81882 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța / city-break la Paris

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.09.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De la Jardin du Palais Royal până la Eglise Saint-Augustin


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Trei francezi la o întâlnire: Beau șampanie, coniac, vin, fumează câte un trabuc, beau câte o cafea, discută. S-au relaxat civilizat după care pleacă acasă.
Trei ruși la o întâlnire: Beau vodcă, rachia și alcool dublu-rafinat, discută pe urmă se ia la bătaie între ei. S-au relaxat civilizat după care pleacă acasă.
Trei arabi la o întâlnire: Nu beau nimic, aruncă în aer o mașină și o clădire, deturnează un avion, mai omoară pe câțiva de pe străzi. S-au relaxat și ei după care pleacă acasă.
Morala: Iată ce face omul când n-are voie să bea...

Și iată ce face turistul care a fost acolo în timpul unui atentat, începe să scrie bancuri cu arabi. O fi de la atentat sau îmi plac mie bancurile, nu știu... Partea bună este că mi-am continuat vacanța iar astăzi voi descrie un traseu cu obiectivele sale turistice între grădinile regale Jardin du Palais Royalși biserica Sf. Augustin. Traseul meu ca și distanță echivalează cu Luvru-Arc de Triumf până la 2 km cel mult. Obiectivele principale propuse pentru vizită au fost biserica Madeleine si Sf. Augustin, dar pe așa o distanță inevitabil am descoperit și altele de care nu știam iar prin intermediul acestui articol doresc să le descriu și pe acestea.

Eglise Saint Roch

Am ieșit din Jardin de Palais Royal lateral pe Rue de Montpensier, pe urmă pe Rue de Richelieu iar virând la dreapta pe Rue Saint Honore am admirat încă o dată fântâna Fontaines du Theatre Francais. Fântâna se află lângă fostul teatru regal Comedy Francaise și este opera arhitectului Gabriel Davioud de la sfârșitul secolului trecut.

După intersecția cu Rue des Pyramides am observat o biserică și m-am dus mai aproape s-o vizitez. Văzând fațada nu părea mare, totuși are o lungime de 126 m. Este un lăcaș de cult construit de către Jacques Lemercier în 1722 baroc târziu de confesie romano-catolică. Poartă hramul lui Rochus von Montpellier. În interior se găsesc multe opere de artă (de la Antoine Coysevox, Etienne Maurice Falconet) plus o orgă originală din 1751 refăcută în 1842 și renovată în 1994. O vizită ghidată este posibilă zilnic la ora 15.00 fără costuri, dar donațiile sînt binevenite. În cazul meu ghidul se numea smartphoneul din dotare, tot fără costuri. În aprilie era puțin complicat cu netul eram limitat la un anumit nr de Mb, acum este mai simplu (din 15.06.2017) aveți aceleași resurse ca în Romănia iar netul este foarte util la obiective turistice descoperite pe loc, ca în cazul de față. Vizita mea a durat aproximativ 30 minute mai mult nu trebuie pentru a observa exteriorul și interiorul, de asemenea o recomand celor care umblă pe aici.

Place Vendome

Piața Vendome se află între Rue de Saint Honore și Rue des Capucines/Rue Danielle Casanova. Grădinile Tuilleries sînt la 5 minute de mers pe jos de aici. Este una din piețele așa numite regale și a fost amenajată în secolul 17 dimensiunile fiind 170x150 m. Denumirea originală a fost Place de Louis le Grand (piața lui Ludovic cel Mare) iar în planurile originale erau și clădirile ale căror fațade superbe se observă astăzi. Atracția principală din piață este Colonne Vendome opera lui Francois Girardon din 1699. Inițial a avut numai 7m înălțime dar astăzi coloana victoriei datorită lui Napoleon are o înălțime de 43 m. O curiozitate aflată este că Frederic Chopin aici a trăit și decedat într-una din clădirile din piață. Vizita mea a constat în observarea coloanei Vendome care se află în centrul pieței și turul pieței pe lângă clădirile istorice (inclusiv cel al lui Chopin), 20 minute în total. Piața este un must deci obligatoriu de văzut dacă ești în Paris și în preajmă.

