82014 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Zagreb

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.09.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

'Totul trece, frumusețea rămâne' în Gradec și Zagreb


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

O veche vorbă bătrânească spune că în orice rău e și un bine. Cât adevăr este în această constatare privind viața noastră de zi cu zi, nu pot preciza dar cred că în destinul orașului Zagreb vorbele și-au împlinit din plin profeția. Vă povesteam în articolul trecut despre plimbarea mea prin ce a fost în ultimul mileniu cetatea religioasă Kaptol, parte a orașului de mai târziu, Zagreb. Și vă spuneam că dealul opus Kaptolului, Gradec, avea și el o mică cetate laică ce era veșnic în dispute mărunte, așa ca între vecini apropiați, cu preoțimea Kaptolului. Prin Gradec ne-am plimbat mai mult decât prin Kaptol, este mai mare și mai interesant, cu pante și scări multe ce trebuiesc urcate dacă vrei să vezi câte ceva, cu muzee, din păcate închise în acea zi de luni dar pe care oricum nu aveam timp să le înțelegem odoarele, poate doar să le bifăm pe o listă și despre care nu ne-am fi amintit exact esențialul. Am urcat din Kaptol spre Gradec destul de aproape de locul cel mai apropiat de divinitate, Poarta de Piatră.

Kamenita Vrata/ Poarta de Piatră este intrarea medievală în Gradec, pe drumul ce ducea spre Piața Regală de atunci, azi Trg Svetog Marka și era una din cele patru porți de intrare în cetate, după ce a devenit oraș regal și zidurile de apărare au fost înălțate și completate cu altele noi. Noi am venit la această poartă din Piața Kaptol, pe niște scurtături, prin Ivana Tkalčićeva de unde am urcat un număr considerabil de trepte spre str. Radićeva și de acolo ușor în pantă spre poartă, drumul fiind cam de maxim 500 m în plan drept după cum ne-a informat deșteapta Sophia dar treptele, o Doamne, le vedeți în poza atașată articolului! Poarta în sine nu pot spune că este spectaculoasă, ea este importantă prin ce s-a întâmplat aici în sec. XVIII. Atunci, în 1731 a avut loc un alt mare incendiu ce a mistuit toate clădirile din jurul porții, doar icoana Fecioarei cu Pruncul pictată pe pânză și care era deasupra intrării a rămas neatinsă în cenușă, a ars doar rama ei. Poarta a fost refăcută așa cum o vedem azi abia în 1760, pictura a fost așezată în culoarul de trecere dintre porți, cu un mic altar și pentru protecția ei în 1778 s-au făcut grilajele de fier forjat cu frumoase elemente baroce, la fel ca multe clădiri din zonă. În 1931 a primit podoabă nouă, coroana de aur iar din 1991 a devenit patroana orașului, “Doamna de la Poarta de Piatră”, sărbătorită la 31 mai în fiecare an, aceasta fiind ziua când a avut loc incendiul și miracolul icoanei, 31 mai 1731. Ca și la catedrală, nu poți zice că ai văzut Zagreb dacă nu treci pe aici să aprinzi o lumină și să privești sutele de iconițe și mesaje sculptate în plăci de piatră și marmură puse de cei cărora Fecioara le-a îndeplinit dorințele, căci aici este cel mai important loc de rugăciune din tot orașul. Locul este îngrijit bine iar turiștii civilizați, indiferent de religie, vorbesc în șoaptă din respect pentru cei ce se roagă. Pe unul din zidurile porții este statueta unei tinere, Dora Krupiceva, este fiica unui aurar ce a trăit în zonă după cum scrie alături dar povestea ei nu o știu foarte bine, doar că a murit otrăvită după o iubire neîmplinită. Pe vârful turnului de deasupra porții se află buzduganul, un simbol pe care l-am amintit și în articolul despre Muzeul de Geologie București dar aici la Zagreb am fost mirată să-l întâlnesc, așa că am săpat mai adânc pe net și am aflat că acesta reprezintă de fapt un simbol al rezistenței statelor medievale în fața amenințării otomane și este specific zonei balcanice.

