82227 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Gura Râului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.09.2017
DE
Avatar Zoazore
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Braila-Bucuresti
înscris/ă în 17.06.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
Neprețuit
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Gura Raiului din Județul Sibiu


Urmare de aici

Așa cum vă povesteam, am fost în excursie la Gura Râului, în județul Sibiu, aici: vezi impresii

Sâmbătă dimineața, după ”micuțul” dejun (Of, Doamne, și-acum îmi plouă-n gură gândindu-mă la ce bunătăți ne-au pus pe masă minunatele noastre gazde!) am pornit la o mică plimbare prin sat. Tot ce-am mâncat la pensiune era făcut în casă de om, nu industrial, făcut cu dragoste, suflet, pioșenie.

Date foarte tehnice despre sat n-am să vă dau. Au făcut-o deja @tata123: vezi impresii și @AZE vezi impresii anul ăsta. Eu, cum v-am obișnuit, vă voi descrie doar ce-am văzut și ce-am simțit eu.

Doar o mică introducere, citat din Wiki, prietena noastra, pe care-am întrebat-o eu ce și cum:

Gura Râului (în germană Auendorf, Gurarou, Gurareu, în maghiară Guraró) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Sibiu, Transilvania, România.

Gura Raului se gaseste la o distanta de 17 km de Sibiu si este un sat minunat cu vechi obiceiuri si traditii.

Este o asezare romaneasca straveche situata pe Valea Cibinului, la poalele Muntilor Cindrel, in inima cunoscutului tinut al Marginimii Sibiului, la o altitudine de aproximativ 600m. Conform unei inscripții lapidare, anul 1202 este anul in care a fost construita actuala biserica "Sfânta Paraschiva". Evenimentul nu este confirmat științific și dovezile istorice infirmă o atestare atât de timpurie a localității, cel puțin pe locul și în configurația actuală. Alte atestări sunt din secolul al XVI-lea, în legatură cu unele conflicte cu localitatea Cristian pentru pășunile din munți. Un document din 1558 menționează construcția unei Mănăstiri Negre ce pare a fi fost ortodoxă.

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril- Initiatorul si animatorul ideii zidirii unei biserici monumentale la Gura-Raului a fost mitropolitul Andrei Șaguna.

ro.wikipedia.org/wiki/Gur ... 3%A2ului,_Sibiu

Asta ar fi teoria. Ce-am văzut eu? Am văzut un sat de oameni harnici, gospodari, curați, cinstiți, blânzi, cumpătați și muncitori, care-și cunosc limitele și puterile și cărora le place să sfințească locurile.

Satul are ulițele asfaltate sau pavate, cu mici ”accidente”, foarte curate. Am mers pe ulițe strâmte sau largi, în pantă sau plane, am traversat podul peste Cibin, am admirat silueta masivă dar zveltă a bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, monumentul eroilor din primul război, troițele de la intersecții, vechiul pod acoperit, pavilionul de jocuri și dans, construit din lemn, o casă de prin 1868. Și măreția Cindrelului, muntele-paznic al satului.

Oameni harnici, locuitorii de aici au știut atât de bine să respecte muntele, să se poarte dârz ca el, mândri, dar nu trufași, iar muntele i-a răsplătit cu piatră, lemn și ape care îi slujesc la joagăre, mori și pive.

Deși la poale de munte, nici casele, nici oamenii nu par copleșiți de măreția lui, ba mai mult, ”vorbesc” de la egal la egal, cu respect și-ndatorare. Muntele le este pavăză, iar ei îl respectă. Și-au durat case cochete, după modelul caselor săsești, elegante, vesele. Ce-am remarcat: cum odată la ferestre stăteau mușcate, aici, la orice fereastră erau orhidee. Și toate au pe peretele de la răsărit, afara, în stradă, icoană sau cruce. Oamenii ăștia pun dragoste și suflet în tot ce fac, iar tot ce fac e durabil, mândru, dar nu arogant sau trufaș! Nu caută mărire, caută trăinicie.

Sâmbăta în care am plecat hai-hui era senină și clară, aerul tare și limpede. Ne-nconjura mult verde crud, proaspăt, curat. Eram cinci hoinari care sorbeam cu nesaț aerul, priveam peisajele înălțătoare care ne tăiau respirația. Ce nu pot eu să vă spun prin vorbe, găsiți voi în poze.

Ne-am plimbat tacticos, ne-am odihnit pe băncuțe sau în balansoar… Lumea satului alerga grăbită spre treburile zilnice, dar trecând pe lângă noi, ne salutau cu respect, deși nu ne cunoșteau.

Satul are bancomat, farmacii (vreo două), un magazin LA DOI PAȘI… Modern, dar și tradițional. Și, din loc în loc, pe ziduri, harta turistică.

