81834 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Turnu Măgurele

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.09.2017
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Popas la Turnu Măgurele


În trecere spre Corabia - orășelul dunărean în care ne stabiliserăm cartierul general pentru un weekend, ne-am oprit pentru câteva ore și la Turnu Măgurele. Catedrala ortodoxă "Sfântul Haralambie" și ruinele Cetății medievale Turnu erau obiective despre care citisem câte ceva și pentru care consideram că merită să facem un popas în oraș.

Era pentru prima oară când ajungeam la Turnu Măgurele și deci o bună ocazie de a face cunoștință cu încă un oraș situat la malul Dunării. Cu câteva notițe, precum și cu o hartă a orașului extrasă de pe internet, venind dinspre Alexandria, drumul ne-a condus chiar în centru, pe Str. Republicii.

Până să identificăm poziția în care ne aflam, printre crengile înfrunzite ale copacilor am zărit minunatele turle răsucite ale Catedralei "Sfântul Haralambie". Am știut că am ajuns acolo unde trebuia.

Am oprit în fața unei case frumoase, cu fațada zugrăvită în alb și galben, frumos ornamentată, pe gardul căreia trona un afiș de vânzare cu două numere de telefon. Harta pe care o aveam ne semnala faptul că ne aflam lângă Casa Angelescu. Ulterior am aflat că acest edificiu (datând din sec. XIX) a aparținut doamnei Elena St. Angelescu și că este una dintre cele mai reprezentative construcții ale județului Teleorman. Nu am aflat și cine a fost doamna Elena St. Angelescu, dar am înțeles cu claritate că urmașii săi vor să se debaraseze de această casă-monument a cărei întreținere probabil că îi împovărează.

Catedrala ortodoxă "Sfântul Haralambie" este alăturată Casei Angelescu și domină piața cu minunatele sale turnuri cu ferestre înclinate care amintesc de o altă perlă a arhitecturii ortodoxe - Biserica Mănăstirii Curtea de Argeș. Se știe că cel care a proiectat acest edificiu - arhitectul francez André Lecomte du Noüy - a fost inspirat de legendara biserică a meșterului Manole de la Argeș.

Când am ajuns noi acolo, biserica era încuiată. I-am dat ocol prin curtea năpădită de iarbă arsă de soare, fără alei și fără vreo floare, admirând zidurile exterioare frumos decorate dar greu încercate de trecerea vremii.

După ce am încheiat turul pietonal prin oraș, revenind la mașină în ideea de a porni spre port, biserica tocmai se deschidea pregătindu-se pentru oficierea unei cununii. Am profitat de moment și am intrat și noi. Interiorul larg, împodobit cu marmură roșiatică, este pictat și impresionează prin grandoarea unui policandru cu șapte brațe, prin prețiozitatea icoanelor din catapeteasmă (îmbrăcate în argint), precum și prin vitraliile mari și bine realizate cu care sunt împodobite ferestrele.

De cealaltă parte a catedralei, la capătul dinspre parc al Str. Independenței, se află Hotel Turris 3* singurul hotel mai răsărit din oraș care are și o terasă de toată frumusețea. Acolo am poposit și noi pentru a ne răcori la o bere fără alcool înainte de a ne continua periplul.

Se spune că hotelul are trei restaurante, dar nouă ne-a fost suficientă terasa parțial acoperită de la primul etaj, terasă care oferă și o frumoasă imagine asupra intrării în parc - în stânga și în lungul Str. Independenței - în dreapta. Lângă scara de acces la terasa de la etaj, două plăci de marmură montate în 2010 din inițiativa Ambasadei R. Bulgaria în România, Primăriei municipiului Plevna și Fundației "Vasil Levski" - Sofia, menționează: "Aici, folosind ospitalitatea românească din Turnu Măgurele, Vasil Levski - Apostolul libertății a organizat în 1869-1873 un drum secret de comunicare cu Comitetul Central Revoluționar Bulgar din București", respectiv "În acest loc s-a aflat casa în care a trăit (1887-1904) revoluționarul bulgar Danail Popov, un fidel tovarăș de luptă al Apostolului libertății bulgare - Vasil Levski - pe pământul României."

Parcul central al orașului, un parc istoric, înființat în 1876 și denumit pe vremuri "Grădina Publică" este creația unor horticultori din București care au avut drept model Parcul Prater din Viena. În zi de vară, o plimbare pe aleile sale umbrite de arbori falnici este nu numai plăcută, ci și reconfortantă. Intrarea în parc este marcată de Monumentul Independenței - cel mai impunător monument al orașului, care omagiază eroii căzuți în Războiul de Independență din 1877-1878.

