82151 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.09.2017
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1200 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Colosseumul și Colina Palatină - Vacanță la Roma – partea a V-a


  Urmare de aici

  Cele șapte zile de vacanță au avut, bineînțeles, alocate un număr de ore vizitării unui loc celebru -

  Colosseum. Am ajuns aici cu mijloacele de transport ale cardului „Roma Pass”, al cărui preț de 38,5 euro include atât vizitarea lui cât și a altor două locuri care nu trebuie ocolite:„Colina Palatină” și „Forumul Roman”.

  Știam din liceu, de la profesorul nostru de latină, mare iubitor al istoriei antice, câte ceva despre aceste ruine, și anume că: aici au pierit, prin moarte violentă, sute de mii de oameni și animale, că publicul de atunci era pasionat de aceste spectacole de o cruzime înspăimântătoare, că viața celor din arenă depindea de un semn făcut cu degetul mare al majorității spectatorilor (degetul mare ridicat în sus, cerea salvarea celui din arenă, degetul îndreptat spre pământ, cerea sacrificarea lui). Fac o paranteză și spun că, dacă ar fi adevărat ce se spune despre locurile încărcate cu energii pozitive sau negative, apoi Colosseumul ar fi în topul celor rele. Asta nu m-a împiedicat, însă, să vreau să-l văd.

  Intrarea se face prin partea de nord-vest a amfiteatrului și, bine înțeles, se stă la coadă atât pentru cumpărarea de bilete cât și pentru scanarea bagajelor fiecărui turist. După aceste faze, fiecare este liber să urmeze traseul pe care-l vrea, asta dacă nu apelează la un ghid, persoană fizică, sau un „audio-ghid” (5 euro). Noi am luat un „audio-ghid”, dar acesta nu a putut fi folosit deoarece, după prima stație, traseul indicat de el era blocat, datorită unui șantier cu lucrări de restaurare. După ce am cumpărat de la un „chioșc-bibliotecă” o carte cu informații despre „Colosseum”, am convenit să urmăm un traseu ales de noi.

  Ajunși acasă am consultat cartea și am aflat că: începutul acestei construcții, impresionantă prin mărime, formă și concepție, a demarat în timpul și la cererea împăratului Vespassian, în anul 72 d.Hr și a fost terminată în anul 80 d.Hr, la un an după moartea lui. Numele amfiteatrului a fost preluat de la gigantica statuie, Colossus, de 36 m înălțime, a lui Nero, predecesorul lui, care se credea „zeu al soarelui”, și pe care acesta și-a comandat-o și amplasat-o aici, lângă acest amfiteatru, care pe atunci era centrul Romei. (în timpul lui Nero aici se afla un parc construit tot la comanda lui; ulterior statuia amplasată în parc a fost demolată).

  Din păcate nu se mai știe cine a fost arhitectul acestui uriaș „Amfiteatru Flavian”, cum s-a numit inițial, împăratul Vespassian fiind fondatorul dinastiei Flavian. Lucrările s-au terminat în timpul lui Titus, unul din cei doi fii ai lui Vespassian. Camerele inferioare, însă, au fost adăugate în timpul lui Domițian, fratele lui Titus, după moartea acestuia.

  Materialele folosite la construcția lui exterioară sunt: tuful vulcanic, o rocă sedimentară poroasă, formată prin acumularea și consolidarea cenușii vulcanice (conform dicționarului), din cărămidă și argilă roșie, și cu ajutorul unui fel de adeziv, numit „opus cementi”. În interiorul amfiteatrului, pentru gradene, s-a folosit travertinul, tot un fel de tuf calcaros, care poate fi lustruit obținându-se, în final, aspectul marmurei. Podeaua arenei era din scânduri de lemn și se acoperea cu un strat suficient de gros de nisip, pentru a putea absorbi sângele scurs în urma luptelor între gladiatori, sau cu animale. În podeaua de lemn puteau fi acționate trape și chepenguri care comunicau cu subsolul, unde se găseau canalele de drenaj, cuștile animalelor și depozitele de arme. Când existau animale în arenă de jur împrejurul arenei se ridica un gard de lemn, pentru a proteja publicul.

  Gladiatorii, al căror nume se trăgea de la „gladius”, o sabie scurtă, erau recrutați din rândul prizonierilor de război, al deținuților condamnați la moarte sau chiar din rândul sclavilor.

