ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
77.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pensiunea Ștefan – popas de tranzit în Bistrița

TIPĂREȘTE

Într-o după-amiază târzie de toamnă am ajuns în capitala județului Bistrița-Năsăud – Municipiul Bistrița. Unitatea de cazare vizată inițial la margine de oraș nu mai avea camere libere în momentul sosirii noastre – greșeala noastră că nu am rezervat/sunat cu o zi înainte când am aflat de drumul spre nordul țării. Internetul ne-a oferit posibilitatea de a căuta rapid alternative. Sun la un mic hotel din apropiere: - Nu avem camere libere! – Doamne, dar ce se întâmplă la mijlocul săptămânii în Bistrița, într-o perioadă în care se presupune că majoritatea concediilor s-au încheiat? Alt apel telefonic se încheie cu un răspuns afirmativ: - Avem camere libere. Răspunsul ne întoarce spre centrul urbei la Pensiunea Ștefan.

Amplasare. Unitatea de cazare menționată este situate pe Bulevardul Independenței nr. 11, la circa 500 m distanță față de Centrul Istoric al Bistriței, mergând pe jos. Pensiunea este ușor de identificat datorită firmei vizibile și fațadei de sticlă. Cei ce vin dinspre Târgu Mureș ajung ușor la adresa menționată mai sus urmând cursul drumului național DN 17 (E 58). În fața unității de cazare se găsesc 4-5 locuri de parcare, dar seara se pot utiliza și spațiile de parcare din vecinătatea pensiunii.

Pensiunea Ștefan. Clădirea pensiunii are un regim de înălțime P + 2 etaje, fiind prinsă într-un front de construcții mai vechi (lângă Poșta Veche). Fațada este placată integral cu geam termopan, chiar și balcoanele sunt cuprinse în această formă, fațadă iluminată noaptea cu neoane. La parter există o recepție, nu foarte mare, deschisă non-stop. Dintr-un mic hol/lobby pornește scara de acces către etaje – pereții sunt acoperiți cu plăci de lemn, iar pe jos este mochetă. Ușile camerelor sunt identice cu ușile unor apartamente de bloc – parcă te afli pe holul îngust al unui imobil de garsoniere.

Camera. Am primit o camera dublă la etajul 1; încă de la intrare un miros fin de parfum amestecat cu fum de țigară îți gâdilă nările – este rezultatul anilor în care se putea fuma în cameră. Pereții integral îmbrăcați cu lem probabil că au absorbit de-a lungul timpului mirosul de țigară. Un hol spațios ne întâmpină la intrare în cameră: aici se află un cuier imens dotat cu bancă pentru bagaje și un șifonier la fel de mare (înăuntru sunt câteva umerașe). Încăperea este spațioasă, ai loc arhisuficient să te miști în jurul patului dublu. Podeaua este acoperită de o mochetă închisă la culoare. Patul e mărginit de două noptiere pe care se află veioze funcționale. Salteaua patului e confortabilă; lenjeria de pe pat e colorată. Un blat lat, lung cât peretele, constituie suport pentru TV-ul cu tub clasic, dar ține loc și de masă. Alte piese de mobilier, și nu numai, existente în cameră: 2 scaune, o comodă cu sertare, un telefon „de epocă”, 2 oglinzi de mari dimensiuni (una în cameră, una pe hol), o tavă cu două pahare. Camera are și balcon, închis cu termopan, cum am scris mai sus (rândurile duble de geam termopan constituie o izolare perfectă în fața zgomotului produs de traficul de pe bulevard).

Problema acestei cazări și ceea ce m-a făcut să scad destul de mult notele acordate o constituie curățenia din baie. Trecând peste faptul că instalațiile sanitare sunt vechi și se observă urme de rugină în multe locuri, pe vasul de toaletă și chiuvetă erau urme/scurgeri necurățate. Atunci când observi aceste „lucruri necurate” parcă se anulează o parte din celelalte calități ale unității de cazare. Păcat! Baia este dotată cu cadă, 4 prosoape colorate, consumabile uzuale; nu există nici un fel de aerisire (ventilator sau fereastră).