Pe soclul pe care stă scris: "S-au dus feciorii oastei pe calea strămoșească / S-au prins cu moartea crudă la luptă voinicească / Și au ieșit din luptă viteji, învingători / Scăldați în al lor sânge puternicii feciori!" este un grup statuar format din trei ostași. În stânga și în dreapta grupului statuar, pe ambele fețe, în semicerc, sunt basoreliefuri în bronz care înfățișează scene amintind de luptele de la Plevna.

Statuia Dorobanțului - al doilea monument închinat luptei pentru independență, creație a sculptorului italian Raffaello Romanelli, se află într-un mic parc situat pe Str. Independenței, la câteva sute de metri de Parcul Central.

Monumentul are pe soclu un dorobanț cu căciula dată într-o parte și cu mâna dreaptă întinsă către Dunăre. Basoreliefurile care decorează soclul înfățișează scene de luptă, iar vulturul de pe fațadă - cu aripile desfăcute în zbor - ține în gheare un document pe care sunt înscrise nume de eroi răpuși în luptă. Cele două tunuri care se află de o parte și de alta a monumentului se pare că sunt turcești, capturate de ostașii români în bătăliile de la Plevna.

Am vrut să vedem și Bustul Generalului David Praporgescu de aceea, cu harta în mână, am căutat și am ajuns în strada care-i poartă numele. Str. General Praporgescu este mărginită de blocuri, dar și de multe case mai vechi, unele îngrijite, altele obosite de trecerea vremii.

Am mers destul de mult căutând și negăsind monumentul închinat bravului oștean născut în Turnu Măgurele și căzut pe front în primul război mondial. În cele din urmă - dosit după niște arbuști - ni l-a arătat un localnic.

Revenind spre centru, la intersecția cu Str. Sfânta Vineri, în spatele unor clădiri stradale am văzut turlele învelite în tablă ale unei biserici. Nu am intrat la Biserica "Sf. Vineri" și deci nu știu cum arată în interior. M-am mulțumit să-i pozez turlele lucind în soare și turnul de la intrare cu scară exterioară din lemn, apoi am făcut câțiva pași pe stradă admirând mai multe construcții vechi, monumentale. La Turnu Măgurele sunt multe clădiri de acest gen. Totul e să-ți placă să le descoperi și să încerci a le desluși trecutul.

Tribunalul din Turnu Măgurele este un adevărat palat. În opinia mea este cea mai frumoasă clădire din oraș. Datând de la sfârșitul sec. XIX, transformată, renovată, clădirea din Str. 1 Decembrie - albă, cu colonade şi frize amintind de Partenon - adăpostește o secție a Tribunalului Județean Teleorman.

Pe aceeași stradă, la numai câteva zeci de metri, se află Turnul de apă o altă construcție monument istoric. Înălțat la începutul sec. XX, turnul a asigurat o bună perioadă de timp alimentarea cu apă potabilă a orașului. În zilele noastre, coșcovit și cu gunoaie în jur, Turnul de apă își trăiește bătrânețea.

La Port am ajuns din două motive. Mai întâi pentru că ne doream o masă de pește la Restaurantul "Briza Dunării" situat chiar acolo, la malul fluviului și apoi pentru că voiam să ajungem la ruinele Cetății medievale Turnu.

Cu restaurantul ne-am descurcat ușor. Cu cetatea a fost mai greu. Ospătarul de la "Briza Dunării", dar și un polițist de la punctul de control la trecerea frontierei spre Bulgaria ne-au lămurit în privința drumului de urmat, dar nu ne-au dat speranțe că vom găsi ceva demn de văzut acolo. Citisem că situl arheologic de la Turnu Măgurele păstrează rămășițe ale unei fortificații datând din sec. XIV, că se află cam la 4 km de oraș și că este singura fortificație de la nord de Dunăre ridicată de Mircea cel Bătrân, ocupată de turci, dar peste care ulterior nu s-a suprapus o nouă așezare. Tot informațiile de pe internet îmi spuseseră că accesul la ruinele Cetăţii Turnu se face printr-un drum care se desprinde din "Drumul Cetăţii", pietruit, paralel cu cursul Dunării.

Am mers pe "Drumul Cetăţii" și am încercat vreo trei variante de drum lateral, dar n-am găsit decât bălării înalte, fără urmă de zid sau de șanț de apărare.