  Forma amfiteatrului este ușor eliptică, rezultată din două semicercuri. („amphi”, sau „ambi”, înseamnă în limba greacă „dublu”, sau „de jur-împrejur”). Este, deci, un teatru cu două scene așezate față în față, care are pe axa mare 188 m, pe cea scurtă 156 m. și o înălțime de peste 48 m. Arena centrală, unde se desfășurau luptele și întrecerile sportive, este de formă ovală, având axele de 80 cu 50 m. În jurul acesteia se aflau tribunele, unde spectatorii erau așezați pe nivele, în funcție de rangul pe care îl aveau în societate, și astfel: la primul nivel se așezau împăratul cu însoțitorii și apropiații lui, mai sus veneau bogații vremii, patricienii sau nobilii și abia sus de tot se așeza „galeria”, cât mai departe de arenă, unde puteau sta femeile, și cetățenii săraci, plebeii, adică. După aprecierile romanilor de atunci, puteau încăpea aici între 80 și 100 de mii de spectatori. Dacă mă uit la pozele făcute, un calcul sumar infirmă acest lucru, numărul real cred că era cu mult, mult mai mic.

  Arhitecții de atunci au conceput, pentru o asemenea capacitate, sisteme aproape similare cu cele din ziua de azi, pentru accesul și evacuarea numărului mare de oameni. La parter intrarea se făcea pe sub cele 80 de arcade dispuse perimetral pe zidul exterior, însă doar 76 erau destinate oamenilor de rând. Intrarea dinspre partea nordică centrală (pe axa scurtă), era doar pentru împărat și apropiații lui, altele trei (tot axiale) erau destinate elitelor vremii. Toate cele patru intrări axiale erau bogat decorate cu reliefuri din stuc și picturi, dintre care s-au mai găsit ceva fragmente. „Biletele” de acces erau mici bucăți de ceramică pe care erau înscrise secțiunea și rândul unde trebuia să stea spectatorul. Un mare număr de intrări a dispărut prin prăbușirea zidului exterior. Dovada ca vechii romani erau constructori și meșteri extrem de pricepuți este că și acum Colosseumul stă în picioare, chiar dacă, în bună parte, secolele l-au afectat.

  Am vrut și noi să urcăm la ultimul nivel, mai bine zis la ce a mai rămas din el, pentru a ne bucura de o vedere panoramică, însă trebuia să plătim un ghid autorizat care, funcție de numărul de solicitanți, pornea, sau nu, mai sus. Pentru că nu erau prea mulți amatori n-am mai așteptat, mai ales că doream să vedem încă două locuri din programul făcut de acasă. Am făcut, bineînțeles, fotografiile de rigoare și ne-am grăbit să ieșim ca să mergem la un alt obiectiv aflat în apropierea lui, numit

  Colina Palatin (sau Palatină). Este una din cele șapte coline ale Romei, aflate în estul râului Tibru și despre care se spune că ar fi leagănul Romei, pentru că aici Romulus, unul din pruncii alăptați de lupoaică, ar fi ales să trăiască și să formeze orașul de mai târziu. Legenda spune că cei doi copii ar fi fost găsiți de lupoaică la umbra unui ficus sălbatic, ce creștea în fața grotei „Lupercal”, de la baza dealului Palatin. După ce i-a hrănit alăptându-i, copii ar fi fost luați din grotă de un păstor de pe deal, care i-a găsit acolo și i-ar fi crescut, împreună cu soția sa.

  Din informațiile de acasă aflu că dealul Palatin este zona cea mai veche, că este un patrulater neregulat, cu o înălțime de 70 m și cu un perimetru de aproximativ 2 km. Este colina din centrul altor trei coline („Aventin”, „Cecilian” și „Capitolin”), din totalul celor șapte, și în vecinătatea locurilor ce merită a fi vizitate când ești la Roma: „Colosseum”-ul, „Circus Maximus”, „Forum”-ul Roman”. Celelalte trei coline sunt mai îndepărtate, undeva spre nord-estul Romei.