Duminicile și-n zilele de sărbătoare, cu mândrie, merg la biserică în costume populare, mai ascultă ”poruncile” primarului, mai merg la joc în vechiul pavilion din lemn…

După ce-am privit, respirat, admirat, ne-am întors la pensiune și-am mâncat nuci noi.

A coborât toamna peste Gura Raiului de la Gura Râului, cu câteva lacrimi de ploaie, dar bucuria din sufletele noastre le-a șters și-a rechemat soarele! Și soarele a venit!

Mă-nclin în fața voastră, oameni mândri, harnici, blânzi și buni, mă-nclin în fața ta, măreț Munte, aici, în Gura Raiului din județul Sibiu.

---
Impresii încărcate de Zoazore in 22.09.2017 21:34:19

Validat / Publicat: 23.09.17 08:52:58


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1267


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[23.09.17 08:59:46]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Sa va fie de bine si sa repetati. Frumoase obloane la geamuri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[23.09.17 08:59:47]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Are farmec Gura Raului. Love Gura Raului! 😘

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[23.09.17 10:30:06]
» mesaj pers

   @elviramvio: Deh, casă din 1868, cum zice și pe plăcuță! Și era într-o stare foarte bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[23.09.17 10:34:20]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: N-ai zis! Scrie, să te cred!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[23.09.17 16:21:25]
» mesaj pers

   Ce interesante sunt inscripțiile de pe stâlpi cu data construcției casei și cu inițialele proprietarului.

   Foarte frumos verdele muntelui Cibin pe care eu l-am contemplat atunci când am fost la Rășinari. Străduțe înguste și flori erau și acolo, cu un farmec deosebit. Totul parcă era rupt de vacarmul citadin și cufundat într-o liniște și pace deplină. E o stare! Cred că așa ceva și simțit și tu acolo din câte am citit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Safta Radu
[23.09.17 19:52:46]
» mesaj pers

   Frumos ai descris această minunată zonă! Ştii tu, genul acela de review care îţi merge la suflet, de piatră să fii să nu-ţi placă. Mă bucur că v-aţi simţit bine la Gura Râului, mă bucur că v-am revăzut, sper să urmeze şi alte episoade de acest gen, de ce nu, poate în alte zone frumoase ale ţării.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[23.09.17 20:25:57]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Da, ne-am simțit superb! dacă și Ștefan a spus că n-a fost greu și că i-a plăcut...

   Mă știi de Zână, așa că ai grijă ce-ți dorești! Eu tare mi-aș dori!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[23.09.17 20:28:11]
» mesaj pers

   @Dana2008: Da, ne-am simțit parcă-n altă lume, în alt timp! Parcă se oprise timpul, deși lumea trebâluia. Dar mai calm, mai așezat, mai cumpătat!

   Mulțumesc pentru vizită și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[23.09.17 21:21:07]
» mesaj pers

   @Zoazore: Draga mea dragă Zozo, tare mult mi-a plăcut cum ai scris (și descris) despre Gura Râului din mărginimea Sibiului. După cum bine spuneai în review-ul trecut - despre pensiunea la care ați stat- este un colț de rai și ar fi trebuit, poate, să i se spună „Gura Raiului”.

   Îmi place tare mult cum îți alegi cuvintele și le pui în pagină acolo unde trebuie, ca să descrie (uneori chiar cu drăgălășenie) exact ce vrei să spui.

   Am votat cu sufletul pentru un articol scris cu sufletul! Felicitări!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[23.09.17 21:42:48]
» mesaj pers

   @Zoazore: După masa bogată de astăzi, unde ne intalniram, cu mare drag, a mers o plimbare prin Gura Raiului.

   Când mai ajungeți prin zonă (ce ce vă doresc din tot sufletul) să vă opriți și la Cristian și să vizitați biserica. Sau să mergeți pe Valea Cibinului până la baraj și mai departe până la Complexul Cibinului.

   Zona este superbă. Fericiți cei ce locuiesc acolo.

   Seară plăcută.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[23.09.17 22:37:26]
» mesaj pers

   @ANILU: Și de-ai ști că l-am scris cu gândul ȘI la tine... Că-ți promisesem și nu se face să nu mă țin de cuvânt! Cât despre mers în zonă... nu știu ce să zic. Eu mi-aș dori, dar nu-s singură, așa că... mai gândim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[24.09.17 12:33:34]
» mesaj pers

   @Zoazore: Cred ca stiam de ce aman deschiderea acestui articol, ai impresia ca intradevar ai ajuns in Rai. Atat de frumos incat parca simteam mirosul de verde... desi daca miros bine imi miroase si a niste peste prajit (ceva pastrav curcubeu prins de unchiul meu la Petrosani) si care va ajunge o delicioasa saramura.