Sf. Gheorghe călare privind dragonul mort se află în micul scuar la ieșirea de la altarul Fecioarei din Poarta de Piatră este statuia care oprește în loc turiștii. Este o lucrare relativ nouă din sec. XX dar ea are și o legendă care spune că acel călăreț este de fapt un flăcău croat ce a ucis un balaur, un dragon, pentru a scăpa cetatea de fiara care se hrănea cu copii. Dar statuia are legătură cu “Frăția Dragonului”, un ordin ocult ce-și are sediul astăzi chiar la etajul Porții de Piatră, ordin care printre alții îl venerează și pe sfântul militar Gheorghe. Frăția Dragonului, un ordin se spune militar antiotoman fondat acum peste 600 de ani, ordin unde am avut și noi românii un reprezentant, știți bine, este activă și acum, primarul Zagrebului fiind unul din membrii cercurilor de frunte. Cât permite “dragonul”, sunt informații pe net și sunt interesante.

Farmacia din stânga când ieșiți spre str. Kamenita nu o ocoliți, este acolo, funcțională de sute de ani, mai precis din 6 martie 1355, fiind una din puținele farmacii europene ce a funcționat permanent de peste 660 ani. Deschisă de un imigrant venețian a fost locul unde s-a întocmit și primul regulament de funcționare al farmaciilor orășenești în prima parte a sec. XV și a primit frumoasa stemă cu reprezentarea vulturului negru. Și asta nu e tot. Aici a lucrat ca farmacist cu studii stră-nepotul lui Dante Alighieri, se pare că până în anul 1399. Azi este o farmacie modernă unde doar plăcile, stema și un mic panou amintesc de matusalemica ei existență.

Trg Svetog Marka este piața regală din vremea când Gradec a devenit oraș liber, în sec. XIII, azi locul unde funcționează parlamentul și guvernul croat. Este un loc larg renovat în ultimii ani, unde mijlocul este ocupat de vechea biserică Sv. Mark iar laturile de clădiri vechi din sec. XVIII, precum Banski Dvori/Palatul Banului - aici aubanii și viceregii croați, la fel a stat și murit Ban Jelačić - sediul actualului guvern croat despre a cărui istorie și locuitori Wikipedia oferă informații bune, o clădire cu o istorie interesantă. O recunoașteți ușor de departe, intrarea principală are două gherete ale foștilor soldați. Vara la sfârșit de săptămână aici este o ceremonie pentru turiști, schimbarea gărzii, noi am ajuns prea târziu în oraș și nu am prins-o. Tot aici este Hrvatski Sabor / Parlamentul croat, o clădire ridicată special în acest scop în sec. XVIII dar care a suferit ceva transformări în timp. Vechea Primărie a orașului în Evul Mediu cu placa comemorativă Nicolae Tesla dar și cea a Frăției Dragonului este și ea de admirat și este pe colțul străzii Chiril și Metodiu, alături de biserica greacă Sf. Chiril și Metodiu. Piața aceasta a avut în fața bisericii Sv. Marka un stâlp al infamiei, loc în care erau executați toți cei ce se opuneau regimului, printre ei și “regele țăran” Matija Gubek, capul răscoalei din sec. XVI care a fost “încoronat” cu o coroană de fier încins la roșu. Bustul lui aflat pe colțul primăriei vechi m-a dus la net și la aflarea acestui fapt. Dacă vreți să vizitați Piața Sv. Mark după alegerile prezidențiale, studiați bine calendarul, aici este locul unde președinții croați depun jurământul de credință patriei.