  Se poate spune că de aici, de pe dealul Palatin, din palatele imperiale a pornit ascensiunea vastului Imperiu Roman. Aici s-a născut și a trăit viitorul împărat Augustus, care a cumpărat locuința oratorului Hortensius, situată în apropierea casei lui Romulus, casă care mai exista, încă, în anul 31 î.Hr. A mai cumpărat și alte case din vecinătate pentru a-și putea construi un adevărat palat, locuința numită „Domus Augustana” și finalizată în anul 26 î.Hr. Din păcate, palatul care avea, pe lângă rolul de locuință privată și pe acela de funcțiune publică, a ars în anul 3 d.Hr. Ulterior a fost reconstruit și mărit.

  Tiberius, primul succesor la tron, Caligula, Claudius Nero și mulți alții au locuit pe dealul Palatin, acesta devenind locul favorit al familiilor imperiale. Tiberius a fost primul care a construit un adevărat palat, „Domus Tiberiana”. În urma marelui incendiu din timpul lui Nero (anul 64 d.Hr.) construcțiile de pe Palatin au fost și ele serios afectate.

  Mult mai târziu, după un alt incendiu din anul 191 d.Hr, împăratul Septimus Severus a inițiat o amplă restaurare a edificiilor Palatinului. A mărit palatul imperial spre partea de sud, dându-i o fațadă monumentală, însă, spre sfârșitul sec. al XVI, papa Sixtus al V-lea (Quintus), a distrus-o, în căutare de materiale de construcție. Ruinele palatelor lui Augustus, Tiberius și „Domus Augustana” se mai văd și pot fi vizitate și azi.

  La sfârșitul sec. al III-lea d.Hr, Palatinul intră într-un declin, după ce împărații Dioclețianus, Galerius, Maximianus și Constantinus au părăsit Roma, pentru a se instala în reședințe imperiale mai apropiate intereselor lor politice. Apoi, împăratul Constantin I-ul a transferat capitala imperiului la Byzantion, viitorul Constantinopol, și de acum Palatinul a fost abandonat.

  Pe timpul Renașterii, edificiile vechi de pe Palatin erau niște ruine. Familiile bogate ale vremii și-au construit aici case rurale de odihnă, înconjurate de vii și de grădini. Astfel familia Barberini și-a construit casa aproape de biserica Sf. Sebastian, iar familia cardinalului Alessandro Farnese a cumpărat teren și construit în partea de nord-vest, între palatele lui Tiberius și Caligula. Acesta a pus bazele unei grădini botanice, peste ruinele vechilor palate, fiind, după părerea unor istorici, prima grădină botanică.

  Noi am început urcușul colinei dinspre partea estică a ei, cea din imediata vecinătate a „Colosseum”-ului. Am trecut pe lângă „Arcul lui Constantin” și am intrat pe Via Sacra. După casa de bilete din apropierea „arcului lui Tito” și, după verificările de rigoare, am ocolit puțin spre dreapta și am mers pe aleea Via Nova, al cărei capăt era înfundat. Ne-am întors și… … acum începe dilema: pe unde să o luăm? . Traseul nu este prestabilit cu săgeți indicatoare sau cu alte însemne. Fiecare alege, după cum vrea. Am ales să dăm un înconjur întregii coline, ca să putem vedea de sus cât mai mult, de jur împrejurul ei, însă n-am putut merge doar pe conturul dealului, așa că ne-am abătut și spre părțile din centrul lui. Astfel, am să spun într-o ordine aleatorie, ce-am văzut și ce am reținut din acest periplu: fosa care marchează locul fostului arc de triumf al lui Domițianus, ruinele casei Barberini, cu biserica Sf. Sebastian și temeliile fostului templu al lui Elagabal, dedicate Soarelui. Am trecut pe la Domus Flavia, am văzut sălile subterane ale acesteia, pe la templul lui Apollo, pe lângă niște cisterne vechi din sec. al VI-lea d. Hr, pe lângă casa presupusă a fi a lui Romulus, pe la templul zeiței Cybele, pe la casa Liviei, pe la bazinul oval, prin grădinile Farnese și pe deasupra palatului lui Tiberius.

  Am reținut și ruinele reședinței private a împăraților, desemnate ca „Domus Augustana”, pe la Stadionul lui Domițianus, rezervat împăraților, pe la palatul și termele lui Septimus Severus. Împărații romani erau mari iubitori ai îngrijirii corpului și minții („mens sana in corpore sano”, este dictonul latin arhicunoscut). De aceea își construiau propriile terme. E drept că azi nu sunt decât o ruină, și trebuie să faci un efort de imaginație ca să presupui că acolo au fost, odată, niște băi.

