82264 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Must see în zona lacului Neuchatel

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.09.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Le Locle, locul unde s-au născut ceasurile elvețiene


Urmare de aici

Cum spuneam în vezi impresii, în această vară am facut o excursie în Franța – Elveția. Am vizitat mai multe localități, orașe, orășele, sate, dintre care, o destinație deosebită, unică, internațională, care mi-a plăcut foarte mult, a fost Le Locle, unul din cele mai mici orașe elvețiene (în Elveția orașul trebuie să aibă peste 10.000 de locuitori, Le Locle are aproape 10.500), declarat în anul 2009, împreună cu La Chaux-de-Fonds, ca Orașele ceasornicăriei, Patrimoniu Mondial UNESCO.

Orașele ceasornicăriei? De ce?

Pentru că sunt orașe cu clădiri dedicate unei singure industrii, fiind construite de către și pentru ceasornicărie, ceasul modelând o tipologie aparte a clădirilor și orașelor, clădirile rezidențiale destinate și muncii la domiciliu aflându-se în imediata vecinătate a caselor patronale, atelierelor de lucru și fabricilor, formând o structură urbană omogenă, rațională. În conceperea acestora s-a dorit ca străzile să fie largi și drepte pentru a facilita deplasările și a putea fi ușor de curățat, locuințele să aibă multe ferestre mari cu obloane de lemn care să asigure lumina necesară acestei migăloase munci și s-a dorit ca această muncă să poată fi prestată la domiciliu.

Le Locle este situat în Munții Jura și cunoscut ca un important centru al ceasornicăriei elvețiene, ca locul de naștere a acestei industrii. Povestea spune că Daniel JeanRichard, un tânăr entuziast, reușește să repare un ceas de buzunar fabricat în Londra și a decis să facă un altul cum nu mai făcuse nimeni în regiune. Era de fapt primul meșteșugar elvețian ce-și însușește tehnica complexă a ceasornicăriei și produce primul ceas de buzunar în propriul său atelier din Le Locle. Era anul 1705. Meșteșugul se dezvoltă, din ce în ce, mulți locuitori renunțând la producerea dantelei, activitate veche, tradițională, în favoarea ceasornicăriei. Le Locle devine renumit pentru ceasurile produse, astăzi, aici, se fabrică renumitele ceasuri Tissot, Zodiac, Zenith…...

Atestat documentar de aproape 700 de ani, vechiul Le Locle, mereu nou și modern are câteva obiective ce merită văzute: Castelul din Munți cu Muzeul Ceasurilor, Morile Subterane din Șaua dintre Stânci, Primăria, Muzeul de Arte Frumoase. Există și un circuit pe jos ce durează 40 minute și care prezintă cele mai importante obiective.

L’Hotel de Ville, Primăria, a fost primul nostru popas în Le Locle. A fost construită între anii 1913 și 1917, lucrările derulându-se destul de greu, datorită primului război mondial și amplasamentului neinspirat ales, pe un subsol mlăștinos. Primul inconvenient a dispărut când s-a încheiat pacea, al doilea prin tehnologia de armare a solului cu stive mari de trunchiuri de copaci.

Este o clădire modernă ce îmbină mai multe stiluri arhitectonice, într-o operă de artă totală. Ferestrele cu crucile lor din stinghii de lemn și fațadele cu sculpturi aparțin “neorenașterii”, frescele de pe fațade și capitelele coloanelor cu elemente din flora câmpurilor elvețiene sunt reprezentative stilului “art nouveau”, iar acoperișurile cu geamuri mari sunt specifice “arhitecturii de acasă”, arhitectura elvețienă regională. Arhitectul Charles Vevey Gunthert, locuitor din La Chaux-de-Fonds, oraș rival în ceasornicărie dar partener în dezvoltare, a proiectat această clădire mărindu-i frumusețea prin fereastra oriel de deasupra intrării și turlă suplă de pe acoperiș, iar pictorul Ernest Biéler i-a desăvârșit-o prin cele două fresce monumentale de pe arcadele de sub acoperiș.

Am privit, admirat și pozat clădirea, după care am intrat în holul primăriei, o camera mare ce se înalță pe două nivele. Mi-a plăcut mult contrastul dintre marmura albă a pardosealii, coloanelor și arcadelor și florile multicolore pictate pe câmpul verde de pe pereții lui. Am găsit aici decorațiuni tempera, la fel de frumoase ca frescele de afară. Pe macheta orașului expusă acolo am refăcut drumul parcurs prin oraș și l-am schițat pe cel ce urma să îl mai facem.