Biserica Sv. Marka aflată în centrul pieței cu același nume este un monument cultural și istoric aparte. Ridicată în sec. XIII pe locul unde a fost o altă bisericuță - și mai nou s-a descoperit și un cimitir sub piață - refăcută complet un secol mai târziu ca biserică de parohie după ce Gradec a devenit oraș liber regal, este deosebită prin portalul intrării principale, unic în Croația și Europa sud-estică, reprezentat prin cele 15 casete în care sunt Fecioara cu Iosif și Isus, cei 12 apostoli și Sf. Marcu și leul dar mai ales prin acoperișul ei policrom cu stemele trinității Croației, Sloveniei și Dalmației plus stema orașului și prin simbolistica acestora grafică și coloristică. Biserica Sv. Marka este un monument despre care se poate scrie un articol frumos, atât de multe și interesante sunt informațiile pe care le-am adunat. Interiorul se vizitează greu, este o problemă pe care civilii o aruncă preoțimii iar ultimii autorităților orașului. Dacă prindeți însă un moment când se țin slujbe, există șansa să intri în interior și să admiri și lucrările lui Meštrović. Noi n-am avut-o.

Biserica dedicată Sf. Katerina din Alexandria am încercat să o vizităm venind dinspre Piața Sv. Marka spre Funicular. Am găsit deschise doar primele uși, cele exterioare așa că prin geamuri am reușit să vedem și interiorul frumos. Este considerată cea mai frumoasă biserică barocă din oraș, deci nu o ocoliți, cu atât mai mult cu cât, dacă faceți doar câțiva pași prin dreapta veți avea o superbă vedere asupra Kaptolului și a altor cartiere din Zagreb. A fost ridicată de iezuiți în sec. XVII, povestea spune că pe locul unei biserici dominicane, cult interzis în acea vreme dar se pare că soarta i-a fost și ei potrivnică, în sec. XVIII ordinul iezuiților croați a fost desființat și biserica ce devenise proprietate a parohiei Sv. Marko a fost dată altui ordin călugăresc. În piața Katerina încă funcționează școala înființată de iezuiți.

Kula Lotrščak / Turnul hoților numit așa după “clopotul hoților” adăugat mai târziu pentru a anunța momentul închiderii porții peste noapte, a făcut parte din zidurile de apărare ale orașului ridicate după acordarea bulei regelui Bela al IV-lea, se crede că inițial avea doar două etaje. După ce pericolul otoman a trecut, spre sec. XVII a devenit turn de observație al pompierilor, apoi la jumătatea sec. XIX devine zonă de atracție pentru locuitori, ocazie cu care se adaugă ceva pe înălțime iar tunul de sus va marca miezul zilei, obicei păstrat și azi fără să se fi produs accidente până acum. Baza are pereți de aproape 2 m lățime, deci interiorul este mult mai mic. Interesant că pe o pagină a Zagrebului se specifică de autoritățile actuale că acest turn este la dispoziția locuitorilor și turiștilor dar în caz de “atac inamic” este trecut armatei! Așteaptă iar micuții călăreți asiatici?! Că rachetele nu cred că le-au luat în calcul! L-am vizitat și pe interior, din păcate am uitat cât a fost taxa pentru urcarea pe platforma de sus dar pot spune că merită, mai puțin pentru exponatele din interiorul scării, mai mult pentru priveliștea frumoasă asupra orașului Zagreb.

Strossmayerovo setaliste/ Promenada Strossmayer am colindat-o și noi puțin, mai mult, am încercat să stăm de vorbă cu împietritul poet A. G. Matos dar se pare că l-am înghesuit pe banca lui așa că am pășit printre castani, am admirat potecile ce duc spre Donji Grad, am privit peste gard la lucrările arheologilor și am încercat să aflăm de pe net câte ceva despre Strossmayer, episcopul și omul de cultură al sec. XVIII dar și un bun politician, ca toți înalții capi ai cultelor religioase de atunci și acum. Am aflat că parcul Strosmayer a fost amenajat în sec. XIX și doar prin contribuția publică a cetățenilor Zagrebului, dornici de a avea cât mai multe zone verzi în oraș. De aici am intrat în căsuța funicularului pentru un drum scurt spre Orașul de Jos, Donji Grad.

