82282 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța / city-break la Paris

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.09.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Podurile de pe Sena (I)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Soţul şi soţia, moldoveni, sunt pentru prima dată la un restaurant, în Paris. Se apropie chelnerul de ei, le dă meniul, totul în franceză. Soţul încearcă să facă o comandă:
– Silvuple, le carne, le paste, le cartofi, le paine, le vin.
Vine chelnerul, le aduce exact tot ce a comandat. Soţul, mulţumit, îi zice soţiei:
– Vezi draga mea, mă descurc bine cu franceza, ai fi rămas flămândă fără mine! La care chelnerul:
– Aţi fi rămas flămânzi amândoi, dacă nu eram eu din Chișinău!

Parisul nu înseamnă doar turn Eiffel, clădiri istorice și muzee. Peste fluviul Sena de nu mai puțin de 777 km curs de apă care străbate Parisul există numeroase poduri mai mult sau mai puțin istorice, de admirat din categoria „neapărat de văzut „sau pur și simplu utile pentru a circula de pe un mal pe celălalt.

N-a trecut o săptămână de când am afirmat că am încheiat seria Paris mi-a și venit deja o idee de a povesti despre poduri. În sejurul din primăvară am traversat de nenumărate ori Sena folosind podurile mai ales din centrul istoric. O să încep cu podurile de la Ile de la Cite, această insulă de pe Sena numită și leagănul Parisului. Pe urmă voi povesti despre podurile care leagă insula Saint Louis de Paris, după care iau la rând restul de poduri din centrul istoric, cele pe care le-am văzut și care merită văzute. N-o să enumăr și n-o să intru în detalii despre podurile din cartierele mai îndepărtate de și am văzut câteva au o importanță mai mult rutieră decât turistică. În prima parte voi descrie și enumera podurile în amonte de la Ile de la Cite iar în a doua parte podurile în aval de această insulă.

Pont Neuf

Numai insula Ile de la Cite are în dotare 7 poduri, cel mai vechi și renumit pod se numește în traducere de fapt podul cel nou (creat de arhitectul Babtiste Androuet du Cerceau), asta o recunosc și eu că în 1607 era nou. Podul de 232 m lungime și 22 m lățime mi s-a părut deosebit și datorită faptului că traversează capătul vestic ascuțit al insulei, în acest loc grilajul balustrăzii este plin cu tone de lacăte. A fost și cel mai fotografiat pod de mine arcele de piatră fiind într-un număr de 8 peste brațul mare al Senei și 5 peste brațul mic, vasele de croazieră putând trece pe sub acestea. În locul unde podul este străbătut de insulă este o mică piață în jurul statuii călare al regelui Henry IV. Este un loc mereu plin de turiști, vânzători ambulanți (mai ales cu lacăte), jucători alba-neagra (da mulți mai sînt în Paris), cerșetori și trebuie avut mare grijă la hoții de buzunare. În afară de ziua în care am fost la Versailles am văzut podul zilnic. Obiectivele cele mai apropiate sînt biserica Saint Germain L, Auxxerois pe partea nordică a Senei și Monnaie de Paris (monetăria națională) pe partea sudică.

Pont au Change

Pont au Change a fost primul pod peste care am trecut vizitând Ile de la Cite. Este din piatră, are 3 arce, 103 m lungime, 30m lățime și a fost construită în 1860. Cele mai apropiate obiective turistice sînt turnul Saint Jacques și teatrul Chatelet pe partea nordică, iar pe Ile de la Cite palatul de justiție și fosta închisoare Conciergerie. Ulterior am mai trecut de 2 ori peste acest pod.

Pont Saint Michel

Pe partea opusă ce leagă insula cu partea sudică se află podul Saint Michel, lungimea este de doar 62 m 3 arce, dar lățimea o are la fel de 30m. A fost construită în 1857, iar cele mai apropiate obiective sînt prefectura de poliție pe insulă și fântâna Saint Michel pe cealaltă parte.

Pont Notre Dame

Podul Notre Dame este următorul pod de după Pont au Change, are 105 m lungime, 20 m lățime este cu arce dar partea de mijloc are o desschidere mare și este folosit metalul aici. Și podul este ceva mai nou, anul finalizării construcției este 1914. Cele mai apropiate obiective sînt piața de flori de pe Ile de la Cite, Hotel Dieu, catderala fiind pe partea opusă a insulei și mai aproape de podul mic (Petit Pond). Nu am trecut peste acest pod doar l-am remarcat de pe Pont au Change.

Petit Pond

Podul mic este chiar mic. O singură arcadă din piatră, 32 m lungime și 20m lățime sînt datele tehnice ale acestuia, 1853 este anul construcției. Obiectivele cele mai importante de lângă pod sînt catedrala Notre Dame de pe insulă, cartierul latin și biserica Saint Julien le Pauvre pe partea cealaltă. De două ori am folosit acest pod.

Pont D, Arcole

Următorul pod după podul Notre Dame este pont d, Arcole. Alphonse Qudry și Nicolas Cadiat l-au creat în 1856. Cu cei 80 m lungime și 20 m lățime leagă capătul estic al insulei și continuând drumul pe Rue d, Arcole ajungem la catedrala Notre Dame. Nu am folosit podul doar am văzut cu ocazia vizitei de pe Ile de la Cite.