Cât despre "cel mai de seamă element al fortificaţiei, de la care cetatea şi-a luat şi numele, turnul central circular cu diametrul de 17,40 m şi ziduri groase de 3 m"… nici urmă! Toate au rămas în istorie și în proiectele cercetătorilor arheologi.

Concluzii

Cetatea medievală Turnu înălțată de Mircea cel Bătrân în 1393-1394 la confluența Oltului cu Dunărea, căzută sub stăpânire otomană în 1417, restituită Țării Românești în urma războiului ruso-turc din 1828-1829, nu este un obiectiv turistic, ci doar un obiect de studiu pentru specialiștii istorici și arheologi. Ei știu s-o caute și s-o găsească chiar dacă zace ascunsă sub pământ sau este năpădită de buruieni înalte. Poate, dacă veneam aici primăvara, înainte ca frunzișul verde să acopere totul, am fi descoperit și noi măcar o urmă de zid. Ce zici @cris1982, merită să încercăm din nou?

Mi-a plăcut orașul înființat (1836) la numai câțiva ani de la eliberarea de sub jugul otoman, care duce mai departe numele Cetății medievale Turnu și mai ales mi-a plăcut planul noului oraș trasat de inginerul german Karl Zohl. Străzile pornesc din centru asemenea unor raze și întretaie alte străzi curbilinii formând un veritabil evantai urban. Doar planul orașului Brăila mai este atât de frumos.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 09.09.2017 09:15:06

Validat / Publicat: 09.09.17 11:52:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2756


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Mitica49
[09.09.17 15:24:49]
» mesaj pers

   @iulianic:

Doar planul orașului Brăila mai este atât de frumos
. M-am uitat imediat ce am citit să văd planul orașului și, întradevăr, planul seamănă izbitor cu cel al orașului Brăila (cu specificarea că al Brăilei este mai vechi). Și, pentru ca să completăm, turnul de apă (P07) seamănă foarte bine cu cel din Brăila.

   Drumuri bune și excursii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.09.17 17:12:21]
» mesaj pers

   @Mitica49: Din ceea ce am mai citit știu că planurile actualelor orașe Brăila și Turnu Măgurele au fost trasate după alungarea turcilor, adică după încheierea războiului ruso-turc (1828-1829) și Pacea de la Adrianopol. Despre planul urbanistic al Brăilei știu doar că a fost făcut de autoritățile ruse de ocupație, dar nu știu cine a fost inginerul proiectant. La Turnu Măgurele știu că a fost un neamț - Karl Zohl.

   Am fost în această vară La pas prin Brăila și primul lucru pe care l-am observat atunci când am intrat în posesia unei hărți a fost distribuția artistică a străzilor. Mi-a plăcut mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.09.17 18:55:01]
» mesaj pers

   @iulianic: Foarte bine documentat review-ul! Spre rusinea mea, eu nu stiam atatea amanunte despre cele vizitate.

Ce zici @cris1982, merită să încercăm din nou?

   Nu, nu merita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.09.17 12:05:14]
» mesaj pers

   @cris1982: Mulțumesc pentru sinceritate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[10.09.17 18:26:19]
» mesaj pers

   @iulianic: În review-ul meu Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei prima fotografie este planul orașului Brăila. Întradevăr trasarea planului urbanistic al Brăilei este hotărâtă de autoritățile rusești în 1820, iar lucrarea propiu-zisă (planul urbanistic) este realizată cinci ani mai târziu de ofițerul rus, (dar tot neamț) Rudolph von Borroczyn.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.09.17 22:26:19]
» mesaj pers

   @Mitica49: Mulțumesc pentru informație!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[15.09.17 12:17:18]
» mesaj pers

   @iulianic: Am avut ocazia să văd cum arată locurile străbătute de mine în orașul Turnu Măgurele în decembrie 2016 și pe timp de vară. Se pare că am „bătut” aproximativ aceleași drumuri în urbea dunăreană. Și eu am avut intenția de a căuta turnul circular al cetății lui Mircea cel Bătrân, așa bine arătat pe Google Maps (google MAPS) - poate aș fi avut succes fiind iarnă. Câțiva bicicliști au avut curajul să exploreze „cetatea” în această vară trecând printr-o vegetație „luxuriantă” (youtube). Primăria se lăuda în presă în această primăvară cu un măreț proiect de restaurare și punere în valoare a ruinelor (trnews.ro/cetatea-turnu-c ... a-si-restaurata) - cred că punctul privind „plantarea vegetației” este deja îndeplinit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.09.17 13:09:45]
» mesaj pers

   @tata123: Păi, cred că oricine merge la Turnu Măgurele bate cam aceleași drumuri fie iarnă, fie, vară. Ce altceva ar fi de văzut sau de făcut în acel oraș?