Funicularul, “Primul, cel mai vechi, cel mai sigur, cel mai scurt. ” Primul pentru că a fost cel dintâi mijloc de transport în comun din Zagreb, abia la 1 an după pornirea lui a apărut tramvaiul cu cai. Este cel mai sigur mijloc de transport din lume căci de la inaugurarea din 1893 și până azi n-a avut nici un accident și nici un călător n-a fost rănit cumva. Este cea mai scurtă linie de funicular, are doar 66 m și călătoria durează maxim 1 minut. Folosit de localnici pentru a ajunge din Gornji Grad în Donji Grad și invers, leagă promenada Strossmayer din Gornji Grad de str. Tomiceva din Donji Grad. Pentru că am coborât și urcat cu el, pot spune că mi-a plăcut. Circulă la un interval de 10 minute dar în caz de urgență sau la cerere pleacă și mai repede dar acest fapt se plătește. Dacă o cursă normală e 4 kn/pers., la cerere este 20 kn/persoană. Este deschis între orele 6.30 și 24.

Gradec sau Grič cum îl alintă localnicii, a fost una din cetățile care l-a adăpostit o vreme pe regele Ungariei și Croației, Bela al IV-lea, refugiat din Ungaria devastată aproape complet în lupta maghiari- tătari în care-și disputau de fapt o altă populație, cumanii negri, moment când Roma nu gândea, doar cugeta la alte interese în care estul european nu prea conta (istoria bat-o vina, cum ne învață ea și noi ne prefacem că totul e nou sub soare!). Cetatea Gradec avea să fie însă la rândul ei distrusă aproape complet, la fel Kaptol, de tătarii ce-l căutau pe regele refugiat la Trogir și care a scăpat pentru că asiaticii s-au retras brusc din Europa pentru dispute dinastice proprii. Dar Bela al IV-lea a fost recunoscător celor două cetăți, în special celei de pe dealul Gradec sau doar a inclus și acest loc în lista cetăților ce trebuiau fortificate pentru a se apăra de o eventuală revenire mongolă, așa că în 1242 emite ceea ce se cunoaște ca “Bula de Aur” numind Gradec oraș regal cu drepturi și libertăți noi și foarte favorabile cetățenilor. Acesta a fost momentul favorabil micii cetăți pentru a se extinde, a-și reface clădirile distruse de invazie, a construi noi ziduri de apărare, a fost acel pas înainte ce avea să ducă Grič spre unirea cu Kaptol și apariția unui oraș frumos, azi Zagreb, unde îți trebui timp să vezi cât mai multe, trebuie să-i citești istoria și legendele, să stai într-o seară în Tržište / Piață, cum zic localnicii, pe marginea legendarei fântâni Manduševac.

Cum spune ghidul, “Totul trece, frumusețea rămâne”!

Webmaster, dacă se poate te rog să atașezi youtube

Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 14.09.2017 13:25:10

Validat / Publicat: 14.09.17 15:18:05

VIZUALIZĂRI: 1450


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de elviramvio? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[14.09.17 13:43:16]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[14.09.17 15:10:38]
» mesaj pers

   @webmaster26:

   Mulțumesc. O zi bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[14.09.17 15:36:33]
» mesaj pers

   @elviramvio: Foarte frumos, o destinatie care trebuie avuta in vedere. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arcrom
[14.09.17 17:46:44]
» mesaj pers