În Primărie se vizitează, de luni până vineri de la ora 8:00 la 11:30 și de la 13:45 la 16:30, Sala Căsătoriilor aflată la parter, Sălile Consiliului Local și Consiliului General de la etajele 1 și 2, se organizează chiar și câteva tururi ghidate. Se poate face și o călătorie în timp în zona “Timp și Urbanism” situată la etajul trei al clădirii, unde prin intermediul terminalelor multimedia, vizitatorul pătrunde într-un univers în care timpul se împletește cu viața umană și descoperă aventura ceasurilor și viața localnicilor de-a lungul timpului.

Am ajuns acolo în jurul orei 12:30, vizita a durat cam 30 de minute, dar, având în continuare un program foarte încărcat și vreo 120 de kilometri până la Sochaux unde eram cazați, nu ne-am permis să așteptăm deschiderea sălilor.

Pentru cei ce vor să le viziteze menționez că accesul este gratis și că pentru un act de identitate primești cheile și o broșură ghid în franceză, germană, engleză.

Plimbarea prin grădina învecinată mi-a adus în fața obiectivului ceva din Orașul ceasornicăriei și câteva Locuințe ale Ceasornicăriei, pe care le-am pozat plecând apoi spre următoare noastră destinație, Castelul din Munți cu Muzeul ceasului cel mai important obiectiv turistic din Le Locle, cred eu, aflat la vreo 2 kilometri spre nord-est.

Le Chateau des Monts, Castelul din Munți, își are originile la sfârșitul anilor 1780 când familia Du Bois a construit un conac pe una din moșiile ei din Le Locle. În scurt timp localnicii numesc această frumoasă casă patriciană în stil Ludovic al XVI-lea „Chateau des Monts“. În primii ani ai secolului 20 castelul ajunge în proprietatea lui Georges Ducommun, fondatorul brandului Doxa care face ceva modificări la clădire și dezvoltă parcul, de atunci castelul schimbându-se foarte puțin. În 1954, castelul a fost cumpărat de către orașul Le Locle pentru a-l transforma în muzeul ceasului, muzeu care până atunci nu avusese un sediu pe măsura exponatelor deținute.

Le Musee d’Horlogerie, Muzeul Ceasornicăriei, a fost fondat la jumătatea secolului 19 dintr-un magazin de curiozități istorice, arheologice, naturale și mecanice din regiune. În mai 1959 are loc inaugurarea Muzeului Ceasornicăriei din Le Locle, la Castelul din Munți.

Astăzi muzeul găzduiește, în mai multe săli, ceasuri, pendule, automate în miniatură și alte mecanisme geniale ce marchează evoluția producției de ceasuri în universul inventatorilor și al artiștilor.

Castelul și muzeul sunt deschise între orele 10:00 și 17:00, taxa de intrare este de 10 franci elvețieni, fiind reduceri pentru cei ce au vizitat anterior Muzeul Internațional al Ceasurilor din La Chaux-de-Fonds, seniorii, vizitatori peste 60 de ani au și ei o reducere, noi beneficiind de amândouă, plătind fiecare câte 6 franci.

Am intrat în parcul castelului, un parc cu un frumos gazon și flori, cu statui și cu câteva ceasuri, un Ceas cu Foliot (balansier pentru ceasurile timpurii ce funcționează pe bază de greutăți), un altul de pendulă (încadrat într-o sculptură) funcțional….

Am ajuns la castel, am plătit taxa de intrare, beneficiind de reducere prezentând tichetul de la muzeul din La Chaux-de-Fonds pe care îl vizitasem în aceeași zi. Pentru seniori nu ni s-au solicitat acte de identitate. Personalul muzeului ne-a oferit ochelari 3D, inițial nu am acceptat, eu având probleme cu vederea, noroc cu însoțitorii noștri care au insistat și astfel am putut vedea exponatele prezentate și pe monitor în 3D. A fost o experiență deosebită, pentru mine nouă, un mod de prezentare a exponatelor pe care sigur nu-l voi uita… Tot de aici pentru 2 franci elvețieni am luat și un ghid audio….