   Dar sa revenim cu picioarele pe Pamant coborand din Rai. Cred ca este locul in care te duci pentru o cura de aer, de recreere a creierului si unde poti admira fiecare pietricica, fiecare ac de brad, fiecare picatura de apa.

   Felicitari, ma bucur pentru bucuria de a fi acolo printre prieteni, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[24.09.17 12:39:45]
» mesaj pers

   @Zoazore: Ce bine ar fi fost dacă-i nimereai in zi de sărbătoare, îmbrăcați in straie populare :)

   Liniște verde, asta reiese din articolul tău.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[24.09.17 12:45:56]
» mesaj pers

   Zana mea, imi place sa cred ca nu ai mancat atata paine chiar daca mirosea divin. (P20)

   Frumoase locurile vizitate de voi si cred ca idea lui @Safta Radu de a va aduce aici a fost foarte pe gustul vostru. Pozele sunt faine si nu uita"Omul sfinteste locul".

   Ma bucur ca l-ai scos pe Stefan al tau la aer curat.

   Va pupacesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- teona
[24.09.17 15:06:59]
» mesaj pers

   Cu ajutorul tau, am "hoinarit" si eu in aceasta zona, care este atat de primitoare, incat nu iti doresti decat ca acele clipe petrecute acolo sa treaca foarte incet, sa poti sa te bucuri de simplitatea si farmecul locului. Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[24.09.17 16:30:49]
» mesaj pers

   @mishu: Eu tare n-aș mai fi coborât de-acolo! Timpul se scurgea așa lent... Iar mirosul de verde... el chiar există! Brad, iarbă nouă, iarbă cosită proaspăt...

   @krisstinna: Am nimerit noi în zi de sărbătoare (8 septembrie), dar deja, la 15:30 se terminase slujba de la biserică. Iar când am plecat, deja slujba era începută. I-am văzut doar în pozele de la pensiune, unde familia Hanzu, îmbrăcați în straie de sărbătoare, ieșeau de la biserică. Dar cred că văzuți ”în direct” ar fi fost, într-adevăr, emoționant!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Zoazore
[24.09.17 16:37:48]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Pitic, n-am mâncat decât O FELIE! Atât! Era... altfel: mai densă, mai sățioasă, mai... naturală. De-acolo și-au cumpărat Nina și Radu o pâine. Și da, chiar mirosea divin.

   Iar lui Ștefan i-a plăcut pe bune! Aerul curat, peisajele, parcă l-au mai colorat puțin. Aerul ăla e magic!

   @teona: Tare mă bucur când prieteni dragi mă-nsoțesc, fie și virtual, în locurile frumoase și pline de har. Eu cred că tocmai simplitatea dă farmec locului. Dar, din păcate, ce-i bun și frumos se termină repede.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- adrianbogdan
[24.09.17 17:20:52]
» mesaj pers

   Zana mea, intrebare? Z-urile din P17 si P18 sunt de la "Zana" sau de la semnul lui Zoro ori cumva @Zoazore?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[24.09.17 18:02:01]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: În P18 se văd mai bine! :) Ai ghicit: sunt de la Zâna Zbanghie! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[25.09.17 08:38:42]
» mesaj pers

   @Zoazore: Localitatea Gura Râului impresionează pe turiști încă de la intrare; se pare că mulți dintre noi am pășit prin Mărginimea Sibiului anul acesta.

   Referitor la Transsylvania 1868 (imaginea P17) vreau să vă spun că plăcuța nu se referă la anul construcției casei respective. Inscripția în cauză aparține Băncii Generale de Asigurare „Transsylvania„ (Allgemeine wechselseitige Versicherungsbank „Transsylvania”) - cea mai mare și mai cunoscută societate de asigurări din Transilvania secolului al XIX-lea-al XX-lea, societate înființată în 1868. Plăcuța originală (fond roșu, litere albe) de pe peretele casei (restaurate acum) din Gura Râului demonstra că acea proprietate este asigurată la Societatea de asigurări menționată mai sus.