   @elviramvio: Cand am plecat ultima data din Zagreb, dupa ce am lucrat ani in sir acolo, eram foarte suparata, dupa ce am platit 230 Euro o amenda ca am parcat in loc nepermis (semnul nu era vizibil, deci mi s-a parut nedrept!). Mi-am promis atunci sa nu mai calc prin Zagreb niciodata, dar dupa ce am citit frumosul dumneavoastra articol de azi si cel din zilele trecute, mi s-a facut dor de acest oras minunat. Poate intr-un nou review ne spuneti si pe unde ati mancat in Zagreb si ce specialitati croate ati incercat? Eu imi aduc aminte de restaurantul meu preferat Dva Goluba (Doi porumbei) unde aveau o specialitate din carne de vita (pečena teletina) servita cu niste cartofi copti in cuptor (pekarski krumpir), pe care o comandam de cate ori mancam acolo si pe care, in zadar, am incercat sa o reproduc in bucataria mea. Fiind la poalele Kaptolului (Maksimirska cesta), ma gandesc ca poate i-ati trecut pragul, desi exteriorul "ponosit" de carciuma veche nu tenteaza trecatorul.

   Felicitari pentru documentare si frumoasa descriere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[14.09.17 18:14:06]
» mesaj pers

   @arcrom:

   Din păcate noi am stat doar două nopți în Zagreb iar ziua dintre ele a fost luni, fapt ce ne-a redus vizitele la muzee dar asta e în vacanțe, nu totul iese perfect.

   N-am mâncat în acel local și din păcate nici dulciurile lor nu le-am putut încerca, în general nu mâncăm mult pentru că nu aveam unde depozita ce este de gustat. Acesta este marele meu of în vacanțe căci îmi place să încerc bucătăria locală. Am mâncat la Mikina Klet de pe str. Tkalciceva, am scris un articol pe AFA, chiar de două ori am fost acolo pentru că ne-a plăcut. Am de gând dacă ajungem iar în zonă, să stăm mai multe nopți și atunci vom merge ca doi porumbei tomnatici și la Dva Goluba 😉.

   Eu mi-am promis să nu calc iar prin Split decât pentru a merge spre insule și asta din cauza mizeriei dar sunt convinsă că mi-am promis atunci, azi mă mai gândesc 🤣 Din cauza parcării am ratat Sibenik, adică am intrat în oraș, erau ceva mitinguri, parcările dădeau pe afară așa că, decât să alergăm după căruța noastră și să dăm și bani pentru asta, am ieșit din oraș cum am intrat, cu tălpile curate.

   O seară minunată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[14.09.17 18:16:29]
» mesaj pers

   @mishu: 😘

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arcrom
[14.09.17 21:15:05]
» mesaj pers

   @elviramvio: Cred ca am citit despre vizita dumneavoastra la Split. Asa cum va spuneam in ecoul meu, mie Split mi-a placut foarte mult, dar depinde mult de perioada din an in care il vizitezi, de dispozitia pe care o ai in acele zile si de multe alte influente, subiective sau obiective. Ma bucur ca ati decis sa va intoarceti candva in Croatia, pentru ca este intr-adevar o tara minunata. V-as recomanda sa nu ratati atunci o vizita in Marja Bistrica (nord est de Zagreb), iesind prin cartierul Sesvete. Este un orasel superb de munte, aproape de Zagreb, care a fost vizitat si de Papa Ioan Paul al II-lea. In plus, daca nu v-ati oprit la Plitvice Jezera in drumul spre Split, trebuie neaparat sa o faceti!

   

   Noi ne-am planuit deja vacanta din octombrie, obositoare dar sper ca foarte frumoasa, in fiecare noapte in alta tara, de aici pana in Franta. AFA imi inflenteaza deja viata. Planuisem ca drumul de intoarcere sa fie prin Elvetia, Italia, Slovenia, dar dupa ce am citit un review recent despre Bavaria, am schimbat planurile. AFA mi se pare o idee foarte buna si o comunitate frumoasa. De-abia astept sa ii cunosc pe membrii ei si in persoana la urmatoarea intalnire pe care o vor organiza!