Am intrat în Marele Salon, o sală la parterul muzeului, un salon francez cu pereții tapițați în mătase aurie și mobilier în stilurile Ludovic al XV-lea și al XVI-lea cu influențe regionale în care sunt expuse mai multe tipuri de ceasuri și pendule, dar și un tablou, o pășune împădurită tipică regiunii, tabloul unui pictor din La Chaux-de-Fonds, patriotism regional?! , colaborare între rivali?! .

Am văzut apoi Sufrageria cu mobilier și lambriuri din lemn de nuc și cu exponate similare celor din salon. Am ajuns la ”Pendula Misterioasă”, o pendulă cu baza de marmură neagră pe care se află statuia unei persoane feminine ce ține în mână un pendul. Deși știam că acesta are mici oscilații ce pun în mișcare mecanismul nu am reușit să le observ, datorită ingeniozității autorului, André Romain Guilmet, cunoscut ceasornicar parizian.

Tot aici se află expoziția Timpurile Ceasului, expoziție ce prezintă în ordine cronologică evoluția ceasului de la Renaștere până în zilele noastre și elementele tehnice ce au permis această evoluție. Pe hol privirea mi-a fost atrasă de o statuie ce-l reprezintă pe Abraham-Louis Breguet, cel mai mare orologist elvețian de la sfârșitul secolului 18, începutul secolului 19, unul din cei mai mari orologiști din lume și din toate timpurile, creator al ceasului de lux Breguet și fondatorul companiei cu același nume.

Am urcat la primul etaj unde am vizitat mai multe săli de expoziție, prima fiind Sala Frederic Savoye, Frederic Savoye fiind un cunoscut director al companiei Longines ce a lăsat moștenire muzeului o valoroasă colecție de porțelanuri chinezești și o și mai valoroasă colecție de ceasuri ce sunt expuse aici.

Sala Maurice Sandoz găzduiește ceasuri bogat împodobite și automate donate muzeului de Maurice Yves, fiul lui Edouard Constant Sandoz, fondatorul companiei farmaceutice Sandoz din Basel. Aici privirile sunt atrase de ”Clovnul fumător”, de ”Dansatorii” și de ”Pasărea”, frumoase figurine colorate mișcătoare. Trebuie menționate și ”Ceasul Oglindă”, ”Pasărea hrănindu-și puii”, ”Harfa Cântătoare”, dar m-a impresionat în mod deosebit ”Bătrâna Doamnă” ce mergea cu pași șovăitori. Sala pentru mine a fost ca o incursiune într-o zonă de basm în care vedeam niște superbe miniaturi, niște bijuterii de ceasuri… Păcat că în poze nu mi-au ieșit toate minunățiile, vitrina bat-o vina!... Totul a fost completat cu vizualizările în 3D…...

Ne-am continuat plimbarea prin Sala Henri Jeanmaire, sală ce poartă numele unui specialist în optică pasionat de restaurarea intarsiilor Boulle și colecționar al ceasurilor restaurate pe care mai apoi le-a dăruit muzeului și care sunt expuse alături de mobilier în același stil Boulle. Am văzut apoi Sala Alfred Huguenin care poartă numele unuia dintre președinții muzeului, profesor de desen și pictor înzestrat, decorator prin pictură, lăcuire, aurire al carcaselor ceasurilor pe care le lucra. Sunt expuse ceasuri în stil Neuchatel, stilurile Ludovic al XIII-lea, Ludovic al XVI-lea cu influențe regionale, donate muzeului de către decorator.

Nu am descris ceasurile sau pendulele expuse, voi posta poze cu ele, am vorbit mai mult de figurinele animate care m-au impresionat profund și pe care le-am denumit prin ceea ce mi-au sugerat ele în sălile de expoziție sau când le-am văzut în mișcare în Sala de Proiecție aflată tot la primul etaj într-un film 3D de circa 15 minute. Mai era un alt film de urmărit dar nu era timp. Ce scump este timpul uneori!...

Vizita a continuat la etajul doi cu expoziția tematică Vremurile Timpului care se ocupă cu înțelegerea și măsurarea timpului. Într-un cadru modern, în secțiuni separate și distincte, sunt prezentate nu numai preocupările industriei de măsurare a timpului, dar și calendare și cronologii, dispozitive de măsurare nemecanică a timpului, cum ar fi clepsidrele, ceasurile solare, ….

Mi-au părut interesante ”Timpul natural”, ”Timpul matematic”, ”Timpul în adâncuri” pe care le veți vedea în pozele postate. Dintre calendare merită menționate ”Calendarul perpetuum”, ”Calendarul musulman” și, nu ultimul, ”Calendarul ortodox român”.