  Priveliștea de la poalele dealului este impresionantă. De sus se pot vedea, în depărtare, „Termele lui Caracalla”, „Colosseumul”, ruinele „Forumului Roman”, „Circus Maximus”, „Arcul lui Titus”, „Arcul lui Constantin”. Se poate vedea chiar partea superioară a clădirii „Vittoriano”, despre care am scris în prima parte a seriei despre Roma. Mai mult decât am scris aici pot „vorbi” pozele atașate.

  Dacă veți ajunge la Roma, nu ocoliți leagănul Romei, al lui Romulus și Remus, locul de unde a început scrierea istoriei imperiului roman, „Colina Palatin”, în jurul căreia s-a dezvoltat și construit orașul de mai târziu.

  Obosiți după atâta drum, am coborât la poalele dealului și am intrat să vizităm „Forumul Roman”, despre care voi povesti într-un alt review.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de doinafil in 19.09.2017 20:39:06

  Validat / Publicat: 20.09.17 07:05:28


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1704

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 32 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de doinafil? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - ioana74
  [20.09.17 08:14:48]
  » mesaj pers

     Excelent articol. O adevarata lectie de istorie. Felicitari!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [20.09.17 09:56:56]
  » mesaj pers

     @ioana74: Mulțumesc, Ioana, Pentru vizită, vot și apreciere!

     Să ai o zi excelentă! (chiar dacă afară soarele stă ascuns!)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [20.09.17 11:34:41]
  » mesaj pers

     @doinafil: Bună dimineața... un articol foarte documentat, ca toată seria de altfel... prin arealul acesta istoric am fost și eu odată... înfruntandu-mă cu niște gladiatori moderni... Dickens afirma la vremea lui că uriașul amfiteatru a devenit, fantoma vechii Rome'''... cam așa e... e totusi impresionant, doar a fost cea mai mare arenă din lume. Roma nu poate fi comparată cred cu nici un alt oraș european, e cel mai mare muzeu în aer liber... îmi amintesc doar gleznele umflate și lista prea bogată de obiective. Roma istorică înseamnă putere, frumusete, decadență... e mereu surprinzătoare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - doinafil
  [20.09.17 12:12:28]
  » mesaj pers

     @mireille:

     Așa este, Mireille! Roma este un imens muzeu în aer liber. Dacă aș fi întocmit de acasă programul de vizitare eu, nu cred că aș fi putut vedea toate cele văzute. (l-a făcut @msnd, jumătatea mea). Numai gleznele mele știu câtă presiune s-a pus pe ele, în dorința de-a vedea totul.

     În ultima zi am am vizitat Vaticanul și Basilica San Pietro și, datorită unor greve (la metrou și transport auto) am fost nevoiți să mergem pe jos 6 km (dus/întors), plus vizita acolo. În ziua aceea am mers efectiv 13 km. (glezna s-a răzbunat și s-a umflat!)

     Chiar așa fiind, nu mi-a părut rău de eforul făcut. Au mai rămas multe de văzut și nu știu dacă voi mai ajunge curând acolo.

     Îți mulțumesc pentru ecou, apreciere și vot! Să ai zile frumoase, cu vreme bună!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Dan&Ema
  [20.09.17 20:31:24]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Superbonus pentru tine si 2 articole favorite pentru mine. Pentru decembrie...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [21.09.17 09:31:24]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Am reușit să-l citesc dar cu pauze (în Argeș a fost furtună și de ieri se joacă internetul de-a v-ați ascunselea la mine în sat). L-am trecut oricum la favorite să-l reiau căci este foarte, foarte bun.

     O z frumoasă de toamnă să aveți

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [21.09.17 11:06:20]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Mulțumesc pentru vizită și vot, Dane!

     Mă bucur să aud că în decembrie veți merge la Roma.

     Vezi că nu trebuie să luați haine de iarnă ca la noi (foarte groase), acolo temperatura este ceva mai ridicată.

     Să ne revedem sănătoși și cu vești doar bune!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [21.09.17 11:11:05]
  » mesaj pers

     @elviramvio: Mulțumesc, Elvira, pentru apreciere și vot!

     Am înțeles de la @mishu că vei veni și tu la întâlnirea de sâmbătă, ora 16, de pe str. Mătăsari, la restaurantul „Fratelli siciliani” (parcă așa-i spune), despre care a scris un review Zozo a noastră.