Pont au Double

Pont au Double de și 45 m lungime și 20 m lățime este un pod pietonal și cel mult pentru bicicliști. Este din metal și a fost construit în 1883. Obiective apropiate sînt catedrala Notre Dame pe insulă și Square Rene Viviani pe partea cealaltă. Am folosit o dată acest pod.

Pont Saint Louis

Acest pod leagă capătul estic al insulei Ile de la Cite cu insula Saint Louis de acolo și denumirea. Este un pod nou finalizat în 1970 are 67 m lungime și 16 m lățime. Am trecut podul pentru panorama oferită de aici cu Ile de la Cite și partea din spate a catedralei Notre Dame. Pe pod erau cerșetori muzicali, căntau foarte frumos la diferite instrumente. Cel care cânta la vioară era chiar priceput.

Pont de l, Archeveche

Greu de pronunțat numele podului construit în 1828, este ultimul pod care leagă insula Ile de la Cite de Paris. 68 m lungime, 17 m lățime are podul iar obiectivele turistice din apropiere în afara catedralei Notre Dame sînt memorialul martirilor deportați de pe capătul estic al insulei.

Pont Louis Philippe

Insula Saint Louis este legată de încă 4 poduri unul se numește podul Saint Louis și este următorul de după Pont d, Arcole. Este un pod superb de piatră din 1860 cu 3 arce, 100 m lungime și 15 m lățime.

Pont Marie

Este următorul pod de după podul Louis Philippe care ne duce pe insula Saint Louis. Este un pod foarte vechi din 1635, din piatră în 4 arce, arhitecții fiind Remy Collin, Jean Delgrange și Christophe Marie. Are 92 m lungime și 22 m lățime. Obiective de văzut în apropiere sînt biserica catolică Saint Louis en Ille de pe insulă. Nu am folosit acest pod.

Pont de la Tournelle

Acest pod care leagă insula Ile Saint Louis este următorul de după Pont de l, Archeveche. Este un pod ceva mai nou din 1928, are 122 m lungime și 23 m lățime.

Pont de Sully

Acest pod care face legătura între cele maluri ale Senei și trece și peste insula Saint Louis. Podul actual este construit în 1876. Podurile vechi suspendate Damiette și Constantine au fost degradate în timp și distruse. Podul nou este în arce parțial piatră, parțial metal. Am văzut și acest pod. Următoarele 5 poduri în această direcție nu le-am mai văzut dar doresc să le enumăr. De și podurile sînt vechi nu mai au un interes turistic atât de deosebit ca primele enumerate.

Pont d, Austerlitz

Podul Austerlitz a fost construit în 1885, are 174 m lungime și 30 m lățime. Obiectivul turistic găsit în apropiere este Jardin des Plantes, grădina botanică din Paris. Este un pod în 5 arce.

Pont Charles du Gaulle

Următorul pod Charles du Gaulle este unul rutier foarte modern și recent construit în 1996. Are 207 m lungime și 31 m lățime. Obiective în apropiere sînt gările Austerlitz și Lyon.

Pont de Bercy

Podul de Bercy este unul vechi în arce din 1864 dar cu intervenții, adăugiri și renovări în anii 1990. Este din piatră și beton, are 175 m și 40 m lățime.

Pont de Tolbiac

Podul Tolbiac este încă unul în arce din piatră construit în 1882, are o lungime de 168 m și o lățime de 20 de m. Obiective în apropiere sînt parcul Bercy.

Pont National

Podul National este un pod construit în 5 arce, din piatră 188 m lungime și 34 m lățime. 1853 este anul finalizării construcției.

Un filmuleț timelapse cu o călătorie pe Sena seara aici

 

Cam astea ar fi podurile în amonte de la insula Ile de la Cite, data viitoare care va fi curând voi pobvesti despre podurile în aval de la această insulă.

Rog WM să atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=MsDs3CZW34E

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 24.09.2017 23:06:47

Validat / Publicat: 25.09.17 08:56:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 3224


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [25.09.17 08:55:39]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [25.09.17 09:09:15]
  » mesaj pers

     @AZE: Frumoase fotografii! Și privind imaginile îmi dau seama (a câta oară, oare?) ce impact are existența unui curs de apă printr-un oraș. Dacă autoritățile locale știu să pună în valoare monumentele arhitecturale de pe maluri și spațiile verzi (parcuri, de ex.) rezultă obiective turistice minunate. Nu mai vorbim de navigabilitatea acestor cursuri de apă și exploatarea acestei calități. Avem și noi, în România, cursuri de apă care trec prin orașe, dar...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 4 voturi)]
  - diacrys
  [25.09.17 17:36:17]
  » mesaj pers

     @AZE: Excelent subiect pentru un review din serialul Paris. Mie imi pare bine sa revad oricand aceste poduri, fie pe viu, fie in fotografii. Fiecare pod are o personalitate proprie si, impreuna, marcheaza inconfundabil unul din cele mai frumoase orase din lume.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [25.09.17 21:08:31]
  » mesaj pers

     @tata123: Multumesc

     Sint orase in Romania care pun accent pentru a pune in valoare podurile, obiectivele din apropiere, aleile, parcurile sau alte locuri amenajate in apropierea cursurilor de apa.