Trebuie amintit și ”Atelierul Jacques Frederic Houriet, un maestru în ale ceasornicăriei și producător elvețian de cronometre, care așezat în fața bancului său de lucru, salută vizitatorii înclinându-se.

Am coborât la subsol la Sala Tezaurului unde sunt expuse unele din cele mai valoroase exponate ale muzeului, dar mi-a fost jenă să fac poze, fotografiatul fiind interzis. Am admirat ceasuri, pendule și figurine animate, cele mai multe de mari dimensiuni, cam cât un om obișnuit.

Am revenit la recepție, am predat ochelarii și ghidul audio, am cumpărat ceva amintiri, un mic ceas (machetă) în stil vechi de numai 30 de franci elvețieni și am plecat spre ieșire. În micul magazin erau expuse și câteva podoabe din dantela atât de cunoscută. Am mai pozat câte ceva, am mai privit, nu doream să plec…...

Vizita la castel și muzeu a durat cam două ore, timpul a trecut foarte repede, aș mai fi stat prin muzeu încă pe atât pentru a admira cât mai mult fiecare obiect… Muzeul nu este foarte mare dar are foarte multe exponate, toate de excepție ce îți solicită mult timp…. Stilul vechi, rafinat al sălilor ajutat și de tehnologie 3D pun în valoare totul….

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul muzeului mhl-monts.ch/fr/index.php.

Nu am vizitat Les Moulins Souterrains du Col des Roches, Morile Subterane din Șaua dintre Stânci, situate într-o peșteră din Masivul Jura, la circa 3 kilometri de oraș, câteva mori de apă, gatere, cele mai vechi construcții datând din secolul 17.

Îmi pare rău că nu am ajuns la această peșteră, dar timpul, omniprezentul meu dușman în excursii, nu mi-a permis… Celor ce ajung în Le Locle le recomand să nu ocolească acest obiectiv, unic în Europa, care se poate vizita zilnic între orele 10:00 și 17:00 din mai până în octombrie, având și tururi ghidate în franceză și germană. Din noiembrie până în aprilie este vizitabil între orele 14:00 și 17:00, lunea fiind închis. Costul unui bilet este de 14 franci elvețieni, existând și reduceri…

Cu păreri de rău am urcat în mașină și ne-am continuat drumul spre următorul obiectiv din program.

A fost o vizită plăcută în care am aflat lucruri noi, interesante și am văzut adevărate bijuterii, tehnice sau artistice, de ceasornicărie, de automate. Un muzeu deosebit, de neuitat… Un muzeu ce pune în valoare frumoasa Elveție a ceasului….

Recomand celor ce merg acolo să-și facă timp și pentru acest orășel care are ce arăta și știe să arate ce are…...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 24.09.2017 15:28:34

Validat / Publicat: 24.09.17 18:36:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ELVEȚIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1126

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  57900 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mprofeanu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.09.17 17:50:47]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Must see in zona Neuchatel, [ALTE ZONE]" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[24.09.17 20:52:51]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Ai descris totul ca un ceasornicar meticulos din Elvetia. Felicitari.

   Fotografiile le-am vazut pe toate pentru ca ma intereseaza subiectul.

   Mi-a placut foarte mult articolul si mi-am adus aminte de o cunostinta apropiata (de fapt parintele unui prieten din copilarie care din pacate nu mai este intre noi, a decedat) care stia sa repare ceasuri vechi. De cateva ori mi-a reparat si mie un pendul vechi (mecanism cu greutati fara arc), iar in ultimii ani el a fost cel care repara si intretinea ceasul din Turnul Sfatului din Sibiu.

   Si daca tot este la moda acum (ca si pe mine ma anunta mereu cineva)am dat si eu un SB.(dar articolul ar merita si un ZB)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[24.09.17 22:01:15]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Am citit nu numai cu interesul celei al cărei tată iubea (și purta) ceasuri elvețiene, dar și pentru că eu însămi am iubit și iubesc ceasurile.

   De mică mi-au plăcut obiectele de artă funcționale, printre care, cred că, cele mai numeroase sunt ceasurile.

   Între acestea am iubit mai mult pendulele, adevărate obiecte de artă, dar și de mobilier, care îmbrăcau interioarele, cu ornamentele lor ce decorau și umpleau spațiul.