     Noi vom fi acolo și sper să fii și tu, ca să mai „povestim” de un a, de alta.

     Abia aștept să ne revedem cu toții!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mishu
  [25.09.17 12:28:43]
  » mesaj pers

     @doinafil: Ca raspuns la ecoul de mai sus Elvira nu venea asta stiam sigur, dar poate ca vor mai fi ocazii sa ne intalnim.

     Cat despre acest articol si ca raspuns la afirmatia facuta de tine in privinta usurintei de a scrie, pai ceea ce ai scris tu aici este o adevarata lectie de istorie, povestita atat de frumos incat iti vine sa o iei de la inceput.

     Este povestit intr-o maniera care nu prictiseste prin datele oferite ci din contra te face sa-ti doresti sa citesti si mai mult.

     Felicitari pentru articol, o minunata lectie de istorie, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [25.09.17 13:00:57]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc frumos pentru apreciere și vot, draga mea @mishu!

     După cum am mai spus și-n alte dăți, n-am ușurința scrisului, eu „nasc” mai greu un review, asta este! Important este că „duc sarcina” la final și cu rezultate apreciate de voi, prietenii mei!

     Mi-a făcut plăcere să stau de vorbă cu mama ta, este o DOAMNĂ, care te-a (și v-a) educat frumos, pe tine și pe nepoți! Să-ți trăiască!

     Cât despre lipsa Elvirei, nu-i bai, n-au intrat zilele în sac (cum se spune). Vom avea și alte ocazii să ne revedem și să „vorovim”, cum spune ardeleanul!

     Mulțumesc pentru vizită și vot, încă o dată!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mirceabrasov
  [22.10.17 17:27:03]
  » mesaj pers

     @doinafil: DOAMNA DOINA (asa trebuie sa vi se adreseze oricine dupa ce va citeste cuvintele), nu pot decat sa va multumesc fiindca dati cu generozitate din ceea ce aveti: comorile sufletului, amintirile.

     Am citit, voi reciti, voi lua notite si le voi valorifica in Roma. Aveti amintiri frumoase, condei prietenos, impresiile dvs. de calatorie sunt atat de proaspete...

     Oriunde ati mai fost sau veti merge, spuneti, caci o faceti intr-un fel care te indeamna la drum.

     Cu admiratie. Mirceabrasov.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [22.10.17 21:42:18]
  » mesaj pers

     @mirceabrasov:

     Vă mulțumesc frumos, D-le Mircea pentru aprecieri!

     Mă bucur să știu că v-a plăcut ce și cum am scris, mă simt onorată pentru apelativul „Doamnă”!

     Nu știu dacă ați votat sau nu articolul meu, nu am avut timp să mă uit! M-am uitat, în schimb, la pagina Dvs. și am văzut că aveți nevoie de unele informații despre transport în oraș. Dacă doriți să aflați cum să vă descurcați cu transportul în Roma vă recomand să citiți, din seria mea de articole despre vacanța la Roma, ȘI partea a II-a. Acolo am scris cum să procedați de la aeroportul Fiumicino spre Gară și, apoi, spre centru.

     Via Aurelia se află pe toate hărțile, nu-i greu de găsit.

     Nu știu programul de transport în timpul sărbătorilor de la sfârșit de an, îmi pare rău că nu vă pot ajuta!

     Vă urez să aveți vreme bună și să vă meargă totul bine în vacanța Dvs-tră de la Roma!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - doinafil
  [22.10.17 21:52:43]
  » mesaj pers

     @mirceabrasov: Îmi cer iertare, D-le Mircea!!!

     Am greșit recomandându-vă să citiți partea a II-a a seriei mele de articole despre Roma!

     Ca să știți cum ajungeți de la aeroportul Fiumicino spre oraș (gara Termini, și de aici mai departe, cu metroul sau cu autobuzul), trebuie să citiți Partea I-a a seriei.

     Cu scuzele de rigoare, vă mulțumesc încă odată!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mirceabrasov
  [22.10.17 23:00:25]
  » mesaj pers

     Doar o mica eroare sesizez:

     Am spus ca sunteti DOAMNĂ

     Am mai citit si alte postari, dar e cale lunga pana la DUMNEAVOASTRA...

