna nu se înregistrează temperaturi sub 20 grade iar vara peste 30. Insula prezintă două climate principale distincte: la nord umedă, la sud secetoasă şi mai caldă dar mai sunt şi alte 19 microclimate locale duferite unul de altul. Nordul e verde şi fertil favorabil agriculturii (banane, tutun) La început s-au dezvoltat turistic oraşele din nord Puerto de la Cruz, Orotava. La sud dezvoltarea turistică exceptională a început după anii 1980 (Playa de Las Americas, Costa Adeje, Los Cristianos) înşirate ca mărgelele dealungul costei de sud. Tenerife, datorită climei sale blânde este vizitat anual de peste cinci milioane de turişti în special din ţările nordice ale Europei.

Concluzie

Excursia a fost deosebită de altele în primul rând prin unicitatea peisajului dar destul de greuşoară. Dacă aţi citit reviewul acesta măcar din trei în paişpe, mergeţi în Tenerife cât sunteţi în putere şi lăsaţi destinaţiile tradiţionale pentru mai târziu.Pentru autonomie închiriaţi o maşină, şoselele şi semnalizările sunt perfecte.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 06.10.2017 11:32:43

Validat / Publicat: 06.10.17 13:19:54


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 3171


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[06.10.17 13:49:44]
» mesaj pers

   @Michi:

   Felicitări pentru curaj în primul rand! Pentru îndemnul de la final, ei aici depinde de multe, uneori zeii au alte planuri și nu te lasă nci până la Ciorogârla, am pățit eu luna trecută și mi-am amânat plimbările de toamnă.

   Frumoasă vacanța, frumoase locurile, și mă bucur că ați avut ocazia să cântăriți vorbele marelui Will! 😘

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[06.10.17 16:43:27]
» mesaj pers

   @Michi: Asteptam cu nerabdare acesta articol si cred ca daca va lasau acces la net l-ati fi publicat din avion =)). Aveti atata energie incat sunteti un adevarat exemplu. Despre Tenerife am citit si mi s-au povestit multe astfel incat locurile pe unde ati ajuns mi se pareau unele dintre ele cunoscute, asteptam insa povestea ce urma sa o primim, ce ati vazut si ce v-a placut.

   Sunt o multime de destinatii care ma atrag si aceasta este una dintre ele.

   Va felicit, va doresc multa sanatate si excursii reusite ca aceasta (sau poate chiar si mai bine).

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Carmen Ion
[06.10.17 17:14:16]
» mesaj pers

   @Michi: Bravo, Michi, pentru curajul de a ”ataca” destinații așa îndepărtate. Peste 6 ore cu avionul?!! Dumnezeule!

   Ați făcut un adevarat tur de forță cu excursiile acelea zilnice și nu pot decât să mă bucur că v-ați simțit bine și ați putut să le faceți.

   Multă sănătate în continuare ție și domnului Rilă și la cât mai multe călătorii cel puțin la fel de frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Michi
[06.10.17 18:18:06]
» mesaj pers

   @all: Mulţumesc din suflet fetelor. Credeţi-mă că dacă nu aş fi fost în situaţia să pierdem cei 500 eu aconto, nu mergeam pentru că îmi spusese fiica de căldura umedă şi lungimea tururilor. De căldură n-am suferit prea mult pentru că seara şi dimineaţa era răcoare iar la prânz pe caniculă în autocar sau vapor aveam AC. Să nu vă aşteptaţi la starea de bine pe care ţi-o dau insulele greceşti dar e altceva şi trebuie experimentat. Repet recomandarea să faceţi excursia până pe la 70 de ani (eu am fost pe Etna la 75 şi nu mi s-a părut greu). Dacă închiriaţi o maşină şi sunteţi conducător experimentat pentru serpentinele de la Masca, nu aveţi probleme cu ora fixă de plecare, opriri, etc. Oricum, merită încercat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[06.10.17 19:19:54]
» mesaj pers

   @Michi: Felicitări pentru sejurul în Tenerife! Ați avut un program foarte intens. Merită efortul pentru că insula este frumoasă ca și sora ei mai mică La Gomera.

   Am fost acolo în mai 2011 și mi-a plăcut foarte mult. Și acum îmi aduc aminte de excursia în insula Gomera într-un safari cu mașină de teren când soțului i-a fost rău pe serpentinele de acolo. La Masca a condus și totul s-a schimbat.

   Frumoase și pozele! Poza 26 este nemaipomenită! Vă admir din tot sufletul! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Michi
[06.10.17 19:55:22]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulţumesc, cum se spune? Altădată nu mai fac. Ziceam că P26 e cine ştie ce peisaj, când colo....