   

   O seara frumoasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[14.09.17 21:54:17]
» mesaj pers

   @arcrom:

   Nu m-a dezamăgit Split prin ce are de oferit, din contră dar nu mi-a plăcut mizeria stradală, delăsarea autorităților. Nici mica piață de fructe, legume și produse tradiționale nu m-a atras deși am cumpărat de acolo cireșe foarte bune și ieftine dar arata ca o piața de mahala de la noi. Dacă compar Zadar, Zagreb, Rijeka și Split, orașele în care am stat mai mult anul acesta, ultimul a fost cel mai murdar și vina nu este doar a turiștilor, era în mai la fel de aglomerat ca și Zagreb. Și zonele verzi, parcurile erau de plâns, doar Riva era curată.

   Pentru Zagreb și împrejurimi deja am o schiță ce se tot mareste de cate ori mai zgandar pe net, sper să o pot realiza. Anul acesta l-am dedicat urbanului, următoarea oprire pe acolo va fi zona rurală.

   Plitvice l-am vizitat, am stat o noapte chiar la un hotel de la una din intrari.

   Va doresc o vacanta cat mai reusita, vreme frumoasa si sa ne vedem cu bine!

   Da, AFA este o comunitate cu multi oameni frumosi sufleteste. Si sa nu ratati intalnirea anuala, anul acesta a fost superba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- crismis
[14.09.17 22:38:02]
» mesaj pers

   @elviramvio: Ooo, Sibenik este un oras medieval superb, pacat ca l-ati ratat! Si este si locul unde s-a nascut un geniu al pianului modern, Maxim Mrvica.

   Trebuie sa reveniti, asta e clar!

   PS: Excelentă seria Zagreb! (si noi trebuie sa ne intoarcem acolo, am tranzitat Zagreb pe la periferie, deci nu se pune.)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[15.09.17 07:37:34]
» mesaj pers

   @crismis:

   Sper sa nu fi intrat zilele in sac pentru Sibenik din partea noastra. A fost o experienta tare hazlie acum, atunci nu prea. Era asa aglomerat ca atunci cand ne-am dat seama ca nu avem unde opri in siguranta, ne-am luat dupa Sophia si am ajuns pe o straduta cu sens unic si plina de meandre unde nu puteai deschide portierele ca dadeai in zid! Daca nu vedeam semnele pentru circulatie auto, credeam ca suntem pe interzis!

   Pentru Zagreb dacă te hotărăsti, ia-ti două zile pline, merită din plin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[15.09.17 23:09:01]
» mesaj pers

   @elviramvio:

Dacă o cursă normală e 4 kn/pers., la cerere este 20 kn/persoană
Cum adica la cerere? Cursa suplimentara?

   Pe mine la scara aia nu ma prinzi!

   Se zice ca Tesla ar fi fost roman.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[16.09.17 21:48:37]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Da, cursă suplimentară in caz de urgenta sau daca este un grup mai mare si se grabeste.

   N. Tesla n-a fost român ci sârb dar cu origini istro-române. Numele de fapt al familiei era Drăghici, Tesla este porecla de tămplari. Acum este o dispută surdă pe el între sârbi și croați, ultimii îi folosesc numele foarte mult.