     Si sint orase care nu fac acest lucru.

     In Paris stim foarte bine cum sta treaba cu cele aproximativ 37 poduri ale sale mai mult sau mai putin istorice.

     Acum poate radeti sau nu,mi-am adus aminte ca in Sibiu avem 6 poduri rutiere peste raul Cibin din care unul este istoric, 4 mai putin istorice si unul peste autostrada A1 la periferia orasului plus 2 de cale ferata. Amenajari sint doar in zona pietei Cibin cu 2 alei de promenada scurte pe fiecare parte, in rest vegetatie cat de cat intretinuta in sezonul cald. Si rate...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - AZE
  [25.09.17 21:11:53]
  » mesaj pers

     @diacrys: Multumesc

     Parisul este indiscutabil unul din cele mai frumoase orase din lume cu poduri sau fara. Tocmai de asta si incerca teroristii sa mai strice din atmosfera si exista un grad de risc atat pentru localnici cat si pentru turisti.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Pont Neuf și Ile de la Cite văzut de pe Pont des Arts -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904957">Şterge vot</a></div><span id="v9904957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Pont Neuf și Ile de la Cite văzut de pe Pont des Arts
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Pont Neuf văzut din umbra lacătelor prinse de grilajul balustradei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904958">Şterge vot</a></div><span id="v9904958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Pont Neuf văzut din umbra lacătelor prinse de grilajul balustradei
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Pont Neuf văzut de pe Pont au Change -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904959">Şterge vot</a></div><span id="v9904959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Pont Neuf văzut de pe Pont au Change
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Peisaj văzut de pe Pont au Change-Conciergerie fosta închisoare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904960">Şterge vot</a></div><span id="v9904960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Peisaj văzut de pe Pont au Change-Conciergerie fosta închisoare
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Pont au Change (în fundal turnul Saint Jacques, piața și teatrul Chatelet și Ville) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904961">Şterge vot</a></div><span id="v9904961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Pont au Change (în fundal turnul Saint Jacques, piața și teatrul Chatelet și Ville)
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Pont Saint Michel (în fundal la stânga acolo unde se văd pomii este piașa St Michel) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904962">Şterge vot</a></div><span id="v9904962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Pont Saint Michel (în fundal la stânga acolo unde se văd pomii este piașa St Michel)
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Pont Saint Michel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904963">Şterge vot</a></div><span id="v9904963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Pont Saint Michel
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Statuia lui Henry IV de pe Pont Neuf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904964">Şterge vot</a></div><span id="v9904964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Statuia lui Henry IV de pe Pont Neuf
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Pont des Arts văzut de pe Pont Neuf (la stânga turnul Eifel) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904965">Şterge vot</a></div><span id="v9904965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Pont des Arts văzut de pe Pont Neuf (la stânga turnul Eifel)
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Pont au Double văzut de pe Petit Pond (la stânga catedrala Notre Dame) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904967">Şterge vot</a></div><span id="v9904967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Pont au Double văzut de pe Petit Pond (la stânga catedrala Notre Dame)
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Pont Archeveche de lângă catedrala Notre Dame -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904968">Şterge vot</a></div><span id="v9904968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Pont Archeveche de lângă catedrala Notre Dame
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Pont au Double de lângă catedrala Notre Dame -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904969">Şterge vot</a></div><span id="v9904969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Pont au Double de lângă catedrala Notre Dame
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] pont D, Arcole văzut de pe podul Saint Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904970">Şterge vot</a></div><span id="v9904970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] pont D, Arcole văzut de pe podul Saint Louis
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Pont de Tournelle văzut de pe podul Archeveche -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904972">Şterge vot</a></div><span id="v9904972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Pont de Tournelle văzut de pe podul Archeveche
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Pont au Change văzut de pe Pont NEuf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904973">Şterge vot</a></div><span id="v9904973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Pont au Change văzut de pe Pont NEuf
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] Pont Neuf, partea din mijloc de pe Ile de la Cite și statuia lui Henry IV -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904974">Şterge vot</a></div><span id="v9904974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Pont Neuf, partea din mijloc de pe Ile de la Cite și statuia lui Henry IV
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Tone de lacăte pe Pont Neuf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904975">Şterge vot</a></div><span id="v9904975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Tone de lacăte pe Pont Neuf
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Lacăte pe Pont Neuf-în fundal părculețul de pe vârful ascuțit vestic al insulei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904976">Şterge vot</a></div><span id="v9904976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Lacăte pe Pont Neuf-în fundal părculețul de pe vârful ascuțit vestic al insulei
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Pont au Double (în fundal cartierul latin) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904977">Şterge vot</a></div><span id="v9904977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Pont au Double (în fundal cartierul latin)
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [APR-2017] Pont de Tournelle -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904979">Şterge vot</a></div><span id="v9904979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2017] Pont de Tournelle
  foto AZE [24.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.118777990341 sec