   Felicitări pentru articol, mi-a plăcut tare mult, am votat cu drag și cu convingere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[24.09.17 23:46:30]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[25.09.17 00:52:27]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Interesant. Cred că mi-ar place să văd muzeul, de mică am fost "pasionata" de ceasuri, eu, un copil in general cuminte, faceam orice sacrificiu sa ma cațar la pendula si sa-i invart limbile, spre disperarea tatalui meu. Din pacate n-am gasit un mester bun si azi batrana de peste 100 de ani funcționeaza, fara sa bata, cu un mecanism de 3 lei, ideea sotului meu. Dar si azi ma opresc cu placere la vitrinele ceasornicarilor care au expuse pendule si alte ceasuri vechi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Aurici
[25.09.17 11:12:56]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mi-e dor tare de o excursie cu mașina în Austria, Germania, un pic de Elveție, un pic de Franța... cred că la anu' n-o mai amânăm. Am notat orășelul acesta, mi-a plăcut mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[25.09.17 19:01:14]
» mesaj pers

   @AZE: Îmi pare bine că ți-a plăcut reviewul și ți-a amintit lucruri frumoase.

   Mai repară cineva acum ceasul din Turnul Sfatului? Oare mai sunt meseriașii de altă dată!? Îmi place să cred că da!

   Mulțumesc frumos pentru ecou și pentru vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[25.09.17 19:07:26]
» mesaj pers

   @doinafil: Ai dreptate, ceasurile, pendulele sunt adevărate opere de artă. Despre funcționalitatea lor nu spun decât că au precizia elvețiană.

   Și încă o dată ai dreptate, un ceas de masă, o pendulă schimbă orice interior, îl pune altfel în valoare.

   Mulțumesc frumos pentru ecou și vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[25.09.17 19:14:44]
» mesaj pers

   @elviramvio: Îți doresc să vezi muzeul, merită vizitat și pentru castel dar mai ales pentru ceasuri.

   Miniaturile mi s-au părut extraordinare. Nu am mai văzut așa ceva.

   Pendulele erau superbe, pozele mele nu le arată adevărata frumusețe.

   Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[25.09.17 19:19:47]
» mesaj pers

   @Aurici: Mulțumesc pentru vizită și ecou!

   Sigur vei pleca, Le Locle merită văzut împreună cu celălalt oraș elvețian apropiat La Chaux de Fonds.