   Scara aia are peste 400 de trepte și nu e singura pe care am urcat-o în Zagreb... o dată-n viață!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[36] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Din Tkalčićeva, la baza scării spre Gradec. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901442">Şterge vot</a></div><span id="v9901442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Din Tkalčićeva, la baza scării spre Gradec.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] La pas ușor șuierător spre Gric! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901443">Şterge vot</a></div><span id="v9901443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] La pas ușor șuierător spre Gric!
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Am ajuns! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901444">Şterge vot</a></div><span id="v9901444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Am ajuns!
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [MAY-2017] Stema veche de 600 ani a breslei farmaciștilor din Croația. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901445">Şterge vot</a></div><span id="v9901445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Stema veche de 600 ani a breslei farmaciștilor din Croația.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Farmacia de la Poarta de Piatră unde a lucrat urmașul lui Dante Alighieri. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901447">Şterge vot</a></div><span id="v9901447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Farmacia de la Poarta de Piatră unde a lucrat urmașul lui Dante Alighieri.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Biserica Svetog Marka, privită dinspre Funicular. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901452">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901452"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901452">Şterge vot</a></div><span id="v9901452" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901452)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901452Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901452MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Biserica Svetog Marka, privită dinspre Funicular.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Portalul principal unicat al Sv. Marka. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901455">Şterge vot</a></div><span id="v9901455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Portalul principal unicat al Sv. Marka.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Sv. Marka -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901459">Şterge vot</a></div><span id="v9901459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Sv. Marka
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAY-2017] Stemele, prima reunește stemele Sloveniei, Croației și Dalmației, a doua este stema orașului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901460">Şterge vot</a></div><span id="v9901460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Stemele, prima reunește stemele Sloveniei, Croației și Dalmației, a doua este stema orașului.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Piața și biserica Sf. Katerina -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901461">Şterge vot</a></div><span id="v9901461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Piața și biserica Sf. Katerina
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901462">Şterge vot</a></div><span id="v9901462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901463">Şterge vot</a></div><span id="v9901463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Interiorul bis. Sf Katerina, văzut prin geamul ușii interioare. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901464">Şterge vot</a></div><span id="v9901464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Interiorul bis. Sf Katerina, văzut prin geamul ușii interioare.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901465">Şterge vot</a></div><span id="v9901465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901466">Şterge vot</a></div><span id="v9901466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Bis. Sf. Katerina
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Sf. Katerina, se spune că biserica a scăpat cu cele mai putine stricaciuni la marele cutremure. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901467">Şterge vot</a></div><span id="v9901467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Sf. Katerina, se spune că biserica a scăpat cu cele mai putine stricaciuni la marele cutremure.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] In spatele bisericii Sf. Katerina, un pod cu lacătele iubirii. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901468">Şterge vot</a></div><span id="v9901468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] In spatele bisericii Sf. Katerina, un pod cu lacătele iubirii.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Din spatele bisericii Sf. Katerina, vedere spre Kaptol. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901469">Şterge vot</a></div><span id="v9901469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Din spatele bisericii Sf. Katerina, vedere spre Kaptol.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Vedere spre orașul nou de la zona funicularului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901470">Şterge vot</a></div><span id="v9901470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Vedere spre orașul nou de la zona funicularului.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Str. Chiril și Metodiu, încă era miting. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901471">Şterge vot</a></div><span id="v9901471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Str. Chiril și Metodiu, încă era miting.
foto elviramvio [14.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2017] Biserica greacă Sf. Chiril și Metodiu din Piata Sv. Mark. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901473">Şterge vot</a></div><span id="v9901473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Biserica greacă Sf. Chiril și Metodiu din Piata Sv. Mark.
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Disputatul N. Tesla, peste tot amintit in Gradec -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901474">Şterge vot</a></div><span id="v9901474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Disputatul N. Tesla, peste tot amintit in Gradec
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] O altă biserica în zona Sv Mark. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901475">Şterge vot</a></div><span id="v9901475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] O altă biserica în zona Sv Mark.
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] Bis. Sf. Chiril si Metodiu, renovata -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901476">Şterge vot</a></div><span id="v9901476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017] Bis. Sf. Chiril si Metodiu, renovata
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2017] Clădirea guvernului -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901477">Şterge vot</a></div><span id="v9901477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2017] Clădirea guvernului
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2017] Clădirea Sabor. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901480">Şterge vot</a></div><span id="v9901480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2017] Clădirea Sabor.
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2017] Primăria. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 14.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av901482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv901482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=901482">Şterge vot</a></div><span id="v9901482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(901482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f901482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e901482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2017] Primăria.
foto elviramvio [14.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[36] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.140572071075 sec