     Va multumesc din suflet!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [32] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2017] - Colosseum- Așa arată zidurile exterioare. Este zona de intrare și de verificare a turiștilor. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902797">Şterge vot</a></div><span id="v9902797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2017] - Colosseum- Așa arată zidurile exterioare. Este zona de intrare și de verificare a turiștilor.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2017] - Colosseum-O schiță a Colosseumului, cu punctele principale de acces. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902798">Şterge vot</a></div><span id="v9902798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2017] - Colosseum-O schiță a Colosseumului, cu punctele principale de acces.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2017] - Colosseum-La nivelul platformei era arena, cu podea de lemn și acoperită cu strat gros de nisip. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902799">Şterge vot</a></div><span id="v9902799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2017] - Colosseum-La nivelul platformei era arena, cu podea de lemn și acoperită cu strat gros de nisip.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2017] - Colosseum-Doar pe această platformă se poate, azi, intra în spațiul arenei vechi, dar numai de către cei ce au angajat un ghid. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902800">Şterge vot</a></div><span id="v9902800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2017] - Colosseum-Doar pe această platformă se poate, azi, intra în spațiul arenei vechi, dar numai de către cei ce au angajat un ghid.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2017] - Colosseum-Ruinele pasajelor de sub arenă, de unde apăreau gladiatorii și animalele sălbatice. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902801">Şterge vot</a></div><span id="v9902801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2017] - Colosseum-Ruinele pasajelor de sub arenă, de unde apăreau gladiatorii și animalele sălbatice.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2017] - Colosseum-Se văd locurile spectatorilor, așezați pe trepte ierarhice. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902802">Şterge vot</a></div><span id="v9902802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2017] - Colosseum-Se văd locurile spectatorilor, așezați pe trepte ierarhice.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2017] - Colosseum-Aici se vede zidul cel mai înalt rămas, unde se plătește suplimentar un ghid, dacă vrei să ajungi sus. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902803">Şterge vot</a></div><span id="v9902803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2017] - Colosseum-Aici se vede zidul cel mai înalt rămas, unde se plătește suplimentar un ghid, dacă vrei să ajungi sus.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2017] - Colosseum- Locul cel mai aproape de arenă. Sus se văd schele pentru reconstrucția amfiteatrului. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902804">Şterge vot</a></div><span id="v9902804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2017] - Colosseum- Locul cel mai aproape de arenă. Sus se văd schele pentru reconstrucția amfiteatrului.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2017] - Colosseum- Se reface zidul exterior cel mai înalt... -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902805">Şterge vot</a></div><span id="v9902805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2017] - Colosseum- Se reface zidul exterior cel mai înalt...
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2017] - Colosseum-... și treptele spectatorilor de altădată. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902806">Şterge vot</a></div><span id="v9902806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2017] - Colosseum-... și treptele spectatorilor de altădată.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2017] - Colosseum- Arena privită de sus, pe axa mare. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902807">Şterge vot</a></div><span id="v9902807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2017] - Colosseum- Arena privită de sus, pe axa mare.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2017] - Colosseum -Am plecat de la Colosseum. Din acest unghi se vede cel mai bine zidul cel mai înalt. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902808">Şterge vot</a></div><span id="v9902808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2017] - Colosseum -Am plecat de la Colosseum. Din acest unghi se vede cel mai bine zidul cel mai înalt.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2017] - Colosseum- vedere de pe colina Palatină. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902809">Şterge vot</a></div><span id="v9902809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2017] - Colosseum- vedere de pe colina Palatină.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2017] - Arcul lui Constantin, cel mai aproape de Colosseum. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902810">Şterge vot</a></div><span id="v9902810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2017] - Arcul lui Constantin, cel mai aproape de Colosseum.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2017] -Trecem pe lângă „Arcul lui Titus”, în drumul spre Palatin. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902811">Şterge vot</a></div><span id="v9902811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2017] -Trecem pe lângă „Arcul lui Titus”, în drumul spre Palatin.