   Sper să scriu despre Muzeul Internațional al Ceasului din această ultimă localitate, dar nu știu când...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[25.09.17 19:24:52]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[26.09.17 20:45:07]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Un articol asa cum ne-ai obisnuit pe care chiar daca l-am descoperit ceva mai tarziu pot spune ca l-am savurat 👍. Mi-a placut atat de mult si sper sa ajung si eu vreodata pe acolo astfel incat l-am marcat la favorite. Pozele sunt superbe si cred ca le-as mai vedea o data, dar acum spun doar felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.09.17 15:54:45]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Le Locle, Primăria apare în mijlocul unei grădini, pare un castel de turtă dulce -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904571">Şterge vot</a></div><span id="v9904571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Le Locle, Primăria apare în mijlocul unei grădini, pare un castel de turtă dulce
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Le Locle, Flori, statui și apă în fața Primăriei -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904573">Şterge vot</a></div><span id="v9904573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Le Locle, Flori, statui și apă în fața Primăriei
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Le Locle, Primăria, Se văd fereastra oriel și fresca de deasupra intrării -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904574">Şterge vot</a></div><span id="v9904574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Le Locle, Primăria, Se văd fereastra oriel și fresca de deasupra intrării
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2017] Le Locle, Primăria văzută din spate și o altă frescă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904576">Şterge vot</a></div><span id="v9904576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Le Locle, Primăria văzută din spate și o altă frescă
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Le Locle, Primăria, În holul împodobit cu o frescă și decorațiuni tempera se află macheta orașului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904578">Şterge vot</a></div><span id="v9904578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Le Locle, Primăria, În holul împodobit cu o frescă și decorațiuni tempera se află macheta orașului
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Le Locle, O “Casă Ceasornicărie” specifică orașului aflată în spatele Primăriei cu ferestre și obloane -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904579">Şterge vot</a></div><span id="v9904579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Le Locle, O “Casă Ceasornicărie” specifică orașului aflată în spatele Primăriei cu ferestre și obloane
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Le Locle, Cazinoul -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904581">Şterge vot</a></div><span id="v9904581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Le Locle, Cazinoul
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Le Locle, O părticică din “Orașul Ceasornicărie”, în dreapta Cazinoul, clădirea ascunsă roz, în stânga o clădire cu ferestre și obloane specifică orașului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904582">Şterge vot</a></div><span id="v9904582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Le Locle, O părticică din “Orașul Ceasornicărie”, în dreapta Cazinoul, clădirea ascunsă roz, în stânga o clădire cu ferestre și obloane specifică orașului
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts ne așteaptă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904584">Şterge vot</a></div><span id="v9904584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts ne așteaptă
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts Poarta era deschisă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904585">Şterge vot</a></div><span id="v9904585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts Poarta era deschisă
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Steagul elvețian este și el prezent -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904586">Şterge vot</a></div><span id="v9904586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Steagul elvețian este și el prezent
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts cu flori în prim plan și români în planul doi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904588">Şterge vot</a></div><span id="v9904588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts cu flori în prim plan și români în planul doi
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Flori, verdeață și alei în parc -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904589">Şterge vot</a></div><span id="v9904589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Flori, verdeață și alei în parc
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Mecanismul unei Pendule realizat la Lausanne în 1964 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904590">Şterge vot</a></div><span id="v9904590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Mecanismul unei Pendule realizat la Lausanne în 1964
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Mecanismul unui Ceas cu Foliot construit în 1556 la Zurich -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904591">Şterge vot</a></div><span id="v9904591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Mecanismul unui Ceas cu Foliot construit în 1556 la Zurich
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Un elefant ceas -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904592">Şterge vot</a></div><span id="v9904592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Un elefant ceas
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Muzeul Ceasului, Intrarea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904593">Şterge vot</a></div><span id="v9904593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Le Locle, Le Chateau des Monts, Muzeul Ceasului, Intrarea
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Marele Salon cu mobilă deosebită, ceasuri și pendule, cu o pășune tipică regiunii -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904594">Şterge vot</a></div><span id="v9904594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Marele Salon cu mobilă deosebită, ceasuri și pendule, cu o pășune tipică regiunii
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sufrageria cu mobilier din lemn de nuc -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904595">Şterge vot</a></div><span id="v9904595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sufrageria cu mobilier din lemn de nuc
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sufrageria cu pereții placați cu lemn -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904596">Şterge vot</a></div><span id="v9904596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sufrageria cu pereții placați cu lemn
foto mprofeanu [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sufrageria, ”Pendula Misterioasă” nu-și dezvăluie secretul -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904598">Şterge vot</a></div><span id="v9904598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sufrageria, ”Pendula Misterioasă” nu-și dezvăluie secretul
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Pe scări spre primul etaj -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904599">Şterge vot</a></div><span id="v9904599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Pe scări spre primul etaj
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Intrarea în Expoziția Vremurile Ceasului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904600">Şterge vot</a></div><span id="v9904600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Intrarea în Expoziția Vremurile Ceasului
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului prezintă evoluția ceasului de la Renaștere până în zilele noastre -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904602">Şterge vot</a></div><span id="v9904602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului prezintă evoluția ceasului de la Renaștere până în zilele noastre
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului, Apariția primelor ceasuri -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904603">Şterge vot</a></div><span id="v9904603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului, Apariția primelor ceasuri
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului prezintă componentele unui ceas -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904604">Şterge vot</a></div><span id="v9904604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului prezintă componentele unui ceas
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului, Evoluția componentelor unui ceas de la începuturi... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904605">Şterge vot</a></div><span id="v9904605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Expoziția Vremurile Ceasului, Evoluția componentelor unui ceas de la începuturi...
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sala de proiecție a oferit un film foarte plăcut, intrare -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904608">Şterge vot</a></div><span id="v9904608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sala de proiecție a oferit un film foarte plăcut, intrare
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, pe hol lângă intrarea la Sala Frederic Savoye -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904609">Şterge vot</a></div><span id="v9904609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, pe hol lângă intrarea la Sala Frederic Savoye
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sala Frederic Savoye, Pendule -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904611">Şterge vot</a></div><span id="v9904611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sala Frederic Savoye, Pendule
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sala Frederic Savoye, Ceasuri -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904612">Şterge vot</a></div><span id="v9904612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [AUG-2017] Le Locle, Muzeul Ceasului, Sala Frederic Savoye, Ceasuri
foto mprofeanu [24.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.268775939941 sec