Micul dejun. Masa de dimineață îți este servită între orele 08.00-10.00 contra unei sume de 15 lei/persoană, într-un mic cafe-bar de lângă Recepție (în aceeași clădire, dar cu intrare separată din stradă). Gustarea matinală constă într-o cafea bună, ouă gătite după preferința clientului, ceva legume, crenvurști, unt, gem, pâine – simplu, de bază pentru energia de dimineață. Ambianța localului e plăcută, culorile pozitive, radioul în surdină.

Concluzii. Până seara târziu au mai sosit călători, majoritatea de la diverse firme, ceea ce mă face să cred că Pensiunea Ștefan are un caracter preponderent de unitate de cazare de tranzit. Ar putea fi o explicație pentru curățenia precară din baie, explicație – NU scuză! Am acordat note mai scăzute pentru acest aspect și recomand doar cu jumătate de gură această pensiune, mai ales pentru poziționarea relativ centrală.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 18.09.17 09:36:58
Validat / Publicat: 18.09.17 10:27:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BISTRIȚA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1351 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Castan înflorit în luna septembrie - Pensiunea Ștefan.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.09.17 10:26:23]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.09.17 10:40:30]
»

@webmasterX: Poziționarea este ok, mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia Pestis
[18.09.17 13:03:25]
»

De ținut minte, mai alkes că aș vrea să revin în Bistrița, cât de curând, poate toamna asta.

Orașul este frumos și liniștit, te îmbie la plimbări.

Fiind o cazare bună, merită reținută locația!

webmaster
[18.09.17 13:05:53]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.09.17 13:33:19]
»

@Yersinia pestis: Exceptând problemele de curățenie la baie, pensiunea este un punct bun de plecare în explorarea orașului - în 5 minute ești în Centrul Vechi. Sunt multe chestii drăguțe de văzut în urbea bistrițeană. Și prețul este unul demn de reținut. Mulțumesc pentru aprecieri.

@webmaster: Mulțumesc pentru desemnare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[20.09.17 13:08:58]
»

@tata123: In drumul nostru spre Sighisoara venind de la Ieud ne-am oprit si noi in Sighisoara deoarece foamea era mare si in scurtul popas am putut sa admiram putin orasul si sa ne spunem ca ar fi un loc potrivit de petrecere a macar 2 zile de concediu.

Am mancat la un restaurant in apropierea parcului si a fost minunat sa poti face si o scurta incursiune prin acel parc. Mi-a parut rau ca nu am apucat sa fotografiez unul dintre strutii care se gasesc ca si mascote prin oras. Am citit despre stema orasului (prin secolul XIV) care continea ca si reprezentari un scut cu o coroana pe cap, un coif de cavaler dar si un scut care avea pe el crinii Casei D'Anjou, acestea fiind indemnele heraldice ale acestei case si de altfel Bistrita (cel putin asa am citit) fiind singurul oras din Romania cu insemne ale unei asemenea dinastii cunoscute. Strutul era considerat inainte ca fiind cea mai puternica pasare capabila sa invinga un cal. Am trecut cu masina pe langa o astfel de mascot insa nu am apucat sa o pozez din pacate. Iar orasul are multe obiective pentru care merita sa-l vizitezi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[20.09.17 15:23:10]
»

@mishu: Am văzut și eu câteva asemenea mascote reprezentând un struț în mărime naturală. Povestea prezenței acestei păsări în spațiul românesc e interesantă și ține într-adevăr de o dinastie regală europeană. Stema orașului Bistrița conține și azi într-unul din cartierele scutului un cap de struț cu o potcoavă în cioc.

Mai multe amănunte despre orașul Bistrița, în articolul următor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, tata123 🔱, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Ştefan:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073829889297485 sec
    ecranul dvs: 1 x 1