   Eu am observat asemenea plăcuțe anii trecuți în Sibiu și am căutat informații - astfel am descoperit răspunsul. Mai multe amănunte puteți citi aici: tribuna.ro/stiri/special/ ... chi-104046.html. Plăcuțe asemănătoare, dar la alte societăți de asigurări, se păstrează și în București (Naționala, Generala, Urania, Unirea).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[25.09.17 09:09:00]
» mesaj pers

   @tata123: Aaaa, multumesc pentru lamurire! Dar asta nu inseamna ca si casa e cam tot pe-acolo de veche? Oricum, tare frumoasa era! Parca din povesti!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Satul Gura Râului printre câteva lacrimi de toamnă -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903989">Şterge vot</a></div><span id="v9903989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Satul Gura Râului printre câteva lacrimi de toamnă
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Ulițe curate, asfaltate, cu case mândre de oameni gospodari. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903990">Şterge vot</a></div><span id="v9903990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Ulițe curate, asfaltate, cu case mândre de oameni gospodari.
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Pe stâlpii porților sunt inițialele proprietarilor și anul ridicării casei. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903991">Şterge vot</a></div><span id="v9903991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Pe stâlpii porților sunt inițialele proprietarilor și anul ridicării casei.
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Cruci sau icoane la răsărit! Aici e la pensiunea Maria Ileana Hanzu -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903992">Şterge vot</a></div><span id="v9903992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Cruci sau icoane la răsărit! Aici e la pensiunea Maria Ileana Hanzu
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Cibinul, grăbit să ajute oamenii la moară, la piuă, la joagăr... -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903993">Şterge vot</a></div><span id="v9903993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Cibinul, grăbit să ajute oamenii la moară, la piuă, la joagăr...
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Măreția muntelui stând pavăză satului. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903994">Şterge vot</a></div><span id="v9903994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Măreția muntelui stând pavăză satului.
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Tihnă, sfat, odihnă pe malul Cibinului -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903995">Şterge vot</a></div><span id="v9903995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Tihnă, sfat, odihnă pe malul Cibinului
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Ulițe stâmte, curate, în ciuda micilor ”accidente”. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903996">Şterge vot</a></div><span id="v9903996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Ulițe stâmte, curate, în ciuda micilor ”accidente”.
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Flori la poartă. Priviți cât este de curat! -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903997">Şterge vot</a></div><span id="v9903997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Flori la poartă. Priviți cât este de curat!
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Harta turistică din loc în loc, pe pereții stradali -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903998">Şterge vot</a></div><span id="v9903998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Harta turistică din loc în loc, pe pereții stradali
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Această hartă = nevotabilă -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av903999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903999">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Această hartă = nevotabilă
foto Zoazore [22.09.17] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2017] Vechiul pod acoperit! -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904000">Şterge vot</a></div><span id="v9904000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Vechiul pod acoperit!
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Verde crud, de Cindrel -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904001">Şterge vot</a></div><span id="v9904001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Verde crud, de Cindrel
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Verde, pace, liniște -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904002">Şterge vot</a></div><span id="v9904002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Verde, pace, liniște
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Curățenie, tihnă, aer pur... -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904003">Şterge vot</a></div><span id="v9904003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Curățenie, tihnă, aer pur...
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Casele ”vorbind de la egal la egal” cu muntele. Măreție și trăinicie. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904004">Şterge vot</a></div><span id="v9904004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Casele ”vorbind de la egal la egal” cu muntele. Măreție și trăinicie.
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Casă din 1868 -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904005">Şterge vot</a></div><span id="v9904005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Casă din 1868
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2017] Detalii de construcție a casei vechi, dar perfect funcționale -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904006">Şterge vot</a></div><span id="v9904006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Detalii de construcție a casei vechi, dar perfect funcționale
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Poartă și cutie poștală din 1868 -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904007">Şterge vot</a></div><span id="v9904007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Poartă și cutie poștală din 1868
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Pâinea cea sfântă, ca-ntr-o rugăciune. Mirosea divin! -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904008">Şterge vot</a></div><span id="v9904008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Pâinea cea sfântă, ca-ntr-o rugăciune. Mirosea divin!
foto Zoazore [22.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Un popas, o vorbă, un sfat între prieteni... -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904009">Şterge vot</a></div><span id="v9904009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Un popas, o vorbă, un sfat între prieteni...
foto Zoazore [22.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Verde, albastru, ozon... -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904010">Şterge vot</a></div><span id="v9904010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Verde, albastru, ozon...
foto Zoazore [22.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Poftiți la nuci noi. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904011">Şterge vot</a></div><span id="v9904011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Poftiți la nuci noi.
foto Zoazore [22.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Biserica Sfinții Mihail și Gavril (nevotabilă) -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av904012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904012">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Biserica Sfinții Mihail și Gavril (nevotabilă)
foto Zoazore [22.09.17] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Biserica Sfânta Paraschiva, sau Biserica Mică = nevotabilă -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av904013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904013">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Biserica Sfânta Paraschiva, sau Biserica Mică = nevotabilă
foto Zoazore [22.09.17] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Patru hoinari. Eu pozam! Agale prin rai. -- foto by <b>Zoazore</b> [uploaded 22.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904017">Şterge vot</a></div><span id="v9904017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Patru hoinari. Eu pozam! Agale prin rai.
foto Zoazore [22.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.142143964767 sec