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2017] - Palatinul- Ruinele palatului „Domus Augustana”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902812">Şterge vot</a></div><span id="v9902812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2017] - Palatinul- Ruinele palatului „Domus Augustana”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2017] - Palatinul - Ruinele „Domus Flavia”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902813">Şterge vot</a></div><span id="v9902813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2017] - Palatinul - Ruinele „Domus Flavia”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2017] - Palatinul -Pomi încărcați de rod, în „Grădinile Farnese”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902814">Şterge vot</a></div><span id="v9902814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2017] - Palatinul -Pomi încărcați de rod, în „Grădinile Farnese”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2017] - Palatinul - Alei în „Grădinile Farnese”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902815">Şterge vot</a></div><span id="v9902815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2017] - Palatinul - Alei în „Grădinile Farnese”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2017] - Palatinul - Flori în „Grădinile Farnese”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902816">Şterge vot</a></div><span id="v9902816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2017] - Palatinul - Flori în „Grădinile Farnese”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2017] - Palatinul - Ruinele băilor lui Maxentus. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902817">Şterge vot</a></div><span id="v9902817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2017] - Palatinul - Ruinele băilor lui Maxentus.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [MAY-2017] - Palatinul - Suntem tot sus, pe colină. Jos, peste stradă, se vede „Circul Maximus”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902818">Şterge vot</a></div><span id="v9902818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [MAY-2017] - Palatinul - Suntem tot sus, pe colină. Jos, peste stradă, se vede „Circul Maximus”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [MAY-2017] - Palatinul -O parte din ruinele palatului „Domus Augustana”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902819">Şterge vot</a></div><span id="v9902819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [MAY-2017] - Palatinul -O parte din ruinele palatului „Domus Augustana”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [MAY-2017] - Palatinul - Curți interioare în „Domus Augustana”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902820">Şterge vot</a></div><span id="v9902820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [MAY-2017] - Palatinul - Curți interioare în „Domus Augustana”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [MAY-2017] - Palatinul - Stadionul lui Dioclețian. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902821">Şterge vot</a></div><span id="v9902821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [MAY-2017] - Palatinul - Stadionul lui Dioclețian.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [MAY-2017] - Palatinul -„Nimpheum-ul oglinzilor”, la poalele palatului „Domus Augustana”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902822">Şterge vot</a></div><span id="v9902822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [MAY-2017] - Palatinul -„Nimpheum-ul oglinzilor”, la poalele palatului „Domus Augustana”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [MAY-2017] - Palatinul -La poalele Palatinului, pe Via Nova. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902823">Şterge vot</a></div><span id="v9902823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [MAY-2017] - Palatinul -La poalele Palatinului, pe Via Nova.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [MAY-2017] - Palatinul - Fațada palatului „Domus Tiberiana”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902824">Şterge vot</a></div><span id="v9902824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [MAY-2017] - Palatinul - Fațada palatului „Domus Tiberiana”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [MAY-2017] - Ansamblu de ruine pe „Palatin”. În fundal se zărește cupola bazilicii „San Pietro”, de la Vatican. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902825">Şterge vot</a></div><span id="v9902825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [MAY-2017] - Ansamblu de ruine pe „Palatin”. În fundal se zărește cupola bazilicii „San Pietro”, de la Vatican.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [MAY-2017] - Palatinul - La poalele colinei este „Forumul Roman” și în depărtare se vede clădirea albă „Vittoriani”, de pe colina Capitolină. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902826">Şterge vot</a></div><span id="v9902826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [MAY-2017] - Palatinul - La poalele colinei este „Forumul Roman” și în depărtare se vede clădirea albă „Vittoriani”, de pe colina Capitolină.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [MAY-2017] - Palatinul - În colțul din stânga, sus, este colina Palatină. În dreapta se vede o parte din „Circus Maximus”, iar în fundal, pe centru, se zăresc „Termele lui Caracalla”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902827">Şterge vot</a></div><span id="v9902827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [MAY-2017] - Palatinul - În colțul din stânga, sus, este colina Palatină. În dreapta se vede o parte din „Circus Maximus”, iar în fundal, pe centru, se zăresc „Termele lui Caracalla”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [MAY-2017] - Un panou explicativ cu obiectivele arheologice ale zonei. În colțul din stânga-sus, este „Colina Capitolină”. Perpendicular pe ea este „Forumul Roman”. Sub el, „Colina Palatină”, iar în dreapta, „Colosseumul”. Jos se vede „Circus Maximus”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 19.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902828">Şterge vot</a></div><span id="v9902828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [MAY-2017] - Un panou explicativ cu obiectivele arheologice ale zonei. În colțul din stânga-sus, este „Colina Capitolină”. Perpendicular pe ea este „Forumul Roman”. Sub el, „Colina Palatină”, iar în dreapta, „Colosseumul”. Jos se vede „Circus Maximus”.
  foto doinafil [19.09.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.273705005646 sec