Eglise Notre-Dame de l, Assomption

Ieșind din piața Vendome și continuând drumul pe Rue Saint Honore inevitabil am observat biserica poloneză Notre-Dame de l, Assomption. Biserica catolică cu o superbă cupolă în vârf a fost construită în 1670 de către arhitectul Charles Errard. În prezent este biserică catolică poloneză, la intrare toate informațiile sînt în poloneză, abia am găsit câteva rânduri în franceză. Statuia Papei Ioan Paul al II lea este la loc de cinste având în vedere originea lui poloneză. În interiorul frumos decorat am observat imediat orga lui Aristide Cavaille Coll din secolul 19. La momentul vizitei era slujbă, bineînțeles că în poloneză. Am staționat aici 15 minute. Merită să aruncați o privire dacă aveți drum pe aici.

L, eglise de la Madeleine

Ieșind din biserica poloneză am ajuns la intersecția cu Rue Royale, cel care leagă Piața Concorde cu Piața Madeleine, acolo unde se află următorul obiectiv turistic biserica Madeleine. Când am observat prima dată la prima vizită la piața Concorde nici prin când nu mi-a trecut că este o biserică, mai degrabă seamană cu un templu roman sau grec. M-am gândit la un muzeu prima dată. Arhitectul Pierre Alexandre Vignon în 1828 a creat un templu roman în stil neoclasic cu o dimensiune de 100x40m.

Biserica neobișnuită ca formă cu cele 52 coloane corintice ale sale poartă hramul Mariei Magdalena. Dar inițial clădirea nu era propusă ca destinație lăcaș de cult, Napoleon a dorit asta pentru soldații săi să construiască un fel de Temple a la Gloire. O altă destinație interesantă prin 1837: prima gară din Paris. Păi cum să mai semene a biserică, m-a păcălit și pe mine care a crezut că e muzeu. Biserica a fost sfințită în 1845 și în interior chiar arată a lăcaș de cult.

Vizita am început-o intrând pe poarta gardului metalic care desparte templul de piață. Urcând scările late vom observa imediat Piața Concorde cu coloana Luxor aflată la cca 400m distanță. Madeleine este renumită în Paris și atrage mai mulți turiști decât alte biserici. La momentul vizitei mele erau destul de mulți. Pe panourile amplasate pe gard și la intrare observăm o descriere despre biserică, de asemenea programul sfintelor liturghii și a concertelor de orgă. Astfel aflăm că slujba duminică este la orele 9.30,11.00 și 18.00. Concerte de orgă și chor se organizează în jurul orelor 16.00 dar nu zilnic. Orga a fost construită de cunoscutul Artisitide Cavaille Coll în 1846 la un an după sfințirea bisericii.

Chapelle Expiatoire

Ieșind de la Madeleine aruncînd o privire pe bulevardul Malesherbes am observat în capătul acestuia biserica Sf Augustin. Părea atât de aproape distanța de mers pe jos totuși durează 25 de minute. Dar înainte să ajung acolo la intersecția cu Rue de Lavoisier am observat o capelă la aproximativ 200 m. Bineînțeles că curiozitatea m-a dus până acolo și așa am mai descoprit un obiectiv vizitabil Chapelle Expiatoire. Capela memorială (dedicată regelui Ludovic XVI) cu dimensiunile de 51x26 m a fost construită în 1816 pe locul fostului cimitir Madeleine. Arhitectul clădirii construite în stil neo-clasic a fost Pierre Francois Leonard Fontaine. În prezent este un muzeu-memorial care a fost închis la ora la care am ajuns acolo (după 18.00) Capela este amplasată în parc îngărduit, se numește bineînțeles Piața Ludovic XVI tot în memoria regelui decapitat în piața Concorde cu ocazia revoluției franceze.

Eglise St. Augustin

De la capelă m-am întors pe drumul spre Sf Augustin folosind același bulevard Malesherbes și în in Piața Sf Augustin în formă de triunghi chiar în fața bisericii am observat-o pe Jeanne D, Arc în formă de statuie din bronz creat de artistul Emmanuel Fremite în 1874. La biserica Sf Augustin am ajuns chiar înainte de închidere dar cel responsabil m-a lăsat încă un sfert de oră înauntru. Fațada bisericii a fost acoperită cu pânze datorită lucrărilor de renovări. Se pune mare accent în Franța la conservarea și punerea în valoare a clădirilor istorice. Doar că din punct de vedere turistic deranjează puțin, nu mai vezi toată clădirea.