   Cât despre cetate... pe hârtie, pe internet, multă informație există. Practica demonstrează însă altceva. Să vedem ce sau cum va fi acolo după 28 de luni când există promisiunea că ni se va oferi un loc cu adevărat turistic. Dacă și bulgarii vor amenaja ceva la ei, iată un motiv să ne îmbarcăm pe ferry și să trecem și Dunărea.

   Mulțumesc pentru informațiile suplimentare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Catedrala 'Sfântul Haralambie' și Hotel Turris. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899509">Şterge vot</a></div><span id="v9899509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Catedrala "Sfântul Haralambie" și Hotel Turris.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Catedrala 'Sfântul Haralambie', latura nordică. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899510">Şterge vot</a></div><span id="v9899510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Catedrala "Sfântul Haralambie", latura nordică.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Casa Angelescu, o casă-monument scoasă la vânzare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899511">Şterge vot</a></div><span id="v9899511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Casa Angelescu, o casă-monument scoasă la vânzare.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Monumentul Independenței de la intrarea în Parcul central. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899512">Şterge vot</a></div><span id="v9899512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Monumentul Independenței de la intrarea în Parcul central.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Statuia Dorobanțului, operă a sculptorului italian Raffaello Romanelli. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899513">Şterge vot</a></div><span id="v9899513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Statuia Dorobanțului, operă a sculptorului italian Raffaello Romanelli.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Tribunalul, clădire datând de la sfârșitul sec. XIX. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899514">Şterge vot</a></div><span id="v9899514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Tribunalul, clădire datând de la sfârșitul sec. XIX.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Turnul de apă, construcție de la începutul sec. XX. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899515">Şterge vot</a></div><span id="v9899515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Turnul de apă, construcție de la începutul sec. XX.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Hotel Turris 3* situat ultracentral. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899516">Şterge vot</a></div><span id="v9899516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Hotel Turris 3* situat ultracentral.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Bustul Generalului David Praporgescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899517">Şterge vot</a></div><span id="v9899517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Bustul Generalului David Praporgescu.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Pe Str. Sfânta Vineri, Biserica Sf. Vineri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899518">Şterge vot</a></div><span id="v9899518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Pe Str. Sfânta Vineri, Biserica Sf. Vineri.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Una dintre construcțiile vechi, renovate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899519">Şterge vot</a></div><span id="v9899519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Una dintre construcțiile vechi, renovate.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Fântâna din Parcul central. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899520">Şterge vot</a></div><span id="v9899520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Fântâna din Parcul central.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Monumentul Independenței, detaliu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899521">Şterge vot</a></div><span id="v9899521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Monumentul Independenței, detaliu.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Monumentul Independenței, basorelief. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899522">Şterge vot</a></div><span id="v9899522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Monumentul Independenței, basorelief.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Porținea descoperită a Terasei Turris. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899523">Şterge vot</a></div><span id="v9899523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Porținea descoperită a Terasei Turris.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Turnu Măgurele - De pe Terasa Turris, vedere spre Str. Independenței. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899524">Şterge vot</a></div><span id="v9899524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Turnu Măgurele - De pe Terasa Turris, vedere spre Str. Independenței.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Lângă Hotel Turris, cele două plăci comemorative ale eroilor bulgari. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899525">Şterge vot</a></div><span id="v9899525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Lângă Hotel Turris, cele două plăci comemorative ale eroilor bulgari.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Case vechi pe Str. General Praporgescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899526">Şterge vot</a></div><span id="v9899526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Case vechi pe Str. General Praporgescu.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Biserica Sf. Vineri. Turnul cu scară exterioară din lemn. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899527">Şterge vot</a></div><span id="v9899527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Biserica Sf. Vineri. Turnul cu scară exterioară din lemn.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Consiliul Local al municipiului Turnu Măgurele. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899528">Şterge vot</a></div><span id="v9899528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Consiliul Local al municipiului Turnu Măgurele.
foto iulianic [09.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 09.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899529">Şterge vot</a></div><span id="v9899529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Turnu Măgurele - Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.
foto iulianic [09.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.125535011292 sec