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[06.10.17 20:00:54]
» mesaj pers

   @all: Rog citiţi mâine următorul review cu hotelul. Aşa ceva n-aţi mai auzit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[07.10.17 10:56:36]
» mesaj pers

   Am retinut "cat sunteti in putere". Cum simt ca ma lasa puterile am trecut destinatia pe o lista mai scurta. Vacante cat mai multe si cat mai frumoase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DanielaC
[31.12.17 15:46:10]
» mesaj pers

   @Michi: Chiar era canicula in octombrie? adica asa ca vara in Antalya 39 grade?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[31.12.17 16:30:00]
» mesaj pers

   @DanielaC:

Chiar era canicula in octombrie? adica asa ca vara in Antalya 39 grade?

   Sincer, nu cred.

   Eu am fost în a doua jumătate a lunii septembrie şi nu am suferit de caniculă deloc. La prânz se făcea foarte cald, soarele ardea, dar nu era umiditate şi nu aveam niciun disconfort. Am ales un hotel situat chiar pe malul oceanului şi briza ne răcorea mai mult decât suficient.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- DanielaC
[31.12.17 16:33:52]
» mesaj pers

   @nicole33: mutumesc pt raspuns si cat mai multe vacante placute in2018.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Tenerife văzut din avion -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909016">Şterge vot</a></div><span id="v9909016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Tenerife văzut din avion
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] La aterizare primul contact -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909019">Şterge vot</a></div><span id="v9909019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] La aterizare primul contact
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] În drum spre hotel. Vulcanul El Teide se vede din orice parte a insulei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909024">Şterge vot</a></div><span id="v9909024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] În drum spre hotel. Vulcanul El Teide se vede din orice parte a insulei
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] În nordul insulei vegetaţie luxuriantă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909031">Şterge vot</a></div><span id="v9909031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] În nordul insulei vegetaţie luxuriantă
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] La Loro Park dresură de orci, balene ucigaşe. -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909034">Şterge vot</a></div><span id="v9909034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] La Loro Park dresură de orci, balene ucigaşe.
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Balenele nervoase stropesc publicul -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909038">Şterge vot</a></div><span id="v9909038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Balenele nervoase stropesc publicul
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Papagali enormi. În Tenerife trăiesc 300 specii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909040">Şterge vot</a></div><span id="v9909040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Papagali enormi. În Tenerife trăiesc 300 specii
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Dresură de papagali -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909043">Şterge vot</a></div><span id="v9909043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Dresură de papagali
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Un leu adormit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909048">Şterge vot</a></div><span id="v9909048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Un leu adormit
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2017] Tunel în aquarium. De jur împrejur, rechini -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909051">Şterge vot</a></div><span id="v9909051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Tunel în aquarium. De jur împrejur, rechini
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Pe catamaran -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909055">Şterge vot</a></div><span id="v9909055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Pe catamaran
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2017] Stâncile Los Gigantes, zid în Atlantic -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909058">Şterge vot</a></div><span id="v9909058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Stâncile Los Gigantes, zid în Atlantic
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Măreţia stâncilor Los Gigantes -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909061">Şterge vot</a></div><span id="v9909061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Măreţia stâncilor Los Gigantes
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Delfini jucăuşi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909066">Şterge vot</a></div><span id="v9909066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Delfini jucăuşi
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Parcul National Garajonay din insula La Gomera -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909069">Şterge vot</a></div><span id="v9909069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Parcul National Garajonay din insula La Gomera
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] În planul doi vulcan în parcul national Garajonay . Peisaj selenar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909072">Şterge vot</a></div><span id="v9909072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] În planul doi vulcan în parcul national Garajonay . Peisaj selenar
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Recital de fluierături în Gomera -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909073">Şterge vot</a></div><span id="v9909073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Recital de fluierături în Gomera
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Specii rare de arbori în Gomera -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909074">Şterge vot</a></div><span id="v9909074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Specii rare de arbori în Gomera
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Crater de vulcan în parcul nationalGarajonay -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909075">Şterge vot</a></div><span id="v9909075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Crater de vulcan în parcul nationalGarajonay
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Parcul national El Teide -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909076">Şterge vot</a></div><span id="v9909076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Parcul national El Teide
foto Michi [06.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2017] Pe şoseaua cu sens unic spre Masca nu puteau urca decât autobuze înguste -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av909077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv909077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=909077">Şterge vot</a></div><span id="v9909077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(909077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f909077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e909077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Pe şoseaua cu sens unic spre Masca nu puteau urca decât autobuze înguste
foto Michi [06.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.257066011429 sec