Biserica din 1868 are mărimi impresionante, arhitectul Victor Baltard a proiectat lăcașul în stil ecletic combinat cu gotic și romano-bizantin și i-a dat dimensiunile de 91x73 m. Înălțimea are 71 m, elementul de atracție din punct de vedere arhitectural este domul. În interior artiștii care au creat picturile, vitraliile, sculpturile și orga au fost Diogene Maillart, Antoine Lusson, Mathurin Moreau, Albert Peschard. Slujbele duminică sînt la orele 9.00,10.00,11.00,19.00. În loc de bănci sînt scaune pentru enoriași am observat destul de des acest tip mobilier în bisericile din Paris. În biserică este destul de întuneric, iar o lumină roșie decorativă folosită face și mai întunecată atmosfera din interior. La dreapta de biserică se află clădirea parohiei Sf. Augustin și un parc măricel.

După aceste vizite am luat masa pe Boulevard Hausmann și am luat metroul linia 9 de la stația de metrou Augustin. Rog WM să atașeze, mulțumesc.

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 10.09.2017 19:31:55

Validat / Publicat: 10.09.17 20:48:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 1211


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster26
  [10.09.17 20:19:38]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [10.09.17 22:02:11]
  » mesaj pers

     @AZE: Pe masura ce citeam articolul si mai apoi vazand pozele, ma gandeam, oare cati francezi au vazut ce ai vazut tu, ca sa nu merg mai departe cu ideea si sa spun ca poate de vazut au mai vazut cate ceva, dar informatiile impartasite cu noi aici cred ca nu le stiu intr-o mare masura.

     In acest fel si eu ma simt castigata afland atat de multe lucruri frumoase si mai ales interesante.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - cristina47
  [10.09.17 22:06:01]
  » mesaj pers

     Eu stiam din carti de La Madeleine, am recunoscut-o din prima, venind pe jos dinspre Hausmann...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [10.09.17 22:22:11]
  » mesaj pers

     @mishu: Multumesc

     Parisul este un oras cu multe obiective turistice pe metru patrat. Asa inevitabil le gasesti daca te afli pe traseu. Dar asa cum am mai scris in cele 6 zile mi-am putut face doar o idee, cred ca mai exista mii de obiective vizitabile numai in oras si imprejurimi pe are nu le-am vazut.

     Acum facand comparatie cu parizienii, depinde daca le place sau nu sa cunoasca obiectivele din orasul lor asa si din tara noastra sint locuri istorice de care localnicii nu stiu si sint chiar din Sibiu sau din alt oras. Si recunosc ca si eu mai am de descoperit multe in tara (si din fericire este mai aproape decat Parisul)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - abancor
  [14.09.17 11:04:57]
  » mesaj pers

     N-am avut timp de citit pe îndelete în ultimele săptămîni, dar am reușit să răsfoiesc serialul tău parizian. Îmi place cum ai ales să prezinți orașul, ca pe o plimbare, un itinerar în mai multe episoade. Ca ghidurile DK! Nu în ordinea importanței, nici în ordinea vizitării, ci în ordine geografică.

     Vendome e cartea de vizită a Parisului, alături de Marile Magazine (de pe Marile Bulevarde). Acolo îi înțelegi statutul de oraș al modei și eleganței. Hotelul Ritz și toate prăvăliile de mode, parfumuri, ceasuri și bijuterii, de la Chanel la Van Cleef & Arpels, și de la Vuitton la Piaget. Plus Westin și ce alte hoteluri de lux mai sînt pe acolo, în lungul arterei care vine dinspre Tuileries, apoi pe Rue de la Paix care culminează cu Opera Garnier și Hotel Intercontinental Le Grand.

     Nu degeaba Rue de la Paix e cea mai scumpă la Monopoly :D (unii așa ne-am construit imaginea despre Paris, din toate sursele posibile, de la poveștile despre diaspora română pînă la un banal joc de Monopoly, de la romane fluviu ca Mizerabilii sau La Medeleni la pasionantele anchete ale comisarului Maigret, de peste tot am reținut nume de locuri, de străzi, bistrouri și clădiri, pe care apoi le-am căutat cu ocazia vizitei, ca să vedem cît se potrivesc cu imaginația)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [19] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Fontaines du Theatre Francais-fântâna de lângă teatru (Comedy Francaise-fostul teatru regal) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899882">Şterge vot</a></div><span id="v9899882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Fontaines du Theatre Francais-fântâna de lângă teatru (Comedy Francaise-fostul teatru regal)
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] O clădire tipică de colț de intersecție văzută dinspre bulevardul Rue Saint Honore -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899883">Şterge vot</a></div><span id="v9899883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] O clădire tipică de colț de intersecție văzută dinspre bulevardul Rue Saint Honore
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Piața Vendome cu coloana Vendome din centru și clădirile celebre din jur -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899884">Şterge vot</a></div><span id="v9899884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Piața Vendome cu coloana Vendome din centru și clădirile celebre din jur
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Coloana Vendome văzută de aproape -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899885">Şterge vot</a></div><span id="v9899885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Coloana Vendome văzută de aproape
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Eglise Notre-Dame de l, Assomption-biserica catolică poloneză -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899886">Şterge vot</a></div><span id="v9899886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Eglise Notre-Dame de l, Assomption-biserica catolică poloneză
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Bustul Papei Ioan Paul al II lea de origine poloneză din fața bisericii Eglise Notre-Dame de l, Assomption -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899887">Şterge vot</a></div><span id="v9899887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Bustul Papei Ioan Paul al II lea de origine poloneză din fața bisericii Eglise Notre-Dame de l, Assomption
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] În timpul slujbei-interior biserică Eglise Notre-Dame de l, Assomption -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899888">Şterge vot</a></div><span id="v9899888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] În timpul slujbei-interior biserică Eglise Notre-Dame de l, Assomption
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Biserica Madeleine văzută dinspre Piața Madeleine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899889">Şterge vot</a></div><span id="v9899889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Biserica Madeleine văzută dinspre Piața Madeleine
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Clădirea bisercii Madeleine la a treia destinație după ce a fost pe rând memorial și gară de tren -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899890">Şterge vot</a></div><span id="v9899890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Clădirea bisercii Madeleine la a treia destinație după ce a fost pe rând memorial și gară de tren
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Așa se vede Piața Concorde dinspre biserica Madeleine-în fundal obeliscul Luxor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899891">Şterge vot</a></div><span id="v9899891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Așa se vede Piața Concorde dinspre biserica Madeleine-în fundal obeliscul Luxor
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Interiorul bisercii Madeleine-complet diferit de exterior și nu mai seamană nici a gară de tren -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899892">Şterge vot</a></div><span id="v9899892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Interiorul bisercii Madeleine-complet diferit de exterior și nu mai seamană nici a gară de tren
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Orga bisericii Madeleine (la poartă și intrare se vede afișat programul concertelor de orgă) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899893">Şterge vot</a></div><span id="v9899893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Orga bisericii Madeleine (la poartă și intrare se vede afișat programul concertelor de orgă)
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Amvonul bisercii Madeleine frumos decorat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899894">Şterge vot</a></div><span id="v9899894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Amvonul bisercii Madeleine frumos decorat
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Capela-muzeu: Chapelle Expiatoire în memoria lui Ludovin XVI -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899895">Şterge vot</a></div><span id="v9899895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Capela-muzeu: Chapelle Expiatoire în memoria lui Ludovin XVI
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Chapelle Expiatoire-văzută dinspre Rue de Lavoisier -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899896">Şterge vot</a></div><span id="v9899896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Chapelle Expiatoire-văzută dinspre Rue de Lavoisier
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Catedrala Sf. Augustin (și un Duster făcut la noi în Mioveni-sînt foarte multe în Paris) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899897">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899897"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899897">Şterge vot</a></div><span id="v9899897" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899897)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899897Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899897MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Catedrala Sf. Augustin (și un Duster făcut la noi în Mioveni-sînt foarte multe în Paris)
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Interiorul bisericii Sf Augustin-decorat cu o lumină roșie-portocalie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899898">Şterge vot</a></div><span id="v9899898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Interiorul bisericii Sf Augustin-decorat cu o lumină roșie-portocalie
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] Altarul bisericii Sf Augustin cu domul pe deasupra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899899">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899899"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899899">Şterge vot</a></div><span id="v9899899" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899899)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899899Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899899MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Altarul bisericii Sf Augustin cu domul pe deasupra
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Orga bisericii Sf Augustin-ca de obicei la catedralele din Franta sint montate foarte sus deasupra intrării principale -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899900">Şterge vot</a></div><span id="v9899900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Orga bisericii Sf Augustin-ca de obicei la catedralele din Franta sint montate foarte sus deasupra intrării principale
  foto AZE [10.09.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.164059877396 sec